yeni cikan takim kim olursa olsun dusmenin en buyuk adayidir
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Basketbol Transfer Dosyası
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İlk olarak dread61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOğuz Zeytin
olayı tek bir cümleye sinirlenip yine kesip atmışsın.Tek bir cümleyi almışsın diğerlerini ya okumamışsın ya da hiçe saymışsın. Alıntı yaptığım yazıda ismin geçtiğinde bir tepkin yok, bmn de özel mesaj attım yine tepki yok ama bu cümleye tepki var ve cevap yazıyorsun Genel olarak yazdıklarının birçoğuna katılıyorum. Katılmadığım noktaları da belirtiyorum. Bu sitede seni takip eden seni okuyan kişiler var. Fikirlerini benimseyenin çok olması,Zuza da yanılgıya düşmesine neden olabilir bunu düşünmüyor musun? Ara sıra siteye bakarım, okurum pek de yorum yapmam. Ağırlık başka sitelerde yazdığımı sen de biliyorsun. Örnek mi Trabzonspor Basketbol Kulübü facebook, Trabzonbasket.com. . Yukarıdaki yazımda neden olmayacağını da belirtmişim. Geçen sezon, sezon başlamadan önce herkes gibi bu kadro yapısı ile olmayacağını hocaya söylediğimde “sen çok biliyorsun” diye dalga geçtiğinde, inşallah sen haklı çıkarsın ama zaman içersinde kimin haklı çıkacağı belli olur demiştim.
Takip edilen birileri olduğumuzdan üstekilerin işlerine geldiğinde bizlerden alıntı yaptıklarından bu fikrinin kullanılacak olup Zuza nın kalmasında bir faktör olarak kullanabileceğinden kuşkun olmasın. Nerden mi biliyorum daha önce örnekleri çok yaşandı. Korkum da Zuza yı kabullendirme politikası. Sütten ağzımız çok yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Dediğin dış şut özelliğini geçen sene 2.ligde zorlu maçlarda yapamadığını izledik, gördük. Hatta maçın kırılma anlarında 2 sayı dış sevdası yüzünden maçları verdik. Orda atamayan burada nasıl atacak? BBL de kendimizden daha iyi en az 7 takıma karşı oynayacağımızı da biliyoruz. Zuza nın olduğu dakikalarda pota altı savunmasında ne kadar zorluk çekeceğimizi de unutmamalıyız. Geçen sene takım savunmasında sertleştiğimiz anlarda Zuza pota altında idi. Zuza ribauntu seyrederken rakip hücum ribauntunu alıyor savunma direncimiz düşüyordu. Bu 1 değil 2 değil 3 değil … Zuza yı savunmada pota altına koymayıp 4 numara ile dolaşabileceğini düşünüyor musun? Zuza nın çok kolay faul yapabildiğini defalarca izledik. Trabzon da değildin maçları internetten izleyebildin mi? Malum askerde idin net problemi olabilir. Aralık ayında gönderilmesi gerektiğini söylediğimizde para sıkıntısı vardı. İstanbulspor ligden umudunu kesmiş, yabancıları bırakmış ekonomik külfetten kurtulmak istemişti .Alternatif olarak maliyeti düşük 2. Ligin o zamanki ribaunt kralı Kevin Bristol ı söylemiştim. Ligi bilen bir oyuncu idi. Dobie transferine karşı çıkanlardandım, takıma geldi ne verebildiği ortada.
El amin, Cooley,Penney ve Zuza ile yabancı sayımız 4 değil mi? 1 yabancı oyuncu daha alırsak sayı 5 e çıkacak. 5 yabancı kadroda olursa Zuza için TBF ye 150 bin dolar vermeyecek miyiz? Kalve ye yarım sezon için 30 bin dolar verilmişti. Ama maliyeti bu muydu? Hayır, dış transfer yasağı için Beobaskete belli miktar ödenmişti üzerine 150 bin dolarda TFF ye. 150 bin dolar+ maaşı da 200 bin dolar olsa maliyeti 350 bin dolar olmuyor mu? Ali bu paraya gelebilir mi? Piyasada geçen 400 bin dolar istediğini. Zuza yı yerli yapamayacağımızı sen belirtmiştin. Zuza yı fesih bedeli ne olur bilemem. O zaman geçen sene yerlerdeki Zuza mı Sayı kralı Ali Karadeniz mi? Gibson da sayı kralı idi ama tek başına oynayabiliyordu. Ali nin beslenmesi gerektiğinden tek başına oynayamaz. 2 sayı dışının da Zuza dan daha iyi. Bahsettiğim nokta geçen senenin verileri daha önceki senelerin değil. Önemli olan şimdi değil mi zaten?
Daha önce yazdığım ve buradaki nedenlerden ötürü Zuza nın kalması kulübe zarar verir.
Not: Oğuz 3 sene önce sitelerde yazanları,yorum yapanları Trabzon da buluşmasını sağlamıştı. Yüz yüze, nette, telefonda hatta beraber program yapmışlığımız var. Oğuz ile aramızdaki kişisel durumdan ötürü merhabasına,nasılsını na samimi bulmadığımdan o şekilde başlamadım. Açıkçası kırgınlığım var. Basketbolu kişisel olaya bulaştırmıyorum,sadece açıklama yapıyorum. Seviyeyi koruyarak fikirleri tartışalım . Bu durumun okuyuculara saygısızlık olarak nitelendirilmemesini dilerim. Saygılar
Yapmayın. Sadece okuduğunuz cümleden bu DUYGULARI nasıl çıkarıyorsunuz? Ben size diyor muyum "yorumuma sinirlendin, diğerlerini göz ardı ettin, tek cümleyi çektin aldın"... Yok böyle bir durum, kabul etmiyorum.
Devam edelim...
2) Zuza meselesi...
Diyorsunuz ki, "Zuza yı görev adamı olabilir demek kulübe zarar vermektir".
Ben de sordum: Neden? Niye zarar verecekmiş?
(Gerçi şimdi değiştirmişsiniz: "Zuza nın kalması kulübe zarar verir.") İşte buna katılırım. Çünkü iki cümle arasında dağlar kadar fark var.
3) Zuza'yı kabullendirme politikası!
Bunu ben mi yapıyorum?
Açık yazın, böyle şaibe yaratıp, ucundan gösterip bırakmak yakışmaz. Kimseye bir şeyi kabullendirmeye çalışmıyorum. Zaten böyle bir çabam olsa ve başarılı olsaydım, korkmayın, geçen sene Zuza gelmezdi. Ya da o konuda tek başıma kalmazdım. Çünkü bakın, siz de ne yazmıştınız o konuda:
4) "2 senede Tofaş’ta etkili pota altı performansı gösteren Zuza, profesyonelliği ile de takımımıza önemli bir katkı sağlayacaktır. Kaptanlığının da doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. "
Bu yorum size ait değil mi?
5) "Trabzon'da değildin, maçları izlemedin"
Zuza gelmeden önce onu o kadar çok izledim ki... TB2L için dominant uzun görevini yapamayacağını önceden söyledim, yazdım. O zaman destek verenler, methiye düzenler gerçeği Hayri Gür'de gördü.
Hayri Gür'e bu sezon da çok geldim. İBB, Final Gençlik, İzmir Bld. maçlarını İstanbul'dan gelip Trabzon'da izledim;Sacit'le, Hami'yle, Semih'le, Murat'la ve SİZLE yanyanaydık. İstanbul ve civarındaki maçları saymıyorum, Daçka filan... Belirttiğiniz gibi: Hem de askerlik senemde!
Boş konuşmuyorum emin olabilirsiniz.
6) 150 Bin Dolar meselesi...
Kontratı geçen seneden kalan oyuncu için 150 bin dolar verilmez. Onlar zaten kontenjana dahildir. Bu da benim Zuza'yı eleştirmemden veya savunmamdan bağımsızdır. Ne alakası var?
Geçen sene yapmasaymış yönetim o sözleşmeyi.
Tekrar ediyorum: Zuza ve el-Amin'le devam etmek istemiyorlardı. Belli ki anlaşamamışlar. İptal edememişler. Zuza yerine L. Zoric, P. Davis, A. Glyniadakis geldi de ben mi hayır dedim...
ÖZET: Zuza'nın eksiklerini farketmenize sevindim. Kalacaksa, kenardan gelip high post civarından sıcak el olacağını düşündüm. Bunu belirttim.
Yani Zuza'yı ilk ve en çok eleştiren kişiye, Zuza fan'ı muamelesi yapıyorsunuz. Sıkıntı burada.
"Zuza yı görev adamı olabilir demek kulübe zarar vermektir" iddianızadır cevaptır tüm bu yazılanlar.
*
Burası bir forum, herkes özgürce fikrini yazar. Size de saygım var. Hukukumuz var ayrıca.
Eğer Zuza'nın tamamlayıcılığını söylemek kulübe zarar vermekse, geçen sene için esas oğlan rolünü ona layık görmek hangi ZARAR ifadesiyle açıklanır, vicdanınıza bırakıyorum.
NOT: Dikkat ederseniz tamamen basketbol içeriğiyle yazıyorum.
Selamlar...En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 20.08.2013, 07:50.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
İlk olarak hami08 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTamam kısa savunmasında sıkıntı yaşayacağımız korkusu bende de var,ama şimdi Kelati gibi bir oyuncuyu da kaç kere alma fırsatı yakalayabilirsiniz ki?
Savunmayı geçtim. Bunun hücum yönünde de sıkıntıları var:
Top paylaşımı! İki net şutör skorerin hangisi üzerinden oynanacak setler.
Ayrıca, Kelati olmaz bir başkasını bulursun; paran varsa, penetre edenini, savunması bir iki tık yukarıda olanını alırsın... Dert etmeye gerek yok.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
İlk olarak tahsinsever tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülekelate olmadımı transferde son durum ne?
Yorum
-
eko Basketbol Ligi 2013-2014 sezonu fikstürü TBF yetkilileri ve takım temsilcilerinin katılımıyla Polat Renaissance Hotel’de gerçekleştirildi.
İşte Beko Basketbol Ligi ilk hafta programı
Fenerbahçe Ülker - Mersin BŞB
Anadolu Efes - Galatasaray Liv Hospital
Aliağa Petkim - Banvit
Ted Ankara Kolejliler - Trabzonspor Basketbol
Olin Edirne - Pınar Karşıyaka
Tofaş - Türk Telekom
Beşiktaş - Erdemir
Royal Halı Gaziantep BŞB - Uşak SportifEski kullanıcı adım:Nurver
Yorum
-
İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMadem Kelati listede vardı, Penney'i niye aldılar Hami?
Savunmayı geçtim. Bunun hücum yönünde de sıkıntıları var:
Top paylaşımı! İki net şutör skorerin hangisi üzerinden oynanacak setler.
Ayrıca, Kelati olmaz bir başkasını bulursun; paran varsa, penetre edenini, savunması bir iki tık yukarıda olanını alırsın... Dert etmeye gerek yok.
O zaman şuna geliyoruz abi,hani hep düzenden,organizasyondan bahsediyor yöneticilerimiz ya,en baştan sınıfta kaldık o zaman.Penney'de yeri geldiğinde üç numarada değerlendirilecekse Kelati gereksiz olur dediğin gibi.Sorun,hocanın kafasında yeri geldiğinde Penney'i üçte kullanma seçeneği varsa Kelati transferine olur vermesi.Neyse,madem Kelati olmuyor,dediğin gibi atlet,savunması biraz daha iyi olan bir forvet alalım abi.En son hami08 tarafından düzenlendi; 20.08.2013, 15:09.
Yorum
-
En verimli transferler; Tutku Açık ve Kirk Penney benim gözümde. Tutku'yu Türk Telekom'dan beri takip etmişliğim var. Geçen sezon Beşiktaş'ta gözle görülür iyi performans sergiledi iyi bir oyun kurucu, El Amin'le sık sık değişebilirler, Kirk Penney ise geçen sezon Ankara'dan tanırım tam bir 3'lük makinesi çok yerinde ve faydalı bir transfer.Ne mutlu Türküm diyene !
Yorum
-
Zuza'yı Göndermeyeceklerse pota altına bir takviye daha geleceğini zannetmiyorum
Kaya/ Zuza / Erdem
Cooley / Önder / Eren
lig için yeterli SAYIDA pota altı oyuncusu
Kısa rotasyonunda yerli oyuncu için takımların kamplarını bekleyebilirler zira zirveye oynayacak takımlardan az süre alacak ya da süre alamayacak oyunculardan takviye yapabilirler
şu anda sadece yabancı bir isim gelebilir 2-3 ya da 3-4 oynayabilen
Yorum
-
İlk olarak Taner Uykuçeken tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleZuza'yı Göndermeyeceklerse pota altına bir takviye daha geleceğini zannetmiyorum
Kaya/ Zuza / Erdem
Cooley / Önder / Eren
lig için yeterli SAYIDA pota altı oyuncusu
Kısa rotasyonunda yerli oyuncu için takımların kamplarını bekleyebilirler zira zirveye oynayacak takımlardan az süre alacak ya da süre alamayacak oyunculardan takviye yapabilirler
şu anda sadece yabancı bir isim gelebilir 2-3 ya da 3-4 oynayabilen
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum