Ğsnin çubuklusu bizim geçen sene giydiğimiz çubuklunun Çin yapımı olan bir versiyonu sanırım.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri
Daraltma
X
-
İlk olarak El_Matador tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAli Fuat bey yanlis anlamak istemiyorum o yüzden afiniza siginarak soruyorum.
Ilk cümle ve ikinci cümleniz celiskili deyilmi?
Ilk cümlenizden anladim. 3Formada Ayni kalipdan designdan baska takimlarda giyecek, sadece renkler farkli olacak.
Ikinci cümlenizden anladim sadece cubuklu bize öz olup digerleri baska renklerle farkli takimlar kullanacak.Hani benmi yanlis anliyorum.?
Beni aydinlatirsaniz tesekkür ederim.
Formalar katalog değil bize özel parantezinde değerlendirin:
1-Çubuklu forma konusu zihinlerde netleşti sanırım; çubuklu sadece ve sadece Trabzonspor'a özel, tıpkı Atletico Madrid'in çubuklu formasının modelinin ve renginin başka hiçbir takım tarafından giyilmemesi gibi. Çubuklu formamızın çubuk sayısı, kol uygulaması, yaka uygulaması Trabzonspor'a özel başka hiçbir takım bu model ve rengi giymeyecek.
2- Beyaz formamızın kalıbını avrupada kullanan başka elite kategorisinde olan takımlarda var fakat hiçbirinin rengi, kol detayı, renk uygulaması aynı değil. Aynı model gibi görünen birbirinden farklı formalar. Türkiye'den hiçbir takım bu modelleri giyemeyecek. Tıpkı Atleticon'un gri formasının, PSV'nin beyaz formasının başka bir avrupa takımında kullanılması gibi. Ne renkleri aynı ne detayları. Tıpkı Galatasaray'ın geçen sezon giydiği füme ve beyaz formaları başkalarının giydimiş olması gibi. Bu sezonki çubuklusunun dışındaki beyaz ve mor formasının modellerini başka renk ve detaylarla başka elite takımların da giyiyor olduğu gibi. Bu modellerin hiçbiri katalog değil ve Türkiye'de başka takım giymeyecek. Seneye de giymeyecek zira seneye kataloğa girecek modeller değişim geçirip giriyor kataloğa, tamamen aynı olan model yok.
Formaların hepsi bu sezona özel ve yeni tasarımlar.
3- Üçüncü madde üçüncü formamızla ilgili bu model de avrupada başka takımlar tarafından giyilecek, fakat renk uygulaması ve uygulanan renkler açısından eşi benzeri yok. Sadece Trabzonspor giyecek. Bu modelin rengindeki uygulamaya stiline avrupa kulüplerinde rastlamadım ( forma çıkınca ne demek istediğim net anlaşılacak ), renkler zaten kullanılmayacak. Bu modeli de Türkiye'de başka bir takımın giyme durumu söz konusu değil.
Yasal uyarı: Bu mesaj bazılarında gaza gelme(!) etkisi bırakabilir!
Yorum
-
Diğer takımların formalarını gördükçe formalarımızın güzelliği daha da gözönüne çıkacak.
Yorum
-
İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYanlış anlaşılmasın.
Formalar katalog değil bize özel parantezinde değerlendirin:
1-Çubuklu forma konusu zihinlerde netleşti sanırım; çubuklu sadece ve sadece Trabzonspor'a özel, tıpkı Atletico Madrid'in çubuklu formasının modelinin ve renginin başka hiçbir takım tarafından giyilmemesi gibi. Çubuklu formamızın çubuk sayısı, kol uygulaması, yaka uygulaması Trabzonspor'a özel başka hiçbir takım bu model ve rengi giymeyecek.
2- Beyaz formamızın kalıbını avrupada kullanan başka elite kategorisinde olan takımlarda var fakat hiçbirinin rengi, kol detayı, renk uygulaması aynı değil. Aynı model gibi görünen birbirinden farklı formalar. Türkiye'den hiçbir takım bu modelleri giyemeyecek. Tıpkı Atleticon'un gri formasının, PSV'nin beyaz formasının başka bir avrupa takımında kullanılması gibi. Ne renkleri aynı ne detayları. Tıpkı Galatasaray'ın geçen sezon giydiği füme ve beyaz formaları başkalarının giydimiş olması gibi. Bu sezonki çubuklusunun dışındaki beyaz ve mor formasının modellerini başka renk ve detaylarla başka elite takımların da giyiyor olduğu gibi. Bu modellerin hiçbiri katalog değil ve Türkiye'de başka takım giymeyecek. Seneye de giymeyecek zira seneye kataloğa girecek modeller değişim geçirip giriyor kataloğa, tamamen aynı olan model yok.
Formaların hepsi bu sezona özel ve yeni tasarımlar.
3- Üçüncü madde üçüncü formamızla ilgili bu model de avrupada başka takımlar tarafından giyilecek, fakat renk uygulaması ve uygulanan renkler açısından eşi benzeri yok. Sadece Trabzonspor giyecek. Bu modelin rengindeki uygulamaya stiline avrupa kulüplerinde rastlamadım ( forma çıkınca ne demek istediğim net anlaşılacak ), renkler zaten kullanılmayacak. Bu modeli de Türkiye'de başka bir takımın giyme durumu söz konusu değil.
Yasal uyarı: Bu mesaj bazılarında gaza gelme(!) etkisi bırakabilir!
böyle bir uygulamamı ?
lacivert yerine başka bir renk de olabilir tabii
kafada şekillensin diye yaptım
En son Murathan tarafından düzenlendi; 18.07.2014, 15:26.
Yorum
-
İlk olarak Kerem Sadıkoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleFormalar ne zaman tanıtılcak ?KUTSAL OLAN KUŞKUSUZ Kİ VATANDIR,ADAM DEDİĞİN MEMLEKETİNİN TAKIMINI TUTANDIR
https://twitter.com/backhandwinner
Yorum
-
AW: Forma Sponsorumuz Nike ve Ürünleri
İlk olarak federer61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBayramda satışa çıkacak
Gesendet.Milli Takımım TRABZONSPOR
Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
Helalin adı kaldı, onu gören yok.
Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip
Yorum
-
Formanın uygulaması konusunda afa karıştırmayın bence, öyle değil zira, nasıl olduğunu çıkınca söyleyebilirim ancak. Formalarla ilgili çok fazla bilgi paylaştım.
Bana yalancı, gaza getirici, gibi asılsız iftira ve isnatlarda bulunan, haddimi bildirdiğini sanan kişi, forumda defalarca ceza almış, başka kullanıcı adları ile giriş yapmış yine ceza almış biri. Kim olduğunu biliyorum, bence asıl onun gibi arada parlayıp, sonra kaybolan arıza tiplerin gazına gelmeyin. Asıl üzüldüğüm arada böyle tiplerin şahsıma yönelik saldırıları değil, ondan cesaret alıp, biz de öyle düşünüyoruz diyenler. Demek ki kendimi tam ifade edememişim. Halbuki yazdıklarım düşündüklerim ortada. Keşke benim onları anlama gayretim kadar onlar da beni anlama gayreti gösterse.
Forumun kuralları içerisinde, saygı çerçevesinde herkes kendi düşüncelerini paylaşmakta özgür.
BMN gayet medeni ve demokratik bir ortam. Bakın dünyanın dörtbir yanındaki Trabzonspor sevdalıları Bordomavi.net sayesinde buluşuyor, fikir teatisinde bulunabiliyoruz. Bu platformun güzelliğini Trabzonsporumuza pozitif katkıya çevirme konusunda herkesin bir katkısı olabiliyorsa ne mutlu bize.
Bazıları işaret ettiğim yere değil, parmağıma bakınca gerçekleri ıskalıyor.En son a f s tarafından düzenlendi; 18.07.2014, 15:44.
Yorum
-
AW: Forma Sponsorumuz Nike ve Ürünleri
İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleFormanın uygulaması konusunda afa karıştırmayın bence, öyle değil zira, nasıl olduğunu çıkınca söyleyebilirim ancak. Formalarla ilgili çok fazla bilgi paylaştım.
Bana yalancı, gaza getirici, gibi asılsız iftira ve isnatlarda bulunan, haddimi bildirdiğini sanan kişi, forumda defalarca ceza almış, başka kullanıcı adları ile giriş yapmış yine ceza almış biri. Kim olduğunu biliyorum, bence asıl onun gibi arada parlayıp, sonra kaybolan arıza tiplerin gazına gelmeyin. Asıl üzüldüğüm arada böyle tiplerin şahsıma yönelik saldırıları değil, ondan cesaret alıp, biz de öyle düşünüyoruz diyenler. Demek ki kendimi tam ifade edememişim. Halbuki yazdıklarım düşündüklerim ortada. Keşke benim onları anlama gayretim kadar onlar da beni anlama gayreti gösterse.
Forumun kuralları içerisinde, saygı çerçevesinde herkes kendi düşüncelerini paylaşmakta özgür.
BMN gayet medeni ve demokratik bir ortam. Bakın dünyanın dörtbir yanındaki Trabzonspor sevdalıları Bordomavi.net sayesinde buluşuyor, fikir teatisinde bulunabiliyoruz. Bu platformun güzelliğini Trabzonsporumuza pozitif katkıya çevirme konusunda herkesin bir katkısı olabiliyorsa ne mutlu bize.
Bazıları işaret ettiğim yere değil, parmağıma bakınca gerçekleri ıskalıyor.
Gesendet.Milli Takımım TRABZONSPOR
Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
Helalin adı kaldı, onu gören yok.
Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip
Yorum
-
Forma teknolojisinde bir farklılık olmadığına göre bizim formalarımız için de aynı metin geçerli aslında.
Şöyle:
Galatasaray'ın resmi sitesindeki forma haberindeki tanıtım metni şu şekilde:
NIKE DRI_FIT TEKNOLOJİSİ
Nike Dri-Fit teknolojisi teri vücuttan uzaklaştırarak üst ve alt formanın kolayca kurumasını sağlıyor.
Bu teknoloji sayesinde oyuncuların en iyi performanslarını sergilemeleri, daha serin, kuru ve rahat kalmaları sağlanıyor.
Isının yoğunlaştığı kilit noktalardaki lazer kesimli delikler ve özel file kumaş ise sahada doksan dakika boyunca oyuncuların ısısını düzenleyerek ve vücutlarındaki hava akımını artırarak performansın artmasını sağlıyor.
Formalarda oyuncuları serin tutmanın yanı sıra, vücuttan nemi uzaklaştırmak için en üstün özelliklere sahip giysileri yaratmak amacıyla koton ve geri dönüştürülmüş polyesterden oluşan yeni çift örgülü kumaş kullanıldı.
Çevresel Sürdürülebilirlik
Nike çevresel sürdürülebilirliği, bu sene yine geri dönüştürülmüş polyesterden üretilen formaların temeline konumlandırmaya devam ediyor. Bu formalar hem rakipsiz performans sunmak hem de çevresel etkiyi azaltmak amacıyla üretildi.
Formalar geri dönüşümlü plastik su şişelerinden üretiliyor. Şortlar %100, forma üstleri %96 ve çoraplar %76 geri dönüşümlü polyesterden oluşmaktadır.
Her bir formada ortalama 18 geri dönüşümlü plastik şişe kullanılmış ve Nike son dört yılda formalarını üretmek için katı atık sahalarından yaklaşık olarak 2 milyar şişe dönüştürmüştür.
Geri dönüşümlü polyester kullanarak, Nike aynı zamanda tüm süreçlerde harcanan enerjiyi %30’a kadar azaltmaktadır.
Yeni ve Güncellenmiş Kusursuz Şekil
Nike, güncellenmiş ve mükemmel şekil doğrultusunda forma takımlarını oluşturmak için dünyanın önde gelen birçok futbolcusunun üç boyutlu vücut görüntülerini aldı.
Yeni ölçüler vücudun formayla beraber daha doğal hareket etmesini sağlıyor ve oyuncunun konfor ve performansını rahatlıkla artırıyor.
2014 Nike Elite Match Fit çorapları aynı zamanda futbol için özel olarak yaratılan güncel tasarım ve pürüzsüzlük sağlıyor.
Nike tasarımcıları, oyun boyunca bir çoraptan ne beklenildiği hakkında görüş elde etmek için birçok seçkin oyuncuyla konuştu. Ayakkabı tabanı herhangi bir kaymayı önlemek için sağlam temeller oluşturmayı sağlarken; darbenin en çok oluştuğu noktalar olan başparmak ve topuk kemiği etrafında konfor ve korumayı sağlayan, stratejik olarak konulan boşluklar bulunmaktadır.
Oyuncunun dokunuşunu güçlendirmek için daha az malzeme kullanılırken, ayağın üzerinde ve bileğin üzerindeki esneyebilen oyuklar yığılmayı engelliyor.
Yorum
-
İlk olarak ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAbi alakasız olacak ama çubuklunun altına beyaz şort giyiyormuyuz bu sene?
Gesendet.
Yorum
-
Ülker logosunda küçük bir tasarım değişikliğine gitti. Ü harfindeki form daha yumuşak ve etraftaki kontür artık kullanılmıyor. Fotomaçtaki haberdeki fotoğraf çekimlerinde Selçuk'un arkasındaki Ülker logosu eski ( çekimler önceden yapılmış olabilir ).
Ülker futbol piyasasından çekilmişti fakat sözleşmesi -misal Ağustos'ta bitiyorsa- sözleşmesinin son gününe son saniyesine kadar logosunu kulllandırır. Takmlardan birine verince ötekine vermeme riskini alamaz. Şikecilerde ve GS'de aynı olmasının bir nedeni de bu.
Forma sponsorumuzun hem kulübe gelir sağlayacak hem de logosuyla estetik katacak bir marka olmasını isterim.
Sektörün içinde olduğum için biliyorum: dünya futbol merkezli reklam pastasına daha çok yatırım yapmaya hazırlanıyor. Türk futbolunu yönetenler yüzünden, markalar böyle bir kavganın içinde yer almak istemiyor. Rekabetten dolayı hiçbir takımı da karşısına almak istemiyor, sponsor olunca yatırdığı paranın kendisine geri dönüşü olmasını ister, ekonomik krizlerden ve kısır futbol dünyamızdan dolayı kimse bu tür yatırımlara girmiyor Türkiye'de. Türk Telekom ve Ülker gibi reklam dünyasını en çok besleyen markaların aynı anda çekilmesi tesadüf değil bu açıdan. Vodafone global bir marka olduğu için, onlar bizden farklı düşünüp farklı hareket ediyor.
Hakkımızda hayırlısı.
Yorum
-
Sponsporumuz yok şuan pek çok kez denildiği gibi para getirmeyecekse hiç olmasın. Beşiktaş formasının her yerinde sponsor var evet ama benim düşüncem fazla bir gelirleri yok. Sırf göz boyamak ve formayı dolu göstermek için firmalarla anlaşma yapmış olabilirler/ olmayabilir de tabi ki.lay lay lay
Yorum
-
İlk olarak UğurB tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleGectigimiz sayfada Ali Fuat Bey'in fontlarla ilgili yazmis oldugu yazi cok guzel ve ilginc.
Boyle cok onemsiz gibi gorunen seylerin arkasindaki hikayeleri okumak bana hep cok ilginc gelmistir.
Formalarimiza gelince...
Benim gonlum hep sadelikten yana olmustur. Sade dizaynlarin ve cizgilerin arasina konmus ince ayrintilar hep guzel ve uzun omurlu olmustur benim icin.
Bazi formalar evladiyeliktir. 10 sene once giyip sokaga cikabildigin bir formayla 10 sene sonra da giyip sokaga cikabiliyorsak o forma dizayn acisindan tatmin edicir.
Eger kisa omurlu bir dizayn isteniyorsa 3. formalar ne icin var?
Cogunlugumuzun icine sinecegi formalara kavusmak dilegiyle
Puma'nın kullandığı fontlar da tasarımcı olarak dikkatimi çekmiştir. İtalya'nın ve Puma giyen başka takımların kullandığı Gaffer fontunun hikayesinin ilginç bir filmi var >>> http://www.youtube.com/watch?v=MsUxCE_jLEY
Fontlar da forma tasarımının bir parçası. Tekstil tasarımı ile grafik tasarımının kesişim noktasında duruyor.
Real Madrid'in yeni sezonda kullanacağı fontlar:
Baskı teknolojileri geliştikçe uygulamalarda zenginleşiyor,
Hayalim sadece Trabzonspor'a özel bir font ailesi tasarlamak.
Font medeneyetin göstergesi Türk Futbolunu yönetenler Helvetica olduğunu zanneden Arial seviyesinde.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum