Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Türkiye Basketbol Ligleri

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Seneye Finali Trabzon-Efes arasında izlemek çok keyifl olur.
    Ey Türk Gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• Ermal, GS'ye;
      Bora Paçun, Banvit'e;
      Valentin P., Mersin'e;
      İnanç ve Onur Tofaş'a
      Ahmet Erdoğan, KArşıyaka'ya;
      Umut Yenice, Oyak'a transfer oldu.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Yanlız Gs Evren'i bize kaptırdıktan sonra kendine geldi ve iyi bir kadro kuracak gibi...herhalde akılları başlarına sonradan geliyor bunların...

Yorum

• Rancik'i tuttular abi. Oktay Hoca geldiyse, bütçe artırmışlardır. Yoksa o adam Avrupa'da da takım bulurdu rahatlıkla...
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Aydın Örs Fenerbahçe de bir göreve getirilmiş sanırım.

Yorum

• BANVİT'TEN İLK TRANSFER

Banvit kendi kadrosundaki oyuncularla anlaştıktan sonra ilk yerli oyuncu transferini Bora Hun Paçun‘la anlaşarak gerçekleştirdi. Bora Hun Paçun geçtiğimiz sezon Darüşşafaka takımında forma giymişti.

1987 doğumlu olan Bora Hun Paçun 2.10 m. boyunda. Power forward ve center pozisyonlarını oynayabilen genç basketbolcu, basketbol kariyerine Tuborg’un alt yapısında başladı. 2006 yılında Efes Pilsen’e transfer olan sporcu, 2008-2009 sezonundan beri Darüşşafaka takımının formasını giyiyordu. Tuborg genç takımı ile 2004-2005 sezonunda Türkiye Şampiyonluğu ve yine aynı sezon Genç Milli takım ile Avrupa ikinciliği yaşadı.

2009-10 sezonunda Darüşşafaka takımıyla 25 maça çıkan Paçun, bu maçlarda ortalama 11.52 dakika süre alarak, 2.9 sayı ve 2.8 ribaund istatistiklerini tutturdu.

İmza sonrasında bir açıklama yapan Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk; “Bora Hun Paçun, jenerasyonunun en önemli oyuncularından biri. Kendisi ile 1 senelik sözleşme imzaladık. Bora, elimizdeki genç kadroya çabucak uyum sağlayabilecek, gelişimini sürdüren potansiyelli bir sporcu. Son iki sezondur yaşamış olduğu şanssızlıkları geride bırakarak Kulübümüze çok faydalı olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum

• 'Kurtoğlu soyadını ben seçmedim. Aslında komik bir hikâyesi var. Türk olma işlemlerini yaparken 16 yaşındaydım. Nüfus memurlarından biri Cengiz Kurtoğlu’nun hayranı olduğu için, benim gerçek soyadım olan Kuqo ile Kurtoğlu arasında bir bağ gördü. Bana, ‘Sana bir soyadı buldum. Tam Türk soyadı. Sen Cengiz Ağabey’in bir albümünü al. Dinlersin, beğenince de bana hak vereceksin’ dedi. Ben tabii o zaman çocuktum. Öyle Kurtoğlu kaldı. Ama ben Kuqo’yum tabii.' - Ermal Kuqo

Yorum

• Vay be, memura bak sen.
                  Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• efes pilsen, houston rockets den david andersen, ve siena lı, avrupanın en iyi guard ı olarak gösterilenn mcıntrye ile ilgileniyormuş ,

Yorum

• Erman Kunter, Cholet'yi şampiyon yaptı. Diğer adaylardan yüz bulamayan Efes herhalde Kunter'le anlaşır.

Yorum

• BANVİT'TEN YABANCI TRANSFERİ

Transfer çalışmalarını sürdüren Banvit 4. yabancı oyuncu hakkını Antonio Graves’den yana kullandı.

Türk basketbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim olan Graves, 2 sezon önce Galatasaray Cafe Crown takımında forma giymişti.

Antonio Graves, 1985 ABD doğumlu. 1.91m. boyundaki basketbolcu Shooting Guard mevkiinde görev yapıyor. 2003-2007 yılları arasında NCAA ligi takımlarından Pittsburgh’da forma giyen Graves, sonrasında Fransa’nın Pau Orthez takımına transfer olarak, bu ligi 20,4 ortalama ile sayı liderliğinde 2.’ci olarak bitirdi. 2008-2009 sezonunda ise Galatasaray Cafe Crown takımına transfer olan sporcu 32 maçta 15.2 sayı, 2,3 ribaund ve 2.2 asist ve 1,8 top çalma istatistikleriyle oldukça başarılı bir sezon geçirdi. Geçtiğimiz sezona Euroleague takımlarından KK Cibona VIP Zagreb ile başlayan Graves, Ocak ayında İsrail’in Hapoel Holon takımına transfer oldu.

Antonio Graves, Banvit’in kadrosunda Lance Williams, Keith Simmons ve Chuck Davis’ten sonraki 4. yabancı oyuncusu oldu.

ABD’li oyuncunun transferi sonrası bir açıklama yapan Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk; “Geçen seneki kadromuzun iskeletini korumuştuk. Baş Antrenörümüz Orhun Ene’nin görüşleri doğrultusunda eksik olduğunu düşündüğümüz bölgelere doğru transferleri yapmaya gayret ediyoruz. Antonio’nun kalitesi ve performansıyla takımıza güç katacağına inanıyoruz” dedi.

Yorum

• Efes 1 yıllık, Kunter uzun süreli kontrat istiyor sanırım.

Efes fantezi yapmasın direkt Erman hoca ile uzun süreli bir yapılanmaya gitsin bence.
                          "Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."

Özkan Sümer

Yorum

• Efes Pilsen Hırvat koç V. Perasovic ile biri opsiyonlu iki yıllığına anlaştı.

Ayrıca Zeleknik'in genç pivotu Raduljica'yı da bitirmişler. Mcintyre ismi dolaşıyor etrafta...

Oğuz Savaş'ı da açıklarlar bir -iki güne kadar...

Yorum

• İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Efes Pilsen Hırvat koç V. Perasovic ile biri opsiyonlu iki yıllığına anlaştı.

Ayrıca Zeleknik'in genç pivotu Raduljica'yı da bitirmişler. Mcintyre ismi dolaşıyor etrafta...

Oğuz Savaş'ı da açıklarlar bir -iki güne kadar...

Efes yeni antrenörünü buldu!
                              Efes Pilsen Basketbol Takımı, Hırvat antrenör Velimir Perasovic ile anlaştı.

Lacivert beyazlı kulübün resmi internet sitesinde yer alan habere göre Hırvat antrenör ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık anlaşmaya varıldı.

2003-04 sezonunda KK Split'de spor direktörü olarak görev alan Perasovic, bir sezon sonra İspanya'nın Sevilla takımının teknik patronu oldu. 2005-06'da Tau Ceramica'nın başına geçen Hırvat teknik adam burada iki sezon göre aldıktan sonra, yine İspanya'da Estudiantes'in yolunu tuttu. 2008-09 sezonunda Cibona Zagreb'in başına geçen Velimir Perasovic iki sezondur burada görev yapıyordu.

Cibona Zagreb bu sezon Adriyatik Ligi'nde normal sezonu 20 galibiyet ve 6 mağlubiyet ile averaj ile Partizan'ın ardından ikinci sırada tamamlarken; çeyrek finalde Union Olimpija'yı saf dışı bırakan Hırvat ekibi, final mücadelesinde Partizan'a 75-74 kaybetti.

Hırvatistan Ligi'nde ise finalde Zadar ile karşılaşan Cibona Zagreb 2-0 geride iken, finalin kalan üç maçını da kazanaran şampiyonluğa ulaştı.

Cibona Zagreb'te görev yaptığı son iki sezonda da Avrupa Ligi'nde takımını Top 16'ya taşıyan Perasovic, 2009-10 sezonunda normal sezonu üç galibiyet ve yedi mağlubiyet ile dördüncü sırada tamamlayarak Top 16 vizesi aldı. Top 16'da ise bir galibiyet alan Hırvat ekibi Avrupa Ligi'ne veda etti.

Tau Ceramica ile 2006 yılında İspanya Kupası'nı kazanan Perasovic aynı sezon İspanyol ekibini Avrupa Ligi'nde final four'a taşıdı ve Barcelona'yı mağlup ederek Avrupa Ligi üçüncülüğünü elde etti. Perasovic ayrıca Cibona ile 2009 yılında Hırvatistan Kupası'nı ve 2009-10 sezonunda Hırvatistan şampiyonluğunu kazandı.

Efes Pilsen'de Genel Menajer Engin Özerhun uzun bir arayıştan sonra Perasovic ile anlaştıklarını belirterek: "Takımımızı çok değerli bir isme emanet ediyoruz. Perasovic son dönemlerin en başarılı coachlarından biridir. Efes Pilsen'de de başarılı olacağına inanıyorum" dedi.
                              *
                              * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

• Fenerbahçe Ülker Kaya Peker'i almış.
                                -1461 TRABZON-

Yorum

Yükleniyor...
                                X