yabancı alırken de belli kısıtlar konulabilir mesela milli takım şartı en kötü genç milli takımlarda belli maça çıkma a milli de belli sayıda maça çıkma gibi tabi bu kuralı kıtalara hatta ülkelere göre farklı filtrelemek önemli(milli takım sıralaması örnek alınabilir)
En son Ahmet Aksu tarafından düzenlendi; 21.03.2019, 20:16.
Türk futbolcular anlaşmalarını Tl cinsinden yapmadığı sürece benim için yabancıdan hiçbir fark olmayacak..
yabancı çöplüğü diyorsunuz ama yabancıyı ucuza kapatırsınız ama kısıt geldiğinde türk kontenjanından bir sürü vasat yerliyi 10 katına alırız.
bence hiç gerek yok böyle saçma kurallara
bence yapılacak şey basit takımlara teşvik sistemi yaparsın 11de oynayan türk futbolcular için teşvik ödenir milli takıma seçilenlere 2 katı ödenir olur biter..
bi defa yabancıyı ucuza kapatamazsın.çünkü yabancı buraya vergi cenneti olduğu için ve başka yerde kazandığından daha fazla kazanacağı için geliyor.yani süper lige aşık olduğu için değil.tıpkı bazı oyuncuların çine katara gitmesi gibi.
vasat yerliye 10 katı para ver diye zorlayan yok.ayrıca para yok kulüplerde.10 katı ise almayacan aga.o zaman piyasa düşecek.piyasanın düşmesi içinde elbette kulüplerin denetlenmesi gerekiyor.piyasa yükseliyor.nedeni ise yöneticilerin kulüpleri soyması.bunu hala anlamadılar ileri zekalı arkadaşlar
şimdi kural gelirse ligde azıcık prim yapan yerlinin değeri 10 kat artar bu ülkede
yurtdışında alabileceğimiz türk olarak çok az isim var o yüzden sen istemesende fazla para çıkacak kasadan.
ama yabancı için öyle bir kural yok yabancı burada daha fazla para alıyor doğru ama benim gözümde türk futbolcu tl kazancına geçmeden benim için yabancıyla farkı olmayacak. en azından yabancı olarak seçenek çok ama türkiye de kısıtlı bütçeyle yerli isim bulmak zorlaşır hele kısıt gelirse çok daha zorlaşır.
daha önceki örnekleri unutmadık. sadece iho dönemi için söylemiyorum
bi defa yabancıyı ucuza kapatamazsın.çünkü yabancı buraya vergi cenneti olduğu için ve başka yerde kazandığından daha fazla kazanacağı için geliyor.yani süper lige aşık olduğu için değil.tıpkı bazı oyuncuların çine katara gitmesi gibi.
vasat yerliye 10 katı para ver diye zorlayan yok.ayrıca para yok kulüplerde.10 katı ise almayacan aga.o zaman piyasa düşecek.piyasanın düşmesi içinde elbette kulüplerin denetlenmesi gerekiyor.piyasa yükseliyor.nedeni ise yöneticilerin kulüpleri soyması.bunu hala anlamadılar ileri zekalı arkadaşlar
7 yerli oyuncu ile bu kadroyu özleyenler sınıra evet der
iho ve muro dönemlerini costantları kuckaları özleyenler kulübün soyulmasını isteyenler faiz ödemek isteyenler uefa dosyalarını özleyenler yabancı sınırına hayır diyebilir.
yabansının fazlası zarar aga.6 yabancı gayet yeterli bir sayı.eğer koskoca genç nüfusu olan bir ülkede 5 yerli oyuncu bulamıyorsan dükkanı kapat.kaldıki zamanında daha yakın geçmişte çok rahat bulduk.
üretmek istemeyenlerin işine geliyor yabancı serbestisi.
şimdi kural gelirse ligde azıcık prim yapan yerlinin değeri 10 kat artar bu ülkede
yurtdışında alabileceğimiz türk olarak çok az isim var o yüzden sen istemesende fazla para çıkacak kasadan.
ama yabancı için öyle bir kural yok yabancı burada daha fazla para alıyor doğru ama benim gözümde türk futbolcu tl kazancına geçmeden benim için yabancıyla farkı olmayacak. en azından yabancı olarak seçenek çok ama türkiye de kısıtlı bütçeyle yerli isim bulmak zorlaşır hele kısıt gelirse çok daha zorlaşır.
daha önceki örnekleri unutmadık. sadece iho dönemi için söylemiyorum
''o yüzden sen istemesende fazla para çıkacak kasadan''
olmayan para çıkmaz hafız.onu dert edinme.kulüpler soyulduğu için bu rakamlar şişiyor.yoksa gelirin kadar harca yasası çıkarsa piyasa düşecek.
Ligden herhangi takımın ortalama üstü yerli oyuncusuna talip ol şimdi bile uçuyorlar. Sinir gelse bize sıra gelmez hayatta.
Sınır isteyenler kesinlikle alt yapı, yerliler oynasın falan diye düşünmüyor bence. Bizim mali durumlardan oyuncu alamayacağızi düşündükleri için biz alamıyoruz, başkaları da almasın diye düşünüyorlar muhtemelen. Yoksa mantıklı açıklaması yok.
Neyin ne oldugu belli.
Bu yabanci siniri isinde korkum hala var.
Cunku bunun kararini verecek isim reis.
Ona yalakalik yapan kulupler de bugun konusuyor iste.
Biri de Trabzonspor bu kuluplerin ne yazik ki.
Yoksa akli olan hicbir kulup sinir istemez.
Her konuda bu gecerli.
Seni bir insan gelip bazi konularda kisitlasa hosuna gider mi ?
Bunu anlamayacak kadar gerizekali bir insan da yok bu hayatta.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
evet son 4 yılda kısıtlama yok.kulüplerin borcu 4 katı arttı.maaşlar ödenmiyor.fifa da dosyalar birikmiş.kısıtlanmamış ne güzel bir futbol dünyası değilmi .kulüpleri soyma özgürlüğü kadar güzel bişey yok
4 yıllık süreçte 14 yabancılı sistemin kulüplere ne kazanç getirdiği sorulmuyor?türk futbolu kazandı mı? yok.her yıl vasat yabancılar euro alıp yurt dışına çıkıyor.döviz kaybı
evet son 4 yılda kısıtlama yok.kulüplerin borcu 4 katı arttı.maaşlar ödenmiyor.fifa da dosyalar birikmiş.kısıtlanmamış ne güzel bir futbol dünyası değilmi .kulüpleri soyma özgürlüğü kadar güzel bişey yok
4 yıllık süreçte 14 yabancılı sistemin kulüplere ne kazanç getirdiği sorulmuyor?türk futbolu kazandı mı? yok.her yıl vasat yabancılar euro alıp yurt dışına çıkıyor.döviz kaybı
Son 4 yilda kuluplerin borcu doviz kurlari ve faizler yuzunden artti.
Son 4 yilda akli olan kulupler deli gibi satis yapti.
Sen 0 maliyetle cikarttigin oyuncuyu bile satamadin ?
Gidip kimse sana Kucka'ya milyon eurolari bayil demedi.
Gidip Nwakaeme, Ekuban benzeri transferler de yapilabiliyormus cuzi miktarlara, bunu da gorduk.
Hala neyi savunuyorsun, ibretlik bir vakasin cidden.
Yolun birgun Bursa'ya duserse buradan yaz, misafirim ol, oturalim bir cay kahve icip Turk futbolunu konusalim seninle.
Cidden garip bir kisiliksin.
Kalbini de kirmak istemiyorum ama bazen dayanilmayacak yazilarin var.
Sinir uzun vadede bize zarar verir.
Bu net senin deyiminle.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Başkanın neden sınır istediği belli kulüpte para yok dolayısıyla yabancı alacak halimiz de yok biz alamıyoruz bari kimse almasın kafası.
İlk olarak nakzo tarafından gönderildi
Hami bir kupa maçına çıktı maç trabzonda o maçta elenmiştik akhisardı rakip heralde muhammet forvet oynuyordu ve hamının saha kenarından verdi taktik kulaklarımla duydum muhammet hadi daaaaaaaa ....
benim naçizane önerim 1 yıllık geçiş dönemi için yani 2019-2020 sezonu için 6+4 (6 ilk 11 4 yedekte)
2020 yılında ise zaten çoğu yabancı oyuncu sözleşmesi bitiyor kulüplerde . 2020-2021 sezonundan itibaren ise 6 yabancı ile yola devam edilir.ve değişmemek üzere bu sayı sabitlenir.
bunun yanında kulüplere salary cap uygulaması mutlaka getirilmeli.yani kazandığın kadar harca .yani toplam maaş sınırı.nba de bütün takımların toplam ödeyecekleri maaş belli rakamlarda sınırlıdır.
bu sistem sayesinde kulüpler uçuk maaşlar veremeyecek ve kulüplerin soyulması önlenmiş olacaktır.tabi sıkı denetim şart.
Yorum