Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Bir taşın bedeli!
    Ergun Ata
    eata@fanatik.com.tr Ali Şen, yıllar sonra bir taşı kullanarak takımına şampiyonluğu nasıl kazandırdığını gururla itiraf etmişti... 06.10.2006

Oysa ki; Trabzon’un ne çok gereksinimi vardı o şampiyonluğa. “O bir taş’tır” demiştik o zaman, “Trabzonspor’u en az 10 yıl geriye götüren.” Ama bugünkü gerçek farklı: 10 değil, şimdilik 23 yıl.
    Bir taş vardı ortada ve kullanıldı. Taş olmasa başka şey bulunacaktı belki; atmasaydın ya, be sorumsuz adam, o taş kullanıldı.
    11 yıl sonra yine bir taş. Bu kez Apoel taraftarlarının tribünlerine atılan. Belki birkaç tane. Ama biri, bir insanın başına isabet etmişti. Bizim için pek anlamı olmayan, “insan yaşamına değer verenlerden” biriydi UEFA temsilcisi. Yazdı raporu, sabıka da var, geldi ceza. Ağır dedik itirazda ama onlar için hafif, neyse ki artmadı.
    UEFA’ya devamda yine bir taş Trabzon’a engel yani. Rakip bir taş oldu.
    Rövanşı izlerken o taşa ve atana isyan ettik. Düşünebiliyor musunuz; Trabzon’da sessiz değil, coşkulu Avni Aker tribünlerini. O skoru, bu kadar rahat koparıp gidebilir miydi Osasuna. Şimdi 0-0’a biz mi üzülürdük, onlar mı? Bir taştı işte, ilk kez bir İspanyol takımını dize getirme şansını Trabzon’un elinden alan.
    Durun! Bununla da bitmeyecek gibi. Bakın daha neler alabilecek bu şehirden bir taş?
    Medyası, “mikrofon uzatma kriterlerini” tartışadursun, Trabzonspor cephesi de, bir röportaj için, bildiriler yayınlasın, yasaklar koysun, tamimler çıkarsın, bakın Trabzon şehrini bekleyen tehlikeye:
    2011 Gençlik Olimpiyatları’nı Trabzon’a almak için yıllardır çalışılıyor. Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Olimpiyat Komitesi’nden Togay Bayatlı ve diğer üyelerin canı çıktı, Trabzon’u delegelere “pazarlamak” için. Gel gör ki delegelerin son Trabzon seyahatleri Osasuna maçına rastladı. Komitedekiler, izah edemediler onlara bu maçın neden seyircisiz oynandığını. Bir taşı anlatamadılar.Göbekleri çatladı tabiri caizse ama onlar, “Bir anlam veremiyoruz!” dediler sadece. Bir de İsrail Ümit Milli maçının güvenlik gerekçesiyle Ankara’ya iadesini öğrendiler.
    Yani gitti gidiyor olimpiyatlar, hem de nereye biliyor musunuz? Kararı verecek delegelerin Trabzon’a geldiği gün, büyük bir rastlantı sonucu THY’nin aylık yayın organında, güzellikleri ballandırılarak anlatılan Riga’ya.
    Önce şampiyonluğa, sonra UEFA’ya devama engel olan o bir taş, şimdi de bir olimpiyata mal olursa şaşmayın.
    Atma be adam, yeter artık! Oynama bir şehrin kaderiyle...

////

"Vatan hainliği" kavramını yeniden gözden geçirmemiz gerek

Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
    Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
    Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
    Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Hentbolda Avrupa heyecanı..

Türkiye'yi Erkekler Avrupa kupalarında temsil eden takımlarımızdan üçü yarın ve 8 Ekim Pazar günü kupalardaki 2. tur rövanş maçlarını yapacaklar.

EHF Kupası'nda Çankaya Belediyesi, ilk maçta deplasmanda 39-23 yenildiği İsviçreli rakibi Grasshoppers Club Zürih'i, yarın Ankara'da konuk edecek. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'ndaki maç, saat 19.00'da başlayacak. TRT-3'den naklen yayınlanacak olan karşılaşmayı, Makedon hakem ikilisi Vasil Çavdarov ve Gjorgji Duckov yönetecek.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turunda elendikten sonra mücadelesini EHF Kupası'nda sürdüren Milli Piyango da 2. turdaki rakibi Portekiz'in Madeira Andebol SAD takımıyla rövanşı, 8 Ekim Pazar günü deplasmanda yapacak. Fransız Thierry Dentz ve Denis Reibel hakem ikilisinin görev yapacağı maç,Madeira Adası'nda TSİ 20.15'de başlıyor. Ankara'daki ilk maçı, Portekiz ekibi 32-28 kazanmıştı.

Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda ise Beşiktaş, Slovak rakibi MHK Kösice ile yarın deplasmanda karşılaşacak. Kösice kentindeki maçın başlama saati 19.00. İstanbul'daki ilk maçı 39-28 kazandığı için rövanşa, rakibine oranla daha rahat çıkacak olan siyah-beyazlı ekibin bu karşılaşmasını, Belçika'dan Bernd Rosskamp ve Fredy Rothkranz hakem ikilisi yönetecek.

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'un 2. turunda elendiği Erkekler Avrupa Çalenç Kupası'nda yer alan diğer Türk ekibi Trabzon Belediyesi ise mücadelesine 3. turdan itibaren başlayacak.
      “Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz...” “Efendim, musluklar hariç her yan akıyor!"Artık sadece musluklar akacak...
      Sizler var ya .....

Yorum

• Filede milli mesai başladı..

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, 31 Ekim-16 Kasım tarihleri arasında Japonya'nın 4 ayrı kentinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası hazırlıklarına başladı.

Şampiyonada, İtalya, Peru, Küba, Mısır ve Sırbistan-Karadağ ile birlikte (D) grubunda yer alan (A) Milli Takım, dün akşam Terakki Vakfı'nın tesislerinde çalıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan milli takım antrenörü Reşat Yazıcıoğulları, antrenmanlara başladıklarını belirterek, ''9 Ekim Pazartesi gününden itibaren de, İstanbul Sürmeli Otel'de kampa gireceğiz. Günde çift idmanla hazırlıklarımıza devam edeceğiz'' dedi. Gruptaki rakiplerini kolay ya da zor takım olarak ayırmadıklarını kaydeden Yazıcıoğulları, ''Hedefimiz dünyada ilk 12 arasına girmek. Tabii ki bunun için ilk olarak gruptan çıkmamız gerekiyor. Kolay maç diye bir şey yok. Gruptan çıkmak ne kadar önemliyse fazla puan toplamakta o kadar önemli, çünkü puanlar 2. tura taşınıyor. Elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu. Milli takım, geçen hafta Bulgaristan'ın Varna kentinde katıldığı Dünya Grand Prix Avrupa Elemeleri'nde play-off maçlarında elenmiş ve gelecek sene yapılacak Grand Prix finallerine katılma şansını yitirmişti. Elemelerde Türk Milli Takımı'na grup maçlarında 3-2 yenilen, ancak play-off maçında Türkiye karşısında 3-0 kazanarak finallere katılma hakkını elde eden İtalya ile, grup maçında (A) Milli Takımı 3-2 yenen Sırbistan-Karadağ da, Dünya Şampiyonası'nda Türkiye ile aynı grupta yer alıyor. Hazırlıklarının bir kısmını Japonya'da tamamlayacak ve 24 Ekim Salı günü bu ülkeye hareket edecek (A) Milli takımın (D) grubundaki maç programı şöyle:
        31.10.2006 Türkiye-Küba
        01.11.2006 Türkiye-Mısır
        03.11.2006 Türkiye-İtalya
        04.11.2006 Türkiye-Peru
        05.11.2006 Türkiye-Sırbistan-Karadağ
        Bu arada, (A) Milli Takım'ın 2. tura çıkabilmesi için grup maçları sonunda ilk 4 takım arasına girmesi gerekiyor.
        Mısır maçı garanti onun dışındakiler oyuncuların isteğine bağlı.En güzel örnek Bulgaristan'daki maçlar.Sen İtalya'yı Rusyayı 2-0 yenilirken 3-2 yen sonra git hiç galibiyeti olmayan sırplara 3-2 yenil.
        Takımımız final maçlarını(ya da final kadar önemli maçları) kazanmayı öğrendiğinde önünde hiç bir engel kalmaz.
        “Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz...” “Efendim, musluklar hariç her yan akıyor!"Artık sadece musluklar akacak...
        Sizler var ya .....

Yorum

• Jefferson'un hedefi Milli takım
          Trabzonspor'un Brezilyalı kalecisi Jefferson, artık kendisine yapılan eleştirilere kulak asmadığını belirterek, "Çünkü hayallerim ve rüyalarım çok büyük. Brezilya Milli Takımı'nın kalesini korumak istiyorum" dedi.

Trabzonspor'da sürekli tartışılan ancak son haftalarda gösterdiği performansla kalede güven vermeye başlayan Brezilyalı kaleci Jefferson, özelikle Ziya Doğan'ın takımın başına gelmesinden sonra iyi bir çıkış yakaladığını söyledi. Geçen sezondan bu yana yapılan transfer haberlerinden etkilendiğini gizlemeyen kaleci Jefferson, yapılan transfer haberlerini kaleciler üzerinde olumsuz bir etki oluşturduğunu, ancak yapılan eleştirilere artık kulak asmadıklarını kaydetti.

Özellikle UEFA Kupası'nda karşılaştıkları Osasuna maçında yediği gollerden dolayı çok eleştirildiğini belirten Brezilyalı kaleci Jefferson, "Yedeğim iki golden sonra çok eleştiri aldım. Ama ben bunları çok garip karşılamıyorum. Sonuçta futbolun içinde olan şeyler bunlar. Osasuna maçından sonraki haftalarda yükelişe geçtim ve iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Ben çalışmalarımı aynı şekilde sürdürüyorum. İnşallah bu böyle devam edecek. Benim gönderilip, gönderilmememin tartışılması o kadar da önemli değil. Önemli olan takımın başındaki hocanın size güvenmesi. Ziya Doğan da sağolsun desteğini hiç esirgemiyor benden. Trabzonspor beni ne zaman istemezse o zaman bu kulüpten ayrıılmayı düşünürüm" diye konuştu.

Teknik Direktör Ziya Doğan'ın gelişinin sadece kendisini değil tüm takım arkadaşlarını olumlu bir şekilde etkilediğini kaydeden Jefferson, "Ziya Doğan ile ben birkaç kez görüştüm. Bu görüşmelerde bana moral verdi. Beni en iyi şekilde motive etti ve bana büyük destek oldu. Bunun faydası bana çok büyük oldu. Eleştirilere fazla kulak asmamam gerektiğini bana öğretti ve gösterdi. Zaten benim hayallerim ve rüyalarım çok büyük zamanı geldiğinde Brezilya Milli Takımı'nın kalesini korumak istiyorum. O yüzden artık bu tür eleştirilere fazla kulak asmıyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor olarak hedeflerinin sezon sonunda şampiyonluğu elde etmek olduğunu ifade eden Jefferson, "Şampiyonluğu bu camiayaya yaşatmak istiyoruz. Benim kendi düşüncem öncelikle kendi evimizde kiminle oynarsak oynayalım kesinlikle puan vermememiz gerekiyor. Hepsinden 3 puan almamız gerekiyor. İlk hedefimiz UEFA Kupası veya Şampiyonlar Ligi'ne katılmak değil. Kesinlikle şampiyonluğu elde etmek olmalıdır. Zaten arkası gelir. Bunun için de elimizden geleni ben dahil bütün arkadaşlarımızın yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

Fortis Türkiye Kupası'ndaki gruplarını da değerlendiren Jefferson, "Kuvvetli ekiplerden oluşan bir grup içindeyiz. Ancak grubun içinde hangi takımların olduğu çok da önemli değil. Önemli olan bizim kendi oyunumuz. Dolayısıyla bu maçlarda çok dikkatli olmamız gerektiğini biliyorum. Ama bu gruptan daha rahat çıkabileceğimizi düşünüyorum. Rakiplerimiz Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş da olabilirdi, bizim için farketmez çünkü bizim kendi oyunumuz önemli" dedi.

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Uruguaylı futbolcu Lugano ile Brezilyalı futbolcular Edu ve Deivid'in çok fazla eleştirilmesiyle ilgili olarak ise Jefferson, "Futbol kültürü farklı olduğu için adeptasyon sürecini hemen atlatamamış olabilirler. Ben onlara biraz daha zaman tanımaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu isimler Brezilya'da çok önemli isimler" diye konuştu.

06.10.2006

Kaynak : İHA

Yorum

• İlk olarak champions tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Jefferson'un hedefi Milli takım
            Trabzonspor'un Brezilyalı kalecisi Jefferson, artık kendisine yapılan eleştirilere kulak asmadığını belirterek, "Çünkü hayallerim ve rüyalarım çok büyük. Brezilya Milli Takımı'nın kalesini korumak istiyorum" dedi.

Trabzonspor'da sürekli tartışılan ancak son haftalarda gösterdiği performansla kalede güven vermeye başlayan Brezilyalı kaleci Jefferson, özelikle Ziya Doğan'ın takımın başına gelmesinden sonra iyi bir çıkış yakaladığını söyledi. Geçen sezondan bu yana yapılan transfer haberlerinden etkilendiğini gizlemeyen kaleci Jefferson, yapılan transfer haberlerini kaleciler üzerinde olumsuz bir etki oluşturduğunu, ancak yapılan eleştirilere artık kulak asmadıklarını kaydetti.

Özellikle UEFA Kupası'nda karşılaştıkları Osasuna maçında yediği gollerden dolayı çok eleştirildiğini belirten Brezilyalı kaleci Jefferson, "Yedeğim iki golden sonra çok eleştiri aldım. Ama ben bunları çok garip karşılamıyorum. Sonuçta futbolun içinde olan şeyler bunlar. Osasuna maçından sonraki haftalarda yükelişe geçtim ve iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Ben çalışmalarımı aynı şekilde sürdürüyorum. İnşallah bu böyle devam edecek. Benim gönderilip, gönderilmememin tartışılması o kadar da önemli değil. Önemli olan takımın başındaki hocanın size güvenmesi. Ziya Doğan da sağolsun desteğini hiç esirgemiyor benden. Trabzonspor beni ne zaman istemezse o zaman bu kulüpten ayrıılmayı düşünürüm" diye konuştu.

Teknik Direktör Ziya Doğan'ın gelişinin sadece kendisini değil tüm takım arkadaşlarını olumlu bir şekilde etkilediğini kaydeden Jefferson, "Ziya Doğan ile ben birkaç kez görüştüm. Bu görüşmelerde bana moral verdi. Beni en iyi şekilde motive etti ve bana büyük destek oldu. Bunun faydası bana çok büyük oldu. Eleştirilere fazla kulak asmamam gerektiğini bana öğretti ve gösterdi. Zaten benim hayallerim ve rüyalarım çok büyük zamanı geldiğinde Brezilya Milli Takımı'nın kalesini korumak istiyorum. O yüzden artık bu tür eleştirilere fazla kulak asmıyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor olarak hedeflerinin sezon sonunda şampiyonluğu elde etmek olduğunu ifade eden Jefferson, "Şampiyonluğu bu camiayaya yaşatmak istiyoruz. Benim kendi düşüncem öncelikle kendi evimizde kiminle oynarsak oynayalım kesinlikle puan vermememiz gerekiyor. Hepsinden 3 puan almamız gerekiyor. İlk hedefimiz UEFA Kupası veya Şampiyonlar Ligi'ne katılmak değil. Kesinlikle şampiyonluğu elde etmek olmalıdır. Zaten arkası gelir. Bunun için de elimizden geleni ben dahil bütün arkadaşlarımızın yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

Fortis Türkiye Kupası'ndaki gruplarını da değerlendiren Jefferson, "Kuvvetli ekiplerden oluşan bir grup içindeyiz. Ancak grubun içinde hangi takımların olduğu çok da önemli değil. Önemli olan bizim kendi oyunumuz. Dolayısıyla bu maçlarda çok dikkatli olmamız gerektiğini biliyorum. Ama bu gruptan daha rahat çıkabileceğimizi düşünüyorum. Rakiplerimiz Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş da olabilirdi, bizim için farketmez çünkü bizim kendi oyunumuz önemli" dedi.

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Uruguaylı futbolcu Lugano ile Brezilyalı futbolcular Edu ve Deivid'in çok fazla eleştirilmesiyle ilgili olarak ise Jefferson, "Futbol kültürü farklı olduğu için adeptasyon sürecini hemen atlatamamış olabilirler. Ben onlara biraz daha zaman tanımaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu isimler Brezilya'da çok önemli isimler" diye konuştu.

06.10.2006

Kaynak : İHA

puhahahahaaaaa bizim şalpazarısporda bile zor oynar

Yorum

• Galatasaray ve Beşiktaş'ın da aralarında bulunduğu 11 kulübün çeşitli kurum ve şahıslara olan borçları nedeniyle İddaa gelirlerine temlik konuldu.

Spor Toto Teşkilatı'na noter ve icra müdürlüğü kanalıyla başvuran alacaklılar, 11 kulübün İddaa ve Spor Toto oyunlarından gelen isim haklarına koydurduğu haciz miktarı 70 milyon 226 bin YTL'yi buldu. Galatasaray, haciz nedeniyle geçen sezon İddaa'dan tek kuruş pay alamadı. Milliyet Gazetesi'nde Ayşe Yeşin imzasıyla yer alan habere göre borçlular listesinin ilk sırasında yer alan sarı kırmızılı kulübe, Ali Sami Yen Stadı'nın kirasından dolayı aralarında GSGM ve Vakıfbank'ın da bulunduğu alacaklılardan 40 milyon 28 bin YTL'lik haciz gönderildi. Şu ana kadar bu borcun sadece 1 milyon 56 bin YTL'si ödendi.

İnönü Stadı'nın kirası nedeniyle yaşanan sorun nedeniyle de GSGM, Beşiktaş'ın gelirlerine 790 bin 105 YTL temlik koydu. Siyah be yazlılar da borcun 328 bin 316 YTL'sini ödedi 461 bin 789 YTL'lik borç duruyor.

Fenerbahçe, Trabzonspor, G.Birliği, Ankaragücü, Ankaraspor, V. Manisa ve Sivasspor'un gelirlerinde temlik bulunmazken, diğer kulüpler ve borçları şöyle: Denizli: 3 milyon 98 bin, Ç. Rize: 145 bin 853, Gaziantep: 1 milyon 137 bin, Kayseri: 2 milyon 373 bin, Bursa: 906 bin 844, Antalya: 14 milyon 235 bin, Sakarya: 4 milyon 208 bin, K.Erciyes: 1 milyon 581 bin, Konya: 168 bin 975 YTL.
              Amatör ruh,profosyonel düşünce
              İnsanların yaşaması için gerekli olan üç şey;Hava,su,DEMOKRASİ

Yorum

• brezilyada cortiba kentinin futbol takimi deplasmanda 2-0 yenilince sehire geri döndüklerinde havaalaninda dayak yediler
                "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• taraftara bak be
                  medicina humaniem veterineria humatitem

Yorum

• bızler daha iyi bir takım beklıyoruz bu kadar fedakarlığa karşı çekılen sıkıntıya bakın ha sıkıntı yaaaa
                    ganita_TS....... alemin en kralı....trabzonspor

Yorum

• Musampa ve Fatih Akyel kontrolden geçti
                      Futbolcularımızdan Kiki Musampa ve Fatih Akyel şikayetleri nedeniyle bugün KTÜ Farabi Hastanesi’nde tetkikten geçtiler.

Musampa’ya çekilen MR’da oyuncunun topuğunda kemik dikeni tespit edilirken, bu oyuncunun antrenmanları bundan böyle silikon tabanlık giyerek yapacağı öğrenildi. Musampa’nın idmanlara çıkmasında herhangi bir sakınca görülmedi.

Fatih Akyel’e ise dün akşam ayak parmağına aldığı darbe dolayısıyla oluşan ağrısı nedeniyle röntgen çekildi. Röntgende futbolcunun Almanya kampı sırasında kırılan ayak parmağındaki yumuşak dokuda ödem meydana geldiği ancak bunun oyuncunun idman akışını etkilemeyeceği açıklandı
                      Sizler var ya .....

Yorum

• Potada iki hazırlık maçıBasketbol takımımız yarın ve pazar günü Erzurum DSİ ile 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda iki hazırlık maçı yapacak.

07 Ekim 2006 Cumartesi günü yapılacak karşılaşma 21.00'de, 08 Ekim 2006 Pazar günü oynanacak mücadele ise 10.30'da başlayacak.
                        Sizler var ya .....

Yorum

• Badmintonda Balkan Şampiyonu olduk..

19 Yaş Altı Badminton Milli Takımı, Bulgaristan'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda birinci oldu. Makedonya ve Romanya'yı 5-0'lık skorlarla geçen milliler, finalde Bulgaristan'ı 3-2 yenerek şampiyonluğa ulaştı..

Federasyon başkanı Murat Özmekik, bu yıl 13, 15 ve 17 yaş gruplarında Balkan Şampiyonu olduklarını belirterek, ''Artık Balkanları aştık, hedefimiz Kasım ayında Kore'de yapılacak Dünya Şampiyonası. Bu şampiyonada da başarılı olacağımıza inanıyorum'' dedi.
                          Sizler var ya .....

Yorum

• Orduspor'da futbolculara ceza..
                            Türk Telekom Lig A ekiplerinden Orduspor'da Basın Sözcüzü Ayhan Özata, takımın kendisinden beklenen performansı gösteremediğini söylerken, futbolculara başarısızlıktan dolayı 5'er bin YTL ceza verilmesini kararlaştırdıklarını belirtti..

6 Ekim 2006,

Özata, yaptığı açıklamada, Orduspor'un şu ana kadar ligde aldığı sonuçların taraftarların beklentilerini karşılamadığını bildirdi.

Bu nedenle Yönetim Kurulu'nun bazı tedbirler almak zorunda kaldığını ve oyuncuların uyarıldığını belirtern Özata, ''Yönetim Kurulu'nun yaptığı toplantı sonucunda futbolculara başarısızlıktan dolayı 5'er bin YTL ceza verilmesini kararlaştırıldı'' dedi.
                            Sizler var ya .....

Yorum

• Ünye Belediye Spor 2. oldu..

Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ülkemizi temsil eden Ünye Belediye Spor Kulübü, turnuvayı ikinci sırada tamamladı..

9 ülkenin milli takım bazında katıldığı turnuvaya kendi imkanlarıyla katılan Ünye Belediye Spor, bu ülkelerin arasından sıyrılarak finale yükseldi ve 2. oldu. Ünye Belediye Spor, ferdi musabakalarda ise 2 birincilik, 3 üçüncülük kazanmıştır
                              Sizler var ya .....

Yorum

• "Bir gün Trabzonspor'u çalıştıracağım"

Bir dönem Trabzonspor'u da çalıştıran Trabzonlu Teknik Direktör Giray Bulak, Türkiye'de kulüplerin yabancı hoca tercihlerini eleştirirken, "Elbette bir gün Trabzonspor'u çalıştıracağım" dedi..

6 Ekim 2006

Bulak, Vahid Halilhodzic ve Lazaroni tercihlerinin Trabzonspor için yanlış olduğunu belirterek, "Brezilyalı teknik direktör Sebastiao Lazaroni sanki hiçbir şey bilmiyormuş havası verilerek gönderildi. Bu çok yanlış bir tutum oldu. Sonuçta Lazaroni bir çok takım çalıştırmış bir teknik adam. Brezilya Milli Takımı'nı çalıştırmış bir insan. 'Hiçbir şey bilmiyordu o yüzden burdan gönderildi' denmesi çok yanlış. Bu bize zarar verir. Lazaroni'den önce takımı çalıştıran Vahid Halilhıodziç sanki Trabzonspor için çok doğru bir tercihmiydi? İki teknik adamında Trabzonspor'un başına getirilmesi doğru değildi. Halilhodzic'in yedek kulübesinde çiğnediği cikleti yerli bir teknik adam çiğnesiydi. Trabzonspor onu 3 günde kapının önüne koyardı. Kulübü aşağladı, 'Kariyerim gidiyor' dedi, olmadık sözler söyledi. Söylemedik söz bırakmadı ve sezon sonunda kalsaydı Trabzonspor onun ile anlaşacaktı. Giden kulüpten gidiyor, yöneticiden bir şey gitmiyor. Bunlara verilen paralara yazık günah, yöneticilerimiz belki vakitlerini harcıyorlar ama verdikleri şey kadar, kulübe kaybettirdikleri şeylerde var" dedi.

"Trabzonspor'un en güzel yaptığı şey geçte olsa yabancı bir teknik adamdan yerli bir teknik adama dönmesi oldu" diyen Bulak "Bu anlamda ben başkan Nuri Albayrak ve Yönetim Kurulu'nu kutluyorum. Diğer takımlarda yabancı teknik adam yanlışından döneceklerdir. Onların Türk Milli Takımı'nı, Türk futbolunun nereye gittiğini düşünme gibi bir kaygıları yok. Onların derdi aldıkları paralardır" diye konuştu.

Türkiye'de henüz kulüplerin tam olarak profesyoneleşemediğini kaydeden Bulak "Avrupa'da bu böyle değil profesyonel bir ekip takımın bütün işlerini yürütüyor. Yöneticiler ise olayları takip ediyor ve müdehale etmesi gerektiği yerde ediyor. Türkiye liglerinde 1 yıllık yöneticilik yapan bir kişi ertesi gün 'Ben futbolu biliyorum' diye ortaya çıkıyor. Yarında antrenör transferine karışıyor, futbolcu transfer etmeye kalkıyor. Türkiye'ye yöneticilerin yabancı teknik adam getirmelerinin en büyük nedenlerinden biri de budur. İstedikleri gibi o teknik adamın herşeyine karışıyorlar. Çünkü Türk teknik direktörü transfere karışılmasına müsade etmez. Benim olduğum bir takımda bu olmaz. Onun için herkes rahat kullanabileceği bir hoca arıyor" şeklinde konuştu.

Giray Bulak, "Bugün futboldan ekmek yiyorsam bu Özkan Sümer sayesindedir" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
                                "Beni bir noktaya getiren de Ahmet Suat Özyazıcı'dır. Onlar benim için önemli insanlardır. Ben onların sayesinde buralara geldim diyebilirim. Bunu hiçbir zaman inkar etmedim. Onlardan teknik ve taktik konularında çok bilgiler aldık. Onların vermiş olduğu disiplin halen daha bizde vardır. Ancak Mehmet Ali Yılmaz kendi dönemlerinde Özkan Sümer'i defalarca kulübe çağırdı. Çeşitle nedenlerden gitmesinde dolayı Mehmet Ali Yılmaz ona sürekli görev verdi. Son olarak genel menejerlik teklifinde bulundu. Ancak Özkan Sümer, onun karşısına başkan adayı olarak çıktı. Kendisine genel menajerlik teklif eden bir insanın karşısına başkan adayı olarak çıkmanın ne anlamı vardı? Size, genel menajerlik teklif eden insanın karşısında başkan adayı oluyorsunuz. Seçimlerde birlikte girip yarıştığınız ve kaybettiğiniz Nuri Albayrak ve yönetim kurulunun altında ise altyapı koordinatörü olarak göreve başlayacaksınız. Bunu yanlış buluyorum".

Trabzonspor'un Galatasaray'dan sonra Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahip olduğunu belirten Giray Bulak, "Galatasaray'dan sonra bence en iyi kadro Trabzonspor'un kadrosu. İyi bir kadro oluşturdular, şampiyonluğa oynayacak bir takım Trabzonspor. Elbette bir gün Trabzonspor'u çalıştıracağım. Ben Trabzonsporluyum kendimi burdan soyutlamış değilim. Bizim buranın insanın en büyük özelliği kendi içimizdekileri yok etmek. Birbirimizi çekemiyoruz. Neden Giray, neden Şenol, neden Sadi diyoruz ve birbirimizi bitiriyoruz. Trazonlu teknik adamların şansızlığı da burda. Hiçkimse Trabzonlu bir teknik adama dışardan gelen kadar destek olmuyor. Aynısını İzmir'de Ersun Yanal yaşıyor. Bizim Ersun falan diyorlar ama o Ersun'un takımı şuan Türkiye'de zirvede" dedi.
                                Sizler var ya .....

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X