Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

9 .. 9 .. 9 .. 9 .. Hazır mıyız? | #9geliyor9 #dokuzuncukuşatma #DokuzuncuŞampiyonluk

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Cengiz Çubukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Eskişehire gelmiyor musun Erdal Hocam ?
    unutma turu orda atacağız
    Evet evet, bu iş son maça kalmamalı. Hem Ankara - Eskişehir arası hızlı tren de yakında açılıyormuş.

Yorum

• ewt inş. son haftaya kalmadan şampiyon oluruz eskişihir kocaeli herkezi bekliyoruz beraber kutlarız

Yorum

• Benim şampiyonluk yolundaki en önemli değerlendirme kriterim budur yıllardır. Bir takımın şampiyonluğa oynuyor olabilmesi için maç başına 2 puan ve üstüne çıkması gerekir, eğer bu barajın altındaysanız o sezon şampiyonluğa oynadığınızı düşünmek bence bir sanrıdan öte değildir zira bu sizin sezon sonunda 70 puan barajına dahi ulaşamayacağınızı gösterir. Türkiye liginin yakın tarihine baktığımızda en kısır sezonlarda bile böyle bir puanla şampiyonluğa oynamanızın mümkün değildir.

1998-99
        Galatasaray 2.29
        Beşiktaş 2.26
        Fenerbahçe 2.12

1999-00
        Galatasaray 2.32
        Beşiktaş 2.21

2000-01
        Fenerbahçe 2.24
        Galatasaray 2.15
        Gaziantep 2.00

2001-02
        Galatasaray 2.29
        Fenerbahçe 2.21

2002-03
        Beşiktaş 2.50
        Galatasaray 2.26

2003-04
        Fenerbahçe 2.24
        Trabzon 2.12

2004-05
        Fenerbahçe 2.35
        Trabzon 2.26
        Galatasaray 2.25
        Beşiktaş 2.03

2005-06
        Galatasaray 2.44
        Fenerbahçe 2.38

2006-07
        Fenerbahçe 2.06

2007-08
        Galatasaray 2.32
        Fenerbahçe 2.05
        Beşiktaş 2.05
        Sivas 2.05

Son 10 yılın verilerine baktığımızda istisnasız her sezon 2 barajını geçen takımların şampiyonluk mücadelesinde yer bulabildiğini gösteriyor. Bu anlamda en kısır yıl 2006-07 sezonu, 2.06 ile barajı geçebilen sadece Fenerbahçe oldu. Bu yıl haricinde her sezon iki takım barajı geçmeyi başarmış ve şampiyonluk mücadelesi bu takımlar arasında geçmiş. Burdan çıkışla şampiyonluk ve şampiyonluk mücadelesi için olmazsa olmaz şartın ortalama 2 ve üstü puan tutturmak olduğu çıkarımını yapabiliriz.

2008-09
        Sivas 2.05
        Trabzon 2.05
        Beşiktaş 1.91
        Fenerbahçe 1.82
        Galatasaray 1.82

Bu tespiti yaptığımıza göre en üstteki puan tablosundan bu sezonun verilerini alıp bunun üstüne konuşalım. 2 puan barajını aşabilmiş sadece iki takım görebiliyoruz, Sivasspor ve Trabzonspor. İstanbul takımları ise 1.80-2.00 barajı arasına yerleşmiş durumdalar. Normal şartlarda bu İstanbul takımlarının şampiyonluk şansının mucizelere kaldığını gösterirdi ancak Sivasspor ve Trabzonspor'un da normal şartlarda şampiyonluk için gerekli olan 2.20+ barajından uzak olması büyükleri mücadele içinde tuttu, en azından o görüntüyü verdi bizlere.

Ancak puan farkının yanıltıcılığıyla ilgili şöyle bir örnek verirsek belki daha aydınlatıcı olabiliriz. Bir basketbol maçında üçüncü periyoda 60-55 ile girmekle 80-75 girmek arasında bariz bir fark vardır. Çünkü ilkinde sayı atmakta zorlanıyorsunuzdur, sahada iyi bir savunma temposu vardır ve sayı atmanız daha zordur. İkincisinde şansınız daha yüksektir çünkü sayı atabiliyorsunuzdur, rakibi kısıtlamaya başarabilirseniz daha rahat bir şekilde öne geçebilirsiniz. Şu anki durumu biraz da bu şekilde yorumlamak lazım. 5 puan çok yüksek bir puan farkı gibi gözükmese de aslında göründüğünden daha büyük bir fark var ortada zira siz puan almakta zorlanıyorsunuz, rakiplerinizin puan kaybını kollasanız bile siz de kaybettiğinizden farkın azalması çok daha zor.

5 takımlı mücadeleyi göz önüne alarak barajın yüksek olacağı yönündeki beklentilerin aksine bu bizlere 2006-07 benzeri bir sezon yaşayacağımızı, 70 puan ve üstüne çıkan takımın yüksek olasılıkla şampiyon olacağını gösteriyor. Kişisel tahminimi soracak olursanız ligin neredeyse üçte ikisi geride kalmışken 2 barajının üstünde tutunabilmiş olan iki takımdan biri şampiyon olacaktır, tahminim ise bu takımın Trabzonspor olacağı. Kadro kapasitelerine baktığımda Galatasaray'ın hala bir seri yakalayıp üst tarafa yaklaşacağını düşünsem de şampiyonluk için yeterli olmayacak bana göre, en fazla Şampiyonlar ligi yarışında olabilir takım. Şimdilik kehanetlerimiz bunlar, bakalım sezon sonunda nasıl bir tabloyla karşılaşacağız?

Puan barajı önemli bir veri, benzer bir değerlendirmeyi yine puan barajı üzerinden düşme hattı için yapabiliriz, yine ara ara dillendirdiğim deplasmanda alınan puanların şampiyonu belirlemesi teorimi puan ortalamaları üzerinden giderek değerlendirebiliriz. Şimdilik burda bırakalım serinin ilk yazısını...
        kaynak: pclion
        2009 ---Ne zaman gülecek bu yüzüm,ahhh baba ahhh,nerden aşıladın bu sevdayı bana.....
        2010---Baba sana bişi söyliyim mi? Bu sefer olacak gibi...
        2011---'Yine mağlup olduk kirli oyunlara....Artık başka bahara...' demiştim şikeymiş meğer

Yorum

• Eskişehir'de şampiyon olmak da güzel ama son haftaya kalsa bir daha asla unutulmaz o maç
          Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
          Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• Şafak 87
            @tsmustafakemal
            "Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU

Yorum

• İlk olarak Selim Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Eskişehir'de şampiyon olmak da güzel ama son haftaya kalsa bir daha asla unutulmaz o maç
              eğer bu iş son haftaya kalırsa doktorlardan beni 2 saatliğine uyutmalarını isteyeceğim

Yorum

eğer bu iş son haftaya kalırsa doktorlardan beni 2 saatliğine uyutmalarını isteyeceğim
                Güzel fikir Cengiz abi.

Bu sefer fener maçına kalmasın şampiyonluk. Eskişehir'de kesinleştirelim,febeye her türlü çakarız sorun değil.
                ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

diyelim uyudun sonra ne olcak, uyandığında her türlü sonuca kalpten gidersin
                  @tsmustafakemal
                  "Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU

Yorum

• Son yasanan olaylardan sonra yüzde yüz emin oldum ki bu sezon sampiyon Trabzonspor.
                    "Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazon"
                    "Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...
                    Sana da yuh, bana da yuh..."

Yorum

• İlk olarak Selim Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Eskişehir'de şampiyon olmak da güzel ama son haftaya kalsa bir daha asla unutulmaz o maç
                      son haftaya kalırsa benım kalbımın ona dayanacagını sanmıyorum
                      u will need justice at the end..

Yorum

• son haftaya kalmasın bence feci stres olur 1 hafta öncesi yeter lidr ki son maça şölenizmi rahatca hazırlayalım

Yorum

• ne demek hazır olmazmıyız 7 7 7 7 7 7 7 7

Yorum

• Biz hazırız.Esas önemli olan Türkiye kendini hazırlasın !!!
                            Belki Çoğu Şey Yolunda Gitmedi, Ama Hiçbir Şey Beni Yolumdan Edemedi.

Yorum

• Hazırız..!

Küçük bir senaryo yazıyım

TSL 34. Hafta
                              Avniaker'de uzatma dakikalarındayız Trabzonspor kazanması halinde ŞAMPİYON olacak. Karşılaşma 0-0 devam ediyor.. Ve köşe vuruşu.. Tony Kalesinden cıktı Fenerbahce cezasahasına dogru gidiyor. Yattara geliyor ortaaaa ve GOOOOOOOOOOOL
                              ŞAMPİYON TRABZONSPOR!.

Yorum

• İlk olarak (Yunus emre) tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Hazırız..!

Küçük bir senaryo yazıyım

TSL 34. Hafta
                                Avniaker'de uzatma dakikalarındayız Trabzonspor kazanması halinde ŞAMPİYON olacak. Karşılaşma 0-0 devam ediyor.. Ve köşe vuruşu.. Tony Kalesinden cıktı Fenerbahce cezasahasına dogru gidiyor. Yattara geliyor ortaaaa ve GOOOOOOOOOOOL
                                ŞAMPİYON TRABZONSPOR!.

kardes sen bizi kalbten götürmek istiosun galiba bukadar heycana gelemz kalbim yauwwww ama ne olursa olsun haziriz 777777777777777777
                                25# Alan Carlos Gomez da Costa
                                Ne Yönetimspor ne Tekkespor ...Alayina TRABZONSPOR !!!
                                / Rize Ardesenli

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X