Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• DÜŞÜN TRABZON'UN YAKASINDAN

Yönetim ve hoca, size sesleniyoruz

Doğan yanlış oyuncu seçimi, hatalı taktikler ve korkak futbol anlayışıyla bir maça daha imzasını attı.

Bu kadar eksiğe rağmen Ceyhun ve Yattara’yı kulübede tutması büyük hataydı. Ligde ilk üç şansını mucizelere bırakan ve Türkiye Kupası’nda finale kalarak UEFA'da mücadele etmek isteyen Trabzonspor, K.Erciyes'e mağlup olarak büyük avantaj yitirdi

KÖTÜ BAŞLADI KÖTÜ BİTTİ

Trabzonspor, Erciyes karşısında oyuna kötü başladı. Bordo-Mavili takım ilk tehlikeli atağını da Gökdeniz’le yakaladı. 22. dakikada Bordo-Mavili takım yüzde yüz bir gol kaçırdı. Hüseyin'in orta sahadan aşırtma pası ile defansın arkasında topla buluşan Gökdeniz, Orkun ile karşı karşıya kaldı vuruşu direğin dibinden auta çıktı. 37. dakikada Gökdeniz ceza alanı dışından sert ve yerden vurdu top kaleci Orkun'un ellerinden direğe çarptı. Ve ilk yarı başladığı gibi tamamlandı.

HUCUM HAMLESİ YETMEDİ

Teknik Direktör Ziya Doğan ikinci yarıya ilk yarıda yanında tuttuğu Yattara’yı oyuna alarak başladı. 47. dakikada Trabzonspor mutlak bir golden daha oldu, Gökdeniz soldan ceza alanına girdi yerden ve sert vurdu top kaleci Orkun'dan döndü, dönen topa Ersen Martin vurdu top Kürşat'ın kafasından kornere gidip dışarı çıktı. 76. dakikada Kayseri Erciyesspor Cenk’le yüzde yüz bir gol kaçırdı. 81. dakikada Mehmet Eren'in pasında Lazarov topu ağlara yolladı. 0-1. Ve Trabzonspor yari finalin ilk ayağında büyük bir avantaj kaybetti.

‘Albayrak gol gol gol’

Trabzonspor’da Kayseri Erciyesspor mağlubiyeti sonrası taraftarlar ilginç tezahüratları ile dikkat çekti.

Kayseri Erciyesspor karşısında pozisyon üretmekte zorluk çeken Trabzonspor’da taraftarlar, Başkan Nuri Albayrak aleyhine “Albayrak gol gol gol” tezahüratı yaparak tepkilerini dile getirdi. Bu arada taraftarlar, teknik direktör Ziya Doğan için de, “Ziya Doğan seneye Gümüşhane’ye” tezahüratları ile Ziya Doğan’a tepki gösterdi.

TAKA
    En son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 12.04.2007, 12:35.
    2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor

Yorum

• UTANÇ ARENASI

Hamza Mısır
      hmisir@takagazete.com

"Futbol, disiplin ister, güç ister, gol ister. Bu özelliklerde dün Trabzonspor’da olmadığı için kazanamadı. Ezik, silik, ürkek ve ne yaptığını bilmeyen bir mahalle takımı vardı sahada. Özellikle son şutlarda o kadar beceriksiz kaldılar ki Orta Hisar muhtarı bile kalede dursa gol yemezdi. Bir işi yüzüne gözüne bulaştırmanın rezil olmanın bundan daha iyi izahı olabilir mi? Orta alanda cılız ve yavaş, gol bölgelerinde tesirsiz ve beceriksiz bir Trabzonspor’un size hangi tutarlı tarafını anlatabilirim ki."
      Yukarıdaki bu satırları Avni Aker’de 1-0 kaybedilen Ankaragücü maçından sonra yazmışım.
      Trabzonspor’da işler hiçte iyi gitmiyor.
      Yönetim iki değil dört parçaya bölünmüş.
      Teknik Direktör Ziya Doğan’a hiç güvenleri yok. Takımda sevgisizlik var, takım ruhu yok, zaten hiç olmadı.
      Bütün bunların üzerine birde sakatlıklar ve cezalılarda eklenince utanç duyulacak bir Trabzonspor çıktı ortaya.
      Maçın bitiminden sonra İbrahim Hacıosmanoğlu’na "Başkan neden böyle oldu" diye sordum.
      Aldığım cevap "Bizde orada 2 atar finale çıkarız" şeklindeydi.
      Saygı duyuyorum, ancak Hacıosmanoğlu’na bu konuda katılmıyorum.
      Bu takım 39 puan yapıp kümede kalmışsa inanın büyük bir başarıdır.
      Trabzonspor camiası buna da şükretmelidir.
      Yönetim içi kavgalarına bu maç yazısında girmek istemiyorum ancak Trabzonspor camiası adına Teknik Direktör Ziya Doğan’a seslenmek istiyorum. Ziya hoca;
      Yöneticilerin üçte ikisi ve taraftar size güvenmiyor, futbolcuların da bundan etkilenerek size olan sevgileri azaldı hatta ve hatta yok oldu.
      Emeğinize, dürüstlüğünüze sonsuz saygı duyuyorum.
      Tamam adam gibi adamsın, herkesin olduğu gibi. Fakat Trabzon da ki bu olumsuz şartlar sizinde psikolojinizi bozmuş.
      Kadro seçiminiz, hatalı taktikleriniz ve Erciyes gibi bir takım karşısında maça korkak başlamanız yüzünden bu takım teslim oldu.
      Aslında siz bu değilsiniz, fakat bu duruma düştünüz. Size bir kardeşiniz olarak sesleniyorum.
      Daha fazla yıpranmadan görevi bırak.
      İlkelerinle geldin, ilkelerinle çalıştın, ilkelerinle git.
      Bu takım bundan sonra maç kazanamaz,
      Haberin olsun.
      En son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 12.04.2007, 12:35.

Yorum

• KORKUNUN ECELE FAYDASI!!!

İhsan Öksüz
        ioksuz@takagazete.com

Mezarlıklar hep korkunç yerler olarak bilinir. Hele geceleri… Şöyle ortalıkta sesin sedanın çıkmadığı zamanlar… Mezarlığın yanından geçmek, tek başına kişiler için imkansızdır. Derler ki mezarlıktan geçerken ıslık çalın… Belki korkularınızı yenersiniz… Halbuki bunlar hep safsatadır. Yanlış bilgidir. İşin doğrusu dünyada en emin yer mezarlıklardır. Çünkü ölülerden zarar gelmez. Hiçbir ölünün bir canlıya zarar verdiği görülmemiştir. Siz asıl dirilerden, yani yaşayan insanlardan korkun… Ama korkularınızın esiri olmayın… Ancak; illa da korkuyorsanız veya korkmak için neden arıyorsanız bilin ki; korkunun ecele faydası yoktur ve asla da olmayacaktır.
        Dünkü maça geleceğimi sanıyorsunuz değil mi? Yok, Nasrettin Hoca’ya da bir uzanalım da ondan sonra belki: Hoca’ya eşi balık ısmarlamış. Ama hoca balıktan pek anlamıyor! Balıkçının yanına gitmiş, balıklara şöyle bakmış olmamış, böyle bakmış yine olmamış. Sonunda bir balığı eline alıp koklamaya başlamış ama, önce kuyruğunu… Balıkçı kafa yapacak ya " Hocam" demiş, "Ne yapıyorsun? Balığın kokup kokmadığını anlamak için kuyruğuna değil başına bakacaksın!" Hoca Nasrettin bu, hiç bozuntuya verir mi? Hemen cevabı yapıştırmış: " Evladım, bu balığın kafası zaten koktu. Bakıyorum ki koku kuyruğuna kadar ulaşmış mı?"
        Hala maç bekliyorsanız boşuna… Çünkü, dünkü maçı ya stadyumda izlediniz veya televizyonda gördünüz… İkisini de yamamış iseniz mutlak birilerine sormuşsunuzdur. Aynen izlediğiniz gibi ve size anlatılanlar gibi!!! Ne fazla, ne eksik…
        Ancak şu takım oyunu lafına yine çok taktım! Hani derler ya sürekli "Takım oyunu, takım oyunu…" falan… Nedense Trabzonspor’u bu sezon izlediğim hemen her maçta hep "kazma-kürek takımı" geliyor aklıma!
        İşin esası: Sevgili dostlar, hiç ama hiç üzülmeyin… Bu takımdan bu anlayışla ne köy olur ne kasaba… Boşuna umutlanmayın. Bunu derken de sadece takımı değil, tüm kulübü kastediyorum! Hala bir şeyler bekliyorsanız yazık etmeyin umutlarınıza… Çektiğiniz acılara, sıkıntılara değmez… Haa, hepten bırakalım mı? Yok, onu demiyorum ama, bu kulübün, bu takımının o beklenen "Kupaların Efendisi" konumuna gelmesi hiç de kolay değil… Her şeyi yeniden yapmak gerek… Her şeyi yeniden yapmak için çok şeyi de yıkmak lazım… Ne kadar zor değil mi?
        Yoksa dün Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında bu zihniyetle Trabzonspor kazansa ne olur; kaybetse ne? Bütün bunlara rağmen bordo-mavili ekip rövanş maçını kazanamaz mı? Kazanır da bu milli piyangodan büyük ikramiye olur! Bunun da bir şartı var: İkramiye kazanmak için önce "bilet" almak gerekli! Gerisini siz biliyorsunuz zaten…
        En son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 12.04.2007, 12:36.

Yorum

• YATTARA VE CEYHUN

Hami Mandıralı
          hmandirali@takagazete.com

Trabzonspor Erciyes’e neden yenildi? Bunları sıralamayacağım ama şunu söylemek isterim. Trabzon birlik ve beraberliğini kaybetti. Bu belli oluyor. Gerçi sezon sonu yaklaştığında bunlar olur ama Trabzonspor formasını taşıyan sorumluluk bilecek.
          Trabzonspor neden yenildi.
          Madde, madde sıralayalım:
          1-Trabzonspor’un oyuncu kadrosu birbirine inanmıyor ve güvenmiyor. Maçtan maça birbirine destek oluyorlar. Oysa maçlar sadece saha kazanılmıyor.
          2-Trabzonspor’da böyle gelmiş böyle gidiyor. Ben atardım, Şota atardı Trabzonspor kazanırdı. Fatih ve Gökdeniz atıyordu, Trabzonspor kazanıyordu. Ama Fatih gitti. Gökdeniz insandır motor değil ki. Bütün iyi niyeti ile mücadele veriyor.
          3-Bakın Yattara Türkiye liglerine gelen en kaliteli oyuncu. İkinci yarıda bunu gösterdi. Ama sizin elinizde Yattara ve Ceyhun varsa bunları mutlaka oynayacaksın. Bunlar isimdir. Rakip takımların tamamı Yattara’dan çekinirken sen kim olursan ol onu kulübe de tutamazsın. Ben olayım ben bile onu kulübede tutamam! Ceyhun. Ceyhun Trabzonspor’a kurtarıcı diye çağrılmış. Son 20 dakika oynayacak oyuncu mu? Futbolcu ile hesaplaşma sezon içinde olmaz. Sezon sonu olur. Onun için kusuru varsa sezon sonunda söylersin. Erciyes ikinci yarıda Gökdeniz’e önlemini artırdı.
          Lazorov giriyor, bütün savunma onu seyrediyor.
          1-0 değil de 3-0’da olurda 3-2’de biterdi.
          Trabzonspor pes etmemeli. Ama ikinci maç için Trabzonspor teknik adamı sahaya makul bir kadro çıkarmalı.
          Ben inanıyorum ki çıkaracaktır. Çünkü Ziya hoca zor durumda kaldığı her maçta ideal 11’ine sarılıyor.

Yorum

• Ben inanıyorum ki çıkaracaktır. Çünkü Ziya hoca zor durumda kaldığı her maçta ideal 11’ine sarılıyor..........

ADAM olan zor durmda kaldığındada sarılmaz ..... hep diyorum sayın başkan la sayın ADAM ın MANTALİTELERİ aynı ................
            Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

• 'Tur atlayacağımıza inanıyorum'

Fortis Türkiye Kupası Yarı Finali ilk maçında sahasında Kayseri Erciyesspor'a 1-0 mağlup olan Trabzonspor'da, tur inancı sürüyor

TRABZON (A. A)

Kulüp başkanı Nuri Albayrak, Kayseri'de yapacakları maça 1-0 yenik başlayacaklarını dile getirerek, "Ama ben bu takımın Erciyes'i yenip tur atlayacağına inanıyorum" dedi.

Kayseri Erciyesspor maçında kadroda çok eksik bulunduğunu ifade eden Albayrak, "İnşallah o güne kadar eksiklerimizi tamamlar, arkadaşları moral motivasyon bakımından hazır hale getirir ve turu atlarız. Biz kaybetmedik şu anda. Sadece seyirci ve saha avantajımızı iyi kullanamadık. Orada galip gelip yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

Takım kaptanı Hüseyin Çimşir, Kayseri Erciyesspor maçında kötü oynadıklarını belirterek, "Her şey burada bitmiş değil. Kayseri Erciyesspor ile ikinci maçımız var. İnşallah orada gerekli sonucu alıp rakibimizi eleyeceğiz. Bunu da başaracak güçteyiz" dedi.

Savunma oyuncusu Çağdaş Atan ise gole kadar iyi oynadıklarını ifade ederek, "Çok net pozisyonlarımız vardı, ama değerlendiremedik. Bir kupa maçı nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık. Son dakikalarda riske ettiğimiz dönemde gol yedik. Biz orada onları yenip eleyecek güce sahibiz. Tabi ki iyi olmadı bu mağlubiyet. Gücümüz var. Biz çıkıp orada onları eleriz" diye konuştu.
              Ceyhun Eriş ise yenilgiyle ilgili söylenecek çok fazla şeyin olmadığını belirterek, "İlk maçtı. İkinci maçta bu kötü sonucu telafi edip inşallah turu geçeceğiz" diye konuştu.

İDMANLAR BASINA KAPANDI
              Trabzonspor'da Kayseri Erciyesspor yenilgisinin ardından antrenmanlar basına kapatıldı.
              Çaykur Rizespor ile 15 Nisan Pazar günü deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarına bugün başlayacak olan bordo-mavililer, antrenmanlarını basına kapalı olarak gerçekleştirecek.
              12.04.2007

SUS ÇAGDAŞ EN AZINDAN SEN SUS ÇILDIRTMAYIN MİLLETİ

Yorum

• OSMAN TANBURACI

Laz fıkrası gibi

Trabzon laz fıkrası gibi... 'Allah Temel'e yürü ya kulum demiş, Temel ertesi gün arabasını satmış!...'

Ziya Doğan da öyle... Elinde Ceyhun ve Yattara var, Doğan onları oynatmıyor! Takımı sahada yaya bırakıyor!

Elinde böyle oyuncuların varsa oynatacaksın. Hele bir de defansın ceza ve sakatlıklardan dolayı kevgire dönmüşse sahaya topu ileride tutacak adamlarla çıkacaksın. Nitekim Bülent Korkmaz ilk yarıyı rölantide oynadı. Oyunu dengeye aldı, çünkü üzerine gelen bir rakip yoktu. İkinci yarı Yattara oyuna girince hele Ceyhun da oyuna alınınca Erciyes yüklenmeye başladı, 80'de golü buldu, üstüne yattı, çok da kaçırdı, Ziya Doğan'ı tuzağına düşürdü.

Akıllı taktik turu atlar

Bülent Hoca bunu hep yapıyor. Erciyesspor, Galatasaray'ı iki kez devirdi, ligin ikinci yarısına fırtına gibi girerek on hafta içinde puanını 16'dan 28'e çıkardı, bugün Trabzon'da aldığı galibiyetle neredeyse Fortis Türkiye Kupası'nda finalist oldu. Bu muhteşem bir başarıdır. Bu başarının ilk sahibi de çiçeği burnunda hoca Bülent Korkmaz'dır. Teşekkürler Bülent Hoca, bizlere akılla bezeli taktik beceriler sunup güzel futbol seyrettirdiğin için. Teşekkürler Erciyesli futbolcular... Hocanıza inanıp şaha kalktığınız için...

Trabzon hata etti

Ayman yok! Erdinç yok! Hem defans hem orta alan çaresiz. Ziya Hoca Ayman da olmayınca Hüseyin'i mecburen orta alanda tutuyor ve Gençlerbrliği maçındaki defans emniyetini de bozuyor. Gökdeniz de olmasa hareket olmayacak. Forvette de geniş alan oyuncusu Umut'la kale önü pivotu Ersen olunca Trabzon duruyor. Bu Trabzon'un kazanma şansı sıfır! Yatara girince oyun hareketleniyor ama süre azalıyor.
                Erciyes rövanşta çok avantajlı...
                Trabzon çok müsait fırsatı değerlendiremedi, ama futbol bu ümit kesilmez.
                En son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 12.04.2007, 12:54.

Yorum

• Tribüne şut atmak

Meriç ENERCAN

CEYHUN ve Yattara gibi iki önemli silahını, belinde unutmuştu Ziya Doğan... Zaten dün tıpkı terbiye sınırlarını, fütursuzca zorlayan bir kovboy gibiydi...

Tribünlerden gelen küfürü, basın tribünü üzerinden iade etti. Hırsını alamadı, yine medya tribününe top ile bir şut attı. Sonra eliyle usulen bir "pardon" yaptı ve onun tarafından iş bitti.

Allah’tan uyan çıkmadı da, bir kez daha "terbiyesiz medya" olmaktan kurtulduk... Yoksa çoğu zaman olduğu gibi haklı iken, haksız çıkacaktık... Aslında Ziya Doğan; böylesine garip, anlamsız ve yersiz işlerle uğraşacağına takımına biraz futbol oynatmaya uğraşsa, hem maç kazanacaktı hem de itibar... Ama alışkanlık işte... Boş işlerle uğraşmak, insanların çoğu zaman kolayına geliyordu... Tıpkı Ziya Doğan’ın olduğu gibi...

Kayseri Erciyes maçı, bir kupa karşılaşmasıydı... İki ayaklı eleminasyon maçıydı. Bu nedenle Trabzonspor, rakibini evinde özelllikle gol yemeden yenmeyi başarırsa, avantaj sağlayacaktı.

Alışılageldiği üzere, ilk yarı futbol oynamaktan çok, itiş kakışla geçti. Resmen bir çarpışmayı andırıyordu sahadaki. İki Gökdeniz bir de Ersen’in pozisyonuyla tamamlandı ilk yarı...

İstemek başka çabalamak başka

Doğan, 30. dakikada ısınmaya yolladığı Yattara ile başladı ikinci yarıya... Ancak Yattara ile sadece biraz kıpırdandı bordo mavililer...

Bir süre direndi Doğan, sonra seyircinin genel isteği üzerine Ceyhun Eriş’i 69. dakikada yolladı sahaya...

Ve 3-5-2’ye döndü Trabzon. Orta alanı kalabalık tutup, baskı yapacak ve gol arayacakken önce baskı sonra golü yediler. Topu bir türlü Ersen-Umut ikilisine doğru ve etkili biçimde indiremediler. İndirdiklerinde ise nerede ve nasıl duracağını ve daha önemlisi ne yapacağını bilmeyen iki forvet oyuncusunun garipliklerine tanık oldular.

Kazanmayı istemek başka, kazanmak için bir şey yapmak başkaydı..

Trabzonspor dün kazanmayı hak edecek ofansif hamleleri yapamazken, kontratak futbolunu akıllıca uygulayan Bülent Korkmaz’ın Erciyes’i, yedek kulübesinden gelen Lazarov’un akıllı vuruşuyla, belki de kendisine final getirecek golü atıyordu.

İki sezondur acı yaşamaktan bıkıp, teselli arayan Trabzonlunun bir kez daha boynunu bükmüştü bu yenilgi... Hayat, yaşadıkça insana çok şey öğretiyordu...

Tıpkı Ziya Doğan’ın dünkü "Futbol oyununda maçın, tribünlere şut atmakla değil, rakip kaleye gol atmakla kazanıldığını" öğrendiği gibi...

Yorum

• Finale Erciyes yakın

12.04.2007

Yeni” Bülent Korkmaz, “eskilere” ders olacak uygulamalarla kopardı maçı. Oyunu istediği gibi kontrol ettirdi. “Garantici” meslektaşının risk almasını bekledi. O da, üçü bir Sergie Die etmeyen 3 ön liberodan ikisinin yerine, “koşmayan, savunması olmayan kesikleri!” koyunca da, en önemli silahı Lazarov’u sahaya sürdü. Böylece Erciyesspor, finale giden yolda kendisine çok ama çok büyük avantajı sağlayacak deplasman golünü yemeden attı.
                    Maç öncesi dağıtılan kadro listelerine bakıldığında bir Ziya Doğan klasiği gözlendi. Sakat ve cezalılar dışında ne kadar savunma özellikli oyuncu varsa sahada. Kaleci hariç kalan 5 yedek oyuncu da forvet elemanı. Ziya Doğan diyordu ki: “Bu bir sistem ve istatistikler, uyguladığım sistemin doğru olduğunu gösteriyor.” Bu sistemi en çok eleştiren kişilerden biri olarak saygı duyduk. Ama aynı Ziya Doğan, kaybedilen Ankaragücü maçı sonrası, “5 forvetle de kazanılmadığı ortaya çıktı” demişti. Doğan, gol bulamadıkça, kendi doğrularından vazgeçti. Önce Yattara’yı sürdü sahaya, takımı hareketlendi. Rakip bu dakikalarda hiç gelemedi. Ceyhun soyunurken beklenti, iki santrfordan birinin dışarı alınacağı yolundaydı. Sürpriz; Hasan kulübeye çekildi. Forvet sayısı yine 5. Oyun disiplinini kaybetmiş Trabzonspor, savunma güvenliklerini bırakmak bir yana, Korkmaz’ın Lazarov hamlesini gözardı etmenin bedelini ağır ödedi. Çünkü: “Rövanşta gole ihtiyacı olanın işi zordur” diyorduk, sözümüzdeyiz. Finale Erciyes yakın.
                    Bu maçın dersi çok, en önemli ikisi: “UEFA’ya giden yol kısa” idi ama engebeli olduğu gerçeği gözden kaçırıldı. Bir kez daha görüldü ki; Yattara ve Ceyhun, sonradan olmuyor. En azından biri maça başlar.

ERGUN ATA

Yorum

• Ziya hoca sinirin kime…
                      haluk.ayyildiz@aksam.com.tr

Trabzonspor teknik direktörü Ziya Doğan’ın bildik sinirlilik hali devam ediyor. Maç sırasında seyircisiyle tartışıyor, futbolcusuna kızıyor, topu basın mensuplarının bulunduğu tribüne atıyor. Sonra da dönüp el işaretiyle özür diliyor. Gençlerbirliği maçında da kravatını çıkartıp sahaya daldığını unutmadık. Sevgili hocam bunlar sana hiç yakışmıyor.

Trabzonspor, Kayseri Erciyespor maçına tam yedi savunma ağırlıklı oyuncusuyla başladı. Her zaman ki gibi yanlış yaptı. Diyeceksiniz ki, Gençlerbirliği karşısında da aynı oyun düzenindeydi ve kazandı. Oysa nasıl kazandıklarını herkes bilir; 90’da Tolga penaltı kurtarmıştı. Sakat ve cezalı oyuncuları fazla olan Ziya Doğan bu yanlışlarını zorunluluktan yapıyor diyebilirsiniz ama o zaman da Ceyhun ve Yattara neden yedek oturtuluyor sorusunu da sormamız sanırım hakkımız… Yattara sakat deniniz tamam. Ceyhun’un nesi var Ziya hoca? Bizzat siz transfer ettiniz. Sorunlu olduğunu bilmiyor muydunuz? Trabzonspor’un ilk yarıda ortasahası inanın hiç çalışmadı. Hüseyin tek başına bir şeyler yapmaya çalıştı ama olmadı. Kanatlar deseniz zaten evlere şenlik. Bu kadar olmazın içinde tabi ki gol atamazdınız. İki pas yapmakta dahi zorlandınız. Ziya Doğan ikinci yarıya Mustafa Keçeli’nin yerine Yattara’yı oyuna aldı. Yattara’lı Trabzonspor hem tribünleri coşturdu hem de takım arkadaşlarını rahatlattı. Yine de golleri bulamayacağını düşünen Ziya Doğan Ceyhun’u da nihayet oyuna aldı. 4-3-3 oyun düzenini bozup, daha fazla hücum oyuncusuyla rakibi yormayı plandı ama yine olmadı,olmadı…. Erciyesliler ise futbol adına bence doğruları yapan taraftı. Trabzonspor’un iyice açıldığını gören Bülent Korkmaz Lazarov’u kurnazca sahaya attı, oda golünü…

Sonuç: Baştan aşağı Ziya Doğan’ın hatalarıyla dolu bir maçı kazanmanız zaten çok zordur. Neyse ki maçın rövanşı var. Ama böyle oynarlarsa kupaya havlu atabilirler, kestirme Avrupa yolu da kapanabilir ki, bu da Trabzonspor’da yeni radikal kararların alınmasının habercisidir haberiniz ola… Son sözümüz, Selçuk Dereliye bizce mükemmel bir maç yönetti. Maçın hakkını verdi, gösterdiği kartlar yerindeydi. Tebrikler Dereliye, tebrikler K.Erciyes’e…

Yorum

• Hem yazıktır hem günahtır!

SAHAYA Ziya Doğan klasiği ile çıkan Trabzonspor, ilk 45 dakikada etkisiz bir oyun sergiledi. İki takım da orta sahayı kalabalık tuttu. Bu taktik, Kayseri Erciyesspor için ne kadar doğru ise Trabzonspor için o kadar yanlıştı. Bu yanlışlık ilerleyen dakikalar içerisinde bariz olarak görüldü. İlk 45 dakikada Gökdeniz Karadeniz’in iki pozisyonundan başka hiçbir şey yoktu.

İkinci yarıda Trabzonspor’da klasik Ziya Doğan değişikliklerinden ilkini izledik. Doğan, Yattara’yı oyuna sokarak başladı. Yattara hem Trabzonspor’u hem de tribünde uyuyan seyirciyi ayaklandırdı. İlk 10 dakika içerisinde Yattara ve Gökdeniz, götürdüğü toplarla Erciyesspor’u bunalttı. 70 dakikada Ziya Hoca ikinci klasik değişikliğini yaparak Ceyhun’u oyuna dahil etti. Bu değişiklikten sonra Trabzonspor’un atakları daha da arttı. Ama Erciyesspor, 70 dakika boyunca aldığı moralle, çok rahat bir oyun sergiledi. Ve beklenen oldu ve Lazarov Erciyesspor’un golünü attı.

Şu apaçık ortaya çıktı ki futbol, her ne kadar takım oyunu ise de yıldızsız hiçbir işe yaramıyor. Yıldızlar kulübede oturmak için değil, oynatılmak için transfer edilir. Trabzonspor kupanın ilk maçında oynadığı oyun ve aldığı skorla bu sene elinde kalan en önemli moral kaynağı Türkiye Kupası’nı da zora soktu. Bu oyun sistemli ve kafa yapısı ile Trabzonspor’un bir yerlere varması mümkün değildir. Ve varamıyor da... Başka takımlarda sahanın yıldızı olan futbolcular Trabzonspor’da oyuna sonradan giriyor. İki taraftan biri haksız ama, futbolcu mu teknik direktör mü onu kabul edip görmek gerek.

Kayseri Erciyesspor oynadığı iyi oyunuyla ikinci yarıda yakaladığı çıkışının tesadüf olmadığını gösterdi. Trabzonspor için kaybedilmiş henüz bir şey yok.

Trabzonspor deplasmanda da istediği skoru alabilecek bir kadroya sahip. Yeter ki Ziya Doğan doğru 11’le sahaya çıksın.

SERDAR BALİ

Yorum

• Yanlışların bedeli

Ziya Doğan maçtan sonra vereceği demeçte yine 'İkinci yarı bütün forvet oyuncularını sahaya sürdüm ama alınan sonuç ortada' diyebilir. Fakat bir de madalyonun diğer yüzü var. Koskoca ilk yarıyı yok sayabilir miyiz? Savunmada Erdinç'in kırmızı kartlı olması yüzünden Ufukhan Çağdaş'la göbekte, Ferhat sağda, Celaleddin solda. Bu oyuncuların önünde de Hüseyin, Hasan ve Mustafa Keçeli. El insaf. Sahanızdaki bir maça (Üstelik kupa maçı) böylesi sadece savunmaya çalışan ve üstelik bu savunma görevlerini bile yeterince yerine getirmeyen oyuncularla maça başlamak hangi düşüncenin eseri?

İki takımın kadrolarına baktığımızda Trabzon lehine bir tek Gökdeniz'i sayabiliyoruz. İlk yarı boyunca Trabzon'un rakip kalede yarattığı gol pozisyonlarında da bu oyuncunun imzası var. Savunmada olumlu top kullanma becerisi yok, iki kenar hücumda hiç yok, orta alan iki pası bir arada yapamıyor. Gökdeniz'in getireceği toplara bel bağlanmış. Peki sayın Doğan, hadi diyelim, Yattara fiziksel anlamda hazır değil. Fakat Ceyhun gibi bir oyuncuyla neden maça başlamazsınız? Çünkü bu oyuncuyu maça hazırlamak sizin göreviniz.

RÖVANŞTA İŞİ ÇOK ZOR

İkinci yarı Ziya Doğan oyundaki bütün riskleri ele aldı. Ama unuttuğu bir şey var. Trabzonspor ne kadar savunmaya dönük oyuncularla sahaya çıkarsa çıksın her maçta gol yiyor. Üstelik kupa maçında kendi sahanızda yenilecek golün ikinci maç için büyük bir dezavantajı var. Ne yazık ki Trabzon bu maçta yanlış oyun stratejisi ve oyuncu seçimlerinin yanlış kullanmanın bedelini yediği golle ödedi.

iskender günen

Yorum

• Aptallık

Diyelim ki, Trabzonspor ile karşılaşacak takımın teknik direktörüsünüz. Rakibinizin on biri açıklandığında Yattara ve Ceyhun isimlerini kadroda görmek ister misiniz?
                            İsterim mi, dediniz… Kusura bakmayın ama sizin tercihiniz için tek kelime bulabiliyorum şu anda: APTALLIK…

Peki, bir de bunun tersini düşünelim. Yani siz Trabzonspor’un teknik direktörüsünüz. Yattara ile Ceyhun’u sahaya mı sürersiniz yoksa yanınızda mı oturtursunuz?

Lütfen verdiğiniz cevaba uygun sıfatı bu kez kendiniz telaffuz ediniz…

Trabzonspor koskoca bir ilk yarıyı boşa geçirdi. Ayman’ın yokluğunda kendini paralayan bir Kaptan Hüseyin ve bırakın verdiği pasın attığı şutun bile peşinden koşmak zorunda kalan Gökdeniz vardı sahada. Ve o sahanın kenarında bir futbol fakiri hoca. Yazık vallahi koca Trabzonspor’a…

İkinci yarıda Umut’un enteresan hareketleri ve Yattara hamlesi ile bayağı canlandı Bordo-Mavililer. Golü de bulabilirlerdi ama olmadı. Sonra küskün Ceyhun ile bir yol arandı. Lâkin, Bülent Korkmaz’ın “Lazarov” karşı hamlesine yanıt verilemedi. İlk uyarının ardından beklenen karşı gol de geldi.

Gol yemekten böylesine korkan bir teknik adam için ne hazin bir son oldu bu kupa faciası. Koskoca Trabzonspor’u kendi keyfine göre “Oturmalı Ebe”, “Yağ satarım bal satarım” ve dahi “Uzun Eşek” taktikleriyle oynatan ve uzunca bir süre hoca taklidi yapan bu kardeşimize tek bir tavsiyem var. Bir kenara otursun ve uzun uzun dinlensin. Bakınız, uzun uzun düşünsün diyemiyorum, zira bünyesine uygun düşmeyen bir aktivite olmasından korkuyorum. Dinleniversin sadece…

O dünya yıldızları ve şampiyonluklar vaatleriyle gelip de Trabzonspor’un değerli zamanını maket sektöründe harcayan yönetim de sakın suçu Ziya Doğan’a yükleyip yola başka hocayla devam etmeyi falan düşünmesin. Kendilerine yazık, Trabzonspor’a ise ihanet ederler açıkçası.

Sevgili dostlar… Trabzonspor, bu markanın çok ama çok ağır geldiği yöneticilerin, teknik adamların, futbolcuların elinde resmen oyuncağa döndü 16 aydır. Aslında her maç ayrı pankartla bizim değerini hiç bilemediğimiz (!) bazı isimleri kahramanlaştıran, kendini bu takım için paralayan öz be öz, sapına kadar Trabzonsporlu Hüseyin Cimşir’e demediğini bırakmayıp Ziya Doğan’ hemen “adam gibi adam” payesi veren bazı taraftara müstahaktır bu durum ya, size yazık oluyor size… Bu takıma kalbini sonuna kadar açanlara, bu kulübe ömrünü verenlere, bu renklere ruh sağlığı feda edenlere…
                            Sadece size, sizin gibilere yazık. Yoksa gerisi koca bir aptallık

DR.HAKAN KULAÇOĞLU
                            En son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 12.04.2007, 13:11.

Yorum

• Bunca insan yattara-ceyhun diyor ama ziya kimseyi kaale almiyor..Bu da bir meziyet..
                              Hadi biz futboldan anlamiyoruz diyelim ama ustte konulan yazarlarin hepsi futboldan gelme, ziya bu adamlardan daha fazlami anliyor futboldan...

Yorum

• yazaraların cogu ve taraftarın cogu ziya defansif oynatıyor diyor. ama ziya sisteminin kalitesini savunuyor ve cogu takım bu sistemle oynayacak. dunyada kabuyl gorecek bir sistem diyor. adam kucukken keci sutu icmis yada kecilerle bir akrabalıgı var.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X