Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ahmet Ali Ağaoğlu | 17. Başkan

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Yıllarca 2011 kupasını getireceğini söyleyeni de gördük. Kimseyi suçlamak için söylemiyorum ama boş laflara ne kadar da çabuk kanıyoruz. İlk defa doğruları yüzümüze çarpan biri var ona da burun kıvırıyoruz. Ha sırf söylemlerine bakıp beğenmemek de doğru değil. Nitekim Usta döneminde bunun acısını az çekmedik. Ama sen daha Bero'nun, Rodallega'nın hatta senden ayrılan ve satılan Mas'ın bonservislerini ödeyememişken, transfer beklentisi içerisine girmek bana çok mantıklı gelmiyor. Bu gerçeği görebilmemiz için illa Avrupa'dan men veya TFF'den puan silme mi gelmesi gerekiyor. Ha Mert'in saydığı gibi Anadolu kulüpleri bazı transferlerde gerçekten önemli işlere imza atıyorlar ama o isimleri aynı fiyata bizim getiremediğimiz gerçeğini de unutmamak gerekiyor. Yönetimin bu anlamda yapacağı ilk iş zaten menajerlerin musluklarını kapatmak ve Trabzonspor'a çekilen yüksek fiyatlara dur demek olmalı. Ondan sonraki süreçte yapılacak transferler, sözleşmesi biten veya çok cüzi bedellerle yapılacak oyunculardan oluşmalı. Akhisar kulübüne de laf atanlar olmuş o kadar oyuncu verdik vs. İyi de sen kalkıp sezon başında 15 milyon euro taahhüdün içerisine girip, son 2 sezonda süper ligin gelir gider açısından en zararlı kulübü olarak ortaya çıkarsan, Akhisar da çıkıp geçen sene aldığın bir oyuncunun parasını niye ödemiyorsun diye söylenir...
    En son DeAgLeMaNyAq tarafından düzenlendi; 11.04.2018, 01:00.
    Trabzon bir sevda,
    Trabzonspor bir destan...

Yorum

• İlk olarak anth tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Bütçeye o rakamlar uymuyormuş başkan dedi. Ayrıca Afrika da herşeyin ucuzu varmış, gol atanın da bulur elbet...
      hakli bu konuda, ama biseyi degistirmez

ha, yine cinden 6-8 milyonluk teklif gelirse ve satarsa niye satin sormam, zaten ustayada satmadigi icin kizmisdim
      "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• Burak dahil yüksek maliyetli kim varsa elden çıkarılmalı adam gibi gelecek vaat eden veya avrupadan büyük takımlarındaki kariyeri düşüşte olan oyuncular alınmalı.Mesela kucka veya sosa bedavaya alınıp 1-1,5 milyon euro gibi bir maaşa oynasa kimsenin sesi çıkmaz.Ben transferlerde artniyet arıyorum futbolcu maaşları istenilse çok cüzi seviyelere çekilebilir yeterki menagerin oyuncağı olunmasın.

Yorum

• başkanı çok rahat gördüm stresi yansıtmıyor yada dışarı ama yine söylüyorum yaptığı en iyi şey özkan sümer olayıdır.

o varken menejerler nah söğüşler bu kulübü en çok buna seviniyorum.

birde kariyer satın almayacağız artık dedi. içi geçmiş ihtiyarladan kurtuluruz inşallah bundan sonra yıldız arayan gökyüzüne baksın kardeşim kendi yıldızlarını çıkartacak potansiyel hep vardı bu kulüpte ve onlarla başarı gelir her türlü. bütün mesele sistemli olmakta.

hoca seçimi her şeyi belli eder zaten.
          sadece aşk bizimkisi

Yorum

• Afrika'dan Sosa - Yusuf gibi top yapabilen, futbol zekası olan adam mı getirecekler? Kuzey Afrika deseler bi nebze daha anlarım da, Afrikadan Şu hani bildiğimiz Afrikadan. Bir elin parmaklarını geçmez Afrikalı futbol zekası olan adam, onlar da çok üst düzey takımlarda döktürmekteler.

Ayrıca; Kucka - Sosa gideceğine, Burak - Onur - Olcay gitsin.
            En son Bilâl ÇOBAN tarafından düzenlendi; 11.04.2018, 02:09.
            “Mum eğer yanmırsa yaşamır demek, onun yaşamağı yanmağındadır."

Yorum

• Sosa konusunda aklıma Yattara geldi. Mart 2011'de ekranlara çıkıp, bizden 1.8 milyon euro para alıyorsun doğru dürüst top oynamıyorun diye tribünlerin önüne atan sempatik başkanımız kimdi?

Ağaoğlu böyle bir üslup kullansa anlarım da adam gayet kibar bir dille üstü kapalı olarak durumumuzu açıkladı. İşin özü diyor ki Sosa güzel kardeşim. Başkaları eleştirse de oyunculuğuna lafım yok emekliliğe gelmemişsin ama bu kulübün yıllık minimum geliri mevcut kurla 26 milyon euroya düşmüş. Senin garanti olarak gözüken rakamın ise 3.2 milyon euro. (KAP'ta gözükmeyen primlerle o 4 milyon euroyu buluyordur)

Kısacası benim gelirim 26 milyon euro olsa bile, bu para zaten kasama girmiyor. Yani benim seni oynatabilmem için sağdan soldan 4 milyon euro bulmam gerekiyor. Tek sorun sen olsan yine sıkıntı değil ama ortada senede 130 milyon liraya oynayan bir takım var. Kulüplere olan borçlara, personel ve diğer giderlere hiç girmiyorum bile. Sadece sana ödeme yapsam diğerlerine nasıl yapacağım.

Bu açıdan bakıldığında eleştirilecek isim halef değil selef olmalı. Üstelik Usta'nın Sosa'yı satarım ama parasını verdiğimin karşılığında alırım teklifi de çok çirkin. Kulübün gelirleri kasaya girmiş olsa, yıllık gelinini % 10'unu bazı oyunculara verir sana kattıklarıyla onu kotarırsın sorun olmaz ama böyle bir imkan dahi yokken kalkıp tek derdimiz Sosa mı demek, hâla bir şeyleri idrak edemediğimizi gösteriyor. Kaldı ki Sosa'yı da kendisi telaffüz etmek istemedi o konuda biraz tuzağa düştü. Tabii Sosa yerine yüksek maliyetli oyuncularımız deseydi de hedef yine dönüp dolaşıp Sosa'yı bulacaktı...
              Trabzon bir sevda,
              Trabzonspor bir destan...

Yorum

• Merhaba

1-Tüzük Değişikliği

başkanımızında belirttiği üzere gelecek adına tüzük değişikliği şart.özellikle borçlanma ve sorumluluk sahibi olmamak büyük sorun.ahmet ağaoğlu bizim için bir şans.fakat ondan sonra gelecekler için keyiflerince borçlanma ve harcama yapamamaları gerekiyor.

kulübe üyelik sisteminde değişmesini bekliyorum.5 sezon kombine alan taraftar kulübe üye olmalı.bu ne demek?maddi manevi takıma destek anlamına gelir.onun ayrıca bir üyelik aidatı yatırmasına gerek yok.şu anki sistemde kulübe manevi yönden destek oluyor mu sorusu muallakta.sadece para ile üyelik malum 13. sandık facialarına da neden oluyor.ayrıca 200 kez resmi maçlarda trabzonspor forması giymiş oyuncularda otomatik olarak üye olmalı.yani taraftarın ve emek vermiş futbolcunun kongrede söz ve oy hakkı olması doğru olan

2-Oyuncu Maaşları

zaten bu konuda başkanımız oldukça kararlı.euro nun 5 lira ekonominin çok kötü olduğu bir dönemdeyiz.maaş konusunda bir üst sınır belirlenmeli ve bu açıklanmalı ki masa da elin kuvvetli olsun.çünkü misal çine giden manager kapıyı 5 milyonda katara giden 4 milyondan portoya giden 1 milyondan açıyor.çünkü porto nun vermeyeceğini biliyor.haliyle bizimde bir üst sınır belirlememiz şart.maaş olayında.
                benim beklediğim üst sınır 500 bin avro yıllık net. resmi maçlarda galibiyete 10 bin avro şampiyonluk halinde 500 bin avro (kişi başı)ikincilik halinde de 200 bin avro.(ikincilik demek şampiyonluk yarışında olmak demek)
                bu daha çok başarıyı ödüllendirme sistemi.
                rakkamlar dünya piyasasında reel rakamlardır.avrupada 500 bin avro net alabilmek için 1 milyon avroluk sözleşme imzalaman lazım.
                yıllık bu rakamlar az değil.indiragandi olaylarının olmadığı yerde bu rakamlar ortaya çıkar.

3- ALTYAPI

başkanımız zaten alt yapıya inanan bir başkan.buda bizim için bir şans.porto ve dortmund ve hatta bilboa modelleri kulübü düzlüğe çıkarır ve dinamik bir takım yaratılmasına yardımcı olur.avrupanın en yaşlı ligiyiz.avrupada takımlar gençlere yatırım yaparken bizimde bu yola çıkmamız gerekiyor.
                yakın zamanda 23 kişilik geniş kadroda en az 10 alt yapı çıkışlı genç olacağını düşünüyorum.bu bir devrim olacak şüphesiz ve diğer kulüpler içinde rol model haline gelecek.
                sadece alt yapı değil.türkiye genelinde de gençleri takibe almak gerekiyor.okay yokuşluyu kazandık.emre kılınç 200 bin avroya sivasa gitti.oysa bize gelebilirdi.düşük maliyet yüksek yetenek profili.cengiz ünder önce başakşehir sonra romaya gitti.oysa altınordu dan biz izleyip almalıydık.
                yaş ortalamamızın ilk yıllarda tıpkı ajax gibi 23-24 olacağını düşünüyorum.genç yetenekli ve koşan bir takım yaratılacak.zaten omurgamız hazır.okay onazi ömür ve yazıcı yeni takımın temel taşları olacaklar.takım bunların etrafında kurulacak.

eğer durumu ve projeyi taraftara çok iyi şekilde anlatabilirse başkan futbolcu taraftar birlikteliği daha çok güçlenecektir.çünkü yüksek maaş durumu taraftar ve futbolcuyu geren durumlar.sabırsızlığı tetikler.maddi manevi çöküntüye neden olur.
                başarıya ödül sistemi en doğru yöntem.taraftar ve futbolcu birlikteliğini sağlar.

şimdilik aklıma takılanlar bunlar.başkanın buraları okuduğunu düşünerek başka öneri ve istekleride yazabilirsiniz.

ilk planda elden çıkarılması gereken oyuncular

sözleşmesi bitenler:

hubocan
                durica
                uğur demirok
                damdoy

sözleşme devam eden yüksek maaşlı ve yaşlılar :

perera
                kucka
                sosa
                olcay şahan
                burak yılmaz
                hügo rodellega

estaban ile de yollar ayrılmalı

onur kıvrak ile maaş konusu konuşulmalı.eğer anlaşılmazsa ayrılabilinir.genç yetenekli düşük maaşlı kaleci bulmak zor değil.

filip novak gibi bir oyuncunun yıllık 860 bin avro alması akıl alır gibi değil.bunlar doğru yönetilen kulüplerde olmaz.danimarkada en fazla 100 bin avroya oynuyordur.maaş üst sınırının 500 bin avro olduğu bir kulüpte alacağı ücret en fazla 200 bin avrodur.

kadroda oldukça fazla değişim olacak.fakat omurga yani onazi okay yazıcı ömür değişmeyeceği için çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum saha içinde.
                kolej takımı havasını yaratmak için yaş aralığının çok geniş olmaması lazım.misal 27 yaş takımın tecrübelisi olur.23-24 yaş takımın devamlıları ve 19-22 yaş yeni gelen genç yetenekler.

yabancı olayına gelirsek.yakın zamanda aurelio yu 24 yaşında brezilyadan bulduk.

23 yaşında ise colmanı belçikadan bulduk.hemde alt sıra takımı olan germinal bersch ten.

demekki araştırılınca abidik gubidik işler dönmeyinde ucuza kaliteli genç yetenekler bulunabiliyormuş.yüksek bonservis ve özellikle yüksek maaşlı transferlerde indiragandi olayları döner genelde.çünkü oyuncuya verilecek para yükselir sonra dağıtılır.misal oyuncuya 2 milyon avro verildi yazılır.aslında 1 milyon avro verilmiştir.geri kalan 1 milyon avro manager yönetici arasında paylaşılır.kağıt üzerinde herşey normal göründüğü için ortaya çıkması zorlaşır.

ahmet ağaoğlu döneminde bu tür olaylar olmayacağı için maaşların düşmesi reel seviyelere gelmesi çok kolay olacak.

yabancı olayına dönersek.
                geniş kadroda yani 23 kişilik kadroda en fazla 7 genç yetenekli yabancı olacağını düşünüyorum.proje takımı olduğunda bunları bulmak ve getirmek zor olmayacak.porto benfica tarzı kulüplerde genelde managerler oyuncunun bonservisinin yüzde 50 yada 70 kısmını alarak getiriyorlar.yani manager getiriyor proje takımı oynatıyor satıldığında bonservisin yüzde 50 si managere gidiyor.sen alırken fazla ödememiş oluyorsun.satarken ise kazanıyorsun manager de kazanıyor.kaliteli genç yabancıları bu şekilde getirmek mümkün.tabi proje takımı olabilirsen.bu bakımdan belçika ligi fransa ikinci ligi dikkatle izlenmeli.
                süper lig daha değerli şu anda piyasada.neden?transfermarkt a yeni baktım.ömür ün değeri 4 milyon avro oldu.yazıcının ise 7,5 milyon avro.okay ın değeri 6 milyon avro.yani belçika liginde ve fransa ikinci liginde bu durumlarına bu değer biçilmezdi.haliyle belçikada piyasa değeri 1 milyon avro olan yetenek burada da oynarsa 7-8 e çıkar.bu ise satış için önemli bir detay.

tabi olay sadece satmak değil.yani feeder club olmak değil.aynı zamanda başarıyı hedeflemek.ki genç yeteneklerle hedefleri olan oyuncularla başarıyı hedeflemek daha kolay.
                En son Yiğit Gayretli tarafından düzenlendi; 11.04.2018, 08:25.
                TEKKEBALL

Yorum

• Maliyetli oyunculardan yana sorun olduğunu düşünüyorsa sadece Sosa değil Kucka ve Burak'ı da elden çıkarmaya çalışmalı.

Programı henüz izlemedim bu arada. Sabah bakacağım inşallah. Sosa ismi bir kaç sayfadır telaffuz edildiği için yazdım.
                  - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• Muharrem Usta'nın teklifi;

Burak
                    Sosa
                    Kucka

Bu 3 oyuncuyu 15 milyon €'ya satıp parayı kendisi alıp alacaklarını temizlemek. Bunun Trabzonspor'a faydası mı var zararı mı?

Kendi parasının peşine düşmüş gibi. Hemde Trabzonspor'un temel sermayesi, demirbaşı olan oyunculara göz dikerek. Sayın eski Başkan; bundan bir fazlası sanırım Şenol Güneş Stadına göz dikmektir. Bu da hainliktir!

Sayın Ahmet Ağaoğlu ise gerçekçi ve ayakları yere basıyor. Söylemleri güven veriyor. Kendisinin başarılı olacağına yürekten inanıyoruz.

Yorum

• Muharrem Usta 2 ağlayıp bu işi bitirdiğini sandı. Maliyetli futbolcuları satıp kendi parasını çıkaracak bir de iyilik yapmış olacak. Bizde bu adama minnet edeceğiz.

Beş paralık feneri, o kadar yanışı var. Yazık!!!
                      "İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığı gibi inanmaya başlar"

Yorum

• Aynı konuyla ilgili 3-4 ayrı başlık oldu.

Dağınıklığı gidermek adına birleştiriyorum.

Muharrem Usta'nın bu teklifi inanılmaz derecede midemi bulandırdı. Ne demektir yani satar parasını da cebime koyarım? Hani aldığın borçta bırakacaktın kulübü?

Doktor değil de kuyumcu gibi davranıyor. Kuyumcular hem alırken kâr etmek ister hem de satarken... Menajer ilişkileri de kafa karıştırıyor bir yandan.

Çekilin arkadaş şu kulübün etrafından. Çekilin gidin yahu!
                        En son Yiğit Gayretli tarafından düzenlendi; 11.04.2018, 08:27.
                        Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
                        Ayağa KALK!

Yorum

• Usta gerçekten büyük zarar vermiş. Hacıosmanoğlu'nun zararına zarar katmış. Kendi döneminin yarı döneminde çalıştıysa, yarı döneminde de kapattı dükkanı gitti. Borçları yapılandıracağına gırtlağa dayanmasına gözlerini kapattı. Kimseye para ödenmemiş ki her gün ayrı bir tazminat davasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bir de Demirören taktiği var. Ben yaptığım borcu ödeyeyim, bir şartla diyor, herkes yaptığını ödeyecek. Tatlı su kurnazlığı. Bir başkası da alacağını alabilmek için yardım etme kisvesi altında futbolcuları ben satayım diyor. Başkan da diyor ki bunu ben de yapabilirim. Kimseye borçlu kalmak, borcun üstüne yatmak Trabzonspor'a yakışmaz ama herkese borçlu duruma soktuktan sonra satayım bana borcu ödeyin diye ortaya çıkmak da yakışmaz. Usta'ya yazıklar olsun diyorum
                          Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                          Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                          Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                          Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Aynı konuyla ilgili 3-4 ayrı başlık oldu.

Dağınıklığı gidermek adına birleştiriyorum.

Muharrem Usta'nın bu teklifi inanılmaz derecede midemi bulandırdı. Ne demektir yani satar parasını da cebime koyarım? Hani aldığın borçta bırakacaktın kulübü?

Doktor değil de kuyumcu gibi davranıyor. Kuyumcular hem alırken kâr etmek ister hem de satarken... Menajer ilişkileri de kafa karıştırıyor bir yandan.

Çekilin arkadaş şu kulübün etrafından. Çekilin gidin yahu!
                            Yiğit birleştirme esnasında yazılar gitmiş sanırım, benim yazım yok mesela. Edit. varmış, dikkate alma lütfen.
                            En son anth tarafından düzenlendi; 11.04.2018, 09:08.

Yorum

• Ersun Yanal gitti zannediyorsunuz değil mi ?

Hayır gitmedi......

Adama yattığı yerden 1.200.000 euro daha tazminat ödeyeceğiz...... 6 milyon tlden fazla paradan bahsediyorum....

Tıpkı Mehmet Ekici'ye de yattığı yerden milyonları saydığımız gibi.....

Daha acısını söyleyeyim Muharrem Usta giden oyuncunun menejerine bile para ödedi..... Az buz rakamlarda değil Mas'a 300.000 euro , Bngonda'ya 200.000 euro..... Menejere oyuncu alırken para ödenirde satılırken ödemekte nedir yahu ? Hem 2,5 milyon tl iki oyuncuya.....

Birde suçu euroya atıp kurtulma çabaları varya ne diyeyim bilemiyorum.

Benim oyumda hakkımda haram olsun Sayın Usta'ya......
                              Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Farkında mısınız, şu maddî darboğazdan çıkışın yollarından biri de 2011’de çalınan paramızı almak ve tazminat dâvâları açmak. Ama bunu dile getiren yok. Alacaklı bir şirket darboğaza girmiş, çıkış yollarını sıralarken borçlusundan alacağını dile getirmiyor. Bu anormalliğe dikkat eden bir ben miyim...
                                En son TekfurÇayır 61 tarafından düzenlendi; 11.04.2018, 09:13.
                                7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X