Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• görüntü olarak o cezalarin nedeni taraftar , fakat sorun Taraftarda demek asla dogru olmaz.

Sorunlari hepimiz biliyoruz. 2 sezon boyunca Ceza toplami bir Celaleddinin yillik aldigi paranin ücte biri ki iki sezondan bahsediyoruz.

Taraftarin "cezasini" ödemekten biktiysa bizim yönetim, Musampa, Celo, Keceli vs. servetler ödemekten kacinsin.

Sadece seyirci kapama cezasinda taraftar daha bilincli hareket etmesi lazim. Stad disindan bagirmak iyi güzelde sonunda ise yaramiyor.

En cok ceken taraftar biziz. Ben yinede ceza toplamina bakarsan maliyet olarak cok ucuzuz diyorum.
    burasi türkisch.

Are you not entertained?

Yorum

• Kazım kanat'ın kuyruk acısı nerden kaynaklanıyor. Bize bu kadar niye ezik bilen varmı?
      Yeni bir stad istiyoruz...
      Trabzonspor taraftarina ve takimina yakisan bir stad...Trabzonspor üye no: 13911

Yorum

• akımımızın başarılı oyuncuları Tolga Zengin ve Umut Bulut, Trabzonspor Taraftarlar Derneği ve KTÜ-TS tarafından KTÜ Mehmet Yazıcı amfisinde düzenlenen panele katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladılar.
        “Ligin ilk yarısı kötü geçti”
        Genç kalecimiz Tolga, ligin ilk yarısının kötü geçtiğini belirterek, “Ligde takımlar arasındaki puan farkını görünce ilk yarı kaçırdığımız öyle maçlara yanıyoruz. O puanları alsak şimdi şampiyonluğu kovalıyor olacaktık. Önümüzdeki sezon da hedefimiz şampiyonluk olacak. 1983 yılında doğdum ama şampiyonluk görmedim. Ben de bu tribünlerden geldim ve şimdi o takımda oynuyorum. Futbolcu, taraftar, aile, çevre olmak üzere herkes şampiyonluk istiyor. İnşallah o güzel günler geri gelecek'' dedi.

“Trabzonspor forması çok büyük”
        Trabzonspor formasının büyük olduğunu söyleyen Tolga, ''İster istemez formanın, taraftarın ve stadın baskısı oyuncular üzerinde hissediliyor. Ama bunlar olması gereken baskılar. 5-6 sene önce tribünde maç izliyorduk. Tabi ki orada oynamak ve zorluklar içerisinde başarılı olmak iyi oluyor. Sadece bizim için değil, rakipler içinde Avni Aker'in ne olduğu ortada” diye konuştu.

“Hatalarımdan ders alıyorum”
        Tolga, bir öğrencinin kendisine sorduğu Trabzonspor'da ilk defa sahaya çıktığı maçta Ali Sami Yen Stadı'nda 4 gol yemesinin kendisi üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığı şeklindeki soruya, “İlk defa 4 gol yiyen kaleci ben değilim. Ama o maçtan sonra a milli takıma gittim. Herkes bana destek verdi. Kaza yapmadan şoför olunmaz. Yaşayacağım en kötü şeyi yaşadım. Daha ne olacak dedim. Önemli olan o hatalardan ders almak. O maç olmasaydı buralarda olmayacaktım. Belki o maç iyi oynayacak daha sonra kötü olacaktı. Önemli olan merdivenleri birer birer çıkmak” diye konuştu.

“Trabzonspor’da kaptan olmak büyük onur”
        Trabzonspor'da forma giymenin büyük onur, kaptan olmanın ise daha büyük onur olduğunu vurgulayan Tolga, “'Trabzonspor'da kaptanlık yapmak Trabzonspor ruhu istiyor. Birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Neticede kaptanlık yapmak gurur verici bir olay'' dedi.

Bir öğrencinin Fenerbahçe kalecisi Rüştü Rençber'in kendisi hakkında övgü dolu sözlerini hatırlatması üzerine Tolga, Rüştü'nün Dünyada marka olmuş bir isim olduğunu ve onun kadar başarılı olmak istediğini kaydetti.

“Takım içinde bir sıkıntımız yok”
        Tolga yine bir öğrencinin, Fatih Akyel Teknik Direktör Ziya Doğan ile anlaşamayarak takımdan ayrıldı siz Doğan ile bir sıkıntı yaşıyormusunuz biçimindeki sorusuna, ''Bir takımın patronu ve onun koymuş olduğu kuralları var. Kampta yatma, bilgisayar konusu olsun her şey dozajında yapılırsa problem yok. Ben kampta filimde izliyorum ama gece geç saatlere kadar değil. Belli kurallar olmak zorunda. Çok baskı ve sıkıntı verecek kurallar yok. Uyum sorunu olabiliyor. Her oyuncu hocayla uyuşamayabiliyor'' yanıtını verdi.

“Sokağa çıkamadım”
        Tolga, ligin ilk yarısında 7 maçlık kötü periyotta sokağa çıkamadığını ifade ederek, ''İnsan gözünün içine baktığı zaman anlıyor neler düşündüğünü. Asla içimde insanlara karşı hava yapma düşüncesi yok. Kötü sonuçlardan çok etkileniyoruz” dedi.

“Tarihe geçmek istiyoruz”
        Takımımızın golcü oyuncusu Umut Bulut, takımın 23 yıldır şampiyon olamadığını ve bunu gerçekleştirerek tarihe geçmek istediklerini belirterek, “Bu yıl öncelikli hedef Türkiye Kupası'nı kazanmak. 'Uzun yıllardır Trabzonspor'un şampiyonluk özlemi var. Herkes istiyor ama en çok isteyen futbolcular. Tarihe geçmek istiyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Bu senede önümüzdeki sezonda sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağız'' dedi.

“Şampiyonluk şansımız devam ediyor”
        Bu yıl şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'nin avantajlı gözüktüğünü kaydeden Umut, ''Ama bizde şampiyon olabiliriz. Matematiksel olarak şansımız var. Tabi bu kolay değil zor. İkinci yarı çıkışımız var. Galatasaray'ı yenip çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Trabzonspor, her takımı yenebilecek güçte'' diye konuştu.

“Fatih Tekke gibi olmak istiyorum”
        Umut, Fatih Tekke'nin ardından Bordo-Mavili takımda oynamanın kendisinde bir baskı oluşturmadığını ifade ederek, ''Ama kolay değil. İster istemez bir baskı oluyor. Trabzonspor, büyük bir camia ve beklentiler var. Bu beklentilere karşılık vermek zorundasınız. Bende bunun için çalışıyorum. Fatih ağabey gibi iyi bir forvet olabilirsem ne mutlu bana. Şota ve Fatih Tekke gibi kalıcı bir isim olmak istiyorum'' dedi.

“İlk yarıda şanssızlık var”
        Teknik Direktör Ziya Doğan'ın sezon başında bordo-mavili takıma gelmediğini kaydeden Umut, ''Lazaroni'den sonra Ziya hoca geldi. Her hocanın istediği oyuncu kadrosu vardır. Ziya hocada düzen tutturana kadar zaman geçti. O dönemde 7 maçta kötü sonuçlar alındı. Galip gelebileceğimiz maçları şansız bir şekilde kaybettik. Şimdi iyi bir hava yakaladık ve bunun devamını getirmek istiyoruz'' diye konuştu.

“Marcelinho uyum sağlayamadı”
        Umut, Trabzonspor'dan devre arasında ayrılan Brezilyalı oyuncu Marcelinho'nun iyi bir oyuncu olduğunu belirterek, ''Neticede değişik bir ortama gelmişti. Uyum sorunu yaşadı. Adapte olmak kolay değil. Marcelinho'da iyi niyetli oynuyordu. Almanya'ya döndü. Oranın kültürünü biliyor. Aşı tutmadı derler ya bizim takımda da öyle oldu'' dedi.

“Trabzonspor’a gelerek hedefimi gerçekleştirdim”
        Umut, bir öğrencinin hedeflerini sorması üzerine “Trabzonspor ile anlaşarak hedeflerimden birini gerçekleştirdim. Ankaragücü kulübünde oynarken en büyük hedefim 4 büyük kulüpten birinde forma giymekti. Galatasaray’la bir görüşmem olmuştu. Ama ben buraya geldim. Şimdi ilk hedefim milli takıma yükselmek. Uzun yıllar Bordo-Mavili formayı giydikten sonra Avrupa’ya gitmek isterim. Tabi bunun için önümde çok zaman var. Ülke olarak da İspanya benim ilk tercihim olur” diye konuştu.

“Ben Trabzonsporluyum”
        Umut, kendisine hangi takımı tuttuğunun sorulması üzerine, “Benim tuttuğum takım küçüklüğümden beri Trabzonspor. Ayrıca Ankaragücü’nü destekliyordum. İçimde İstanbul takımlarına karşı sempati hiç olmadı. Ama profesyonel bir futbolcunun asla takımı olmaz. Hangi takımda oynuyorsa o takım için mücadele eder” diyerek sözlerini tamamladı.

Oyuncularımıza panel öncesi ve sonrası yoğun ilgi gösteren öğrenciler, bol bol fotoğraf çekilip, görüntü aldılar.

En son Şuayip Aydın tarafından düzenlendi; 08.03.2007, 17:02.
        Kiminle Gezdigimize,Kimlerle Arkadaşlık Ettigimize Dikkat Etmeliyiz! Çünkü Bülbül Güle, Karga Çöplüge Götürür:

Yorum

• tebrikler

Tolga ve Umut'un bu güzel düşüncelerinden ve kişiliklerinden dolayı kutluyorum... Tolga eğer gerçekten bu düşüncelerde ise değil 4, 10 gol yese de artık ses çıkartmam fakat istedikleri şampiyonluk için biraz daha kendilerini geliştirmeleri kanısındayım...

Yorum

• vay be titia nın anfisi ne kadar değişmiş.
            Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

• Vay be. Umut Trabzonsporlu muymuş?
              Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
              Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
              - Eomer -

Yorum

• Kazim Kanat SEREFSIZDIR. Hemde önde gideni...
                Rahmetli Babamin bu Dünyada bana birakdigi en büyük Miras "ÖLÜMSÜZ TRABZONSPOR ASKIDIR".

Yorum

• bilgilendirmeler için sağolun arkadaşlar...

(UEFA)

Yorum

• Trabzonlu taraftarların isyanı!
                    Turkcell Süper Ligi'nin 24. haftasında oynanacak Galatasaray-Trabzonspor maçına yoğun ilgi gösteren Trabzonspor taraftarları, kendilerine ayrılan biletlerin 10 dakikada bitmesine isyan etti.

Pazar akşamı Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak dev maç öncesi bilet kaosu yaşanıyor. Biletix yetkililerinin Trabzonspor taraftarlarına ayrılan biletlerin yarın 14.00'te satılacağını duyurmasının ardından, ani bir karar değişikliği ile biletlerin bugün 15.00'te satışa çıkarılması Trabzonspor taraftarını çıldırttı. Bilet alabilmek umuduyla Biletix gişelerine koşan Bordo-mavili taraftarlar, biletlerin 10 dakika içinde bitmesine isyan ederek, karaborsacıların biletleri aldıklarını iddia etti. Galatasaray-Trabzonspor maçının biletlerinin çarşamba günü satışa çıkmasına rağmen, Trabzonspor taraftarlarına satılacak olan biletler satışa çıkarılmamış, cuma günü satışa çıkarılacağı açıklanmasına rağmen, biletlerin bugün 15.00'te satışa çıkarılarak kısa sürede tükenmesi Bordo-mavili taraftarların tepkisine neden oldu. Bilet fiyatlarının düşük olmasından dolayı maça ilgilinin çok fazla olduğu öğrenilirken, karaborsacıların maçın biletlerinin büyük bölümünü satın aldığı ileri sürüldü.
                    Sampiyon olmamiz icin ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.

DERIN TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak ahmetturk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Kazım kanat'ın kuyruk acısı nerden kaynaklanıyor. Bize bu kadar niye ezik bilen varmı?
                      2 maçta 6 gol yedikleri için olabilir mi ? Bi tahmin sadece
                      Kendini geliştirmeli(!). Hiç bir futbolcu Trabzonspor'dan üstün değildir(!). Yeniden yapılanalım(!). Özümüze dönmeliyiz(!). Transferi kapattık(!).

Yorum

• Umut Trabzonsporluymuş...Sahadaki o azmi, o inancı, o hırsı başka birşeyle açıklamak mümkün mü ki...Umut Bulut sen bizim herşeyimizsin...
                        "Ya biz 2010-2011 Şampiyonluk Kupasını alacağız, ya da o bizi"...

Yorum

• aynen katılıyorum ziya donın bir başka demecinde işe eger boyle devam edrsek ve de fener bahce puan kaybetye devam ederse şampiyon olma ihtimali bile var diye konus du am hic bir zaman revaha kendimiz kaptır malıyız kendimi daha duze cıkmadık diye kosnuştu......
                          Kiminle Gezdigimize,Kimlerle Arkadaşlık Ettigimize Dikkat Etmeliyiz! Çünkü Bülbül Güle, Karga Çöplüge Götürür:

Yorum

• GALATASARAY'A DA GOL ATMAK İSTİYOR-

Lig'de Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında gol atan Umut Bulut, Galatasaray maçında da gol atmak istediğini söyledi.
                            Beşiktaş'a 2, Fenerbahçe'ye 1 gol atan Umut Bulut, gol atmak adına maçlarda elinden geleni yaptığını ifade ederek, ''Her golcü gol atmak ister. İnşallah Galatasaray maçında da gol atarım'' diyerek sözlerini tamamladı
                            Nick'ine sahip çık kampanyası byunus = yns61

Yorum

• Hazırlıklar devam ediyor
                              Takımımız, 11 Mart Pazar günü deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçı hazırlıklarına bugün 19.30'da basına ve taraftara kapalı olarak yaptığı antrenmanla sürdürdü.Teknik Direktörümüz Ziya Doğan yönetiminde yapılan çalışmaya sakat olan Risp katılmazken, Yattara doktor kontrolünde düz koşu yaptı.

Yorum

• Doğan: G.Saray’ı yenersek, Fener de puan kaybederse şampiyonluk hesabı yaparız.
                                08.03.2007

İstediği oyuncuların alınmasıyla beraber alternatifi bol, rekabet ortamı yüksek ve daha mücadeleci bir takım oluşturan Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, futbolcularının performansı paralelinde açıklamalarda bulundu. Yakalanan seriyle beraber beklenti çıtasının yükseldiğini belirten Bordo-Mavili takımın hocası, dünkü basın toplantısında camiayı heyecanlandıracak sözler sarfetti. Hafta sonundaki Galatasaray müsabakasının önemine değinen başarılı çalıştırıcı, “Biz o maçı kazanırsak ve lider Fenerbahçe de puan kaybederse şampiyonluk hesapları yapabiliriz. Üç puanlık bu sistemde 9 puanlık farkın az olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘İkisi geride kaldı’
                                Kısa bir süre önce yaptığı açıklamaları hatırlatan Ziya Doğan, “Beşiktaş, Konya ve Galatasaray’ı yenersek üst sıralar için yeni planlarımız oluşur, demiştik. Bu serideki iki maçı kayıpsız geçtik. Şimdi üçüncüsü var. Şu anda ligin alt sıralarında gibi gözüküyorsak da bunun değişmesi imkansız değil” diye konuştu. Galatasaray maçının favorisinin olmadığına dikkat çeken deneyimli teknik adam, “Galatasaray son hafta kötü bir sonuç aldı. Fakat bunlar Türkiye’de günlük olduğu için buna çok fazla önem vermiyoruz. Galatasaray, iyi bir takım ve elindeki oyuncular Avrupa tecrübesi olan isimler. Biz de Trabzonspor olarak aldığımız 4 galibiyetten sonra bir rehavete kapılmayacağız. Bu çıkışın çok daha büyük bir anlam kazanması için bu maçı almamız çok değerli ve anlamlı olacak. Futbol, 3 ihtimalli bir oyun. Tabiii ki biz, moral ve motivasyon açısından iyiyiz. Daha önceki dönemlerde, ligin ilk yarısında Osasuna maçlarının ardından Galatasaray ve Beşiktaş’ı yendiğimizde kamuoyunda, ‘Trabzonspor şampiyonluk adayı’ gibi yorumlar oldu. Bundan rahatsız oluyorum. Kamuoyunu o şekilde yönlendirmek istemiyoruz” dedi.

‘Mantalite yanlış’
                                Türkiye’de birkaç kötü ya da iyi sonucun zaman zaman çok farklı ve yanlış şekilde değerlendirildiğini söyleyen Doğan, “Benim rahatsızlığım bu yönde. İki maç kaybedildiği zaman, dünyanın sonu ilan ediliyor, sonra 2 maçta ortalık süt liman oluyor. Önümüzde hangi rakip varsa çıkıp yenmek istiyoruz. Galatasaray maçını alınca da her şey bitti dememek lazım. Futbolda yarınlar çok daha önemli. Bugün moralli, daha istekli, arzulu, takım oyununu daha iyi oynayan, mücadele gücü yükselen bir Trabzonspor var” yorumunu yaptı.

‘Hiç aratmadılar’
                                Takımdaki eksikler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bordo-Mavililer’in teknik adamı şunları söyledi: “Konyaspor müsabakasında Hüseyin, Risp, Yattara ve Ersen Martin gibi önemli oyuncularımız yoktu. Ama onların yerine oynayanlar da çıktı aslanlar gibi mücadele etti. Böyle zamanlar için kadro geniş tutuluyor. Yerlerine oynayanlar kimseyi aratmadı. İlk yarı iyi futbol oynadık, ikinci yarı istediğimiz seviye yoktu ama pozisyon zenginliği bizden yanaydı. Konyaspor kaliteli takım. Biz takımımızın neler yapabileceğini görüyoruz. Galatasaray maçı da normal lig maçı. Zaten, derbileri kazanan şampiyon olur, kuralı da geride kaldı. Anadolu takımlarıyla oynanan maçlar daha zor geçiyor. Bu Türk futbolu adına sevindirici. Bugün hangi takımla oynarsan büyük takımlarla başa baş oynuyor. Büyük denen karşılaşmaları kazanırsın ama Anadolu derbilerini kaybedersen geri kalırsın. Türkiye’de önümüzdeki yıllarda Anadolu takımları daha da kuvvetlenirse daha heyecanlı bir lig olur. Eskiden 4 büyük her takımı yeniyordu, derbileri kazanan da şampiyon oluyordu ama şimdi öyle bir şey kalmadı.”

‘Bu bir fırsat’
                                Son haftaların formda oyuncularından Musa Büyük ve Erdinç Yavuz, zorlu Galatasaray müsabakası öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu. Kritik bir mücadelenin kendilerini beklediğini ifade ederek söze giren Musa, iyi bir hava yakaladıklarına dikkat çekti. Deneyimli futbolcu, “İyi konsantre olduğumuz zaman kazanabileceğimiz bir maç. Ayrıca Galatasaray ile aramızdaki puan farkını azaltmak için de bulunmaz bir fırsat” diye konuştu. Takımın bankoları arasına giren Erdinç ise şöyle konuştu: “Rakibimiz de çıkış arıyor. O nedenle zorluk derecesi yükseliyor. İyi hazırlanıyoruz, Ali Sami Yen’e kazanmak için gideceğiz.”

Umut Bulut, matematiksel olarak şansları sürdükçe şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacaklarının sözünü verdi.
                                08.03.2007

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Umut Bulut, matematiksel olarak şansları sürdükçe şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacaklarını belirterek, her maçta olduğu gibi Galatasaray maçında da gol atmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Bu sezon ligde 20 gol atmayı planlayan ve 23. hafta itibari ile ligde 10 golü bulunan Trabzonspor'un golcü oyuncusu Umut Bulut, Pazar günü deplasmanda oynayacakları zorlu Galatasaray maçında rakip kaleyi boş geçmek istemediğini belirterek, "Her maçta gol atmak için elimden geleni yapıyorum. İnşallah Galatasaray maçında da gol atarım" dedi.

Ligin ikinci yarısına başlarken üst sıraları hedeflediklerini ve bu yolda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Umut Bulut, "Deplasmanda Konyaspor ile çok zorlu bir maç oynadık. Oynadığımız güzel futbol ile galip geldik. Şimdi hedefimizde Galatasaray var. Bu maçı kazanıp, Galatasaray engelini 3 puan ile aşıp ligi 2. sırada bitirmek istiyoruz. Bu yolda ilerliyoruz" diye konuştu.

4 haftadır seri galibiyetler alarak güzel bir hava yakaladıklarını ifade eden Umut Bulut, "Galatasaray'ı yenip çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Matematiksel olarak şampiyonluk için hiçbir şey bitmiş değil. Lig sonuna kadar şansımız sürdükçe şampiyonluğu kovalayacağız. Bizim için öncelikli hedef ligi 2. sırada bitirmek. Nasip olur şampiyonluk potasına girersek onu da sonuna kadar kovalayacağız" dedi.

Ayman Abdelaziz, en büyük hayalinin Bordo-Mavili forma altında şampiyonluklar yaşamak olduğunu söyledi.
                                08.03.2007

Trabzonspor'un resmi internet sitesinde yayınlanan "Cola Turka Futbolcu Günlüğü"ne bu ay konuk olan Ayman, Trabzonspor'da oynamaktan dolayı çok mutlu ve aynı zamanda da çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Trabzonspor çok büyük bir camia. Taraftarı büyüleyici. Müthiş bir stat atmosferi var.

Türkiye'nin 4 büyük takımından biri. Şehirde futbolu çok seviyorlar. İlk transfer görüşmemde basit bir sorun çıkmıştı. Gençlerbirliği ve Trabzonspor yönetimleri arasındaydı sorun. Sağlık kontrolünden de geçmiştim ama sonra kulüplerin yöneticileri arasında parayla ilgili sorunu öğrendim.

Gençlerbirliği'ndeki kampa döndüm. Sonra sorun çözüldü ve transferim gerçekleşti. Trabzonspor, Türkiye'de büyük bir takım ve hedefi de büyük. Avrupa'da ve Türkiye'de iyi başarıları var. Hedefim Trabzonspor ile şampiyonluk yaşamak. Bunun için çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyim" dedi.

Ayman, "Ziya Doğan, Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemde ben Malatyaspor'da forma giyiyordum. O zaman da iki kulüp transferim konusunda anlaşmaya varmıştı, ama bir Trabzonspor - Malatyaspor maçında sakatlandım. Trabzonspor da transferden vazgeçti. O dönem Trabzonspor'a gelmek nasip olmadı. Ben Allah'a çok inanıyorum. Her işte bir hayır vardır.

Ancak o dönemde Trabzonspor'a transferim son anda gerçekleşmediği için açıkçası üzüldüm. Ama kısmetimin açık olduğunu da biliyordum. Buraya gelmeyi kendi içimde çok istiyordum, bir gün bu kente gelebileceğimi hayal ediyordum. Ancak o dönem gelmeyi bir başka istemiştim. Çünkü Trabzonspor'da çok kaliteli bir futbolcu kadrosu vardı. Takım iyi durumdaydı ve tüm kulvarlarda yol alıyordu. Şampiyonlar Ligi'ne katılma planları yapılıyordu. Kısacası her yönden çok cazipti" diye konuştu.

ZİYA HOCA İLE BAĞLARIMIZ GÜÇLÜ

Ayman, Ziya Doğan ile aralarında güçlü bir bağ bulunduğuna inandığını belirterek, "Ziya Hoca'nın kendine özgü bir sistemi var. Ben de onun sistemine en iyi şekilde uyan futbolculardan biri olarak kendimi görüyorum. O nedenle aramızda güçlü bir bağ söz konusu. Malatyaspor'da birlikte çalışırken çok başarılı olduk. Aynı başarıyı Gençlerbirliği'nde de sürdürdük. Şimdi bunu Trabzonspor'da tekrarlamak istiyorum.

Türkiye Süper Ligi çok zor bir lig. Sistem, mantalite olarak her şey çok farklı. Türkiye'de oyun disiplini ve futbolcu mantalitesi çok önemli. Futbolu bu gerçekler doğrultusunda oynamak gerekiyor. Ziya Hoca'nın da bir sistemi var ve bu sistemi ben çok iyi tanıyorum.

Karakterim de Ziya Hoca'nın karakterine tam anlamıyla uyuyor. Onun sistemine göre hareket ediyor, çok koşuyor, çok çalışıyorum.Sürekli hareket halindeyim. Agresif ve sürekli baskı yapmam en büyük özelliklerim. Ziya Hoca da çok hırslı; sürekli kazanmak istiyor, başarısızlığa asla tahammülü yok. Bu yüzden hiç ayrılmıyoruz" dedi.

BASKI SORUN DEĞİL

Ayman, taraftarların ve camianın baskısının kendisine etkilemeyeceğini de vurgulayarak, "7 yıldır Türkiye'de oynamam ve Trabzonspor'u yakından takip etmem dolayısıyla fazla bir sorun yaşamadım. Trabzonspor'un taraftarını ve camiasını ülkeye ilk geldiğim günden beri biliyorum. Büyük kulüp olduğu için beklentiler de büyük. Ona göre kendimi hazırladım. Maçlarda baskıdan çok heyecan oluyor.

Ama arkadaşlarım da çok yardım ediyorlar. Onlara minnettarım. Mısır'da da büyük bir takımda oynuyordum. O nedenle taraftarın baskısını sorun olarak görmüyorum. Seyircisiz futbolun hiçbir anlamı yok. Takıma alıştım. Zaten oyuncuların çoğunu önceden tanıyordum. Bu nedenle zorluk çekmedim. Belki oyun ve mantalite olarak biraz farklılıklar olabilir.

Mesela oyun içinde kim ne yapıyor, nasıl pas atıyor, kademe farklılıkları nasıl oluşuyor. Ama kısa sürede tüm oyuncuların özelliklerini çözdüm. Ligi iyi bir yerde bitireceğimize inanıyorum.

En kötü ihtimalle UEFA kupasına katılırız. Türkiye Kupasını da almak istiyoruz. Takımımız çok kaliteli. Bana göre ligde ilk 4 takım arasında yer alır, kupaya da ulaşırız" dedi. Ayman, Anadolu' dan Trabzonspor dışında şampiyon çıkamayacağını da iddia ederek, "Trabzonspor her sezon şampiyonluğa oynuyor.

Gelecek sezon da öyle olacak. Bunu herkes biliyor. Ben de böyle bir mücadelenin içinde olacağım için çok mutluyum. Ama şimdiden o zamanı düşünemeyiz. İlk önce bu sezon neler yapabiliriz ona bakmalıyız. Türkiye ligi çok zor.

Ekonomik problemler, sistem sorunu, taraftar eksikliği var. 7 yıldır Türkiye' de oynuyorum. Trabzonspor' dan başka bir Anadolu takımının şampiyon olabileceğine inanmıyorum" ifadesini kullandı.

AYMAN' IN GÖZDELERİ

Ayman, mevkisinde beğendiği oyuncuları sıralarken de, "Kendi mevkimde Türkiye'den Aurelio ve Hüseyin'i, dünyada ise Patrick Viera, Claude Makalele ve Gilberto Silva' yı beğeniyorum. Saydığım isimler gerçekten çok kaliteli. Mevkilerinde bana göre en iyiler onlar.

Örneğin Aurelio çok iyi bir futbolcu. Milli Takım'a da çok faydalı olacaktır. Tekniği ve kapasitesi çok iyi. O mevkide Hüseyin de olduğu için alternatifli bir kadro kurulmuş oldu. Zaten bana göre tüm mevkilerde 2-3 kişi olması gerekiyor. Böylece rekabet kaliteyi beraberinde getiriyor.

Genelde oyuncular futbolu bıraktıktan sonra antrenör olur. Benim de böyle bir düşüncem var. İnşallah bu isteğimi gelecekte gerçekleştirebilirim. Eğer antrenör olursam kendi karakterime uygun bir futbol oynatmak istiyorum. Yine de çalıştığım teknik adamların sistemlerini yakından inceliyorum" diye konuştu

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Yattara'nın Galatasaray maçına yetiştirilmesi için kulüpü sağlık kurulunu alarma geçirdi.
                                08.03.2007

Tecrübeli teknik adam, bu sezon en büyük sıkıntısının Yattara'dan faydalanamamak olduğunu söyledi.

İKİ 90 DAKİKA

Trabzonspor' un son yıllarda hücumdaki en büyük silahlarından birisi olan Gineli oyuncu İbrahima Yattara, bu sezon sakatlıklar nedeniyle kendisinden beklenen performansı bir türlü sergileyemedi.

Sezon başında Lazaroni yönetiminde Almanya' da yapılan sezona hazırlık kampında kasığında sorun yaşayan ve antrenmanlara tam kapasite çıkamayan Yattara, sezonun ilk karşılaşmalarında da bu nedenle 90 dakika forma giyemedi.

4. hafta Avni Aker' de oynanan Denizlispor maçının 73. dakikasında topa vururken sakatlanan ve sahayı terkeden yıldız oyuncu, yapılan kontrollerin ardından İsviçre' ye gönderildi ve burada ameliyat oldu. Rehabilitasyon dönemi sonrasında bordo - mavililerin devre arasındaki Antalya kampında yeniden takımla çalışmalara başlayan Yattara, tam 5 aylık aradan sonra ikinci yarının ilk maçı olan Kayserispor karşılaşmasıyla yeniden sahalara döndü.

SAKATLIK YAKASINI BIRAKMIYOR

Teknik Direktör Ziya Doğan' ın çok şey beklediği Yattara, bu sezon sadece ikinci yarıdaki Vestel Manisa ve Denizlispor maçlarında 90 dakika forma giydi. Gineli oyuncu, ligde sahaya çıktığı 8 maçta toplam 427 dakika forma giyip gol atamazken, Fortis Türkiye Kupası' nda ise iki karşılaşmada 90 dakika sahada kalıp 1 gol atabildi.

Bordo - mavililerin ikinci yarının 5. haftasında oynayacağı Beşiktaş maçı öncesi antrenmanda yine sakatlığı nükseden, bu nedenle Beşiktaş ve Konyaspor maç kadrolarına alınmayan Yattara' nın tedavisinin sürdürüldüğü ve şu an için Galatasaray maçında oynamasına engel bir durumun tıbben bulunmadığı belirtildi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Yattara' yı Galatasaray maçında sahaya sürmek için sağlık ekibi ve teknik ekibe talimat verirken, bu oyuncuyla özel olarak ilgileniyor.

YATTARA'YA PSİKOLOJİK HAZIRLIK

Yattara'nın tıbbi sorunu bulunmamasına rağmen psikolojik olarak mücadele gücünün azaldığını tespit eden Doğan, özel görüşmeler yaparak, Gineli oyuncuyu Galatasaray maçına hazırlamaya çalışıyor. Yattara'nın sakatlığının kasık gibi çok kötü bir yerde olduğunu belirten Doğan, "Bu nedenle mücadeleye girerken çekingen oluyor.

Bu durum da konsantrasyonunu ve psikolojisini bozuyor. Hala Galatasaray maçına kadar bir şeyi kalmayacak. 10 gündür idman yapamamanın eksikliğini yaşıyor. Önceki akşam bizimle çalışmaya başladı.

Zaten bu sene en büyük eksikliklerimizden biri Yattara' dan istediğimiz ve gerektiği biçimrde yararlanamamak oldu. İyi bir Yattara' nın takıma çok şey ve güç katacağını biliyoruz. 3 - 4 hafta sonra onun da çok iyi duruma gelmesini bekliyoruz. Yaptığımız ikili görüşmelerde o da durumuna çok üzülüyor ve takıma gerektiği kadar katkı yapamamanın sıkıntısını yaşıyor" dedi.

Yattara, salı akşamı yapılan çalışmayla 2 haftalık bir aradan sonra takımla antrenmana çıkarken, Kulüp Sağlık Kurulu Başkanı Köksal Güney, Yattara' nın Galatasaray karşısında forma giymesine tıbbi yönden bir engel olmadığını söyledi.

AYMAN' DAN TAM MESAİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan' ın ısrarlı isteği sonucunda devre arasında Gençlerbirliği' nden transfer edilen Mısırlı oyuncu Ayman Abdelaziz, ikinci yarıda bordo - mavililerin istikrar abidesi haline geldi. İkinci yarıda Turkcell Süper Lig' de oynanan 6 ve Fortis Türkiye Kupası' ndaki 3 maçta da 90 dakika sahada kalan Ayman, takımda 810 dakika oynayan tek futbolcu ünvanını ele geçirdi.

DOKTOR' A SÜRPRİZ DOĞUMGÜNÜ

Trabzonspor'da dün akşam yapılan antrenman sonrası kulüp doktoru Hakan Ayaz için sürqriz bir doğum günü kutlaması gerçekleştirildi. İdman sonrası soyunma odasına getirilen pastanın üzerindeki mumları futbolcularla birlikte üfleyen ve 39 yaşına giren Dr. Hakan Ayaz' ı ilk kutlayanlar arasında Kaptan Hüseyin yer aldı. Ayaz, "Böyle bir sürpriz beklemiyordum. Çok duygulandım. Herkese teşekkür ederim" dedi.

BİLET İSYANI

Galatasaray - Trabzonspor maçı öncesi bordo - mavili taraftarların bilet isyanı. Ali Sami Yen' deki karşılaşma öncesi Galatasaray'ın sadece kendi seyircilerine ait biletleri satışa çıkarması ve bordo - mavili taraftarlara ayrılan tribünün biletlerini satışa çıkarmaması tepkilere neden oldu.

Trabzonspor Kulübü' nü arayan taraftarlar, olaya tepki gösterirken, soruna çözüm bulunmasını istedi. Trabzonspor Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu' nun, Galatasaray Asbaşkanı Adnan Polat'ı arayarak sorunu ilettiği ve Polat' ın, "Biletleri bugün (perşembe) öğleden sonra satışa çıkaracağız" dediği belirtildi.

Yıldız ouyuncunun performansı, Cim Bom sınavı öncesi teknik heyeti sevindiriyor.
                                08.03.2007

İlk maçın yıldızıydı
                                Süper Lig’in ilk yarısında oynanan Galatasaray maçında sahanın yıldızı olan ve alınan galibiyetin mimarı haline gelen Gökdeniz Karadeniz’in form durumu, hafta sonu öncesindeki karşılaşma için teknik heyetin yüzünü güldürüyor. İkinci bölümün ilk golünü geçtiğimiz hafta Konyaspor’a karşı atan ve bu sayede morali de yükselen milli futbolcu, yine Karadeniz ekibinin hocası Ziya Doğan’ın en önemli kozlarından biri haline gelecek.

Tolga da hazır
                                Kritik maçı dört gözle bekleyen isimlerden biri de şüphesiz kaleci Tolga. Geçtiğimiz sezon İstanbul’da oynanan Galatasaray maçında yaşadığı talihsizliğin izlerini silen genç file bekçisine teknik adamlar ve tecrübeli arkadaşları da elinden gelen desteği veriyor. Oyuncularının rehavetten uzak görüntüler sergileyip üst düzeyde motive olması Doğan’ı yeni bir zafer konusunda fazlasıyla umutlandırıyor.

Ve kapılar kapanıyor
                                Trabzonspor’u takip eden gazeteciler, takımı dün yapılan çift idmanda son kez izleme fırsatı buldu. Takımın motivasyonunun bozulmaması için elinden geleni yapan teknik heyetin bugünden başlayarak İstanbul’dakiler de dahil olmak üzere tüm idmanları basına kapatacağı açıklandı. Bu arada Trabzon’un hareket programı da belli oldu. Buna göre cumartesi günü sabah uçağıyla İstanbul’a gelecek olan kafile, son çalışmasını yapıp kampa girecek, maç akşamı da Trabzon’a dönecek.

Trabzonspor'da, sakat futbolcularla ilgili her geçen gün önemli gelişmeler yaşanıyor.
                                08.03.2007

Son birkaç gündür takımla çalışan ve ağrıları azalan Yattara’nın durumunun karşılaşma saatine kadar tamamen düzeleceğinin açıklanmasına rağmen psikolojik etkenler tek sorun olarak görülüyor. Ameliyat olduğu bölgeden yeniden bir sakatlık atlattığı için tedirgin olan Gineli ile kulüp doktorlarının ve teknik direktör Ziya Doğan’ın özel görüşmeler yapacağı ve son kararı vereceği belirtildi. Tecrübeli hoca, her ihtimale rağmen yıldızına en azından 1 devre şans vermeyi planlıyor. Durum değerlendirmesi yapan sağlık kurulu başkanı Köksal Güney, sakat oyuncularla ilgili şu bilgileri verdi: “Ersen Martin 2 gündür doktor kontrolünde çalışıyor. En kısa zamanda kontrollü olarak takıma katılacak. Gelişmeler olumlu. Yetiştirebileceğimizi düşünüyoruz. Önemli bir idman eksiği de yok. Erdinç, dün sabahki çalışmada sağ ayak bileğine darbe aldı. Ama endişe edilecek bir sakatlık değil. Tedavisi hemen başladı. Ceyhun, önceki akşamki idmanda tendonundan sakatlandı. Dün salonda çalıştı. Bir problem görülmüyor.”

Üst üste gelen başarılı sonuçlarla keyiflenen Bordo-Mavili ekibin kurmayları ve taraftarlar, İstanbul deplasmanı öncesinde tırmanışın süreceğinden bir hayli emin.
                                08.03.2007

‘Sistem oturdu’
                                Trabzonspor camiasında Galatasaray sınavı için nefesler tutuldu. Üst üste gelen başarılı sonuçlar Bordo-Mavili ekibin yanı sıra yönetimin ve taraftarların da özgüvenini bir hayli yükseltti. Karadeniz temsilcisinin idarecileri, son haftalarda alınan sonuçların tesadüf olmadığını bir kez daha tekrarlayacaklarını ileri sürerek, “Sistem oturduğu için önemli eksiklerle çıktığımız maçlarda dahi iyi futbol oynuyor kazanıyoruz. Rakip ayrımı yapacak lüksümüz yok” yorumlarını yaptı.

Fikirler değişti
                                İkinci yarı öncesinde bir hayli umutsuz görünen ve Trabzonspor’un ligde üst sıralara çıkmasının neredeyse imkansız olduğunu düşünen Bordo-Mavili taraftarların fikirleri de değişti. Takımlarına fazlasıyla güvenen Trabzonsporlular, forumlardaki sohbetlerde, ekiplerinin zirve yürüyüşünün süreceği kanaatini taşıyor. Bu arada Ali Sami Yen’deki maç için Galatasaray Kulübü’nün Trabzonspor taraftarlarına bin kadar bilet ayıracağı öğrenildi.
                                En son Şuayip Aydın tarafından düzenlendi; 08.03.2007, 21:06.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X