Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Pumanın nesini beğendiniz ya bence hiç güzel değil Nike'dan memnunum ama hani Adidas olsa fena olmazdı
    Mavi ev tüplerinin üstüne bordo şeritlerin çekildiği yerdir burası.

Yorum

• puma iğrencc hele yukarda lacıvert var okul giysisi gibi duruyor yapmayın arkadaslar.. ben sponsorumuzun adıdas olmasını ısterdım ama bunada şükür..
      u will need justice at the end..

Yorum

• İlk olarak only ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        puma iğrencc hele yukarda lacıvert var okul giysisi gibi duruyor yapmayın arkadaslar.. ben sponsorumuzun adıdas olmasını ısterdım ama bunada şükür..

sayfanın en üstünde oyuncunun üzerindeki duruşu da var aslında güzel duruyor ama formanın içi boşken çok kötü . bizim formaların kesimi de çok kötü duruyor düz bi yere serdiğinizde yelken gibi görünüyor ama üzerinde iyi duruyor oyuncuların
        Bizi yakan ataş "közden ötesi"

Yorum

• nike in bize özel forma yapmasını beklemiyorum..
          sadece elindeki hazır modellerden bizim rengimize ve isteklerimize en uygununu seçip yeterli miktarda ve zamanında hazırlaması şu an için yeterli olur..
          ancak ilerleyen yıllarda şampiyonluk gelir ve avrupa kupalarında adımızdan söz ettirirsek vede iyi bi satış rakkamı yakalarsak o zaman bize özel forma yapmaları şart olur..

Yorum

• Görenedir görene, köre nedir köre ne

"Yarasa gündüz görmüyorsa güneşin ne kabahati var?"

Anlayan anlıyor...

En son a f s tarafından düzenlendi; 19.06.2009, 12:26.
            https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• yeter ya ne nike mis be valla biktirdiniz,bize lescon bile cok yav biz hic bir gun mutlu olamiycakmiyiz su basliga bile stres olumsuzluk her turlu mutsuzlugu getirdiniz nedir bizim bu trabzon taraftarinin derdi zorla kendimizi mutsuz yapmaya calisiyoruz.bir kesin olmayan sponsor logosu cikmis ona bile denmedik laf kalmamis sanki sponsor logosunu yazi stilini klup kendisi belirliyor yada yaptiriyor ama is elestiri olsun bir cirkinlik bulalim.pumanin naylon formalarini giyerken kimse gik demiyordu ama.hangi basliga girsem olumsuzluk,negatiflik,kavga gurultu biz hicmi guzelliklerden bahsedemiycez surda valla biktim.

Yorum

• https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• "Forma sonuçta bir kumaş parçasıdır. O kadar."

Şimdi bu tarif formayı anlatmaya yetti mi?

Yetti diyenleri başka başlıklara alalım. Buradaki söyleminiz bitti!

Eğer forma sadece bir kumaş parçasıdır demiyorsanız, o zaman; kumaş, tasarım, lansman, reklam, renk seçimi, logolar, vb. gibi pek çok konunun da çok önemli olduğunu kabul ediyorsunuz demektir.

Bu konuda taraftar ile bunu sunan kurumun bakış açılarının da farklı olduğunu kabul etmeniz gereklidir.

Taraftar olarak, en kaliteli, en cazip, en ucuz ürün istemek dopal iken, kurum açısından, yani Trabzonspor açısından bakıldığında satış, kar ve olumlu algılanma her şeyden önemlidir. Zaten karmaşa her iki bakış açısını bir araya getirince oluşuyor.

Sırf kar yüksek olsun diye yüksek fiyatlara çıkarsanız, güm diye aşağı inersiniz. Çünkü satamazsınız. İşte karmaşanın olduğu yerde, doğal bir buluşma noktasıdır aranan. O nokta da budur. Yani, alanın da, satanın da mümkün olabildiğince mutlu olduğu nokta.

Bu nokta öyle kolay bulunmuyor; emek sarfetmek önemli. Ürün ve satışın her anına aynı ciddiyeti göstermek ve emek vermek önemli.

Ne taraftar "her şey benim istediğim şartta olsun" diyebilir, ne de kulüp her şeyin kendi standartlarında olmasını diretebilir.

Sponsor günümüz futbolunun olmazsa olmaz şartlarından biri oldu. Hem forma sponsoru, hem de ana sponsorluk şu an için futbolun gerek şartı. Sponsoru belirlemek size kalmış.

Ama bir yandan dünyanın sayılı hocalarını ve futbolcularını takımın başında ve içinde görmek isteyip, bir yandan da sponsor konusunda parayı ve karı hiçe sayan bir anlayışa "he" diyemezsiniz.

Elimde Nike'ın hem ManU, hem de Aston Villa için yaptığı formalar var. Kumaş ve tasarım olarak neredeyse farkları yok bizim formamızdan. Fark, taraftarın bunu sahiplenme biçimi. Biz yapmaktansa, yıkmaya özen gösteriyoruz. Bir de kendi söylediğimizi, herkesin fikri zannediyoruz. Oysa durum böyle değil.

Sorum şu: Sponsorumuz olan Nike ile kulübümüz arasındaki görüşmeler hangi seviyede sürdürülüyor? Yani sadece satış temsilcileri ve kulübün profesyonelleri mi, yoksa iki kurumun da başındaki adamlar mı görüşüyor? Eğer satış seviyesinde görüşülüyorsa, o zaman beklentileri fazla yükseltmemekte fayda var.

Bu konuda başarıyı arıyorsak, o zaman gerektiği ilgiyi de göstermek gerekiyor.

Mercedes son derece lüks arabalar üretiyor. Dolayısıyla belli de bir maliyeti var. Ama emin olun ki en büyük kar marjı da onlarda. Önemli olan nokta şu: Aradaki bu karlılık farkını bilse de önemsemeyen, hatta belki de sırf bunun için onu satın alanlar var. O zaman ne Mercedes'e dolandırıcı ne de onu alana aptal diyebilirsiniz.

Volkswagen süper lüks bir araba üretti; ama Almanya'daki satış rakamları rezalet; çünkü zenginler, adı "halk arabası" olan bir araç kullanmak istemiyorlar. Dolayısıyla satışta, sunum da en az fiyat kadar önemli.

Bu işin formaya uyarlanmış hali de lansman. Eğer başarılı olmak istiyorsan, bunu y a p a c a k s ı n !

Sponsorluk anlaşmasını yapana kadar elinizde pazarlık gücünüz var; ama anlaşma yapıldıktan sonra geriye pek bir şey kalmıyor. Bunlar ne yazık ki, dünyanın gerçekleri. Eğer bunu kabullenmek zor geliyorsa, günaydın!

Nike Trabzonspor'a üvey evlat muamelesi yapıyor diye ağlaşmak yakışmıyor. Ne Nike, ne de bir başkası sana böyle bir muamele yapamaz. Sen yaptırmazsan, y a p a m a z !

Bu işin ciddi bir iş olduğunu anlamak, bir profesyonellik gerektirdiğini bilmek, pazarlık gücünü yüksek tutmak ve sabırla işin peşini kovalamak. İşte reçete bu.

Yoksa renkler, tasarım hikaye olur.

Ali Fuat,

Bu başlıktaki yazılarını ve görüşlerini hayranlıkla takip ediyorum. Taraftar gözlüğü yanında, bir uzman profesyonel Trabzonsporlu gözüyle yaklaşman da beni ayrıca cezbediyor. Hayatını kurumsal pazarlama ve satış danışmanlığı yaparak kazanan bana çok şey katıyorsun. İyi ki varsın.
                  Trabzonsporlu olmak...
                  Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

• Geçen sene parçalı formada sponsor yazısında bordo zemin var diye herkes laf etti , keşke olmasaydı dedi . Şimdi bordo zemin koymadan yaptılar , buna da çok kötü oldu , çok basit oldu dediler . Burada ciddi bir tezat var .
                    Onun dışında bordo çerçeveli güzel oluyor ona bir şey diyemem ancak tezatı görünce insan şaşırıyor . Kulübün elinde bordo çerçeveli yapacak imkan varsa öyle yapsınlar ama pek sanmıyorum o kadar hassas davranılacağını .

Yorum

• anlamadigim forma sponsorumuz t-telekomsa istedigi logoyu kullanmakta özgürdür sonucta
                      bunun icin trabzonsporun birsey yapabilecegini sanmiyorum onlar öyle tasarlamis
                      öyle uygun görmüstür
                      benim icin sade ve hos olmus dogrusu tek sorun zamanla harflerin kopmasi olur

Yorum

• Harika bir yazı olmuş Tunga.

Eline emeğine sağlık.
                        Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
                        Murat

Yorum

• Forma çuval da olsa gidip alacağız ama şu Amerikanın çizgili forması olsa. Zemin beyaz, çizgiler bordo mavi şeklinde mükemmel birşey olurdu doğrusu.

Yorum

• https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Yine çok güzel bir çalışma Ali Fuat abi.

Yorum

• Ali Fuat Abi Yakma Canımızı

Yorum

Çalışıyor...
                                X