Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Türkiye Basketbol Ligleri

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Osman Yavuz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Seneye BBL'ye çıkarsak Ryan Toolson türevi bir oyuncuyu kadromuza katmalıyız.Hatta tam kendisini bile alabiliriz.Bence yabancı oyuncu alırken Pınar Karşıyaka scoutlarına danışsınlar.Her sene süper Amerikalıları getiriyorlar.
    dün akşam ben de maçı izledim, hele son çeyrekte fenerin çaresiz kalışı çok şahaneydi birkanı izlerim dedim ama kolu sargılıydı...

Yorum

• Karşıyaka'yı tebrik ediyorum. Hak ettikleri galibiyeti aldılar. Dün izlediğim Toolson'a hayran kaldım. %55 üçlük, %100 serbest atış yüzdesi çok iyi yüzdeler. Yabancı oyuncu seçimi konusunda oldukça başarılar. Aldıkları 4 Amerikalının toplam değeri 300 bin dolar. Umarım yabancılarını sene sonuna kadar takımda tutmayı başarabilirler.

Yorum

• Birazdan Efes Pilsen-gs maçı başlayacak.Ayhan Şahenk'teyim
        -1461 TRABZON-

Yorum

• Efes Pilsen Galatasaray karşısında rahat bir galibiyet aldı.Thornton'ın yıldızlaştı ve durdurulamadı.Ayrıca Rako kadroda yoktu.
          -1461 TRABZON-

Yorum

• Maçta efes baştan sona üstün bir oyun sergilemiş maçı sonunda ancak tv açabildim yorumcu efes çok disiplinli oynadığından basetti ama benim dikkatimi çeken efes pilsen maçta gs den 16 veya 18 ribaunt fazla aldığ ve 24 asist yaparak bitirdiği bir maçı nasıl sadece 10 sayı farkla kazanıyor gs sadece 12 tane asist yapmış üstüne istatistiklerle yorumcunun dediği bence çelişiyor
            sadist trabzonsporun mazoşist yaptığı taraftarı

Yorum

• Aferin Bornova'ya.. Telekom'u 103-100 yenmeyi başardılar. Altı maçta dört galibiyet.

Yorum

• Efes bu sene rahat bir şekilde kazanır ligi ama bu sene benim için Euroleague çok daha önemli.Şuana kadar grupta skor anlamında beklentimin altında Efes ama hala güveniyorum.Bu saatten sonra yapılmaması gereken tek şey maç kaybetmemek..

Karşıyaka ve özellikle lige yeni yükselen Bornova'nın performansları da etkileyici şuan itibariyle.
                ''Belki hiç birşey yolunda gitmedi ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi." | ECG

Yorum

• Sakızlı Muhallebi
                  Yiğiter Uluğ

Sene 1993 ya da 1994 olmalı. Galatasaray basketbol takımının başında Aydan Siyavuş var. Kadro iyi ama bir türlü doğru kimya tutturamıyorlar, yabancıların biri gelip, biri gidiyor. Ligin ilk yarısında Fenerbahçe’yi yenerek taraftarlarını umutlandıran ve üst sıralara tutunabileceği mesajını veren Sarı-Kırmızılılar, ikinci yarıyla birlikte orta sıralarda yer alan Yıldırımspor ve Oyak Renault gibi takımlar önünde yenilgiye uğrayarak, serbest düşüşe geçiyor. Ve bu şartlar altında, Fenerbahçe ile oynanacak rövanş gelip çatıyor. Siyavuş, yakın çevresine “Bu maçı da kaybedersek beni kovarlar” diye fısıldıyor.
                  Fenerbahçe maçı kaybediliyor. Hem de çok farklı… Maçtan sonraki Pazartesi günü şubenin yöneticisi Faruk Süren, koç Siyavuş’a telefon ediyor: “Öğleden sonra benim ofisime bir uğrasana.”
                  Emektar antrenör, karısına, dostlarına durumu anlatıyor, “Buraya kadarmış” diyor ve Süren’in Fındıklı’daki ofisinin yolunu tutuyor. Tahmininin aksine, güleryüzle karşılıyor onu Süren… Dereden tepeden konuşuyorlar, laf bir türlü basketbola ve takımın durumuna gelmiyor. Sonunda Siyavuş, ayağa kalkıyor: “Faruk Bey, ben izninizi istemek durumundayım, Florya’ya, antrenmana yetişmem lazım.”
                  Süren sekreterini çağırıyor ve “Hani Aydan Beye bir şey ayırmıştık, onu getirsene buzdolabından kızım” diyor. Siyavuş şaşkın, tecrübeli yönetici geniş bir gülümsemeyle açıklıyor: “Geçen gün sakızlı muhallebi getirmişler, çok güzeldi. Yerken senin de kulaklarını çınlattık. Baban çok severdi, sen de seversin diye düşündüm ve bir tane ayırdım.”
                  Rahmetli Siyavuş bu öyküyü anlatırken, oracıkta telaşla kaşıkladığı sakızlı muhallebiden hiçbir tat alamadığını, o gün yaşadığının, gerçek bir sevgi gösterisi mi, yoksa Süren’e özgü ilginç bir uyarı biçimi mi olduğunu, asla anlayamadığını söylemişti.

Muhtemelen aynı Süren, 1996 yılında Fatih Terim yönetimindeki futbol takımı sezona kötü girip, Fenerbahçe’ye 4-0 mağlup olduğunda da teknik direktörüyle karşılıklı oturup birer tatlı yemiştir. Sonraki dört yılda neler olduğunu hepiniz biliyorsunuz.
                  Galatasaray böyle bir kulüptü bir zamanlar…
                  Çok değil, sadece 15 yılı geride bıraktık ve yönetici profili bir anda değişti. Bugün devre arasında bayan basketbol takımının soyunma odasına inip, “Bu maçı alamazsanız…” diye başladığı cümleyi sinkaflarla bitirenler, protokol tribününden kendi sporcusuna sövenler oturuyor o koltuklarda…
                  Koray Mincinozlu ve Okan Çevik’i yıllardır tanırım. Spor kültürünü de, hayat bilgisini de Mektebi Sultani’de edinmiş, zeki ve iyi eğitimli adamlardır. Neyin ne olduğunu, nereye varacağını gayet iyi hesaplayacak analiz yeteneğine sahiptir ikisi de… Cemal Nalga olayında başvurulan cinliklerin, hinoğluhinliklerin aslında kimseye bir şey kazandırmadığını, bunun mankafalıktan başka bir şey olmadığını sizin, benim kadar bilirler.
                  Ortada bir akıl tutulması olduğu kesin…
                  Ama bir de şöyle düşünün: Hazırlık maçlarındaki yenilgilerden sonra bile işinizden olabileceğinizi düşünecek kadar baskı altındaysanız… Oyuncularınızın uluorta küfür yemesini istemiyorsanız… Başkalarının önünde hakaret işitmek, bu yaştan sonra ağırınıza gidiyorsa… Ve her şeye rağmen, hayatın merhametsiz mengenesi sizi avucuna almışsa… Çoluk çocuk varsa ve evde ekmek bekliyorsa…
                  Aklınız tutulabilir.
                  Bunun nasıl bir şey olduğunu en iyi bilen kişi Murat Özyer’dir.
                  Tıpkı Okan Çevik gibi aynı sıralardan yetişmiş olan, Galatasaray basketbol takımı koçluğundaki ikinci yılında takıma Avrupa’da yarı final oynattıktan sonra başarısız sayılan ve yerine antrenör aranan, bulunamayınca “Sen bizim evladımızsın” ayağıyla yine takımın başına geçirilen, ardından, o sezonun ortasında fol yok, yumurta yokken, son derece saygısızca kapının önüne koyuverilen Murat Özyer…
                  Profesyonelleri akıl tutulmasının eşiğine getiren hoyratlık ve baskı ile onları kupalara götüren özgür ortam arasında dağlar yok aslında…
                  Yalnızca bir kase sakızlı muhallebi var.

Yorum

• Gs Türkiye Kupası'ndan ihraç edildi , ligde de 4 maçı seyircisiz oynayacak.

Yorum

• Efes 100'ledi!

Beko Basketbol Ligi'nde 7. haftanın son maçında Efes Pilsen, deplasmanda Aliağa Petkim'i 100-74 yendi.

-ALİAĞA PETKİM: 74 - EFES PİLSEN: 100

Salon: ENKA
                      Hakemler: Aytuğ Ekti , Mehmet Serdar Ünal , Uğur Özen
                      Aliağa Petkim: Mc Clinton 17, Reha 17, Hosley 15, Kaan 2, Gordon 10, Berkay , Hazer , Vukosavjevic 7, Ogün , Ceyhun 6
                      Efes Pilsen: Smith 22, Thornton 13, Nachbar 12, Ermal 8, Ender 7, Rakocevic 15, Shumpert 9, Kaya 10, Sinan 4
                      1. Periyot: 19-20
                      Devre: 34-48
                      3. Periyot: 55-72

Karşılıklı basketlerle başlayan müsabakanın 5. dakikası 8-8 berabere geçildi. Daha sonraki bölümde Ermal ve Charles Smith ile sayılar üreten Efes Pilsen 7. dakika içinde farkı 8 sayıya kadar (16-8) çıkardı. Efes Pilsen, kalan bölümde rakibinin ard arda bulduğu 3 sayılık basketlere rağmen ilk periyodu 20-19 üstün tamamladı.

İkinci periyodun ilk dakikasında Smith, Rakocevic ve Kaya ile sayılar üreten Efes Pilsen 12. dakikayı 27-19 önde geçti. Aradaki farkın kapanmasına izin vermeyen lacivert-beyazlı takım, 17. dakikayı 37-28 önde geçtikten sonra Shumpert ve Nachbar'ın sayılarıyla 18. dakikada 14 sayılık farka (44-30) ulaştı. İlk yarıda mücadele oyuncularından Sinan dışında herkesin sayı ürettiği Efes Pilsen, devreyi 48-34 önde kapattı.

Üçüncü periyota Kaya'nın basketiyle başlayan ve aradaki farkı 16 sayıya (50-34) çıkaran Efes Pilsen, periyodun ilk bölümünde etkili oyununu sürdürdü. Lacivert-beyazlı ekip, Aliağa Petkim'in 25. dakikanın içinde 6 sayıya (49-55) indirmesine rağmen son bölümdeki etkili oyunuyla farkı tekrar açtı ve periyodun son saniyesinde Smith'in 3 sayılık basketiyle üçüncü periyodu 72-55 üstün tamamladı.

Son periyotta da etkili oyunun sürdüren ve Thornton'un 3 sayılık basketiyle aradaki farkı 28 sayıya (85-57) çıkaran Efes Pilsen, son 5 dakikasına 86-63 önde girdiği müsabakanın son bölümünde, rahat bir oyun ortaya koydu. Son dakikaya 98-72 önde giren Efes Pilsen müsabakadan 100-74 galip ayrıldı.

Oynayan bütün oyuncularının sayı ürettiği Efes Pilsen'de en skorer isim 22 sayı kaydeden Smith oldu.
                      Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
                      İşte BMN!*

Yorum

• Tebrikler Efes.Rahat kazandılar.Smith ve Rako etkiliydi anlaşılan.
                        -1461 TRABZON-

Yorum

• Kerem Tunceri adamımsın Yine mi Efestesin
                          Herkesin polisi kendi vicdanıdır ; fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır..

Yorum

• efes şampiyonluğu kimselere bırakmayacak...

Yorum

• Efes Pilsen Bornova'yı 95-74 yendi.Shumpert 25,Kaya 20 ve Rako 21 sayıyla oynadı.
                              -1461 TRABZON-

Yorum

• Galatasaray bu haftayı galibiyetle kapattı.

Düşürmeyecekler bu adamları öyle görünüyor.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X