İlk olarak Yenal SARAL tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
BMN Forum Yenileniyor!!!
Daraltma
X
-
İlk olarak Yenal SARAL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleV4'ten V5'e geçişin temel sebebi yazılımın end of life olmasıydı. Birgün V5 de olacak. V6 sürümüne geçilecek. Buradaki durum V5 çok daha fazla kaynak tüketen, çok daha karmaşık bir yapı olmasından kaynaklı. Sorunlar ortaya çıktıkça sunucu üzerinde bunları giderip sizlerin tekrar geri bildirimlerine göre farklı çözümler deniyoruz. Xenforo sevdalısı arkadaşlarımızın Xenforo ya da Vbulletin hakkında teknik bir bilgisi olmadan yorum yapmasına çok takılmıyorum. Bilmek zorunda da değiller tabi ki. V5'in yarısı kadar özelliğe bile sahip olmadığını bilseler böyle davranmazlardı. Sırf bir heyecan için de yaklaşık 400 dolarlık bir masraf aptallık olur bizim açımızdan.
Buradaki teknik sorunların %80'i giderilmiş durumda Kalan kısım da zamanla oturacaktır. Tasarımsal isteklere ise bu dertlerden sonra gireceğiz.
8 milyondan fazla mesaj olan, Türkiye'nin en büyük forumlarından birinde yazıyorsunuz şu anda. Bu kolay bir şey değil. Bunu da göz önünde bulundurmanızı isteriz.
400 bin dolar sandım bir an
400 dolar çok büyük bir masraf gerçekten türkiyenin en büyük forumu için
bu arada v5 in bir özelliğini göremedik hocam
''Buradaki durum V5 çok daha fazla kaynak tüketen, çok daha karmaşık bir yapı olmasından kaynaklı''
sorması ayıp bunu bile bile niye v5 e geçtik ?
daha basit ve kaynak tüketmeyen xenforo varken
v4 te kalsaydık en azından
ne desek boşTEKKEBALL
Yorum
-
İlk olarak Ufuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Kalıcı olmadığının farkındayım zaten bu yüzden kalıcı çözümler istiyoruz ancak kalıcı çözüm gelene kadar da çözüm sunmamak anlaşılır değil.
Orada json ile arama yapınca forumu ekstra kastığını düşündüm. O sebeple kaldırdım. Ondan olmadığına emin olmak üzereyim. Tekrar ekleriz. Amacımız çözüm üretmek ama her şeyi de ne yazık ki tek tek açıklamak zor oluyor. Forumun daha iyi olması için eleştiri yaptığının farkındayım ve bunun için de teşekkür ediyorum.
Eklendi tekrar. Hızda da sorun yaratmıyor.En son admin tarafından düzenlendi; 2 hafta önce.
Yorum
-
şu kanıya vardım :
gelişim ve ilerleme olabilmesi için zaman ayırıp halka kulak vermek gerekiyor
yazılım konusunda teknik bilgiye sahip değilim, ama bu yeni versiyonun (v5) olmadığını ve olmayacağını anlamak için teknik bilgiye gerek olmadığını düşünüyorum, zaten bizzat bunu deneyimliyoruz
"Biz bağıracağız, birileri hiç duymayacak, hep aynı hikâye, duyanlara selam olsun.''
ben yaptım oldu ile bir yere varılmaz hocamTEKKEBALL
Yorum
-
Geçiş aşamasından bu yana VB5'in veya VB6'nın çok iyi olduğunu iddia etmedik. Keza XenForo için de aynı şey geçerli. Şunu da belirtmeliyim ki özellikle geçiş aşamasından sonra bu başlıkta altındaki tüm eleştiriler, öneriler, eksiklikler dikkate alındı ve alınıyor.
Neden VB5'e geçildi sorusunun birden çok nedeni var. Teknik olarak bunları burada tek tek açıklamaya çalışsam da anlamamak için gösterdiğin direniş çok ilginç. Sorun olduğunda düzeltmek için uğraş veriyorum ve her sorun çıktığında öncelik seviyesine göre ilgilenmeye çalışıyorum. Forum yazılımını değiştirmek konusunda bir savaşta değiliz. Şuan için VB5'e alternatif olarak bir geçiş gündemde yok. Bunu anlaman için sarf ettiğimiz zaman için üzülüyorum.
Belki son kez anlarsın diye son kez yazayım: Bu sebeple takıntı haline getirdiğin bu durum, biz yaptık oldu değildir. Bunu algılamanı dilerim. Dikkatimden de kaçmayan sürekli alaycı ifadeler, kabaca bodoslama bir şekilde VB5'e geçilmiş gibi bir algı oluşturmaya çalışmanı görmezden gelmeye çalışsam da artık sıkıcı bir hâl almaya başladı. Buna artık müsaade etmeyeceğim.
Son olarak BMN'nin daha iyi olması için bu şekilde eleştirdiğini düşünüyorum. Emin ol bizler de bunu istiyoruz. Şuan elimizdeki VB5'i sorunsuz hale getirmeye çalışıyoruz. Şayet olmazsa o zaman düşünürüz. En son admin tarafından düzenlendi; 2 hafta önce.
Yorum
-
hocam hiç alaycı ifadeler kullandığımı sanmıyorum, belki üslup olarak yanlış şekilde algılanmış olabilir, herkesin kendine has bir üslubu vardır, bunu alaycılık olarak algılamamak lazım
sürekli xenforo deyişimin nedenide güncel olarak en iyi forum alt yapısı olması, zaten google da küçük bir araştırma yaparsan bunu kolay şekilde görebilirsin
anladığım kadarıyla(çokta anlıyor değilim) durum şu : bu kötü alt yapıya ne kadar yama düzeltme yapılırsa yapılsın forum ideal düzenine girmeyecek, alt yapı problemli olduğu için
ben bişeye direnmiyorum hocam, forum deneyimi kötü,bizde bazı önerilerde bulunuyoruz haliyle, valla eski versiyonda kimsenin şikayeti falan yoktu forumda, şu şöyle olsun böyle olsun diye, gayet stabil ve hızlı çalışıyordu
bende artık xenforo dememeye karar verdim,zaten çoğu fikrimi ve önerimi yazdım,bundan böyle yazmanın bir manası yok, ümitsiz bir vakıa olduğunu gördüğüm için ısrar etmiyorum , yanlış alt yapıya forumu taşıdık demek zor değil ama denmiyor, yapacak bişey yokTEKKEBALL
Yorum
-
İlk olarak Yenal SARAL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Eksik anlattım Ufuk.
Orada json ile arama yapınca forumu ekstra kastığını düşündüm. O sebeple kaldırdım. Ondan olmadığına emin olmak üzereyim. Tekrar ekleriz. Amacımız çözüm üretmek ama her şeyi de ne yazık ki tek tek açıklamak zor oluyor. Forumun daha iyi olması için eleştiri yaptığının farkındayım ve bunun için de teşekkür ediyorum.
Eklendi tekrar. Hızda da sorun yaratmıyor.
Yeni panel çok iyi olmuş. Forum yenileniyor haberini aldığımdan beri istediğim en önemli şeydi bu. Çok beğendim.( ゚д゚)
Yorum
-
Forum ana sayfasına eklenen son hareketler penceresi hoşuma gitti.Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunanAyağa KALK!(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
- Beğen 1
Yorum
-
İlk olarak jairzinho tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
400 bin dolar sandım bir an
400 dolar çok büyük bir masraf gerçekten türkiyenin en büyük forumu için
bu arada v5 in bir özelliğini göremedik hocam
''Buradaki durum V5 çok daha fazla kaynak tüketen, çok daha karmaşık bir yapı olmasından kaynaklı''
sorması ayıp bunu bile bile niye v5 e geçtik ?
daha basit ve kaynak tüketmeyen xenforo varken
v4 te kalsaydık en azından
ne desek boş
Yorum
-
İlk olarak Doğukan Uçan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
aga 400 dolar para değil iban'a yolla hemen eski sürüme geçelim yaparsın sen
TEKKEBALL
- Beğen 2
Yorum
-
İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleForum ana sayfasına eklenen son hareketler penceresi hoşuma gitti.
hocam millet uzaya gitmiş , biz anasayfaya eklenen son hareketler penceresinde kalmışız
şuraya bak, her açılan sayfada sağ tarafta yeni konular ve yeni mesajları görüyorsun
yazmiyacam dedimde dayanamadım gene
adamlar forumun her sayfasında sağ tarafta forumda ne olduğunu görüyor, bizde anasayfaya bakacağız öyle mi ?
bu arada adamların forum anasayfasıda görsel ve kullanım olarak güzel görünüyor
neyseTEKKEBALL
Yorum
-
İlk olarak MetehanS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDaha önce son gönderileri görebildiğimiz bir buton vardı, kaldırılmış. O geri gelecek mi? Veya forumun üst kısmına örneğin son 10 paylaşımı gösteren bir panel de iş görebilir.
Şöyle bir şey yaptık.
Yorum
-
İlk olarak MetehanS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYeni üst panel güzel ve işlevsel oldu. teşekkürler
- Beğen 1
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum