Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Y-DRMS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    yeni sezon formalarımız ne zaman çıkacak?
    Haziran sonuna doğru..

Yorum

• Dar kesim iyidir, çıksa güzel olur
      Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

00111101
      BordoMavi.Net
      burakdereli.net

Sanal Yönetici

Yorum

• İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Tercüme hatasi. BKZ: blaugrana, blaugranes, azurgrana

En aquells primers moments mitja samarreta era blava i l'altra mitja grana, amb les mànigues del color invers i els pantalons blancs. Una de les diverses teories per explicar els orígens dels colors blau i grana és que Gamper va adoptar els mateixos colors del Basilea, on havia jugat abans de venir a Catalunya.

Ispanyolca / Katalanca bilen birine sormak en hayirlisi.

Google Translate'e göre Katalanca > İngilizce çeviri yapınca >> blau i grana = blue and maroon olarak çıkıyor. Maroon'da Türkçe'de Bordo'yu karşılıyor...
        t @Selim_Turan

Yorum

• İlk olarak Selim Turan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Google Translate'e göre Katalanca > İngilizce çeviri yapınca >> blau i grana = blue and maroon olarak çıkıyor. Maroon'da Türkçe'de Bordo'yu karşılıyor...
          Almanca - Ingilizce sözlükte maroon kelimesini karsigilida kestane kahverengisi, kirmizi kahverengisi diye karsilik cikiyor...

http://en.wikipedia.org/wiki/Maroon_%28color%29

Maroon is a bright, rich, deep, or dark red color, depending on which tone of maroon is in question; could be purplish in color.
          Her renk olur yani maroon, oh ne güzel.

Bir renk degil yani.

Ama Barcelonanin renkleri mavi kirmizidir. Bordo degildir, hic bir zamanda öyle diye gecmez.

Ama bizim bordo diye kullandigimiz renkler Barcelonin kullandigi renklere benzedigi icin, Barcelonayada bordo kullaniyor diyebiliriz. Halbuki biz kirmizi kullaniyoruz... Koyu kirmizi.

Ama burda yanlis anlamayin.

Koyu kirmizida sarap renklerinden biridir. Bordo rengi altinda kullanilabilinir.

Ancak dünyada bu kirmizi renkleri cok kulüpte kullaniyor vede hic bir özelligi yok.

Bizede yakismiyor. O gösterdigim bordo bere tam sarap gibi. Veya Kaan kardesimizin formalarda gösterdigi örnekler süpter (benim örnegim cok abartili kacti ki onada bordo diyebiliriz).

Yada en basitinden yukarda olan Aston Villa'nin formasina bakin. Sicak mi sicak, maviyle ne güzel uyusuyor.

Yorum

• İlk olarak cemoli5408 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bende bir kaç hafta önce beğenip photoshoplamıştım.
            Beyaz olursa böyle bişey olmalı çok güzel. Fakat arma renkleri ile oynamayalım lütfen.
            "Kocaeli bizi ilk maçta 1-0 yendi. 'Hamsinin kafasını ezdik' başlığı attılar. Gazeteleri soyunma odasına astım. 20 dakikada skor 5-0 oldu. Bizde öyle bir güç vardı o zamanlar."
            Ali Kemal Denizci

Yorum

• İlk olarak Emirhan Ömeroğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Beyaz olursa böyle bişey olmalı çok güzel. Fakat arma renkleri ile oynamayalım lütfen.
              Arma renkleriyle oynayan ve iyi işler çıkaran çok klüp var. Özellikle ilk aklıma gelen Arsenal, Ajax,Liverpool. Chelsea. Bence çok sık olmamakla beraber, arma renklerini tek bir renge indiren, ki en iyisi bembeyaz bir arma olur, renkli forma zemini üstüne beyaz arma şık olur.

Trabzonspor

Yorum

• Armanın rengini değiştirmek mi? Asla! Sakın!

Yıllardır kendi lisanslı ürününde bile kendi logosunu yanlış kullanan bir kulübümüz var. Tutup bir de rengi ile mi oynamayı teklif ediyorsunuz? Yapmayın.

Bazı şeyler yeni yeni düzeliyor, yeni yerine oturuyor. Sadece Trabzonspor değil, genel olarak Türkiye'deki forma kültürü ile avrupadaki gibi değil. Bazı şeyleri insanlar daha yeni fark ediyor. Renkleri, tarzları oturtmadan bozmaya çalışmak yerleşmemiş kurum kimliğini yerle bir eder. Sakın!

İşim gereği kurumsal kimlik tasarlıyor, amblem logo tasarımları ve uygulamalarını yapıyorum, şirketlere markalaşma ve kurum kimliği konusunda danışmanlık yapıp projeler üretiyorum, böyle bir fikri asla bizim kulübümüze önermem.

Sakın! ( Her şeyin zamanı yeri var, hiç zamanı değil )

Hong Kong takımı bizden daha mı çok forma satıyor sanki, veya asyadan avrupaya daha geniş bir pazara mı hitap ediyor. Trabzonsporumuzun gerçek potansiyelini henüz tam değerlendiremedik ne yazık ki.

Yönetim uyuma, taraftara sahip çık
                https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Barcelona'nın Lisanslı Tişörtleri DeFacto Mağazalarında

DeFacto, her dönem futbol tutkunlarının yakından takip ettiği ve tüm dünyadan milyonlarca taraftarı olan FC Barcelona futbol kulübünün renklerinde tasarladığı yeni koleksiyonunu taraftarların ve modaseverlerin beğenisine sundu.

FC Barcelona’nın Türkiyedeki temsilcisi Lisans A.Ş. ile gerçekleştirilen anlaşma uyarınca, DeFacto tasarım grubu tarafından 'Günlük hayatta Barcelona' ve 'Hayatın Her Alanında Barcelona' olmak üzere iki ayrı temadan ilham alınarak tasarlanan koleksiyonda; 7’den 70’e herkesin severek giyebileceği tişört, şapka, çanta, çorap ve plaj terliklerinden oluşan yaklaşık 50 farklı ürün yer alıyor. Türkiye genelindeki 141 DeFacto mağazasında satışa sunulacak DeFacto FC Barcelona koleksiyonundaki tişörtler 19.99 TL - 44.99 TL, çantalar 29.99 TL, şapkalar 17.99TL, çoraplar 5.99 TL ve plaj terlikleri 17.99 TL’den satışa sunuluyor.

Barcelona’nın her dönem futbol tutkunlarının yakından takip ettiği gözde klüplerden biri olduğunu söyleyen DeFacto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Ateş, 'Daha önce The Simpsons karakterlerinin lisansları konusunda iş birliği yaptığımız Lisans A.Ş. ile bu sefer de FC Barcelona lisansları alanında işbirliği yapıyoruz. Barcelona, DeFacto’nun yabancı olmadığı bir şehir. Çünkü, tasarım departmanımızın büyük bir kısmı Barcelona ofisimizde görev alıyor. Durum böyle olunca, biraz futbol aşkı, biraz takımdaşlık ruhu biraz da Barcelona şehrinin ve takımının üzerimizde bıraktığı etkilerden esinlenerek bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik' dedi.

Yorum

• Haklı olduğunuzdan o kadar eminsinizki Barcelona'nın resmi sitesinin mi yoksa sizin mi doğru olduğunuzu tartışmaya başladık. Ne cehaletim kalmış ne yalancılığım.

İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Böyle bir sey yok. Bordo kelimesi Bordeaux saraplarindan gelen bir isimdir ve bir kirmizi tonuna adini vermistir. Bakiniz bir tane tona adini vermistir diyorum. Siz bordo kelimesini yanlis bir bicimde kullaniyorsunuz.

Nasil mavi denildigi zaman tek bir mavi olmayacagi gibi (veya acik mavi), tek bir bordo rengide yoktur. Biz sarap rengine baska bir kelime olan bordoda deriz. Yani sarap rengini kast ederiz. Bordo kelimesi ciktiginda RGB kodlari, isimlendirilmis renk kodlari yoktu. Yeni cikan bir olay o. Sirf bir renge bordo hitabini verdikleri icin tüm dünyada o sarap rengi olarak kabul görmez.

Sarap renkleri bir cok tona sahiptir. Önce bu ayrisima dikkat edelim.
                    O tanımı ben yapmadım. Kaynaktan alıntı yaptım. Bu arada ben sadece yalan/yanlış demek yerine söylediklerime kaynak göstermekle meşgulum.

Ben rengin adını nerden aldığını biliyorum. İşte sizin anlatmaya çalıştığınız vin de Bordeaux... Nam-ı diğer Bordeaux şarabı... :

Hadi diyelim siz haklisiniz. Bugün kullandigimiz formalar yinede sizin verdiginiz tonda degil... EEE ne yapacagiz simdi? O zaman simdi kullandigimiz bordo degil mi? Af edersiniz ama kendiniz ile celisiyorsunuz ve hakli oldugunuzu düsünüyorsunuz.

Ayrica bir cok Ingiliz kulübüde o tonu kullanmiyor. Bir onlar farkina varamamis demek bordo renginin sabit tek bir renk oldugunun...
                    Ben sizi anlıyorum da biraz da siz beni anlasanız keşke... Alıntıladığınız mesajda 'bizim formamızdaki renk biraz daha farklıdır' diyorum zaten. Tek bir renk olarak almıyorum. Ama benim "bu bordo değil" dediğim ilk mesajdaki renk çok farklıydı.

3 tane rengi yan yana koyarak farkın fazla olduğunu size anlatmaya çalıştım. Niye orayı atlıyosunuz? Yoksa 128 olmuş 125 olmuş formayı alıp mikroskopla incelemiycem sonuç olarak. Benim o kadar minik bir farktan bahsetmediğimi anlamanız gerekirdi.

Formamızda bugün kullanılan renkte bahsettiğim şekilde bir fark göremiyorum. Çelişki yok.

Yok öyle bir sey. Düpedüz yalan söylüyorsunuz, kusura bakmayin.
                    Kendinizi hakli cikarmak icin söylüyorsunuz.

Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atıcılık, judo, atletizm, masa tenisi ve boks dallarında faaliyet gösteren kulübün resmi sitesi.

Herkesi 1974 sezonundan itibaren kadrolarimiza bakmasini rica ediyorum.

Bana su ve su yillarda bordo rengimiz degismemistir diye bilecek birileri var midir? ~35 senedir hangi zaman rengimiz ayni kalmis? Veya bu süre icinde hangi senelerin bordo renkleri aynidir? Biri bana göstersin.

Size delil sunuyorum. Hic bir zaman ayni tonda bordo giymemisiz. Aksini ispat etmek isteyen buyursun kadrolari incelesinler- Daha önceki yillarin renkli fotograflari var ise, onada baksinlar bir zahmet.
                    Ağır laflar... Daha önceki örnekte abarttığınız gibi(sizde kabul ettiniz) görürken de abartılı görüyorsunuz heralde. Bu arada ne dediğimi saptırdınız, ben sizin gösterdiğiniz renkte bir forma tarihimizde hiç görmedim dedim. Bunu gösteremezsiniz zaten kabul ettiniz. Ayrıca; ton farkları olmuştur ama çoğunlukla bu sene kullandığımız bordoya yakın tonda bordolar kullanılmış dedim size(bakın hepsi demiyorum çoğunluk diyorum). Burada kendini haklı çıkarmak için söylediklerimi saptıran sizsiniz. Lütfen ne yazdığımı dikkatli okuyun. Ama link vermeniz iyi oldu. Çoğunluğun benim dediğim gibi olduğunu görülür. Üşenmesem tek tek sene sene göstericem ama vakit kıymetsiz birşey değil.

"En büyük cehalet örnegide budur renktasim.

Kendi kalenize öyle bir gol attiniz ki, farkinda bile degilsiniz.

Barcelona'ya baska bir deyimle "azulgrana" derler. Bir Ispanyola sorun ne demektir bu diye. Ben size yardimci olayim. Mavi-kirmizi demektir. Tam dogrusu mavi-koyukirmizi, mavi-tavsankani veya mavi-karmendir.

Bana inanmiyorsaniz sizin gibi Wikipedia'dan veriyorum kaynagi:

Azulgrana örneginide nicknames altinda yaziyorlar. Azulgrananin ne demek oldugunuda Google amcaya sorabilirsiniz.

Simdi 50 sene önümüzde olan Barcelona kullandigi renge kirmizi diyor ama siz bordo diyorsunuz ve bizim renginde bu renge cok yakin oldugunu kabul ediyorsunuz. Yani kisacasasi benim dedigime geliyorsunuz. Bizim su an ki kullandigimiz renk kirmizidir. "

Barcelona'nın resmi sitesinde claret yazıyor. Ama size göre yanlış yazmışlar Yorum yapmama gerek yok. Bunu söylerkende beni cehaletle

suçlamanız sizin için ayrı bir güzellik olmuş.

Bu arada konuyu Barcelona'ya getiren de sizdiniz. Şimdi bana Barcelona'nın bizimle ilgisi yok diyorsunuz. O zaman vardı şimdi mi yok? Bal gibi var.

"Ayrica benim verdigim renk tonu biraz acik kacti, bunu kabul ediyorum ancak ayni sayfada dogru kullanimi bir berede gösterdim. Sonra bir arkadasimiz dogru örneklemeyi yapti. O örnekten yola cikarsaniz hepimiz icin hayirli olur.

Agresif bir tonla yazdiysam lütfen af ola. Maksatim bilmislik taslamak degil ancak olaylarin sizin anlattiginiz gibi olmadigini söylemek istedim. Sizi kirmak istemiyorum, lütfen beni yanlis anlamayin."

Neleri kabul etmediğinize bakın ve önemine siz karar verin: Önce size tescil edilmiş renkleri gösterdim. Forumda kabul edilmiş bir başlığı siz reddettiniz. Şuanki formamızın ve logosundaki renkten bahsettim yanlış dediniz. Önceki formalarımızda 'büyük çoğunlukla' benim dediğim rengin kullanıldığını söyledim, aynı resimlere bakarak yalan dediniz. Bordoya kırmızı dediniz, arasındaki farkı gösterdim işinize gelmedi heralde atladınız. Tüm dünyanın kabul ettiği bordo rengini kodlarıyla birlikte paylaştım yine kabul etmediniz. Formasını bayrak kabul eden, dünyada kurumsal kimliğe en çok önem veren Barcelona'nın resmi sitesini yalanladınız. Bordo şaraplarından dem vurdunuz bordo şaraplarının da ne renk olduğunu gösterdim.

Neyi neden söylediğimi gerekçeleriyle anlatmaya çalışım. Aslında daha fazla birşey eklemeye de gerek duymuyorum. Hz. Mevlana'nın o güzel sözünde dediği gibi ne desem farketmeyecek. Bende kimseyi üzecek birşey söylememeye dikkat ettim. İnşallah farkında olmadan dememişimdir.
                    - Hakkımızı 7rtmeyeceğiz !

Yorum

• İlk olarak cemoli5408 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bende bir kaç hafta önce beğenip photoshoplamıştım.
                      bu forma çok güzel
                      logoyu değiştirmeyiz ama,bizim logo siyah beyaz olursa taraftar söver(bkz.sarı font uygulaması)

şöyle bir kombine olabilir

mesela alta mavi şort giyeceksin,nike ın işareti ve kollardaki çizgileri mavi olan formayı giyeceksin.
                      harika olurdu.
                      şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.

Yorum

• Renk ile ilgili bir bilgi.

Yorum

• Yorum

• https://twitter.com/afs_ist

Yorum

Yorum

Yorum

En Aktif Kullanıcılar