Dikkat ederseniz bu ve buna benzer modeller nike'ın Barcelona.M.United,Porto, Celtic gibi özel üretim yaptığı takımlarda görebiliyoruz.Acaba Nike Trabzonspor'u da bu kategoriye dahil etti ?
Dikkat ederseniz bu ve buna benzer modeller nike'ın Barcelona.M.United,Porto, Celtic gibi özel üretim yaptığı takımlarda görebiliyoruz.Acaba Nike Trabzonspor'u da bu kategoriye dahil etti ?
bunlarin hepsi katalogdan. hicbiri özel ürün degil. Sadece gri forma bizim icin özel üretilmis... özel derken, renkleri özel....
bunlarin hepsi katalogdan. hicbiri özel ürün degil. Sadece gri forma bizim icin özel üretilmis... özel derken, renkleri özel....
Ona bakarsan Cubuklu formanin renkleri de bize özel, sortlarimizin renk kombinasiyonu da bize özel.. önceki yillardaki cubuklu formalarimizda bize özeldi... dedigin gibi renkleri bize özel..
yalniz bu yil sampiyon olursak Nikein bize özel forma yapacakdir diye düsünüyorum cünkü hem sampiyonun formasi olacak hemde sampiyonlar liginde boy gösteren bir takim olacagiz allahin izniyle..
3 tane forma almıştım 2 sinde de logo da aşınma ve parçalanma oldu. Düzelene kadar forma almıyacagım. Diğer formayıda hiç giymedim yıkanırsa oda mahvolacak. Dikişli yapsalar şunu ne olacak.
biz normalde çubuklu formayı sadece içerdeki maçlarda giyecektik, tff ye gönderilen yazıda öyle görünüyordu. anlaşılan olimpiyat ta bizim evimiz gibi düşünüldü, zaten sadece kağıt üzerinde rakibindi, çubukluyla çıkacağımızı beklemiyordum
Biz Trabzonsporumuzun şampiyon olmasını isteriz ama sadece şampiyon olacak diye sevmeyiz
Nike'ın milli takıma ayrı Trabzonspor'a ayrı muamele yapmaktan vazgeçmesi lazım dediğim mesele tam da buydu.
Arda gibi Volkan Demirel de Nihat Kahveci de Nike yıldızı. Nike reklamında bu milli oyuncuların oynaması tesadüf değil. Trabzonsporlu futbolcular milli takımda ve avrupada İstanbul takımlarında oynayan oyuncular kadar görünmediği için bugüne kadar ön planda olmamaları normal.
Nike her ülkenin milli takımından kendine yıldızlar seçiyor. Seçtiği yıldız kendi milli takımında veya takımında mutlaka Nike ürünü giyiyor. Messi Barcelona'da Nike giyerken Nike kampanyalarında kullanılıyor, Arjantin milli takımında oynarken Adidas yıldızı oluyor.
Veya Ronaldo Real Madrid'de Adidas forma giyiyor fakat ayakkabıları hep Nike. Ve Ronaldo Nike kampanyalarında mutlaka kullanılıyor.
Bizde de Yattara'nın Lotto ile bir sponsorluğu var diye hatırlıyorum.
Kendi oyuncularımızı bu anlamda pazarlayabilir, marka değerlerini yükseltebilirsek, Trabzonspor'un marka değerine de katkıları o oranda artacaktır. Kendi elimizin altındaki markaları kendimiz değerlendiremiyoruz ki henüz. Üzerinde hazır Yattara, Colman, Jaja, Selçuk yazılı baskılı forma satışı gören oldu mu? Taraftar projesinde yer alan her futbolcuya özel ürün önerileri daha yeni yeni hayata geçiyor.
İstemek güzel ama gerçekleştirecek olanlara da bakmak lazım. Benim de çok hayallerim var fakat nasıl hayata geçirilir bilmiyorum. Bütün bunları geniş kapsamlı bir markalaşma projesi ve kurum kimliği çalışması olarak gördügüm için söyleyecek sözlerimin çokluğu çözüm için tek başına yeterli olmuyor. Sade bir kulüp üyesi ve taraftar olmanın ötesinde bu işleri profesyonel anlamda pratikte uygulayan bir tasarımcı olarak şahsi fikrimi paylaşıyorum o kadar. Bu konulardaki samimiyetimi ve iyi niyetimi bu başlığı uzun süredir takip edenler biliyor.
Normal diyorum ama bu bu durumu kabullendiğim anlamına gelmesin. Lider bir takımın üstelik Nike forma giyen takımdan niye kampanyalar yapılmaz? çözmek mümkün değil.
Nike Red kampanyası olduğu zaman kale içindeki fileleri bile hemen kırmızıya dönüştürme pratiği olan Nike Trabzonspor konusunda çok duyarsız davranıyor.
Nike'ın Türk Milli Takımını global pazarda bir marka pazarlama unsuru görürken, Trabzonspor'u -şimdilik- aynı katagoride değerlendirmediği ortada. Bu bizimle ilgili değil Türkiye'yi ve Trabzonspor'daki potansiyeli doğru okuyamadıkları ile ilgili bir durum.
Bu sezon şampiyonlar liginde boy gösteren bir Trabzonspor'a bakış açıları ister istemez değişecektir. Veya Milli Takımdaki oyuncularımızın başarılarıları hem onlara maddi manevi kazanç sağlayacaktır.
Nike'ın ürettiği idman ürünleri ve formaları tasarım, renk ve ürün kalitesi olarak üst düzeyde. Markanın çizgisi de diğer markalara göre daha üst düzeyde. Forma anlayışları modelleri de şık ve estetik. Lakin Nike Türkiye Trabzonspor'daki potansiyeli doğru okuyamıyor. Külüp de bazı ürünlerde çok kar etmek yerine imajına yönelik ürünler de çıkarabilmeli.
Şampiyonlar ligindeki bir Trabzonspor'un marka değeri yükseldikce yaptırım gücü de artacaktır. Basının ve ajansların ağırlıklı olarak İstanbul'da olması, uluslararası arenada görünen yüzlerin hep İstanbul takımlarından çıkması nedeniyle Arda gibi oyuncuların seçilmesi normal. Bu işleri organize eden, planlayan kişilerden kaçı Trabzonsporludur sizce? İşin içinde çekememezlik kıskançlık bile olabilir.
Biz milli takıma daha çok oyuncu gönderdikce ( bizde sorun yok aslında seçenlerde sıkıntı var ) avrupa kupalarında daha çok görünüp seyirci ve futbol coşkumuzu tüm dünyaya daha çok gösterdikce işler daha farklı yürüyecektir.
Umarım bu işlerin sorumluları geleceğe ait bu işleri planlarken taraftarın sesine kulak verirler.
En son a f s tarafından düzenlendi; 16.12.2010, 13:37.
Beyaz forma sevdası nerden çıktı anlamıyorum yaa , Gri forma varken 2 maçda 1 beyazı tercih etmeleri deli ediyo beni
beyaz renginden nefret ettirdiler resmen
Gri forma, beyazdan çok çok daha güzel. Ben anlamıyorum şimdi. Adamlar lacivert forma giydiği için biz çubuklumuz mavi ağırlıklı olduğu için giymedik büyük ihtimal. Ama evdeyken forma seçme hakkı bizde değil mi ? Adamlar başka renk giyseydi. Deplasman takımındaysa forma seçme hakkı, o zaman deplasman maçlarında beyaz formayı seçmesinler. Gri,Bordo formalar ne güne duruyor anlamıyorum. Beyaz forma görmek istemiyorum oyuncuların üzerinde. Bizim rengimiz değil, Bordo'ya Mavi'ye dair hiç bir şey göremiyorum forma üzerinde. Belediye'nin formasıyla tek farkı amblemi.
'' Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla acıklanabilecek milliyetçi bir davranıs degildir.Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen bir hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmisti. ''
Yorum