Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Basketbol Transfer Dosyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Kongreye iki hafta var (27 Temmuz).

Diyelim ki iyi - kötü devam kararı çıktı. O zamana kadar kim kalır yerli piyasasında?

Sinan, Tunçeri, Ermal filan zaten aşıyordu bizi. İyi de İnanç, Caner, Bora da takımlarını buldu. Yani orta sıra hedeflerine taşıyacak oyuncular da elden kaçtı.

Kim kaldı diye bakıyorum?

Oyun kurucu: Barış G. - Soner (KSK'da kalabilir, opsiyonu var)

Şutör: Murat Kaya - Yunus Çankaya

Savunmacı: Altan Erol (Sözleşmesi devam ediyor olabilir)

Forvet: Ceyhun Altay

Uzun forvet: Pahalı da olsa Barış Hersek (Bjk'de devam edecek gibi Cevher ayrılınca) - Polat Kocaoğlu

Pivot: Emre Bayav - Eren Beyaz

Elbette başkaları da vardır veya yukarıdakilerden başka bir takımla anlaşmış olanlar da olabilir (Net bilgim yok).

Zaten takım devam edecekse mevcut kadrodan Alican ve Önder kalacaktı.

4 yabancı gelse. Bir tane devşirme bulsak... 3-4 de sorumluluk alabilecek yerli eklemek lazım... 10-11 kişilik rotasyon oluşturulur.

Tabii 27'sinden önce bir şey beklememek lazım.
    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 13.07.2013, 11:24.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Estağfirullah. Bizimki klavye delikanlılığı

Yeni Yönetm ve Basketbol başlığına şöyle bir değerlendirme yazmıştım. "Tek doğru budur" demedim, demem de... Biz kendi içimizde tartışalım, paylaşalım. Yukarıdaki modeller de bence gayet iyi.

Öncelikle yeni yönetimin basketbol takımı için nasıl bir gelecek düşündüğünü bilmemiz lazım. Ne yazık ki cümlelerimizde süs olmaktan öteye gitmeyen “kısa-orta-uzun vadeli PLANLAR” hepimizin malumu. Plan olmadığı gibi, hedefler de günü kurtarmak adına yapılır. Bütçeleme ise Kaf Dağı’nın ardında… Gerçi Trabzonspor yönetimlerinin basketbol takımı üzerinde bugüne dek çok büyük emekleri olduğu söylenebilir mi? Asıl önemli olan TB2L’de geçen sezonda basketbol yönetimi borç ödeme konusunda neler yaptı? Mesela her yaz yapılan kurul bu yaz da olacak mı? Hacıosmanoğlu’nun kararı kadar M. Yiğit Alp’in ne yapacağı da önemli.

İşbu yüzden, sadece bir taraftar gözüyle neler olabiliri sesli düşünüyorum… Çıkış noktam, ilk sezonda ligde kalabilecek, orta sıralarda yer alıp olursa play-off’u zorlayacak bir yapı.

Koç meselesini daha sonraya bırakıyorum.

Öncelikle takımda kalacak oyunculara değineyim.

**

(Oyunculara geçmeden bir paragraf da takımın yönetim modeli üzerine açayım. Daha önceleri de sıklıkla yazdığım, kendimi tekrar ettiğim bir husus ama önemli. Şöyle ki:
      İki yıl önce yazdığım noktadayım:

"...Değişim zamanı gelmiştir. Şimdilik aşıldığı söylenen krizin ileride hortlamaması için kalıcı tedbirler alınmalıdır. İlk olarak, iki başlılık sona ermeli, kulüp içinde kulüp olma garipliği son bulmalıdır. Yani yuva, çatı… vs. ne derseniz deyin ayrı bir basketbol takımı değil Trabzon”SPOR” Kulübü’ne ait basketbol şubesi oluşturulmalıdır.

Şube, basketbolu bilen, yönetim kurulunda yer alan bir idareci tarafından temsil edilmelidir. Fakat basketbolu bilen bir profesyonel tarafından sportif işleri yürütülmelidir. Bu şubenin sponsorluk ve diğer gelirleri basketbola aktarılmalı, basketbol için harcanmalı."

http://kolbasket.blogspot.com/2012/0...im-zamani.html )

** (Devam edelim)

Geçmiş tecrübemizle sabittir, bakalım. Daha önce TB2L’de kadromuzda yer alan oyunculardan kaçı bugün BEKO BL’de forma şansı bulabilmiş?

Can Özcan – Ogün SEVİNÇ ??? Bunların da üstlendikleri rol, yıllar içindeki gelişimleri, aldıkları süreler ve verdikleri katkılar ortada (Birkan BATUK’u ayırıyorum). Diğer oyunculardan hepsi TB2L takımlarında. Hakan ve Hadi en parlak olanları…

Demek istediğim şu: TB2L kadrosundan gelip BEKO’da oynamak öyle kolay iş değil. Arkadaşlarımın görüşüne saygı duyuyorum ancak mesela Yunus AKÇAY İkinci Lig’de ne yaptı ki BEKO’da şans bulsun? Genç Alican’ın savunma meziyetleri dışında farklı özelliklerini geliştirmeden BEKO’da kontrat bulması çok zor. Orçun, sezonun sonuna doğru istikrar yakaladı ama artık bu oyunculardan geçti. Çok beğendiğim, sezon başından beri koçların kendisine daha çok süre vermesi gerektiğini söylediğim Umutcan ve Kadir de öyle…
      Bence bu takımdan BEKO karosunda yer alabilecek tek yerli oyuncu Önder’dir. O da esas oğlan olarak değil tabii…

Peki BEKO’da geçen iki sezonda kadroya kattığımız yerlilerden hangileri yine BEKO’da şans buldu? Sadece Ersin Görkem, Mutlu Demir, Levent Bilgin, Polat Kaya. Diğerleri ya TB2L’de ya da daha da aşağıda… Görüldüğü üzere yerli kalitemizin düşüklüğünü yaşadık daha önce BEKO’da.

Şimdi radarımdakileri açıklayayım:

PG

İki ciddi sakatlık geçirmiş oyun kurucu: Mehmet Yağmur ve Can Akın… Süre buldukları takımlarda iyi işler yapmış iki oyuncu. Ama doğru takım ve/veya doğru antrenörle çalışmadıklarında ise boşa geçen zamanlar. Sakatlık sonrası ne verecekleri soru işareti. Tutku Açık hücumda iyi de savunma? Yıllardır atak yapmasını beklediğimiz Soner Şentürk yerinde sayıyor. Dolayısıyla bunları geçiyorum.

Ülke basketbolunun ciddi sorunlarından olan oyun kurucu konusunda Yalçın GRANİT büyüğümüz Türk çocuklarına güvenin der. İbrahim Yıldırım, Kenan Sipahi, Şafak Edge… Hatta Barış Ermiş, Ender Arslan… Yok yani, oyuncu yok.

O nedenle çoğu takım Amerikalı getiriyor. Biraz da mecburiyetten.

Benim de bu pozisyon için düşüncem ABD’liler:
      Aaron Miles – EJ Rowland – Dominic James üçlüsünden biri olabilir. Arkalarına da tecrübeli Barış Güney düşünülebilir.

K. El-Amin? Belki.

SG

Fiyatı sorun olmazsa Muratcan GÜLER’i getiririm. Takıma tecrübe katacak, savunmacı, ceza şutu olan, penetre edebilen, top getirebilen bir 2 numara.

Alternatifleri kontratları devam etmese Altan Erol ve Murat Kaya olabilirdi. Telekom’dan Ceyhun ALTAY bu ligde beğendiğim oyunculardan.

SF

Bu sezonun MIP’i Mutlu Akpınar ama kontratı devam ediyor. İyi bir dış savunmacı olan tecrübeli Alper Saruhan da aklımda. Ama bu pozisyon için de yabancı oyuncu düşündüm. Mesela eski Erdemirli Antwain Barbour(Lige dönünce çoğu kişinin aklına Gibson gelmiş olabilir ama Barbour, Gibson’dan en az iki sınıf yukarıda bir oyuncu) . Atletik, savunmacı, şutu ortalama üstü, istikrarlı ve olgun bir skorer. Ya da Kennedy Winston… Onun savunma zafiyetini biliyorum. Açıkçası yabancı skorer her zaman bulunur. Kelati, Jimmy Barron vs.

PF

Yine bütçe müsaitse Ali Karadeniz(M. Wright)’i bağlarım. Yerli olması en büyük avantaj. Nedim Yücel’in kontratı devam ediyor. Kalıyor Barış Hersek. O da ucuz değil. Ümit Sonkol’u Karşıyaka’dan çıkarmak kolay değil. Önder’i takımda tutup Wright’ın arkasında tutarım. Sorun yaşarsam sezon içinde ikinci yabancı uzunu düşünürüm.

C

Yerli pivot, yerli pivot???
      Oğuz’a yetecek param olmasa da Ermal’i, Cemal’i yoklarım. Olmazsa Emre Bayav’ı düşünürüm. Ama önüne sağlam bir yabancı bulmam şart. Keşke Luka Zoric – Paul Davis ikilisinden birini getirebilsem. Çok zor olduğunu biliyorum. Zamanında Stimac ve Parakhouski’yi Olin almadan iki yıl önce forumda, bu sayfalarda önermiştim. Öyle bir potansiyel arayışında değilim artık. Avrupalı uzunların çoğu Euroleague / Eurocup alışkanlığı olan takımlar tarafından kapılıyor. Elton Brown çılgınlığına bu süreçte karşıyım. Çünkü PF’de seçimimi bir hücum oyuncusundan Wright’dan yana kullandım. Pivot için ribaund ve savunma özellikli bir oyuncu ararım. Geldiği günden beri TB2L için yanlış oyuncu olduğunu söylediğim Zuza’yı BEKO kadrosunda (uygun bir fiyata tutabilirim –rotasyon için-). Eğer Wright’ı getiremezsem Türk statüsündeki Ruzic’i düşünürüm. O zaman PF için sağlam bir yabancı oyuncu ararım. 5 Numarayı Ruzic-Emre-Zuza ile geçmeye çalışırım. Bu pozisyon için son alternatifim Batista! Efes ondan çıkmak istiyor. Eğer parasının bir kısmını eski takımı karşılarsa hiç düşünmem alırım. Batista-Wright ikilisi bence BEKO için ortalama üstü olur.

5. yabancı için katlanacağım TBF maliyetine karşı Wright-Ruzic-Shumpert gibi sağlam devşirmelerden birini seçebilirim.

PG: (Miles – Rowland – James) ----- Barış Güney
      SG: Muratcan ----- Ceyhun
      SF: (Barbour-Winston)----- Alper
      PF: Wright ----- Önder
      C: (Zoric-Davis-Batista) ----- Emre

Wright olmazsa

PF: ??? (Sağlam bir yabancıAntep’teki Charles Rhodes veya KSK’daki W. Thomas tarzı) ---- Ruzic----Önder

C: (Ermal-Cemal-Emre) ---- Zuza

NOT: Olin Edirne, Doğuş grubu tarafından alındı. İstanbul’a taşınması söz konusu. Ve de takımın başına Kutlay’ı getirmişler. Koç olarak Orhun Ene’yi düşünüyorlar. Efes – Bjk –Gs MP – Fb Ülker – Banvit derken bu sene Pınar KSK’nın çıkışı ve Olin’in satılması Trabzonspor’un iyi yerli oyuncu çekmesini güçleştirecektir.

NOT 2: İşten güçten tam takip edemedim ama futbolda Reşit Hoca göreve gelmiş. O zaman basketbolda şehri sırtında taşıyan Osman ARZ'a mutlaka organizasyonda yer verilmeli.

Zaman içinde daha detaylı ve net düşünürüz. Selamlar
      EJ Rowland'ı Banvit almış.

Barbour Mersin'e gitmiş.

Zoric içinse Fb Ülker diyorlar...
      En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 13.07.2013, 10:53.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Manu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Bu sene için artık geç kalındığını düşünüyorum. Lige tutunalım yeter. Bu bile zor görünüyor şu anda. Eğer biraz kalıcı olursak destek daha artar diye düşünüyorum.
        Hiç bir şey için geç kalınmış olmaz.Yerli bulmakta zorlanabiliriz ama yabancı alma imkanımız var.Yeterki yönetim bir karar versin.Takımı daha kulüp bünyasine alamadılar.
        Eski kullanıcı adım:Nurver

Yorum

• İlk olarak Necmettin ALTUNTAŞ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Hiç bir şey için geç kalınmış olmaz.Yerli bulmakta zorlanabiliriz ama yabancı alma imkanımız var.Yeterki yönetim bir karar versin.Takımı daha kulüp bünyasine alamadılar.
          Çok hatta en önemli konu bu bence Necmettin Abi. Bugün bir yerel haber sitesinde başkanın açıklamalarına yer verilmiş. Derneği feshedip şubeleşmeye gidilecekmiş. Açıkçası iyi bir gelişme.

Yorum

• Sıkıntı zaten yerli bulmakta 27 Temmuz'da kongre var geç bir tarih bundan sonra piyasada Türk oyuncu bulacağımızı zannetmiyorum. Benim beğendiğim oyunculardan; Cevher Özer Banvit'te, Evren Büker Tofaş'ta. Şu anda elde kaldı Kerem Tunçeri ve Ermal Kurtoğlu ki onların bize geleceğini düşünmüyorum. Elimizde ki oyuncu kadrosuna baktığımda El-Amin, Pinkney, Alican, Önder bu 4'lünün kalması lazım. Bundan sonra ki süreçte kısa bir dönem kalıyor bu dönemde ''kaliteli yabancı oyuncu'' bulmamız lazım.
            Ne mutlu Türküm diyene !

Yorum

• Dipnot: Beğendiğim oyunculardan İzzet Türkyılmaz'da Fenerbahçe'ye gidiyor.
              Ne mutlu Türküm diyene !

Yorum

• Sanırım sadece yabancı oyuncularla lige tutunmaya çalışan bir takım kuracak Trabzonspor. Takımı en azından ilk 6'ya oynatabilir diyebileceğimiz yerli oyuncular piyasadan teker teker yeni takımlarına yelken açtılar.

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                4 yabancı gelse. Bir tane devşirme bulsak... 3-4 de sorumluluk alabilecek yerli eklemek lazım... 10-11 kişilik rotasyon oluşturulur.
                Acaba Türk statüsünde oynayabilecek olan Ali Karadeniz boşta mı? 3 yabancının yanına devşirme Ali Karadeniz iyi giderdi.
                En son erolizmts tarafından düzenlendi; 13.07.2013, 13:43.
                "get up, stand up: don't give up the fight!"

twitter

Yorum

• İlk olarak erolizmts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Sanırım sadece yabancı oyuncularla lige tutunmaya çalışan bir takım kuracak Trabzonspor. Takımı en azından ilk 6'ya oynatabilir diyebileceğimiz yerli oyuncular piyasadan teker teker yeni takımlarına yelken açtılar.

Acaba Türk statüsünde oynayabilecek olan Ali Karadeniz boşta mı? 3 yabancının yanına devşirme Ali Karadeniz iyi giderdi.
                  Evet benim de aklımda o vardı Ali Karadeniz alınabilir hatırlasanız sayı kralı olmuştu 2010-11 sezonunda ve lige tutunmamızda payı büyüktü.
                  Ne mutlu Türküm diyene !

Yorum

• Takıma mutlaka bir devşirme oyuncu alınacaktır.Ali Karadeniz 4 numara için oldukça iyi bir isim.

Yorum

• Ali Karadeniz keske dönse.Benim hayal ettigim ilk 5 bu.
                      El Amin,yunus veya alican,3 numara icin bildigim kimse yok maalesef ,ali karadeniz,brown.
                      Paulo Henrique ve Abdülkadiri oynatan takim küme düsmeli.

Yorum

• Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor başkan adaylarından Muharrem Usta’nın bugün basında yer alan “Usta, Trabzonspor basketbol takımına 10 milyon lira ile sponsor olmak için yönetime teklif getirdi“ şeklindeki haber üzerine bir açıklama yaptı.

Başkan Hacıosmanoğlu haber61.net’e yaptığı açıklamada seçimlerde yarıştığı başkan adayı Muharrem Usta’nın Basketbol takımına sponsor olmak istemesini memnunlukla karşılayacaklarını belirterek ”Eğer sayın Usta Trabzonspor basketbol takımına sponsor olacaksa biz memnun oluruz . Bugün basketbol takımına 12 milyon lira bütçe ile sponsor olmak istediğini açıklamış. Bize de bu yönde teklifi olduğunu basından okuduk.. Bırakın 12 milyonu eğer böyle bir şey varsa biz kendisine yüzde elli tenzilat da yaparız. 6 milyon liraya bile bu sponsorluk isteğine olur veririz” dedi

Başkan Hacıosmanoğlu Basketbol takımı başkanı Mehmet Alp ile de konuştuğunu da sözlerine ekleyerek “Basketbol kulübü derneği başkanı Mehmet Yiğit Alp ile de konuştum. O da bir açıklama yapacak. Eğer Sayın Usta'nın böyle bir düşüncesi varsa ve söylediklerinde ciddiyse biz hemen yarın onunla sözleşme imzalarız” dedi.

BASKETBOL BÜNYEYE ALINACAK

Trabzonspor’dan ayrı bir dernek olarak kurulan ve yönetimi de ayrı olan Trabzonspor basketbol takımı kulübün bünyesine katılıyor. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu Trabzonspor çatısından ayrı bir dernek olan basketbol takımının kulübün bünyesine katarak basketbol takımı derneğini lav edecek.

Trabzonspor Basketbol takımı yeni sezonda ayrı bir dernek olarak değil Trabzonspor’a bağlı kulübün bünyesindeki bir birim olacak.

Haber61.Ne

Yorum

• Tunçeri boşta mı?

Yorum

• Neyse ki Basketbolu bünyelerine alma fikri ile Usta'nın sponsorlu ne hikmetse üst üste geldi!

Yorum

• Ali Karadeniz hamlesi çok iyi olur hem de Türk statüsünde.
                              Ne mutlu Türküm diyene !

Yorum

• Tunceri boşta galiba yanlış bilmiyorsam ama onu alamayız gelmez bize
                                yasamak sakaya gelmez büyük bir ciddiyetle yasayacaksin bir sincap gibi mesela,yani yasamin ötesinde disinda hiç bir sey beklemden yani tek isin gücün yasamak olacak....
                                ölümüne ....BORDOMAVI...

Yorum

Çalışıyor...
                                X