Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Basketbol Transfer Dosyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

11) Nathan SOBEY (Adelaide - PG/SG - 193 - 1990)

Avustralyalı Sobey kuvvetli bir gard. Hem 1 hem 2 numaraları savunabilir. Geçiş oyunlarını yönetebiliyor. Çift gard oynatabilirsiniz. Bence şutu olan bir oyun kurucu ile fizikli bir üç numara arasında 2 numarada en fazla randımanı alabilirsiniz. Atletizmi muazzam...

Geçen yıl play-offlarda Yunanistan'da PAOK forması da giydi.

Son iki sezonda çıktığı 76 maçtaki ortalamaları şöyle:

27 dakika - 13,9 sayı - 4,4 rib - 3,2 ast - 0,9 tç - 1,9 tk - 0,3 blk - 2,0

47% İki sayılık
    34% Üç sayılık
    80% Faul atışı

Bizim Sobey ve arkadaşlarına bücür Filipinler saldırmış:

Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

PG: Washington

SG: Sobey

SF: Peiners

PF: Braimoh
      -------------> Williams
      C: Nikolic

Veya

PG: Hammonds

SG: Johnson

SF: Butkevicius

PF: Harper
      -------------> Halilovic
      C: Buckner

EK: Halilovic ve Jarvis Williams'ın yerine eski göz ağrım Murphy Holloway'i de yazabilirim. Ondan sıklıkla bahsettiğim için listeye eklemedim.
      Düşük maliyetli Amerikalılardan devam edeyim... Birbirini tamamlayacak ikili:

Eric GRIFFIN + Markus KENNEDY

Eric GRIFFIN (Hapoel Eilat - 206 - PF - 1990)

Atletik bir forvet... Son iki yılı İsrail'de geçirdi. Marcus Haislip'e benzetiyorum onu. Hem açık sahada hem de set oyununda etkili olabiliyor. Savunmada kulaç avantajıyla yüzü dönük forvetin şutunu bozabiliyor. Ayrıca iyi bir çember koruyucu. Bunun yanında yay gerisinden şutu da var.

İsrail'deki iki sezonunda ortalama 28,5 dakika süre alıp 13,3 sayı - 6,2 rib - 1,6 ast - 0,9 tç - 2,5 tk - 1,4 blk - 3,1 faul

55% 2FG - 33% 3FG* - 68% FTG

* Bu sezonki üç sayı yüzdesi 45%.

Markus KENNEDY (Dijon - 206 - C - 1991)

Kolejde Larry Brown'ın oyuncusuydu. Geçen yıl İtalya ve Fransa'da oynadı. İtalya'dayken birkaç maçını seyretmiştim, niçin ayrıldığını bilmiyorum. Pick and roll bilen Amerikalılardan. Ribaundlarda aktif. Temastan sakınmıyor. Bu özelliğini savunmada da kullanıyor. Blok verisi düşük olduğu için "savunmacı değil" diyebilirsiniz ancak pozisyon bilgisiyle penetre koridorlarını çok iyi kapatıyor. Yani takım savunmasında bence hakkını veriyor. Alçak postta iyi bir bitirici.

Ort. 28 dk. - 11,1 sayı - 8,0 rib - 1,5 ast - 0,8 tç - 1,9 tk - 2,9 faul

56% FG - 60% FT
      En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 04.07.2018, 07:22.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Kanatlar için iki alternatif:

Kelsey BARLOW (SG/SF - 196 - AEK - 1991)

Barlow'u Pistons Gelişim Ligi takımında seyretmiş ve sonrasında Yaz Ligi kadrosunda görmüştüm. Sonra Yunanistan'a geldi. Bu yıl AEK'i takip edebildiğim dönemde Manny Harris'in gölgesinde kaldı.

Müthiş bir şutu yok. O da bu açığını çembere giderek kapatıyor. Ozan Bulkaz böyle atletik ve birebirde kuvvetli forvetleri tercih ettiğini biliyoruz. Savunmada önce çabukluk avantajını, iki numaraları tutarken de fizik avantajını kullanıyor.

Son iki sezon Yunan Ligi'nde çıktığı 41 maçta ortalama 28.0 dk süre aldı.

11,4 sayı - 3,6 rib - 2,4 ast - 1,1 tç - 1,9 tk - 2,2 faul

48% 2FG - 29% 3FG - 68% FTG

*

Josh BOSTIC (SG/SF - D. Sassari - 196 -1987)

Bostic tecrübeli bir forvet. Belçika, Fransa, Rusya, Letonya, Hırvatistan ve İtalya'da oynadı.

Bostic, Barlow kadar atletik değil. Ondan daha iyi bir şutör. Kariyeri boyunca ortalama 2 üçlük isabeti tutturmuş. Faul çizgisinden neredeyse kaçırmadan atıyor. Savunması gayet iyi. 1-2-3 numaraları savunabilir. Geçen sezona Zadar'da başlayıp Sassari'de tamamladı.

Geçen sene çıktığı 39 maçta ortalama 27,3 süre aldı.

14,8 sayı - 3,1 rib- 3,2 ast - 1,4 tç - 1,8 tk - 3,2 faul

56% 2FG - 34% 3FG - 90% FTG

Yorum

• Micah DOWNS (SF - Avtodor - 203 - 1986)

Downs'u Eurochallenge eşleştiğimiz Avtodor'dan tanıyoruz. Fortson, Chapell, Fesenko ve Petterson'la birlikte oynuyordu. Sonrasında İtalya ve Fransa'ya transfer oldu. Geçen yıl tekrar Saratov'a döndü.

Uzun ince fiziğiyle dikkat çekiyordu. Atletik bir forvet. Şutu var. Geçen sezon 44%'le attı. Savunması gayet iyi.

207-18 sezonunda VTB, Champions League ve Europe Cup'ta toplam 37 maçın 30'una ilk beşte başlayıp ortalama 28 dk. aldı.

10,8 sayı - 4,5 rib - 1,9 ast - 0,8 tç - 1,7 tk - 0,5 blk - 2,4 faul

50% 2FG - 32% 3FG - 83% FTG

Yorum

Eldridge devam etmeyecekse;

James WASHINGTON (TBV Start Lublin - PG/SG - 183 - 1987)

Washington 2011 mezunu. Profesyonelliğe Almanya'da geçti. Devamında Belçika, İsveç, Hırvatistan, Fransa'da oynadı. Son iki sezondur Polonya'da... Geçen yıl ligi lider bitiren Anwil'de altıncı adam rolündeydi. Bu sene play-off'u kaçıran Lublin'de liderlik yaptı.

Topu eline verebileceğiniz türden veteran bir gard. Büyükçekmece'deki Walker gibi... Hem orta mesafe hem de yay gerisinden şutu var. Kariyer üç sayılık yüzdesi 40... Agresif ve yüksek tempolu oyunu seviyor. Savunmada fizik dezavantajı olsa da topa baskı yapıyor.

Çift gard oynayabilir. Mesela daha önce paylaştığım Hammonds gibi savunmacı gardla doğru rollerde topu paylaşabilirler. İkisiyle de top getirebilir, ikisiyle de oyuna yöne verebilir.

Polonya'daki son iki sezon istatistiği:

56 maçta ortalama 27 dakika

13,7 sayı - 2,1 rib - 4,8 ast - 1,0 tç - 2,8 tk - 2,1 faul

44% iki sayılık
            41% üç sayılık (Maç başına 2,0 isabet)
            82% faul atışı
            James Washington'in bu sene oynadığı takımın pivotu Ozan Bulkaz'in sevdiği tarz bir uzun:

Darryl REYNOLDS (TBV Start Lublin - C - 206 - 1993)

Darryl Villanova mezunu. 2016'da kolej şampiyonu oldu. Jay Wright'in oyuncusu... Son senedinde ilk beş oynadı. Oradan Polonya'da geldi.

Bu ligde geçen sene Darrell Harris'i, öncesinde Jarvis Williams'i takip etmiştim. İyi uzunlar getiriyorlar.

Reynolds 5 numara için kısa görünüyor. Kulaç açıklığıyla bir nebze kapatıyor. Atletik. Hücum ribauntlarinda etkili. Tıpkı Ozan Hoca'nın önceki uzunlari Holman, Buckner, Burcu ve Auguste gibi... Güçlü. Pick anda roll oynayabiliyor.

Yüzü dönük bir PF ile kombin edilebilir. Hem Reynolds hem de James Washington'la anlaşıp onların uyumunu buraya taşıyabiliriz.

32 maçta ortalama 22 dj

8,6 sayı - 7,3 rib (3,1 hücum) - 0,2 ast - 0,4 tc - 0,8 tk - 1,3 blk - 2,4 faul

69% iki sayılık
            63% faul atışı

*

PG: Washington
            SG: Bostic
            SF: Jaron Johnson
            PF:
            C: Reynolds

*

Jaron JOHNSON (Levallois - SF - 198 - 1992)

Yine koçun eski oyuncularına bakarak önereceğim bir oyuncu. Justin Carter ve McKissic gibi oyunu hızlandıracak, takıma atletizm ve enerji katacak bir kanat. Bu sene Avrupa'ya geldi. İsrail'de smaç yarışmasını kazanınca dikkat çekmişti. Kısaca uçan kaçan bir tip...

Washington gibi 40%'larda şut atan, Bostic gibi oynatabilen bir savunmaci ikilinin yanında şut istikrarindan önce size ve atletizm aranır. Jaron Johnson bunu verebilir.

Bu yıl ortalama 24.0 dk. oynayip 11,2 sayı - 3,7 rib - 1,1 ast - 1,0 tc - 1,2 TL - 2,0 faul istatistikleri yakaladı.

58% iki sayılık
            30% üç sayılık
            70% faul atışı

Yorum

• Anthony "Cat" BARBER (Ironi Naharia - PG - 188 - 1994)

İyi gardlar üreten NC State'den iki sezon önce mezun oldu. Bu yıl Avrupa'ya geldi. Önce İtalya (Enel Brindisi), sonra İsrail'de oynadı. Fiziği fena değil. Oldukça hızlı bir hücum oyuncusu. Yüksek tempoyu seven koçların geçiş hücumlarında faydalı olur. Savunmada vasat. Genç bir kadro kurulacaksa, yanında topa yöne verebilen biriyle oynatılabilir.

Avrupa istatistikleri: Ortalama 26 dk - 13,3 sayı - 1,8 rib - 2,6 ast - 0,6 tç - 2,2 tk - 2,6 faul

44% İki sayılık
              36% Üç sayılık (1,5 isabet)
              72% Faul atışı

*

Ryan HARROW (Rosa Radom - PG - 188 - 1991)

Geç mezun. Profesyonel kariyerinde üç yıldır Avrupa'da. Yunanistan, İtalya, Polonya ve kısa süreli Litvanya tecrübesi var. Bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynadı.

Oyuna hakim, ayakları çabuk bir saha içi lideri. Atletik. Cesaretle çembere gidiyor. Gard tercihlerindeki en önemli kriterlerden biri, oyuncunun karar mekanizması olmalı. Harrow'un bu özelliği bence gayet iyi. En büyük sorunu ise istikrarsız oluşu. Penetre sonrası pas seçeneğini kullandığı için iyi bir bitirici dış şutörle ikili olabilir.

Üç sezonluk Avrupa kariyerinde 104 maçta ortalama 27 dakika süre aldı. 12,5 sayı -2,5 rib - 3,6 ast - 1,3 tç - 2,0 tk - 1,7 faul

48% İki sayılık
              40% Üç sayılık
              74% Faul atışı

Yorum

• Avrupa'da iş yapabileceğini düşündüğüm bu yıl mezunlarından takip ettiğim oyuncular:

PG: Chris CHIOZZA (Florida - 1995 - 183)

SG: Brandan SAMPSON (Louisiana St. - 1997 - 196)

SF: B.J. Johnson (La Salle - 1995 - 201)

PF: Maurice DERRICKSON (Georgetown - 1996 - 203)

C: Doral MOORE (Wake Forest - 1997 - 213)

Bonus: Antonio CAMPBELL (Ohio - 2017 Mezunu - 1994 - 206)

Yorum

• Ben bu sene ligde takımımız olsa bile çok sıkıntılar çekeceğimizi düşünüyorum. İç çekişmeler vs..

Yorum

• Basketfaul'un haber başlığı süper: "Trabzonspor, Trabzonspor'a Karşı"

Son dakika basketbol haberleri, Türkiye, Avrupa ve NBA'den transfer gelişmeleri, maç sonuçları, puan durumları, fikstürler maç sonu analizi.

Biz bu garabetin yaşanmaması için, şu kıt aklımızla 2011'de bir öneri sunmuştuk:

"MP Trabzonspor Basketbol takımının daha sağlıklı bir yapıya kavuşması üzerine düşünmeliyiz, tartışmalıyız. Görülmüştür ki Sayın Saner Ayar’ın düşündüğü model Trabzonspor’u birinci lige taşısa da yükseklerde esen sert rüzgârlara karşı dayanmak zordur.

Öncelikle iki başlılık sona ermeli, kulüp içinde kulüp olma garipliği son bulmalıdır. Yani yuva, çatı… vs. ne derseniz deyin ayrı bir basketbol takımı değil Trabzon”SPOR” Kulübü’ne ait basketbol şubesi oluşturulmalıdır. Burada hukuki devir gibi kavramlar karşımıza çıkmaktadır. Bunlar kısa sürede çözülebilir. İşte bu şube, Trabzonspor yönetim kurulunda yer alan bir idareci tarafından temsil edilmelidir. Fakat sportif işler teknik ve idari yetkileri belirlenmiş, basketbolu bilen bir profesyonel tarafından yürütülmelidir. Bu şubenin sponsorluk ve diğer gelirleri basketbola aktarılmalı, basketbol için harcanmalı."

Yorum

• Büyük rezalet.

Golf Federasyonu'nun Başkanı'na gerçekten yakışmadı.

Yorum

• Ahmet Agaoglu vizyonsuzu tarih seni kara harflerle yazacak yaziklar olsun sen git Iranli Pakistanli stoperlere bayil paralari gerci onlari bile alamiyorsun rezil herif
                        Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur...

Yorum

• Başkan ve yönetimi "şu kadar verdim bu kadar verdim" diyor da nereye verdiğini de açıklasın. Nihat Mala'yla birlikte beş sezonda bu kadar para harcayıp, 2014-15 haricinde somut başarı elde edememişsin. Onlarca oyuncu getirip gönderdin. Her sene ödeme sorunu yaşadın. Hala "bu kadar para verdim" diyor. Bu olan bitenler kanına dokunmuyor mu?

Yorum

Başkan ve yönetimi "şu kadar verdim bu kadar verdim" diyor da nereye verdiğini de açıklasın. Nihat Mala'yla birlikte beş sezonda bu kadar para harcayıp, 2014-15 haricinde somut başarı elde edememişsin. Onlarca oyuncu getirip gönderdin. Her sene ödeme sorunu yaşadın. Hala "bu kadar para verdim" diyor. Bu olan bitenler kanına dokunmuyor mu?
                            Basın toplantısını takip etme fırsatım oldu...
                            Şeffaf bir şekilde mali toblaları açıklamadılar...Ben noter onaylı mali tabloları, yevmiye defteri kayıtlarını, banka cari hesap ekstrelerini görmeyi çok isterdim..Hala Muharrem Usta'nın 2016-2017 yıllara arasında neden MedicalPark üzerinden değil de Trabzonspor üzerinden para gönderdiğini anlayabilmiş değilim.
                            Söz konusu paraları sponsorluk ücreti niyetiyle Muharrem Usta tarafından gönderildiğini söylüyor Abiş başkan, adama sorarlar bundan önceki sponsorluk ödemeleri neden Trabzonspor üzerinden gelmiyordu da sonradan böyle bir yönteme başvurulmuş..Söz konusu tarih aralığında sponsorluk anlaşması gereği MedicalPark'tan kulubün hesabına para girişi olmuş mu olmamış mı oda muallakta kalan konulardan biri.
                            Basın toplantısında çok soru sormak istedim ama basın mensubu olmadığım için soru sormaya çekindim.Yerel Basından da adam gibi soru soran olmadı maalesef.Konuya o kadar uzak kişiler vardı ki aynı soruyu birkaç kere soranlar oldu..En çok güldüğüm yorum da bir gazetecinin söylediği " Kulübün ismini değişip Trabzonspor Basketbol Kulübü ismiyle yola devam edebilirsiniz" sözleri oldu.

Yorum

• İlk olarak Mehmet Dinç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Basın toplantısını takip etme fırsatım oldu...
                              Şeffaf bir şekilde mali toblaları açıklamadılar...Ben noter onaylı mali tabloları, yevmiye defteri kayıtlarını, banka cari hesap ekstrelerini görmeyi çok isterdim..Hala Muharrem Usta'nın 2016-2017 yıllara arasında neden MedicalPark üzerinden değil de Trabzonspor üzerinden para gönderdiğini anlayabilmiş değilim.
                              Söz konusu paraları sponsorluk ücreti niyetiyle Muharrem Usta tarafından gönderildiğini söylüyor Abiş başkan, adama sorarlar bundan önceki sponsorluk ödemeleri neden Trabzonspor üzerinden gelmiyordu da sonradan böyle bir yönteme başvurulmuş..Söz konusu tarih aralığında sponsorluk anlaşması gereği MedicalPark'tan kulubün hesabına para girişi olmuş mu olmamış mı oda muallakta kalan konulardan biri.
                              Basın toplantısında çok soru sormak istedim ama basın mensubu olmadığım için soru sormaya çekindim.Yerel Basından da adam gibi soru soran olmadı maalesef.Konuya o kadar uzak kişiler vardı ki aynı soruyu birkaç kere soranlar oldu..En çok güldüğüm yorum da bir gazetecinin söylediği " Kulübün ismini değişip Trabzonspor Basketbol Kulübü ismiyle yola devam edebilirsiniz" sözleri oldu.
                              Mehmetçiğim, soru basit:

"Bu kadar para nereye harcandı? Karşılığında ne başarı elde edildi?"

Hesap veremezler. Ancak adamcılık oynarlar. Yok Hayrettin'in adamı, yok Usta'nın adamı... Böyle omurgasızlarla dolu camia.

Samimiyeti olsa, takımı bu borca sokan genel menajeri hangi başarısı karşılığında göreve tuttuğunu anlatır. Bir transfer için basının karşısına geçmezler ama para mevzu olunca, şov yapılacağı zaman hop basın toplantısı...

Kombine alana forma vereceğiz dediler, çocuklar beni arıyor "abi forma göndermediler" diye. Ben ne diyeyim ki bunlara... Kendi taraftarına, oyuncusuna yalan söyleyen kişiler bunlar.

Yorum

Kabul edelim ki adamcilik, camia içindeki grupların güç gösterisi olduğu sürece buradan uzlaşı çıkmaz.

Asbaşkan şu konuda haklı: Takımın adı Bordo Mavi olsun. O zaman yasa izin veriyorsa, tek taraflı olarak çekin Trabzonspor ismini. Abis Bey de x spor diye yönetsin. Trabzonspor adıyla bulamadığı sponsoru belki o zaman bulur. Hatta takımı da İstanbul'a taşır. Bahçeşehir'le mi birleşir, başkasıyla mı... O da yorulmaz, Ağaoğlu Yönetimi de...

En çok bize yarar. Takım düştü mü, play-off kaçırdı mı düşünmeyiz.
                                Süreç malûmun ilanı... Haftalar önce dediğimiz gibi ilerliyor. Çünkü tarafları biliyoruz.

Abiş Bey dün "Biz bu isimle devam edeceğiz, onlar yeni isim arasinlar" demiş. Baskın basanındır!

Trabzonspor'un TBF'de tescilli olduğunu unutmuşlar galiba.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X