oynan 4 macta ayakta kalabilen tek adam. Sürekli baskalarinin hatalarini kapatmakla mesguldü adam.
20 lik gecnlerin 4 macta yoruldugunu görünce zokoraya helal olsun demek geliyor icimden
Colman,Zokora,Cech e yazık oluyor.Bu adamları dinlendirmek gerekiyor!!! Sorunumuz Motivasyon Başka bir sorun yok.İkinci yarıya 2 değişiklik Pawel ve Alanzinho girse idi.Bugün 3-4 farklı galibiyeti konuşurduk.Aykut hamlesini anlıyamadım.Ancak ne olursa olsun ne hata yaparsa yapsın malesef Bu takıma Şenol Hocadan başkası yalan.Varsa alternatifi olan şu 28 senede söylesin...
"Vi veri veniversum vivus vici" "By the power of truth, I, while living,have conquered the universe".
"Artists tell lies to tell the truth, politicians tell lies to cover it up. "
Ne münasebet! ben Halil'in kaçırdığı her gol pozisyonu tartışmaya açmak gibi bir niyetim yoktu. Anladığım kadarıyla siz anlamak istediğiniz kısmı almışsınız yazdıklarımdan.Oysa devamında her oyuncu bu tip golleri kaçırabileceğine vurgu yapmaya çalıştırm. Umut belki sittin sene o topu önüne almazdı ama her oyuncuda o topu Halil'e bırakmazdı, öyle hata yapmazdı. Yani benim amacım Umut ve Halil'i karşılıklı tartışmaya açmak değildir...
Evet, Giray konusunda ben sizin gibi düşünüyorum. O mevkide oynayan bir oyuncu futbolculuk hayatında ya da tv ekranlarından izlediği bir çok maçta dönen topların bu şekilde olmasada gelişine vuruşlarla gol olduğunu görmüştür. Stoper oynayan bir adam böyle rahat bir topta, top havadayken topu nasıl kesmesi gerektiğini kafasında tasarlamalı. Çünkü etrafında kimse yok!
Eğer sizin dediğiniz gibi benimde aynı düşüncede olduğum şekilde ileriye doğru değilde, kafasından sıyırarak arkasına doğru topa vursaydı en kötü ihtimalle taç olurdu. Hatta Ergün Teber, bu pozisyonda kaleye dikine değilde kanattan gelseydi, bu topu yakalayamazdı. Yakalasa bile kanattan gelmek zorunda kalacaktı. Bu pozisyonda bende senin gibi düşünüyorum ve Giray'a bu hatasından dolayı açıkcası kızgınım.
Çeluskayla birlikte taçdan kalmemizde gördüğümüz tehlike kadar olmasada bu pozisyonda iyi niyetli olsa bile bu kesinklikle bana göre hatadır. Ama dediğim gibi Ergün Teber'in bu vuruşu şans eseri olarak gol olmuştur. Bazen futbolda şans da lazımdır.
Pas dediğin şey kondisyon varsa olur. Senin kondisyonun yoksa Zokora gibi 5 metre yakınındaki arkadaşın yerine topu taç'a atarsın. Bu arada yanlış anlaşılmasın ben topu şişirelim demiyorum. Uygun pozisyonda Burak'la topu buluşturmak gerektiğini söylüyorum. Bunuda aslında en güzel deplasman maçlarında yapabiliriz diye düşünüyorum. Zira, rakip evsahibi takımlar oyunu ileride kurmaya çalıştıkça, bizi baskı altına almak için defansı ileride kurduklarında Burak'ın önünde geniş bir alan olmakta. Benim derdim onun önüne doğrudürüst pasların atılması ya da atılamaması. Geçen sene bir çok maçta bu şekilde çok rahat goller bulduk.
Futbolda paslı oynamak bence kondisyon sadece rakibinizde sizin gibi kondisyonluysa gerekli ama futbol oynamayı seven bir adam kondisyonu çok üst seviyede bile olmasada istek ona o imkanı tanıyacak. Vereceğim örneğin biri pis olacak ama Emre diğeri Arda yahu arda şu son milli maçta dökülüyordu 3 hafta içinde bizim gibi hem çarşamba hem cumartesi maç oynuyor. Sizce kondisyondan mı. Bence hayır iyi oyuncular ve top aynamayı seviyorlar. Bizdeki eksiklik bu kondisyonda olsa bizde olacak olan şu rakibi ablukaya almış gibi gözükücez ama bakıcaz görüntü var ses yok hayal kırıklığı
Colman dün akşam ki bencilliğin aynısını geçen sezon içerde ki BJK maçının son dakikalarında da yapmıştı...bomboş 3 e 1 pozisyonda pas vermeyip topu direğe nişanlamıştı...dönen pozisyonun gelişiminde Teofilo kırmızı görüp, Toraman'la boks müsabakasına girişmiş, ertesi gün de valizini toplayıp, Kolombiya'ya topuklamıştı...
oynan 4 macta ayakta kalabilen tek adam. Sürekli baskalarinin hatalarini kapatmakla mesguldü adam.
20 lik gecnlerin 4 macta yoruldugunu görünce zokoraya helal olsun demek geliyor icimden
İbb maçında iyidi ama bu maçta vasatlar arasındaydı. Kötü değildi ama iyi de değildi
"Trabzonspor Düşmanı" Halil Şanlı bir kez daha haklı çıktı
KRİTİK VİRAJDAYIZ !
Trabzonspor’un bugün yaşadığı sıkıntılar, yanlış transfer politikasının eseridir. Lakin bu konuları defalarca irdelediğimiz için yeniden eleştiri yapmaya gerek görmüyorum. Elimizdeki mevcut oyuncu kadrosundan en iyi şekilde yararlanmaktan başka çıkar yol da yoktur .
Ligde geride kalan üç haftanın toplamına bakıldığında tam bir hayal kırıklığı yaşanmaktadır. Özellikle İnter zaferinden sonra hiç kimse Trabzonspor’dan bu kadar kötü futbol ve netice beklememekteydi.
Ne yazık ki beklenen sonuçlar gelmedi ve büyük bir mutsuzluk tablosu ile karşı karşıyayız. Son Samsunspor müsabakasında da Trabzonspor futbol olarak sınıfı geçememiştir. Kısaca özetleyecek ve detaya girmeyecek olursak, maçı iki üç cümle ile şöyle özetlememiz mümkündür.
Takımın beyni konumundaki Colman, Zokora, Andrean üçlüsü yani orta alan, sefilleri oynadığından Trabzonspor da hayal kırıklığı yaşamıştır. Bir takımın en önemli organı orta saha olduğuna, söz konusu oyuncuların yetersiz performansları da göz önüne alındığında ana sorunu bulmak zor olmazsa gerek. Sorunun ana kaynağı orta alandır! İkincisi, Trabzonspor kanat oyuncuları yani bekler, ileri çıktıklarında geri dönüşlerde büyük sıkıntılar yaşadı!
Kanatlarda düşündürücü boyutta boşluklar verilerek önemli sorunlar ortaya çıktı!Cech’in ofansa dönük iyi niyetli gayretine karşın, koruduğu alanın koridora dönmesi gözlerden kaçmadı! Bir başka önemli sorun ise diğer maçlarda olduğu gibi hala ‘takım olamayışımız’ biçiminde karşımıza çıktı !
Transferde yapılan yanlışları , takımın iskeletinin bozulmasının yanlışlığını haftalarca izah ettik. Tekrar haykırmamıza gerek yok. Şu saatten sonra transfer yapma, yapılan yanlışları komple değiştirme gibi bir şansımız bulunmamaktadır. Bu sebeple eleştiriyi bir kenara koyup kritik maçlara bakmak lazım. Evet ligin başı olmasına karşın kritik virajdayız!
Trabzonspor Cumartesi akşamki Karabükspor müsabakasını kazanamaz , haftaya Çarşamba Şampiyonlar Liginde Lille ile oynayacağımız karşılaşmada mağlubiyetle tanışırsa , var olan huzursuzluk bizi derin bir depresyona itebilir. O sebeple Bordo mavili takımımız, Karabük müsabakasını kazanıp Fransız ekibinden en kötü ihtimal bir puan almayı başarmalıdır. Hemen arkasından gelecek bir lig galibiyeti daha olursa takım sıçrama yaparak nefes almaya başlar.
Velev ki tersi olursa, daha yeni oluşan bu takım derin krizlere giden yolda heba olup, her iki kulvarda da pes etmek durumu ile karşı karşıya kalabilir. Bu sebeple Karabük ve Lille maçları Trabzonspor’un krizden çıkması için önemli bir fırsat ve kritik bir dönemeç olacaktır.
Trabzonspor teknik heyetini sakin ve soğukkanlı olmaya, oyuncuları sevgi ile terapi etmeye davet ediyorum. Trabzonspor yönetiminin de futbolcularla bu bir haftalık süreci bire bir yakın ilişki halinde geçirmesini öneriyorum. Varsa ödenmemiş alacakları, derhal gereği ifa edilmelidir diyorum. Taraftarın, antrenmanlarda takımına moral vermesini bekliyorum. Karabükspor karşılaşmasında da coşkulu ve tribünleri doldurmuş bir taraftar kitlesinin 12. Adam rolünü en iyi şekilde oynamasını diliyorum.
Halil Şanlı
bu halil şanlı barcelona taraftarı olsa bile bu kadro ne,yetersiz diye eleştiri yapar..neymiş yetersiz transfer politikası..şunu unutma halil şanlı bu takım şl ye gireceğini kuradan 1 gün önce öğrendi 5 gün içinde yıldız transferi beklendi..işin b.. yiyen fener ve tff yzünden bu halde transfer yapamadı..zokora,adrian,volkan,aykut,celutska bunları beğenmezsiniz ama şunu söyleyin kimi getirecektiniz pardon...daha iyisi geliyormu..bizamanlar marcelinho geldi ne oldu..canı sıkıldı gitti...onun için kadro yetersiz metersiz hikaye..türkiye ligi için çok yeterli..şl için idare eder..apoelin,kopenhagın çok iyi mi kadroları var yook..eee nedir dertleri..ben anlamıyorumki..
Burda mesele çok kötü oynamak değil,takım iyi oynuyor.Kötüde oynama hakkı var amma! sen iyi yada kötü oynarken eline %100 lük gol fırsatı geçtimi bunu ya atacaksın ,yada attıracaksın!!!Colman o pozisyonu harcama hakkın yok ver pasını neyin riskine giriyorsun?Kızdığım konu bu.Şut atarsın kaçar,kafa vurursun kaçar,karşıkarşıya kaldığın o pozisyonda tek olursun anlarım,yanında arkadaşın var versen ona pası olay bitti.
Geçen Seneden Daha İyi takım ? Bunu Söylemek için Çok Erken Hem Daha takım olmamış Daha yeni oluşturulan takım Hakkında erken karar veririz.Hem de 3 Sene takım Olma geçmişi olan Futbolcu Topluluğuna Haksızlık Etmiş oluruz.
Kadromuzda iyi Futbolcular Var.Daha takım Olmadan geçen Senenin Kadrosuyla karşılaştırmak Hataya Götürür.Bir Otursun,Bütünleşsin,takım Olsun Sonra Karşılaştırmayı Hep Birlikte yaparız.Bu hemen olmuyor uzun Sürecek Bunun İçin Sabır Göstermeliyiz.
Yani geçen seneden Daha iyi bir takım Demekle de Bir nevi Şunu Diyoruz : Ben Jajayı,Umutu,Yattarayı,Engini,Selçuğu,Egemeni Aramıyorum.
Bu Yanlış olur gibi Çünkü ben çok Arıyorum..
beklemek gerek Karşılaştırma yapmak ve eleştirmek için 3 maçta Kelle Almanın Yıkıcı olmanın Kimseye Faydası olmaz.
Kendi Ayağımıza Kurşun Sıkarız..
Zaman HerŞeyin İlacıdır.
Abi Kesinlikle katılıyorum.Yalnız aradığımız oyuncular bana göre Egemen,Jaja ve Umut ben diğerlerini aramıyorum..
"Vi veri veniversum vivus vici" "By the power of truth, I, while living,have conquered the universe".
"Artists tell lies to tell the truth, politicians tell lies to cover it up. "
Bu takım kazanacaksa, hocasına rağmen kazanacak. Yüce bilgin Şenol Güneş hazretleri izin verirse Karabük maçını alırız yani. Bir de sonuçları takmamak lazım. 7 ya da 9 puanda da olabilirdik şu an. Sorun şu ki takım top falan oynamıyor. Geçen yıl da oynamıyordu ama Burak-Selçuk-Egemen gibi isimlerin üst düzey katkısıyla ve Jaja faktörüyle bir şekilde kazanıyorduk. Bu 4 isimden 3'ü burada değil ve sonuç; ıkınarak kazanmaya yaklaşan ama bir türlü beceremeyen bir takım. Hani 86 transfer yapmayıp, transfere bilmem kaç milyon euro harcamasak hadi bi nebze kabul edilebilir. Ama mesela sen Adrian diye bir oyuncu aldın ve bu adama beşmilyonikiyüzellibin avro verdin. Hani nerede Adrian? Vittek sakatlandı, şaşırdınız mı? Piotr-Pawel-Alan hangi akılla takımda tutuldu? Yerli kadromuzun yetersiz olduğunu en az 2-3 kaliteli yerliye ihtiyaç duyduğumuzu göremeyecek kadar kör müydünüz? Hiçbir yerliyi bırakmam diyen hoca, Sezer-Ferhat-Tayfun gibilerin yıllıklarını cebinden mi veriyor? Uzar gider ve neresinden tutarsan elinde kalır, bu şartlarda herşey mümkün.
Burda mesele çok kötü oynamak değil,takım iyi oynuyor.Kötüde oynama hakkı var amma! sen iyi yada kötü oynarken eline %100 lük gol fırsatı geçtimi bunu ya atacaksın ,yada attıracaksın!!!Colman o pozisyonu harcama hakkın yok ver pasını neyin riskine giriyorsun?Kızdığım konu bu.Şut atarsın kaçar,kafa vurursun kaçar,karşıkarşıya kaldığın o pozisyonda tek olursun anlarım,yanında arkadaşın var versen ona pası olay bitti.
burak passiv ofsaytdan aktif alana gecti. Yani pasi verse niye pas verdi atsaydi diyecektik. Sorun colmamin vurusta kendini antremanda gibi hissetmesi.
Yorum