Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak sbay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

"Şampiyonluk bizi ilgilendirmez"

Trabzonspor'un Mısırlı oyuncusu Ayman ve Çağdaş, şampiyonluk yarışının kendilerini ilgilenmediğini, UEFA'ya katılmk için Fenerbahçe'yi mutlaka yenmek istediklerini söylediler..

Trabzonspor'un Mısırlı oyuncusu Ayman Abdelaziz, şampiyonluk yarışının kendilerini ilgilendirmediğini belirterek, ''Biz Fenerbahçe'yi yenmek istiyoruz. Kim şampiyon olacaksa olsun'' dedi.

Ayman yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile önemli bir karşılaşma yapacaklarını belirterek, ''Fenerbahçe'nin de şampiyonluk yolunda bizi yenmesi lazım. Biz de UEFA Kupası'na katılmak istiyoruz. 2 taraf açısından da zor maç olacak'' dedi.

Ligde kalan 3 maçlarını da kazanmak istediklerini ifade eden Ayman, şöyle konuştu:
    ''Hedefimiz UEFA Kupası'na katılmak. Bütün takım bunun bilincinde. Mutlu şekilde sezonu bitirmek istiyoruz. Bu nedenle Fenerbahçe maçıyla birlikte yapacağımız son 3 maçta puan kaybetmek istemiyoruz. Şu anda şu takım şampiyon demek yanlış olur. Fenerbahçe bizimle oynuyor, Galatasaray ile maçı var. Zor maçları var. Bu sezon bu ligde her şey olabilir. Biz sadece Trabzonspor, en iyi yerde ligi nasıl bitirir onu düşünüyoruz.''

-ÇAĞDAŞ: ''UEFA İÇİN KAZANMALIYIZ''-
    Trabzonspor'un savunma oyuncusu Çağdaş ise ligde son 8-9 haftalık periyotta eski Çağdaş gibi oynamaya başladığını belirterek, ''Umarım bu çizgiyi gelecek sezon başında da sürdürüp Trabzonspor'a şampiyonluk yolunda fayda sağlarım'' dedi.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunu yarılamış gibi gözüktüğünü de ifade eden Çağdaş, şöyle konuştu:
    ''Görünen gerçek var, 2 derbi oynayacaklar. İkisini kaybettiği takdirde çok zor duruma düşecekler. Üst sıralar bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Biz Trabzon halkının Fenerbahçe maçına nasıl baktığını gayet iyi biliyoruz. O çizgide hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz 4. olmak. UEFA şansını zorlamak için kazanmamız gerekiyor.''
    YA KARDEŞ BU HABER 30 KEZ EKLENDİ YA BİRAZ BAKIP HABER EKLEYİN ÖNEMLİ HABERLER KALABALIKTA BOŞA ÇIKIYOR
    2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor

Yorum

• SAYİTOĞLU ASBAŞKAN OLURSA İSTİFA EDİYORUM

Yönetici Faruk Kanca?dan rest...

SORUMLU ODUR

Trabzonsporda Yönetici Faruk Kanca, Başkan Nuri Albayrak?ın Asbaşkanlıkta Haşim Sayitoğlunu tutması durumunda yönetimden istifa edeceğini ifade ederek, "Bu şartlarda içeride kalıp, kenara çekilmem" dedi. Kanca, Ziya Doğan için yaptıkları, transferlerdeki hataları ortada olan Sayitoğlu ile Albayrakın devam etmesini anlam veremediğini söyledi.

SÖZ VERMİŞTİ

Kanca, Başkan Albayrakın kendilerine Hacıosmanoğlu ve Sayitoğluna aktif görev vermeyeceğinin sözünü verdiğini belirterek, "Başkan ile sorunumuz yok ama Sayitoğlu ile yola devam ederse, ben artık yönetimden ayrılacağım. Ziya Doğan ise düne kadar kendisini yollamaya çalışanlar ile nasıl yola devam eder, onu da bilemem" dedi.

ve dün akşam kanca abimiz istifa etti ziya sana ne demeli adam olduğunu ispat et

Yorum

• HENÜZ YARISINI KONUŞTUM!

Hacıosmanoğlu ne dedi...

BEKLEYİN!

Trabzonspor Başkan Yardımcılığı görevi alınan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Koltuktan güç alan değilim. Asıl koltuktan güç alanlar orada duruyorlar. Benim için önemli olan, taraftarın gönlündeki makam" dedi.

Hacıosmanoğlu, "Yönetim koltuğuna yapışanlar, önümüzdeki günlerde yapacağım açıklamaları dikkatle izlesinler. Henüz yarısını konuşmadım. İddialarıma karşı belge arayanlara en güzel kanıt, onları yaşayan futbolculardır. Bu yönetim kongreye gitmek zorundadır" dedi.

KARADENİZ

Yorum

• NE HALLERE DÜŞTÜM!

Trabzonsporda Ömer Rızadan Karadenize çarpıcı açıklamalar...

ÖMER RIZA: "Trabzonspora gelirken, popüler futbolcuydum, burada bu futbolcu değil damgası yemeye başladım. Eğer oynamayacaksam, gitmek istiyorum"

ÖMER RIZA: "Sakatlık beni yıktı. İyi olduğum ve oynadığım zaman neler yapabileceğimi gösterdim..Unutulmamalı 5-10 dakikada mucizeler yaratılmaz"

GİTMEK İSTERİM

Trabzonsporda son maçlardaki çıkışına rağmen sezon sonu gönderilecek oyuncular arasında adı geçen Ömer Rıza, suskunluğunu Karadenize bozarak, çarpıcı açıklamalar yaptı. "Eğer oynamayacaksam, gitmek isterim" diyen golcü oyuncu, bu yıl sakatlık nedeniyle takımdan uzak kaldığını ifade ederek, "Ancak iyileşip, şans verildiğinde kendimi gösterdiğimi düşünüyorum" dedi.

OYNAMAMAK KÖTÜ

Ömer Rıza, herkesin kendisi istediği ve popüler olduğu bir dönemde Trabzonspora geldiğini ifade ederek, "Geçen sezon çok iyi maçlarım oldu ancak nedense istikrarlı bir şekilde forma giyemedim. Bunun için hoca ile bile kavga ettim. Çünkü iki maç oynuyorsunuz, bir sonraki müsabakada yedeksiniz. Bu beni etkiliyor. Bu sezonda Sakarya maçında iyi oynadım ama ardından kupadaki Erciyes maçında oynamayı beklerken, yedek kaldım. Tabiî ki patron hocadır ama böyle olması beni yıkıyor" dedi.

FUTBOLCU DEĞİL DİYORLAR

Sakatlık nedeniyle bu sezon uzun süre oynamadığını ifade eden golcü oyuncu, "Oynamamama rağmen gitsin, bu futbolcu değil damgası yedim. Bu nasıl mantık anlamadım. Birkaç maçta oyuna sonradan girince, sanki 5-10 dakikada mucizeler yaratılır gibi bir şey yapamadı. Trabzonda oynayamaz" deniliyor. Bu beni çok üzüyor. Böyle olmaya devam edecekse, gitmek en iyisi. Lig bitiminde hocam ile bu konuda görüşüp, yolumu çizeceğim" diye konuştu.

ÇOK ÜZÜLÜYORUM

Trabzonsporda futbolcu değil şeklinde hale düşmenin kendisini yaraladığını ifade eden Ömer Rıza, "Aslında en büyük beni üzen, Trabzonspora bir şeyler verememek. Çünkü geldiğim zaman beklentiler ve istekler fazlaydı. Gönlümden geçen kalıp, Trabzonspora olan borcumu ödemek. Ancak eğer kulübede kalmaya devam edeceksem, futbol oynayacağım bir yere gitmek istiyorum" diye konuştu.

KARADENİZ

Yorum

• doğan sezon sonuu neyi açıklayacak acaba. ama şöyle bi lafta var bir takım kişiler ürür kervan yürür. osmanoo undan bir bomba bekliyoruz ya sezon sonu ziya istifa edip açıklama yapacak ve osmanooo nu haklı çıkaracak aklı sıra
            hani bir türkü var
            anlatma anlatma bana masal anlatma
            pınar aylin ne güzel demiş.
            ben başkana hak veriyorum sayitoğlu ile birlikte ve yeni hocayla varsın devam etsinler ne olacak gelen iyisimi olacak. ama işte kongre sezon ortasına geliyor onuda istemiyorum.
            Bu ülke barışta zenginlerin, savaşta fakirlerindir.

Yorum

• İŞTE MUSAMPA'NIN BEDELİ

1 milyon EUROyu aldı, gönderilirse 2 milyon EURO verilmek zorunda...

Doğanın "Çok uğraştım ama bana güven vermedi" sözleri gönderilmesinin kesin olduğunu gösterirken, yönetim bunu en az kayıpla atlatmak amacında

2 MİLYON EURO DAHA

Trabzonsporda Musampa krizi kapıdı. Sezon sonu büyük umutlarla transfer edilen ancak bekleneni veremeyen, Antalyaspor maçı öncesi de süresiz kadro dışı bırakılan siyahi oyuncuyu, göndermenin faturası ağır olacak. Yıllık 1 milyon EUROya anlaşan Musampa, ilk yılında bu parayı cebine koyarken, gönderilmesi durumunda Trabzonsporun 2 milyon EUROyu da gözden çıkartması gerekiyor.

CEYHUNU ALMAZDIK

Teknik Patron Ziya Doğanın, Musampayı kazanmak adına çok uğraştığını ifade ederek, "Ancak bana bir türlü güven vermedi. Oynatmayı düşündüğüm her maç öncesi çeşitli bahanelere sığındı. Eğer Musampa iyi olsaydık, Ceyhunu almayıp, onu bu mevkide oynatacaktım. Sonra insanlar niye oynatılmıyor" diyor. İyi olsa ben Musampayı niye oynatmayayım" sözleri siyahi oyuncuyu sildiği şeklinde yorumlandı.

PAZARLIĞA OTURACAK

Yönetimin, Musampa için öncelikle teklifleri bekleyeceği ve bir takım ile anlaşması durumunda, en az zararla siyahi oyuncudan kurtalmayı planlıyor. Ancak Musampanın "Paramı almadan gitmem" demesi yönetimin elini kolunu bağlarken, bu nedenle siyahi oyuncu ile görüşerek 2 milyon EUROluk bedeli en aza çekmenin pazarlığını yapacak.

KARADENİZ

Yorum

• MUSAMPA MUHTIRASI

“Ya 2 yıl daha oynarım ya da 2 yıllık paramı
                alır giderim”

KALSA DA SORUN GİTSE DE
                Trabzonspor’un sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği Musampa’nın gönderilmesi durumunda yüklü miktarda tazminat ödeyeceği öğrenildi. Musampa, “Ya iki yıl daha oynarım ya da paramı alır giderim” dedi. Bordo-Mavili takıma 1 milyon 400 bin Euro’ya mal edilen Gango asıllı Hollandalı futbolcunun 2 yıl daha sözleşmesi var. Yıllık 900 bin Euro alacak olan Musampa sezon başında 500 bin Euro peşin para almış 400 bin Euro’yu da ayda 40’ar bin Euro maaşla alıyor. Bilindiği gibi bu oyuncunun transferinde Musampa için bonservisi elinde olduğu halde kendisine 300 bin Euro hava parası ödenmiş menajerine de 200 bin Euro verilmişti.
                .........::::ıl cApiTaNo::::.......

Yorum

• Alex, “Yenersek şampiyonuz”

Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza, "Şayet Trabzonspor maçını kazanırsak şampiyonluğu garantiledik demektir" dedi.

Brezilyalı futbolcu, kendi internet sitesinde yaptığı açıklamada hafta sonunda oynanacak Trabzonspor maçı için, "Maçta üstünlük bizde olacaktır, ama Türkiye Kupası'ndaki bazı sürtüşmelerden dolayı aldığımız ceza nedeniyle, tarafsız sahada oynayacağız. Ama buna rağmen taraftarımız bizi destekleyecek ve yalnız bırakmayacaktır" diye konuştu.
                  .........::::ıl cApiTaNo::::.......

Yorum

• Juninho bombası!

Galatasaray, Lyon'da forma giyen Brezilyalı yıldız ile 4 yıl için 10 milyon dolara el sıkıştı. Cim Bom, 10 milyon dolar da bonservis ücreti ödeyecek.

11.05.2007

Toplam 20 milyon dolar

Önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Sarı-Kırmızılılar, ilk bombayı patlattı: Juninho... Galatasaray, Fransa'nın Olympique Lyon takımında forma giyen Brezilyalı oyuncu ile 4 yıllığına el sıkıştı. Yıllık 2,5 milyon dolar olmak üzere toplam 10 milyon dolara anlaşmaya varılan Juninho'nun kulübüne de 10 milyon dolar bonservis ücreti verilecek. Yönetim, sponsorlardan gelecek para ve forma satışlarından elde edilecek gelirle Sambacı'nın ücretini ödeyecek.

Tam bir frikik ustası

Fransız ekibi ile 2009 yılına kadar sözleşmesi bulunan ancak, daha önce mukavelesi uzatılmadığı için Olympique Lyon'dan ayrılacağını açıklayan Juninho tam bir frikik ustası. Orta sahada forma giyen Sambacı üstün top tekniğinin yanı sıra duran toplardan attığı gollerle tanınıyor. Futbol hayatına Vasco de Gama'da başlayan 32 yaşındaki Brezilyalı oyuncu 2001 sezonunda Lyon'a geldi ve kariyeri boyunca sadece iki takımda forma giydi.

Juninho kimdir?
                    Ülkesi: Brezilya
                    Doğum tarihi: 30 Ocak 1975
                    Doğum yeri: Recife
                    Boyu: 1.79
                    Kilosu: 74
                    Mevkii: Orta saha
                    Takımı: Lyon

Sezon Takım Maç Gol
                    1995 Vasco 21 3
                    1996 Vasco 15 7
                    1997 Vasco 18 4
                    1998 Vasco 18 3
                    1999 Vasco 21 2
                    2000 Vasco 17 5
                    01-02 Lyon 37 5
                    02-03 Lyon 39 13
                    03-04 Lyon 42 15
                    04-05 Lyon 41 15
                    05-06 Lyon 40 13
                    06-07 Lyon 37 11

Yalçın DÜMER

HERKES TRANSFER PEŞİNDE KOŞARKEN BİZİM GERİ ZEKALILAR BİRBİRLERİNİ YİYORLAR YAZIKLAR OLSUN BUNLARA

Yorum

• Kanat kararsızlığı

Karadeniz ekibinde Fenerbahçe maçının hazırlıklarında sona yaklaşılıyor.

11.05.2007

Temponun yükseldiği ve taktik provaların ağırlık kazandığı çalışmalarda, teknik heyet artık, karşılaşmaya çıkaracağı ilk 11’i belirlemenin yollarını arıyor. Savunmanın, Celaleddin, Erdinç, Çağdaş ve Ferhat’tan, ön liberonun ise Ayman ile Hüseyin’den oluşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ziya Doğan en zor seçimi ise kanatlarda yaşıyor. Sağ kanatta Gökdeniz’i oynatacak olan deneyimli hoca, solda ise Yattara ile Mustafa Keçeli arasında seçim yapmaya çalışıyor. Doğan’ın, Fenerbahçe’nin etkili kanat bindirmelerini göz önünde bulundurarak savunma yönü de güçlü olan Mustafa ile oyuna başlamasının, Yattara’yı ise ilerleyen bölümlerde kullanmasının ağırlıklı ihtimal olduğu konuşuluyor. Trabzonspor’un tecrübeli patronunun, forveti Umut ile şekillendirip, ileri ucu Ceyhun’la takviye edeceği öğrenildi.

FANATİK

Yorum

• Çelik-çomak oynuyorlar!

11.05.2007

Bakmayın diğerlerinin varlığına, sadece 3 kişiler. Görev dağılımını erteledi en üstteki. “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin popüler oyunu çelik çomağı” verdi ellerine, oynuyor diğer ikisi.
                        Diğerlerini katmıyorlar ve oynuyorlar ama kuralına göre olsa... Değil.
                        Biri vuruyor-kırıyor, diğeri sinir bozucu bir sessizlikle, “vuranın kıranın” kendi kendisini imhasını bekliyor.
                        Ya kurum!
                        “Kurum” mu dediniz?
                        O, çelik çomağı verenle, verilenlere karşın ayakta kalmak için “dışarıdan” destekle direniyor, kendince.
                        Vuranı kıranı; kurumun geçmişine o kadar uzak ki kendisinin yaptığı son açıklamaları bir milat olarak görüyor. Oysa bunlar bildik bir filmin aktörlerin değişip yeniden gösterime konulmasından başka şey değil.

Kurumda benzer kahramanlıkların fazlasıyla yapıldığını ve genelde kurumu tanımayan yöneticilerin aynı yöntemlerle tribünlere oynadığını herkes biliyor.
                        Ne amaçla kullandığı henüz keşfedilemeyen vurma kırma gücünü, kurumun kendisine verdiği sıfattan aldığı gerçeğini göremeyen kurumun vuranı kıranı, temel yöneticilik ölçütlerinin çok uzağında olmasının doğal sonucu; iyi yöneticinin en basit tabiriyle içerde tartışan, dışarıda savunan, çözümsüzlüğü çözüme ulaştıran olduğunu da bilmiyor. Kurumun sırlarını ifşa edip, var olduğunu söylediği çözümsüzlükleri de, yönetimin çatısını oluşturma iddiasındaki bir kişi olmasına karşın gideremiyor. Böylesine başarısız bir yönetim kurulunun bir üyesi olarak kirli çamaşırları sokağa döküp sorumluluktan kurtulma çabası güdüyor.

Beri tarafta susanı, susmaya devam ediyor, sinir bozucu sessizlikte, “yok arkadaş böyle şeyler benim kurumumda olmaz” diyemiyor.
                        Çünkü durum net biçimde ortada duruyor: Yönetim, kurumu kötü yönetmiştir ve bu kötü yönetimin en önemli belgesi de futbolcular üzerindeki otorite boşluğudur.

Biz “var” dedikçe, sahte dostluk gösterileriyle “yok olduğu” iddia edilen ama vuranın kıranın artık bizzat “var olduğunu” itiraf ettiği bölünmüşlüğü iyi sezen kurnaz oyuncu, kendine yakın gördüğü üyeyi diğerine şikayet etti, dolaylı yoldan kurum üzerinden tahakküm oluşturma yoluna gitti. Yönetici kendisine bir başka yönetici, bu oyuncuyu tersleyip geri göndereceğine, “eline koz geçmesi” için dinlemeyi tercih etti, süreci lehine çevirme doğrultusunda kullandı, bugüne gelindi.

Son söylemlerin, ayak oyunlarının hakim olduğu bir taşra kasabası kulübü konumuna getirdiği kurumda bundan sonra, başkan-yönetici, yönetici-başkan, yönetici-yönetici, futbolcu-yönetici, teknik adam-yönetici, teknik adam-futbolcu, menacer-yönetici, futbolcu-menacer, menacer-teknik adam ilişkileri darmadağın oldu, derin bir güvensizlik ortamı kulübün üzerine çöktü.

Başkan ellerine çelik-çomak verdi, oynatıyor. Biri vurup kırarak, diğeri de susarak oynuyor. 3 kişiler, diğerleri izliyor, oyuna giremiyor, sokulmuyor, onlar adına da oynanıyor oyun çünkü!
                        Son söz: Unutmayın ki, “insanlar görünüşleriyle karşılanır, kişilikleriyle uğurlanırlar.” Malum, çelik-çomak oyunu “sandıkta” son buluyor!

ERGUN ATA

Yorum

• İlk olarak marcelinhos100 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Juninho bombası!

Galatasaray, Lyon'da forma giyen Brezilyalı yıldız ile 4 yıl için 10 milyon dolara el sıkıştı. Cim Bom, 10 milyon dolar da bonservis ücreti ödeyecek.

11.05.2007

Toplam 20 milyon dolar

Önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Sarı-Kırmızılılar, ilk bombayı patlattı: Juninho... Galatasaray, Fransa'nın Olympique Lyon takımında forma giyen Brezilyalı oyuncu ile 4 yıllığına el sıkıştı. Yıllık 2,5 milyon dolar olmak üzere toplam 10 milyon dolara anlaşmaya varılan Juninho'nun kulübüne de 10 milyon dolar bonservis ücreti verilecek. Yönetim, sponsorlardan gelecek para ve forma satışlarından elde edilecek gelirle Sambacı'nın ücretini ödeyecek.

Tam bir frikik ustası

Fransız ekibi ile 2009 yılına kadar sözleşmesi bulunan ancak, daha önce mukavelesi uzatılmadığı için Olympique Lyon'dan ayrılacağını açıklayan Juninho tam bir frikik ustası. Orta sahada forma giyen Sambacı üstün top tekniğinin yanı sıra duran toplardan attığı gollerle tanınıyor. Futbol hayatına Vasco de Gama'da başlayan 32 yaşındaki Brezilyalı oyuncu 2001 sezonunda Lyon'a geldi ve kariyeri boyunca sadece iki takımda forma giydi.

Juninho kimdir?
                          Ülkesi: Brezilya
                          Doğum tarihi: 30 Ocak 1975
                          Doğum yeri: Recife
                          Boyu: 1.79
                          Kilosu: 74
                          Mevkii: Orta saha
                          Takımı: Lyon

Sezon Takım Maç Gol
                          1995 Vasco 21 3
                          1996 Vasco 15 7
                          1997 Vasco 18 4
                          1998 Vasco 18 3
                          1999 Vasco 21 2
                          2000 Vasco 17 5
                          01-02 Lyon 37 5
                          02-03 Lyon 39 13
                          03-04 Lyon 42 15
                          04-05 Lyon 41 15
                          05-06 Lyon 40 13
                          06-07 Lyon 37 11

Yalçın DÜMER

HERKES TRANSFER PEŞİNDE KOŞARKEN BİZİM GERİ ZEKALILAR BİRBİRLERİNİ YİYORLAR YAZIKLAR OLSUN BUNLARA
                          arkadaşlar bu habere inanmayın yaa,tam bi fiyasko,,,yuh yaniiiii
                          junınho,nun peşinde madridler.m,unt,b münihler var ve lyon 10 milyon dolara vermez,bu futbolcunun değeri en az 30 milyon dolar eder,,,,,
                          Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
                          Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• İlk olarak marcelinhos100 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Kanat kararsızlığı

Karadeniz ekibinde Fenerbahçe maçının hazırlıklarında sona yaklaşılıyor.

11.05.2007

Temponun yükseldiği ve taktik provaların ağırlık kazandığı çalışmalarda, teknik heyet artık, karşılaşmaya çıkaracağı ilk 11’i belirlemenin yollarını arıyor. Savunmanın, Celaleddin, Erdinç, Çağdaş ve Ferhat’tan, ön liberonun ise Ayman ile Hüseyin’den oluşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ziya Doğan en zor seçimi ise kanatlarda yaşıyor. Sağ kanatta Gökdeniz’i oynatacak olan deneyimli hoca, solda ise Yattara ile Mustafa Keçeli arasında seçim yapmaya çalışıyor. Doğan’ın, Fenerbahçe’nin etkili kanat bindirmelerini göz önünde bulundurarak savunma yönü de güçlü olan Mustafa ile oyuna başlamasının, Yattara’yı ise ilerleyen bölümlerde kullanmasının ağırlıklı ihtimal olduğu konuşuluyor. Trabzonspor’un tecrübeli patronunun, forveti Umut ile şekillendirip, ileri ucu Ceyhun’la takviye edeceği öğrenildi.

FANATİK
                            Senin başına YATTARA kadar taş düşer İNŞALLAH ZD...Böle adam ya insanın dinden imandan çıkartacak ...Musatafa keçeli diyo hala...Tövbe tövbe ...ALLAH'ım sen bize sabır ver!!!

Yorum

• Benim için kim ne düşünüyorsa Yüce Allah O’na bin katını versin

Atari, pinpon salonu ve kantin işletmeciliğinden zirveye ulaştı. İşadamı İbrahim Baturoğlu, ticaretten-siyasete, spordan A’dan Z’ye her şeyi Taka’ya anlattı

Küçük yaşta bir Afrika bir de Avrupa ülkesinde yaşadı. 6 yıl Libya’da, bir o kadar da Almanya’da kaldı. Türkiye’ye geri döndü. Lise birincisi oldu. Üniversitede okuma yerine o ticareti tercih etti. Ve kısa sürede zirveye ulaştı. İşte başarılı bir portre İbrahim Baturoğlu.

Başarılı işadamı Baturoğlu’nu Taka Gazetesi’nin bu günkü konuğu… Ticaretten, siyasete: siyasetten Trabzonspor’a kadar her şeyi dobra dobra konuştuk. Genç yaşta zirveye ulaşmanın, başarılı olmanın sırrını kendisine sorduk. A’dan Z’ye tüm sorularımıza samimiyetle cevap verdi. Biz sorduk o konuştu. İşte başarılı bir Portre İbrahim Baturoğlu.

TAKA: İbrahim Baturoğlu kimdir?

İbrahim BATUROĞLU : 13 Ekim 1969 yılında Çaykara ilçesi’ne bağlı Akköse Köyü’nde doğdum. İlkokul ikinci sınıftan sonra babamın işi nedeniyle Libya’ya taşındık. 5-6 yıl orada kaldık.Malta Adası’nda 3.5 yıl kadar eğitim gördük. Oradan Almanya’ya geçtik. Babam 1980-84 yılları arasında Almanya’da ticaretle uğraştı. O’nunla birlikteydik.

Babamın Libya’da da Almanya’da da lokantaları vardı. Ancak Almanya’da işleri iyi gitmedi. 1982 yılında annem bizi alıp tekrar köye döndü. Lise öğrenimini Dernekpazarı Lisesi’nde tamamladım. Lise birincisiydim. Üniversitede iyi bölümler kazandım. Ama okumayı değil de ticareti tercih ettim. Evli ve üç çocuk babasıyım.

TAKA: Kısa zamanda büyük başarı gösterdiniz. Ticarete nerede nasıl başladınız?

İbrahim BATUROĞLU : Benim babam 1975 yılında Libya’ya ilk gidenlerdendi. O zaman Şeramizran Caddesi üzerinde lokantası vardı. Almanya’da lokantalar zinciri kurdu. İnşaat, ihracat, ithalat yaptı. ticarete onunla başladım ama asıl ticari hayatım okul yıllarında başladım. 1986 yılında Dernekpazarı’nda atari ve pinpon salonu açtım.

Almanya dönüşü okurken yazları çalışmak için gurbete gidiyordum. Gurbete gideceğime atari ve pinpon salonuyla ticarete başladım. Harçlığımı güzel çıkarıyordum. O dönemde bu iş pek yoktu. Biz açtık. İyi ilgi gördü. Çaykara’da bir tane daha açtım. Ardından kantin işi yaptım.. Ondan sonra İstanbul’a gittim. Orada biraz çalıştım Daha Trabzon’a geri döndüm. Ticari hayatıma devam ettim.

TAKA: Trabzon’da hangi işlerle meşgul oluyorsunuz?

İbrahim BATUROĞLU : Trabzon’da araba alım satımı ile ticarete devam ettim. Bizim şu anda ciddi manada döviz işimiz, inşaat firmamız var. Konuklarımızda her türlü kaliteyi var. Kaliteli iş yapıyoruz. Bunun yanında tekstilde dört mağazamız var, beyaz eşya işi var. Karadeniz Bölge bayisi olduğumuz Pizza Pizza işimiz var. Nakliye işi yapıyoruz.

Bunun yanında İstanbul’da markası bize ait olan pizza şubemiz var. Yeni yatırım olarak sanayi dalında ağırlıklı olarak tekstil işine girdik. İstanbul’da tekstil fabrikası kuruyoruz. Ama tekstilde dikişsiz iş yapacağız. Makinelerimiz geldi yakında üretime başlayacağız.

Daha çok üreteceğimiz arka hammadde. Çocuk bezi, masa örtüsü, kolonyalı mendil üretimi yapan imalatçılara hammadde sağlamaya yönelik bir tesis. 2 bin 500 alan üzerinde kurulacak. İşi tanımak için biraz daha zaman gerekli. Ciddi bir yatırım. Bu sektörde yürümeyi düşünüyoruz.

TAKA: Az zamanda çok büyük işler başardınız. Herkesin imrendiği duruma geldiniz. Bu başarıyı nasıl elde ettiniz?

İbrahim BATUROĞLU : Ben 1986 yılından beri ticaret yapıyorum. Bu günler içerisinde iyi kazandığımız günler de oldu, kaybettiğimiz günlerde. Ama hep şunu düşündüm. İnsanın kalbi nasılsa Allah da ona öyle verir. Kalbiniz doğruysa doğru işlerle karşılaşırsınız.

Eğriyle işleriniz iyi gitmez. Kim için ne düşünüyorsan hep o çıkar karşına. Yani ben birisi için iyi düşünüyorsan iyi şeyler yaşıyorum, kötü düşünüyorsan kötü şeylerle karşılaşıyorum. Ne düşünüyorsan o geri dönüyor.

Ben açık olarak konuşuyorum, vurgulayarak konuşuyorum. Yüce Allah’ın insanlara verdiği meziyetleri iyi niyetle kullandıkları müddetçe Allah onlara her şeyin en iyisini verir. İyi niyetliyseniz layık olduğunuz yere gelirsiniz. Yeter ki kalbiniz temiz olsun. Kalbiniz temizse Allah da size yardımcı olur.

Değilse başarılı olamazsınız. Ben bugüne kadar ticari hayatımda hiç kimse için kötü şey düşünmedim. Hiç kimse için, kötülük etmedim. Yanıma gelen herkese yardımcı oldum. Ama insanlar öyle farklı ki iyi günün iyi kötü günün dostu yok. İyi gününüzde binlerce dostunuz oluyor.

Ama kötü gününüzde yanınızda kimse olmuyor. Bugüne kadar ben hep şunu yaşadım. Kötü bir şey düşünmediğimiz için. Biz hiçbir zaman yapacağımız işte başkasına zarar verecek şekilde kötü bir şey düşünmedik. Yüce Allah da bize imkan ve olanaklar verdi.

Bugüne kadar insanlara karşı kalbim hep iyi olmuştur. Bu insan bana düş oldu kötülük yapayım, fırsatçılık yapayım diye asla düşünmedim. İyi düşündüğümüz için güzel günlerimiz oldu. Dünyada dört dörtlük insan yoktur. Herkesin bir sorunu mutlaka vardır. Kiminin maddi, kiminin manevi, kiminin hem maddi hem manevi insanların sıkıntıları olur. Sağlık sorunu vardır. Sıkıntısız insan asla yoktur. Önemli olan iyi niyetli olmaktır.

TAKA: Trabzon’da belli bir düzeye gelen işadamları hep burayı terk etme gibi bir düşüncesi oluyor. Yatırım yapmıyor. Sizde de böyle bir düşünce var mı? Yatırımı Trabzon’da mı yoksa başka yerde mi düşünüyorsunuz?

İbrahim BATUROĞLU : Öncelikle şunu söyleyeyim. Ben Trabzonluyum. Trabzonlu olmakla her zaman gurur duydum. Trabzon hamuruyla yoğruldum, Trabzon hamuruyla bugünlere geldim. Ama Trabzon’da belli başlı oluşumlar siz belli noktalara geldiğiniz zaman sanki sizi yaşatmamak için ellerinden geleni yapıyor. Yani şunu söyleyeyim.

Öyle gün geldi para kazanmadık ama kişiselliğimizden asla taviz vermedik. Hiçbir zaman maneviyatımızdan taviz vermedik. Söz verdik yerine getirdik. Zarar ettik ama sözümüzü tuttuk. Para kazandığımız zaman insanlar çok farklı yorumlar yapıyor. Ya da belli bir yere geldiğiniz zaman insanların değerlendirmeleri farklı oluyor. Onun için vurgulamak istediğim nokta şudur.

Bugüne kadar hakkımızda çok ciddi spekülasyonlar yapıldı. Siyasete girdik aktif hale geldik ondan oldu, ticarete girdik aktif hale geldik ondan oldu. Sporda öyle oldu. Belli çevreler önünüzü kesmek için hayatta kaldıramayacağınız yakıştırmalar karalamalarda bulundu. Yine insanları kırmadan şunu söylüyorum her insanın söylediği her duyulan doğru değildir. Benim için kim ne düşünüyorsa yüce Allah ona binlerce katını versin.

Ama ben hakikaten ticaretle uğraşıp da gerçek ticaret yapan biriyim. Hiçbir yanlışı olmayan biriyim. Yanlışı olanın bugünlere gelme şansı da yoktur. Yüce Allah onu bir yerde durdurur. Biz hiçbir zaman için maneviyatımıza darbe vuracak hiçbir şey yapmadık, yapmayız da…

TAKA: Aktif olarak siyasete girmeyi düşünüyor musunuz. Bu konuda bir hedefiniz var mı?

İbrahim BATUROĞLU : Bakın ben 3-4 sene önce siyasete girmiştim. Zaten o dönemde başlayan söylentiler yüzünden geri çekildim. Ben hedefi olan biriyim. Eğer kalbiniz temizse hedefinize yüzde 80 ulaşırsınız demektir. Ben siyasette olsun, ekonomi de olsun, sporda olsun her zaman hedefi olan biriyim. Bu hedeflere ulaşmak için kişiliğimden ve maneviyatımdan ödün vermeden inşallah ulaşacağım.

TAKA: Trabzonspor’da yöneticisiniz. Trabzonspor tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor. Başarısızlık nerden kaynaklanıyor. Ne yapılmalı. Teknik heyetin, yönetimin başarısızlığı mı yoksa transferler yetersiz mi?

İbrahim BATUROĞLU : Trabzonspor çok kötü bir durumda değil. Biz hiçbir zaman geçmişe yönelik eleştiri yapmadık.

Ama Trabzonspor’u devraldığımızda takımda ahenk, düzen tertip yoktu. Öncelikle bunların kazanılması lazımdı.

Trabzon’da ekonomiden, siyasetten her yerde önde tutulan tek değer Trabzonspor’dur. Yurt içinde yurt dışında da bu böyledir. Her yönetimi artı birşey katmak için işbaşına geliyor. Ama her zaman her yaptığınız şey doğru olmayabiliyor, yanılabiliyorsunuz. Yapılanmakta olan her şey yerine getirilirken hata yapılabilir.

Her futbolcu her takımda başarılı olamayabiliyor. Marselinyo dünyaca ünlü bir futbolcu ama Trabzonspor’a uyum sağlayamadı. İspanya’ya gittim tanımayan yok. Almanya’dan arayan arayana bomba transfer dediler. Ama oynayamadı. Vermesi gerekeni veremedi.

Bu takıma Ronaldinyo’yu da getirseniz ismi silinir gider. Herkes uyum sağlayamayabiliyor. Ahenk kurumayabilir. Trabzonspor’un menfaati dışında hiçbir şeyi düşünmeyen bir başkanımız var. Trabzonspor adına geleceğine layık bir başkanımız var. Bazı şeyler oluşturuldu. Bunu hep beraber görüyoruz. Her alanda başarı olamayabiliyor. Ama biz yönetim olarak elimizden geleni samimiyetle yapmaya çalıştık.

TAKA: Şampiyonluk özlemi biter mi?

İbrahim BATUROĞLU : 23 yıllık bir özlem var. Herkes bunu bekliyor. Bu yıl şampiyonluk bize çok yakındı. Ama olmadı. 3-4 maç üst üste galip gelemedik. Her şey dört dörtlük olmuyor. Bir galibiyetle 6 basamak aşağı yukarı sizi oynatabiliyor. Ciddi puan kayıplarımız oldu.

Futbolda ticaret gibi her zaman istediğimiz gibi gitmez. 24 yıla girdik şampiyonluk özlemini bitirmek istiyorduk ama olmadı. Olmayınca da olmuyor. Eksilerimiz var. Bu eksiklikleri gidermenin altyapısını yapıyoruz. Ama bu yıl hedefimiz ilk üç, kupa ve Avrupa kupaları. Bunlar hedeftir. Yönetim olarak elimizden maddi ve manevi olarak ne geliyorsa yapıyoruz.

TAKA: Ziya hoca başarılı mı?

İbrahim BATUROĞLU : Her hocanın iyi veya kötü yanları vardır. Hocanın başarılı mı başarısız mı olduğunu ölçmek için en azından ara transferdeki aldığı futbolculara bakmak lazım. İyi futbolcular aldık. Risp, Ceyhun ve Ayman iyi oyuncular. Hoca değiştirmek başarı getirmez. Her hoca değişimi 3-4 haftanın gitmesi demektir. Bunun için hocamız başarılıdır.

TAKA: Peki yönetim başarılı mı?

İbrahim BATUROĞLU : Farklı sektörlerden gelen 22 kişi var. Hepsi aynı şeyi düşünürse 22 kişinin olmanın anlamı ne. Tabi ki değişik fikirleri olanlar olacak. Bütün her şeye tamam denmeyecek. Tabi ki farklı düşünceler olacak. Ama herkes iyi niyetle çalışıyor. Bundan herkes emin olsun.

TAKA ( 1 Ay önce yapılmış bir söyleşi )
                              En son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 11.05.2007, 12:17.

Yorum

• Doğan'ın 11'i belli!

Başkan Nuri Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hacıosmanoğlu arasındaki polemik ile zirveye ulaşan yönetim krizi, dünkü istifalar ve yeni görev dağılımı ile sancılı şekilde aşılırken, gözler hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe maçına çevrildi. Yönetim ve Teknik Direktör Ziya Doğan, "Fenerbahçe'yi yenip hem rahat bir nefes almak hem de taraftarımızı güldürmek istiyoruz" dediler.

"YEDEKLERLE YOLUMUZA DEVAM EDERİZ"

Trabzonspor'da yönetim içerisinde yaşanan kriz sancılı da olsa aşıldı. Başkan Nuri Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hacıosmanoğlu arasındaki polemik ile had safhaya çıkan, dün akşamda Serhat Akçay, Faruk Kanca ve Köksal Güney'in istifa ettiklerini açıklamalarıyla yeni bir döneme giren Albayrak ve yönetim kurulu, yeni görev dağılımları ile bu dönemi aşmanın planları yapıyor.

Fenerbahçe maçı öncesi yaşanan bu şok gelişmelerin Trabzonspor'a bir zarar vermeyeceğini savunan Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, "Yönetimde bazı arkadaşlarımız bize istifa edeceklerini söylediler. Bize istifaları geldiği zaman, yedek üyelerden arkadaşlarımızı alır yolumuza devam ederiz. Bu arkadaşlarımız yönetim kurulu içindeyken güçlüdürler, güç Trabzonspor'un gücüdür" diye konuştu.

"FENERBAHÇE'Yİ YENMELİYİZ"

Başkan Albayrak, şu anda kendileri için çok önemli olan Fenerbahçe maçını düşündüklerini ifade ederek, "İnşallah Fenerbahçe'yi yeneriz. Bizim bir UEFA hedefimiz var ve bunu sonuna kadar kovalamak istiyoruz. Fenerbahçe'yi İzmir'de yenip kalan iki maçımızdan da galibiyetle ayrıldığımız takdirde, ligi dördüncü bitirip UEFA Kupası'na gideceğimize inanıyorum" dedi.

Bu arada Fenerbahçe maçı sonrası resmi istifalarını vermeleri beklenen Serhat Akçay, Faruk Kanca ve Köksal Güney'in yerine yedek yönetim kurulu üyeleri Abdullah Başer, Güven Küçükosman ve Muhammet Mısır'ın gelmesi bekleniyor.

"KADIKÖY'DE OLSA FARK ETMEZDİ"

Dün yapılan yönetim kurulu toplantısında Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Aydın Pişiren, Fenerbahçe maçını kazanacaklarına inandığını belirterek, "Maça iyi konsantre olduk. Aslında Fenerbahçe maçının çok fazla büyütülmemesi gerekiyor. Hasımane davranış içinde olmamıza gerek yok. Fenerbahçe maçı her zaman Trabzon için büyük önem arz eder.

Şu ana kadar takım olarak çok iyi gözükmedik ama taraftarlarımızı güldürmek istiyoruz. Bu maçın İzmir'de olması bizim için fark etmez. Kadıköy'de de olsa bizim için fark etmezdi" diye konuştu. Şu anda alınacak bir kongre kararının takıma katkı sağlamayacağına inandığını söyleyen Pişiren, "Takımı olağan kongreye götürmemiz lazım. Arkdaşlarımızdan istifa edecekler olabilir ama bize gelen resmi istifa yok.

Başkan Nuri Albayrak, Trabzonspor için bir kazançtır. Yapmak istediği projeler var. Kendisinin Aralık ayında yapılacak kongrede de aday olmasını istiyorum. Ama biz ne koşulda olursa olsun bu takımı Aralık ayındaki kongreye götürmekte kararlıyız" dedi.

"TARTIŞMADAN BAŞARI GELMEZ"

Trabzonspor'un yeni başkan yardımcılarından İbrahim Baturoğlu ise UEFA hedeflerini son ana kadar kovalayacaklarını ifade ederek, "Bu nedenle kalan üç maçımızı almak istiyoruz. İnşallah Fenerbahçe maçını alacağız. Yönetim kurulundan ayrılmayı düşünen arkadaşlarımızında kırgın olmadığını biliyorum. Bir yerde başarının gelebilmesi için bu tür tartışmaların olması doğal. Tartışarak doğruyu bulmamız lazım. Bundan sonra başkan yardımcısı olarak bu ortamı yumuşatmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

FENERBAHÇE 11'İ HAZIR

Pazar günü İzmir'de iki takım açısında da kritik bir maça çıkacak olan Trabzonspor'da Teknik Direktör Ziya Doğan, kafasındaki 11'i şekillendirdi. Sakatlıklar nedeniyle savunmada fazla revizyona gidemeyecek olan Doğan, kalede Tolga, sağda Ferhat, stoperde cezası dolan Çağdaş ve Erdinç, sol kenarda ise Celaleddin'i oynatacak. Orta sahanın sağında en çok güvendiği isimlerden olan Gökdeniz'i oynatacak olan Doğan, Hüseyin'i Ayman'ın yanına çekecek. Solda Yattara'ya görev vermesi beklenen Doğan'ın gol yollarındaki umutları ise Ceyhun ve Umut olacak. Yedek kulübesinde ise Ersen ve Ömer Rıza, Teknik Direktör Ziya Doğan'dan forma şansı bekleyen isimler.

DOĞAN'DAN HASAN'A ÖVGÜLER

Doğan önceki gün katıldığı bir Televizyon programında şu açıklamaları yapmıştı, "Bu sene benim en büyük şansızlığım Hasan'ın form grafiğinin istediğim gibi olmamasıydı. Hasan öyle bir futbolcu ki hangi mevkiye koyarsanız orada çok rahatlıkla oynayabilir. İyi olduğu zamanlarda solda da oynadı sağ kenarda da. Çok yönlü bir futbolcu, onun bu sezon yaşadığı sakatlıklar, takımın performansına da olumsuz etkiledi. Hasan her takımda oynayabilecek çok iyi bir futbolcu" diye konuştu.

ÖMER RIZA FORMA İSTİYOR

Trabzonspor'da son haftalarda sergilediği performans ile dikkat çeken futbolcular arasında olan Ömer Rıza, Trabzonspor'da şu ana kadar çok zor bir dönem geçirdiğini ifade ederek, "3 -4 ay bir sakatlık dönemi geçirdim. Ama artık iyileştim, sezon bitti ama olsun. Aslında son iki 2 ay hazırdım ama hocanın gözüne giremedim. Belki taktiksel anlamda başka bir şey düşündüğü için beni oynatmadı. Bunu bilemiyorum. Ama ben yine de çalıştım.

Hocanın gözüne girmek benim için çok önemli değil, her zaman çalışan kazanır. Türkiye'de herkes beni tanıyor, Ömer Rıza ne yapar ne yapamaz biliyor. Ben gelecek sezonda Trabzonspor formasını giymek isterim. Sözleşmem de devam ediyor" dedi.

11.05.2007
                                Kaynak : DHA
                                En son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 11.05.2007, 12:28.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X