Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Font gerçekten güzel olmuş.

Formalara istediğiniz isimler yazıldığı gibi zaten hazır yazılmış olanları almanız da mümkün. Ama ben ne mağazalarda ne de satış sitemizde futbolcularımızın isimlerinin hazır yazılı olduğu forma satışı göremedim henüz.

https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• İlk olarak cemoli5408 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Arma renkleriyle oynayan ve iyi işler çıkaran çok klüp var. Özellikle ilk aklıma gelen Arsenal, Ajax,Liverpool. Chelsea. Bence çok sık olmamakla beraber, arma renklerini tek bir renge indiren, ki en iyisi bembeyaz bir arma olur, renkli forma zemini üstüne beyaz arma şık olur.
      Cemoli arma hiç bir zaman değişmez. Değişmemelidir bence. Yapanlar da yanlış yapmıştır.
      "Kocaeli bizi ilk maçta 1-0 yendi. 'Hamsinin kafasını ezdik' başlığı attılar. Gazeteleri soyunma odasına astım. 20 dakikada skor 5-0 oldu. Bizde öyle bir güç vardı o zamanlar."
      Ali Kemal Denizci

Yorum

• Gs nin forma renkleri sarı kırmızı dan ziyade bordo-turuncu gibi nerdeyse
        Trabzon da Bize Her Yer Trabzon diye bağrılması ...

Yorum

• İlk olarak bugrahankazaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Gs nin forma renkleri sarı kırmızı dan ziyade bordo-turuncu gibi nerdeyse
          Bundan birkaç sene önce bir gazetede okumuştum, GS'nin o zaman renk tartışması vardı, hatırlamıyorum ama "Bilmem hangi meyveden fışkırırken dağılan parçacıklarım kırmızısı, bilmem nerenin bilmem kime naparken sarardığı sarısı" gibi bir rengi vardı cinconun Hâlâ GS'li arkadaşlarla bu konuda dalga geçerim
          9 # Osvaldo'

Yorum

• ilk formamiz olan kirmiz beyazli deplasman formasi istiyorum

Yorum

• barca nin formalari bi harika

Yorum

• İlk olarak MonteCristo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Neleri kabul etmediğinize bakın ve önemine siz karar verin: Önce size tescil edilmiş renkleri gösterdim. Forumda kabul edilmiş bir başlığı siz reddettiniz. Şuanki formamızın ve logosundaki renkten bahsettim yanlış dediniz. Önceki formalarımızda 'büyük çoğunlukla' benim dediğim rengin kullanıldığını söyledim, aynı resimlere bakarak yalan dediniz. Bordoya kırmızı dediniz, arasındaki farkı gösterdim işinize gelmedi heralde atladınız. Tüm dünyanın kabul ettiği bordo rengini kodlarıyla birlikte paylaştım yine kabul etmediniz. Formasını bayrak kabul eden, dünyada kurumsal kimliğe en çok önem veren Barcelona'nın resmi sitesini yalanladınız. Bordo şaraplarından dem vurdunuz bordo şaraplarının da ne renk olduğunu gösterdim.
                Tescil edilmis renkleri göstermeniz bir seyi degistirmiyor ki. Kulübün kendisi o renkleri kullanmiyor. Bizde zaten bundan sikayetciyiz. Ayrica tescil edilip edilmediginin bir kaynagini bulamadim ben. Tüzügümüzde gecmiyor.
                Su an ki kullandigimiz renkler bana göre yanlistir. TSCLUB sitesinde bir ürünlerimize bakin. Cogunlugu kirmizi. Tüm dünyanin kabul ettigi acik maviyi bana gösterebilir misiniz. Cok merak ediyorum su dünyayi. Acaba buz mavisini mi, deniz mavisini mi, yoksa turkuazi mi gösterecekler. Tek bir bordo rengi yoktur, bunu anlamak zor mu bu kadar? Sonradan bir renk koduna adini vermis, o kadar. Aston Villa o kodu kullanmiyor, onlar simdi hangi renk forma giyiyor? Bende Barcelonanin resmi sitesinden örnek verdim "blau y grana" diyor, sizin kaynaginizdan daha güclü bir kaynak. Sizin verdiginiz kaynak tercümesi. Ben ise size Katalancasini verdim.
                Bordo saraplarindan renk vermeniz bir sey ifade etmez.
                Saraplarin renkleri degisir, bu üzümene, zamanina, sarap yapma metoduna, icerigine göre degisir. Bordo rengi sadece bir bordo sarabinin renginden ibaret degildir. Bu sarap sarap renklerine bir ad vermistir. Yani sarap rengi - mavi demiyoruz biz, bordo- mavi diyoruz. Kast ettigimiz sirf bordo sarabinin rengi degildir, sarap rengidir. Buda degisir.

Neyse, bir noktada sizinle bulasamiyacagiz.

AFS abi aynen bana katiliyor bordo rengi konusunda. O da bilmiyor demek ki.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Ömeroğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Cemoli arma hiç bir zaman değişmez. Değişmemelidir bence. Yapanlar da yanlış yapmıştır.
                  Yani, bişey diyemem bu görüşe ancak saygı duyarım. Ama bence çeşit iyidir. Beyaz forma veya mavi forma üzerine Amblemin sadece bordo olanı, veyahut, bordo düz zemin üzerine Trabzonspor mavisi bir arma hoş olabilir.
                  Trabzonspor

Yorum

• Sakın yanlış anlamayın fakat Barcelona formaları bence çok kötü.. Anladım ki bu forma işi biraz zevk meselesi . bu sene çıkacak formaları da beğenmeyen çok olacaktır

Yorum

• İlk olarak kani6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Sakın yanlış anlamayın fakat Barcelona formaları bence çok kötü.. Anladım ki bu forma işi biraz zevk meselesi . bu sene çıkacak formaları da beğenmeyen çok olacaktır
                      Aynen Barcelona'nın bu sezonki formaları çok sıradan Barcelona gibi kulübün farklı tasarımda formaları olmalı sanki katalogdan seçmişler formaları.
                      KASTAMONUSPOR 1966 - TRABZONSPOR

Yorum

• Renk konusu ile ilgili düşüncelerimi çok daha önce yazmıştım.

Trabzonspor'un kurucularının tarif ettiği bordo mürdüm rengine yakın koyu bordodur. Hakan Kulaçoğlu abimiz bu konuda bizi aydınlatabilir.

Kulübümüzün yakın zamana kadar renkleri tescil ettirme renk kodlarını belirleme ihtiyacı olmamış. Yıllar içinde sürekli değişen forma sponsorları ve yanlış tercihler yüzünden renklerimiz farklı farklı uygulanmış. Her sponsor kendi logomuzu olduğundan farklı renk ve formda kullanmış. Hadi onlar hata yapmış bunu fark edip düzeltecek yöneticiler de olmamış ne yazık ki.

Kendi lisanslı ürününde kendi logosunu yanlış kullanan bir kulübümüz var. Gazetelerde ve internet sitelerinde de aynı yanlışlık sürüyor ne yazık ki. Bu konu ile ilgili birkaç gazeteye logonun doğrusunu gönderip ilgilileri ile görüştüm kendi adıma.

Trabzonsporumuzun forma ve normal ofset baskı için renkleri tescillidir. Fakat bu renkler tam olarak bordomaviyi karşılamıyor ofsette.

Bizim bordomuz tekstilde çok kullanılan ve tercih edilen bir renk değil. Grafik işiyle ve renklerle uğraştığım için söyleyeyim bordo zor bir renk. Tonunu tutturamazsanız koyu kırmızı veya mor gibi farklı renklere kaçabilir. Bordoyu oluşturan renklerin doğru bileşimi gerekiyor. Mavi bordo renge göre daha kolay uygulanan bir renk bu anlamda.

Bordo veya herhangi bir rengi uyguladığınız malzeme ve boyaya göre farklı etkiler oluşturabilir. Bu ofsette aynı rengi kuşe veya 1. hamur kağıda veya gazete kağıdına bastığınızda arada oluşacak farklar gibidir.

Forma özelinde konuştuğumuza göre bizim renklerimizin stad ışıkları altında doğru gösterecek doğru kumaş ve model seçimidir önemli olan. Galatasaray kendi tüzüğüne uygun olarak sarı ve kırmızısını kendine özgü bir hale getirdi. Bu geçmişe saygıları kadar estetik olarak doğru bir seçim onlar adına.

Formasında kırmızı, siyah, beyaz, yeşil, mavi, sarı gibi standart renkleri olanlar için renkler çok önemli olmayabilir fakat bizim gibi özel renkler forma ile birleşince önem kazanıyor.

Forma maliyetini aşağıya çekmek, daha çok kar etmek için yönetimler şimdiye kadar forma modellerini seçerken bu renk konusuna bizim kadar dikkat ettiklerini sanmıyorum. Görünüşte bordo mavi mi tamam demişlerdir eminim.

Gerçek tokluğu ile koyu bordo ve açık mavi birleşince ortaya çıkan formalar çok daha çekici ve bizim açımızdan daha doğru.

Rengi ışık ile algılıyoruz. Şu satırları okuduğunuz monitörün markası renk ayarları bile algınızı etkileyen bir unsur. İkimiz de aynı şeye bakıyor ama aynı şeyi görmüyor olabiliriz.

Trabzonspor'un maç görüntülerinde bazen tam istediğimiz gibi tonları yakalayınca seviniyoruz çocuk gibi. Aynı forma maç içinde terden veya yağmurdan ıslanınca bile farklı görünüyor.

TS Club ürünleri için renk önerilerimde hep şunu savundum "Bordo'yu sabit tutup, mavinin bütün tonlarını kullanabiliriz." Gel gör ki TS Club ürünlerinde kullanılan maviler istenilen maviler değil, bordo ise bordo değil.

Toplam kalite anlayışı sorunu var. Barcelona örneğini paylaşmamın nedeni bu örnek üzerinden doğru görsel okumalar yapmak. Kolleksiyon nasıl hazırlanır, fotoğraf nasıl çekilir ( aynı formanın kötü çekimlerini de gördük ) forma nasıl satışa sunulur, renk nasıl kullanılır ders niteliğinde.

Taraftar takımını ve takımına olan sevgisini sembolize eden formaya değer veriyor. Yöneticiler farkında olmayabilir fakat bu konuda çok ilgililer.

Nevzat Bey de yönetime girmeden bu konuları kendine dert edinmiş biriydi. Şimdi tam da bizim gibi dert yandığı sorunları çözebilecek makamda duruyor. Fakat hiçbir şey uzaktan göründüğü gibi olmuyor. Kendi gerçeklerinize göre hareket etmeniz gerekiyor. Yüzyüze görüşebilsek daha konuşacağımız çok şey var ama umarım bu yönetimdeki görevi bitmeden olur.

Kulübün estetik bir göze ihtiyacı var. Marka olmak bir süreç ve bu süreç uzmanları tarafından yürütülmeli. Yoksa bazı hataların tekrar etmesi kadar doğal bir şey yok.

Meselenin özünü kaçırıp, detaylarda boğulmayalım derim.

En son a f s tarafından düzenlendi; 30.05.2012, 10:39.

Yorum

• kalecilerimiz hala 2-3 sezon öncesinin tasarımlarını giymesin artık ! en çok onlara acıyorum ya )
                          pele good , maradona better , george best

Yorum

• İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Renk konusu ile ilgili düşüncelerimi çok daha önce yazmıştım.

Trabzonspor'un kurucularının tarif ettiği bordo mürdüm rengine yakın koyu bordodur. Hakan Kulaçoğlu abimiz bu konuda bizi aydınlatabilir.

Kulübümüzün yakın zamana kadar renkleri tescil ettirme renk kodlarını belirleme ihtiyacı olmamış. Yıllar içinde sürekli değişen forma sponsorları ve yanlış tercihler yüzünden renklerimiz farklı farklı uygulanmış. Her sponsor kendi logomuzu olduğundan farklı renk ve formda kullanmış. Hadi onlar hata yapmış bunu fark edip düzeltecek yöneticiler de olmamış ne yazık ki.

Kendi lisanslı ürününde kendi logosunu yanlış kullanan bir kulübümüz var. Gazetelerde ve internet sitelerinde de aynı yanlışlık sürüyor ne yazık ki. Bu konu ile ilgili birkaç gazeteye logonun doğrusunu gönderip ilgilileri ile görüştüm kendi adıma.

Trabzonsporumuzun forma ve normal ofset baskı için renkleri tescillidir. Fakat bu renkler tam olarak bordomaviyi karşılamıyor ofsette.

Bizim bordomuz tekstilde çok kullanılan ve tercih edilen bir renk değil. Grafik işiyle ve renklerle uğraştığım için söyleyeyim bordo zor bir renk. Tonunu tutturamazsanız koyu kırmızı veya mor gibi farklı renklere kaçabilir. Bordoyu oluşturan renklerin doğru bileşimi gerekiyor. Mavi bordo renge göre daha kolay uygulanan bir renk bu anlamda.

Bordo veya herhangi bir rengi uyguladığınız malzeme ve boyaya göre farklı etkiler oluşturabilir. Bu ofsette aynı rengi kuşe veya 1. hamur kağıda veya gazete kağıdına bastığınızda arada oluşacak farklar gibidir.

Forma özelinde konuştuğumuza göre bizim renklerimizin stad ışıkları altında doğru gösterecek doğru kumaş ve model seçimidir önemli olan. Galatasaray kendi tüzüğüne uygun olarak sarı ve kırmızısını kendine özgü bir hale getirdi. Bu geçmişe saygıları kadar estetik olarak doğru bir seçim onlar adına.

Formasında kırmızı, siyah, beyaz, yeşil, mavi, sarı gibi standart renkleri olanlar için renkler çok önemli olmayabilir fakat bizim gibi özel renkler forma ile birleşince önem kazanıyor.

Forma maliyetini aşağıya çekmek, daha çok kar etmek için yönetimler şimdiye kadar forma modellerini seçerken bu renk konusuna bizim kadar dikkat ettiklerini sanmıyorum. Görünüşte bordo mavi mi tamam demişlerdir eminim.

Gerçek tokluğu ile koyu bordo ve açık mavi birleşince ortaya çıkan formalar çok daha çekici ve bizim açımızdan daha doğru.

Rengi ışık ile algılıyoruz. Şu satırları okuduğunuz monitörün markası renk ayarları bile algınızı etkileyen bir unsur. İkimiz de aynı şeye bakıyor ama aynı şeyi görmüyor olabiliriz.

Trabzonspor'un maç görüntülerinde bazen tam istediğimiz gibi tonları yakalayınca seviniyoruz çocuk gibi. Aynı forma maç içinde terden veya yağmurdan ıslanınca bile farklı görünüyor.

TS Club ürünleri için renk önerilerimde hep şunu savundum "Bordo'yu sabit tutup, mavinin bütün tonlarını kullanabiliriz." Gel gör ki TS Club ürünlerinde kullanılan maviler istenilen maviler değil, bordo ise bordo değil.

Toplam kalite anlayışı sorunu var. Barcelona örneğini paylaşmamın nedeni bu örnek üzerinden doğru görsel okumalar yapmak. Kolleksiyon nasıl hazırlanır, fotoğraf nasıl çekilir ( aynı formanın kötü çekimlerini de gördük ) forma nasıl satışa sunulur, renk nasıl kullanılır ders niteliğinde.

Taraftar takımını ve takımına olan sevgisini sembolize eden formaya değer veriyor. Yöneticiler farkında olmayabilir fakat bu konuda çok ilgililer.

Nevzat Bey de yönetime girmeden bu konuları kendine dert edinmiş biriydi. Şimdi tam da bizim gibi dert yandığı sorunları çözebilecek makamda duruyor. Fakat hiçbir şey uzaktan göründüğü gibi olmuyor. Kendi gerçeklerinize göre hareket etmeniz gerekiyor. Yüzyüze görüşebilsek daha konuşacağımız çok şey var ama umarım bu yönetimdeki görevi bitmeden olur.

Kulübün estetik bir göze ihtiyacı var. Marka olmak bir süreç ve bu süreç uzmanları tarafından yürütülmeli. Yoksa bazı hataların tekrar etmesi kadar doğal bir şey yok.

Meselenin özünü kaçırıp, detaylarda boğulmayalım derim.
                            Noktasina, virgülüne kadar ayni seyleri söylemeye calistim. O degilde tekrardan bu konuyu özetlendigi icin size tesekkür ederim. Stadyum isigindan tutunda, baskida farkliliklarina kadar her seyi anlatilmis.

Kurucularimizinda mürdüm rengine yakin olmasini istemeleri cok hosuma gitti. Cünki demek ki onlarda zamaninda ayni bizim dedigimiz seyleri düsünmüsler.

Hakan Kulacoglu abinin yazisi mi bu yoksa siz mi yazdiniz ?

Yorum

• Hakan Abinin de bu konularla ilgili yazıları olmuştu ama yukarıdaki mesajdakiler benim şahsi fikirlerim.

Hakan Abimiz ile de bu konuyu telefonda konuşma fırsatım oldu. Onun da söylediği kulüpte bu renk kodlarının belli olduğu şeklinde, Caner Çuvalcıoğlu bilir mesela dedi. "Tanım olarak dersen benim de anladığım senin dediğin gibi mürdüm rengine kaçan koyu bordo, kırmızı gibi değil. Son yıllarda gerçek bordoyu yakaladılar gibi."
                              En son a f s tarafından düzenlendi; 29.05.2012, 19:15.

Yorum

• Sanılmasın Yine basmış onu bunaltılar,Yanılmasın öyle dalga geçen yabancılar...tek ve gerçek aşk Trabzonspor

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X