Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Türkiye Basketbol Ligleri

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• iki takimida alkislamak istiyorum final four gibi final four izlettiler,Hakemler sallandi ama genede guzel basketbol izledik ,Bizimde bu seviyelerde olmamiz lazim ama cok zor ciddi para ve emek gerektiyor ama mutlaka bizimde hedefimiz olmali basketbolsuz olmaz

Yorum

• Halen daha Degişen bir şeyin olmaması basketbol konusunda çok kötü

Yorum

• Karşıyaka koç Ufuk Sarıca'yı takımda tuttuktan sonra geçtiğimiz sezonu Lokomtive Kuban'da geçiren Errick McCollum ile iki yıllık sözleşme imzalamış. Lig için iyi bir hamle bence.

Yerli oyuncu havuzunda da değişimler yaşanıyor. Fenerbahçe Ahmet Düverioğlu ayrılığından sonra Türk Telekom'dan Samet Geyik ile 1 yıllık sözlşeme imzaladı. Ahmet de Bursaspor'a gitti. Kenan Sipahi de Karşıyaka'ya geçti. Fenerbahçe kaptanı Melih ile sözleşme yeniledi.
        İnsan kaImanın tek yoIu, insanIık dışı bu sisteme karşı savaşmaktır.
        Karl Marx
        анархія-мама

Yorum

• 2022/23 sezonu başlıyor. Ligin sponsoru Türkiye Sigorta oldu. Yayın hakları is Tivibu'dan beIN'e geçti.

Geçen sene Yalova ve Afyon düşmüştü. Yerlerine Manisa ve Konya geldi.

Okuduğum yorumlarda bu sezondan genel beklenti yüksek. Açıkçası son iki sezonda lig çok kötüydü.

On altı takımın dördü yabancı koçla çalışacak. Bursa Sırp Alimpijevic'le seozna başlarken, Fb Yuna Itoudis, Gs Pistiolis ve TOFAŞ Priftis'le anlaştı. Priğftis; bizim Eurocup'ta Aris'le eşleştiğimiz sezon Aris'i çalıştırıyordu.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı dün akşam Efes kazandı. Zizic iki pota altında harikaydı.
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• GS - BJK maçında David McCormack'i gördüm. Türkiye'ye geldiğini bilmiyordum. Son şampiyon Kansas'ın pivotu.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Efes ligde kaybetti. Aliağa ve Darüşşafaka maçlarında kaybetmenin kenarından dönmüşlerdi. EL'deki geniş yabancı rotasyonu sonrası, iki sezondur BSL'de zorlanıyorlar. Yerli düzeyi düşük. Hele Larkin de sakat olunca iyice dibe vurdular. İşin tuhaf tarafı, bu takımın koçu millî takımın da koçu. Kulüpte oynatmadığı oyuncuları millî takıma çağıracak.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Efes ligde kaybetti. Aliağa ve Darüşşafaka maçlarında kaybetmenin kenarından dönmüşlerdi. EL'deki geniş yabancı rotasyonu sonrası, iki sezondur BSL'de zorlanıyorlar. Yerli düzeyi düşük. Hele Larkin de sakat olunca iyice dibe vurdular. İşin tuhaf tarafı, bu takımın koçu millî takımın da koçu. Kulüpte oynatmadığı oyuncuları millî takıma çağıracak.
                geçen sezon kendini toparlayan Egemen Güven'i ve Egehan Arna'yı aldı takıma ikisi de benchte çürüyor. Madem oynatmayacaksın alma. Oyuncularda da suç var benchte havlu sallayacağın belli kal takımında oyna kendini geliştir.

Yorum

Efes ligde kaybetti. Aliağa ve Darüşşafaka maçlarında kaybetmenin kenarından dönmüşlerdi. EL'deki geniş yabancı rotasyonu sonrası, iki sezondur BSL'de zorlanıyorlar. Yerli düzeyi düşük. Hele Larkin de sakat olunca iyice dibe vurdular. İşin tuhaf tarafı, bu takımın koçu millî takımın da koçu. Kulüpte oynatmadığı oyuncuları millî takıma çağıracak.
                  Yine kaybettiler. Evde, iki uzatma sonunda ve son topta. Hem savunmada hem de hücumda kritik hatalar yaptılar son on saniyede. Koç yine yerli oyunculara çıkışmış.

BSL rotasyon düzeni yok Efes'in iki senedir. Önceden Doğuş-Buğra-Erten-Tolga-Sertaç-Yiğitcan ve Larkin'le belli bir hafta sonu şablonu vardı. Şimdi Pleiss ve Dunston'la maça başlıyor, arkası Egemen. Bu çocuklar kabahatli de, koçun da ders çıkarması lazım.

Efes'in iki senedir istikrarsızlığının sebebi, dirençsiz oynaması. Hafta içi rotasyonuyla lig rotasyonu arasında dağlar kadar fark var. Ve bu oyuncular, ne yazık ki milli takım oyuncuları. Girip savunma yapmaları gereken yerde 3 saniyedeki adamı bırakıp yaya koşuyor. Akıl alır gibi değil.

Yorum

• Tek galibiyetli, lig sonuncusu Büyükçekmece'ye kaybetti Efes. Yorum yok...

Yorum

• Konya lige hızlı girdi ancak haftalar geçtikçe düştü. Dün evde Büyükçekmece'ye kaybettiler. Morgan ve Eddie o seviye takımlar için çok iyi iki oyuncu. Biri içerden diğeri dışarıdan... İstikrarsız Alex Perez'e direksiyon emanet ettiler. Fakat Badzim ve Coleman yok gibi... Erkin iyi iş çıkardı. Alttan potansiyelle gelen çoğu gard şut sorunu yaşar. Erkin şimdilik fena gitmiyor. Fiziği de büyük, rakibe baskı yapabiliyor.

Çekmece'de WEeber geldikten sonra tek uzuna döndüler. Demetre Rivers'ı 4 gibi oynatıyorlar. Yüksek tempoda çok top kaybediyorlar. Bu kadar dış oyuncuyla oynamalarına rağmen ligin en az üçlük deneyen takımı onlar, yüzdeleri de düşük (33,6%). Ve ciddi ribaund problemleri var. Ona rağmen yükseliyorlar. Bakalım nereye kadar gidecekler.

Petkim beni şaşırttı. Burak Gören'i beğenmesem de beklentimin üstünde oynuyorlar.

Telekom 21 sayıdan gelip deplasmanda Gs'yi normal sürede elinden kaçırdı. Erdem Can'ı Olin'deki asistanlık döneminden hatırlıyoruz. Sonra Obradovic'in yanına, oradan Utah'a, şimdi Telekom'la head coachluk...

Bu akşam ligde Fb- Efes var.

Bu arada Bjk'nin Darüşşafaka'yı yenmesi sürpriz değil. Daçka zaten istikrarsız gidiyor. Bjk'den böyle bir reaksiyon bekliyordum.

Yorum

• Konya koçu gönderdi. Efes Egemen ve Ömercanı bjk ye yollayıp Furkan Haltalıyı çekti takıma. Furkana üzüldüm havlu sallayacak 6 ay.

Yorum

• Derbi'de 22 sayı ile geri düşmek yakışmadı Efes'e. Clyburn'in kişisel gayreti ile maç uzadı ama yetmedi.
                          *
                          * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

• İlk olarak axelman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Konya koçu gönderdi. Efes Egemen ve Ömercanı bjk ye yollayıp Furkan Haltalıyı çekti takıma. Furkana üzüldüm havlu sallayacak 6 ay.
                            Furkan BSL'de yaklaşık 14-15 dakika oynayıp o sürede 2,7 faul yapıyor. Fizik ve oyun tarzı olarak Oğuz Savaş'ı andırsa da Oğuz'un kolları uzun, takım savunmasında kapladığı alan daha doğrusu pozisyon bilgisi üst düzeydi.

Önünde üç yabancı pivot varken EL'de şans bulması mucize. Zaten onu BSL için aldılar. Ömercan'a üzüldüm. Efes altyapıda bütün fizikli çocukları alıp fırtınalar (!) estirip 17-18 yaştan sonra o çocukları öğüten bir makinaya döndü. Çocukların tercihleri, ailelerin işe karışması, kolej vs diğer faktörler tartışılır ancak bunu bile yönetmiyor Efes. Tolga'yı al, göönder; Egemen'i al, gönder; Egehan'ı al, gönder...

Yorum

Furkan BSL'de yaklaşık 14-15 dakika oynayıp o sürede 2,7 faul yapıyor. Fizik ve oyun tarzı olarak Oğuz Savaş'ı andırsa da Oğuz'un kolları uzun, takım savunmasında kapladığı alan daha doğrusu pozisyon bilgisi üst düzeydi.

Önünde üç yabancı pivot varken EL'de şans bulması mucize. Zaten onu BSL için aldılar. Ömercan'a üzüldüm. Efes altyapıda bütün fizikli çocukları alıp fırtınalar (!) estirip 17-18 yaştan sonra o çocukları öğüten bir makinaya döndü. Çocukların tercihleri, ailelerin işe karışması, kolej vs diğer faktörler tartışılır ancak bunu bile yönetmiyor Efes. Tolga'yı al, göönder; Egemen'i al, gönder; Egehan'ı al, gönder...
                              Efes'e lig için 15-20 dakika civarında oynayabilecek ve katkı verecek yerli uzun gerekiyordu, ben olsam dış şutları da olan Ercan Osmani ya da Sadık Kabaca'yı tercih ederdim.

Ergin Ataman'ın, Egemen Güven sevdasını alınırken anlayamamıştım,seviye atlayamayacağı yıllar önce belli olan istikrarlı şutu olmayan,Ergin Hoca'nın pek de tarzı olmayan bir oyuncu modeliydi,gerçi Haltalı da öyle ama en azından 20 yaşında potansiyeli olan bir isim.

Ercan Osmani için Daçka'nın 700 bin dolar bir buy out istediğinden bahsediliyordu,Erten ve Egehan'ı da takaslayıp biraz para ile Ercan Osmani'yi alırdım,Efes'in yerli kısaya ihtiyacı yok zaten Ergin Ataman'ın sürekli eleştirdiği bu oyunculardan katkı almakta çok zor artık,yabancılar ve Larkin-Buğrahan orası için yeterli Ercan Osmani'yi de alırsa Efes BSL'de rahat şampiyon olur.

Efes çok oyuncu öğüttü doğrudur ama Efes'ten ayrılan ve başka takımlara giden altyapı oyuncularından kendisini geliştirip yüksek seviyeye gelen bir oyuncu da ben hatırlamıyorum.Altyapı konusu basketbolda kolay içinden çıkılabilecek bir konu değil, teknik detaylar kadar sosyo kültürel faktörler de çok belirleyici oluyor.
                              En son Larking tarafından düzenlendi; 28.12.2022, 11:55.
                              DUYDUĞUMU UNUTURUM,BİLDİĞİMİ HATIRLARIM,YAPTIĞIMI ÖĞRENİRİM.

Yorum

• İlk olarak Larking tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Efes'e lig için 15-20 dakika civarında oynayabilecek ve katkı verecek yerli uzun gerekiyordu, ben olsam dış şutları da olan Ercan Osmani ya da Sadık Kabaca'yı tercih ederdim.

Ergin Ataman'ın, Egemen Güven sevdasını alınırken anlayamamıştım,seviye atlayamayacağı yıllar önce belli olan istikrarlı şutu olmayan,Ergin Hoca'nın pek de tarzı olmayan bir oyuncu modeliydi,gerçi Haltalı da öyle ama en azından 20 yaşında potansiyeli olan bir isim.

Ercan Osmani için Daçka'nın 700 bin dolar bir buy out istediğinden bahsediliyordu,Erten ve Egehan'ı da takaslayıp biraz para ile Ercan Osmani'yi alırdım,Efes'in yerli kısaya ihtiyacı yok zaten Ergin Ataman'ın sürekli eleştirdiği bu oyunculardan katkı almakta çok zor artık,yabancılar ve Larkin-Buğrahan orası için yeterli Ercan Osmani'yi de alırsa Efes BSL'de rahat şampiyon olur.

Efes çok oyuncu öğüttü doğrudur ama Efes'ten ayrılan ve başka takımlara giden altyapı oyuncularından kendisini geliştirip yüksek seviyeye gelen bir oyuncu da ben hatırlamıyorum.Altyapı konusu basketbolda kolay içinden çıkılabilecek bir konu değil, teknik detaylar kadar sosyo kültürel faktörler de çok belirleyici oluyor.
                                Sondan başlayayım; güncel A milli takım kadrosuna bakınca Efes üretiminin eskisiyle kıyaslanamayacak oranda düşük olduğunu görüyoruz. Efes'in artık o tarz bir misyonu da yok, belki bizim beklentimiz...

Egemen hatayı 2014 U18 şampiyonasından sonra Karşıyaka'da kalmakla yaptı. Hernangomez, Sabonis, Vezenkov hatta Bender nerede, Egemen nerede?

Sadık konusunda genelin aksine olumlu düşünmüyorum. O çocuk neden öyle övülüyor? Bir şeyi kaçırdığım kesin. Ercan farklı, dışarı açılıyor, daha atletik, ince olmasına rağmen çember savunuyor. Efes onu alabilse kadrodaki çeşitliliği arttırırdı.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X