temmuz ortası demişti geçen saner ayar...
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Trabzonspor TV
Daraltma
X
-
KUTADGU
İlk olarak e-mercan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleyazdıkalrın saçma arkadaşım ..bence bu konu hakkında hiçmi hiç bilgin yok sadece biliyormuş edası sergilemişsin oda tutmamış...ayrıca bir hatırlatma , o bahsettiğin teknik ekipman senin dediğin fiyata değil çok daha fazlasına mal oluyor ve son olarak TS tv nin yayına başlaması için gereken miktar 4- 4.5
milyon euro bilmem anlatabildimmi yani belki çok zor değil tv kurmak ama senin bahsettiğin kadarda basit değil...sanırım sen elektronikçide satılan tüplü tv lerden bahsediyorsun senin verdiğin fiyat listesine uyan sadece o tür tv ler var maalesef...gülmek zorundayım kusura bakma
Maaşallah iddia büyük, kelimeler büyük, küçük düşürmeye çalışmanın bini bin para...
Ben ortada tatmin edici, açıklayıcı, bilgilendirici, çözüm odaklı bir yazı göremedim...
Buradan bakınca biraz işkembeden sallıyorsun gibi gözüküyor.
Yorum
-
Abartmayın yahu hangi 4-4,5 milyon euroBilip bilmemk elbette önemli ama birazda mantık değil mi? Üstte üstadın dediklerine katılmakla beraber..
Ekleme yapmak istedim uyduda bir sürü kanal var vay be hepsi neredeyse 4 milyon euro vererek kurulmuşsa..Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...
Yorum
-
peki....anlaşılan koro halinde bu konuda beni köşeye sıkıştırmaya çalışıyosunuz...amam nafile...
öncelikle turksat'ta yayın yapan bahsettiğiniz o malum kanallar varya melodi chat falan tarzı işte o kanallar yaklaşık olarak 750 bin ve 1 milyon dolara falan kurulabilen ve yayın yapabilen kanallardır zaten daha önceki mesajımdada bunu yazmıştım ama neden se iyi okuyamamış bazı arkadaşlarımız...oysa biz burada polifonik melodi reklamı yapan bilgisayardan çevir dönsün hesabı yayın yapacak bir tv den değil TS tv den bahsediyoruz öncelikle kurumsal bir yapısı olacak bu tv nin diğerleri gibi bir odadan yayın değil hem istanbul hemde trabzonda stüdyoları olan ulusal düzeyde yayın yapma kabiliyetine sahip ( hep teknik hemde personel anlamında) bir kanaldan bahsediyoruz yani ayakları yere basan ayrıca canlı yayın araçları hem istanbul hemde trabzonda olmak üzere bunun lisansı frekans ihalesi teknik donanım ve altyapı yeterli teknik personel vs vs .... ayrıca sizin bahsettiğiniz kadar kolay olsaydı inanın her ilin önde gelenlerinin bir tv si olurdu surf prestij için bile olsa her neyse...şimdi sizin aklınız hala bu para olayındaysa onuda söyliimde bazı arkadaşlarım rahat etsinler...malum sayın saner ayar televizyon denildiğinde bu ülkede oldukça prestijli bir yer edinmiş bir kişidir daha önce yapmış olduğu ve halende yürütmekte olduğu görevi nedeniyle ...yani tv denilince ilk akla gelen isimlerden biridir ve bir kanal kaça kurulur nasıl kurulur yayına başlaması için gereken altyapı nedir falan hepsini gayet iyi bilir...ve en son geçen lig radyoda canlı yayında kendisini gayet dikkatlice dinledim ve orada bu tv nin maliyeti sorulduğunda kendisine verdiği cevap en az 4 milyon euro ydu...dikkat edin en az 4 milyon euro.. (...gerçi siz daha iyisini bilirsiniz saner ayar tam bilmez bu işleri bence çok gereksiz para harcıyor 750 bin dolara kurulabilirdi ama...) ve söylediğine göre yine bu sadece yayına başlayana kadarki harcanacak para yani bu miktar harcanarak tv yayına hazır hale gelecek...sonrası reklam falan ...girmiyorum fazla detaya... buda size kapak olsun işkembeden kimin attığını nasıl olsa yakında cümle alem öğrenecek hele yayına başlasın kanal...not: bu para trabzonsporun kasasından değil trabzonlu işadamlarından toplanarak karşılanacak... şimdilik bu kadar sevgili arkadaşlarım....umarım konuyu daha fazla uzatma ihtiyacı hissetmiyorsunuzdur bu okuduklarınız'dan sonra...Forum Kuralları Gereği İmzalarımızda Link vermek izin verilenlerin dışında yasaktır.
Yorum
-
evet tnt61 o bahsettiğin frekans saner ayarın kendisine aitmiş oda nasıl oluyor bilmiyorum ama daha önce kendi adına bir frekansmı yoksa lisansmı tam olarak aklımda kalmadı ama sonuçta saner ayara ait olduğunu biliyorum oda hiç ücret talep etmeden trabzonspora bağışlicanı söylemişti
ayrıca konuya hakim olmana sevindim malum yanlız kalmış gibiydimde biraz...işkembe konusunda özellikleForum Kuralları Gereği İmzalarımızda Link vermek izin verilenlerin dışında yasaktır.
Yorum
-
KUTADGU
İlk olarak e-mercan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülepeki....anlaşılan koro halinde bu konuda beni köşeye sıkıştırmaya çalışıyosunuz...amam nafile...
öncelikle turksat'ta yayın yapan bahsettiğiniz o malum kanallar varya melodi chat falan tarzı işte o kanallar yaklaşık olarak 750 bin ve 1 milyon dolara falan kurulabilen ve yayın yapabilen kanallardır zaten daha önceki mesajımdada bunu yazmıştım ama neden se iyi okuyamamış bazı arkadaşlarımız...oysa biz burada polifonik melodi reklamı yapan bilgisayardan çevir dönsün hesabı yayın yapacak bir tv den değil TS tv den bahsediyoruz öncelikle kurumsal bir yapısı olacak bu tv nin diğerleri gibi bir odadan yayın değil hem istanbul hemde trabzonda stüdyoları olan ulusal düzeyde yayın yapma kabiliyetine sahip ( hep teknik hemde personel anlamında) bir kanaldan bahsediyoruz yani ayakları yere basan ayrıca canlı yayın araçları hem istanbul hemde trabzonda olmak üzere bunun lisansı frekans ihalesi teknik donanım ve altyapı yeterli teknik personel vs vs .... ayrıca sizin bahsettiğiniz kadar kolay olsaydı inanın her ilin önde gelenlerinin bir tv si olurdu surf prestij için bile olsa her neyse...şimdi sizin aklınız hala bu para olayındaysa onuda söyliimde bazı arkadaşlarım rahat etsinler...malum sayın saner ayar televizyon denildiğinde bu ülkede oldukça prestijli bir yer edinmiş bir kişidir daha önce yapmış olduğu ve halende yürütmekte olduğu görevi nedeniyle ...yani tv denilince ilk akla gelen isimlerden biridir ve bir kanal kaça kurulur nasıl kurulur yayına başlaması için gereken altyapı nedir falan hepsini gayet iyi bilir...ve en son geçen lig radyoda canlı yayında kendisini gayet dikkatlice dinledim ve orada bu tv nin maliyeti sorulduğunda kendisine verdiği cevap en az 4 milyon euro ydu...dikkat edin en az 4 milyon euro.. (...gerçi siz daha iyisini bilirsiniz saner ayar tam bilmez bu işleri bence çok gereksiz para harcıyor 750 bin dolara kurulabilirdi ama...) ve söylediğine göre yine bu sadece yayına başlayana kadarki harcanacak para yani bu miktar harcanarak tv yayına hazır hale gelecek...sonrası reklam falan ...girmiyorum fazla detaya... buda size kapak olsun işkembeden kimin attığını nasıl olsa yakında cümle alem öğrenecek hele yayına başlasın kanal...not: bu para trabzonsporun kasasından değil trabzonlu işadamlarından toplanarak karşılanacak... şimdilik bu kadar sevgili arkadaşlarım....umarım konuyu daha fazla uzatma ihtiyacı hissetmiyorsunuzdur bu okuduklarınız'dan sonra...
Aradaki dokundurmalarınızı da anlayışla karşılayalım..
Lakin 4 Milyon Euro dediğiniz olay yaklaşık olarak 8 mİlyon YTL - 8 Trilyon- etmektedir.
Bizim itirazımızda bu yöndedir.
Televizyon bir işletme kurmaya benzer.
İlk harcama bu civardaysa, mantıksal olarak şimdiden batmışız demektir.
Benim Saner Ayar'dan anladığım kadarıyla ilk kuruluş maliyetleri ve gelecek maliyetlerle- yani uzun süreli sabit ve uzun süreli değişken maliyetler- ortaya konulduğunda bu rakam ortaya çıkar.
Yani kuruluş maliyeti dediğimiz ön maliyet bahsedilen rakamdan çok daha düşük bir maliyettir.
Ki, böyle olmak zorundadır.
Ön Maliyeti 8 Trilyon ise
Ara Maliyeti de yaklaşık bu civarda olacak demektir.
Basit hesapla 20 trilyon üzerinde bir maliyet bizi bekler o zaman.
Bu da ne Saner Ayar'ın ne de başka bir babayiğidin altından kalkabileceği bir yük değildir.
Bir konu hakkında yorum yapacakken, ahkam kesecekken, birilerine kapak hazırlayacakken, en azından bazı kavramları doğru değerlendirebilme yeteneğine haiz olmak gerekmektedir.
Yok, siz hala bu kanalın kuruluş maliyeti 4-4,5 Milyon Euro civarında olacaktır diyorsanız. Saner Ayar derhal istifasını vermelidir.
Dikkat ediniz, kuruluş maliyeti diyorum.
Yorum
-
evet bende aynen bunu diyorum bu rakam kuruluş maliyetidir arkadaşm...ayrıca benim anlamadığım bişi var paranın yüksek olması nedense bizim söyledijklerimizin yanlış olması anlamını taşıyo genelde sizlerde ...buna üzülmemek elde değil...napalım...ayrıca son bişi ...ya madem bu kanal 1 milyon dolara falan kurulabiliyoduda trabzonspor takımda oynayan herhangi bir sıradan futbolcusuna verdiği bu miktarı veremicek kadar acizmiydide şimdiye kadar kurmadı kanalı yaniii...Forum Kuralları Gereği İmzalarımızda Link vermek izin verilenlerin dışında yasaktır.
Yorum
-
.
3 milyon dolara tv kurulur mu?
Hemen yanıt vereyim kurulmaz.
Sıfırdan bir kanalı kurmak için gerekli olan teknik alt yapı, uydu, personel, bina giderleri gibi maliyetler bu rakamı aşacağı gibi, kanalın program bütçesinin de bu rakamın içinde olması imkansızdır.
....................
.........................
3 milyon dolar bugün küçük ölçekli bir kanalın bir aylık prototip maliyetidir.
Fox’un yayına başlangıcı olan mart ayı prototip maliyeti 4-4,5 milyon dolardır.
Eylül ayında bunu büyük kanallar seviyesine, aylık 10 milyon dolarlara çıkarmayı hedefliyorlar.
.....................
cengiz semercioğlu / hurriyet....................Celliac ..................
Yorum
-
önemli olan kulüp olarak bir taşla birden fazla kuş vuracağımız televizyon kurulması.kaliteyi esas alması ve kaliteli kişilerle çalışması.bizi yerel tvlerden kurtarması.bunu neden diyorum çünkü yerel televizyonlar çok kalitesiz ve seviyesiz.sarı çizmeli mehmet ağa bile program yapıyor.sarı çizmeli mehmet ağayada kurbanız oda bizden ama kardeşim burası televizyon..önemli olan televizyonun kalitesini konuşmak tartışmak 4-5-10 milyon dolar veya euroları yönetim konuşsun tartışsın..Ali yazar Veli bozar
Yorum
-
İlk olarak thehell61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülevalla klup iyi para kazansın o reklemalardan ısterse sabahtan aksama reklam versınler.işin esprisi reklam olmadan kanal olmaz kanal bi yerden para kazanmalıki yayın hayatına devam etsın yoksa klupte zaten finans köü bide kanala para aktarımı olursa o da bizi zora sokar reklam tabiki olcak
Reklam olmasın istemiyorum ! demedim ki ben..
Sadece bazı kanallar gibi alakasız yayınlar olmasın,reklam dolu olmasın demek istedim..Yaşamak Direnmektir!
Yorum
Yorum