ALI SAVAS : LAZARONI'DEN ÖZYAZICI TAKTIGI Trabzonspor?un efsane kadrosunun efsane teknik adamlarindan Ahmet Suat Özyazici?nin klasik bir yöntemi vardi. Futbolcuya hosgörülü, hatalarini görmeyen ama onu sahaya sürüp, tribünlere ?iste güvendiginiz begendiginiz futbolcunun hali? dedirten ince detayli bir taktik(!) anlayisi. Star, yildiz veya genç her kimse bu yöntemle Özyazici tribünde hakli bir konuma gelir, kulübeden de sahaya gerekli tirpani atardi. Simdi, Lazaroni de ayni yöntemi uyguluyor. Son derece hosgörülü. Futbolcularin kamp kurallarini delmesini görüyor ama olayin üzerine despotça yaklasmiyor. Yani, futbolculara kendini sevdirmeyi amaçliyor. Ayni Lazaroni kamp süresince kampin | |
kurallarini delenleri idmanlarda müthis sekilde yoruyor. Yorulanin yarida nefesi kesilince sirt üstü yatmasi ve daha kampin ilk günlerinde saf disi kalmasi, kendiliginden futbolcularin kampin genel kurallarina ve kaidelerine uymasini beraberinde getiriyor. Bunun en güzel örnegini de Yattara?da yasiyoruz. Lazaroni Gineli oyuncunun her türlü yaramazliklarini hosgörüyle kabulleniyor, gülüyor, olur diyor. Uyanamadigi için idmanlara geç katilmasini es geçiyor, ceza verelim tekliflerini kabul etmiyor ama idmanlarda Yattara?nin pestilini çikariyor. Çaktirmadan ek idman yaptiriyor, böylelikle futbolcu hosgörülü tavri ile begendigi hocasina idman dozunu yükseltmesinin ardindan tepki de koyamiyor. Zaten koysa ne yazar! Kendi dökülüyor, idmani tamamlayamiyor. Lazaroni'nin bu Özyazici taktigi benim de hosuma gitti. Bundan önce Hodzic?in, yöresel deyimle "Zorta zort" gitmesinin hiçbir faydasini görmemistik. Simdi Lazaroni, çaktirmadan cezasini idman dozunu arttirarak veriyor. Bu da futbolcunun hatalarini hos gören teknik adama karsi tavir almasini da elbette engelliyor.. DUYDUKLARIM DOGRU MU? Trabzonspor?un alt yapisina Özkan Sümer getiriliyormus, dogru mu? Böyle bir mantik olur mu? Böyle bir yanlisi Trabzonspor yönetimi nasil yapar? Bu, tüm Trabzonlu teknik adamlara da dolayli yoldan hakarettir. Yani onlara, siz bu kadar zamanda mesleki yeterlilikte bir arpa boyu yol alamadiniz, bu kadar zamanda mesleki anlamda sinifta kaldiniz demektir. Bu yanlistan tez dönün. Konuyla ilgili daha detayli yaziyi yakinda yazacagim. Hem Trabzonspor cephesinden, hem Özkan Sümer? Ayrica, eger bir takimin alt yapisinda tümden bütün teknik adamlarin isine son veriliyorsa benim bu konudaki ilk aklima gelen su olur: O alt yapida gayri mesru isler oldu ki insanlarin isine toptan son verildi. Bu insanlarin böyle bir ithamla suçlanacagi uygulama da yapilmamaliydi | |
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
İşte BMN!*
-

Hüseyin?e özel uzman geliyor
Takimimizin ikinci kaptani Hüseyin Çimsir?in sol ayaginin dördüncü ve besinci parmaklari arasindaki kronik yaranin kontrol edilmesi amaciyla bugün Ingiltere?den bir uzman takimimizin kamp yaptigi Oberstaufen kasabasina gelecek.
Kronik yaralar üzerine ihtisas yapmis olan bu doktorun, Hüseyin?in birkaç yildir sikayetinin oldugu bu yara konusunda çesitli kontroller yapacagi ögrenildi.
07.07.2006 12:23:00
bende hele diyorum hüseyin neden pas atamiyo megersem yarasi varmis
geçmis olsunkaptan 
Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
İşte BMN!*
Yorum
-
Benim bildigim antrenörlerin sözlesmelerinin sona erdigi idi?Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
-
SERDAR BALI'DEN INTERNET SITESI

Trabzonspor'un efsane futbolcularindan, Trabzonspor Profesyonel Futbolcular Dernegi Baskani Serdar Bali, kendi adina "www.serdarbali.com" adresli bir internet sitesi olusturdu. Sitede Serdar Bali'nin, Trabzonspor ve Türk futbolu hakkinda görüsleri ve fotograflari yer aliyor. Sitede ayrica 'Trabzonspor Teknik Direktörü nasil seçmeli?' (Yerli mi, yabanci mi) adli bir ankette bulunuyorSampiyon olmamiz icin ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.
DERIN TRABZONSPOR
Yorum
-
İlk olarak eren_61 tarafından gönderildibir sey rica edicem.su ülkeri protesto avatari nerde ben bulamadim beni özelden bilgilendirirmisiniz
FORZA61 yazmisdi
Edited by: selcuk
Renkdaslar bir süre için avatarlarimizi ülker boykot resmini yerlestirelim böylece hep beraber hareket etmis oluruz...

Saygilarimla..."Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Ünal Karaman
ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK
Yorum
-
Trabzonsporun alt yapisina Özkan Sümerin getirilmesindeki mantiksizlik nedir? Herhalde futboldan anlamayan birisinin gelmesi daha mantikli olur.Bu yaziyi her kim yazmi$sa, kesinlikle Trabzonsporu dü$ünerek yazilmi$ bir yazi deyil, Özkan Sümer kar$iti oldugu icin bu yaziyi yazdi.Bana göre böyle ki$ilerin verdigi zarar, Trabzonsporlu olmayanlarin verdigi zarardan daha büyük ve daha yikicidir. O göreve gelsin veya gelmesin, bu gibi yazilari yazmak zarar vermekten ba$ka hic bir i$e yaramaz.İlk olarak miracciftci tarafından gönderildi
ALI SAVAS : LAZARONI'DEN ÖZYAZICI TAKTIGI
Trabzonspor?un efsane kadrosunun efsane teknik adamlarindan Ahmet Suat Özyazici?nin klasik bir yöntemi vardi. Futbolcuya hosgörülü, hatalarini görmeyen ama onu sahaya sürüp, tribünlere ?iste güvendiginiz begendiginiz futbolcunun hali? dedirten ince detayli bir taktik(!) anlayisi. Star, yildiz veya genç her kimse bu yöntemle Özyazici tribünde hakli bir konuma gelir, kulübeden de sahaya gerekli tirpani atardi.
Simdi, Lazaroni de ayni yöntemi uyguluyor.
Son derece hosgörülü.
Futbolcularin kamp kurallarini delmesini görüyor ama olayin üzerine despotça yaklasmiyor. Yani, futbolculara kendini sevdirmeyi amaçliyor. Ayni Lazaroni kamp süresince kampin
kurallarini delenleri idmanlarda müthis sekilde yoruyor. Yorulanin yarida nefesi kesilince sirt üstü yatmasi ve daha kampin ilk günlerinde saf disi kalmasi, kendiliginden futbolcularin kampin genel kurallarina ve kaidelerine uymasini beraberinde getiriyor.
Bunun en güzel örnegini de Yattara?da yasiyoruz.
Lazaroni Gineli oyuncunun her türlü yaramazliklarini hosgörüyle kabulleniyor, gülüyor, olur diyor. Uyanamadigi için idmanlara geç katilmasini es geçiyor, ceza verelim tekliflerini kabul etmiyor ama idmanlarda Yattara?nin pestilini çikariyor. Çaktirmadan ek idman yaptiriyor, böylelikle futbolcu hosgörülü tavri ile begendigi hocasina idman dozunu yükseltmesinin ardindan tepki de koyamiyor. Zaten koysa ne yazar! Kendi dökülüyor, idmani tamamlayamiyor.
Lazaroni'nin bu Özyazici taktigi benim de hosuma gitti. Bundan önce Hodzic?in, yöresel deyimle "Zorta zort" gitmesinin hiçbir faydasini görmemistik. Simdi Lazaroni, çaktirmadan cezasini idman dozunu arttirarak veriyor. Bu da futbolcunun hatalarini hos gören teknik adama karsi tavir almasini da elbette engelliyor..
DUYDUKLARIM DOGRU MU?
Trabzonspor?un alt yapisina Özkan Sümer getiriliyormus, dogru mu? Böyle bir mantik olur mu? Böyle bir yanlisi Trabzonspor yönetimi nasil yapar? Bu, tüm Trabzonlu teknik adamlara da dolayli yoldan hakarettir. Yani onlara, siz bu kadar zamanda mesleki yeterlilikte bir arpa boyu yol alamadiniz, bu kadar zamanda mesleki anlamda sinifta kaldiniz demektir. Bu yanlistan tez dönün. Konuyla ilgili daha detayli yaziyi yakinda yazacagim. Hem Trabzonspor cephesinden, hem Özkan Sümer?
Ayrica, eger bir takimin alt yapisinda tümden bütün teknik adamlarin isine son veriliyorsa benim bu konudaki ilk aklima gelen su olur:
O alt yapida gayri mesru isler oldu ki insanlarin isine toptan son verildi.
Bu insanlarin böyle bir ithamla suçlanacagi uygulama da yapilmamaliydi
insanin gözlerini acmasi bazen cok aci verici olabilir!
Yorum
-
İlk olarak FANATIK61 tarafından gönderildi
SERDAR BALI'DEN INTERNET SITESI

Trabzonspor'un efsane futbolcularindan, Trabzonspor Profesyonel Futbolcular Dernegi Baskani Serdar Bali, kendi adina "www.serdarbali.com" adresli bir internet sitesi olusturdu. Sitede Serdar Bali'nin, Trabzonspor ve Türk futbolu hakkinda görüsleri ve fotograflari yer aliyor. Sitede ayrica 'Trabzonspor Teknik Direktörü nasil seçmeli?' (Yerli mi, yabanci mi) adli bir ankette bulunuyor
Girdim siteye bi göz attim.. Albümler kisminda besiktas albümüm en basta.. Bilmiyorum belki kendi saçmaligimdir ama Trabzonsporun basta olmasini beklerdim.."İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığı gibi inanmaya başlar"
Yorum
-
her türlü çakmamiz lazim bunlara"Trabzonspor bir çember gibi,
her noktasında başlayan ama asla bitmeyen..." - Dik oynahttps://twitter.com/HalitOF
Yorum
-
Edited by: erdinç67
07.07.2006
Süper Lig'de fiksitür çekimi Ataköy Olimpiyat Evi'nde yapiliyor
2006/2007 sezonu 4, 5 ve 6 Agustos'ta yapilacak maçlarla baslayacak. 8, 9 ve 10 Aralik'ta oynanacak 17. hafta karsilasmalariyla da ligin ilk yarisi sona erecek.
26 Ocak tarihinde ikinci devresi baslayacak olan Süper Ligi, 27 Mayis'ta oynanacak son hafta maçlariyla tamamlanacak.
Iste derbilerin tarihleri:
6. haftada Galatasaray ile Besiktas Ali Sami Yen Stadi'nda karsilasacak.
14. haftada ise Fenerbahçe ile Besiktas, Sükrü Saracoglu Stadi'nda karsilacak.
16. haftada ise Fenerbahçe ile Galatasaray, Sükrü saracoglu Stadi'nda karsi karsiya gelecek.
Öte yandan, 5. haftada Besiktas-Trabzonspor,
7. haftada Trabzonspor-Galatasaray,
15. haftada da Trabzonspor-Fenerbahçe maçlari yapilacak
Iste Ilk hafta
Gaziantepspor - Denizlispor
Kayserispor - Trabzonspor
Ankaraspor - Galatasaray
V.Manisaspor - Besiktas
Bursaspor - Ankaragücü
Fenerbahçe - Kayseri Erciye spor
Sivasspor - Gençler birligi
Antalyaspor - Çaykur Rizespor
Konyaspor - SakaryasporTrabZonguldaklı...
Yorum
-
5 7 16. 5inde bjk dep 7sinde gs dep 16 yada 17sinda fb ama nerde duyamadim
sanki gecen seneki fiksturun aynisi maclar arka arakaya fb haric biz gene bu eziklerden birni takip etcez gibime geliyor[img]smileys/smiley7.gif[/img][img]smileys/smiley19.gif[/img]bu alemin tek büyügü trabzon trabzon dogumlu degilim alakam hiç yok ama trabzonla trabzonsporluyum gururluyum senin için ölürüm herseyim
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum