Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Öyle bir amacın olduğunu düşünürek yazmadım zaten. Estağfurullah.

Yorum

• Başlığı bazen okuyunca Atatürkçü düşüncenin varlığının hiç kaybolmayacağına inancım daha fazla artıyor.

Hotaman
      Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
      iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
      “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
      Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin , namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım.

Mustafa Kemal ATATÜRK

''Belki hiç birşey yolunda gitmedi ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi." | ECG

Yorum

• Bence izinde değiliz Atam ; çünkü izinde olsaydık böyle olmazdık .

Yorum

• Bir arkadaşımın lafı bana çok dokunmuştu ve çok düşündürmüştü sözüm ona Türkiyede büyük bir güce sahip bir yere mensup bir arkadaşım

Böyle bir konu konuşuyordukta

'Atatürkçümüsün ne nesin sende demişti'

Aslında 'nesin' yerine başka bir kelime kullanmıştı ama boşver

Şaşırıp kalmıştım dövecektim az kalsın ne demekti o Atatürkçü olmayıpta ne olacaktık.Atatürkçü olmak bir siyasi kuruluş mudur (ki ilk akla gelen kuruluşlada hiçbir bağım yoktur gönül bağım dahil) aksine herkes Atatürkçü olmalıdır olmak zorundadır. Bence bu bir zorunluluktur.Vatanımız olmasaydı bu kadar şehidimiz olmasaydı acaba nerden bulacaktınız o kadar gücü yazık valla.Üzülerek söylüyorum bazı kişiler Atatürk düşmanlığı yayıyor

Not:Rica ediyorum yazımı cımbızlayıp tartışma konusu yapmayın.Kimseye bişey demedim sadece ben arkadaşımın kızdığım bir sözünü yazdım

Not2:Bazı yanlış anlaşmalar olmuş isteyenle özel msj yoluyla konuşabiliriz
            En son bordo61 tarafından düzenlendi; 19.07.2009, 12:37.
            Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• Paylasımlar için tesekkürler arkadaslar...
              Óscar René Cardozo Marín

Yorum

• Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin , namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Yorum

• G.Antepspor teknik direktörü Couceiro:

"Atatürk’e devlet adamlığı ve liderlik vasıflarından dolayı büyük bir hayranlık duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, işgal edilen ülkesini eşine az rastlanan bir liderlik ile kurtarıyor. Atatürk'ü daha iyi anlamak ve tanıyabilmek için kitaplarını okuyorum. Geçen sezon Ankara deplasmanına gittiğimizde çok az bir süremiz vardı Anıtkabir’e gittim gördüm fazla kalamadım ama tekrar gitmeyi çok istiyorum. Bir de İstanbul’a Atatürk’ün öldüğü Dolmabahçe Sarayı’nı görmeyi istiyorum. Halka açık bir yer olduğunu biliyorum o yüzden geniş bir zamanda hem Anıtkabir’i hem de Dolmabahçe Sarayı’nı görmeyi istiyorum."
                  ''Belki hiç birşey yolunda gitmedi ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi." | ECG

Yorum

• BerkTS,paylaşım için teşekkürler.
                    İlk olarak BerkTS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    G.Antepspor teknik direktörü Couceiro:

"Atatürk’e devlet adamlığı ve liderlik vasıflarından dolayı büyük bir hayranlık duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, işgal edilen ülkesini eşine az rastlanan bir liderlik ile kurtarıyor. Atatürk'ü daha iyi anlamak ve tanıyabilmek için kitaplarını okuyorum. Geçen sezon Ankara deplasmanına gittiğimizde çok az bir süremiz vardı Anıtkabir’e gittim gördüm fazla kalamadım ama tekrar gitmeyi çok istiyorum. Bir de İstanbul’a Atatürk’ün öldüğü Dolmabahçe Sarayı’nı görmeyi istiyorum. Halka açık bir yer olduğunu biliyorum o yüzden geniş bir zamanda hem Anıtkabir’i hem de Dolmabahçe Sarayı’nı görmeyi istiyorum."

Yorum

• İkili tartışmalara girmeyelim...

Teşekkürler...
                      “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                      Malik bin Dinar

Yorum

• Geçenlerde bir yerde duymuştum...Bir araştırma yapmışlar sormuşlar kimin şuan hayatta olmasını isterdiniz diye bir çok insan Atatürk cevabını vermiş..
                        Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Bu günlerde kemikleri sızım sızım sızlıyordur Rahmetlinin...

Allah gani gani rahmet eylesin Atamın ruhu şad olsun...

Allah razı olsun..
                          Profesyonelleşemeyen Kurumsallaşamayan hiç bir kurumun başarılı olabilmesi mümkün degildir!!!(spartaküs)

Yorum

• M.Kemal Atatürk'ün askeri yönü çok iyiymiş gerçekten.

Yorum

• Atatürk'ün Türklük ile ilgili söylediği sözler

• Türkiye Türklerindir.

• Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki, başına geçireceği insanların kanlarındaki ve vicdanlarındaki cevheri asliyi tayin etmekten bir an uzak olmasın.

• Dünya üzerinde Türk’ten daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir.

• Bir gün ressamlar Türk’ün simasını kaybederlerse yıldırımı alsınlar yapıversinler.

• Türklerin yaşadıkları her yer misak-ı milli hudutları içindedir.

• Hayattaki yegâne üstünlüğüm Türk doğmaktır.

• Biz doğrudan doğruya milletseveriz ve Türk milliyetçisiyiz.

• Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.

• Türk budur: Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.

• Eğer bende bazı fevkaladelikler görüyor buluyorsanız bunları sadece ve yalnız Türk olmama, Türklüğüme bağlayınız.

• Bu ülke, tarihte Türk’tü, bugün de Türk’tür ve sonsuza dek Türk olarak yaşayacaktır.

• Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur.

• Taş kırılır, tunç erir. Ama Türklük ebedidir.

• Yurttaşlarım! Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyetidir.

• Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir.

• Türk, Türk olduğu için asildir. Bütün soy gururumuzu, Türk olmanın bilincinde buluruz.

• Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır.

• Ulusal varlığımıza düşman olanlarla dost olmayalım. Böylelerine karşı, “Türk’üm ve düşmanım sana, kalsam da bir kişi” diyelim.

• Türk, çetin işler başarmak için yaratılmıştır.

• Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

• Bir Türk, cihana bedeldir.

• İstanbul’da çıkan bir dergiyi Kaşgar’daki bir Türk de anlayacaktır.

• Yetişecek çocuklarımıza Türkiye’nin istiklaline, kendi benliğine ve milli ananelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir.

• Temeli yüksek Türk kültürü olan Türk milletine düşen görev, bu ülkünün gereğini yerine getirmektir.

• Japon elçisine veda ederken:”Sizinle bir gün Çin’de karşılaşacağız”

• Oğuz, Kırgız, Tatar, Özbek, Yakut yok, Türk vardır.

Yorum

• Alttaki satırlarda ziya gökalp ın şiiridir.Bu sdayfaya koymanın nedeni Atatürk'ün şu sözüdür.
                                Benim beden babam Ali Rıza Bey fikir babam Ziya Göklap'dir.

Ortak Türk Geleceğini sizlere Ziya GÖKALP'in iki dörtlüsü ile anlatmak isterim.
                                Tura'nın bir ili var
                                Ve yalnız bir dili var
                                Başka dil var diyenin
                                Başka bir emeli var
                                Türklüğün vicdanı bir
                                Dini bir vatanı bir
                                Fakat hepsi ayrılır
                                Olmazsa lisanı bir.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.