İlk olarak sbay tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-

Ceyhun'un transferinin perde arkası
Birçok kulüp dolaşan tecrübeli oyuncunun transferinin perde arkasında ise ilginç diyalogların etkili olduğu ortaya çıktı. İşte Ceyhun’un transfer öyküsü...
Trabzonlu olan Ceyhun’un transferinin perde arkası: Teklif yapılan yıldız oyuncu, “Bana babalık yapan Cemal Aydın’la anlaşın. Arkadan iş çevirmem” dedi, bordo-mavililer de delikanlılığına hayran kaldı
Trabzonspor'un son anda renklerine bağladığı Ceyhun Eriş, G.Antep maçında attığı 2 golle hem galibiyeti getirdi hem de takımını kurtardı.
Birçok kulüp dolaşan tecrübeli oyuncunun transferinin perde arkasında ise ilginç diyalogların etkili olduğu ortaya çıktı. İşte Ceyhun’un transfer öyküsü: Marcelinho’nun satılması gündeme gelince Ziya Doğan yönetime “Olur ama Ceyhun lazım. O olmazsa izin vermem” deyince Asbaşkan İbrahim Hacıosmanoğlu Ceyhun’a ulaştı ve transfer teklifinde bulundu.
SÖZLERİ MEST ETTİ
Ceyhun teklife “Gurur duydum. Ama gelebilmem için Başkan Cemal Aydın’la anlaşmanız lazım. O bana kucak açtı ve Ankaragücü kendime gelmem için bana çok büyük destek oldu. Cemal Başkan bana babalık yaptı. Onun arkasından iş çevirmem. Anlaşırsanız olur” dedi. Bunun üzerine Başkan Nuri Albayrak’ı arayan Hacıosmanoğlu, “Bize böyle delikanlı futbolcu lazım. Cemal Aydın’ı ikna edelim ve Ceyhun’u mutlaka alalım. Trabzonspor’a karakterli futbolcu yakışır” şeklinde bilgi verdi ve zor geçen bir sürecin ardından Aydın ikna olarak transfere onay verdi.
‘OLUMLU İŞARETLER VAR’
G.Antep maçında iki gol atan Ceyhun bununla ilgili de yaptığı açıklamada “Trabzonspor’un başarısı için elimden geleni yapmakla sorumluyum. 2 gol de doğrusu çok iyi oldu. Trabzon’da da gösterilen ilgi hoşuma gitti. Keyif aldım. Diğer karşılaşmalar için de olumlu bir işaret. Trabzon’da herkesin özgüvene ihtiyacı var. Göreceksiniz her şey farklı olacak” dedi..........::::ıl cApiTaNo::::.......
Yorum
-
ŞENOL GÜNEŞ GİBİ OLMAK VAR YA!
HEP O ANLATILIRDI
Trabzonspor'da ikinci yarı ile birlikte kaleyi devralan ve süper formu ile alkış alan genç kaleci Tolga Zengin'in hayallerini Şenol Güneş süslüyor. Trabzonspor tarihindeki en başarılı kalecilerin başında gelen Şenol Güneş gibi olmanın en büyük hayali olduğunu ifade eden Tolga, "Futbola başladığımdan beri Trabzonspor'da herkesin kaleci olarak dilinde o vardı. Onun gibi unutulmaz olmak tabi ki zor ama en azından onun gibi hatırlanan bir kaleci olmak istiyorum" dedi.
OYNADIKÇA İYİ OLUYOR
"Kaleci kalede pişer" sözünün çok doğru olduğunu ifade eden Tolga, "İdmanlarda ne kadar çalışsanız ve iyi olsanızda sahadaki ortam çok farklı. Kaleye piyangodan çeker gibi çıkmadım. Hep çalıştım ve kendimi hazır tuttum. Bir gün bu şansı yakalarsam, daha o kaleyi bırakmamaya kararlıydım. Oynadıkça kendimi bulduğumu ve güven kazandıkça daha iyi olacağıma inanıyorum. G.Antep maçında her kurtarışta tribünlerin "Tolga.. Tolga" diye bağırması beni mutlu ediyor ve gururlandırıyor" dedi.
SOLDA SORUN VARDI
G.Antep maçı öncesi sol ayağındaki adalede sorun bulunduğunu ifade eden Tolga, "Bu nedenle bir pozisyonda da topa istediğim gibi vuramamıştım. Bu yönde özellikle savunmayı uyarmıştım. Neyse ki bu maçı da golsüz ve iyi bir şekilde kapattık" dedi. G.Antep galibiyetinin moral verici olduğunu ancak fazla abartılmaması gerektiğini ifade eden Tolga, "Önemli olan bu seriyi devam ettirmek. Özellikle taraftarımıza bize verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum. Denizli'yi de yenerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.
karadeniz
Yorum
-
MİLAN İLE MESAJ!
HERKES KESİLİR
Trabzonspor'da Teknik Patron Ziya Doğan, G.Antepspor maçında Milan Stepanov'u yedek soyundurarak, Erdinç'e şans vermesi sürpriz olarak nitelendirilirken, bunun diğer oyunculara gözdağı olduğu belirtildi. Alternatifleşen kadro ile rahatlayan Doğan, Milan aracılığıyla "Herkes kulübeye gidebilirim" mesajı verdi.
FORMU DÜŞÜNCE
Milan'da ikinci yarı ile birlikte başlayan form düşüklüğü, Erdinç ve Risp'in gelişi ile zenginleşen savunmayla kendisine pahalıya maloldu. Doğan'ın bu değişikli doğru bulunurken, Sırp oyuncuda transferlerle ilgili kafasının karışık olması nedeniyle form düşüklüğü yaşandığı ifade edildi.
Yorum
-
Büyüklük üzerine ve
Büyüklük üzerine (Daha onceki bir yazımdan alıntıdır)
Gelelim son zamanlarda bazı Anadolu kulüplerinin düşünmeden konuşan başkanlarının yada aslında buyuk takımlardan birisini tutan fakat memleket icabı bu takımlar hakkında yazı yazan yazarlarının Trabzonspor’un büyüklüğü hakkında konuşmalarına. Bunlara cevap Trabzonspor’un müzesindeki kupalar yeter ama herhalde bizim yönetim kötü ev sahibi olup müzemizi konuk takım yöneticilerine iyice gezdirmediler. Neyse madem müzeyi gezdiremediler burada iki üç istatistik vermek yetecektir lakin onlar ile tartışmaya girmek Trabzonspor’u küçültür.
Efendim Trabzonspor’un birinci lige çıktığı 74-75 sezonundan başlayarak üç puanlı sisteme göre alınan puanlar karşılaştırıldığında sıralama şöyle.
Fenerbahçe – 2049
Galatasaray – 1995
Beşiktaş – 1935
Trabzonspor – 1912
Görüldüğü gibi dört takımında topladığı puanlar birbirine çok yakın. Birisi bir kaç sezon kötü gitse sıralama rahat değişir.
Peki başkanları büyüklük hakkında konuşan takımlara bir bakalım
Altay - 984
Ankaragücü - 917
Bursa - 735
Adana - 527
Gaziantepspor - 487
Göztepe - 284
Kayserispor - 228
Bu takımlardan başkanı konuşan Bursa, Ankaragücü, Gaziantep, ve Kayserispor’a baktığınız zaman amaçlarının bir haksızlığı ortaya çıkarmak değil sadece mide bulandırmak olduğunu görürsünüz kaldı ki bugünki havuz sisteminide kendileri onaylamıştır. Eğer büyüklükten dolayı ayrıcalık söz konusu ise Beşiktaş, Galatasaray ve hatta Fenerbahçe’nin de büyüklüğünü sorgulamalılar çünki rakamlara baktığımızda dört büyüklerin aralarında büyük farklılıklar yok. En büyük fark üç Istanbul takımının arkasında kocaman bir ulusal basının olması. Ulusal basın diyorum çünki Trabzon hariç her ilde onlara hizmet eden cemiyet, dernek, yada gazete var. Zaten problemin kaynağıda bu. Eğer bu konuda konuşan başkanlara bakarsanız bu Istanbul’un üç büyük takımından birisini tuttuklarını görürsünüz. Şu anda ufak bir takımın başkanlığını yaparak staj yapmaktadırlar. Sırf bu fark bile onların büyük bir takım olmalarına engeldir çünki henüz kendi kafalarında büyük olamıyorlar.
Son bir istatistik ile büyüklük konusunu kapatalım. Aşağıdaki tablo dört büyük takımın ilk dört içinde kaç defa birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü olduğunu gösteriyor. Burada da arada çok büyük fark yok ve tablo bir kaç sezonda değişebilir ama bu istatistiklere ulaşabilecek başka bir takım olmadığı da çok açık. Gönül isterki Kayserispor, Gaziantepspor, ve Gençlerbirliği gibi takımlarımızda ligten düşmeyi tarihlerinden silsinler ve benzer bir istatistik yakalasınlar. Ondan sonra konuşurlarsa konuşsunlar.
Takım 1. 2. 3. 4. Toplam
Galatasaray 9 6 8 4 27
Fenerbahçe 9 10 5 1 25
Trabzonspor 6 7 6 5 24
Beşiktaş 7 7 4 4 22
Umarım bu istatistikler biraz olsun bazılarını uyandırır kaldıki havuz sisteminde büyüklüğe göre verilen pay başarıya göre verilen paydan çok daha azdır. Trabzonspor’un büyüklükten dolayı aldığı payı geri kalan Anadolu takımlarına bölerseniz takım başına bir kaç yüz bin dolar düşer ki bunu başarıları ile çok rahat kapatırlar. Dediğim gibi olay adalet aramak falan değil. Malesef, olayın büyük çoğunluğu gündem yaratmak geriye kalanıda çekememezlik ve kıskançlıktan ibaret.
Son olarak büyüklük üzerine bir iki söz.
Trabzonspor 4. büyük değildir 4 büyük takımdan birisidir. Yapılan degerlendirmeye göre ilk dört içinde yeri değişir. Trabzonspor'un 4. büyük olacağım diye hiç bir zaman derdi olmamıştır lakin böyle bir düşünce büyüklük tanımına aykırıdır.
Geçen yazımda Ziya hocamızın basından gelen eleştirileri duyduktan sonra bir kere de “acaba?” diye kendisine sormasını tavsiye etmiştim. Bu kadar çok insanın aynı şeyleri söylemesini Ziya Doğan inadı bile kaldıramaz demiştim. Kaldıramadı da.
Peki ne yaptı sayın hocamız? Aslında pek bir şey yapmadı. Kadro açısından herşey aynı fakat dün dediğimiz gibi hücum oyuncusu sayısından çok onların ve diğer oyuncuların ne yaptığı önemliydi. Forvet hattı bildiğimiz gibi idi. Yattara ve Gökdeniz her zamanki güzel futbollarını sergilediler ama daha önce dediğimiz gibi onlar golcü değiller. Iki golü atan Ceyhun’da aslen golcü değil ama Yattara ve Gökdeniz’e göre topu istediği adrese daha iyi yolluyor sadece. Yani bugün ki maçta ortasaha ve hücum hattı geçen maçın ikinci yarısı gibi idi. Ondan ileri gidemediler.
Beni “Ziya Doğan “acaba” mı dedi” dedirttiren nokta defans bloku ile alakalı idi. Bu bölgede oyuncular daha önceki maçlarda hep çakılı oynuyorlardı. Bu oyun sonucu toplar defanstan hücuma şişiriliyordu. Bu konuda onları şuçlayamıyordum bile çünki oyun sistemi gereği defanstan çıkamıyorlardı. Bugünki maçta Erdinç ve Risp devamlı ortasahaya yakın oynadılar. Hatta Ayman yada Hüseyin ileri çıktığında yada defansa geldiklerinde onlar ileri çıkıp ön liberoluk yaptılar. Ayrıca kenarlardaki Musa ve Celaleddin’de ileri bindirmelerde hiç tereddüt etmediler. Bu tarz oyun Ayman ve Hüseyin’e sahanın her yerinde özgürce topa basma fırsatı verdi. Böylece Hüseyin’den Zidane vari hareketler gördük ve öz güven çok yüksek noktalara çıktı. Defans bloğuna ve Hüseyin Ayman ikilisine sadece şapka çıkarılır. Tabi sonunda oyun tarzını değiştirip (en azından defans ve önliberoda) fazla defans oyuncusu ile bile hücum oynanacağını kabullenen sayın Ziya Doğan’a da şapka çıkarılır.
Defans ve önliberoları beğendik ve ilerisi için ışık veriyorlar ama ortasaha ve hücum hattındaki oyuncularda hala problemler var. Çarkları beraber işletemiyorlar. Iki problem var bu bölgede. Birincisi aralarında uyum yok denecek kadar az. Ikincisi de Gökdeniz, Ceyhun ve Yattara nerede ise aynı özellikli oyuncular. Bu çözülmesi zor bir problem değil ama hayatı boyunca golü önlemek için çalışmış bir teknik adamın bunu nasıl çözeceğini hep beraber göreceğiz. Eğer bu problemin çözümünü Ceyhun’un gol atması ile çözmeyi hayal ediyorsa işimiz çok zor çünki bu her zaman bizi kurtarmaz. Yine bize yedekleri göklere çıkartıyor diyecek ama ben hala şu Cem Demir’in bu formsuz forvette oyuna nasıl sokulmadığını anlamış değilim. Hemde herkesin yakalandığı gribe yakalanmamış olmasına rağmen son 10 dakika bile oyuna alınmaması tam bir Ziya Doğan klasiğiydi. Bakalım Gaziantepspor kupa maçında oynayacak mı?
Dediğim gibi oyun hala çok üst düzeyde değildi. Sadece Ceyhun’un şutları hefedini bulduğu için galibiyet geldi. Bu arada Yattara ve Gökdeniz’in hakkını yemiyelim. Ikiside çok çalıştılar ve şansları yanlarında değildi. Yanlız Umut’un bir aşırtma denemesi hariç gol tehlikesi yaratamaması düşündürücü. Gerekten çok çalışıyor ama bir türlü son vuruşları yapamıyor. Onun Cem gibi dağıtıcı bir partnere ihtiyacı var. Umut’un partneri Ersen olamaz. En azından iki forvet oynanan oyunlarda yanına biraz daha hareketli birisi konmalı ki boş alanlar bulabilsin. Herşeye rağmen Ziya Doğan hocamız sonunda inadını kırıyor galiba. En azından savunma ve ön liberoların hücuma çıkmalarını engellemedi. Bu en azından bir umut olduğunu gösterdi. Inşaallah hocamız “acaba?” sorularını sıkça sorar kendisine bundan sonra.
Hakem genelde iyiydi. Sadece yan hakemin Hasagiç’in dışarı çıkmasını önlediği topu korner olarak değerlendirmesi hakikaten bir vahiy gelme olayı gibiydi. Onun haricinde ciddi bir hata yapılmadı. Tabi bunda iki takımın oyuncularının iyi niyetleride etkiliydi. Bu konuda başka bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Hakemlerimiz medyada hakikaten çok haksız olarak hırpalanıyorlar. Bu hafta Beşiktaş ve Fenrebahçe maçlarında ceza sahası içinde elle oynama vardı. Şimdi bu birbirine çok benzer pozisyonun birisi bir Istanbul takımın aleyhine diğeride başka bir Istanbul takımının lehineydi. Burada medyanın Istanbul takımları tarafından nasıl baskı altında tutulduğu ortaya çıkıyor. Beşiktaş’ı yazan yazarların çoğu rakip cezaalanındaki pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi. Bu pozisyonun benzeri FB maçında oldu ve neredeyse bütün FB yazarları penaltı değil dedi. Bu basit karşılaştırma bile medyanın Anadolu takımlarına karşı nasıl bir baskı kurduğunun bir göstergesi. Kendi lehlerine olduğu zaman başka aleyhlerine olduğu zaman başka davranıyorlar ve bunu milletin gözünün içine baka baka yapıyorlar. Tabi her iki takım yazarlarından bir kaç tanesi bu değerlendirmenin dışında. Böyle bir medya baskısı altında hakemler ne yapsın. Ne yapsalar yaranamıyorlar. Istanbul takımlarına çalışmaları da bir işe yaramıyor çünki diğer Istanbul takımları ağlamaya başlıyor ve tartışma hangi Istanbul takımına daha çok iltimas geçildiği üzerine yoğunlaşıyor ki bu geldiğimiz seviyenin derinliğini gösteriyor. Anlayana…En son Gökhan Bozyiğit tarafından düzenlendi; 13.02.2007, 13:20.2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor
Yorum
-
Musampa
isyan etti
TRABZON’A geldiği günden bu yana bir türlü istenilen oyunu ortaya koyamayan Musampa sonunda isyan bayrağını açtı.
Menajeri aracılığıyla sıkıntılarını yönetime ileten Kongo asıllı Hollandalı futbolcu ‘İlk geldiğimde hazır değildim. Şimdi hazırım ama şans bulamıyorum. Düşünülen bir oyuncu olmadığım ortada. Keşke ben de gitseydim’ dedi.
Stepanov, ilk kez yedek soyundu
BORDO-Mavili ekibe geldiği günden bu yana savunmada adeta istikrar abidesi olan Sırp stoper Stepanov, teknik direktör Ziya Doğan tarafından Gaziantep maçının ilk 11’i açıklandığında adeta şok oldu. Doğan, savunmanın göbeğinde Risp-Erdinç ikilisine şans verince, Stepanov da yedek kulübesine oturmak zorunda kaldı. Trabzonspor’da ilk kez yedek kaldığını söyleyen Stepanov ‘Profesyonellikte her şey oluyor’ diye konuştu.2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor
Yorum
-
Trabzon’un yeni Fatih’i
Tabzonspor’un yeni transferi Ceyhun Eriş, Gaziantepspor maçındaki süper performansıyla Bordo-Mavililer’in gönlünü kazanmasını bildi. Camiada tecrübeli yıldız için “Trabzon’un yeni Fatih’i” şeklinde yorumlar yapılırken, Ceyhun bu benzetmeden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Bordo-Mavili futbolcu, “Fatih Tekke, çok iyi bir golcü, bu nedenle yapılan benzetme çok hoşuma gitti” dedi. Yeni formasıyla daha çok goller atacağını belirten Ceyhun, “Ben kendime güveniyorum. Ankaragücü’ndeki çıkışımı Trabzonspor’da da sürdüreceğim. Hedefim Milli Takım formasını giymek. Bunun için çok daha fazla çalışmam gerektiğini biliyorum” diye konuştu. Golcü oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: “Gaziantep galibiyetiyle moral bulduk. Ancak çıkışımızı devam ettirmeliyiz. Önümüzdeki Denizlispor ve Beşiktaş maçlarını mutlaka kazanmalıyız. Takım olarak bunu başarabilecek güce sahibiz. Taraftarımızdan bizi desteklemesini istiyoruz.”
Kaleyi gole kapattılar
TRABZONSPOR, son dönemlerde kalesinde rakip takımlara gol şansı vermiyor. Bordo-Mavililer, lig ve Türkiye Kupası’nda yaptığı son yedi maçta sadece bir gol yedi. En son ligin 16. haftasındaki Bursaspor karşılaşmasında filelerinde iki top gören Karadeniz ekibi, söz konusu dönemde sadece Konyaspor ile kupada oynadığı maçta penaltından gol yemişti.
Haluk AYYILDIZ2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor
Yorum
-
İlk olarak marcelinhos100 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCamiada tecrübeli yıldız için “Trabzon’un yeni Fatih’i” şeklinde yorumlar yapılırken, Ceyhun bu benzetmeden dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Yok daha neler..
Bir maçta iki gol attı diye hem de..
Fatih olabilmek için düzenli istikrar şart..
Yorum
-
kutoz

Metin TOKAT
Top ele, el topa!
Rize-F.Bahçe (Selçuk DERELİ)
Bu maça atanması hataydı. İdarecilerin müsabaka öncesi söylemlerinden dolayı gergindi. Ceza alanı içinde Deniz'in göğsünden seken topun açık olan koluna çarpmasını görüş alanında olduğundan ve yardımcı hakeminin tecrübesiz olmasını göz önünde bulundurarak devam ettirmeliydi. Kararı verdikten sonra yardımcı hakemini işaret etmemeli...
Sen ne terbiyesizsin metin tokat... 96 yılında fb.nin şampiyonluğu elimizden aldığı maçta, Abdullah'ın eline çarpan topa verdiğin kararda, kimden icazet almıştın. şimdi çıkıyorsun, ele top çarptı diyorsun. Bu yazdığınız satırlarla aldığınız para sizlere haram olsun...En son Misafir tarafından düzenlendi; 13.02.2007, 13:44.
Yorum
-
Başka hiçbir yerde bulamayacağınız goller, en güçlü, hızlı, doğru haber, özel röportajlar, canlı sonuçlar, istatistikler, oyunlar 365 gün 24 saat beIN SPORTS'ta!
Başka hiçbir yerde bulamayacağınız goller, en güçlü, hızlı, doğru haber, özel röportajlar, canlı sonuçlar, istatistikler, oyunlar 365 gün 24 saat beIN SPORTS'ta!
ceyhunun bu sene attığı birbirinden güzel beş gol izleyelim izlemek için üye girişine martinez61 şifreye de 1984 yazınEn son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 13.02.2007, 14:05.2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor
Yorum
-
ve birbirinden güzel gol pasları al da at ceyhundan izlemek için üye girişine martinez61 şifreye de 1984 yazınEn son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 13.02.2007, 14:05.2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor
Yorum
-
"‘SİZİ SEVİYORUM’"
Gaziantepspor maçında attığı gollerle gündeme damgasını vuran Ceyhun Eriş’in ikinci golden sonra hemen kameralara koşarak öpücük gönderip, sonra da el sallamasının sırrı ortaya çıktı. Tecrübeli futbolcunun, Ankara’da bulunan eşi ve çocuklarına selam gönderip, “Sizi seviyorum” diye bağırdığı kaydedildi. Ceyhun, “Benim için bu maç çok önemliydi. Hüseyin Avni Aker’de ilk kez Trabzonspor formasıyla maça çıkarken, ortaya koyacağım futbol çok önemliydi. Herkes de benden bir şeyler bekliyordu. Bu maçta iki gol atmam, takımın kazanması gerçekten çok iyi oldu. Benim bugünlere gelmemde ailemin önemi büyüktür. Gollerimi onlara hediye ettim. Kameranın önüne geçip eşim ve aileme öpücükler gönderdim” şeklinde konuştu.
Trabzonspor’u Adeta İpten Aldı
Trabzonspor’a ligin devre arasından sonra Vestel Manisaspor maçı öncesi Ankaragücü takımından transfer edilen Ceyhun Eriş, Gaziantepspor ile oynanan maçta takımının galip gelmesinde en büyük etken olurken attığı iki golle geceye damgasını vurmayı bildi. Tecrübeli futbolcu, Bordo-Mavi formayı giyerek Hüseyin Avni Aker Stadı’nda çıktığı ilk maçında olumlu bir futbol ortaya koyarken, attığı mükemmel iki golle de takımını 3 puana taşıyıp, belki de sıkıntılı bir süreçten çıkışta başrol oynamış oldu. Ceyhun Eriş’in ilk maçındaki bu başarılı grafiği alkışlanırken, taraftarlar da, “Ceyhun’un attığı gol Trabzonspor’a hayat verdi” demekten kendilerini alamadılar.
Doğan-Yönetim Çok Memnun
Ceyhun Eriş’in ilk maçında iki gole imza atması, orta alandan şutör bir ismin sahne alması hem Teknik Direktör Ziya Doğan’ı, hem de yönetimi sevindirdi. Doğan, “Ceyhun bizimle henüz 4-5 idmana çıkmasına rağmen olumlu işler yaptı. İki gol atarak kendisine olan güveni boşa çıkarmadı. Ceyhun’un takıma tam adaptasyonuyla birlikte çok daha yararlı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Başkan Yardımcısı İbrahim Haciosmanoğlu, “Bizim Ceyhun’u transfer etmek istememizin ne kadar doğru bir tercih olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Orta alandan sürpriz golcü konusunda sorun yaşıyorduk. Bu sorunu Ceyhun ile çözmüş olduk” diye konuştu.13.02.2007 - Bu haber 42 kişi, tarafından okundu.
bizde sandık ki bize sizi seviyorum dedi2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor
Yorum
-
Ayman inanıyor..
Trabzonspor'un Mısırlı oyuncusu Ayman Abdelaziz, bu sezon sonunda ilk 4 takım arasında yer alacaklarını ve Fortis Türkiye Kupası'nın da sahibi olacaklarını savundu. Eninde sonunda bu takıma geleceğini bildiğini ifade eden Ayman, ''İlk devre hakikaten kötü bir dönem geçirildi, ama artık bunların hepsini unutmak gerekiyor'' dedi..
Ayman, Trabzonspor Dergisi'nin şubat sayısındaki röportajında, Trabzonspor'da olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ve heyecanlı olduğunu ifade ederek, ''Trabzonspor, çok büyük bir camia. Büyüleyici taraftara sahip. Müthiş bir stat atmosferi var. Türkiye'nin 4 büyük takımından bir tanesi. Şehirde futbolu çok seviyorlar'' dedi.
Bordo-mavili takım ile bu sezon yaptığı ilk transfer görüşmelerinde basit bir sorun çıktığını ifade eden Ayman, şöyle devam etti:
''Gençlerbirliği ve Trabzonspor yönetimleri arasındaydı sorun. Sağlık kontrolünden de geçmiştim, ama sonra kulüplerin yöneticileri arasında parayla ilgili sorun olduğunu öğrendim. Gençlerbirliği'ndeki kampa döndüm. Sonra sorun çözüldü ve transferim gerçekleşti. Trabzonspor, Türkiye'de büyük bir takım ve hedefi de büyük. Avrupa'da ve Türkiye'de iyi başarıları var. Hedefim Trabzonspor ile şampiyonluk yaşamak. Bunun için çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyim.''
''MALATYASPOR'DAYKEN TRANSFERİM OLMAMIŞTI''
Teknik direktör Ziya Doğan'ın Trabzonspor'u çalıştırdığı ilk dönemde kendisinin Malatyaspor forması giydiğini dile getiren Ayman, ''O zaman da iki kulüp benim transferim konusunda anlaşmaya varmıştı, ama bir Trabzonspor-Malatyaspor maçında çapraz bağlarım koptu. Trabzonspor da beni transfer etmekten vazgeçti. Çünkü ağır bir sakatlık geçirdim. O dönem Trabzonspor'a gelmek nasip olmadı'' dedi.
O dönem Trabzonspor'a transferinin gerçekleşmediği için üzüldüğünü dile getiren Ayman, ''Ama kısmetimin açık olduğunu da biliyordum. Buraya gelmeyi kendi içimde çok istiyordum, bir gün bu kente gelebileceğimi hayal ediyordum. Ancak o dönem gelmeyi bir başka istemiştim. Çünkü Trabzonspor'da çok kaliteli bir futbolcu kadrosu vardı. Takım iyi durumdaydı ve tüm kulvarlarda yol alıyordu. Şampiyonlar Ligi'ne katılma planları yapılıyordu. Kısacası her yönden çok cazipti'' diye konuştu.
Ziya Doğan'ın kendine özgü bir sistemi olduğunu kaydeden Ayman, şöyle konuştu:
''Ben de onun sistemine en iyi şekilde uyan futbolculardan biri olarak kendimi görüyorum. O nedenle aramızda güçlü bir bağ var. Zaten Malatyaspor'da birlikte çalışırken çok başarılı olduk. Aynı başarıyı Gençlerbirliği'nde de sürdürdük. Şimdi bunu Trabzonspor'da tekrarlamak istiyorum. Türkiye Süper Ligi hakikaten çok zor bir lig. Sistem olarak, mantalite olarak her şey çok farklı. Türkiye'de oyun disiplini ve futbolcu mantalitesi çok önemli. Futbolu bu gerçekler doğrultusunda oynamak gerekiyor. Ziya Hoca'nın da bir sistemi var ve bu sistemi çok iyi tanıyorum. Zaten benim karakterim de Ziya Hoca'nın karakterine tam anlamıyla uyuyor. Onun sistemine göre hareket ediyor, çok koşuyor, çok çalışıyorum. Sürekli hareket halindeyim. Agresif ve sürekli baskı yapmam en büyük özelliklerim. Ziya Hoca da çok hırslı, sürekli kazanmak istiyor, başarısızlığa asla tahammülü yok. Bu yüzden hiç ayrılmıyoruz.''
''KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALDI''
Trabzonspor'u sürekli takip etiğini ve eninde sonunda bu takıma geleceğini bildiğini ifade eden Ayman, ''İlk devre hakikaten kötü bir dönem geçirildi, ama artık bunların hepsini unutmak gerekiyor. O kötü günler geride kaldı. Önümüze bakmak zorundayız. Ligde ve Türkiye Kupası'nda başarıya ulaşmamız gerekiyor. Takıma tek tek baktığımızda çok kalite futbolculardan kurulu. Hepsi ayrı bir takım. Gökdeniz, Hüseyin, Yattara, Ersen, Umut, elit oyuncular. Kısacası bu futbolcu kadrosu teknik direktör Ziya Doğan'la birleşince geriye sadece başarılı olmak kalıyor'' dedi.
Takıma alıştığını ve oyuncuları önceden tanımasından dolayı da bu sorunu erken aştığını belirten Ayman, sözlerine şöyle devam etti:
''Belki oyun ve mantalite olarak biraz farklılıklar olabilir. Mesela oyun içinde kim ne yapıyor, nasıl pas atıyor, kademe farklılıkları nasıl oluşuyor. Ama kısa sürede tam olarak tüm oyuncuların özelliklerini çözerim. Ligin ikinci yarısını ise iyi bir yerde bitireceğimize inanıyorum. En kötü ihtimalle UEFA kupasına katılırız diye düşünüyorum. Türkiye Kupasını da almak istiyoruz. Takımımız çok kaliteli. Kısacası bana göre ligde ilk 4 takım arasında yer alırız. Kupayı da alırız. Trabzonspor, her sezon şampiyonluğa oynuyor. Gelecek sezon da öyle olacak. Bunu herkes biliyor. Ben de böyle bir mücadelenin içinde olacağım için çok mutluyum, ama şimdiden o zamanı düşünemeyiz. İlk önce bu sezon neler yapabiliriz ona bakmalıyız.''
''ANADOLU'DAN BAŞKA ŞAMPİYON ÇIKAMAZ''
Türkiye liginin çok zor olduğunu ve ekonomik problemlerin yaşandığını kaydeden Ayman, ''Sistem sorunu var. Taraftar eksikliği var. Ben 7 yıldır Türkiye'de futbol oynuyorum. Trabzonspor'dan başka bir Anadolu takımının şampiyon olabileceğine inanmıyorum'' dedi.
Mısır Milli takımı ile uzun süredir bir probleminin bulunduğunu ifade eden Ayman, ''Benim ülkemde askerlik problemim bulunuyor. Türk pasaportu aldığım için bana çok kızıyorlar. Ben de onlara kızdım. O nedenle milli takıma gitmiyorum'' diye konuştu.
Ayman, kendi mevkisinde oynayan oyunculardan Türkiye'de Aurelio ve Hüseyin'i, dünyada ise Patrick Viera, Claude Makalele ve Gilberto Silva'yı beğendiğini belirtti.
Mısırlı oyuncu futbolu bırakması halinde antrenör olma düşüncesinin olduğunu kaydetti.
Yorum
-
çok güzel yakalamışsın kardeşim, bu utanmaz adamın satıldığının ilanıdır bu satırları...abdullah'ın kolu vücuduna yapışıkken verdiği karara bak, deniz sağ eliyle topu voleybolcu gibi düzeltirken yazdığı şeylere bak....İlk olarak kutoz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Metin TOKAT
Top ele, el topa!
Rize-F.Bahçe (Selçuk DERELİ)
Bu maça atanması hataydı. İdarecilerin müsabaka öncesi söylemlerinden dolayı gergindi. Ceza alanı içinde Deniz'in göğsünden seken topun açık olan koluna çarpmasını görüş alanında olduğundan ve yardımcı hakeminin tecrübesiz olmasını göz önünde bulundurarak devam ettirmeliydi. Kararı verdikten sonra yardımcı hakemini işaret etmemeli...
Sen ne terbiyesizsin metin tokat... 96 yılında fb.nin şampiyonluğu elimizden aldığı maçta, Abdullah'ın eline çarpan topa verdiğin kararda, kimden icazet almıştın. şimdi çıkıyorsun, ele top çarptı diyorsun. Bu yazdığınız satırlarla aldığınız para sizlere haram olsun...
satılmışsın sen metin tokat satılmış, burnundan lime lime gelsin aldığın paralar, gencecik iki canın kanları tutsun eline yüzüne...aaah neler söylemek istiyorum ama....Rüyaları gerçeklestirmenin en kestirme yolu uyanmaktır...
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum