Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Reggina da yolcu !..

İtalyan savcı Stefano Palazzi Reggina’nın da Serie B’ye düşürülmesi ve -15 puanla yeni sezona başlaması için futbol federasyonuna başvuruda bulunacağını açıklarken, Palazzi’nin talebi yerine getirilirse Reggina şike skandalı sonunda Serie B’ye düşürülen ikinci takım olacak..

14 Ağustos 2006, 14:45

(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

İtalyan savcı Stefano Palazzi şike skandalına yeni bir boyut kazandıracak işler peşinde. Son iki sezonunu küme düşmeme mücadelesiyle geçiren Reggina şike skandalında yargılanan ekipler arasında yer alıyordu. Tekrar yargılanması gündemde olan kulüp cezalandırılması halinde, Önümüzdeki sezona Serie B’de ve -15 puanla başlayacak.

Kırpıntıya uğrayan ilk cezalarla Serie A’da kalan Reggina için kabus dolu günler başlıyor. Savcının iddialarını çürütecek bir karşı tez henüz sunulamadı. Reggina telefon konuşmalarıyla maç sonuçlarına etki etmekten tekrar yargılanacak.
    “Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz...” “Efendim, musluklar hariç her yan akıyor!"Artık sadece musluklar akacak...
    Sizler var ya .....

Yorum

• Ankaraspor, Ankaragücü ile oynadıkları maçta hakem Fırat Aydınus'un kural hatası yaptığı iddiasıyla karşılaşmanın iptali için itirazda bulunacak.. İtiraz için hazırlıklarını yapan Başkent ekibi, konuyu yarın federasyona taşıyacak..

14 Ağustos 2006, 15:51

Ankaraspor-Ankaragücü maçında Sedat'ın attığı gol ile ilgili olarak kural hatası yapıldığını iddia eden Ankaraspor yönetimi bu maçın iptali için gerekli girişimlere başladı.

Mavi-beyazlı yönetim ilk olarak yayıncı kuruluş Lig TV'den maçın kasetlerini istedi. Daha sonra kasetleri inceleyen Ankaraspor yönetimi dilekçe hazırlamak üzere avukatlarını görevlendirdi.
      Ankaraspor yönetimi hazırlanacak dilekçe ile yarın maçın iptali için TFF'ye başvuracak.

Ankaragücü ile Ankaraspor arasında oynanan karşılaşmanın 50. dakikasında Sedat'ın topa vurmasından önce bir düdük sesi duyulduğu iddia edilmişti. Pozisyonun devamında Sedat'ın vuruşunda pozisyon golle sonuçlanmıştı. İlk önce golü vermeyen maçın hakemi Fırat Aydınus daha sonra yardımcısının işareti ile golü vermişti.
      “Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz...” “Efendim, musluklar hariç her yan akıyor!"Artık sadece musluklar akacak...
      Sizler var ya .....

Yorum

• Genç Milliler Balkan Şampiyonu
        Genç Milli Erkek Voleybol Takımı, Balkan Şampiyonası finalinde Sırbistan-Karadağ'ı da 3-2 yenerek birinci oldu.

Anadolu Ajansı
        Güncelleme: 18:06 TSİ 13 Ağustos 2006 Pazar

Genç Milli Erkek Voleybol Takımı, Makedonya'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda birinci olmayı başardı.

Makedonya'nın Strumica kentinde düzenlenen şampiyonada grup maçlarında Makedonya'yı 3-1, Moldova'yı 3-0, Romanya'yı 3-0, yarı finalde ise Bulgaristan'ı 3-2 yenerek finale kalan genç milliler, final mücadelesinde rakibi Sırbistan-Karadağ'ı da 3-2 yenerek Balkan şampiyonu oldu.

Sıralamada Türkiye'ye yenilen Sırbistan-Karadağ ikinci olurken, üçüncü sırayı Bulgaristan aldı.

GENÇ BAYANLAR İKİNCİ

Romanya'nın Buzau kentinde düzenlenen Genç Bayanlar Balkan Voleybol Şampiyonası'nda ise Genç Milli Bayan Takımı, 2. oldu.

Şampiyonanın final maçında Sırbistan-Karadağ'a 3-1 yenilen genç bayanlar 2. olurken, Romanya 3. oldu.
        Sizler var ya .....

Yorum

• ÇULCU'DAN ÇARPICI AÇIKLAMA !..

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu, tek isteklerinin düzgün, adam gibi hakemlik olduğunu belirterek, "Hiçbir kulübe, hiçbir hakeme, hiçkimseye yakın, hiçkimseye de uzak değiliz, herkese eşit mesafedeyiz" dedi..

14 Ağustos 2006, 17:02

Diyarbakır Malabadi Oteli'nde yapılan bölge hakem toplantısına katılan MHK Başkanı Mustafa Çulcu, "Hakem arkadaşlarımı en geç Cuma günü ararım, hepsi pazar akşamı maçtan sonra beni ararlar. Devre arası hakemler beni arayamaz. Ararsa küfürü yer. Aramadılar da şu ana kadar. Dolayısıyla hiçbir kulübe, hiçbir hakeme, hiçkimseye yakın, hiçkimseye de uzak değiliz, herkese eşit mesafedeyiz. Tek istediğimiz düzgün, adam gibi hakemliktir. Bunun dışında başka hiçbir isteğimiz yoktur" dedi.

Toplantı çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çulcu, "Sağda solda 'Hakemler arıyor telefonla diye' spekülasyonlar oluştu. Toplantıda söylediğim, bununla ilgili bir mesajdır. Zaten devre arası telefonların açık olması mümkün değil. Maça gelirken 2 saat önce hakemler telefonlarını kapatıyorlar, maç bittikten sonra açıyorlar. Nedeni ise, bu tür süpekülasyonları engellemek içindir. Uygulama budur. Yani bizim onlara güvenimiz tamdır, ama bu uygulamayı getirmekte fayda vardır, diye değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Çulcu, bu yöndeki toplantılarının iki ayda bir düzenleneceğini belirterek, "Her bölgenin görev yapan B Klasman, C Klasman ve yan hakemlerinin bulundukları fiziki kondisyonun ne durumda olduğunu görebilmek, yeni sezonda uygulanacak olan talimatları kendilerine iletmek, yeni sezonda kendilerinden beklentilerimizi iletmek, bunun ötesinde arkadaşlarımızın birlik ve beraberlik ruhu içerisinde ligin 19. takımı olarak yeni sezonda çok daha iyi performans sergilemek, moral ve motivasyonu arttırmak için yapılan bir toplantıdır. İki ayda bir bu toplantılar devam edecektir. Bu sezon başı ilk toplantımızdır. Her 9 bölgede bu toplantılar yapıldı. Bir yapılmayan burası var. Adana'da yarın, öbür gün de Antalya'da yapılacak ve bu toplantılar bitmiş olacaktır" ifadelerini kullandı,

Takımlara ve hakemlere de mesajlar veren Başkan Çulcu, yapılan hataların hoşgörülmesi gerektiğini ifade ederek, "Sezon başında Turkcell Süper Ligi'nde herkes başarılı olmak istiyor. Hakem hatalarına tahammül az. Biz de lige ısınacağız, o takımlar da lige ısınacaklar. Önümüzdeki hafta daha başarılı maçlar ortaya çıkacaktır. Takımlara ve hakemlere şu mesajımız var: Hakemler sahada dik duruşlarını sağlamalı, adalet dağıtmalı, bu adalet dağıtma anlayışından asla uzaklaşmamalıdırlar. Hakem otoritesini asla zaafiyete uğratmamalıdırlar. Takımların da hoşgörülü olması gerekir. Hatalarımız oluyor tabii ki, ama onların da sporcuları ve teknik adamları da bu hataları yapıyor. Dünya hakemliğinde, geçtiğimiz Dünya Kupası'nda birtakım hatalar yapıldı. Bu hatalar insani, tabii ki tahammülü zor olabilir ama futbolun içerisinde fairplay anlayışı ve hoşgörünün de olduğunu unutmamaları gerekir. Her kesimin ve takımın, hakem camiasının, birbirine inanç ve güven içerisinde bu ligi devam ettireceğini düşünürsek, böyle bir düşünce içerisinde de oyunumuzu sahaya yansıtırsak, fevkalade güzel bir lig bizi bekliyor diye düşünüyorum" diye konuştu.
          Sizler var ya .....

Yorum

• Albayrak: Fatih Tekke'ye satmak zorundaydık...

Albayrak: Fatih Tekke'ye satmak zorundaydık...

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor?un iyi yolda olduğunu ve uzun vadede iyi olacağına inandıklarını söyledi.
            İstanbul?daki Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başkan Albayrak, Trabzonspor?un kendi başkanlığından sonra yenilenme sürecine girdiğini vurgulayarak, "Bu bir gerçek. Bizim yönetimimizden sonra 15?e yakın oyuncu değişimi oldu. İskelette çok büyük değişiklik olmadı ama yeni bir takımımız ve yeni bir hocamız var. Oynanan futbol galibiyet getirmediyse de Trabzonspor takımı iyi yolda, uzun vadade iyi olacağına inanıyoruz" dedi.
            Nuri Albayrak, en büyük silahları olan Fatih Tekke?yi kulübün menfaatleri için yurt dışına sattıklarını belirterek, "Kendisi Türkiye Ligi?nin en büyük golcülerinden biriydi, geçtiğimiz sezon Türkiye Ligi?nde gol kralı olmuştu. Orada Trabzonspor?un yapacak başka bir işi yoktu, Trabzonspor Kulübünün menfaatleri onu yapmamızı gerektiriyordu. Bizim şahsımızın değil, daha çok kulübün menfaatleri onu gerektiriyordu. Yapmak zorundaydık yaptık" diye konuştu.
            Transfer için arayışlarını sürdürdüklerini anlatan Albayrak, transferin 1 Eylül tarihine kadar sürdüğünü ve bu takımın üzerinde daha kaliteli, özellikle mali noktada daha iyi futbolcu bulmaları halinde takıma katmaya çalışacaklarını vurguladı.

"İKİ MİSLİ KARŞILIĞINI VERECEĞİZ"
            Başkan Albayrak, Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apoel?in kendilerine iyi bir misafirperverlik gösterdiğini anlatarak, "Bize nasıl davrandılarsa iki misli karşılığını vereceğiz" dedi.
            Bu deplasmana gitmeden önce Dışişleri Bakanı Abdullah Gül?ü aradıklarını anlatan Albayrak, "Geçen yıl bazı tatsız olaylar yaşandı, basın da bunu abarttı. Bize nasıl davrandılarsa iki misli karşılığını vereceğiz. Onlara ben buradan teşekkür ediyorum, misafirperverce karşıladılar. Biz de onlara iyi bir misafirperverlik örneği göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

"BAŞVURU YAPARIZ"
            Başkan Albayrak, Yattara?nın Türk vatandaşlığı konusunda bir girişimlerinin olup olmayacağı konusundaki bir soru üzerine de, "Bu konuda bir imkanımız olursa, biz de değerlendiririz" yanıtını verdi.
            Albayrak, her kulübün 6 yabancı oyuncusu olduğunu ifade ederek, "Bu yabancı kontenjanında Türk vatandaşı ve milli olma şartları oluşuyor, bizim de böyle bir imkanımız doğarsa, bundan istifade etme yoluna gideceğiz. Bugüne kadar sadece Aurellio Türk vatandaşı oldu ve milli takıma çağrıldı, Trabzonspor?un önüne böyle bir şans doğarsa, kulüp olarak her türlü başvuruyu yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

17:25
            14 Ağustos 2006 / Pazartesi Milliyet
            https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Aurellio milli olmasada türk vatandaşı statüsünde oynamıyor mu artık?
              eskilerden kaan dobra var süleyman var kaleci..
              ''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

• Hakeme şişe atanlar gözaltına alındı

Tacettin ÇEBİ / TRABZON, (DHA)

Trabzonspor-Vestel Manisaspor maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı önünde karaborsa bilet satan bir kişi ile karşılaşma sırasında yan hakeme su şişesi ve sert cisim atan iki kişi gözaltına alındı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, maç öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı önünde karaborsa bilet sattığı belirlenen Sabri Öztek (31) polis tarafından gözaltına alınırken, maçın oynandığı sırada tribünlerden yan hakem M.Cem Hanoğlu’na su şişesi ve sert cisim attığı belirlenen Cengiz Çetinkaya ve Ali Kartal statta görevli polisler tarafından yakalandı.

Yakalanan 3 zanlı Gülbaharhatun Polis Karakolu’nda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
                ------------------------

maçı katleden hakemi kim gözaltına alacak...
                ''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

• Mehmet Aurelio, milli takım ile birlikte ilk antremanına çıktı

Mehmet Aurelio, milli takım ile birlikte ilk antremanına çıktı

(A) Milli Futbol Takımı, Lüksemburg ile 16 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda yapacağı özel maçın hazırlıklarına başladı.
                  Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yönetiminde, Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 saat süren antrenmanda milli futbolcular, koşunun ardından dar alanda çift kale maç yaptı.
                  Turkcell Süper Ligi'nde dün akşam maçı olan futbolcular ise idmanda yalnızca koşu yapmakla yetindi.
                  Antrenmana, sakatlığı nedeniyle milli takımdan çıkarılan Gökhan Ünal ile yurtdışında forma giyen Yıldıray Baştürk, Nuri Şahin, Nihat Kahveci, Halil ve Hamit Altıntop kardeşler katılmadı. Yurtdışındaki 5 futbolcunun, yarın Lüksemburg'da takıma dahil olacakları bildirildi.
                  (A) Milli Takım, yarın özel bir uçakla saat 14.00'de Lüksemburg'a hareket edecek.
                  Milliler, yarın saat 19.00'da da maçın yapılacağı Josy Barthel Stadı'nda son antrenmanını gerçekleştirecek.

MEHMET AURELIO: ''MUTLUYUM''
                  (A) Milli Futbol Takımı ile ilk antrenmanına çıkan Fenerbahçeli Mehmet Aurelio, çok mutlu olduğunu söyledi.
                  Mehmet, milli takımda olmanın kendisi için gurur verici olduğunu belirtirken, Fatih Terim'in Lüksemburg karşısında kendisini ilk 11'de oynatacağını açıkladığının hatırlatılması üzerine, ''İlk 11'de oynamak beni mutlu eder. İnşallah bu hazırlık maçımızda galip geliriz'' dedi.
                  Zenit Saint Petersburg'da forma giyen milli futbolcu Fatih Tekke de Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesinde bu hazırlık maçının kendileri için iyi bir sınav olacağını kaydetti. Yeni takımındaki durumunun sorulması üzerine Fatih, ''Herşeyiyle farklı bir kent. Yemekleri farklı. Ama benim için çok iyi bir başlangıç oldu. Daha iyiye gideceğime de inanıyorum'' diye konuştu.
                  Sezon öncesi bir sakatlık geçirdiğini ve şu an performansının yüzde 50'sini sahaya yansıtabildiğini kaydeden Fatih Tekke, 1 ay içinde çok daha iyi olacağını sözlerine ekledi.
                  Bu arada antrenman öncesi Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, sportif direktör Mustafa Turgun ve altyapı antrenörleri, Fatih Terim ile bir süre sohbet etti.
                  Antrenman sonunda da milli futbolcular, toplu olarak basın mensuplarına poz verdi.
                  Öte yandan antrenmanın en ilgi çeken futbolcusu Mehmet Aurelio oldu. Basın mensupları, Aurelio'nun fotoğrafını çekebilmek için antrenman öncesi adeta birbirleriyle yarıştı.

[ 19:00
                  14 Ağustos 2006 / Pazartesi Milliyet
                  https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Deminki 90 Dakika programı sırasında Hıncal Uluç'a yazdığım e-mail

Merhaba nasılsınız? Adım Akın. Uzun süredir size yazmıyordum. Bu defa size bir sitem yazısı yazıyorum

14/08/2006 "90 Dakika" programında yine Trabzonspor'a iki yazar saldırmışsınız. Meslektaşınız Trabzonspor başkanı oyunu Ulusoy'a verdiği ve son maçta haksızlığa uğradığı anda hakeme isyan etti diye "Acaba ne tür bir çıkar anlaşması içine girdi Albayrak Federasyonla" imasını yaptı. Üstelik 2 haftadır 3 büyüklere yapılan dünya kadar hakem "kıyaklarına" gözlerinizi kapatırken. Siz de içinizdeki önyargıları Trabzonspor başkanına Trabzon başkanı diye hitap ederek ortaya serdiniz. Federasyonun ceza veremediğinden gem vurdunuz. Şimdi size soruyorum daha önce verilen hangi cezada disiplin kurulu hemen toplanıp cezaya karar verdi. Hüküm yürütmek için erken değil mi? Bu hafta normal toplantısında Trabzonspor başkanı disiplin kuruluna sevkedildiğinde utanmayacak mısınız? Nedir bu kin nefretiniz? Ayıp olmuyor mu? 3 büyüklerden sonra onları zorlayacak Gençlerbirliği ne kadar kötüymüş ne kadar üzücüymüş... İçinizdeki bu kıskançlıkla hangi hayırlı işe imza atabileceksiniz?

Bu yazımı aynen Haşmet beye de yollarsanız sevinirim. Sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum
                    En son Travelair tarafından düzenlendi; 14.08.2006, 22:25.
                    Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                    Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                    Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                    Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Az önce ntv de 90 dakika programında.Hıncal'a Trabzonspor denildi verdiği cevap;''ben Trabzonsporu değil vesteli konuşacağım'' buyrun burdan yakın.
                      Zaman çabuk geçse de bugünleri özlesek.

Yorum

• İlk olarak Nytre tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Hakeme şişe atanlar gözaltına alındı

Tacettin ÇEBİ / TRABZON, (DHA)

Trabzonspor-Vestel Manisaspor maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı önünde karaborsa bilet satan bir kişi ile karşılaşma sırasında yan hakeme su şişesi ve sert cisim atan iki kişi gözaltına alındı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, maç öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı önünde karaborsa bilet sattığı belirlenen Sabri Öztek (31) polis tarafından gözaltına alınırken, maçın oynandığı sırada tribünlerden yan hakem M.Cem Hanoğlu’na su şişesi ve sert cisim attığı belirlenen Cengiz Çetinkaya ve Ali Kartal statta görevli polisler tarafından yakalandı.

Yakalanan 3 zanlı Gülbaharhatun Polis Karakolu’nda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
                        ------------------------

maçı katleden hakemi kim gözaltına alacak...
                        Her ne kadar TRABZONSPOR umuz için zararlı ve yanlış olasada inanın arkadaşlar o hakemler akşam çok daha fazlasını haketti. Ben bile zor tuttum sahaya inmemek içten değildi.Ama TRABZONSPOR umuz için hep frenledik kendimizi
                        "-Ben ALLAH'ın adaletine inanıyorum.." Onur Recep Kıvrak!

Yorum

• İlk olarak Harun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Az önce ntv de 90 dakika programında.Hıncal'a Trabzonspor denildi verdiği cevap;''ben Trabzonsporu değil vesteli konuşacağım'' buyrun burdan yakın.
                          Şimdi ş..r..z yazarsak ceza mı alacağız Yav bi kere sen kimsinde TRABZONSPOR gibi bir efsaneyi ağzına alacan adi ........
                          "-Ben ALLAH'ın adaletine inanıyorum.." Onur Recep Kıvrak!

Yorum

• Yeni Sezona Merhaba gecesi yapıldı

Turkcell Süper Ligi'nin yayıncı kuruluşu Digitürk Lig TV, Dolmabahçe Sarayı'nda futbol camiasının önde gelen isimlerini biraraya getiren "Yeni Sezona Merhaba" gecesi düzenlerken, geceye Türk vatandaşı yapılarak milli takıma çağırılan Mehmet Aureilo konusu damgasını vurdu..

14 Ağustos 2006, 22:50

Digitürk Lig TV'nin Dolmabahçe Sarayı'nda organize ettiği ''Yeni Sezona Merhaba'' gecesi, çok sayıda davetliye evsahipliği yaptı.

Saray girişinde davetliler Latin dansları ve müziğiyle karşılanırken, futbol camiasının önde gelen isimleri de organizasyonda yer aldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, kulüp başkanları, yöneticiler ile birlikte çok sayıda davetli gecede yer aldı.

Organizasyonun davetlilerinden (A) Milli Futbol Takımı'nın ise saraya tekneyle denizden gelmesi dikkati çekti.

Gecenin sonunda havai fişek gösterileri yapılırken, ünlü sanatçı Ajda Pekkan da bir konser verdi.

-ŞAHİN: "AURELİO'NUN MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMASI NORMAL"-
                            Davetliler arasıda yer alan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk vatandaşı olarak Mehmet adını alan Brezilyalı oyuncu Aurelio'nun milli takıma çağırılmasının normal karşılanması gerektiğini söyledi.

Medya mensuplarının özellikle, Türk vatandaşı olan Aurelio ile ilgili yönelttiği sorular üzerine Şahin, şunları söyledi:
                            ''Türkiye'de birçok spor dalında Türk vatandaşı olmuş ve milli formayı giymiş çok sayıda sporcu var. Şimdi Mehmet adını alan Aurelio, başarılı bir futbolcu. Şartlar oluştu ve Türk vatandaşı oldu. Biliyorsunuz. Anayasa'nın 66. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür. Dolayısıyla milli takımda oynayabilme kapasitesine sahip olduğuna göre de, onu yetkili kadronun milli takıma davet etmesi kadar doğal birşey olamaz. Hakan Şükür, Türk sporcu olarak milli takımda bulunma hakkına ne kadar sahipse, Aurelio da milli takımda Türk vatandaşı olarak bulunma hakkına o kadar sahiptir anayasal çerçevede.''

-ULUSOY: ''AURELIO'YU DEVLET TÜRK YAPTI''- Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Aurelio'ya vatandaş olma hakkını devletin tanıdığını kaydederek, ''Nasıl ki ben bir Türk vatandaşı olarak belli haklara sahipsem, Mehmet de o haklara sahiptir. Dolayısıyla yeterli görüldüğü takdirde milli takımda oynaması da en doğal hakkıdır. Nasıl ki Türkler Avrupa ülkelerinin milli takımlarında oynayabiliyorsa, o da burada oynayabilir'' dedi.

Ayrıca Beşiktaşlı Nobre ile Trabzonspor'dan Yattara'nın da vatandaşlık başvuruları bulunduğunu kaydeden Ulusoy, ''Bu başvurular Levent Bıçakcı yönetiminin bir yönetmelik boşluğundan faydalanılarak yapıldı. Biz buna birtakım kısıtlamalar ve kriterler getireceğiz. Çünkü bir gün bir bakarsınız, Türk Milli Takımı'nın 8-9'u yabancı olmuş'' dedi.

Ulusoy, başarılı bir yeni sezon dileklerini de belirterek, ''Bütün dostlar şimdi hep biraradayız ve inşallah bu devam eder. Zaten futbol da dostluk ve kardeşliktir. Futbol camiası bir gemidir ve hepimiz üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Yoksa bu gemi batar ve yok oluruz. Üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmeyip suç işleyenlere de gereken cezaları vereceğiz'' diye konuştu.

-CAVCAV: ''AURELIO'NUN TÜK VATANDAŞLIĞINI DOĞRU BULMUYORUM''- Gecede yer alan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ise, Aurelio'nun Türk vatandaşı yapılarak milli takıma çağırılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Kendi takımında Mısırlı Ayman'ın Türk statüsünde oynadığını hatırlatan Cavcav, ''Ama Ayman geldiği yıl kendisi başvurmuş. Sonradan bize bir yazı geldi ve Türk statüsünde oynatabileceğimiz belirtildi.

Vatandaşlığa alınması uygulaması Avrupa'da çok yaygın. Onlar daha 16-17 yaşında gelecek vaat eden sporcuları seçiyorlar. Ben 27 yaşındaki Aurelio'nun Türk vatandaşı olarak milli takıma çağırılmasını doğru bulmuyorum. Şimdi Nobre için çalışılıyor. 72 milyonluk bu ülkede yapılan uygulama yarar getirmez'' diye konuştu.
                            Sizler var ya .....

Yorum

• S-TV de Ahmet Ağaoğlu konuşuyor
                              Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                              Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                              Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                              Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Zenit hedeflerimle örtüşmüyor"
                                Turkcell Süper Ligi 2005 - 2006 sezonunun sona ermesinin ardından, Trabzonspor'dan Rusya'nın Zenit kulübüne transfer olan Fatih Tekke, "Zenit kafamda kurduğum hedef ile örtüşmüyor. Ama kulübüm adına istediğimiz oldu" dedi.

Milli Takım kampı nedeniyle İstanbul'a gelen Fatih Tekke, yaptığı özel açıklamada, Rusya'daki insanların futbola bakışının, Türkiye'dekinden çok farklı olduğunu belirterek, "Rusya rahat bir yer. Hem kulübün, hem de insanların futbola bakış açısı çok farklı. Rusya olmasına rağmen futbolu bir eğlenceye dönüştürüyorlar. Türkiye'deki gibi aşırı ciddi bir bakışları yok. Rahat bir ortamda oynamak da güzel

FATİH TEKKE : "ZENİT PETERSBURG'A TRANSFER OLMAM, HEDEFİMLE ÖRTÜŞMÜYOR. BENİM İSTEDİĞİM OLMADI. KULÜBÜM ADINA İSTEDİĞİMİZ OLDU"

Zenit'in, kafasında kurduğu hedef ile örtüşmediğini de ifade eden Fatih, "Oradan daha farklı yerlere gideceğime inanıyorum. Kulüp menfeatleri doğrultusunda en iyi olanı yaptığımı düşünüyorum. Tekrar söylüyorum, benim istediğim olmadı. Kulübüm adına istediğimiz oldu. Bu da benim en azından vicdanen rahat olmamı ve kendimi mutlu hissetmemi sağladı Ancak şu an Zenit'te gollerime devam edip en iyisini yapmaya çalışacağım. Ondan sonra şartlar ne olur bilemem. Çünkü benim Rusya'ya gidişim de hiç düşünmediğimiz bir olaydı. Bundan sonra farklı bir yere gidebilirim" diye konuştu.

Zenit'ten ayrılıp, Fenerbahçe'ye transfer olacağı yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu da belirten tecrübeli futbolcu, Trabzonspor taraftarlarının kendisini desteklemesiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Trabzonspor taraftarının beni unutmaması çok güzel bir duygu. Zaten unutulacağımı da düşünmüyorum. Onlarla beraber çok güzel günlerimiz geçti. Benim onları unutmam da söz konusu olamaz. Gönlüm hep onlarla beraber. Trabzonspor taraftarından istediğim, takımlarına sonuna kadar destek olmaları. Çünkü bu takım bizim takımımız.
                                i
                                En son Mert67 tarafından düzenlendi; 15.08.2006, 09:10.
                                ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
                                Kazım Koyuncu

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X