Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ünal Karaman

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Kazanırken her şey çok güzel.. oyuncu grubunun duruşundan falan bahsederiz dimi hocam.. maç öncesi ve devre arası konuşma videolarını da verdik mi sosyal medyaya tamamdır..

Takım leş.. haftalardır kötü bir futbol var sahada.. oyuncu grubun o kadar dinlenmesine rağmen çıkıp da bahane üretmeyeceksin.. öne geçip skoru koruyamayan bir takımın teknik direktörü olarak adam kendisinde hiç bir eksiklik,hata falan bulmuyor.. şaka gibi..

Yorum

• İlk olarak Adem Akyüz' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Yuhalandı zaten. Hoca da o yüzden oyundan aldı. Ama taraftarın göremediği şeyi hocanın görmesi lazımdı. İleri top taşıyan bi Yusuf vardı sahada.
      Kör ölünce badem gözlü olurmuş. Yusuf da topçu olmuş. Sağ çizgide kafayı gömüp topu rakibin götüne çarptırmanın adı takımı ileri taşımak olmuş

Yorum

• İlk olarak serdaracıl tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Kör ölünce badem gözlü olurmuş. Yusuf da topçu olmuş. Sağ çizgide kafayı gömüp topu rakibin götüne çarptırmanın adı takımı ileri taşımak olmuş
        O çıkınca o göte top vuracak adamı da bulamadın onu ne yapacağız peki?
        www.x.com/zykmda

Yorum

• İlk olarak kudu_89 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Hocanın hiçbir suçu yok. Suçlu kulübünün 900 milyon lira borcu varken akıllanmayan taraftarda. Öne geçince geri yaslan diye bir taktik vermiyor. Pili bitiyor takımın pili. Çok sevdiğiniz performans oyuncularıyla hep bu sonuca varırız. Bir maç göklere çıkarır diğer maç istifa diye bağırırsınız. Karşı takımda Yumlu ve Yavru vardı. Milyon eurolar döküyorsun yine de sövdüğün adamlara yeniliyorsun. İlahi adalet.
          Hakikatten dejavu olmaktan yorulduk ya. Ne zaman akıllanacağız acaba?
          Trabzonspor'un yaptığı transferlerin kampa yetiştiği, tarihte ilk defa görüldü.

Yorum

• İlk olarak Gökhan Balcı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            hocayla ilgili bir tane problem var o da kendi istediği şartlar oluşmadığı sürece başarılı olma ihtimalinin olmadığı. şöyle açıklamak gerekirse geçen sene hoca burak ve onurdan rahatsızdı çünkü hocanın ağırlığını zedeleyen oyunculardı ve burak ile istediği oyunu oynayamıyordu hoca. ama kesemiyordu da. yönetim bu ikisini gönderdi ve hoca da rahat rahat rodellegayı oynatabildi. hoca sene sonunda rodelleganın kalmasını istiyordu çünkü istediği oyun formatında iş gören bir adamdı. ki kendisini hiç de beğenmiyorum ayrı mesele.

hocanın oynatabildiği bir sistem var o da 4-2-3-1. bu sistemde bir tane deli dana gibi koşan ön libero bir tane hem mücadeleci hem de teknik oyun kurucu bir tane ileri geri yapabilen on numara. ömür zaten son derece savunma yardımı olan bir oyuncuydu. toplamda dört adam savunma desteği verdiği için tony nin açığı kapatılıyordu.

sezon sonu geldiğinde ise giden adamların yerine onlardan tamamen alakasız oyuncular aldı yönetim. sakatlanan onazinin yerine alan parselleyen mikel geldi. yusuf gitti yerine kimse alınmadı. ben ne hüseyine kızıyorum ne campiye. bu adamlar maksimumuyla oynuyor zaten. canları da sağ olsun. sen dört tane forvet ile oynarsan buna hangi stoperin canı yeter ki zaten. ne yusuf savunma yapıyor ne tony ne de sorloth ileride basabilecek oyuncu. sturridge zaten bağımsızlığını ilan etmiş. böyle bir ortamda onazi sağlam olsa bile mikele muhtaçsın zaten. ama bu dizilimle başarılı olma ihtimali ancak ve ancak savunmanın ileride kurulduğu sistemle olur. bu kadar mesafede oyuncular çok çabuk yorulur ve gol atıldığı gibi geriye çekilirler. oyuncular da insan sonuçta.

ve şimdi gelelim asıl meseleye. sene sonunda alınan sturridge esasında bu takımın forvetiydi. en uçtaki adamdı yani. fakat sakatlığı sebebiyle sorloth oynadı ve başarılı da oldu adam. öyle ki sanki asıl forvetimiz sorlothmuş gibi bir görüntü oluştu. hoca şimdi sorlothun hakkını yemek istemiyor sturridgeyi de kesemiyor. tony yi kesse yerine koyacak adam yok. e nabıyor gücü yettiği yusufu kesiyor mecbur. geçen sene ile esasında aynı durumdayız. rodellega fena oynamıyordu burak'ı da kesemeyince ikisini birlikte oynatmaya başladı ve takım dinamitlendi.

bu yapılan transferler baştan sona hatalıydı ama bu adamlar artık burada ve buna uygun çözüm bulmak zorunda hoca. çünkü bu transferler yapılırken ses etmeyen sendin. burada çok konuştuk dahil ol istemediğin adamı aldırtma diye. ama hoca abilerimizdir diye ses çıkarmadı ve geldiğimiz nokta ne yazık ki çok çok kötü. bu konu antrenmanla vs ile ilgili bir şey değil. hiçbir takım bu şekildeki bir düzende doksan dakikayı verimli çıkaramaz.

hoca bir karar vermek zorunda. defansif katkısı az olan oyuncuları sonradan dahil edecek ve doksan dakikaya yayılan bir futbol oynayacak. yani hoca kendi bildiği şekilde oynatacak bu takımı. isimlere bakmayacak. hani onun için doğrusu buysa eğer örnek olarak şöyle göstereyim

uğurcan
            joao hosseini hüseyin novak
            parmak sosa
            ekuban behlül tony
            sturridge

ile oynasın derim. eğer ben bununla başarılı olabiliyorum dersen varsın böyle çık. kimse sana ses etmez o zaman. çünkü senin şu anki yapmaya çalıştığın şey ile başarılı olabilecek bir takım yok hocam kusura bakma. ya de ki ben bu yapıyı sürdüremem bu oyunculara söz geçiremem ya da yapabileceğin düzene geç biz de seni destekleyelim.

bu düzene nasıl geçeriz peki. çok basit. sorloth sakatlanırsa ya da cezalı duruma düşerse. hocanın sorloth varken böyle bir şey yapabileceğini ben sanmıyorum şahsen ama temennim bu yönde
            Güzel yorum olmuş.

Yorum

• İlk olarak Adem Akyüz' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              O çıkınca o göte top vuracak adamı da bulamadın onu ne yapacağız peki?
              Abi bırak allah aşkına, takım kendi evinde 1-0’dan maç vermiş herkes futbolcu koruma derdinde. Kimi sosaya lap söyletmez, kimi hüseyine. Bırakın allah aşkına. Bu adam topçu falan değl. Saçma sapan hareketlerle takımın iki gramlık oyun direncini de aldı götğrdü. Bu tiplere bel bağlayacaksak işimiz var

Yorum

Abi bırak allah aşkına, takım kendi evinde 1-0’dan maç vermiş herkes futbolcu koruma derdinde. Kimi sosaya lap söyletmez, kimi hüseyine. Bırakın allah aşkına. Bu adam topçu falan değl. Saçma sapan hareketlerle takımın iki gramlık oyun direncini de aldı götğrdü. Bu tiplere bel bağlayacaksak işimiz var
                Ama Yusuf Sarı takımı ileri taşıyor, ama Hüseyin Türkmen ofsayt taktiği yapıyor

Bu beyinlere Trabzonspor kaldı ya birşey demiyorum

Yorum

• Hoca topu iki metre yanındaki adama bırakamayan çakma messiler ile koşmaktan aciz, iki adım atacak mecali kalmamış tiplerden hemen kurtul. Yoksa Bu futbolu oynamak için hocaya falan ihtiyaç yok. Doğaçlama oynuyoruz.
                  En son serdaracıl tarafından düzenlendi; 17.12.2019, 09:46.

Yorum

• İlk olarak artvints tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    ben maç öncesinde bekler sakatlıktan çıktı defansif olarak arıza çıkartırlar demiştim mesela. belki serkan'dan bir direnç noktası bulabilirdi. sezon ortasında benzer bir sorun yaşadık. hoca kamil'le çıkmıştı o sıkıntıdan. birşey denemesini beklerdim.

tabi ki büyük başları yanında oturturken vasat bir oyun oynamak daha çok eleştiri getirir. bunların yıldız olduğu takım kurtaracakları falan konuşulur ama fulbol oyunun ne olduğu belli. pas iletişimin bitmiş. golü attığın geriye yaslanıyorsun ve savunamıyorsun. topu alıp çıkamıyorsun.

pisi pisine 3 puan gidiyor. içerde rakibin kadar direnç koysan maç sana dönecek zaten. kurbanlık koyun gibi sürdü sahaya aynı sorunlu takımı. böyle bir yapının geleceği de yok zaten kazansan bile bir sonraki maç için dezavantaj yaratıyor.
                    Doğruyu bulması için, geçen seneki Burak, Onur olayı gibi bir şey olması gerekiyor.

Yorum

Kimseyi koruduğum yok. Hüseyin de kötü, Yusuf da kötü. Sosa da kötü. Dün akşam hepsi kötüydü. Hiçbiri iyi değildi ama benim dediğim şey sahada sıfır katkıyla oynayan adam dururken bir şeyler deneyen adamın çıkarılmasının yanlış olduğu.
                      www.x.com/zykmda

Yorum

• Teknik direktörlük için maalesef çok yetersiz.
                        TRABZONSPOR 1967

Yorum

• Ünal Karaman, bazı arkadaşların ifade ettiği gibi kötü bir teknik direktör değildir.
                          Zira Ersun ve Rıza'dan sonra bu takımı getirdiği nokta malumdur. İnkar edecek değilsiniz sanırım?
                          Geçen sene bu ligin en iyi futbolunu oynayan takımı Trabzonspor'du. Bunu başaran da Ünal Karaman'dı.
                          Sosa, Nwakaeme, Yusuf ve Ömür ile muazzam oyun kuruyorduk. Pereira ve Novak'ın katkıları ile çoşuyorduk.
                          Eksiklerimiz var mıydı? Evet! Stoperlerimiz geçen yıl da kötü idi. Ama iyi pas yaparak topa sahip oluyorduk.
                          Defolarımızı böylece saklıyorduk. Sonuç olarak geçen yıl göze hoş gelen iyi bir futbol vardı.
                          Bir insanı eleştirirken tüm süreci göz önünde tutarak eleştirmek gerekir.

Tüm bu iyi sözlerden sonra biraz da bu seneyi konuşmak lazım. Zira bu yıl durumlar farklılaştı.
                          Yusuf transfer oldu. Ömür sezonu kapattı. Nwakaeme geçen yılı mumla aratıyor. Parmak eski formunda değil!
                          Transferler, sakatlıklar, formsuzluklar derken geçen yılki o ritmimizi maalesef kaybettik.
                          Geçen yıl takır takır pas yaparak rakip kaleye inen takım gitti 60 metrede top oynayan bu takım geldi.
                          Bu seneki kötü oyuna bakınca Yusuf ve Ömür'ün pas oyunumuza yaptığı katkının büyüklüğü net şekilde ortaya çıktı.
                          Bugün pas oyunu oynayamıyorsak bunun en büyük nedeni bu iki oyuncunun eksikliğidir demek istiyorum.

Tabi burada Ünal Karaman'ı da konuşmak lazım.
                          Oyuncu eksikliği nedeniyle yaşanan bu sıkıntıyı bazı arkadaşlar gibi Ünal Hocaya mal edecek değilim.
                          Fakat Ünal Hoca'nın da geldiği günden beri düzeltemediği işler var. Mesela oyuncu değişiklikleri konusu!
                          Geçen yıl oyuncu değişikliği konusunda eleştiriler alıyordu, bu yıl da aynı eleştirileri alıyor. Taraftar bu konuda haklı.
                          Dün Sturridge ve Yusuf değişikliği büyük bir hataydı. Rezalet oynayan Nwakaeme ve Sosa'yı saha tutmak hataydı.
                          Takımın gole ihtiyacı varken Sturridge gibi oyuncu dışarı alınmaz! Dün ki maçta hataları olsa da Yusuf çıkartılmazdı.
                          Maalesef oyuncu değişiklikleri konusunda hocamız sınıfta kalıyor.

Yorum

• İlk olarak ozturk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Futbolculuğunda ve teknik direktörlüğünde hiçbir başarısı olmayan vasat altı bir teknik adam. 2 yıldır takıma ne defans yapmayı öğretebildi ne de bir taktik anlatabildi. Yeri süper lig değil bence.

Bu mantıkla bakarsak ligdeki tüm yeni hocaların bir başarısı ve numarası yok. O vakit hepsi kötü mü?
                            Ünal Karaman'ın tecrübesiz bir hoca olduğu doğrudur. Fakat Trabzonspor kariyeri başarısız değildir.
                            Takımı aldığı nokta ile şu an geldiğimiz nokta arasında ciddi bir kalite farkı vardır. Bunu inkar edemeyiz.
                            Taktik konusunda yorum yapmak bu forumdaki pek çok kişiyi aşar. Zira hiç birimiz bu işi profesyonel yapmıyoruz.
                            Ama gördüğümüze yorum yapacak olursak Karaman ilk sezonunda bu takıma ligin en iyi organizasyonunu yaptırdı.
                            Bu yaptırdığı taktik değil miydi? İşimize geleni görüp işimize gelmeyeni görmemek olmaz. Bu hoş değil.
                            Defans konusunda eleştirilere katılıyorum. Ama burada iki tecrübesiz stoper ile oynadığımız gerçeğini unutmamalıyız.
                            Sonuç olarak bence Ünal Hoca başarısız değildir. Gelişmeye devam eden bir teknik direktördür.

Yorum

Size katılmıyorum.
                              Zira dün akşam Yusuf topu ayağına her aldığında tehlike yarattı. Ya faul aldı ya da pozisyon üretti.
                              Maçı izlemesek çocuğu görmesek dediğinize inanacağız ama mesele öyle sizin anlattığınız gibi olmamıştır.
                              Tabi tüm bunları söylerken Yusuf'un eksiklerini de yazmak boynumuzun borcudur. Zira hatalar yapıyor.
                              Dün akşam maç esnasında ve sonrasında Yusuf hakkında bir iki kelam ettim. Buraya da yazayım.

Yusuf yetenekli çocuk fakat topu ayağında fazla tutuyor. Kafasını kaldırıp pas kanallarını görmüyor.
                              Esasında şu dediğimi yapsa oynadığı futbol bir o kadar daha değerli hale gelecek ama bencillik yapıyor.
                              Dün akşam bizim adımıza takımın en etkili ismi Yusuf oldu. Fakat bencilliği nedeniyle tepki çeken yine o oldu.
                              Bireysel yetenek güzel, çalımlar güzel ama futbolun takım oyunu olduğu gerçeğini hatırlaması lazım.

Sonuç olarak dün akşam o dakikada çıkartılması yanlıştı. Zira onun yerine Nwakaeme çıkması gerekirdi.
                              Keza gole ihtiyaç varken Sturridge'in de çıkması yanlıştı. Sahada varlığı belli olmayan Sosa'yı dışarı almak gerekirdi.
                              Maç oynanırken isme değil, performansa bakmak lazım. Dün akşamın en kötüleri Sosa ve Nwakaeme idi.
                              Mesela Sturridge fizik olarak kötü görünse de oyun aklı ile takımın etkili isimlerindendi. Bunları görmek lazım.
                              Ünal Karaman bunları göremediği için bugün yapılan bu eleştirileri fazlasıyla hak ediyor.

Yorum

• Sörloth sahada yoktu resmen, beni cikarin diye bagriyordu.

Neden Stu cikti cevap yok tabii ?!
                                Cikar Sörloth'u al oraya Stu veya Ekubani, neden ezbere degisiklikler abi neden ??????
                                *
                                * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X