Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ersun Yanal İstifa Etmeli mi?

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Hasanu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bildiğin saçmalamışsın.Tamam hocayı sevmiyorsun anladık da bu kadar da olmaz yani.

Cevabı bile haketmiyorsun ya...

İlk olarak onuR AKYÜZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Ben açıkçası buna inanmıyorum.

Ne kadar tazminatı vardır? Benim hatırladığım iho döneminde yaklaşık 3 milyon € gibi bir sözleşmesi vardı. Bu adama hiçbir şey ödenmese alacağı tazminat bu paradır. Az çok ticaretle uğraşan paranın pulun hesabını bilen insanlarız. Adama durumunu anlatırsın, önüne makul bir ödeme planı sunarsın, elif görse mertek sanacak bir meczubun sana muamelesi yanlıştı kusura bakma vs dersin karşılıklı anlaşıp indirime bile gidersin.

Hadi diyelim bu herif insan değil, laftan da anlamıyor. Adamın güncel sözleşmesi de hemen hemen önceki sözleşmesiyle aynı ücretlerde. Adam hiç çalışmadan alabileceği bir parayı neden 'istemeye istemeye' çalışacağı bir yerde almanın peşine düşsün ki?

Böyle bir iddia bence sağlam bir zemine oturmalı.

Bu haliyle tazminat=3 milyon €/ Mesai=0
    Sözleşme=3 milyon €/Mesai=2 yıl gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Tolunay'ın aklına gelmemiş demek ki bu yöntem.

İnanıp inanmamak size kalmış pek tabii. Zaman gösterir.

İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Keşke bilsem....

Eğer benim düşündüğüm gibi olsa hani ilk 3 e değil ama ilk 5 e oynayan bir takım olmalıydık şimdiye kadar.....

Bunu ben bilmiyorum ama inşallah yönetim biliyordur....
    Bu da güzel...

İlk olarak Çağatay_ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Oğuz renktaşım;

Biliyorum ki endüstri mühendisisin. İyi işlemeyen bir fabrikaya müdür olarak işe girdiğini düşünelim.

Bu fabrikada iş güvenliğinden enerji verimliliğine, çalışanların verimliliğinden maaş problemlerine, tedarik zincirinden muhasebeye her kalemde problem varsa bunları birkaç ay içerisinde çözmen mümkün müdür? Sorunların tespiti, bunların ekonomik yansımaları, gereken uzmanlardan alınacak destek derken uzar da uzar.

Kağıt üzerinde çözümün olsa bile dinamik süreçler buna müsaade etmez. Kendi şirketinin içinden bile bürokratik bir dirençle karşılaşırsın, zamana ihtiyacın vardır.

Trabzonspor'un kronikleşmiş problemleri var ve bunların en önemlisi de oyuncuların hancı, hocaların yolcu konumunda olması. Kötü oyuncuların takımda kalmasının birincil sebebi budur. Kötü bir ortamda ancak yetersiz oyuncular kalır, iyiler kaçacak yer arar ve olan iyilere olur. Veya problem yaratanlar varsa onlar kendi istediği ortamı oluşturur.

Yönetimsel ve teknik ekip anlamında devamlılık sağlanırsa bu tip sorunlar daha iyi tespit edilir ve gereği yapılır.

Gerek yönetime gerek hocaya birçok eleştirim var, hepsi de başlıklarda duruyor. Bazıları çok da ağır hatalar. Ama öyle tahmin ediyorum ki, şu aşamada hoca değişikliğine karşı çıkanların argümanları şimdi yazdıklarım ve az önceki mesajımda belirttiklerimdir.

Eleştiri bir toplumun ilerlemesini sağlayan en önemli araçtır. Eleştirinin olmadığı yerde itiraz, itirazın olmadığı yerde gelişim ve değişim olmaz. Taraftar olarak bu hakkımızı saklı tutuyoruz, tabii kırıp dökmeden... İstifa istemek ve değişiklik aramak da bu taraftarın haklarından birisidir. Ama teraziye koyup ikisini tarttığımızda kar-zarar farkını kayda değer görmüyor, değişikliğin oyunculara yeni bir kredi sağlama ihtimalini görüyorum. Oysa sorunları tespit eden bir hoca oyuncuların iyilerinin kalması anlamındaki hamleyi daha doğru yapabilir. Başarı garantisi yoksa, en azından usul olarak uygun olanı deneyelim diye düşünüyor, hocaya devre arasında kendi yarattığı takımın sorunlarını çözme imkanı verelim diyorum. Bu benim de hocaya %100 güvendiğim anlamına gelmez, ama ne yapacağını ve planını görmeliyiz.

Mesela hem hocanın başarısını arttıracak, hem yönetimin verimini arttıracak şekilde Ersun Yanal ile ortak çalışacak bir menajer ataması iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bunun örneği Önder Özen-Bilic birlikteliğinin ilk yılıdır. Ama isim olarak önerim yok. Sadece yapıdan bahsediyorum. Bu tip bir yapı Osmanlıspor'da da var. Böyle bir kademeli yönetim anlayışı benimsenirse hem takım yönetimi hem de idari disiplin anlamında birçok sorun çözülebilir diye düşünüyorum. Tabii buraya gelecek isim önemli.

Çeşitli fikirler sunabilir, bunları tartışabiliriz. Bu başlık da bunun için var ve bence forumun en verimli başlıklarından birisi.
    Teşekkürler.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Yok yok ersun son vurgunu yapsın öyle gitsin değil mi?
      Menecer Metin Korkmaz'la beraber.
      Şimdiden Etoo haberleri çıkmaya başladı bile.
      Bir de şey vardı. Erkan ve Aytaç.
      Devre arası transferleri.
      Ederinin üstüne alınan, savrulan paralar.

Ama müstahak bu camiaya.
      Hala anketlerde ersun kalsın çıkıyor.
      Kalsın, kalsın da son vurgunu yapsın öyle çekip gitsin.

Bu arada takımın puanı 12 haftada 12.
      Düz mantık.
      34 haftada 34 eder.

Sene sonu elde tutacağımız bir koca çınar ol-a-mayabilir.

Şimdiden uyarması benden.

kara kalem...
      Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam? Ben haramı helalı karıştırmam:
      Seninle içilen şarap helaldir, Sensiz içtiğimiz su bile haram.

Yorum

• alınacak puanlara göre prim sistemini belirleyerek ,
        futbolculara bir nevi şantaj uyguluyorsun da ,
        gelen teknik direktöre neden aynı muameleyi çekmiyorsun ?

hocanın , futbolcudan ne farkı var ?
        hem futbolcuya prim sisteminde katır muamelesi yap ,
        ama iş hocaya gelince parasını peşin öde .

yok ya !

maçı sadece futbolcu mu kaybediyor ?
        hoca orada damızlık mı ?
        başarıyı sahiplenirken iyi ,
        ama başarısızlıkta futbolcu tu kaka .

ne güzel dünya !

siz baştan yuları kaptırmışsınız kardeş !

ben olsam bende gitmem .
        nasıl olsa sürüyle şak şak cım var .
        dokunduğum herşeyi kutsal sayıyorlar.
        yediğim önümde ,yemediğim arkamda .
        kapı gibi de kontrat yapmışım.
        hakkı saklı kalmak koşuluyla ,
        eski alacaklarımda yedekte bekliyor .
        başkan desen ,
        futboldan bi haber ,
        kafayı statla bozmuş ,
        yönetim desen , okul-aile birliği gibi ,
        camia desen ,
        uzun sokak'taki yaşlı başlı iki esnaf haricinde ,
        gıkını çıkaracak adam kalmamış ,
        bundan iyi bir ortam mı bulacağım Allahaşkına ?

6 yersin gülerler ,
        7 yersin oynarlar ,
        oley tezahüratlarına maruz kalırsın , tınlamazlar ,
        kümeye diye bağırırlar , oralı bile olmazlar.

tepkinin her daim ,
        haklı olsalar bile ,
        giray'a , cevat' a , hami'ye , özkan'a , hatta bali'ye ,
        döndüğü bir ortamda ,

sen de haklısın ersun'cuğum .
        tezgahı güzel yere kurmuşsun.

aynen devam .

Yorum

• İlk olarak Emrah Erata tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Yok yok ersun son vurgunu yapsın öyle gitsin değil mi?
          Menecer Metin Korkmaz'la beraber.
          Şimdiden Etoo haberleri çıkmaya başladı bile.
          Bir de şey vardı. Erkan ve Aytaç.
          Devre arası transferleri.
          Ederinin üstüne alınan, savrulan paralar.

Ama müstahak bu camiaya.
          Hala anketlerde ersun kalsın çıkıyor.
          Kalsın, kalsın da son vurgunu yapsın öyle çekip gitsin.

Bu arada takımın puanı 12 haftada 12.
          Düz mantık.
          34 haftada 34 eder.

Sene sonu elde tutacağımız bir koca çınar ol-a-mayabilir.

Şimdiden uyarması benden.

kara kalem...
          bu takımın kurtuluşu çörekçi,irfancan ve etoo bu 3 transferi yapsın uçarız yersen tabi

Yorum

• Birbirimizi kırmaya gerek yok arkadaşlar.....

Hepimiz aynı tavanın hamsileriyiz....
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak BERBATOV61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              bu takımın kurtuluşu çörekçi,irfancan ve etoo bu 3 transferi yapsın uçarız yersen tabi
              Yiyen bolca mevcut maalesef.

Bu 3 transferi yapsın
              Metin Korkmaz'la beraber
              Uçarlar
              Ama
              Kimin peşine
              Hangi adaya
              Kimin yatıyla...

kara kalem...
              En son Emrah Erata tarafından düzenlendi; 29.11.2016, 16:45.

Yorum

• Hayal dunyasinda. Romantik edebiyat kitaplarinda hulyalar icinde olmaya gerek yok. Bizim icin bu takim bir anlam ifade ediyor olabilir ama bu isin icinde olanlar parayla yapiyorlar meslegi.

Biraz realizme davet ediyorum.
                "Primum non nocere" (Önce zarar verme)!

Yorum

• Parayla yapıyorlar bu işi ama yemin ediyorum yer yüzünde bulamayacakları kadar sabırlı ve anlayışlı bir kulüp içindeler,bırakın Trabzonspor'u lige yeni çıkmış her hangi bir takım bu kadar para harcayıp,bu kadar başarısız olsa 10.haftayı göremezdi,Ersun Yanal'ın arkasında duran insanlar başta başkan olmak üzere büyük bir fedakarlık yapıyorlar,bunu ben anlıyorum ve Muharrem Usta yapıyorsa vardır bir bildiği diyorum,şampiyon yaptığı halde kovulduğu mutluluk olan kulübü unutmasın bu nimetten bolca faydalananlar.
                  Ona bu kadar güvenen başkan,yönetici ve taraftarlar için bari şu takıma biraz ruh katsın.
                  • Memento mori

Yorum

• İlk olarak muratoztuurk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Onur'un söyledikleri; "Bir şey söyleyeceğim, bir şey söyleyeceğim. Sözümüz gururumuzdur. Siz değerlisiniz. Gözünüzü yiyeyim. Bak biz bu şehirin evlatlarıyız lütfen daha çok saygı istiyoruz lütfen lütfen."
                    Ben bunları anladım ses modlarını değiştirerek.
                    Eyvallah abim..
                    Onur'a kızılacak bir durum yok zaten de kime kızacağımızı da şaşırdık..

Sabır mı etsek yoksa yıkıp döksek mi bilemiyoruz taraftar olarak

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
                    Bazen geriye dönüp bakıyorum da, boynum kütlüyor falan, iyi oluyor rahatlıyorum yani...

Yorum

• İlk olarak fatihhankaan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Eyvallah abim..
                      Onur'a kızılacak bir durum yok zaten de kime kızacağımızı da şaşırdık..

Sabır mı etsek yoksa yıkıp döksek mi bilemiyoruz taraftar olarak

Rica ederim ağabey

Taraftarın Ersun Yanal'dan yada Muharrem Usta'dan önce Onur'a haykırması bana kalırsa tehlikeli bir olay. Bu bir nevi "putlaştırma" eylemi gibi bir olay. Onur bence geri çekilmeli artık bu işlerden.
                      "Gerçek ol, görülmeyene mercek ol."

Yorum

• İlk olarak muratoztuurk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Rica ederim ağabey

Taraftarın Ersun Yanal'dan yada Muharrem Usta'dan önce Onur'a haykırması bana kalırsa tehlikeli bir olay. Bu bir nevi "putlaştırma" eylemi gibi bir olay. Onur bence geri çekilmeli artık bu işlerden.
                        Ersun da Usta da yokken Onur vardı.
                        Buralı olmamasına rağmen birçoğundan daha buralı ve yetenekli, artı bence çok karakterli birisi..
                        Putlaştırma değil de başka bişey bence...
                        Ünal da Trabzonlu değildi ama kaptan gibi adamdı...
                        Biraz seyirci sesinin yükselmesi iyidir.. Ama dozu ayarlamakta önemlidir..

Fb maçına kadar bir istif oturtamazsak bizim için çok zor maç geçer... Umarım rüzgar bizden yana esmeye başlar

Bazen geriye dönüp bakıyorum da, boynum kütlüyor falan, iyi oluyor rahatlıyorum yani...

Yorum

• Taraftarin tepki gosterdigi videoda cok asiri bir reaksiyon yok bana gore. Uzuntulerini dile getirip en sonunda da alkislarla,size guveniyoruz hocam laflariyla ugurluyorlar. Gayet olagan bir durum bu. Tamam sabredelim ama tabi arada bir sabir tasinin catlamaya basladigini da hissettirmek de bir zarar yok. Guzel gunler gorecegiz insallah.
                          Sahaya atlayan taraftar profilinden bu noktaya gelmek bence guzel bir gelisme. Trabzonspor'un o karanlik atmosferinden kurtulup gelismesi taraftar profilinin de biraz olsun gelismesine bagli.
                          "Primum non nocere" (Önce zarar verme)!

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Bakın arkadaşlar, Ersun Yanal zorla gelmedi. MECBUREN - EL MAHKUM - İSTEMEYE İSTEMEYE GELDİ! Hani bir tabir var ya, "kesin bilgi yayalım". Buyurun:

http://forum.bordomavi.net/showthrea...post1920569251

Abi ilk önce Ersun Yanal a gitmemişler ki ? Nevzat Aydın kendisi söyledi, ilk olarak yabancı antrenörler ile temasa geçmişler, özellikle Sampaoli ve Fonseca isimlerini açık açık yazdı ve ikisinin de bizi reddettiğini söyledi. Bu adamlara teklif götüren yönetim sence Ersun Yanal a 300-400 bin euro tazminatını ödememek için sözleşme imzalatır mı ?

Yabancının iyisi gelmiyor, yerli olarak en iyisi Ersun dur, 2008 yapılanmasını da o yaptı, getirelim 2 senelik sözleşmeyi imzalatalım dediler. Ayrıca Ersun hocanın Lig Tv olsun gazetelerde köşesinde yazdığı yazılar olsun, Usta ya yönelik övgüleri ortadaydı. Gelmeyi çok istiyordu, sebebi de yeni yönetim yeni heyecan. Ancak transfer konusunda ''devre arası ipleri elime alacağım, bundan sonra ben ne dersem o'' tarzı sinyalleri başkana, yöneticilere, Nevzat Aydın a ve izleme komitesine gizli gizli değil açık açık söylemeye başladı. Ortada bir kızgınlık olduğu belli.

Peş peşe Gümüşhane, Kayseri ve Adana galibiyetleriyle nefes alıp devre arasına kendisini atmak isteyecektir. Bence transfer konusunda başkan gibi izleme komitesiyle Nevzat a fazla güvendi, şimdi hatasının farkında ve son zamanlarda her uzatılan mikrofona ''sizi bir daha dinleyeni öpsünler, transfer işi bende'' tarzı açıklamalarını ben buna bağlıyorum.
                            "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

• İlk olarak Mert Oğuzlu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Abi ilk önce Ersun Yanal a gitmemişler ki ? Nevzat Aydın kendisi söyledi, ilk olarak yabancı antrenörler ile temasa geçmişler, özellikle Sampaoli ve Fonseca isimlerini açık açık yazdı ve ikisinin de bizi reddettiğini söyledi. Bu adamlara teklif götüren yönetim sence Ersun Yanal a 300-400 bin euro tazminatını ödememek için sözleşme imzalatır mı ?

Yabancının iyisi gelmiyor, yerli olarak en iyisi Ersun dur, 2008 yapılanmasını da o yaptı, getirelim 2 senelik sözleşmeyi imzalatalım dediler. Ayrıca Ersun hocanın Lig Tv olsun gazetelerde köşesinde yazdığı yazılar olsun, Usta ya yönelik övgüleri ortadaydı. Gelmeyi çok istiyordu, sebebi de yeni yönetim yeni heyecan. Ancak transfer konusunda ''devre arası ipleri elime alacağım, bundan sonra ben ne dersem o'' tarzı sinyalleri başkana, yöneticilere, Nevzat Aydın a ve izleme komitesine gizli gizli değil açık açık söylemeye başladı. Ortada bir kızgınlık olduğu belli.

Peş peşe Gümüşhane, Kayseri ve Adana galibiyetleriyle nefes alıp devre arasına kendisini atmak isteyecektir. Bence transfer konusunda başkan gibi izleme komitesiyle Nevzat a fazla güvendi, şimdi hatasının farkında ve son zamanlarda her uzatılan mikrofona ''sizi bir daha dinleyeni öpsünler, transfer işi bende'' tarzı açıklamalarını ben buna bağlıyorum.
                              Teknik direktör arayışında yine bir kısır döngü, ulaşamayacağı hayaller peşinde koşmuşlar.

Neden dersen ? Sampaoli ve Fonseca en iyi liglerde ortalama üstü takımlarda alıcısı olan antrenörler.

Bizim yapmamız gereken atıyorum Kovacic, Dardai, Nistelrooy, Van Bommel gibi.

Antrenörlük kariyerinin başında olan, iyi iş yapacak vizyonu veren kişi ile anlaşmak olmalıydı.

Onun dışında transferde Ersun'un da etkin olduğu, akıl danışıldığı bilinen bir gerçek.

Bu işin müsebbini bir yere atarak kurtulamaz.

Transfer takım çalışmasıdır. Bu yanlışların sorumlusu Muharrem Usta'dan tutun da en alttaki yönetici de, teknik adam da sorumludur.

Yorum

• nevZAT Fonseca'la görüştük alamadık dedi.
                                Peki Fonseca ne dedi.
                                "Türkiye'den hiç bir takımla görüşmem olmadı. "
                                Biri fena yalan söylüyor bu durumda.
                                Filmi geri sardığımızda yönetimin seçildiği günden beri yalanlarını kayda kalksak DVD yetmez.
                                O halde her söylenen şeye "özellikle" bizim yönetimden söylenen inanmamak lazım.
                                Kanaatimce.

kara kalem...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim