Kouassi konusunda bazı eleştiriler görüyorum. Ancak bu eleştirilere katılmıyorum. Oyuna girdikten sonra çok diriydi. Öne doğru birkaç etkili aksiyonu oldu. Golü kaçırdı. Ayrıca defansif görevlerini de iyi yaptı. Açık konuşmak gerekirse Visca'yı çok fazla aratmadı.
Denswil konusuna gelirsek özellikle ilk yarıda çok bocaladı. İkinci yarıda nispeten daha iyi göründü ancak sol ayaklı olmanın handikaplarını açık şekilde gösterdi. Pas kanallarını görse de ters ayakla o pasları atamıyor. Topla çıkması gerektiğinde tedirgin olduğu için denemiyor. Bu akşam maçı izlerken pek çok pozisyonda Bartra kesinlikle şart dedim.
Cornelius hakkında da bir iki kelam etmek lazım. Bu akşam çok çalıştı ancak oldukça şanssızdı. İki veya üç gol yapabilecek net pozisyon yakaladı ancak kötü tekniği nedeniyle eline yüzüne bulaştırdı. Misal bugün takımda Sörloth olsa nasıl olurdu merak etmiyor değilim.
Takım olarak 112 koşmuşuz, lakin herkes koştuğu için bana daha fazla koşmuşuz gibi geliyor. Oyunu oynadığımız alanı bayağı daralttık çünkü. Normalde ortalamamız 115-116 civarıydı geçen sezon.
Tamam hakemler art niyetli o çok net ve mutlaka yönetim yol yakınken veryansın etmeli ancak
rakibin hakem eşliğinde bizim oyuncularımız alenen dövdüğü anlarda (örnek Eren'e yapılan faul veya Larsen'e yapılan faul gibi) taraftarın devreye girmesi lazım ve gök gürültüsü gibi tepki vermeli.
iç saha avantajı demek bu olmalı ne rakip oyuncu ne hakemler bu şekilde rahat rahat doğrayamamalı bu çocukları.
çok zor oldu Kophenag maçı öncesi, muhtemelen hoca maçı erken koparın rolantide rahat tamamlayıp rotasyonlarla Salı günkü maça bakalım dedi ama evdeki hesap çarşıya pek uymadı.
öncelikle işi çabuk bitirmekle paniği birbirine karıştırdık , devreye pusuda bekleyen hakemler girdi , Visca sakatlandı derken oyunun gidişi bir anda hiç beklemediğimiz noktaya evrildi. Bu duruma rağmen kazanmayı bilmek çok çok önemliydi.
Bu maça özel genel değerlendirmenin ötesinde bu takımın öncelikli ihtiyacı hala bir Mahmut Tekdemir. Hoca sistemini tam anlamı ile sahaya yansıtabilmek için bizde hala Mahmutunu bulamadı. (yani orta alanda takımın temposunu ve oyunun ritmini belirleyecek adamı) Berat'ı çok denedi olmadı , Doğucan olur mu bilemem daha çok az süre aldı ve zor dönemeçte vakit yok, yeni transfer Bardhi'nin özellikleri anlatıldığı şekli ile böyle değil. Velhasıl bize kesinlikle bir Mahmut Tekdemir lazım. Kafalar hep Grillitsch özelinde çift yönlü oynayan pahalı bir transferde ama bu adam örneğin rakipteki Rayane Aabid türünde bir profilde olabilir. Burada önemli nokta takım hücuma çıkarken sete yerleşirken pozisyon alma hızını , top çevirme hızını ayarlayan ,takımı ortaya atılan anlamsız ve vitaminsiz topları alma çabasında harcanan verimsiz enerjiden ve sakatlık riskinden kurtaracak bir profil bulabilmek. Bu sayede hem oyun ezberimiz (hala tam oturmayan oyun ezberimiz) çok daha hızlı oturacak hem de oyunun belli dilimlerinde rakibe çok inisiyatif veren , eziliyor görüntülerinden uzaklaşıp 90 dakikaları daha rahat tamamlama imkanı bulacağız. Hala vakit var bu profilde bir orta alan oyuncusu , Visca sonrası kanat rotasyonu için tartışılmayacak bir takviye (belki de yeniden Nwakaeme) ve Corneliusu tamamlayacak Batshuayi tipinde bir hücumcu takviyesi şart gibi duruyor.
not 1: Nwakaeme stresinden kurtulamayan bir Trezege'ye acil terapi lazım.Çünkü bu durum devam ederse tribünün ah Nwakaeme vah Nwakaeme diyeceği günler uzak değil.
not 2: Sörloth söylentileri Cornelius'un moralini bozmuş olabilir mi bugün çok net harcadığı pozisyonlar bende böyle bir endişe yarattı.
En son oskayb tarafından düzenlendi; 12.08.2022, 23:43.
visca ya üzüldüm. hep diyordum sporcunun fren yapma tamam ben son durağa geldim deme şansı yok bir gevşedin mi her türlü olumsuzluğa açık oluyor bünye
o pozisyonu izlemek istiyorum. Üzüldüm gerçekten tam toparlıyor diyordum. çok kötü oldu.
o pozisyonda nasıl kalır eli orda
2 durumdan biri oldu ya fiziksel olarak pozisyonda denge kaybı yaşadı bu performans nedeni ile gelir başa
YADA rakipten aldığı darbe sebebi ile anlık bilinç kaybı yaşadı. Bu oldu ise kart olması gerekirdi
darbe deyince adamlar resmen tekme tokat futbol oynadı
Takıma dair en beğendiğim şey kaleye iniş süremiz. Çok hızlı iniyoruz ve hızlı sonuçlandırıyoruz. Son toplarda pas/şut tercihlerimizi oturtunca ve sağ stoper ve oyun aklı gelince bambaşka bir takım olacağız.
Yorum