Benim 1 tane Trabzonspor Hisem var.Enistem ilk ciktinda bana almisti-Manevi deger olarak aldim.Arasira takip ediyorum.Bizim hisse ayni Futbol takimi gibi Yatirimcilarini kanser ediyor.Ne yabacagi hic belli olmuyor.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Borsa İstanbul'da Trabzonspor
Daraltma
X
-
Atay Aktuğ zamnında girmiştik.....İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSizede tesekkürler.
Peki senetleri geri toplasak, bu borsa isini kapatabilir miyiz? Ama 29% icinde bir yüklü ödeme yapmamiz gerekir.
29% sattik, simdi 3 asagi bes yukari sattigimizi geri alabilmeliyiz ama temettü borclari oldugu icin kaybimiz kazancimizdan kat ve kat.
Borsaya giren yönetim kimdi acaba?
Düşünce olarak çok güzeldi ama giriş şeklimiz ve gelen parayı çarçur etmemiz nedeniyle verim alamadığımız gibi bir de klübü külfet altına soktuk....Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
O değil de bu ğs dün baya bi haltlar yemiş borsada. Küçük yatirimci olan taraftarı isyan ediyor, dergisi dozer gibi ezmis geçmiş hepsini. Ne yapmış anlamadım gerçi ama...
Galatasaray borsada ters köşeye yatırdı
Mayıs ayında borsa tarihine geçecek oranda yüksek bir bedelli sermaye artırımı kararı alan Galatasaray yine yatırımcısını ters köşeye yatırdı.
Bedelli sermaye artırımı bitti diye rahat bir nefes aldığını zanneden Galatasaray yatırımcısı yüzde 300 oranında yeni bir bedelli sermaye artırımı şokuyla karşı karşıya kaldı. Galatasaray dün akşam Kamutu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, tamamı nakden karşılanmak üzere yüzde 300 oranında bedelli sermaye artırımı kararı aldığını duyurdu. Ancak bedelli sermaye artırımıyla Galatasaray'ın kasasına yüzde 300'lük orandan daha fazlası girecek. Çünkü bedelli sermaye artırımı 1 TL nominal değerdeki hisseler için 10 TL'den kullandırılacak. Yani bedelli sermaye artırımının oranı aslında yatırımcı için yüzde 3000.
Vatan gazetesinden Ufuk Korcan'ın haberine göre; benzer yöntem bu yıl içerisinde gerçekleştirilen bedelli sermaye artırımında da kullanılmıştı. Galatasaray ilk yaptığı açıklamada yüzde 9.900 gibi rekor bir sermaye artırımı kararı almıştı. Daha sonra bu karar geri çekildi ve yeni düzenlemelerin ardından sermayenin yüzde 400 oranında bedelli artırılacağı açıklanmıştı. Fakat sermaye artırımı 1 TL nominal hisse için 25 TL karşılığında yapıldı. Kısacası Galatasaray'ın kasasına yüzde 9.900'luk artırımda olacağı gibi yaklaşık 280 milyon TL girdi. Dün açıklanan sermaye artırımına katılacak yatırımcılar sahip oldukları 1 Galatasaray hissesi için 30 TL ödeyecek. Yani sermaye artırımı ile Galatasaray'ın kasasına 418 milyon TL daha girecek. Galatasaray Sportif'in yüzde 45'i halka açık, yüzde 55'i de Kulübe ait. Sermaye artırımıyla yatırımcıların cebinden 188.1 milyon TL çıkacak. Kulübün payı ise 230 milyon TL. Ancak Haziran ayında yapılan sermaye artırımında olduğu gibi kulüp nakit para yerine Türk Telekom Arena'daki bazı tribünlerin kullanım haklarını Sportif A.Ş.'ye devredebilir.
Artırım sonrası Galatasaray'ın sermayesi 13 milyon 940 bin TL'den 55 milyon 761 bin TL'ye yükselecek.En son Joomla! tarafından düzenlendi; 18.09.2012, 14:51.
Yorum
-
Bir kaç soru:
1- bizim borsada hisse sahiplerine 30 milyon civarı borcumuz mu var?
2-bu borç varsa bu nasıl ödenecek?
3- genel kuruldan tam olarak istenen nedir?
4- Kulübün gelirleri ile giderlerinin birleşmesi süreci kesin olarak tamamlandımı?Hemşeri: Trabzonlu Olan Değil, TRABZONSPOR'lu Olandır.
Yorum
-
1)yukarıda lopsang adlı üyenin dediğine göre öyle.bende bu 30 milyonu bu forumda bir kaç üyeden duymuştum.İlk olarak SEDER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBir kaç soru:
1- bizim borsada hisse sahiplerine 30 milyon civarı borcumuz mu var?
2-bu borç varsa bu nasıl ödenecek?
3- genel kuruldan tam olarak istenen nedir?
4- Kulübün gelirleri ile giderlerinin birleşmesi süreci kesin olarak tamamlandımı?
2)borç kulübün geliri ile ödenecek.yani biraz az futbolcu alacaksın,bilet fiyatını arttıracaksın.ben uefaya gitmemizi birazdda bu yüzden istiyordum.düşünsene abi,uefada en az 8 maç oynayacaksın.4 maç içerde.içerdeki maçın bilet geliri ve reklam geliri filan derken iyi gelir yapardık.bu yüzden macar takımını düşündükçe üzülüyorum.
3)genel kuruldan taraftarın isteği sırtımızdaki 4-5 yıldır ödenmeyen temettü yükünü ödemesi ve borçlarımızı azaltması.genel kuruldan hisse sahiplerinin isteği temettüleri ödemesi.genel kurulun isteği sermaye açıklığını arttırarak kulüpten nakit çıkışı olmadan temettü işini halletmek.yani nakit değil hisse vermek.spk nın isteği temettünün nakit olarak ödenmesi.
4)benim bildiğim birleşme tamamlandı ve borsaya açıklandı bu durum.ama emin değilim.şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
Yorum
-
kapta bildirim sorgulamaya girdim
bugün genel kurulda bu konuda bir görüşe varılmış galiba
ve şu linkten baktığınız zaman(zaten yayım tarihi 28 eylül 2012) bu yeni bildirimdir.
kulüp muhtemelen kar payının hisse oalrak dağıtılmasının spk dan bir daha dönmesini istemedi.yada dönmesi yasak.ya da dönmesinin yaptırımı var.
görüldüğü gibi 2007 nin altıncı ayı ile 2008 arasındaki temettü ödemesi için teklif edilen nakit 23 milyon tl civarı.
hisse olarak dağıtılması teklif edilen temettü ödemesi sıfır tl.
kulüp bunu 20 aralıkta ödemeyi taahhüt etmiş.
bir milyon tl nominal değerli hisse için 0.90 krş. civarı bir ödeme yapacağız ki bu baya yüksek ama yapmak zorundayız.
ek açıklamaları okuduğumuz zaa-man bunu açık ve net bir şekilde nakit oalrak ödeyecek demiş zaten.
ama tabi bu genel kurula teklif edilecek ve genel kurul olumlu karar verirse 20 aralıkta ödenecek.
meğer kulüp bu yüzden transfer yapmıyormuş
yukarıda bir arkadaşın yazmış olduğu denizbanka hisselerin rehin verilmesi muhabbetinin kap bildirimi:http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/B...aspx?id=196213
bu da muhtemelen spk nın reddettiği hisse şeklinde temettüyü dağıtalım teklifi:http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/B...aspx?id=186542
şuradada bizim hisseye dair hisse sahiplerinin yorumları,tabi arada yönetime temettüyü dağıtmadığı çin kalay çekenler var ama adamlar haklı.
zaten borsada böyledir bu.akıllı yatırımcı temettüye,para kaptıracak saflar alım satımdan kar etmeye oynar.bu borsanı gerçeğidir.maalesef bu insanların hakkını kulüp yemiştir.hem kar açıklıyorsun hem adamlara karı dağıtmıyorsun.sonra işin çakallığına yatıyorsun,yok bedelsiz hisse olarak vereceğim filan.madem bu işe girdin o temettüyü ödeyeceksin aga.sonra spk ceza yazıyor zaten benim bildiğim.En son M.S.SOFU tarafından düzenlendi; 18.09.2012, 21:48.şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
Yorum
-
eyvallah sağol kardeş bilgilendirme için..İlk olarak M.S.SOFU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle1)yukarıda lopsang adlı üyenin dediğine göre öyle.bende bu 30 milyonu bu forumda bir kaç üyeden duymuştum.
2)borç kulübün geliri ile ödenecek.yani biraz az futbolcu alacaksın,bilet fiyatını arttıracaksın.ben uefaya gitmemizi birazdda bu yüzden istiyordum.düşünsene abi,uefada en az 8 maç oynayacaksın.4 maç içerde.içerdeki maçın bilet geliri ve reklam geliri filan derken iyi gelir yapardık.bu yüzden macar takımını düşündükçe üzülüyorum.
3)genel kuruldan taraftarın isteği sırtımızdaki 4-5 yıldır ödenmeyen temettü yükünü ödemesi ve borçlarımızı azaltması.genel kuruldan hisse sahiplerinin isteği temettüleri ödemesi.genel kurulun isteği sermaye açıklığını arttırarak kulüpten nakit çıkışı olmadan temettü işini halletmek.yani nakit değil hisse vermek.spk nın isteği temettünün nakit olarak ödenmesi.
4)benim bildiğim birleşme tamamlandı ve borsaya açıklandı bu durum.ama emin değilim.Hemşeri: Trabzonlu Olan Değil, TRABZONSPOR'lu Olandır.
Yorum
-
arkadaşlar galiba borsada birleşme gerçekleşmiş.
yapılan kap bildirimine göre bu tff ve bakanlık tarafından onaylanmış,zaten daha önceden spk ca onaylanmıştı ve en son genel kurulumuz onaylamış.
Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atıcılık, judo, atletizm, masa tenisi ve boks dallarında faaliyet gösteren kulübün resmi sitesi.
cümlemize hayırlı olsun,parası olan varsa gitsin kurban filan kessin o derece önemli bence bu olay
ayrıca 2-3 gün evvel zaman gazetesinde gördüğüm habere göre gs nin sermaye arttırımını bazı hissedarlar mahkemeye taşımış
durum biraz sıkıntılı
inşallah sermaye arttırımını yapamazlar.
şu linklere baktığınızda buna ilişkin haberleri görebilirsiniz
ayrıca spk da mahkemeye verilmiş
Türkiye'nin önde gelen ekonomi haber portalı. Son dakika ekonomi haberleri, borsa analizi, döviz kurları, altın fiyatları ve finans dünyasından gelişmeler.
suçlamalar oldukça ciddi,insider trading,maniülasyon ve görevi kötüye kullanma var.
not:dünya ekonomi sitasindeki haberde zaman gzt. si kaynaklı.
ayrıca forum sayfalarında biraz gsray hisse sayfasında dolandım.yatırımcılar umutsuz ve spk nın sermaye arttırımını onaylayacağını düşünüyorlar.
her neyse bu gs işi baya uzun sürer benden söylemesi
şimdi gelelim bizim birleşme olayına
ilk meyvelerini verdi haliyle
yıllardır ha bire kar/gelir açıklayıp duran kulübümüz şu andason faaliyet raporu ve bilanço açıklamasında zarar açıkladı.ha bunu sevinçle karşılamak iyi değil.çünkü gelirlerimiz azalmış ve giderlerimiz artmış.ancak eskiden olsa bu halde bile (aslında zarar etmişken bile) kar gösteriyor olurduk.
şimdi açıklanan bilançodan bazı kalemlere değinelim
satış gelirlerimiz oldukça azalmış gözüküyor.
9 milyon tl satış gelirimiz olmuş.oysa geçen sene aynı aralıkta(haziran ağustos arası 3 ay) 27 milyon tl lik satış yapmışız.
yani bu sene satışlar kötü
6 milyon tl finansal gelir 4 milyon tl finansal gider gözüküyor ki bu oldukça iyi
geçen sene aynı dönemde zarar etmişiz
sonuç:hisse başına 0,11 zarar açıkladık
bilançoyla ilgili fotoğraflar ve yorumlar için şu sayfada aşağıya doğru gezinin
Finans gündemi, son dakika ekonomi haberleri, borsa verileri, altın fiyatları; dolar, euro, döviz kurları ve finans dünyasına ait ne varsa Türkiye'nin en çok aratılan kaynağı Hisse.net'te...
tabi farklı yorumlar var hissenin ve kulübün kar zarar durumuyla ilgili
inanıp inanmamak size kalmış.şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
Yorum
-
Kap : Besiktas futbol yatirimlari sanayi ve ticaret a.s. / bjkas [] ozel durum aciklamasi (guncelleme) 17.10.2012 10:14:16
beŞİktaŞ ve ferrari arasinda gorulmekte olan davada cas 16.10.2012 tarihli karariyla,
1- matteo ferrari tarafindan 03.08.2011 tarihinde yapilan basvuru kismen kabul edilmistir.
2- besiktas a.s., matteo ferrari'ye 7.256.641,95 euro tutar ile bu tutara 11.07.2011 tarihinden itibaren tum odemelerin gerceklestigi gune kadar isletilecek yillik % 5 faizi ile odemesine,
3- cas tarafindan bildirilecek tahkim masraflarinin besiktas as tarafindan odenmesine,
4- 25.000 chf tutarindaki yasal harcamalar ve diger giderlerin besiktas a.s tarafindan odenmesine karar verilmis,
5- diger tum talepler reddedilmistir.
Soz konusu dava icin sirketimiz mali tablolarinda 8.157.337 euro tutarinda karsilik ayrilmistir.zαFєя kєskiη --- !!!!αVη! αkєя αskiηα!!!!
"Bugün Trabzonspor için ne yaptın?"
Yorum
-
vay anasını
bjk bize 2 anlamda ders olsun
1)transfer yapılmıyor diye bas bas bağırıp yönetimi zarar sokacak işlere sebebiyet vermemek
2)yönetimin önceden - sene ortasından- transfer listesini hazırlaması ve yaz transfer dönemini maliyet fayda performans incelemesi yapmadan hızlıca halletmek.şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
Yorum
-
Özellikle altyapı, bonservisi elinde olan kaliteli oyuncular, başarıya aç parlayabilecek yeteneklere öncelik verilmeli..İlk olarak M.S.SOFU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülevay anasını
bjk bize 2 anlamda ders olsun
1)transfer yapılmıyor diye bas bas bağırıp yönetimi zarar sokacak işlere sebebiyet vermemek
2)yönetimin önceden - sene ortasından- transfer listesini hazırlaması ve yaz transfer dönemini maliyet fayda performans incelemesi yapmadan hızlıca halletmek.
Yorum
-
1461 o işin altından kalkar evelallahİlk olarak Adem Öztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleÖzellikle altyapı, bonservisi elinde olan kaliteli oyuncular, başarıya aç parlayabilecek yeteneklere öncelik verilmeli..
''bizim uşaklar''ın belki 3-0 5-0 lık galibiyet serileri yok ama iyi top oynuyorlar.
istanbul takımları aldıkları gençleri harcamakla meşgulken biz proje yaptık ve meyvelerini alacğızşimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
Yorum
-
arkadaşlar bu gün ne öğrendim
Vergi usül kanunu okurken gözüme çarptı
kanun:spor kulüplerinin maç gelirleri,yayın gelirleri,transfer gelirleri...............vs. kurumlar vergisinden muaf tutulacaktır.
ancak forma satışı,işletmecilik yaptıkları şeyler filan... kurumlar vergisi dahilindedir.
(ilgili linkte 4. sayfada en alt kısımda)https://docs.google.com/viewer?a=v&q...FF48duGFEJ0RJA
ancak kanunun istisnası ise a.ş. olarak faaliyet gösteren spor kulüpleri
peki galatasaray nasıl bir cinlik yaparak vergiden kaçınıyor(vergiden kaçınma:kanunun izin verdiği çerçevede vergiyi doğuran olaya meydan vermeyerek vergi mükellefi olmama):
birleşmede şöyle bir madde var:galatasary a.ş. ile sportifin birleşmesinde maç gelirleri,yayın gelirlri,reklam gelirleri,bilet gelirleri .....vs. galatasary spor derneğine bırakılmıştır şeklinde
bu da ilgili kap bildirimi.http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/B...aspx?id=182260
hatta açmaya erinenler için ilgili ksımı yazayım ''Devir alınmış olan Futbol A.Ş.'nin söz konusu birleşme öncesinde, Galatasaray Spor Kulübü Derneği("Kulüp") ile yapmış olduğu mutabakata göre, Futbol faaliyetlerinden elde edilen Stadyum, Loca, VIP koltuk ve kombine bilet satışları gelirleri Kulüp ile Futbol A.Ş. arasında aşağıdaki gibi paylaşılmıştır. Buna göre; Loca, VIP koltuk ve kombine bilet satışlarından elde edilen gelirlerin %10'nu Futbol A.Ş.'de, %90'nı ise Kulüpte, günlük maç hasılatının da tamamı Futbol A.Ş.'de kalacak şekilde mutabakat tesis edilmiş ve gelir paylaşımı da ilgili taraflar arasında bu mutabakat esasına göre gerçekleştirilmiştir.Bu çerçevede Futbol A.Ş. ile Şirketimizin birleşmesine ilişkin olarak kamuya sunulan dokümanlarda da, Futbol A.Ş.'den Şirketimize intikal edecek olan müsabaka gelirlerinin projeksiyonu da daha önce Kulüp ile Futbol A.Ş. arasında mutabık kalınan hasılat paylaşımına uygun olarak gerçekleştirilmiş ve birleşme oranı da söz konusu husus gözetilerek hesaplanmıştır.''
vay anasını sayın seyirciler.şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum