Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Mustafa Kemal Atatürk Anadolu coğrafyasında yaşayan tüm unsurları kucaklayan bir devrimci lider,asker ve devlet adamıdır.''Ne Mutlu Türküm Diyene...'' sözüyle ülkede yaşayan Lazı Çerkezi Abazası Kürdü Ermeniyi kendini Türk hissederse Türk kabul eden bir anlayışa sahiptir.Çizgileri asla kesin değil,çağdaş ve yenilikçiydi.
    Atatürk'ü iyi okuyup iyi anlamalıyız diye düşünüyorum...

Yorum

• Ermeni ajansı Atatürk'ün mektubunu yayınladı"Türk halkının adını bu tür alçak ve iğrenç suçlamalardan temizleyiniz"

26.08.2009 12:52Ermeni haber ajansı Novosti Armenii, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 7 Mart 1920 yılında ABD'li bir amirala gönderdiği belirtilen bir telgrafı yayınladı.

Haberde, "Ajansımızın eline çok özel bir belge geçmiştir. Ajansımız Mustafa Kemal'ın 7 Mart 1920 yılında ABD Deniz Kuvvetleri amiralı Bristol'a gönderdiği telgrafı yayınlamaya karar verdi. Bu belgede Türk lider '(sözde) Ermeni soykırımı denilen' iddiaları yalanlıyor ve tüm bunların Ermeni topluluğun Türkiye'den koparmak amacıyla yapılan bir kurgu olduğunu iddia ediyor." denildi.

Yazıda Atatürk'ün ABD'li amirala gönderdiği mektupta şu ifadeler yer alıyor: "Bizim halkımız topraklarımızın müttefik ordularca işgal edilmesininden zarar görüyor. Biz ise bu zaman içinde Montrö anlaşması sonucunda barışı bekliyorduk. Biz durumun değişeceğini ve barışçı görüşmelerle ilgili adil ve tarafsız kararlar kabul edileceğini bekliyorduk. Fakat kendi çıkarlarını kollayan birileri Anadolu'da 20 bin Ermeninin öldürüldüğüne ilişkin yalan uydurdu. Biz müttefik güç devletlerin ve Amerikan hükümetinin bu tür yalanlara inanmayacaklarını düşünüyorduk. Çünkü onların gizli istihbarat servisleri tüm Anadolu'da faaliyet gösteriyor. Fakat biz ters bir durum görüyoruz."

Ermeni topluluklardan bir kısım kayıplar yaşandığını, ancak bunların bir katliam olmadığını savunan Atatürk şu tespitlerde bulunuyor: "Herkes şunu çok iyi biliyor ki Türkler ile Fransız birlikleri ve Fransızların yanında yer alan Ermeniler arasında Maraş ve Urfa'da çıkan çatışmalarda kayıplar meydana geldi. Bu husus bir katliamın sonucunda değil, çatışmanın doğal sonucunda ortaya çıkan kayıplar sayılıyor. Bu çatışmalar ise yerel halkın Ermenilere karşı direnişleriyle başladı. Ermeni askerlerin Müslümanlara yönelik saldırısı yüzünden direnişler, karşı koymalar başladı."

İşgalci birliklerin Ermenilere silah vererek bu tür olayları tetiklediğini kaydeden Atatürk, ABD'den dünya kamuoyunu aydınlatmasını ve Türk halkına yönelik iğrenç suçlamaları temizlemesini talep ediyor. Mektupta, "Eklemek gerekir ki, eğer işgalcı birlikler insanlara aynı davranışlarda bulunsaydı ve Ermenilere silah vererek onlara bazı görevler vermeseydi, bu çatışmalar çıkmazdı. Biz müttefik ordu birliklerine ve Amerikan hükümetine ricayla tekrar sesleniyoruz: Nefrete ve hırsa dayalı Ermeni katliamıyla ilgili propagandanın gerçek ve asıl yüzünü dünya kamuoyuna aydınlatınız. Ve böylece de Türk halkının adını bu tür alçak ve iğrenç suçlamalardan temizleyiniz."

Yorum

• Türk ulusunun yetiştirdiği en büyük lider kanımca.yok olmaya yüz tutmuş,düşmüş, harap bitap vaziyetteki Türk milletini onca düşmana (içerde ve dışarda) rağmen ayağa kaldırmayı başarmıştır.her ne kadar bazı yobazlar kabullenemese de o bize Allahın Türk milletini ve İslamiyeti koruması için gönderdiği kurtarıcıdır.bi düşünün eğer Atatürk yaşamamış olsa sevr den sonra yeryüzünde düzgün,baskısız,zorlamasız,hür bir biçimde kısacası olması gerektiği gibi İslamiyeti yaşayan millet olurmuydu.Mehmet Akif'in dediği gibi herşeyin en güzeli Türkiye'de İslamiyetin de dahil...Ne Mutlu Türküm Diyene...
        En son ofluhalit tarafından düzenlendi; 26.08.2009, 19:32.

Yorum

• Atam İzindeyiz !
          ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• İzmir kurtulmuş, çok tatlı bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler... Trene binerler ve kompartımana çekilirler.
            Ertesi gün, yaveri, Atatürk’ün kompartımanının kapısını çalar. Atatürk, yorgun, bitkin bir halde kravatını yıkamaktadır. Yaveri: "Paşam bu ne hal, hiç uyumadınız herhalde; niye böylesiniz", der.
            "Çocuk, kompartımanıma yastıkla battaniye koymayı unutmuşsunuz, kolumu yastık yaptım ağrıdı, setremi yastık yaptım üşüdüm, uyumadım kalktım", der.
            Yaveri: "Aman Paşam! Birimize haber vereydiniz; hemen size bir yastıkla battaniye getirirdik", der.
            Ve bir ülke kurtarmaktan dönen komutan tarihi bir cevap verir:
            "Geç fark ettim, hepiniz en az benim kadar yorgundunuz, hiç birinize kıyamadım. Önemli olan benim uyumam değil; milletimin rahat uyuması".
            ''Belki hiç birşey yolunda gitmedi ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi." | ECG

Yorum

• Keşke,keşke hayatta olsa idinde, şu Ülkeyi bu hallere sokanlardan bir hesap sorsa idin. ATAM izindeyiz; her zaman kalbimizdesin.
              "Her şeye doğru demek ahmaklıktır. Fakat her şeye yanlış diyen de zorbadır." Mevlana

Yorum

• Eger vefatindan 50 sene sonra yurtdisinda dogup büyüyen bir gencin odasinda bile onun resmi asiliyorsa, onun ne kadar büyük bir önder oldugunu anlamak zor gelmiyor.
                Trabzonspor
                FC Barcelona MSV Duisburg
                Ganimetleri paylasanda Hirsiszdir!

Yorum

• İnsan hiç tanımadığı birisini özler mi, ben özlüyorum!
                  Ey Türk Gençliği!
                  Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• Saatlerce makyaj yaparak Atatürk'e benzedi
                    "Mustafa"ya alternatif; "Dersimiz: Atatürk"

Can Dündar’ın ’Mustafa’ filmine alternatif olarak hazırlanan Turgut Özakman’ın ’Atatürk’ filminin ilk görüntüleri medyaya yansıdı. Makyöz Derya Ergün, Ata’ya benzetmek için Halit Ergenç’e saatlerce makyaj yaptı.

Senaryosunu Can Dündar’ın yazdığı Atatürk’ün hayatının konu edildiği Mustafa filmine alternatif olduğu söylenen “Atatürk” filminin çekimleri tüm hızıyla sürüyor. Senaryosunu “Şu Çılgın Türkler” kitabının yazarı ünlü tarihçi Turgut Özakman’ın yazdığı filmde Atatürk’ü ’Binbir Gece’dizisinde de oynayan Halit Ergenç canlandırıyor. İlk görüntüleri medyaya yansıyan belgesel film, 10 Kasım’da vizyona girecek. Makyöz Derya Ergün, Atatürk’e benzemesi için hergün Aktör Ergenç’e 4 saat makyaj yapıyor. Daha önce Sarı Zeybek filminde Sümer Ezgü’ye Atatürk makyajı yapan ancak eleştirilen Makyöz Ergün’ün bu kez çok daha titiz çalıştığı ve gelen tepkilerin olumlu olduğu öğrenildi.

Özakman: Büyük ödevin adımı...

Can Dündar’ın ’Mustafa’filimini “Ana fikri yok. Yanlış, çarpıtma, sulandırma var. En büyük kusur Atatürk’ü anlatan iki önemli olgunun yansıtılmaması: Kurtuluş ve çağdaşlaşma. Laikliğin üzerinde bile durulmamış” diyerek eleştiren Özakman çekimleri süren Atatürk filmiyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Birliğimizi, dirliğimizi, geleceğimizi korumak için büyük küçük, kadın erkek herkese doğru, gerçek Atatürk’ü anlatmak zorundayız. ” Dersimiz: Atatürk “ bu büyük ödevin bir adımıdır.”

Tarihçi Dede: Tekindor...

Yapımcılığını Birol Güven ve Serkan Balbal’ın üstlendiği, yönetmenliğini ise Hamdi Alkan’ın yaptığı, “Dersimiz: Atatürk” filminde başrolleri Halit Ergenç, Çetin Tekindor ve Batuhan Karacakaya paylaşıyor. Filmde, çocuklara ve genç nesile Ata’nın en doğru, en yalın ve en seyre değer şekliyle anlatılması öngörülüyor. Filme ismini veren dersin hocasını, yani “Tarihçi Dede” yi ise Çetin Tekindor oynuyor.

Dersimiz Atatürk filminde Atatark’ü Halit Ergenç, Latife Hanım’ı ise Doğa Rutkay canlandırıyor. Daha önce de Atatürk’ü Haluk Bilginer, Alican Yücesoy, Nursel İdiz, Bülent Emin Yarar, Oktay Kaynarca canlandırmıştı.

kaynak: haberturk.com
                    Özkan SÜMER

Yorum

• Makyajın gücü bu olsa gerek.

Gerçi dünyaları değiştirsek onun gibi bir insanı bir daha elde edemeyiz.

Minnettarız Atam !

Yorum

• Sende sonra çok şey değişti ama senin yaptığın değişikliklerin hiçbirinin tutmadı be Atam!
                        Giresunlu Trabzonsporlular
                        Osman Ağa Torunu!
                        Mês que un clup!
                        25 Haziran 2005 - Statüko 1967

Yorum

• TÜRK GENCİ İNKILAPLARIN VE REJİMİN SAHİBİ VE BEKÇİSİDİR.

İzindeyiz Atam!

Yorum

• "Ey millet, Allah birdir, şanı büyüktür. Allah'ın selameti, sevgisi üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri Allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Bunun temel esası, hepimizce bilinmektedir ki, Yüce Kuran'daki anlamı açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, cilt 2, S.93)

Büyük Önder, 1926 yılında ise Ali Rıza Ünal isimli yakınına, Hz. Muhammed (S.A.V.) hakkında şunları söylemiştir: "O Allah'ın birinci ve en büyük kuludur. Onun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor. Herkesin adı silinir fakat O sonsuza kadar ölümsüzdür." (Prof. Dr. Utkan Kocatürk, Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri, sf.135)

“Türk milleti daha dindar olmalıdır... Dinime bizzat gerçeğe nasıl inanıyorsam, öyle inanıyorum. Bütün dünyanın müslümanları Allah'ın son peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.)'in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmeli. Tüm müslümanlar Muhammed (S.A.V.)'i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli; İslamiyetin hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. Zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilirler." (Nedim Senbai, Atatürk, A.Ü. Dil, Tarih, Coğrafya Yay., sf. 102, 1979)

"Milletimiz, din ve dil gibi kuvvetli iki fazilete sahiptir. Bu faziletleri hiçbir kuvvet milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, cilt 2, sf. 66)
                            En son İskender66 tarafından düzenlendi; 25.10.2009, 21:02. Sebep: imla

Yorum

• Güler yüzlü Atam.

Yorum

• Atatürk'ün neden hiç gece fotoğrafı yok?

Atatürk fotoğrafları ile ilgili bu ilginç detayı biliyor muydunuz?

Atatürk fotoğraflarından oluşan ciddi arşivini açan yazar Hanri Benazus, "Gülen ve Gülümseyen Türkiye" sergisiyle, ulu önderin çoğu hiç görülmemiş, neşeli fotoğraflarını Başkentlilerle buluşturdu
                                Benazus ile AA arasında yapılan protokol kapsamında Anadolu Ajansı Sanat Galerisi'nde açılan sergi, konuklarını Atatürk'ün yaşadığı yıllara doğru yolculuğa çıkartıyor, ulu önderin halkla ve çocuklarla ilişkilerini, çalışmalarını, neşeli dakikalarını film şeridi gibi sunuyor.

Yıllarını Atatürk'ün bilinmeyen ve farklı yönlerini gösteren fotoğrafları toplamaya adayan Benazus, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, koleksiyonunda 4 bin 800 civarında fotoğraf bulunduğunu söyledi.

Hiç ummadığı yerlerde bile Atatürk'ün görülmemiş fotoğraflarına ulaştığını belirten Benazus, "Atatürk'ün fotoğrafını almak için günü birlik Amerika'ya bile gittim. 1921'de Atatürk'le röportaj yapan gazeteci vardı. 1984 yılında haber geldi, 'fotoğraflar oğlunda' diye, hemen gittim aldım" diye konuştu.
                                ATATÜRK'ÜN HİÇ GECE FOTOĞRAFI YOK
                                Atatürk'ün fotoğraflarına dair ilginç bir ayrıntıya da dikkati çeken Benazus, "Kimse bilmez, Atatürk'ün kapalı yerde, gece fotoğrafı yoktur. Çünkü hem gözlerinin mavi olmasından hem de Trablusgarp'ta savaşırken gözüne şarapnel parçasının gelmiş olmasından dolayı gözleri çok hassastır. O yıllarda şimdiki gibi flaşlar yok, magnezyum çubukları yanardı, harlardı, öyle fotoğraf çekilirdi. Atatürk'ün de gözleri rahatsız olduğu için kapalı alan fotoğrafı çok çok azdır ve gece fotoğrafı hiç yoktur" diye konuştu.
                                Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X