Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    İsmail Abi,

TBL için ne kadar iyi yabancı getirirsek getirelim, sahada 3 tanesi (seneye 4 oluyor galiba) varken yerli oyuncuların farkı da önem kazanıyor. Elde avuçta ne var görelim istedim. Menajerlerini tanımam etmem abi -bu ülkedeki menajerlik sisteminin oyuncuya ve takımlara zarar verdiğine inanmışımdır hep-.

Para mevzusunu anlamadım abi? Kimin parasını sordunuz?
    Yukarıdaki oyuncuların az çok maliyetleride önemlidir Oğuz.Sonuçta bütçe meselesi, o açıdan
    Son ağaç kesildiğinde,
    Son nehir kirlendiğinde,
    Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

• İlk olarak İsmail Alkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Yukarıdaki oyuncuların az çok maliyetleride önemlidir Oğuz.Sonuçta bütçe meselesi, o açıdan
      Anladım abi.

Bu oyuncu listelerini sadece ligde kim hangi takımda oynuyor diye hazırlamya çalıştım. Hepsini alalım demiyorum ki

TBL içi söylüyorum, 5 yabancı hakkı da kullanılacaksa illa ki en az 7 tane yerli gerekiyor. Bu seneki takımdan (mesela) 3 oyuncu kalsa takımda, 4 yeni oyuncu gelecektir. İlk 6 hedefi varsa bu oyuncular da TB2L'den gelmez herhalde...

Aralarında Hüseyin Beşok da var (pahalı örnek), Hasan Özkan da var (daha ekonomik)... Portföy geniş yani abicim...
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Kaynak: tbf.org.tr

Yorum

• yukardada sorulmuş aynı soru bu ıkı gruptan beko basketbol lıgıne ılk kaç takım yukselıyor yada bırbırlerıyle eslesıp fınalmı oynuyorlar???
          61>34 MATEMATİK YALAN SÖYLEMEZ

Yorum

• İlk olarak EMRE HASANOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            yukardada sorulmuş aynı soru bu ıkı gruptan beko basketbol lıgıne ılk kaç takım yukselıyor yada bırbırlerıyle eslesıp fınalmı oynuyorlar???
            Statü biraz karmaşık.Bu iki grupta ilk sekiz sırayı alan takımlar birbirleriyle karşlıaşıyorlar.Yani bir grubun sekizincisi diğer grubun birincisi ile eşleşiyor.Daha sonra böyle böyle son ana 4 takım kalıyor.bu 4 takımda de iki şehirde tarafsız iki şehirde birbirleriyle karşılaşıyorlar bildiğimizlig statüsüne göre.Ve bu dörtlü grupta ilk ikide olan takımlar Beko Basketbol Ligi'nin yolunu tutuyor.

Yorum

• İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Abi,

Hem oyun kurma yeteneği olup hem de skorer-sutor olarak oynayabilen oyuncular için kullanılan bir terim.

Basketbolda 5 temel, 5 de ara pozisyon vardır. Bir oyuncu illaki tek bir pozisyonda oynamalıdır diye bir kural yoktur. Aksine çeşitli özellikleri bünyesinde barındıran oyuncular tercih sebebi dahi olabilir. Mesela Hidayet için en sık tekrarlanan yorum, "pivot hariç dört pozisyonu da oynayabilmesi" gibi... Ya da Nowitzki için, "3 sayı yarışmasını kazanmış 210 üzeri bir oyuncu" diyoruz.

1 numara=point gard: Topu hücuma taşıyan, topla oynama kabiliyeti yüksek, genelde çabuk, savunmada baskı yapabilen elemandır. En tipik örnek> Steve Nash

2 numara=şutör gard: Ana görevi takım için sayı yapmak olan oyuncudur. İyi bir şut mekaniği vardır genelde.( Ray Allen)
              Potaya giderek (penetre etmek) sayı yapmak da işleri arasındadır. (M. Ginobili)

3numara=kısa forvet: Bu pozisyondaki arkadaşlar gardlardan fizik olarak daha uzun daha kuvvetli ve daha atletiktirler (genellikle). Skor potansiyelleri yüksek olup rakibin skorerini savunma (R. Artest-T.Prince) ve ribaudlara yardım gibi görevleri vardır. Ceza şutlarını affetmezler (P.Stojakovic/J.Kapano).

4numara=uzun(power) forvet: Pota altındaki yardımcı elemandır. Orta-dış mesafe şutu olup sırtı dönük de oyanayabilirler. Pivota göre daha hareketlidirler. (Mirsad Türkcan-Kevin Garnett)

5 numara=pivot: Genellikle uzun boyunun avantajını uzun kollarıyla, gücüyle birleştirip pota altından skor yapıp, yine pota altında savunma-blok yapabilen oyuncu tipidir. (Hüseyin Beşok-S.O'Neal)

Ara pozisyonlara gelince:

Combo gard: Ne saf point gard yeteneklerine sahiptir, ne de bir sutor gard için fiziksel özellikleri yeterlidir. En tipik örneği Dwyane Wade'tir bence.

Swingman: Hem sutor gard-hem de kısa forvet oynayabilen arkadaşlardır (Vince Carter)

Point forvet: Top getirme, oyun kurma yeteneklerine sahip kısa forvetlerdir. Senelerce Chicago Bulls Scootie Pippen'ı bu pozisyonda oynattı.

Cornerman: 3,5 dediğimiz pozisyon. Yani, dışarıda oynayan kısa forvetlerin gerektiğinde dört kısa oynanan dakikalarda uzun forvet gibi oynayabilmeleridir. Shawn Marion-Lamar Odom gibi...

Forvet-pivot: Bu da 4,5 oluyor. Belki gerçek bir pivot fiziğine sahip değiller (ya kalın değiller ya da çok uzun) ama dipte oynayabilecek, sertliğe karşılık verebilecek abilerdir. Tim Duncan sanırım buna en iyi örnek olur.

Çok detaya girmeden yazamaya çalıştım. Bilenleri sıkabilir ancak öğrenmek isteyen arkadaşalarımız için az da olsa fikir verebilir belki...

NBA'in, Avrupa'dan ve kendi ligimizden daha çok takip edildiğini düşünereek örnekleri genellikle oradan vermeye çalıştım.
              genel başlığı biraz da ders niteliğinde olmalı ki basketbolu öğrenelim ... pozisyonlarla ilgili Oğuzun yazdıklarını tekrar tekrar okuyup anlamaya çalışıyorum

Yorum

• İlk olarak Cengiz Çubukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                genel başlığı biraz da ders niteliğinde olmalı ki basketbolu öğrenelim ... pozisyonlarla ilgili Oğuzun yazdıklarını tekrar tekrar okuyup anlamaya çalışıyorum
                ------------------
                En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 11.02.2010, 10:47.
                Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• play off eşleşmeleri nasıl oluyordu acaba?

Yorum

• İlk olarak crazyman_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    play off eşleşmeleri nasıl oluyordu acaba?
                    3 mesaj yukarıda arkadaş açıklamış zaten.

Neyse tekrar bende yazayım.

A ve B diye iki grup var.
                    Gruplarını ilk sekizde tamamlayan takımlar karşı grupla çapraz şekilde eşleşecek.(a1-b8, a2-b7,...)
                    Böylece 16 takım ilk önce 8 e sonra 4 e düşecek.
                    Son 4 takımda iki farklı şekilde lig usulü maçlar yapacaklar.
                    Burda da ilk iki sırayı alan takımlar BBL ye yükselecek.

Yorum

• teşekkürler 'EROS87'

Yorum

• Jamison Resmi Sözleşme İmzaladı

Yeni Transfer Jamison, " Nereye Geldiğimi Biliyorum" 11 Şubat 2010 13:00:57

Trabzonspor Basketbol Kulübünün yeni transferi Harold Jamison, bugün saat 11.00’de zorlu hotelde imza atarak sezon sonuna kadar resmen Trabzonspor’lu oldu.

En son İsmail Alkan tarafından düzenlendi; 11.02.2010, 14:03.

Yorum

• Elvan ve GNC isimli sponsorlarla anlaşmışız acaba bunlar hangi firmalardır
                          Saygılarımla,
                          Adem Hotaman.

Yorum

• İlk olarak Adem Hotaman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Elvan ve GNC isimli sponsorlarla anlaşmışız acaba bunlar hangi firmalardır
                            Elvan Gıda San. A.Ş. - Çikolata, Şekerleme, Süpriz Yumurta, Sticks ...

GNC Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen doğal vitamin, mineral ve bitkisel ürün üretim, pazarlama ve dağıtım firmalarından birisidir.

Bunlar olabilir mi acaba nerde yazıyor bu haber
                            Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• Genel menajerimizin açıklamalarında hatta aralarında sun express te var %90 oranında anasponsor anlaşmasıda 1 hafta içinde sonuçlanacakmış inşallah iyi para getirir külübe
                              Saygılarımla,
                              Adem Hotaman.

Yorum

• Akşam idmanına gidip seyrettim adamımızı

Doğru bir tercih yapılmış.İlk izlenimim TB2L'ye fazla bir oyuncu.

2.06 boy, 122 kg, 3 haftadır sanırım antrenman yememiş ve hafif göbeklenmiş ama müthiş atletik bir oyuncu.Çok hızlı ve oyunu çok iyi okuyabiliyor.

Çok tecrübeli ve farklı bir asist yeteneği var, inşallah oyuncularımızla uyum kısmını hızlıca hallederler.

Forvetlerimiz için ballı kaymak olacak. Rakiplerin pota altında bu adamı tutmaları zor.Sırtı dönük potayı çok rahat zorlayabiliyor.
                                Haliyle böyle durumlarda ikili sıkıştırmayla zorlayacaklardır, işte bu noktada boştaki forvetlere inanılmaz toplar çıkarıp asistler yapabiliyor

Tek sıkıntısı antrenmansız olmasından dolayı kondisyon eksikliği.Hatta antrenmanı bile tamamlamadan müsaade alarak yarım bıraktı.Bir aydan önce form tutamaz diye düşünüyorum.

Bir dip not daha düşeyim;
                                Sezon başı "bu takım namağlup BBL'ye çıkacak" diye bir iddaam vardı.Bunu söylerken, takımın sezon başı anrenmanlardaki müthiş performansına dayanarak söylemiştim ama ne olduysa gittikçe düşen bir form grafiğiyle karşılaştık.

Bu düşüş sadece maçlarda değil, antrenmanlarda da kendini gösteriyordu.

Bugün yeni transferi izlemek için salona gittiğide açıkçası şok'la karşılaştım.Bizim form garifiği tabana vuran takım ve antrenman düzeni gitmiş, yepyeni bir takım ve müthiş efor sarfederek canla başla çalışan oyuncular gelmiş.

Bunun sebebi her ne ise iyide olmuş.Belki tribünde olan asbaşkan ve yöneticiler, belki sahada olan Dodo, belki yeni transferden dolayı forma savaşı, artık ne derseniz deyin ama çok ciddi anlamda bir değişim var takımda.

Bu hırs ve mücadele azmiyle Jamison'a bile ihitiyacımız olmadan Hacettepe dahil her takıma 20-30 fark atarız.

Acaba bugüne kadar neredeydiler ?

Bu arada bizim Eddy hemşerisini görünce bir sevindi ki, asık suratı gitmiş, artık yüzü gülüyor.Öyle bir coşmuş ki, Umut'la 2 güzel alley oup yaptılar yerimden fırladım

Yalnız, iki amarikalı yan yana olunca Eddy çakma gibi duruyor
                                En son İsmail Alkan tarafından düzenlendi; 13.02.2010, 00:00.
                                Son ağaç kesildiğinde,
                                Son nehir kirlendiğinde,
                                Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X