İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Hakem Hatası İstemiyoruz! Aklınızı Başınıza Alın!
Daraltma
X
-
Metni aşağıdaki gibi okudum. Kendi kendime,
-"Yahu, ne oluyoruz?"
dedim.
İlk olarak HOPA'LI TS'Lİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Avni Aker'deki ilk maçta
Trabzon düşmanı
Türk hakemleri
ve
LİGTV dışarı diye bağıran herkese bir ihtar çekmeliyiz.-"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
-"Burada klima yok mu?"
-"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."
Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.
(Gel 7 Eylül 2026 gel)
Yorum
-
İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMetni aşağıdaki gibi okudum. Kendi kendime,
-"Yahu, ne oluyoruz?"
dedim.
Türk hakemleri
LİG TV dışarı
İroni yaptınız sanırım2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Yorum
-
Bir ülkede her hafta çoğu maç sonucunda hakemler konuşuluyorsa o ülkede futbol oynandığından bahsedemeyiz.
Avrupa liglerinde böyle bir olay çok nadirdir, belki 1 bilemediniz 2 maçta hakemler sonuca tesir ederler.
Oysa bizde özellikle 3 takım lehine bile bile kararlar alınırken, TS bile bile doğranıyor.
Olayın özü budur.
İHO-Hurma-Tff-Mhk istifa2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Yorum
-
İlk olarak HOPA'LI TS'Lİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Trabzon'un katili
Türk hakemleri
LİG TV dışarı
İroni yaptınız sanırım-"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
-"Burada klima yok mu?"
-"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."
Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.
(Gel 7 Eylül 2026 gel)
Yorum
-
Dün şikebahçeli Volkan, ilk golde topu uzaklaştıramadı.
Onur'un GS maçında yediği ilk golün kopyasıydı.
Volkan kötü kaleci mi oldu bu hatayla, asla hayır
O halde Onur'a da sahip çıkalım.
Kaleci de insandır ve hata yapma toleransına sahiptir.2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Yorum
-
TS ile ilglii hatalı verildiği söylenen hakem kararlarına bakalım tek tek....
1 lehimize, 2 aleyhimize, 1 nötr kararlar...
1- Lehimize verilen Cavanda'ya yapılan penaltı pozisyonu :
Cavanda'nın pozisyonu geride olduğumuz bir maçta hakemin (yan hakem) artık bizim lehimize döndüğünün , lehimize karar verebileceği bir anıbeklediğinin rahatlıkla anlaşıldığı bir karar... ( + ART NİYET)
2- Aleyhimize verilen gs'li futbolcunun topu elle kesmesi :
Maç 0-0 berabere giderken hakemin dengeyi gözettiği anda ve gs'nin ligdeki durumunu gözettiği bir maçta olan pozisyon. Tersden düşünün aynı şeyi Arena'da gs'ye karşı böyle bir maç oynarken, gs üzerimize üzerimize gelirken aynı veya başka bir hakem tarafından lehimize es geçilebilir miydi ? Hakemlikte genel kural daha doğrusu zihinde olması gereken futbolu güzelleştirmeye çalışan, futbol oynamaya çalışan tarafın lehine kararın verilmesi. El pozisyonu bizim baskılı oynadığımız ve futbolu güzelliştirdiğimiz anlarda gelen bir pozisyon .
Çakır'ın pozisyondan 1-2 saniye sonra sağ elini birşeyi tersler gibi “ yürü git be ne penaltısı” der gibi havaya savurması, sert tepki vermesi verdiği kararın doğruluğunun ispatını göstermeye çalıştığını değil, tereddütte kaldığını gösterir.
“ Bu maç en kötü berabere bitecek kardeşim” söyleminin diktatörce bir tepkisidir.
Yanlış kararın altında ezilmemek , otoritesini sağlamak adına yaptığı ani bir refleks , bir hareket . Bu durum hakemin verdiği kararın altında kalmak istemediğinin en büyük göstergesi. Suçlunun suçunu inkar ederken veya saklarken gösterdiği ani tepkiler, sert tavırları gibi.
Benzer durumun leyla hali 2 sezon önceydi sanırım bir hakemin gs'nin golle sonuçlanan bir pozisyon öncesi sonrası topu filelere göndermeyi isteme içgüdüsü ile pozisyondan 10-15 metre geride sağ ayağını havaya ileriye ittirmesi hareketi ile yaşandı. (- ART NİYET)
3- Aleyhimize verilen Konya maçındaki (1) dışardaki faule penaltı ve (2) 20-25 cm'lik ofsayt :
- Penaltı pozisyonunu dikkatli izleyin müdahale cm'lik bir farkla dışarda, ancak rakip futbolcu ceza sahasının en az 3 metre içine düşmesi
yan hakemi başta olmak üzere hataya zorlamış. Verilebilir de verilmeyebilir de (NÖTR)
- Ofsayt pozisyonunda dikkat edilmesi gereken nokta maçtaki gidişat bizim açımızdan olumsuz. 0-1 geride oynarken hakemler normalde bizim lehimize dönmesi gerekirken hakemler dengeyi gözetmeye devam etmişler. Gördüklerini çalmışlar sözde . (- ART NİYET)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozisyonlara ve maçların kritik durumlarına baktığımızda her maçta olabilecek pozisyonlar ve kararlar, ancak sıkıntı şurda bu kararlar her takıma karşı aynı şekilde uygulanıyor mu ? Podolski ve Fernandao gollerinden sonra asla.
Kriter şu olmalı
1- Gördüğüne karşı maçın gidişatını , skorunu gözetmeden doğru çalmak, karar vermek.
2- Oynamak isteyen , futbolu güzelleştirmek isteyen takım/taraf lehine kararları gözetmek ve vermek.
Maçlarda bütün hakemler bütün takımlara karşı ve bütün kritik maçlarda ( bu sezonki bizim gs ile oynadığımız maç gibi) yenilen tarafa 3-4
farkla geride olsa dahi pozisyon neyse o, gördüğümü çalarım deyip faullu bir hareket sonrası kırmızı kart verebiliyor, yukarda gri pozisyonlar gibi anlarda taktir haklarını oynamak isteyen, futbolu güzelleştiren taraftan yana koyabiliyorsa orada nisbeten de olsa adalet vardır/ sağlanmak istiyor demektir.
Ama yapılan şu ki futbolun bir endüstri, rant olduğu yerde de artık ben bunları kapitalist bir sistemde normal (haklı değil) karşılıyorum sahadaki takımın değil rant devşiren güç odaklarının hakları gözetiliyor...
Arenadaki Gladyatörün zırhını, kılıcını kuşatanın; Aslanı besleyenin dediği oluyor sonuçta...''Küçük insanlar kişileri, normal insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri tartışır''Hyman G. Ricover
Yorum
-
Kuru sıkı atan başkanımız sayesinde hem hakemlerin hem federasyonun nefreti üzerimizde.
Yok, konuşurken doğru konuşuyor da iş icraata gelince geri viteste dünya markası.
Malesef devran böyle olmuş,
İyi adamlar binip güzel atlarına gitmişler;
demirin tuncuna, insanın da böylesine kalmışız...
Ne kadar ağlasak az..."Trabzonspor bir çember gibi,
her noktasında başlayan ama asla bitmeyen..." - Dik oynahttps://twitter.com/HalitOF
Yorum
-
abay çakır'ın çocukluk arkadaşıymış ya bu haftada çakır'ın emmisinin oğlunu bizim maça verirler...
yada bize bariz şekilde hatalar yaparak üzerlerini örtmeye çalışırlar..
bakın size de yaptık...
yemezler koçum gs cileri nereden aldınız getirdiniz...5-10 du puanlar alacagımız bir 3 puanla gs nin hem bizle hem şikecilerle 8 er puan farkı olacaktı...
yaptırmadılar..
adam elle kolla kesti devam elle kolla gol attı devam....
hentbolculardan futbolcuu olsaydı gs şampiyon olurdu
Trabzon bir aşk hikayesi değildir.
Trabzon Aşktır gerisi hikayedir.
Yorum
-
İstanbul takımlarıyla oynadığımız maçlarda yaşadıklarımız kesinlikle hakem hatası değildir. Başk bir şeydir. Hakem hatası olsa bizim lehimize de olurdu. Ben 25 yıldır futbolu, Trabzonspor'u çok yakından takip ederim, İstanbul takımlarından hakem hatası ile bir puan aldığımızı hatırlamam....Ama sözde hakem hatasıyla çalınan puanlarımız burdan köye yol olur.
Türk futbolu, iktidar, federasyon, medya, iş dünyası, yayıncı kuruluş tarafından bjknin 10 yılda 1 en fazla 2 defa şampiyon olacağı, diğer yıllarda da fb gs arasında şampiyonlukların paylaşılacağı bir organizasyon olarak dizayn edilmektedir. İstanbul takımlarından 1 veya 2sinin kötü olduğu yıllarda da Anadolu'dan duruma göre Trabzon, Bursa yarışa sokulmalı ama kesinlikle şampiyon yapılmamalıdır. Bursa'nın şampiyonluğunu örnek vereceklere Ertuğrul Sağlam'ın "Bursasporla şampiyonluğumuz sistemin bir kazasıydı" lafını hatırlatmak isterim. Tüm ülkedeki futbol izleyicilerinin de önemli bir çoğunluğunun İstanbul takımlarına gönül vermelerini sağlayacak ortam sağlanır. Hayatında stadına gitmediği, formasını almadığı Kütahya'daki, Van'daki, Tekirdağ'daki adam fener, gs şampiyon oldu diye sevinmektedir.Marka değerini sevdiğimin Türk futbolu....
Yorum
-
Hakem hatası istemiyoruz dedik, hakem hatası olmayan maçımız yok.
Bir şey demek istemiyorum ama artık hata diyip de geçemiyorum.
Video yapma ve arşiv konularında iyi olan bir arkadaş ses getirecek bir video yapsa da, sezonun ilk yarısı itibariyle Trabzonspor aleyhine yapılan hataları toplu halde görebilsek."Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."
Özkan Sümer
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum