Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Olağanüstü Seçimli Genel Kurul | Yeni Başkanımız Ahmet Ağaoğlu

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Açık konuşmak gerekirse Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamalarından tatmin olmadım.
    Anlattığı şekilde Trabzonspor'u yönetmesi fazlası ile zor görünüyor. Bu pek mümkün değil.
    Tek bir çıkar yolu var. Burak, Sosa, Kucka gibi pahalı transferleri göndermek...
    Bunun yanında Hubocan, N'Doye, Uğur gibi isimlerle sözleşme yenilememek...
    Ve hatta Okay gibi bir oyuncuyu satmak...

Cebinden para koymadan ve bu saydıklarımı yapmadan Trabzonspor'u mali olarak idare etmek imkansız!
    Ağaoğlu'nun birçok röportajını okudum. Fakat çok sığ ve muğlak ifadeler kullanıyor. Ben rahatsız oldum.
    Mesela alt yapıya döneceğiz diyor. Tamam dönelim. Ama Cafer, Sefa gibi isimleri alıp bir anda ilk 11'e koyamazsınız.
    Kısa vadede bu yarayı kapatmak için pansuman öneriniz nedir? Alt yapı sadece oradan oyuncu alıp A Takımda oynatmak değildir.
    Mesela Avrupa'lı bir alt yapı organizasyonu düşünüyor musunuz? Geç Avrupa'yı Altınordu gibi bir düzen düşünüyor musunuz?
    Muğlak ifadelerle alt yapı diyerek geçiştirmek bir şey ifade etmiyor. Cebinden para vermek olmaz demek bir şey ifade etmiyor.
    Sizin ayrıntılı çözüm öneriniz nedir? Bunu duymak istiyoruz.

Yorum

• yeni yönetimin işi zor

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, kulübün 28 Şubat itibari ile borcunun 1 milyar 38 milyon 519 bin TL olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre kongrede yeni seçilecek olan başkan ve yönetim mart, nisan ve mayıs aylarına yönelik öncelikli olarak 70 milyon TL borç ödemek zorunda kalacağı belirtildi. Açıklamada 70 milyon TL'lik ödemenin içerisinde futbolculara ve teknik direktör Rıza Çalımbay'a 50 milyon TL, personel ve teknik heyete 3 milyon TL, banka ve faizlere 6 milyon TL, İcra dosya masraflarına 1 milyon TL, Cari piyasaya 3 milyon TL, SSK ve vergi borçları 4.5 milyon TL gibi borçlar da yer aldı.
      En son grandmaster tarafından düzenlendi; 04.04.2018, 14:49.

Yorum

• Trabzonspor başkan adayı Ahmet Ağaoğlu: ''İstanbul'u takip edemeyiz''

Trabzonspor'da başkanlığa aday olan Ahmet Ağaoğlu, Habertürk'e konuştu. Bordo-mavili kulübün son dönemde futbolcuların sadece ismine para saçtığını söyleyen Ağaoğlu, “İstanbul takımlarının rotasını takip edersek, ayak yorgandan çıkar. Krizden kurtulmak için altyapıya yönelip, oyuncu alan değil satan kulüp olmalıyız” dedi

Gazete Habertürk'ten Murat Ağca'nın haberine göre; İşte Ağaoğlu’nun bordo-mavili kulüp için ortaya koyduğu yol haritasının satırbaşları:
        “ Trabzonspor iki sebepten sıkıntı yaşıyor. Birincisi ekonomik. Borç yükü bilançolara yansıyan rakamlara göre gelirin 8 katına ulaşmış durumda. ikincisi de bir daha aynı hatalar düşmemek için, bu noktaya nasıl geldiğimizin analizinin çok iyi yapılması lazım. Trabzonspor bu dönemde kendi kaynaklarından ve dinamiklerinden faydalanmadı. Geçmişte bir takım programlar uygulamaya koydu ama devamı gelmedi. Bu neydi, bizim her zaman güvendiğimiz Trabzonspor’un futbolcu altyapısı. 100’ün üstünde amatör kulüp, Trabzon dahil 7 profesyonel kulüp. Altyapıda sayıları yüzlerle ifade edilen genç futbolcu. Trabzonspor bu felsefesine geri dönmeli.”

''AYAK YORGANDAN ÇIKAR!''
        “Eğer İstanbul’un üç büyük takımının rotasını takip ederseniz, bu ayak yorganın da yatağın da dışına çıkar. Şampiyonluk hedefine sadece İstanbul takımlarının izlediği yöntemlerle ulaşılmaz. Hedefe farklı yollardan da ulaşabilirsiniz. Çevre, vitrin ve sosyal yaşam olarak düşündüğünüz zaman yıldız futbolcuların tercih edeceği şehir İstanbul. Üç büyüklerin rotasında ilerlememiz mümkün değil. Sen yüzde 20 fazlasını da versen, İstanbul’dan oyuncu alman zaten zor. Ben politikanın 70’lerdeki gibi olması gerektiğini söylemiyorum ama Trabzonspor’un transfer ettiği isimler felsefemizi benimseyen, gerçek bir Trabzonsporlu gibi sonuna kadar mücadele eden futbolcular olmalı.”

''ARTIK İSİM SATIN ALMAK YOK''
        “İsim satın almak yerine yerli veya yabancı futbolcu yetiştirip satan bir kulüp olmalı- yız. Bu Yusuf’u, Abdülkadir’i hemen satıp borçları ödeyeceğiz demek değil. Biz önce Trabzonspor markasını layık olduğu yere taşıyacağız. O zaman elimizdeki futbolcuların da değeri yükselir. Efendim falan gelecek, şu yıldızları getirecek veya filan gelecek kasaya para koyacak. Yöneticinin cebi kulübün kasası değildir, kulübün kasası da yöneticinin cebi değildir. Bir kulüp yöneticisinin cebine bakıyorsa, o kulüp bitmiştir.”

''FUTBOL MADENİNİN ÜSTÜNDEYİZ''
        Trabzonspor’un en büyük avantajlarından birisi futbolcu hammadde kaynağı. Ben Türkiye’nin futbol coğrafyasının üzerinde oturuyorum. Düşünün ki yüksek kalorili bir kömür madeniniz var ama onu çıkarmak yerine düşük kalorili kömürü yüksek parayla ithal ediyorsunuz. Altyapı bu noktada çok önemli. Yeniden organize edilecek. Ekipleri kafamızda kurduk, bunu yapacağız. Geçmişte bir şekilde küstürülenler varsa onları da kazanmak zorundayız. Biz önce bir kömürü çıkaralım bakalım ne kadar eksiğimiz kalacak. Eğer altyapıdaki oyuncu dönüp bakınca A takımda kendi altyapısından örnekler yerine ederi değerinin yarısı etmeyen yabancılar görürse, o oyuncuyu motive edemezsiniz. Hedef yok çünkü...

''TEK BAŞIMA KARAR VERMEM''
        “Trabzonspor’da kurumsal bir yapı oluşturacağız. CEO ve İdari Menajer olarak görev yapacak kişiler olacak. Ben başkan olarak teknik konularda tek başıma bir tasarrufum olmaz. Biz işin başına bir kişiyi getireceğiz, o raporları hazırlayıp yönetim kuruluna sunacak hep birlikte karar alacağız. Çünkü artık hiçbir konuda hata yapma lüksümüz yok! Ya biz de yanıp gideceğiz, ya da söndüreceğiz ama yanmadık yerimiz kalmayacak. Sancılı bir süreç bizi bekliyor. Bu işe kim girse mutlaka yıpranır.”

''GÜÇLÜ ADAM AĞLAMAZ''
        Fenerbahçe ile yaşanan hukuk mücadelesinde süreç neyi gerektiriyorsa bunlar yapılacak. Fakat bu yönetimin işidir. Bu konuda profesyonel kadroyu ve camiayı konunun dışında tutmak lazım. Bir şeyin mücadelesini veriyorsunuz ama asıl hedefinizden ve amacınızdan uzaklaşıyorsunuz. Son 6 yılda geldiğimiz nokta hoş bir nokta değil. Siz önce sahada güçlü olacaksınız. Trabzonspor haksızlıktan hak istemez. Halkın sempatisini kazanırsan kimse senin hakkını yiyemez. Güçlü adam ağlamaz!''

''TRABZONLU EZİK HİSSETTİ''
        “Bizim insanımız çok sabırsız. Ben de öyleyim. Trabzon camiası başarıyı sever, hemen ister hatta mümkünse o başarıyı bugün değil dün ister! İstanbul takımlarının büyük transferler yaptığı dönemlerde taraftarımız kendisini ezik hissetti mesela. ‘Bize niye Drogba gibi oyuncu gelmiyor?’ dediler. Sana Drogba gelmez, gelse gelse Drogba’nın adı gelir, performansı gelmez. Trabzonspor bu süreçte malesef sadece bazı şöhretli futbolcuların adını satın almak zorunda kaldı. Bunlar doğru değildi. Bugün o takımda o felsefe içinde oynayabilecek yerli veya yabancı futbolcu bulmak mümkün.”

''BİZ KARLA BIRAKTIK''
        Benim asbaşkan olduğum yönetimde de sıkıntılı tablo vardı. 40 milyon dolar borçla aldık. Biz ayrıldığımızda 10 milyon dolara düşmüştü. Hatta ilerleyen süreçte Baş- kan Özkan Sümer 7,5 milyon dolara kadar düşürdü. 10 miyon dolara satılan Fatih Tekke’yi de düşersen artı bütçeyle bırakıldı. Ondan sonra borç katlanarak devam etti. Bu düşünce yapısını zorluklara rağmen uygulama cesaretini gösterirseniz, bu borcun da altından kalkılır. Belki 3-5 sene sürecek bu borçların sıfırlanması ama bu borcun içinden çıkarsınız. Özkan Sümer 5 kuruş paramızın olmadığı o günlerde gitti, Brezilya’dan 1 milyon 200 bin dolar maliyetle 5 futbolcu aldı. Bunların üç tanesi verimli bir şekilde oynadı, ikisi başka kulüplere gittiler. Fakat elimizde bir Marco Aurelio kaldı. O Aurelio, milli takımda forma giyen ilk yabancı oyuncu oldu. Bu büyük bir başarıdır. Bu yöntem her zaman işler. Talisca’nın, Porto kulübüne maliyeti ne? Bu Brezilya olur, Afrika olur. Felsefeyi ve programı bir kere oturttuktan sonra maksimum gayreti göstereceğiz. Üç yıl sabır diyoruz, sonrasında ligi domine eden bir takım ortaya çıkaracağız.”

''BORCA SINIR GELECEK''
        “Benim geçmişle hesaplaşmak gibi bir düşüncem yok. Biz önümüze bakacağız. Ancak tüzükte ciddi bir değişiklik düşünüyorum. Kulübün yıllık gelirinin yüzde 25-30 üzerinde borçlanması, genel kurul onayına tabii olacak. Aksi taktirde doğacak zararlar yönetim kurulu ve başkandan tahsil edilecek. Bu süreçte inşallah Kulüpler Yasası da çıkar. Ama Trabzon olarak kuralımızı koymalıyız.”

''AKYAZI'DA KORNER ATTIRMAYACAKSIN''
        “Hayalimdeki Trabzon, sonuna kadar mücadele eden bir takım. Yenildiğin zaman dahi tribünü tatmin etmişsen, soyunma odasına giren oyuncunun canı yanmışsa, görevini yapmışsın demektir. Gerekiyorsa Akyazı’da rakibine kim olursa olsun korner attırmayacasın! Eskiden orta sahayı geçirtmezdik. Şimdi en azından ceza sahasına sokma! Bazı sporcular kendisini paraya endeksliyor. Messi’nin, Ronaldo’nun paraya mı ihtiyacı var? Hala mücadele ediyorlar, çok çalışıyorlar. Trabzonspor topçusu da çok çalışacak.''

''UEFA'YI İKNA ETMELİYİZ''
        “Halen Trabzonspor’un yıl sonuna kadar transfer yasağı var. UEFA’yı ikna etmek lafla olmaz. Çok iyi bir mali plan hazırlamak ve bunu sunmak zorundayız. Bu arada takımı yarış içinde tutup, marka değerini de düşürmememiz gerekiyor. Sınırlı kalan gelirleriniz artmıyorsa, giderleri ciddi şekilde kısmanız gerekebilir.''
        En son danger00 tarafından düzenlendi; 04.04.2018, 15:10.
        3 istanbul takımını tutmak vakayı adiyedendir.Trabzonspor'u tutmak, orjinalliktir, başkaldırıdır, istisnadır, kalitedir. Son dönemlerde ise sabırdır, özlemdir, sineye çekmektir. En önemlisi ise sürü psikolojisine inat; ÖZGÜRLÜKTÜR.

Yorum

• Bakın şu paragraf çok önemlidir; adam güzel özetlemiş;

Trabzonspor Kulübü Derneği Denetleme Kurulu'na ortak açıklama metnini okuyan Ören şunları söyledi:

"Başarısızlıktaki en büyük neden bir şehrin üreterek ortaya çıkardığı, Trabzonspor'un varoluş değerlerine yabancılaşmış, bencil ve popülist bu yönetici profilidir. Şu andan itibaren Trabzonspor küllerinden ya yeniden doğacak, ya da futbol tarihinde diğer kulüplerin başına geldiği gibi tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır. Özgür iradesini ve bilincini 'ortak akla' dönüştüremeyen; kibirden kurtulamayıp Trabzonspor üst aklına geçemeyenlerin Trabzonspor'a yaşatabileceği tek şey, tarih sahnesinden silinmektir. Trabzonspor'un kurtuluşu niteliğindeki olağanüstü bu kongrede yapılacak liste; zamanını kulüp için harcayacak, Trabzonspor için koşturacak ve çözüm üretecek, bilgili, nitelikli ve liyakat sahiplerinden oluşturulmalıdır"

Kimse kusura bakmasın çok sinirliyim, burada yapmayın etmeyin derken sanane sen misin muhasebecisi diyen hıyar kafalı zihniyetin sonucu işte budur.

Yorum

• Şu kısımları önemli bence.....

-100’ün üstünde amatör kulüp, Trabzon dahil 7 profesyonel kulüp. Altyapıda sayıları yüzlerle ifade edilen genç futbolcu. Trabzonspor bu felsefesine geri dönmeli.”

-“İsim satın almak yerine yerli veya yabancı futbolcu yetiştirip satan bir kulüp olmalı- yız. Bu Yusuf’u, Abdülkadir’i hemen satıp borçları ödeyeceğiz demek değil.

-“Trabzonspor’da kurumsal bir yapı oluşturacağız. CEO ve İdari Menajer olarak görev yapacak kişiler olacak. Ben başkan olarak teknik konularda tek başıma bir tasarrufum olmaz. Biz işin başına bir kişiyi getireceğiz, o raporları hazırlayıp yönetim kuruluna sunacak hep birlikte karar alacağız.

-Benim geçmişle hesaplaşmak gibi bir düşüncem yok. Biz önümüze bakacağız. Ancak tüzükte ciddi bir değişiklik düşünüyorum. Kulübün yıllık gelirinin yüzde 25-30 üzerinde borçlanması, genel kurul onayına tabii olacak. Aksi taktirde doğacak zararlar yönetim kurulu ve başkandan tahsil edilecek.

-Hayalimdeki Trabzon, sonuna kadar mücadele eden bir takım. Yenildiğin zaman dahi tribünü tatmin etmişsen, soyunma odasına giren oyuncunun canı yanmışsa, görevini yapmışsın demektir.

TABİ YAPABİLİRMİ ONU BİLMEM.....

USTA FACİASINDAN SONRA BUZDOLABINDAN ÇIKARTILAN YOĞURDU BİLE ÜFLEYEREK YİYORUM BEN

-Yöneticinin cebi kulübün kasası değildir, kulübün kasası da yöneticinin cebi değildir. Bir kulüp yöneticisinin cebine bakıyorsa, o kulüp bitmiştir.”

-
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Bu arada süper lig kulüplerinin yaklaşık 10 milyar Tl borcu olduğu söyleniyor.

10 milyar tl ye kaç yeni stat yapılırdı? 30 mu 40 mı?

Yorum

• Trabzonspor’da 7-8 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan Olağanüstü Kongrede Başkan adaylığını açıklayan eski Trabzonsporlu yönetici ve Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu listesini büyük oranda netleştirdi. İstanbul ve Trabzon merkezli iki liste hazırlayan Ağaoğlu, futbolun başına ise Trabzonspor’da başkanlık yapmış, teknik direktörlük görevini yürütmüş Özkan Sümer’i getirmeyi planlıyor. Sümer ile büyük oran anlaşan Ağaoğlu’nun Sümer’i Futbol Şube Sorumlusu yapacağı öğrenildi. Ağaoğlu’nun yarın Trabzon’a gelerek yönetim kurulu listesini ve Özkan Sümer’i resmen duyurması bekleniyor...

AYRINTILAR >>>https://www.61saat.com/futbol/ozkan-...v-h529011.html

61SAAT.COM
                2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

• Ağaoğlu çok çelişkili konuşuyor. Az buçuk bir sermaye ile rakipleri dövecek takım kurmak istemek de ironik. Sanırım Kayseri ya da Göztepe gibi bir takım olma hayaline sahip. Şu takıma parayı iyi yöneten yönetimler gelmedikçe hiçbir cacık olmaz bu takımdan. Usta da para var boşa saçar. Ağaoğlu'nda para olmaz o da gençleri taraftarın önüne atıp "Rakibe korner artırmayacak Trabzonspor yaratacağız" sanar, durur.

Yorum

• Metin Kaya çok iyi değil mi?
                    Arbeit Macht Frei !

Yorum

• Yönetim geldiğinde ilk hedef transfer yasağını kaldırmak olmalı. Ve tabiki Uefa kupasına katılma hedefine mutlak ulaşmalıyız.
                      Yaz transfer döneminde de çok değil 3-4 futbolcu gerekli.(Bonservissiz ve kiralık)
                      Ayrıca bazı futbolcuların maaşında indirim istenmeli ve maliyeti yüksek ama performansı düşük futbolcular ise direk gönderilmeli.Bu durumda futbolcu maaşlarını zamanında ödeyebileceğimiz bir bütçeyle sezona girersek işler yavaş yavaş rayına oturur. Tabii teknik ekip seçimi de hayati önem taşıyor. Tercih Abdullah Avcı veya Şenol Güneş olmalıdır.
                      Ek olarak bir de sponsporluk bulunursa tadından yenmez.Gelirleri artırmak zorundayız.
                      Kısacası uefaya katılım ve transfer yasağının kaldırılması geleceğimiz adına çok önemli.
                      Kazım'a da selam olsun,asi çocuklar burada..

Yorum

• Sürekli komplo teorisi kuran ,ona buna hain deyip zan altında bırakan tiplere prim vermeyip tekmeyi bastığımız gün kulüp gün yüzü görecek.
                        "...Gelen Karadeniz'den Dalga Dalga Fırtına..."

Yorum

• umarım ahmet ağaoğlu doğru isimleri bulup kendi adamlarıyla çalışır
                          En son redbul tarafından düzenlendi; 04.04.2018, 19:10.

Yorum

• ya kardeşim bırakın bu özkan sümer işlerini bu özken sümer hocalık zamanında takıma 2 şampiyonluk kazandırmış onun dışında klübe hiç bir şekilde bir artısı olmamamıştır ben 38 yaşındayım özken sümerin ilk kazıkları arasında petranoviç hadziç ivanoviç lukiç dukiç gibi yugoslav tenekelerine dünya paralar verdirmiştir onun dışında klübe 15-20 tane yabancı transferi yaptırıp sadece ve sadece yattara ve aurelio tutmuştur başkanlık yapmış klüp ligden düşmemeyi son maçta başarmıştır yine aynı özken sümer bir fenerbahçe maçı sonrası fenerbahçenin cezası affedildi diye klübü bırakıp kaçmıştır bu özkan sümer hangi akla klübe sokululmaya çakışılıyor anlamış değilim madem bir sportif direktör arıyorsunuz başarıya aç hırslı bir adam getirirsiniz olur biter eskiya rağbet olsa bit pazarına nur yağardı

Yorum

• Cok kararsizim.basarili da olabilir rezil de olabilir.ama tek istedim sadece Trabzonlu diye cöpler doldurmasin takima.
                              çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yorum

• İlk olarak danger00 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Trabzonspor başkan adayı Ahmet Ağaoğlu: ''İstanbul'u takip edemeyiz''

Trabzonspor'da başkanlığa aday olan Ahmet Ağaoğlu, Habertürk'e konuştu. Bordo-mavili kulübün son dönemde futbolcuların sadece ismine para saçtığını söyleyen Ağaoğlu, “İstanbul takımlarının rotasını takip edersek, ayak yorgandan çıkar. Krizden kurtulmak için altyapıya yönelip, oyuncu alan değil satan kulüp olmalıyız” dedi

Gazete Habertürk'ten Murat Ağca'nın haberine göre; İşte Ağaoğlu’nun bordo-mavili kulüp için ortaya koyduğu yol haritasının satırbaşları:
                                “ Trabzonspor iki sebepten sıkıntı yaşıyor. Birincisi ekonomik. Borç yükü bilançolara yansıyan rakamlara göre gelirin 8 katına ulaşmış durumda. ikincisi de bir daha aynı hatalar düşmemek için, bu noktaya nasıl geldiğimizin analizinin çok iyi yapılması lazım. Trabzonspor bu dönemde kendi kaynaklarından ve dinamiklerinden faydalanmadı. Geçmişte bir takım programlar uygulamaya koydu ama devamı gelmedi. Bu neydi, bizim her zaman güvendiğimiz Trabzonspor’un futbolcu altyapısı. 100’ün üstünde amatör kulüp, Trabzon dahil 7 profesyonel kulüp. Altyapıda sayıları yüzlerle ifade edilen genç futbolcu. Trabzonspor bu felsefesine geri dönmeli.”

''AYAK YORGANDAN ÇIKAR!''
                                “Eğer İstanbul’un üç büyük takımının rotasını takip ederseniz, bu ayak yorganın da yatağın da dışına çıkar. Şampiyonluk hedefine sadece İstanbul takımlarının izlediği yöntemlerle ulaşılmaz. Hedefe farklı yollardan da ulaşabilirsiniz. Çevre, vitrin ve sosyal yaşam olarak düşündüğünüz zaman yıldız futbolcuların tercih edeceği şehir İstanbul. Üç büyüklerin rotasında ilerlememiz mümkün değil. Sen yüzde 20 fazlasını da versen, İstanbul’dan oyuncu alman zaten zor. Ben politikanın 70’lerdeki gibi olması gerektiğini söylemiyorum ama Trabzonspor’un transfer ettiği isimler felsefemizi benimseyen, gerçek bir Trabzonsporlu gibi sonuna kadar mücadele eden futbolcular olmalı.”

''ARTIK İSİM SATIN ALMAK YOK''
                                “İsim satın almak yerine yerli veya yabancı futbolcu yetiştirip satan bir kulüp olmalı- yız. Bu Yusuf’u, Abdülkadir’i hemen satıp borçları ödeyeceğiz demek değil. Biz önce Trabzonspor markasını layık olduğu yere taşıyacağız. O zaman elimizdeki futbolcuların da değeri yükselir. Efendim falan gelecek, şu yıldızları getirecek veya filan gelecek kasaya para koyacak. Yöneticinin cebi kulübün kasası değildir, kulübün kasası da yöneticinin cebi değildir. Bir kulüp yöneticisinin cebine bakıyorsa, o kulüp bitmiştir.”

''FUTBOL MADENİNİN ÜSTÜNDEYİZ''
                                Trabzonspor’un en büyük avantajlarından birisi futbolcu hammadde kaynağı. Ben Türkiye’nin futbol coğrafyasının üzerinde oturuyorum. Düşünün ki yüksek kalorili bir kömür madeniniz var ama onu çıkarmak yerine düşük kalorili kömürü yüksek parayla ithal ediyorsunuz. Altyapı bu noktada çok önemli. Yeniden organize edilecek. Ekipleri kafamızda kurduk, bunu yapacağız. Geçmişte bir şekilde küstürülenler varsa onları da kazanmak zorundayız. Biz önce bir kömürü çıkaralım bakalım ne kadar eksiğimiz kalacak. Eğer altyapıdaki oyuncu dönüp bakınca A takımda kendi altyapısından örnekler yerine ederi değerinin yarısı etmeyen yabancılar görürse, o oyuncuyu motive edemezsiniz. Hedef yok çünkü...

''TEK BAŞIMA KARAR VERMEM''
                                “Trabzonspor’da kurumsal bir yapı oluşturacağız. CEO ve İdari Menajer olarak görev yapacak kişiler olacak. Ben başkan olarak teknik konularda tek başıma bir tasarrufum olmaz. Biz işin başına bir kişiyi getireceğiz, o raporları hazırlayıp yönetim kuruluna sunacak hep birlikte karar alacağız. Çünkü artık hiçbir konuda hata yapma lüksümüz yok! Ya biz de yanıp gideceğiz, ya da söndüreceğiz ama yanmadık yerimiz kalmayacak. Sancılı bir süreç bizi bekliyor. Bu işe kim girse mutlaka yıpranır.”

''GÜÇLÜ ADAM AĞLAMAZ''
                                Fenerbahçe ile yaşanan hukuk mücadelesinde süreç neyi gerektiriyorsa bunlar yapılacak. Fakat bu yönetimin işidir. Bu konuda profesyonel kadroyu ve camiayı konunun dışında tutmak lazım. Bir şeyin mücadelesini veriyorsunuz ama asıl hedefinizden ve amacınızdan uzaklaşıyorsunuz. Son 6 yılda geldiğimiz nokta hoş bir nokta değil. Siz önce sahada güçlü olacaksınız. Trabzonspor haksızlıktan hak istemez. Halkın sempatisini kazanırsan kimse senin hakkını yiyemez. Güçlü adam ağlamaz!''

''TRABZONLU EZİK HİSSETTİ''
                                “Bizim insanımız çok sabırsız. Ben de öyleyim. Trabzon camiası başarıyı sever, hemen ister hatta mümkünse o başarıyı bugün değil dün ister! İstanbul takımlarının büyük transferler yaptığı dönemlerde taraftarımız kendisini ezik hissetti mesela. ‘Bize niye Drogba gibi oyuncu gelmiyor?’ dediler. Sana Drogba gelmez, gelse gelse Drogba’nın adı gelir, performansı gelmez. Trabzonspor bu süreçte malesef sadece bazı şöhretli futbolcuların adını satın almak zorunda kaldı. Bunlar doğru değildi. Bugün o takımda o felsefe içinde oynayabilecek yerli veya yabancı futbolcu bulmak mümkün.”

''BİZ KARLA BIRAKTIK''
                                Benim asbaşkan olduğum yönetimde de sıkıntılı tablo vardı. 40 milyon dolar borçla aldık. Biz ayrıldığımızda 10 milyon dolara düşmüştü. Hatta ilerleyen süreçte Baş- kan Özkan Sümer 7,5 milyon dolara kadar düşürdü. 10 miyon dolara satılan Fatih Tekke’yi de düşersen artı bütçeyle bırakıldı. Ondan sonra borç katlanarak devam etti. Bu düşünce yapısını zorluklara rağmen uygulama cesaretini gösterirseniz, bu borcun da altından kalkılır. Belki 3-5 sene sürecek bu borçların sıfırlanması ama bu borcun içinden çıkarsınız. Özkan Sümer 5 kuruş paramızın olmadığı o günlerde gitti, Brezilya’dan 1 milyon 200 bin dolar maliyetle 5 futbolcu aldı. Bunların üç tanesi verimli bir şekilde oynadı, ikisi başka kulüplere gittiler. Fakat elimizde bir Marco Aurelio kaldı. O Aurelio, milli takımda forma giyen ilk yabancı oyuncu oldu. Bu büyük bir başarıdır. Bu yöntem her zaman işler. Talisca’nın, Porto kulübüne maliyeti ne? Bu Brezilya olur, Afrika olur. Felsefeyi ve programı bir kere oturttuktan sonra maksimum gayreti göstereceğiz. Üç yıl sabır diyoruz, sonrasında ligi domine eden bir takım ortaya çıkaracağız.”

''BORCA SINIR GELECEK''
                                “Benim geçmişle hesaplaşmak gibi bir düşüncem yok. Biz önümüze bakacağız. Ancak tüzükte ciddi bir değişiklik düşünüyorum. Kulübün yıllık gelirinin yüzde 25-30 üzerinde borçlanması, genel kurul onayına tabii olacak. Aksi taktirde doğacak zararlar yönetim kurulu ve başkandan tahsil edilecek. Bu süreçte inşallah Kulüpler Yasası da çıkar. Ama Trabzon olarak kuralımızı koymalıyız.”

''AKYAZI'DA KORNER ATTIRMAYACAKSIN''
                                “Hayalimdeki Trabzon, sonuna kadar mücadele eden bir takım. Yenildiğin zaman dahi tribünü tatmin etmişsen, soyunma odasına giren oyuncunun canı yanmışsa, görevini yapmışsın demektir. Gerekiyorsa Akyazı’da rakibine kim olursa olsun korner attırmayacasın! Eskiden orta sahayı geçirtmezdik. Şimdi en azından ceza sahasına sokma! Bazı sporcular kendisini paraya endeksliyor. Messi’nin, Ronaldo’nun paraya mı ihtiyacı var? Hala mücadele ediyorlar, çok çalışıyorlar. Trabzonspor topçusu da çok çalışacak.''

''UEFA'YI İKNA ETMELİYİZ''
                                “Halen Trabzonspor’un yıl sonuna kadar transfer yasağı var. UEFA’yı ikna etmek lafla olmaz. Çok iyi bir mali plan hazırlamak ve bunu sunmak zorundayız. Bu arada takımı yarış içinde tutup, marka değerini de düşürmememiz gerekiyor. Sınırlı kalan gelirleriniz artmıyorsa, giderleri ciddi şekilde kısmanız gerekebilir.''
                                türk futbol tarihinin en iyi başkanı olmaya aday.bu açıklamaları gayet mantıklı ve doğru
                                TEKKEBALL

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X