Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Trabzonspor 8 maçtır yenilmiyor

Trabzonspor ile Beşiktaş, yarın yapacakları maçla birlikte 99. kez karşı karşıya gelecek. Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 34 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 98 karşılaşmanın 40'ını Beşiktaş, 37'sini de Trabzonspor kazandı. İşte istatist 23 Şubat 2007 11:17Yazı boyutunu büyütmek için
    11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 34 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 98 karşılaşmanın 40'ını Beşiktaş, 37'sini de Trabzonspor kazanırken, 21 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların toplam 131 golüne, bordo-mavililer 109 golle karşılık verdi.

LİGDE TRABZONSPOR ÖNDE

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda ise bordo-mavili takımın 1 farkla üstünlüğü var.

İki takım arasında yapılan 65 lig maçında Trabzonspor 26, Beşiktaş ise 25 galibiyet alırken, 14 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Ligde Beşiktaş'ın attığı 91 gole, Trabzonspor 73 golle karşılık verdi.İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Trabzonspor 3-2'lik skorla kazanmıştı.

TRABZONSPOR, KENDİ EVİNDE ÜSTÜN

Trabzonspor, kendi evinde yaptığı lig maçlarında rakibine karşı büyük üstünlük kurdu.

İki takım şimdiye dek lig maçlarında Trabzon'da 31 kez karşı karşıya gelirken, Trabzonspor 18, Beşiktaş ise 7 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 6 maçta ise eşitliği bozamadı.

Trabzon'da Trabzonspor 49, Beşiktaş ise 36 gol attı.

Öte yandan, iki takım arasında geçen sezon Trabzon'da yapılması gereken lig maçı, bordo-mavili takımın cezası nedeniyle İzmir'de oynanmış ve Beşiktaş 2-1 galip gelmişti.

BEŞİKTAŞ, TRABZON'DA SON 3 MAÇINI KAZANAMADI

Beşiktaş, Trabzonspor ile deplasmanda yaptığı son 3 maçında galibiyete ulaşamadı.

Rakibi karşısında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda son galibiyetini 2001-2002 sezonun 18. haftasında, 5-0 öndeyken çıkan olaylar nedeniyle, hakem Serdar Tatlı'nın 85. dakikada oyunu tatil etmesi ve daha sonra Futbol Federasyonu tarafından hükmen 5-0 tescil edilmesiyle elde eden siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş, 2003-2004 sezonunda 3-0, 2004-2005 sezonunda ise 1-0 yenildiği Trabzonspor ile geçtiğimiz sezon ise bordo-mavili takımın cezası nedeniyle İzmir'de yaptığı maçı 2-1 kazanmıştı.

FARKLI SKORLAR

Beşiktaş, Trabzonspor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 20 Kasım 1993'te İstanbul'da yapılan lig maçında 7-1'lik skorla aldı.

''Kara Kartallar'' ayrıca, 2001-2002 ve 2003-2004 sezonunun ilk yarısında 5-0, 19 Şubat 1995 tarihindeki lig maçında da rakibini 4-0 yenerek, sahadan farklı skorlu galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor ise Beşiktaş karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 7 Ağustos 1988'de Serdar Bali'nin jübile maçında 4-1 ve 2003-2004 sezonunda Trabzon'daki lig maçında 3-0'lık sonuçlarla aldı.

BEŞİKTAŞ DEPLASMAN FOBİSİNE SON VERMEK İSTİYOR

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de bu sezon yaşadığı deplasman fobisine yarınki Trabzonspor maçıyla son vermek istiyor.

Deplasmanlarda bu sezon başarısız bir performans ortaya koyan ve dış sahada toplam 19 puan kaybeden siyah-beyazlılar, ligde tam 124 gündür deplasman galibiyetine hasret kalırken, en son galibiyetini 10. haftada, 22 Ekim'de Çaykur Rizespor karşısında elde etti. Bu karşılaşmayı 86. dakikada Bobo'nun attığı golle 1-0 kazanan Beşiktaş, daha sonra deplasmanda oynadığı 5 lig maçında galibiyet alamadı.

10 DEPLASMANDA 2 GALİBİYET

''Kara Kartallar'', ligde bu sezon deplasmanda 10 maç oynarken, bunların sadece 2'sinde sahadan galibiyetle ayrılabildi.

Siyah-beyazlılar, deplasmanlarda 5 kez berabere kalırken, 3 kez de mağlup oldu. Beşiktaş, deplasman maçlarında toplam 9 gol atarken, kalesinde de 9 gol gördü.

Deplasmanlarda sadece Denizlispor (Denizlispor'un cezası nedeniyle maç İzmir'de oynandı) ve Çaykur Rizespor'u mağlup edebilen siyah-beyazlılar, Vestel Manisaspor, Galatasaray ve son olarak da Konyaspor karşısında ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

DEPLASMAN MAÇLARI

Beşiktaş'ın bu sezon rakip sahalarda oynadığı lig maçları ve sonuçları şöyle:
    Vestel Manisaspor - Beşiktaş..: 1-0
    Denizlispor - Beşiktaş........: 0-2 (İzmir'de)
    Galatasaray - Beşiktaş........: 1-0
    Kayseri Erciyesspor - Beşiktaş: 1-1
    Çaykur Rizespor - Beşiktaş....: 0-1
    Antalyaspor - Beşiktaş........: 4-4
    Fenerbahçe - Beşiktaş.........: 0-0
    Ankaraspor - Beşiktaş.........: 0-0
    Gaziantepspor - Beşiktaş......: 0-0
    Konyaspor - Beşiktaş..........: 2-1

TRABZONSPOR'DA HEDEF GALİBİYET

Turkcell Süper Lig'de yarın sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak olan Trabzonspor, zorlu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Ligin son 2 haftasını Gaziantepspor ve Denizlispor galibiyetleriyle kapatan bordo-mavili takım, Beşiktaş'ı da yenerek çıkışını sürdürmek istiyor.

Teknik direktör Ziya Doğan'ın Denizlispor maçında Tolga, Musa, Risp, Erdinç, Celaleddin, Hüseyin, Ayman, Gökdeniz, Ceyhun, Umut ve Yattara'dan oluşan 11'e yarınki maçta da görev vermesi bekleniyor.

Trabzonspor'da, 3'er sarı kartı bulunan Gökdeniz, Hüseyin ve Ferhat 1 sarı kart daha görmeleri halinde cezalı konumuna düşecekler.

8 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Trabzonspor, lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda yaptığı toplam son 8 maçta yenilmedi.

En son 1 Aralık'ta deplasmanda Bursaspor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor, son 8 maçta 4 galibiyet ve 4 beraberlik aldı.

CEYHUN'UN GÖRÜŞLERİ

Trabzonspor'un orta alan oyuncusu Ceyhun Eriş, art arda aldıkları 2 galibiyet ile moral bulduklarını söyledi.

Ligde üst sıralara çıkmayı hedeflediklerini ifade eden Ceyhun Eriş, ''Beşiktaş'ı yenerek galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz. Bu ve önümüzdeki maçları inşallah alacağız ve Trabzonspor olması gereken üst sıralarda yerini alacak'' diye konuştu.

AA
    2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor

Yorum

• Fransızlar’ın ikinci Gökdeniz harekatı
      Ülkenin tanınmış takımlarından Rennes’in yetkilileri, devre arasında alamadıkları yıldız futbolcu için sezon sonunda Türkiye’ye gelecek!..
      FRANSA 1. Ligi’nden Rennes, golcü oyuncuyu mutlaka kadrosuna katmak istiyor. Ara transferde yapılan görüşmelerde Trabzonspor yönetimini ikna edemediği öğrenilen Fransızlar’ın, sezon sonu için Gökdeniz’den yeniden söz aldıkları belirtildi. Rennes’in bu kez yönetimle de anlaşması bekleniyor. Yıldızlar birer birer kayıyor GÖKDENİZ’İN artık yurt dışına çıkmak istediğini yönetime bildirdiği ve sezon sonunda yapılacak pazarlıklarda anlayış beklediğini ilettiği bildirildi... Fatih Tekke’nin Rusya’nın Zenit takımına transfer olmasının ardından Gökdeniz’i de Fransa’ya göndermesi söz konusu olan Trabzonspor’da yıldızlar birer birer kayıyor. Yönetimin, yeni sezonda yapacağı transferlerle taraftarların gönlünü alacağı belirtiliyor.

Yorum

• Lig tv 2 ye bir de ceyhun var
        Saldırın Seferoğulları
        Bordo Mavi . Net

Yorum

• STEPANOV YOLCU
          Trabzonspor’da gözden düşen ve forma şansı bulamayan Sırp futbolcu, transferinde ısrarlı olan Chelsea’nin teklifini kabul etti
          Sezon başında İngiliz Chelsea Kulübü’nün transfer önerdiği Sırp oyuncu Milan Stepanov, formasını Erdinç’e kaptırınca İngiltere’ye gitmeye karar verdi. İLK yarıda bordo-mavili takımın gözbebeği olan Milan Stepanov, kadroda yer bulamayınca İngiltere’den gelen teklifi kabul etti ve Chelsea’ye “Evet” dedi. Sezonun ikinci yarısında ilk 11’de oynama şansı bulamayan Sırp oyuncu Stepanov, oynamadığı takdirde piyasasının düşeceğini ve elindeki fırsatı değerlendirmek için tam zamanı olduğunu söyledi. TRABZONSPOR’DA oynamadığı takdirde milli takımda da görev alamayacağına inandığını belirten yıldız oyuncunun yakınlarına “Ne olduğunu anlayamadım. Ben İngiltere’ye gitmek için karar veremiyordum ama oynatılmamam gitme kararımda etkili oldu. Sezon sonunda Chelsea’de olacağım. Kararım kesin” diye konuştuğu bildirildi. STEPANOV, ligin ilk yarısında 17 lig maçının 16’sında ilk 11’de forma giydi. Bordo-mavili oyuncu, sadece ligin 9. haftasındaki Kayseri Erciyesspor maçında cezası nedeniyle forma giyememişti. Sırp oyuncu halen bin 530 dakika sahada kalarak bordo-mavili takımda 3. en fazla forma şansı bulan oyuncu olmuştu.

Yorum

• İlk olarak marcelinhos100 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Fransızlar’ın ikinci Gökdeniz harekatı
            Ülkenin tanınmış takımlarından Rennes’in yetkilileri, devre arasında alamadıkları yıldız futbolcu için sezon sonunda Türkiye’ye gelecek!..
            FRANSA 1. Ligi’nden Rennes, golcü oyuncuyu mutlaka kadrosuna katmak istiyor. Ara transferde yapılan görüşmelerde Trabzonspor yönetimini ikna edemediği öğrenilen Fransızlar’ın, sezon sonu için Gökdeniz’den yeniden söz aldıkları belirtildi. Rennes’in bu kez yönetimle de anlaşması bekleniyor. Yıldızlar birer birer kayıyor GÖKDENİZ’İN artık yurt dışına çıkmak istediğini yönetime bildirdiği ve sezon sonunda yapılacak pazarlıklarda anlayış beklediğini ilettiği bildirildi... Fatih Tekke’nin Rusya’nın Zenit takımına transfer olmasının ardından Gökdeniz’i de Fransa’ya göndermesi söz konusu olan Trabzonspor’da yıldızlar birer birer kayıyor. Yönetimin, yeni sezonda yapacağı transferlerle taraftarların gönlünü alacağı belirtiliyor.
            bu sene gönlümüzü aldıkları gibi önümüzdeki senede kesin gönlümüzü alırlar yine.tabi tabi.
            yaparlar.
            bu yönetim fatih tekke nin yerini doldurduğu gibi gökdenizinde yerini doldurur kesinlikle.çünkü çok başarılılar.
            İngiltere'de ay yıldızlı bir takım var,Portsmouth! http://www.portsmouthfc.co.uk/
            Ve Bordo Mavili Güzel Amblemli İngiliz Takımı http://theterras.co.uk/main.htm

https://twitter.com/HuseyinnKurt

Yorum

• Umut mu Bobo mu?

Turkcell Süper Ligi'nin 22. haftasında oynanacak Trabzonspor- Beşiktaş karşılaşmasına forvet oyuncularının damga vurması bekleniyor. Ligde 8'er golleri bulunan Bordo-mavili takımın golcüsü Umut Bulut ile Beşiktaş'ın golcüsü Bobo, yarın karşılaşmada takımlarının kazanması adına mücadele ederken gol krallığı yolunda ise iddialı duruma gelmek için ter dökecekler.
              Ligde Denizlispor'u deplasmanda 4-3 mağlup ederek haftayı moralli kapatan Trabzonspor 27 puanla 10. sırada yer alırken, yakaladığı çıkışı sürdürmek için konuk edeceği Siyah-beyazlı takım karşısında mutlaka 3 puan almak istiyor.
              Beşiktaş ise Konyaspor karşısında deplasmanda 2-1'lik mağlubiyetin ardından haftayı moralsiz ve şampiyonluk yarışında rakiplerinin gerisinden takip ediyor. Beşiktaş, yarıştan uzaklaşmamak için Trabzon deplasmanından mutlak 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. İki takımında mutlaka kazanması gereken maça forvet oyuncular Umut Bulut ve Bobo'nun damga vurması bekleniyor.
              Turkcell Süper Ligi'nde Fortis Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası maçlarında takımları adına en çok golü atan Umut Bulut ve Bobo bu maçta takımlarının sahadan galip ayrılması adına bütün mücadelelerini vermenin yanında gol krallığı yarışında iddialı duruma gelmek için kozlarını paylaşacaklar.
              Trabzonspor'un golcü oyuncusu Umut Bulut bu sezon ligde takımı adına 8 gol atarken, Beşiktaş'ın golcüsü Bobo da takımı adına 8 gol atma başarısı gösterdi.
              Bordo-mavili takımın en golcü oyuncusu Umut Bulut Türkiye Fortis Kupası'nda 2, Avrupa Kupası maçında ise bir gol attı. Bobo ise Fortis Türkiye Kupası'nda 5, Avrupa Kupası maçlarında 2 gol kaydetti. İki oyuncu gol krallığı yarışında 12 golleri bulunan Fenerbahçeli Alex ve Galatasaraylı Ümit Karan'ı takip ediyor.

23.02.2007
              Kaynak : İHA
              En son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 23.02.2007, 13:30.

Yorum

• ceyhun u radyo ligden dinleyebilirsiniz

adam hala avrupa diyor kafayı yememek elde degil daha dün bir bugün iki ilk başta oyna bakalım
                En son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 23.02.2007, 13:27.

Yorum

ceyhun u radyo ligden dinleyebilirsiniz

adam hala avrupa diyor kafayı yememek elde degil daha dün bir bugün iki ilk başta oyna bakalım
                  Adamı Türkiyenin en büyük takımlarından birisine kurtarıcı olarak getirirseniz veya ona öyle hissettiriseniz olacağı budur. Abartmayın bence. Ceyhun Jübilesini Almanyada bir stadda yaparsa ancak avrupada top oynnar. Her yer Ankaragücü değil...

Yorum

• [QUOTE=Hüseyin Kurt;662404]
                    İlk olarak emre81 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

yazdıklarımızın desteğini istiyorsun ;

1.madem böyle örnekler verdin ozaman neden geçen sene şenol hoca gönderildi ki içimizden çıkan ve bizi en iyi anlıyacak biriydi.üstüne üstlük takım bundan çok daha iyi durumdaydı.
                    2.ortada görünen bariz hatalar ve inatlar varken neden destek olalım.(stepanov olayı,musampa olayı)
                    3.futboldan kopardığı trabzondan kopardığı adamlar vaken neden destek olalım.(szymek olayı,marcelinho olayı)
                    4.ha diyosunki daha iyi olacak.ziya hoca 17 haftadır takımın başında.aldığı puanlar ve takıma oynattığı futbol ortada.neden destek olalım.
                    5.yukarıda saydığın takımlar futbolcularına sahip çıkarak onları küstürmeyerek biyerlere gelmişlerdir.peki biz,daha doğrusu ziya doğan ne yapıyor.tam tersi onları küstürerek kaçırarak kendini devamlı önplanda tutarak bişeyler yapmaya çalışıyor.doğal olarak takımı bu hale getiriyor.
                    6.tamamen ezberci ve çağdışı olan trabzona yakışmayan futbol oynattığı için deolmuyorum.
                    7.maçlarda geri düştüğümüzde rakip takım taraftarları "trabzon kümeye" diye tempo tutuyorlar.ve o an sinirimden tv yi camdan atasım geliyor.işte bunları yaşattığı için ziya yı istemiyorum.
                    bunca sebepten sonra kusura bakmayın ne olursa olsun ben ziya doğanı bu takımın başında kesinlikle görmek istemiyorum.
                    Kusura bakma tekrar cevap veriyor gibi olacağım ama belirtmek gereği hissediyorum ben Ziya hoca kalsın gitsini geçtim sadece eleştirileriniz de somut veriler olsun dedim yukarıda dünya da başka bir durum sözkonusu değil dediniz bende olduğunu örneklerle anlattım sonraki cevabınız da da hocaların yıldızlara sahip çıktığından bahsettin ve ne yazık ki yine kendinle çeliştin;

Alex Ferguson (Beckham, Nistelroy, Stam ile kavga etti)

Rijkard : Eto olayını biliyorsundur sanırım.

Ve sorun da bu zaten bende Ziya doğanı çoğu konuda eleştiriyorum ama somut gerekçelerim var, adam neden ezik duruyormuş biz değilmiydik millet dünya 3. sü olduğunda karizması yok diyen Kazım Kanat'a demediğimizi bırakmayan. Benim mücadelem şu yarın bir başkası gelecek biz onu yine eleştireceğiz ama sonra o da gidecek ve ortada ne şampiyon olabilecek bir takım ne de efsane olacak bir hoca kalacak

Yorum

• arkadaslar bu stepanov haberi dogru mu? bana hic inandirici gelmedi?
                      "CHAMPIONS AREN'T MADE IN THE GYMS. CHAMPIONS ARE MADE FROM SOMETHING THEY HAVE DEEP INSIDE THEM - A DESIRE, A DREAM, A VISION" - MUHAMMAD ALI -

Yorum

ceyhun u radyo ligden dinleyebilirsiniz

öle düşünmese trabzonda oynamazdı zaten.yatardı aşşaa.
                        Özkan SÜMER

Yorum

• avrupada oynamak istemesinin ne gibi bi sakıncası var gayet normal papağan gibi sürekli tekrarlamadıktan sonra sorun yok
                          tolga ve hasanın ölene kadar trabzonspordayız açıklaması bana daha bi anormal geliyor

Yorum

• "BİZ İYİ TAKIMIZ"

Trabzonsporlu futbolcular Umut Bulut, Erdinç Yavuz ve İbrahim Yattara ortak bir basın toplantısı düzenledi. Beşiktaş maçını kazanacaklarını söyleyen futbolcular, “Şimdi susuyoruz. Cumartesi günü çıkıp sahada konuşacağız” dediler

BÜYÜK SORUMLULUK
                            DENİZLİSPOR maçında attığı üç golle adeta yıldızlaşan ve alınan galibiyette önemli rol oynayan Umut Bulut, "Çok zor bir dönemden geçtik. Alınan galibiyetlerin bir anlamı olması için Beşiktaş maçını da kazanmak zorundayız. İnşallah Beşiktaş maçından galibiyetle ayrılırız ve hedeflediğimiz yere ulaşırız. Trabzonspor'un gücünü bu maçta göstereceğiz" diye konuştu.

GİTTİĞİME PİŞMAN OLMADIM
                            ERDİNÇ ise takımdan ayrılmasındaki nedenin zamanın teknik direktörü Lazaroni olduğunu belirterek, "Sakaryaspor' a gitmek kafamı dinlemem açısından çok iyi oldu. Çünkü sezon başı Lazaroni döneminde forma şansı bulamıyordum, kadroya bile giremiyordum. Trabzonspor' da kafa olarak bitmiştim. Lazaroni ile anlaşamadığım için ayrıldım Trabzonspor'dan. Şu anda ise her şey yolunda, inşallah hep böyle devam eder" diye konuştu.

YATTARA “ ÇOK MUTLUYUM”
                            BEŞİKTAŞ maçında sahada konuşacaklarını söyleyen Yattara, "Takım arkadaşlarımızla birlikte çok iyi çalışıyoruz. Sadece bu maçı düşünüyoruz. Şimdi susacağız cumartesi günü çıkıp sahada konuşacağız. Burada taraftar beni çok seviyor. Ben de onları seviyorum. dedi” Bu arada Yattara, röportajın sonunda, "Hangi sol beke karşı oynamak istemezsin" sorusuna, esprili şekilde, "Celaleddin" yanıtını verince, üç isim de adeta gülme krizine girdi
                            .........::::ıl cApiTaNo::::.......

Yorum

• İlk olarak sbay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              "BİZ İYİ TAKIMIZ"
                              Bu arada Yattara, röportajın sonunda, "Hangi sol beke karşı oynamak istemezsin" sorusuna, esprili şekilde, "Celaleddin" yanıtını verince, üç isim de adeta gülme krizine girdi
                              bunu gerçekten demişse helal olsun bu adama.demekki biz
                              Özkan SÜMER

Yorum

• “Beşiktaş düşüşe geçecek“

Ligtv.com.tr'de Trabzonspor haftası başlıyor !.. Ligtv.com.tr Haber Müdürü Erdem Erol ve Ligtv.com.tr Editörü Ahmet Sivaslı, Trabzon'da Trabzonspor camiasının önde gelen isimleriyle görüştü. Teknik Direktör Ziya Doğan'dan takımın yeni yıldızı Ceyhun'a, Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas'tan Asbaşkan ve Futbol Şube Sorumlusu Haşim Seyitoğlu'na kadar pek çok futbolcu ve yöneticiyle gerçekleştirdiğimiz röportajlar, 26 Şubat Pazartesi'den itibaren Ligtv.com.tr'de, KAÇIRMAYIN !..

Ligtv.com.tr'de gelecek hafta okuyacağınız röportajlarda, Trabzonspor'u enine boyuna masaya yatırdığımızı göreceksiniz. Son yıllarda zaman zaman şampiyonluk zaman zaman kümede kalma savaşı veren, sürekli çalkantılar yaşayan bordo mavili camianın sorunlarını, kulübün önde gelen isimlerine sorduk. Ayrıca Trabzonsporlu oyuncularla hem futbolculuk yaşantılarını hem de kulüplerini konuştuk.

BEŞİKTAŞ MAÇI ÖNCESİ İLGİNÇ AÇIKLAMALAR
                                26 Şubat Pazartesi'den itibaren okuyacağınız bu röportajlar öncesi, hafta sonu oynanacak zorlu Beşiktaş maçını da konuştuk bordo mavililerle. Bu zorlu maç öncesi özellikle Trabzonspor basın sözcüsü Zeyyat Kafkas'ın görüşleri oldukça ilginç. Kafkas Beşiktaş'ın düşüşe geçeceğini, hatta bir dönem kendilerinin yaşadığı gibi dipe gideceğini savunuyor. İşte Beşiktaş maçı öncesi Trabzonspor cephesi:

HAŞİM SEYİTOĞLU: "4'LÜ ORGANİZASYONLA BEŞİKTAŞ'I YENERİZ"
                                -Trabzonspor ligin 2. yarısında bir ivme kazandı. Dolayısıyla Beşiktaş maçı olmak ya da olmamak maçı gibi görülüyor mu?
                                Hayır. Öyle kabul etmiyorum ama yıllardır 4 büyük diyoruz, Beşiktaş bizim 3 büyük rakibimizden bir tanesi. Her zaman bu müsabakalar üst düzeyde, heyecanlı ve tansiyonu yüksek olur. Her 2 takımın da kazanma arzusu üst düzeyde. Bizim ihtiyacımız var. Biz bir çıkıştayız. Beşiktaş özellikle 2. yarı sancılı başladı. Ama biz kendi saha ve seyircimiz önündeki avantajı iyi kullanmak istiyoruz.
                                -Futbolda neticeler dünyanın sonu değildir.
                                Değil.
                                -Mağlup da olabilirsiniz.
                                Evet. Şimdi bizim hazırlandığımız takımın kadrosuyla beraber biz bu müsabakada galibiz. Bizim bakış açımız o.
                                -Maç öncesi koşullar itibariyle "90 dakikaya önde başlıyoruz" mu diyorsunuz?
                                Her ne kadar futbolda 3 netice varsa dahi ama maç öncesi bütün yorumcular şunu yapar, “Bu maçtaki son 15 günlük değerlendirmeler, dengeler, birisi bir adım önde gibi görülür. Ama dediğiniz gibi 3 neticeli bir oyundur futbol. Ama biz çok daha iyi olduğumuzu, çok daha iyi hazırlandığımızı söylüyoruz ve bu müsabakadan 3 puanla ayrılacağımıza inanıyorum.
                                -Takımda bu hırsı görüyormusunuz?
                                O noktada bir eksiğimiz yok. Oyuncu arkadaşlarımızın, teknik heyetin, yönetimin, taraftarın bu maçta galip gelecek taraf olmamız noktasında sanki böyle bir ortak düşüncesi var. Pek şey gelmiyor yani bazı müsabakalarda zaman zaman “Şöyle şöyle eksiğimiz var. Şu olabilir, bu olabilir” gibi yorumlar geliyorsa da, bu müsabakada onu göremiyorum. Herkes aynı duyguda ve aynı heyecanda.
                                -Skor tahmininde bulunuyor musunuz? İçinizden geçiyor mu? Rüya falan gördünüz mü?
                                Rüyayı muhakkak her insan görür ama ben rüyayı tabirlemeyi sevmem yani. Skor olarak 3-1 gibi bir netice.
                                -Niye 3-1?
                                Niye 3-1, net olarak bir gol atacağımıza inanıyorum. Bunun da devamının geleceğine inanıyorum. Hele ki ilk 10-15 dakikada ilk golün olması durumunda skorun çok daha rahat olacağını biliyorum.
                                -Son 2 galibiyetin ilkinde Ceyhun ortaya çıktı. Sonra Umut çıktı. Şimdi kim çıkar?
                                Bu hafta da 4’lü çıkarlar. Gökdeniz, Yattara, Umut, Ceyhun. Ben son Denizlispor maçındaki kadromuzu baz alarak söylüyorum. Son maçlara baktığımız zaman bireysellikleri ön plana çıkmış gerek Ceyhun gerekse Umut'un. Ama bu müsabakada bireysel organizasyonun komple, yani 4'lü bir organizasyonla Beşiktaş'ı oyundan düşüreceğine inanıyorum. Hepsi yetenekli oyuncular. Ama oyun anlamında tam oturmuş değiliz. İşte özgüven anlamında birazcık zaafımız var. Onun için ilk 15-10 dakikada golü bulursak diyorum. Ne olursa olsun sonuçta rakip Beşiktaş, onu gözardı edemezsiniz ama belli zaafları var, o zaaflardan faydalanacağımıza inanıyorum. Çünkü onlar da kazanma arzusuyla gelecek. Bir başka rakip olsa belki savunma anlayışıyla oynar. Ama Beşiktaş kazanma arzusuyla sahaya çıkacak. Ama konsantrasyon anlamında biz çok daha hazırız onun için zevkli bir müsabaka, heyecanlı bir müsabaka izleyeceğiz.
                                -Bu maçta en büyük iş teknik adamlara mı yosa futbolculara mı düşüyor?
                                Ne olursa olsun teknik adamların düşüncesini sahaya yansıtan oyunculardır. Müdahaleler önemlidir ama ne kadar müdahale ederseniz edin oyuncu eğer sahada hocanın verdiği görevi yerine getiremiyorsa sıkıntı yaratır. Bence tabii ana yol haritası hoca. Ama sahada uygulayıcılar önemli. O gün kendilerine olan güvenleri, arkadaşlarına olan bakışlarıi, yardımlaşmaları, üst düzeye çıkarabildiğimiz an en iyisi olur.
                                -Bu noktada taraftar çok önemli. Pozitif anlamda Avni Aker cehennemini sormak istiyorum. Baskısıyla, sergilediği performansla onun da büyük katkısı var.
                                Futbol, fair play kuralları içerisinde oynanmalı, nerede olursa olsun. Çünkü bu görsel bir oyun. Adı üzerinde oyun. Futbolun keyfini çıkarmak için mücadele vermek lazım: Taraftar, yönetici, futbolcu, herkes... Çünkü ne ilk ne son. Beşiktaş ile ne ilk defa karşılaşacağız ne son defa. Bu ligler var olduğu sürece bu maçlar devam edecek. Onun için bu müsabakalarda kalıcı yaraların açılmaması önemli. Özellikle son aylarda futbolda şiddetin giderek arttığını, hem Türkiye'de hem Avrupa'da ve dünyada görüyoruz. Ama bunlar sorumlu yöneticilerin görevleri. Burayı frenlemek zoryundayız. Yani buradaki şiddeti frenlemek zorundayız. Ne olursa olsun şiddet, terör, futbolda yok: Futbol bir oyun. Bu çağda şiddet olmamalı. Ama hele futbolda, sporda hiç olmamalı.

ZEYYAT KAFKAS: "BEŞİKTAŞ DÜŞÜŞE GEÇECEK"
                                -Beşiktaş maçı Trabzonspor için bir dönüm noktası gibi mi?
                                Yani "Ölüm kalım maçı gibi mi" diyorsunuz.
                                -Çünkü ikinci yarı bir çıkış yakaladınız. Beşiktaş için de bir anlamda ligin zirvesi yolunda tamam mı devam mı maçı.
                                Tabii Beşiktaş, bizim Avrupa kupalarına katılma yolundaki hedefimizde rakibimiz herşeyden önce. Aramızda 9 puan var. Dolayısıyla biz bu maçı mutlak almak zorundayız. Bu anlamda bizim önemli bir maç ama bir ölüm kalım maçı mı; hayır değil. Trabzonspor her zamanki gibi sahaya çıkacak, futbol sınırları içerisinde başlayıp, futbol sınırları içerisinde biten müsabakada galip gelmeye çalışacak. Ama bir çıkış trendi yakaladık. Futbol anlamında göze hoş gelmese dahi ekip olma adına, takım olma adına Trabzonspor iyi mücadele eden hale geldi artık. Dolayısıyla bu çıkışta sekteye uğramak istemiyoruz. Bu anlamda Beşiktaş maçı bizim için önemli. Artı seyircimizin önünde oynayacağız. Artı biri kupa, 3 hafta deplasmana gideceğiz bu maçın ardından. 21 gün Trabzon'da olmayacağız. Fakat çok aşırı bir stres yaratacak bir baskı altında değiliz. Bu konuda hem camia hem taraftar artık bu takıma hoşgörüyle bakıyor. Bunu geçmişte yaşadığımız son 2-3 aylık sıkıntılarda da gördük. Bunları söylememdeki amaç şu: Bir baskı oluşturmaya gerek yok. Kazanmamız gereken bir maç ama futbolda 3 sonuç var. Bu bizim için bir yıkım olmaz mutlaka. Ama biz kazanmak zorunda olduğumuz ve kazanacağımıza inandığımız bir maça çıkıyoruz. Herşeyden önce bir yönetici olarak benim istedğim müsabakanın futbol sınırları içerisinde başlayıp bitmesi.
                                -Göze çok hoş gelen bir futbol sergilemesek de bir çıkış yaladakık dediniz. Bu bağlamda Beşiktaş'ı da değerlendirerek baktığınızda artıları eksileri terazinin kefelerine koyduğunuzda ne çıkıyor ortaya?
                                Trabzonspor biraz daha ağırlıklı çıkıyor.
                                -Neden?
                                Duygusal konuşmuyorum. Beşiktaş son haftalara baktığımız zaman bir düşüşe geçmek üzere. Ve bizim yaptığımız 4 hafta 5 hafta dibi, Beşiktaş yapacak gibi görüyorum. Bu belki kötü bir temenni oldu, tablo çizmek oldu ama Beşiktaş'ta böyle bir belirsiz futbol var. İstikrarı onlar da yakalayamamışlar. Ve şu anda karşı karşıya geldiğimiz noktada da biz uçağın kafasını yukarı doğru kaldırmış durumdayız. Gitmiyoruz henüz ama yukarı kaldırdık. Onlar da aşağı indirmiş durumdalar. Bu şekilde bir karşılaşmaya çıktığıumız zaman Trabzon'un daha artı olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla Trabzonspor eğer sakin olursa maçı çok rahat kazanacağımıuzı düşünüyorum.
                                -Burada teknik adamlara mı büyük iş düşüyor yoksa futbolculara mı? Oyunun kaderini etkileyecek teknik adamlar mı futbolcular mı?
                                Bence oyunun kaderini etkileyecek etken teknik adamlarda. Çünkü teknik adamlar artık günümüz futbolunda, Dünya futbolunda 12. adam gibi sahanın içindeler zaten. Dolayısıyla bu maç bence çok iyi bir taktik anlayışı gerektiren bir maç. Bu konuda hocamızın da çok iyi hazırlandığına inanıyorum. Beşiktaş'ı da çok iyi tanıyor, Beşiktaş'ın zaaflarını da çok iyi biliyor. Beşiktaş'ta bir panik havası var bizse o paniği attık. Rahat ve sakin olan bu maçı kazanacak diye düşünüyorum.
                                "GÖKDENİZ PATLAMA YAPACAK"
                                -Kazanamıyorsak kaybetmeyelim maçı mı?
                                Bence her maçta bu anlayış olmalı. Gerçi o zaman hemen diyorlar ki bakın yönetici inanmıyor. Hayır değil. Biz kaybettiğimiz 7-8 maça baktığınmız zaman 5'inde berabere kalsak bugün ligde 4.'ydük. Kaybeceğiniz bir maçı berabere bitirmek tabii ki bir avantaj. Kaybetmemek istiyoruz ama kendi sahamızda da artık Trabzonspor'un puan kaybına çok kredisinin kaldığını düşünmüyorum. Dünyanın sonu değil, kaybedebiliriz de. Futbolda bu sonuç var. Ama ben bu maçta son 2 maçta patlama yapan oyuncularımız gibi patlama yapacağını düşünüyorum. İçime böyle doğuyor. Bu da Gökdeniz diyorum. Bu maçta Gökdeniz'in bir patlama yapacağını düşünüyorum. Bu bir his tabi. Hem gol adına, hem asist adına, oyun adına buna çok inanıyorum. Özellikle bu sezon Galatasaray'ı yendiğimiz maçta mükemmel işler yapmıştı. Yine öyle bir çıkış yapacak diye bekliyorum. Çünkü Gökdeniz ilk devre çok yalnız da kaldı. Şimdiyse öyle değil. Çok iyi bir arkadaşlıkları var. Şu anda iyi bir ekip olmuşlar. Ben bunu dışarıdan görüyorum. Biz geçen sene göreve geldiğimizde inanın birbirleriyle konuşmayan 5-6 oyuncu vardı. Şimdi öyle bir şey yok.
                                -İsim sorsam.
                                Yok isim söylemek doğru değil ama gruplaşmalar vardı.
                                -Şimdi kalktı mı?
                                Kalktı, kesinlikle kalktı. Zaten 20 oyuncu gönderdik. Olma şansı yok. Dolayısıyla Hüseyin, Gökdeniz bunlar Trabzonspor'da yeni gelenlere ve gençlere çok sahip çıkıyorlar. Bu anlamda bunun sahaya yansımasında bu hafta Gökdeniz'in patlama yapacağını hissediyorum.
                                -Gökdeniz ile bunları konuşuyormusunuz?
                                Tabii. Netice itibariyle şunu söliyeyim. Çok duygusal çocuklar ama Gökdeniz gerçekten yaşadığı olaylara baktığınız zaman şu anki durumu ve konumu da aslında çok üst düzeyde. Bu futbol anlamında saha sonucuna yansımayabilir ama Gökdeniz'in yaşadıklarını bir başka oyuncu yaşasaydı belki futbolu bırakırdı. Madem buraya kadar tutundu geldi bundan sonra yine patlayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü Gökdeniz Türk futboluna lazım, sadece Trabzonspor'a lazım değil.
                                -Gökdeniz, Beşiktaş maçlarında iyi oynuyor genelde.
                                Gökdeniz iyi oynamadığı maçlarda da takıma faydalı. Rakibin çıkmasını engelliyor orada varlığı bile önemli. Neticede yıldız bir oyuncu. Ama bir de şu var ki maçı koparıp alacak. O özellikleri var. Ben bu maçta Gökdeniz'in Trabzonspor'u taşıyacağına inanıyorum. Bir tek futbolcunun taşımasını da istemiyorum onu da söyliyeyim: Keşke göze hoş gelen takım halinde bir oyun oynayalım, ama bu sadece son 2 maçta birer kişi öne çıktığı için benimki bir duygu.
                                -Beşiktaş karşısında çok takım oyunu sergileneceğini düşünemiyorsunuz.
                                Düşünüyorum çünkü takım oyunu oynamak zorundayız zaten. Beşiktaş'ı orta sahada durdurmamız gerekiyor. Bir kişi fırlasın gitsin diyorum yani bayrak yarışını düşünün. Onun için o kişinin Gökdeniz olacağını hissediyorum. İçimde böyle bir his var.
                                "3-1 YENERİZ"
                                -Skorla ilgili içinizde bir his var mı?
                                Skorla ilgili 3-1.
                                -O zaman ilk gol kimden gelecek diye sorayım? (Gülüyoruz)
                                Trabzonspor ilk 15-20 dakika 1 gol bulursa çok daha rahat bir maç çıkarır. Medyumluk yapacak halimiz yok içimdeki hisleri söylüyorum sadece. Beşiktaş'ı orta sahada kitleyebilirsek boğarız burada. Ama bizim düşmanımız yok rakiplerimiz var Beşiktaş da onlardan birisi.
                                RİSP: "BÜTÜN ÇABAYI SARFEDECEĞİZ"
                                -4 büyükler arasında oynanan maçlar çok özeldir. Beşiktaş maçı için neler düşünüyorsun? Heyecanlanıyor musun?
                                Futbolcular, zaten böyle müsabakalara hazır olmak zorundadırlar. Hele de böyle bir takımın formasını giyiyorsanız. Maçı kazanabilmemiz için elimizden gelen bütün çabayı sarfedeceğiz.
                                CELALATTİN: "TRABZON FARKLI BİR YER"
                                -Beşiktaş maçında oynayacak mısın?
                                Oynayacağım herhalde. İnşallah.
                                -Hocayla konuştun mu?
                                Bunu bilemezsin ama ben oynayacağım diye bekliyorum bu maç.
                                -Beşiktaş’a karşı oynayacak olmak sende neler düşündürüyor?
                                Beşiktaş'a karşı değil sadece, bütün takımlara karşı oynadığım zaman içimde hep şey vardır: Ekmek parası için mücadele edeceksin. Bu kim olursa olsun. İster Beşiktaş olsun, ister Fenerbahçe, ister Galatasaray. Ama tabii ki Beşiktaş karşılaşması çok büyük bir mücadele olacak. Bir çıkış maçı olacak. 3 maçı arka arkaya kazanmış olacağız. Ama tabii 3 ihtimalli olduğu için berabere de olur, yenilebilirsiniz de. Ama tabii Trabzonspor olarak takım olarak mücadele edeceğiz. En önemlisi de bu zaten.
                                -Ve sen bu maçta oynamak istiyorsun.
                                Tabii elbette.
                                -Bir de kazanırsanız?
                                O daha iyi olur.
                                -Zor mu bir maç olarak mı görüyorsun Beşiktaş maçını. Onlar için de zirveden kopmamak adına önemli. Bu sizde bir stres oluşturuyor mu?
                                Takım galip geldiği zaman bir stres olmuyor. Yenildiğin zaman stres oluyor. Şimdi kendi evimizde oynuyoruz. İleriki maçları düşünerek bu maça çıkmanız lazım ki bu maçı aldığımız zaman çok daha rahat olacak. Ve maçın içinde takım olarak istediğinizi yapabilirsiniz çünkü çok önemli bunlar. Trabzon'da top oynamak zordur yani.
                                -Neden?
                                Burası farklı bir yer.
                                -Taraftardan dolayı mı?
                                Burası çok farklı bir yer. İnsanlar hep geçmişe baktığı zaman, takım hiç yenilmezdi orta sahalar geçilmezdi diyorlar. Bugün de bunu görmek istiyorlar. Ama futbol çok değişti. Eskisi gibi oynanmıyor. Şimdi herkes birbirine karşı dişini gösteriyor. Önemli olan mücadele etmek. Mücadele etmediğin zaman orada bir sorun var demektir
                                .........::::ıl cApiTaNo::::.......

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X