Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk hedef Fall

F.Bahçe’ye gol atmıştı
    Artık hayal kırıklığı yaşamak istemeyen Trabzonpor yeni sezonda güçlü bir kadro oluşturmak için harekete geçti. Başkan Nuri Albayrak, Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu, Genel Sayman Emin Kahraman, yönetici Abdullah Başer ve Profesyonel Şube Menajeri Necmi Perekli’den oluşan Transfer Komitesi, Teknik Direktör Ziya Doğan’ın isteği doğrultusunda temaslara başladı. Kiralık oyuncularıyla beraber toplam 35 futbolcusu olan bordo-mavililerde kimlerin gönderileceği henüz netlik kazanmazken, geleceklerin başını Djiby Baye Fall çekiyor. Danimarka’nın Randers takımında forma giyen 23 yaşındaki Senegalli oyuncu bu sezon UEFA Kupası 1. turunda F.Bahçe’ye attığı golle dikkatleri üzerine çekmişti.

Feindouno da sırada
    Ziya Doğan’ın ısrarla istediği Fall için Danimarka yoluna düşen Trabzonsporlu yöneticilerin, ayrıca Fransa’da St.Etienne forması giyen Gineli Pascal Feindouno için de girişimde bulunduğu öğrenildi. Yattara’nın milli takımdan arkadaşı olan 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun en önemli özellikleri hızı ve yüksek top tekniği. Bu iki oyuncuyla büyük oranda anlaşan bordo-mavililerin yabancı kontenjanını boşaltmak için uğraştığı belirtiliyor. Musampa’yı satmak için fırsat kollayan Trabzonspor’un ilgilendiği yerli oyuncuların başında ise A.Gücü’nden Emre ile Ç.Rize’den Serhat geliyor. Özellikle Emre için ısrarcı olan Ziya Doğan, iskelet kadroyu bozmak istemezken, yine de yönetimden 6-7 oyuncu takviyesi istiyor.

Yorum

• B. GENÇ takımımız bugün COCA COLA turnuvasında TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU ilk maçını BURSASPOR takımıyla saat 17.00 da VEFA ( iSTANBUL) stadında oynayacak.

Gençlerimiz yanlız bırakmayalım.
      TRABZONSPOR ÜYE NO:12458

Yorum

• Tesis Günlüğü
        Takımımız, Turkcell Süper Ligi'nin 34. haftasında deplasmanda oynayacağı Ankaraspor maçı hazırlıklarına 20.00'de yaptığı antrenmanla başladı.

Teknik Direktörümüz Ziya Doğan yönetiminde yapılan çalışmaya sakatlıkları bulunan Risp, Erdinç ve Stepanov katılmazken, Ufukhan düz koşu yaptı.

Ekibimiz idmanda, düz koşunun ardından ayak tenisi oynadı.

Takımımız hazırlıklarını yarın 19.00’da yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Yorum

• Çotanak esti
          Giresunspor, K.Maraşspor'u Emre Cem ve Ümit'in golleriyle devirdi.

Yarı finale çıktılar Giresunspor, Kahramanmaraşspor'u Lig A'ya yükselme maçında 3-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Çotanakları, galibiyete taşıyan golleri, 44. dakikada Emre, 48.dakikada Cem ve 50.dakikada Ümit attı. Konuk takımın golü Ender'den geldi.

Emre büyüledi
          Çotanaklar'ın savunmasında görev yapan 20 yaşındaki Emre, süper futbolu ile ileride büyük bir yıldız olacağı sinyalini verirken, attığı gol ise mükemmeldi. Maçın 2. yarısında mükemmel oynayan Giresun, farklı galibiyeti fazlasıyla hak etti.
          Fehmi ÖZGÜLER

fotomac.
          Bu ülke barışta zenginlerin, savaşta fakirlerindir.

Yorum

• Seri başı G.Saray, UEFA 2. ön elemesinde 3. sınıf bir takımla eşleşecek. Erciyes ise ikinci torbada

UEFA Kupası’nda ülkemizi temsil edecek G.Saray ile Erciyes’in rakipleri şekillenmeye başladı. 2 ekibimiz de kupaya 2. ön elemeden başlayacak ve maçlarını 16-30 Ağustos tarihlerinde oynayacak. Ayrıca Intertoto’da 2. turdan mücadeleye girecek Trabzonspor’un da 2 rakibini elemesi halinde 2. ön elemede yer alacağını belirtelim. UEFA elemelerinde bölgesel uygulama yapıldığı için Türk takımları Kuzey grubuna verildi. Bu nedenle G.Saray ve Erciyes’i Sırp, Hırvat, Rum, Bulgar, Romen, İsrail ve Slovenya’dan takımlar bekliyor

TRABZON 3. EKİP OLABİLİR

İTALYAN Atalanta ve Portekiz’den U.Leiria ise misafir takımlar. 1. torbaya girecek G.Saray, Intertoto veya 1. turdan gelecek zayıf rakiplerden biriyle eşleşecek. L.Sofya, Netanya, Vojvodino, Kula, Anorthosis, Belupo, Omonia gibi rakiplerden birisi Cimbom’a rakip olabilir. Erciyes ise 2. torbada, daha güçlü bir ekiple eşleşecek. Trabzon ise 2. turda NK Zagreb-Vllaznia galibiyle, 3. turda Zrinski-Romanya (Belli değil) galibiyle eşleşecek. 2 rakibini elerse 2. elemeye kalacak
            Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

• ALİ ŞEN BOMBALADI!

Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Şen, aynı G.Saraylı taraftarlar gibi konuştu ve "Özhan Canaydın gitmeli, Nasıl duruyor anlamıyorum" dedi.. Şen; Canaydın, Galatasaray, Trabzonspor, Tuncay, Alex, Zico, Aziz Yıldırım ve Haluk Ulusoy hakkında konuştuğu röportajında, bomba cümleler sarfetti..
              “TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLAMAZ”
              Trabzonspor için en kolay sezonun bu sezon olduğunu anlatan Şen, "Trabzonspor bu yıl şampiyon olamadı, artık uzun yıllar da olamaz. 72 puan toplasalardı şampiyon olurlardı" iddiasında bulundu.
              .........::::ıl cApiTaNo::::.......

Yorum

• Cemal Sağlam ilk kez konuştu
                Trabzonspor’da ki ikinci başkanlık görevinden ayrılmasının ardından istifa eden Cemal Sağlam, ilk kez Ulusal Kanal’a konuştu. İstifa nedenleri ve Trabzonspor’da yaşanan gelişmeler üzerine Ulusal Kanal Spor Servisi Editörü Aydın Cingöz’ün sorularını yanıtlayan Cemal Sağlam, Trabzonspor camiasında ses getirecek açıklamalar yaptı.

"ALBAYRAK KULÜBÜ ŞİRKET DANIŞMANLARI İLE YÖNETMEK İSTEDİ"

Seçildikten sonra ticari ürünlerden sorumlu oldum. Ticari ürünlerde yaşanan olumsuzluklardan dolayı istifa etmem söz konusu oldu. Çünkü başkanımız Nuri Albayrak, Albayrak şirketler grubundaki yöneticilerini başımıza getirince ben bu olayı kabullenmeyip ayrılmayı düşündüm. Bu Trabzonspor için önemli bir olaydı. Şimdi ticari ürünlerin ne durumda olduğu ortada Başkan kendi danışmanlarını bizim üstümüze getirmeye uğraştı halbuki biz o göreve seçilmiş insanlar olarak gelmiştik. Mesala Lotto ile Trabzonspor’un menfaatine olan, para kazanacağı bir anlaşma yapmıştık. Başkanımız kendi danışmanlarının isteği doğrultusunda Puma ile anlaşma yaptı. Şu anda Puma ile devam ediyorlar ama sıkıntılar var. Lotto ile Trabzonspor’un 2.5 – 3 milyon dolar kar elde edeceği bir anlaşma yapmıştık. Başkanımız danışmanları aracılığıyla “Puma ile anlaşma yapmak istiyoruz” dedi. Tabi başkanımızın düşüncesi neydi bilmiyorum ya da yönetimde çok inanıp güvendiği insanlar onu yanlış yönlendirmiş de olabilir. Kopmalar bu olaylardan sonra ufak ufak başladı. Biz bu durumu basına yansıtmadık. İlk kez bunu size anlatıyorum. Puma ile yapılan anlaşmada Trabzonspor hiçbir şey kazanmadı. Üstelik Puma’ya para ödüyorlar.

"TOPLANTILAR’DA CİDDİ KONULAR GÖRÜŞÜLMEDİ"

Sayın Başkan’ın Trabzonspor’u danışmanlarıyla yönetmek istemesiyle kopmalar başladı. Yönetim kurulu toplantılarımız ”incik boncuk” olayların konuşulduğu sıradan toplantılar haline geldi. Yönetim kurulu toplantılarımızda, transfer edilecek oyuncular, gelecek olan teknik direktör, kulübün şu kadar borcu var gibi konular benim görevde olduğum dönemde hiç konuşulmadı. Böyle bir yönetim oluşturuldu. Bunlara o dönemde itiraz etmek gerekiyordu ama bir kişinin itiraz etmesi bir şey değiştirmezdi.

"TRANSFERLER YÖNETİME DANIŞILMADAN YAPILDI"

Yapılan transferlerin hiçbiri yönetime sorularak ya da danışılarak yapılmadı. Haşim Sayitoğlu’nun Musampa transferinden komisyon aldığı şeklindeki söylentilere itibar etmiyorum ama öyle şeyler bizim kulağımızı da geldi. Yıllardır futbolun içinde azimli bir insan. Ben Haşim Sayitoğlu’nun böyle bir olayın içinde olacağını tahmin etmiyorum. Böyle bir şeye ihtiyacı olan birisi değil o çok büyük bir zan. Ben onun hakkında yorum yapmak istemiyorum.

"BİZ YÖNETİM İÇİNDE 'ÇÜRÜK' DEĞİLDİK"

Biz yönetim içinde ‘çürük’ falan değildik doğru bildiğimiz her şeyi savunmaya çalışan bir ekibiz. Kimsenin adamı değil Trabzonspor’a hizmet eden bir şahsım. Nuri Albayrak kongreye gitmedi yönetimdeki istifaları istedi bir şey değişmedi, sonuçta herkesi görevine iade etti, etmediği üç tane isim var. İstifaları aldı ama değişik bir isim gelmedi demek ki doğru bildiğini yapmaya çalışan üç insanı dışarıda bırakma amaçlı bir olaydır bu. İstifa ettikten sonra Cumartesi günü Nuri Albayrak bana telefon açtı. Bana dedi ki yönetimdeki herkesin görevlerinden istifasını istiyorum, seninkini de istiyorum. Görevlerinden istifa etmeyenleri de azledeceğim dedi. Ben de eğer herkesin istifasını istiyorsanız tamam dedim yarım saat sonra da görevden istifa ettiğime dair faks çektim. Nuri Albayrak’a sevgim ve saygım sonsuzdur ve yanlış bir düşünceye kapılmayacağını tahmin etmediğim için istifamı istemesinin nedenini sormadım. Sonradan öğreniyorum ki yönetim kurulu toplantısında Haşim Sayitoğlu’nun istifasını geri veriyor. Bu ne demektir, herkesin bir onuru ve gururu var. Bir şey değişmiyor ki niçin istifaları istedi. Bu istifaları istemesinin amacı neydi hala anlamış değilim.

"TRABZONSPOR KONGREYE GİTMELİ"

Trabzonspor’un şu anda kongreye gitmesi gerekiyor. Nuri Albayrak’ı severim, sayarım, büyüğümüzdür, beraber görev aldık ama hala yanlış içerisinde çünkü inanıp güvendiği insanlar onu yanlışa sürüklüyor.

"HALİLHODZİÇ İLE YOLA DEVAM ETMEK İSTEDİK"

Biz göreve geldiğimiz dönemde Vahid Halilhodziç takımın başındaydı. Başkanımız ve birkaç arkadaşımız Vahid hoca ile devam etmek istedik. Bizim dönemimizden önce Vahid hoca ile ilgili birkaç olay yaşandığı için Vahid hoca devam etmek istemedi daha doğrusu biz Vahid hocanın arkasında duramadık. Sezon sonunda da çalışmak istemediğini belirterek ayrıldı. Asbaşkan ve ekibindekileri Vahid hocayı istemediler ve ayrıldı.

"LAZARONİ GİTMESEYDİ YÖNETİM GİDERDİ"

Lazaroni’nin gelişi çok bir muamma. Hangi akla hizmet olarak Trabzonspor’un başına getirildi hala anlamış değilim. Lazaroni’nin Trabzonspor’a teknik direktör olduğunu gece yarısı telefonuma gelen ir mesaj ile öğrendim. Tabii başarısızlıklar ortaya çıkmaya başlayınca önce fatura hocaya kesilir, sonra yönetime kesilir. Lazaroni’yi getiren Başkan ve yanındakiler bu olayda İbrahim Hacıosmanoğlu’ nu hariç tutuyorum, bu durum karşısında sonradan onu göndermenin planlarını yaptılar çünkü Lazaroni gitmeseydi yönetim gidecekti.

"ERSUN YANAL İLE ANLAŞMIŞTIK"

İbrahim Hacıosmanoğlu Ersun Yanal ile anlaşmıştı ancak Başkan, Asbaşkan ve grubu geri kaldı. Çok az bir pürüz vardı Ersun Yanal geliyordu.

"ÖZKAN SÜMER’İ İSTEMEYEN YÖNETİCİLER VARDI"

Özkan Sümer büyük bir hocadır Trabzonspor’un her kademesinde görev yapmış bir insan bizim onu eleştirmemiz söz konusu değil. Şu anda kendisinin üstlenmiş olduğu görev Trabzonspor için faydalıdır. Ancak Özkan Sümer’i Trabzonspor içinde istemeyen yöneticiler var. Şu konuyu da sizinle paylaşayım; sayın Nuri Albayrak beni aradı. Bana “yönetim içinde pek çok kişi Özkan Sümer’i istemiyor ama ben Özkan Sümer’i göreve getirmek istiyorum. Yönetimde sözünün geçtiği kişilere söyle bana karşı gelmesinler” dedi. Lazım olduğumuz zaman arardı bizi. Ben de “hay hay başkanım. Eğer siz böyle bir şeyi uygun görüyorsanız bizim için de uygundur” dedim. O zaman Özkan Sümer göreve gelirse biz görevden ayrılırız diyen arkadaşlarımız vardı. Ben bu arkadaşlarımızı arayarak onlara “sessiz kalın Başkanımız bunu istiyor. Trabzonspor için buna ses çıkarmayın” dedim. Ben o zaman Özkan Sümer’in göreve gelmesini olumlu karşıladım gene de karşılarım.

"SÜMER PARA ALMIYORSA YANLIŞ YAPIYOR"

Özkan Sümer, yaptığı işi karşılığında yönetimden para alıyor mu almıyor mu o konuda bir bilgim yok. Ama para almadan çalışacağını zannetmiyorum eğer parasız çalışıyorsa da yanlış yapıyor.

Kaynak: Ulusal Kanal/Aydın Cingöz

23.05.2007
                Sampiyon olmamiz icin ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.

DERIN TRABZONSPOR

Yorum

• Nuri Albayrak istanbulda Serkan Balcı ile Transfer görüşmesinde şu an.

Fox spor son dakkika haberi..Oturdukları yeride söyledi ama yetişemedim
                  En son Gürkan tarafından düzenlendi; 23.05.2007, 14:58.

Yorum

• RÜŞTÜ’YÜ TRABZON İSTİYOR
                    Milli file bekçisi sezon başında 750 bin Euro’ya kalmıştı. Oysa aynı dönemde Trabzonspor yıllık 2.2 milyon Euro vermiş, 3 yıllık da sözleşme önermişti. Ancak 100. yıl nedeniyle bu teklifi geri çeviren Rüştü’ye Trabzon yine aynı öneriyle talip oldu. Rüştü cevabını F.Bahçe yönetimiyle görüştükten sonra verecek. Rüştü’nün, hem yönetimin belirlediği 800 bin dolarlık tavan, hem de 100. yıl şampiyonluğu görevinin yerine getirilmesi nedeniyle Trabzon’a gitme ihtimali yüksek.

SERKAN’A DA KANCA
                    Ligin ilk yarısında sadece 1 maçta ilk 11’e girince devre arasında gitmek için izin isteyen Serkan, ikinci yarıda beklediği forma şansını bulmuştu. Ancak genç futbolcu, yöneticiler önceki gün menajerine “750 bin dolar veriyoruz. Bunun üzerinde verecek kulüp varsa gidebilir” deyince ayrılma kararı aldı. Trabzon genç yıldıza 3 yıllık sözleşme önerecek, ilk 2 yıla 1.2’şer milyon, 3. yıla 1.5 milyon Euro’yu bulan bir teklif sunacak.

Yorum

• "Aç oyuncular alacağız"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, gelecek sezon başarılı ve şampiyon olmak zorunda olduklarını söylerken, nokta transferler yapacaklarını kaydederek, "Burada sıkılmayacak, sosyal yapıya uygun, aç oyuncular alacağız" dedi.

Doğan, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, bu sezonun değerlendirmesini yaparken basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

Doğan, ligin ilk yarısında büyük sıkıntılar yaşadıklarını ancak karamsarlığa kapılmadığını belirterek, "İkinci yarı en fazla puan toplayan takımız. En fazla da gol atan takımlardan biriyiz" dedi.
                      Çok gol atmalarına karşın kalelerinde çok gol gören takımlardan biri olduklarını ifade eden Doğan, "Bunda savunmada aynı anda yaşadığımız 4-5 sakatlığın da etkisi oldu. Disiplinli oynadık ama sakatlıklar sistemin oturmasını engelledi. Yine de ikinci yarı hedeflediğimiz puanları aldık. Ligi 4. bitirmek Trabzonspor için başarı değil ama bulunduğu konumdan buraya gelmesi bir başarı" diye konuştu.
                      "Türkiye Kupası'nı alabilirdik" diyen Doğan, "Biz Kayseri Erciyesspor'u geçseydik kupayı alabilirdik. Buradaki maçta çok şey kaybettik. O günkü müdafaada Hüseyin'i bile stopere çekemedim, Ayman cezalıydı. Savunmada eksik çoktu. Burada kendimize eleştiri yapıyorum. 0-0'ı korusaydık korumaya yönelik yapsak turu geçerdik. 70. dakikaya kadar pozisyon bulamayan Kayseri Erciyesspor, gol buldu. Hesabımız tutmadı" ifadelerini kullandı.
                      "ŞAMPİYON OLMAK ZORUNDAYIZ"
                      Doğan, gelecek sezonki hedefler konusunda ise, "Önümüzdeki seneye inanın ben bugünden şartlandım. Başarılı ve şampiyon olmak zorundayız. Ben kendimi öyle hissediyorum. Futbolcular üzerindeki baskıyı mümkün oldukça kaldıracağız, sizlerden de yardım alırsak bu takım önümüzdeki sene şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesidir" dedi.
                      Taraftarın ve yönetim kurulunun her zaman kendisini sahiplendiğini dile getiren Doğan, şöyle devam etti: "Ben onlara karşı kendimi borçlu hissediyorum. Sıkıntılar yaşadım. Ama o sıkıntılarda bazı gazetelerde 'Ziya Doğan gitti, bu maç son maçı' denildiği sezon sonunda burada kaldım. Ama kalmamızdaki sebep sağduyulu insanların sahiplenmesi ve yönetimin istikrardan yana karar alması. İkinci yarıdaki çıkışın da rolü var. Bizim başkanımız, yöneticilerimiz ince eleyip sık dokuyorlar. O baskılar karşısında geri adım atabilirlerdi. İnsanları rahatlatmak için basiti var, 'Ziya Doğan'ı gönder baskıdan kurtul' politikası yapmadılar. Ben başarılı olursam bu bundan sonraki yıllar için büyük bir örnek olacak. Türkiye'de 3-4 haftada teknik direktör değiştiriliyor. 2-3 kişi istedi diye hocasını değiştiren yönetimler var. Bu antrenörün değil yönetimin hatası."
                      İntertoto Kupası'nda ise kiralık oyuncularından yararlanacağını ifade eden Doğan, "Fiziksel ve ruhsal olarak takımın yıprandığını biliyorum. 15-20'ye yakın kiralık oyuncularımız var. Onlar dışında sakatlıklardan dolayı fazla şans veremediğim, yıpranmayan, mesela Ömer Rıza gibi oyuncuları da bu kadroya katacağız. Muhammet, Emre Aygün, Selim gibi oyuncuları tanıyorum. Kiralık olarak tanıdığım çok oyuncular var. Bugün onlarla bir araya gelerek onlara program vereceğim. Bu oyuncularla ayın 20'sinde, sezonu Gerede'de açacağız. 27-28'inde sezonu bitirdiğimiz takımı Trabzon'da toplanıp Gerede'ye göndereceğiz" diye konuştu.
                      "ART NİYETLİLERİN YÜZÜNE SÖYLEDİM"
                      Doğan, bir gazetecinin 'sezon içerisinde bazı art niyetlilerin olduğunu ve bunu sezon sonrasında açıklayacağınızı söylemiştiniz. Bunu açıklar mısınız' sorusu üzerine şunları söyledi: "Teknik direktör de insandır. Bazen sinirleniyor, bazı sıkıntılar yaşıyor ve kasıtlı olarak gördüğü şeyler konusunda da bazı şeyler söylüyor. Bu insanların yüzüne de ifade ettim. 'Seni, seni kastediyorum' dedim. Onu tekrardan kaşımanın anlamı yok. Gerçekten yüzlerine söyledim. Onlar da bizi yanlış anladıklarını söylediler. Geçmişi kaşıyıp Trabzonspor'u tahrik etmenin anlamı yok. Benden kaynaklanan hatalar da var. Herkesi bünyemize katmak, herkes ile birlikte hareket ederek önümüzdeki sezonun heyecanını birlikte yaşamalıyız. Ben bugünden bu heyecanı yaşıyorum."
                      Doğan, kulüp asbaşkanı Haşim Sayitoğlu ile diyalogları ile ilgili olarak, şöyle konuştu: "Ben profesyonelim, profesyonelce bakıyorum. Kulüpte kimle çalışırsam uyumlu çalışırım. Ligin ilk yarısında bazı sıkıntılar yaşadım. Rapor sundum ve sıkıntıları anlattım. İkinci yarı bu sıkıntılar büyük oranda çözüldü. Sonra bizimle devam etme kararı aldılar. Bunu aldıktan sonra yönetim bana destek oldu. Haşim beyle ilgili geldiğim dönemde bazı sıkıntılar yaşadım. Bunları dillendirmedim. Bizim yanımızda daha fazla olmasını istedim. İkinci yarı fazlasıyla ilgilendi problem kalmadı."
                      "BEKLENEN TRABZONSPOR GELECEK"
                      Doğan, gelecek sezon beklenen Trabzonspor'un geleceğini belirterek, şöyle devam etti: "Yönetim kuruluyla kendi düşüncelerimi paylaşıyorum. Bizim hatamız varsa da düzeltmeye çalışıyoruz. Takımı ateşlemek için yapılan baskıları normal karşılıyorum. Trabzonspor'dan büyük beklentiler var. Belki dünyanın hiçbir yerinde olmayan, kulübü seven seyirci topluluğu var. Aşırı sevginin olduğu yerde aşırı tepki oluşur. Onun için beklentiler fazla baskı oluşturuyor. Bununla ilgili önümüzdeki seneyle ilgili düşüncelerimiz var. Önümüzdeki sene iddia ediyorum o beklenen Trabzonspor, sahada görülecek. O ruhu görecek. o ruhu görürken yaratmak isterken bütün herkes birlikte hareket edip bizlere yönetim ve futbolculara sahip çıkması lazım."
                      "AÇ OYUNCULAR ALACAĞIZ"
                      Doğan, nokta transferler yapacaklarını da kaydederek, "Burada sıkılmayacak, sosyal yapıya uygun, aç oyuncular alacağız. Yardımcı hocalar Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışma içerisindeler. Ben de belirlenen oyuncuları izleyeceğim. İnce eleyip sık dokuyacağız. Bünyemize en fazla 3 veya 4 oyuncu katacağız. Gidecek oyuncuları bu maçtan sonra rapor vereceğim" dedi.
                      Doğan, menüsküsünde yırtık olan Ayman ve kıkırdağından küçük bir operasyon geçirecek Mustafa'yı, gelecek sezon öncesi zaman kazanmak için ameliyata gönderdiklerini de kaydetti.

Yorum

• Manşet Haber
                        Ziya Doğan: “Gelecek sezon şampiyonluğun en güçlü adayıyız”
                        Teknik Direktörümüz Ziya Doğan bir basın toplantısı düzenleyerek, “İddia ediyorum gelecek sezon şampiyonluğun en güçlü adayı biz olacağız” dedi.
                        Toplantıda önce sezonun bir değerlendirmesini yapan Doğan, daha sonra basın mensuplarının kendisine yönelttiği sorulara cevap verdi. İşte Teknik Direktörümüz Ziya Doğan’ın sezonla ilgili yaptığı değerlendirmeleri ve gazetecilerin sorularına cevapları:

“İlk yarı çok sıkıntılı geçti”

Ligin ilk yarısında göreve geldikten sonra başarılı sonuçlar elde edildiğini belirten Doğan, şunları söyledi: “İyi sonuçları futbolcuların insan üstü efor sarf etmeleri sayesinde başardık. Adaleleri yorulsa bile akıl güçleriyle mücadele ettiler. Ancak bu durumun böyle devam etmeyeceği belliydi. Beşiktaş ve Galatasaray maçlarından sonra ben eksiklerimizin olduğunu söyledim. Bu iki maçın kolay geçeceğini biliyordum çünkü haftalık değerlendirilecek müsabakalardı. Ama diğer maçlara aynı oranda konsantre olmak kolay olmuyor. Konyaspor ve Osasuna maçlarında istediğimiz sonuçları alamadık. Beşiktaş ve Galatasaray karşılaşmaları sonrası medya tarafından şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösterildik. Ben derdimi anlatamadım, yanlış anlaşılır diye. O zaman konuşacağımız her şey mazeret olarak kabul edilebilirdi. Bu nedenle yorum yapmaktan kaçındım. Benden önce görev alan teknik adam hakkında bir televizyon programında kısa bir konuşma yapmama rağmen bu sözlerim uzun süre gündemde kaldı. Takımda bir önceki dönemde bıraktığım değerlerin yüzde 60 düştüğünü gördüm. O açığı kapatmak kolay değildi. Üstüne kötü sonuçlar gelince karamsar bir hava oluştu. Ama fazla etkilenmedim. Elimdeki malzemenin değerini biliyordum. O kötü günlerde bana desteklerini esirgemeyen taraftar ve yönetim kurulumuza teşekkür ederim. Yönetimimiz bana, ‘Sana güveniyoruz beraber bu işi başarırız’ dedi”.

“Devre arasında istediğim oyuncuları transfer ettik”

Devre arasında takıma kaliteli takviyeler yapıldığını ifade eden Doğan, “Ancak o dönemde takviye yapmak kolay değildi. Bu nedenle futbolcuların takıma katılması biraz geç oldu. İkinci yarıyla birlikte oynadığımız ilk 4 maçta savunmada iyiydik. Ancak gol atamadık. O dönem gol sorununu aşacağımızı söyledim. Zaman içinde bu sorunu ortadan kaldırdık. İkinci yarının en çok gol atan takımı olduk. Benim ve her teknik adamın en büyük hedefi çok gol atıp az gol yemektir. Her ne kadar takımı defansif oynattığımız söylense de bu eleştirinin doğru olmadığını istatistikler ortaya çıkarıyor” dedi.

“Sakatlıklar savunma hattımızı etkiledi”

Savunma hattında oynayan oyuncuların üst üste sakatlıklar yaşamasının takımı olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Doğan, “Çok gol attık ancak çok da yedik. Bunun nedeni hep aynı mevkideki oyuncuların sakatlıklar yaşamasıydı. Orta saha oyuncularını defansta oynatmak zorunda kaldık. Bazen bunu bile yapamadık. Örnek verirsek Erciyesspor maçında Ayman cezalı olması nedeniyle Hüseyin’i savunmaya çekemedim. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ikinci yarının en çok puan toplayan takımıyız. Oynanan oyundan memnun musunuz derseniz disiplinli bir şekilde futbol ortaya koyduğumuzu söyleyebilirim. Yaşanan sakatlıklar sistemin oturmasını engelledi” açıklamasında bulundu.

“Yattara şanssızlık yaşadı”

Yattara’nın çok önemli bir futbolcu olduğunu söyleyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yattara çok şanssızlıklar yaşadı. Bu nedenle kendisinden tam anlamıyla yararlanamadık. İkinci yarıda bu oyuncuyu oynatmadığımız için çok eleştirildik. Ama Yattara hazır değildi. Kendisi de oynamak istemedi. Ablası vefat ettikten sonra 15 gün antrenmanlara ara verdi. Toparlaması zor oldu. Yine de bize faydalı oldu”

“Çıkış yapacağımıza inanıyordum”

Bir dönem Trabzonspor’un küme düşeceği yönünde panik havası estirildiğini de anlatan Doğan, “Tüm bunlara rağmen çıkış yapacağımıza inanıyorduk. Önce üçüncülük, sonra ikincilik, en sonunda da şampiyon olmayı düşündük. Ama Galatasaray maçında mağlup olmamız bizi etkiledi. Daha sonra Ankaragücü yenilgisi geldi. Yine de ligi 4. sırada bitirdik. Bu başarı değil ama ilk yarıda takımın bulunduğu konumdan 4. sıraya yükselmesi başarı” yorumunu yaptı.

“Türkiye Kupası’nı kazanabilirdik

Fortis Türkiye Kupası’ndan şanssız bir şekilde elendiklerini ifade eden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erciyesspor karşısında turu geçsek kupayı alabilirdik. Ancak ilk maçta alınan mağlubiyet bizi etkiledi. Savunma ve orta sahada eksiklikler yaşadık. Kendime öz eleştiri yapıyorum. İlk maçta 0-0’ı korumayı düşünseydik turu geçerdik. Ama Erciyes kapanıyordu. Bunun için 4 forvete ek olarak Ceyhun’u oyuna aldık. 70. dakikaya kadar pozisyonu olmayan rakip golü buldu. Hesabımız tutmadı ve elendik. Trabzonspor’un ismi büyük. İnsanlar kolay kolay mutlu olmuyor. Kupadan elenmemizde şanssızlıklar etken oldu. Devre arasında kurduğum takım bozulmasaydı yenilmez olurduk. Ligi de en az ikinci bitirebilirdik”

Teknik Direktörümüz Ziya Doğan daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı…

Soru: Daha önceki basın toplantınızda sezon sonunda artniyetlileri açıklayacağınızı söylemiştiniz. Bu kişileri şimdi açıklayabilir misiniz?

“Teknik direktör insandır. Bazı sıkıntılar yaşıyor. Kasıtlı bir şeyler görünce sinirleniyor. O zaman kast ettiğim kişilerle yüz yüze konuştum. Onlar da bizi yanlış anladıklarını söylediler. Benden kaynaklanan hatalar da olmuştur. Ben herkesle birlikte hareket etmek istiyorum. Artık önümüzdeki yeni sezonun heyecanını yaşıyorum”

Soru: Türkiye’de başkan, teknik adam ve futbolculara baskı var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Ben yönetimle düşüncelerimi paylaşıyorum. Benden kaynaklanan hata varsa düzeltmeye çalışıyorum. Ayrıca büyük baskının olması normal. Tabi bu baskı protesto şeklinde değil, takımın ateşlenmesi için olmalı. Trabzonspor taraftarları gibi kulübünü seven topluluk başka yerde yok. Aşırı sevginin olduğu yerde beklentiler de büyük oluyor. Oyuncuların üzerinde baskı olabiliyor. Gelecek sezon için bu konuda projelerimiz var. İddia ediyorum yeni sezonda beklenen Trabzonspor’u sahada herkes görecek. O ruhu görecek. Bunu yaparken herkesin bize sahip çıkması gerekiyor. En önemli etkende medyadır. Özelliklede yerel medya bize yardım etmeli. Bir bütün olursak, güçlü oluruz. Sağduyulu insanları yanımıza istiyoruz”

Soru: Takım ligin ilk yarısında kötü giderken statta sorun yoktu. Ancak sonuç anlamında işler iyi gidince yönetim içindeki çatışmalar sonrası yönetim ve sizin aleyhinize sloganlar atılıyor. Bu durum gelecek sezon için sizi endişelendiriyor mu?

“Biz tamamen futbol takımıyla haşır neşir oluyoruz. Bazı sıkıntılar yaşadık. Ama bu sıkıntıları çözebilecek kapasitedeyiz. Diyalogla ortadan kaldırırız. Ligin ilk yarısında üzüldüm ve tedirgin oldum. İkinci yarıda daha tecrübeliydim. Soğukkanlı davrandım. Bu oyunculara da yansıdı. Trabzon’daki atmosferi bilmeyen futbolcular vardı. Onlar bir gol attıktan sonra göklere çıktı. Ama iki hafta sonra her şey değişti. Kamuoyu tepkisini öğrendiler. Alıştılar”

Soru: Bu sezon kulüpte asbaşkan - teknik adam çatışması vardı. Yeni sezonda bu çatışma aynı boyutta devam edecek mi? Şuan diyalogunuz hangi boyutta?

“Ben profesyonelim. Kulüpte kiminle çalışırsam o kişiyle uyumlu olurum. Ligin ilk yarısında sıkıntılar yaşadık. Devre arasında asbaşkanımla oturup konuştuk. İkinci yarıda bu sorunları aştık. Şimdi de gelecek sezon için anlaştık. Haşim Bey’le sadece ilk göreve geldiğimde sıkıntılılar yaşadık. Yanımızda olmasını, ilgi göstermesini istedim. İkinci yarıda kendisi bize destek verdi”

Soru: Chelsea kulübü Morinho’nun takımı daha atak futbol oynatması konusunda sözleşmesine bir madde koydu. Bu konuda görüşünüz ne?

“O onların sorunu. Benim takımım gol atıyor. Ancak bana daha fazla defans oynat diyebilirler. İstatistiklere baktığımızda gereken sayıda gol atıldı. Ancak fazla gol yenildi”

Soru: İntertoto Kupası’ndaki hedefleriniz neler. Çalışma programınızı etkileyecek mi?

“Önümüzdeki sezonda başarı için şartlandık. Futbolcuların üzerindeki baskıyı sizlerin de yardımıyla kaldırıp şampiyonluğun en büyük adayı biz olacağız. Yönetim beni sahiplendi, onlara karşı borçluyuz. Sıkıntılar yaşadık. Gazetelerde Ziya Doğan’ın her hafta sonunda son maçı denildi. Ama burada kaldık. Başkanımız ve yöneticilerimiz ince eleyip sık dokuyorlar. O baskıları başkaları kaldırmayabilirdi. Örnek bir şey yaptılar. İnanıp benimle yola devam ettiler. Eğer gelecek sezon başarılı olursak Türk futboluna örnek olacağız. Sürekli hoca değiştirmek yönetim hatasıdır. Bir sezonda 3-4 hoca değiştiren takım var”

“15 gün sonra sezonu açacağız. Ancak sezonu kiralık ve takımda fazla forma şansı bulamayan oyuncularla birlikte açacağız. Selim, Emre, Muhammet gibi kiralık oyuncularımızı görme fırsatı bulacağız. Kiralık tüm oyuncuları çağırdım. 20 Haziran’da ilk grup Gerede’de çalışmalara başlayacak. 28 Haziran’da ise diğer oyuncularımız test ve sağlık kontrolünden geçirip 29 Haziran’da Gerede’de kampa gireceğiz. 1 Temmuz’da ilk gurup Trabzon’a gelip 8 Temmuz’da oynanacak müsabakaya hazırlanacak. Şu anda sakatlıkları bulunan Ayman ve Mustafa’yı fazla zaman kaybetmeden ameliyata gönderdik. Yeni sezona tam hazır girmek istiyoruz. Çok güçlü bir Trabzonspor’u canlandırmanın heyecanını yaşıyoruz”

Soru: Her iki takımın başında olmayı nasıl başaracaksınız?

“Biz bunu İstanbulspor’da yaşadık. Rahat olun. Bu konuda tecrübeliyim”

Soru: Transferde kaç oyuncu istiyorsunuz?

“Takımın iskeleti devre arasında oluştu. Çalıştığım oyuncularla devam edip, akıllı transferler yapmak istiyorum. Nokta transferler yapacağız. Buradaki sosyal hayata ayak uydurabilecek oyuncuları tercih edeceğiz. Yardımcı hocalarımız 20’ye yakın maç izlediler. Halen yurt dışındalar. Ben de Ankaraspor maçı sonrası onlara ekleneceğim. Kimse hangi oyuncuyu transfer edeceğimizi bilmeyecek. Hata yapmak istemiyorum. En fazla 3 veya 4 oyuncuyu kadromuza katacağız. Gidecek oyuncular da var. Bu futbolcuların isimleri Ankaraspor maçı sonrası belli olacak. Ayrıca Adnan dışında gelecek vaad eden transferlerde yapacağız”

Yorum

• Serkan Balci Trabzonsporda İmzayi AtmiŞ ArkadaŞlar...
                          HERŞEY TRABZONSPOR İÇİN....

Yorum

• ,
                            TRABZONSPOR’UN VAZGEÇİLMEZLERİ

Bordo-Mavili takımın yeni oluşan Transfer Komitesi hiç vakit kaybetmeden taarruza geçti. Bakan Nuri Albayrak, Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu, Mali Sayman Emin Kahraman, Yönetici Abdullah Başer ve Menajer Necmi Perekli’den oluşan komitenin ilk hedeflerine hemen yöneldikleri belirtildi. Alınması planlanan ilk 3 futbolcu olarak ise Antalyasporlu Ali Bilgin, Gaziantepspor’un kalecisi Hasan Hasagiç ve Ankarasporlu Wederson oldu. Hasagiç’in bonservisinin elinde olması ve Türk statüsüne geçmesi, Wederson’un Türk vatandaşlığı ve Ali Bilgin’in de Trabzon kökenliliği transferleri için en önemli kriterler olarak kabul ediliyor.

Listede Çok İsim Var
                            Hasagiç ve Ali Bilgin ile her konuda anlaşmaya varıldı. Ali Bilgin’in bonservis sorunu çözülmeye çalışılıyor. Hasagiç ile prensip anlaşması yapıldı, şimdi ayrıntılar konuşuluyor. Wederson için de Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek ile son bir görüşme yapılacak. Trabzonspor’un listesinde Bursasporlu Ömer Aysan Barış ve Sinan Kaloğlu, Çaykur Rizesporlu Serhat Akyüz, Ankaragücü’nden Emre Güngör, A.Rahman Dereli, Sedat Bayrak, Ankaraspor’dan Özer Hurmacı ve Hakan Arıkan, Gençlerbirliği’nden Mehmet Çakır ve Engin, Kayserispor’dan Gökhan Ünal, Beşiktaş’tan İbrahim Akın, Sakaryaspor’dan Martinez, Oftaşspor’dan Giray da bulunuyor.

Gurbetçilere Büyük İlgi
                            Trabzonspor Yönetimi diğer yandan da gurbetçi futbolcuların peşine düştü. İzlenen ve beğenilen oyuncuların başında Almanya’nın Stuttgart takımda forma giyinen savunma oyuncusu Serdar Taşcı bulunuyor. Bu oyuncunun yanında Kaiserslautern kulübünde oynayan Azar Karataş ve Düseldorf takımında oynayan genç oyuncu Hamza Çakır, Borissia Dordmund’dan Mehmet Akgün, Rapit Wien’de Veli Kavlak, Fransa’da oynayan Mevlüt Erdinç, İsveç’in Hammarby takımında oynayan Erkan Zengin, İsviçre’in Zurih takımında forma giyen Gökhan İnler, Hollanda’nın Nac Breda takımının stoperi Aykut Demir büyüteç altına alındılar

Yorum

• MARATON.COM.TR'DEN TARİHİ ÇAĞRI!

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylar tüm Türkiye'de adeta bir deprem dalgası oluşturdu. Aklıselim sahibi herkes gerçek fair playa ulaşabilmek adına neler yapılabileceğini tartışıyor. Beşiktaş Kulübü'nün öncelikle dört büyük kulüp başkanını bir araya getirmeyi daha sonra tüm futbol camiasını belli noktada buluşturmayı hedefleyen çağrısına Galatasaray ve Fenerbahçe başta, tüm kulüplerden olumlu cevaplar geliyor...

İşte bu noktada Maraton.Com.Tr olarak tarihi bir çağrı yapıyoruz...

DÖRT BÜYÜKLER, 45'ER DAKİKALIK MAÇLARDAN OLUŞAN BİR YA DA İKİ GÜNLÜK TURNUVA, BİR ŞÖLEN YAPMALI...

BU TURNUVA MAÇLARI ŞÜKRÜ SARACOĞLU'NDA, BEŞİKTAŞ İNÖNÜ STADI'NDA, ALİ SAMİ YEN STADI'NDA YADA ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NDA (Yerin önemi yok.. Önemli olan bir arada olmak) OYNANMALI...

TRİBÜNLERDE HİÇ BİR AYIRIM OLMADAN TÜM TAKIMLARIN TARAFTARLARI, BİR ARADA BULUNMALI...

Biz bu ülke futbolseverlerinin sağduyusuna güveniyoruz.

Böyle bir organizasyon yapılması halinde, bir tek güvenlik görevlisi olmasa bile o tribünlerde hiç bir olayın çıkmayacağına inanıyoruz.

Dört büyük kulübe ve federasyona bu çağrıyı yaparken, futbolseverlerin de çağrımıza yürekten destek vermelerini bekliyoruz...

TÜM RENKLER AYNI TRİBÜNDE OLACAK...

AİLELER TRİBÜNLERE KOŞACAK...

DÖRT BÜYÜK, AYNI GÜN, AYNI SAHADA KARŞILAŞACAK...

EĞER TARİHİ ÇAĞIRIMIZ YANIT BULUR VE BU ORGANİZASYON DÜZENLENİRSE, O MAÇLARIN TEK GALİBİ TÜRK FUTBOLU OLACAK...

Öyleyse, haydi Türkiye, bu büyük fırsatı değerlendirmek için herkes kolları sıvamalı, taşın altına elini koymalı... Kavga yok, dostluk var... Yapmamız gereken tek şey yüreklerimizdeki sevgiyi açığa çıkarmak, bunu zayıflık olarak görmeden rakibi kucaklamak, alkışlamak...

Eğer BÜYÜKLER, daha doğrusu YETİŞKİNLER "Biz bunu yapamayız, bir arada aynı tribünde oturacak kadar medeni değiliz" diyeceklerse (ki demeyeceklerine inanıyoruz), o taktirde biz tüm tribünlerin çocuklarla doldurulmasından yanayız...

İTALYA'DA YILLARDIR YAPILIYOR!..

Bu turnuva yapılmalı, tribünler renk renk olmalı...

Benzer bir organizasyon yıllardır dünyanın en önemli yıldızlarının forma giydiği, zaman zaman tribünlerinde istenmeyen olayların yaşandığı, şike iddiaları ile küme düşürülen takımların olduğu İtalya'da yapılmakta..

İtalya'nın dev kulüpleri, Milan, İnter, Juventus ve zaman zaman Napoli "Berlusconi Kupası" adı verilen organizasyonda Milanlılara göre San Siro, İnterlilere göre Guiseppe Meazza'da 45'er dakikalık tek devreli maçlarda karşı karşıya geliyor..

Biz neden yapmayalım.. Yıllarca TSYD Kupası'nda sezon öncesinde Üç Büyükleri izlemek hangimize keyif vermedi..

BU ÜLKE BİZİM, BU FUTBOL BİZİM, TÜM TAKIMLAR BİZİM, TÜM TRİBÜNLER BİZİM...

BUNU SAKIN UNUTMAYALIM VE DOSTLUKLARI GÜÇLENDİRMENİN BİR YOLUNU BULALIM.

BİZ ÖNERİMİZİ YAPTIK, HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN FAİR PLAY İÇİN ÇABALARIMIZ HER ŞART ALTINDA SÜRECEKTİR. ÇÜNKÜ TÜRK FUTBOLSEVERLERİNİN YÜREKLERİNE GÜVENİYORUZ...

Yorum

• Mesut bakkal istifa etmiş
                                Paul Pierce,Kevin Garnett, Ray Allen
                                Efsane Boston Celtics geri dönüyor.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X