Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Pkk konusundaki çözümsüzlük tam anlamıyla bir kesime yıkılamaz. Özellikle bu kesim ordu olamaz. Ordunun isteklerine hiçbir hükümet tam anlamıyla cevap verememiştir. Ordu sınırda ne ister?... kaçakçılığın sona erdirilmesi için etkili bir şekilde koruma ve gözetim sistemi. Hükümetler ne vermiştir: KOCA BİR HİÇ.

10 kilometre bir hudut hattı varsayın. Elinizde 100 asker. Her kilometreye 10 asker düşer. Fakat; izin, istirahat, hastalık vs. derken bu sayı 7'ye düşer. Belki de 5. Bu şelikde hudut korunur mu? Karanlık, ışık yok, göz gözü göremez. Kaldıki, terörist hudutları askerden daha iyi bilir. Bu şekilde askerden görev yapmasını bekliyoruz. 1 metre önünü görmediği hudutta duyduğu sese göre karar verdirilmek zorunda bırakılan asker. Bir çıt duydu, acaba koyun mu? Terörist mi? Kaçakçı mı? Asker zaten hiç göremiyor. Kurşunu boşa harcarsa ceza alacak. Kurşun koyuna giderse ceza alacak. Kurşun kaçakçı ya da teröristti bulazmaz da kaçırırsa ceza alacak?

Hudutlara aydınlatıcı sistemler kurmayanlar ve bu şekilde korunmasına imkan verenler hükümetlerdir.
    “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
    Malik bin Dinar

Yorum

• Teröre 200 milyar dolardan fazla harcadığımız söyleniyor. Bu farklı şekillerde harcanabilirdi. Geniş çaplı operasyonlardan sonra kilit noktalara uydu üzerinden çalışan ısıya ve hareket duyarlı kamera ve radarlar yerleştirilebilirdi. PKK ile teknolojik alt yapı sayesinde daha kolay mücadele edebilirdik. O bölgeye çok daha iyi eğitilmiş kalifiye asker gönderebilirdik. Yani çok şiey yapılabilirdi. 24 sene geride kalmış ama hala bazıları PKK'ya gerilla der, terör mü kürt sorunu mu vb saçma sapan şeylerle uğraşırlar. Adam almış silahı eline buraya gelmeyin diyor, geleni vururum diyor, vuruyor kendi gibi düşünmeyeni öldürüyor. Ve bu terör değil de başka bir sorun oluyor. 24 senedir biz bu olayın adını koyamamışız. Alıştırmışlar bizi, yeter da yeter yani, koca devlet uç beş çapulcuyla mı uğraşamıyor anlayamıyorum. Bir şey yapılacaksa adam akıllı yapılsın, bu uğurda çok daha can vereceğiz belki tamam verilsin gidip gerekirse biz de çarpışalım ama bu işin sonunda bir şeyler halolsun. Her gün 3, 5 şahit haberi gelmesin o bölgeden. Bu milletin kaderi değil bu. Sorunu çözememişiz yıllardır, sorun artık kene gibi yapışmış vücudumuzun bir parçası olmuş, biz de alışvermişiz buna. Zoruma gidiyor alışamadım alışmadım alışmayacağım. Bu sorun değil 24 sene 4 sene bile beklememeliydi.
      Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
      (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

• İlk olarak Emorfo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Yani demek istediğim gerek terör saldırılarının artması gerek medyanın daha önceki şehit haberlerine oranla bu cenazeleri manşetten vermesi ve yaklaşan seçimler bana bir şeylerin çokta masum olmadığını söylüyor. Yıllardır bu ülkede birileri din üzerinden, birileri Atatürk üzerinden birileri de şehitlerimiz üzerinden siyaset yaptı. Yıllardır hiç bir şeyin değişmediğini gördük. Orda vatan için canını verenlerin üzerinden siyasi çıkar elde etmek için çırpınanları gördüğümde onlar utanmadı ama ben utandım. Oy uğruna çok pis tezgahlar kuruluyor, kanlı tezgahlar bunlar, Allah hepsinin belasını versin.
        abi demek istediğini ben mi yanlış anlıyorum acaba o zmn tezgah kuranlar mı öldürtüyor askerimizi yani seçimlerde oy kazanmak için mi öldürülüyor askerler sanmıyorum...

ama medyada son zamanlarda sür manşetten geçilmesi akp hükümetinin alehine olduğu kanaatindeyim....şehitlerimize kelle diyen adamın orda işi yok...
        ölümüne trabzon !

Yorum

• Tarafımdan silinmiştir...
          En son antagonist tarafından düzenlendi; 16.11.2007, 20:39.

Yorum

• İlk olarak antagonist tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Pamukoğlu Paşa'nın bir kitabında dediği gibi:"Bu işin çözümü Kuzey Irak'da değil Ankara'da..."
            süleyman hatırlarsan kan uykusu belgeselinde biz siniz gelceğinizi dün haber almıştık diye söyleyen 2 tane küçük kız çocuğu varmış adamlara haber gidiyor mekan değiştiriyolar...
            ölümüne trabzon !

Yorum

• İlk olarak ÇAYKARALI_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              abi demek istediğini ben mi yanlış anlıyorum acaba o zmn tezgah kuranlar mı öldürtüyor askerimizi yani seçimlerde oy kazanmak için mi öldürülüyor askerler sanmıyorum...

ama medyada son zamanlarda sür manşetten geçilmesi akp hükümetinin alehine olduğu kanaatindeyim....şehitlerimize kelle diyen adamın orda işi yok...

ben anladığımı söyleyeyim.

bu iş türkiyenin içi ile çok alakalı değil.

uluslararası güç bugünki iktidara dayatıyor, ya kuzey ırağa gireceksin bağımsız kürt devletinin kurulmasını sana ihale edeceğim, ya da girmeyeceksin iç politikada canına okuyacağım..

seçimlerin yaklaşmasını fırsat bildiler.. hükümeti iki ucu pisli değneğe mahkum ettiler.

kuzey ırağa kapsamlı bi harekat yapılırsa, "bizim kurduğumuz istikrarı bozdunuz, şii sünnü ve kürtleri biz bir arada yaşatıyorduk sizin yüzünüzden düzen bozuldu, kürtler bağımsızlık ilan etti" masalı ile karşı karşıya kalmamız çok kuvvetle muhtemel.

ABD bu masalı birleşmiş milletlerde son derece güzel işler. derdimizi de kime anlatırız bilemiyorum.
              girmezsek bu şehit haberleri seçimlere kadar sürecektir.

maksat iktidarı yıpratıp kuzey ırağa girmeye mecbur etmek.
              benim anladığım dış güçler bizden daha fazla istiyorlar bizim kuzey ırağa girmemizi.

haa, burada iç politikadaki aktörler de bundan faydalanmaları gerektiği kadar faydalanıyorlar.
              önlerine gelen bu fırsatı kaçırmamaları bu şehit haberlerinde payları olduğu anlamına gelmez.

ne bugünki hükümet, ne dünki, ne gelecekteki, ne de bugün bu terörizmden siyasi fayda elde edenlerin bu terör illetine destek verdiğini kimse iddia etmemelidir.
              böyle birşey olmaz. olamaz....

hükümetlere her konuda yüklenirim.. ama bu konuda değil...
              yanlış yaptığı söylenebilir. benim de g.doğu konusunda eksik olduklarını düşündüğüm çok mesele var.

ama kimse T.C. hükümetine vatan haini muamelesi yapmasın.

ecevit, demirel, erdoğan, yılmaz...... farketmez.
              hepsi ve hükümetleri bu ülkenin seçilmiş hükümetleridir.
              ve terör konusunda hiçbiri "terörü desteklemekle" suçlanamaz.

ayıptır.

Yorum

• İlk olarak desertstrom61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

uluslararası güç bugünki iktidara dayatıyor, ya kuzey ırağa gireceksin bağımsız kürt devletinin kurulmasını sana ihale edeceğim, ya da girmeyeceksin iç politikada canına okuyacağım..

seçimlerin yaklaşmasını fırsat bildiler.. hükümeti iki ucu pisli değneğe mahkum ettiler.

kuzey ırağa kapsamlı bi harekat yapılırsa, "bizim kurduğumuz istikrarı bozdunuz, şii sünnü ve kürtleri biz bir arada yaşatıyorduk sizin yüzünüzden düzen bozuldu, kürtler bağımsızlık ilan etti" masalı ile karşı karşıya kalmamız çok kuvvetle muhtemel.

ABD bu masalı birleşmiş milletlerde son derece güzel işler. derdimizi de kime anlatırız bilemiyorum.

benim anladığım dış güçler bizden daha fazla istiyorlar bizim kuzey ırağa girmemizi.

haa, burada iç politikadaki aktörler de bundan faydalanmaları gerektiği kadar faydalanıyorlar.
                önlerine gelen bu fırsatı kaçırmamaları bu şehit haberlerinde payları olduğu anlamına gelmez.

ne bugünki hükümet, ne dünki, ne gelecekteki, ne de bugün bu terörizmden siyasi fayda elde edenlerin bu terör illetine destek verdiğini kimse iddia etmemelidir.

yanlış yaptığı söylenebilir. benim de g.doğu konusunda eksik olduklarını düşündüğüm çok mesele var.

ayıptır.
                ilk önce selamun aleyküm abi
                hayır şaşırdığım nokta şu nası bunları düşünebiliyoruz,
                şimdi kendi kendime sordum acaba mı diye paranoyak ettiler bizi.. 600 sene el pençe divan durdular karşımızda azdı şerefsizler aman dileyene silah çekmedik,dinlerinde serbest bıraktık hepsini istanbulun fethinde,askerlik yapmadılar,vergi vermediler ne bu kin ne bu düşmanlık onu anlamıyorum nası bi beyin yıkamadır...hiç mi vefa duygunuz yok be adi insanlar....ALLAH yukarda görüyor ALLAH mazlumun yanındadır...
                ölümüne trabzon !

Yorum

• İlk olarak ÇAYKARALI_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  ilk önce selamun aleyküm abi
                  hayır şaşırdığım nokta şu nası bunları düşünebiliyoruz,
                  şimdi kendi kendime sordum acaba mı diye paranoyak ettiler bizi.. 600 sene el pençe divan durdular karşımızda azdı şerefsizler aman dileyene silah çekmedik,dinlerinde serbest bıraktık hepsini istanbulun fethinde,askerlik yapmadılar,vergi vermediler ne bu kin ne bu düşmanlık onu anlamıyorum nası bi beyin yıkamadır...hiç mi vefa duygunuz yok be adi insanlar....ALLAH yukarda görüyor ALLAH mazlumun yanındadır...
                  aleyküm selam diyeyim hemşerim... ben de çaykaralıyım..
                  biraz mikro milliyetçilik yapayım

bugün osmalıyı aramıyorlar mı sanıyorsun??
                  400 sene huzur içinde yaşadılar.

ortadoğu osmanlıdan önce de kandan geçilmiyordu, osmanlıdan sonra da..

ihanetlerinin bedelini bugün ödüyorlar. ama doğru sonuç çıkarmıyorlar.

abd eninde sonunda bu bataklıktan kaçacaktır.
                  petrol için geldi, ama maliyeti elde edeceği gücü aşmaya başladı.
                  çok uzun olmamak kaydı ile orta vadede kaçacaktır.

kaçınca kime sığınacaklar??

barzaninin babası da isyan etmişti ABD ye güvenip.. ne oldu??
                  sonunda bi baktı arkası boş.. memleketinden kaçtı, gurbette öldü...

bundan dahi ders çıkaramayacak kadar akıldan yoksun bunlar.

ABD buradan çıkıp gittiği zaman kürtler belki de bağımsızlık ilan etmiş olurlar.
                  ama bağımsız da olsalar boyunlarındaki ip türkiye ve iran ın elinde olacak...

türkiye olmadan oradaki kürt yapısı nefessiz kalacak. sonunda da boğulacaktır..
                  pasaportlarını dahi bizim sağladığımız, yüz milyonlarca dolar destek verdiğimiz barzani bugün böğürüyor.

osmanlıya ihanet edenler bedelini bugün ödüyorlar.
                  türkiyeye ihanet edenler de ödeyecektir.

Yorum

• Abdullah Öcalan'la ilgili 8.5 yıllık sır

Abdullah Öcalan'ın İtalya'ya sığındığı krizi zamanında İtalya Başbakanı olan Massimo D'alema'nın Türkiye'ye gelişine 24 saat kala, 8.5 yıldır bilinmeyen bir sır açığa çıktı.
                    11 Haziran 2007 15:13
                    Yazı boyutunu büyütmek için

Türkiye'nin, o dönem Roma Büyükelçisi olan İnal Batu ile İtalyan hükümetine, Öcalan'ın Pakistan'a gönderilmesini teklif ettiği ancak Öcalan'ın reddetmesi üzerine İtalya'nın Ankara'ya olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın İtalya'ya sığındığı dönemin Başbakanı Massimo D'alema'nın, 12-13 Haziran'da Türkiye'ye gelecek olması, gündeme tekrar 1998 yılında yaşanan gelişmeleri getirdi. O dönem Türkiye'nin Roma Büyükelçisi olan İnal Batu, Türkiye ile İtalya arasında ilişkilerin bir anda gerildiği o dönemde yaşanan ilginç detayları ANKA'ya anlattı.

"D'ALEMA ÇOK TECRÜBESİZDİ"

Batu, D'alema'nın o zamanlar çok tecrübesiz bir devlet adamı olduğunu ve büyük hatalar yaparak Türk İtalyan ilişkilerini büyük bir krize soktuğunu söyledi. D'alema'nın Öcalan'ı bir ulusal kurtuluş hareketi kahramanı gibi gördüğünü belirten Batu, "İtalya, İngilizler, Fransızlar gibi büyük devletleri kıskanır. D'alema da kendi tabiriyle Kürt sorununu çözmeye soyundu, bir mahkeme kurup Öcalan'ı yargılama bahanesiyle Türkiye'yi yargılama gibi heveslere kapıldı" dedi.

D'alema'nın Öcalan'a hatırlı misafir muamelesi yaptığını ve arkadaşlarıyla beraber villada ağırladığını kaydeden Batu, o dönem İtalya Başbakanı olan D'alema'nın Türk-İtalyan ilişkilerini tarihte görülmemiş bir krize soktuğunu ifade etti.

Batu, o dönem iki ülke arasındaki ilişkilerin sıfıra indiğini, hatta yolcu olmadığı için uçak seferlerinin dahi yapılamadığını vurguladı. İnal Batu, "Sonunda gerek Türk yetkililerin, Türk kamuoyunun, sanayicilerinin, Dışişlerinin, bizim, gerekse İtalyan muhalefetinin Berlusconi liderliğinde uyarıları sonucu aylar sonra Öcalan'ı İtalya dışına çıkarmaya razı oldu ama bunu yaparken dahi Türkiye'nin hiç görüşünü almadı" dedi.

"ÖCALAN'IN İADE EDİLMEYECEĞİNİ BİLİYORDUK"

Türkiye'nin İtalya'ya "Öcalan'ı iade edin" talebi yaparken, terör örgütü liderinin iade edilmeyeceğini zaten bildiğini ifade eden İnal Batu, "Biz zaten iade talebini sırf kayıtlara geçsin diye, tarihe iz düşsün diye yaptık. İade olmayacağını biliyorduk. O günlerde adalet bakanımız idam cezasının kaldırılması için bir öneri verdi, onu da sayın Demirel önlemişti. Biliyorduk, biz de cahil değildik. Avrupa hukukunda idam cezası yok, o zaman da yoktu" dedi. Batu, "D'alema'nın bizi kızdıran tavrı Öcalan'ı Türkiye'ye vermemesi değil ona bir VIP (Çok Önemli Kişi) muamelesi, bir ulusal kurtuluş hareketi lideri muamelesi yapması ve İtalya dışına çıkarmamasıydı. Türkiye'ye iade etmeyeceğini biz de biliyorduk" diye konuştu. O dönemde İtalya'nın önünde Öcalan'ı Türkiye'ye iade etmek dışında başka seçenekler de olduğuna dikkat çeken Batu, D'alema'nın sonunda terör örgütü liderini İtalya dışına çıkardığını söyledi. Batu, D'alema bunu aylar önce Türkiye istediğinde yapsa sonunda çıkarsaydı Türk-İtalyan ilişkilerinin o büyük krizin içine yuvarlanmayacağını vurguladı.

"ÖCALAN KABUL ETSEYDİ ŞİMDİ PAKİSTAN'DA YAŞIYOR OLACAKTI"

Batu, "Şekil itibariyle ilkeli bir duruş sergilemek için (Öcalan'ın) iadesini istedik ama iade edilmeyeceğini biliyorduk. Benim kapalı kapılar ardında D'alema'yı her ziyaretimde kendisinden istediğim onu İtalya dışına çıkarmasıydı. Zararlı olamayacağı, politika yapamayacağı, Türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunamayacağı bir ülkeye örneğin Pakistan'a gönderilmesiydi" dedi. İnal Batu, ANKA muhabirinin Pakistan adının açıkça telaffuz edilip edilmediği sorusuna ise, "Ettim. Ben ettim bir-iki defa ve danıştılar o (Öcalan) da reddetti. O zaman kabul etseydi Öcalan, şimdi Pakistan'da bir villada bir misafir olarak yaşıyor olacaktı oysa şimdi bir hapishanede ömür boyu hapse mahkum" dedi. İtalyan yetkililerin Öcalan'a bu teklifi ilettiğini belirten ancak Öcalan'ın bunu reddettiğini belirten Batu, "Dışişleri müsteşarıyla gece vakti biz konuştuk, sabaha karşı da bana Pakistan'a gitmek istemiyor diye haber geldi" diye konuştu.

D'ALEMA'NIN BUGÜNKÜ TAVRINDAN MUTLUYUM

Şu anda İtalya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan D'alema'nın şimdi daha bir devlet adamı duruşu sergilediğini belirten Batu, "D'alema şimdi daha bir tecrübe sahibi olmuş ve Türkiye'nin AB üyeliği konusunda da olumlu görüşlere sahip. Zaten politikada devamlı düşmanlıklar dostluklar yoktur. Biz artık D'alema'nın geçmişine değil bugünkü haline ve geleceğine bakmalıyız" diye konuştu. D'alema'nın bugünkü tutumundan mutlu olduğunu da dile getiren Batu, "Geçmişte yaşayamayız ileriye bakmalıyız. D'alema önemli bir ülkenin dışişleri bakanı ve Türkiye'ye karşı olumlu davranıyor onun için geçmişi kurcalamak yerine kendisiyle işbirliği yapmalıyız" dedi.

ANKA
                    ölümüne trabzon !

Yorum

• İlk olarak desertstrom61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

ayıptır.
                      fatih bir ilave yapayım ...erbakan a imam hatipleri kapattıran güç ,istermisin mhp-chp koalisyonuna ıraktaki kürt devletini kurdurtsun .....
                      Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

• zaten para basan merkez bankaları, bakanlıkları ve üniversiteleride dahil olmak üzere filli bir kürt devleti kurulmuş durumda....
                        Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• PKK sözde ateşkes ilan etti

"PKK Türkiye hedeflerine olan saldırıları durdurduğunu fakat saldırı karşısında kendilerini koruyacaklarını açıkladı." AP haber ajansının 'acil' koduyla verdiği haber şöyle:

AP haber ajansının 'acil' koduyla verdiği habere göre, terör örgütü PKK ateşkes ilan ettiğini duyurdu.
                          Belçika merkezli bir Kürt haber ajansı olan Fırat'ın açıklamasını yayınlayan AP haberi şu ifadelerle geçti: 'PKK Türkiye hedeflerine olan saldırıları durdurduğunu fakat saldırı karşısında kendilerini koruyacaklarını söyledi. Fırat haber ajansında yayınlanan açıklamada şu sözler yer aldı: 'Kendimizi korumak dışında saldırıları sürdürmeyeceğiz'.

AP HABERİNİN İNGİLİZCESİ İÇİN BAKINIZ
                          T R A B Z O N S P O R

Yorum

• PKK'nın sözde ateşkesi böyle olur

Tunceli'de terör örgütü üyeleri tarafından jandarma karakoluna taciz ateşi açıldığı bildirildi. Daha bugün, terör örgütü PKK, sözde ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu. 12 Haziran 2007 18:30 Yazı boyutunu büyütmek için

Ovacık ilçesindeki Çambulak Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin açılan ateşe karşılık vermesi sonucu terör örgütü üyelerinin dağlık alana kaçtığı ifade edildi.
                            AA

Yorum

• ................
                              En son Misafir tarafından düzenlendi; 12.06.2007, 20:11.

Yorum

• saç ayağı derler ya öle bir durumla karşı karşıyayız terör olayında

1. saç ayağı, parayı ve makamı garantilemiş bunla nemalanan ve her türlü PKK terörüne destek veren masa başı hainleri.

2. saçayağı dağa çıkan, dağda çatışan, şehre inip panzere saldıran, mitinglere katılıp ertesi günü Kandil dağına giden şerefsizler sürüsü..

3. saçayağı dış kaynaklı istihbarat örgütleri ve de her yerde komün halinde yaşayan işbirlikçileri..

Elbette ki biz terörün bu noktaya gelmesinde T.C hükümetlerinde görev alanları ihanet suçuyla suçlayamayız. Lakin gelinen noktada özellikle mevcutların uyuduklarını hadi daha iyi bir ifade ile uyutulduklarını gözardı edemeyiz.

dünün aşiret ağasına diplomasi ile bile söz dinletemeyen, yanı başında kurulan Kürt devletine seyirci kalan ve de kırmızı çizgileri sile sile kırmızı çizgilerimizi sokak kadını mertebesine yükselten mevcutların da günahları olmuştur.

bu ülkede terör sorunu yoktur, bu ülkede kürt sorunu vardır diyen kendileridir.

daha fazla siyasi düşünceye girmeden açıkca.

Hep beraber, tek yürek, tek düşünce bu terörün kökünü kazımamız lazım gelir..

dolayısıyla şucu bucu eleştirmelerinin yerini TÜRK kelimesi bir an önce almalıdır. Bu arada doğu anadolu da çok fazla bulunan birisi olarak, herşeyin tozpembe olmadığını da rahatlıkla söyleyebilirim..

Allah (c.c) şehitlerimize rahmet eylesin, Mekanlarını cennet eylesin...
                                En son Misafir tarafından düzenlendi; 12.06.2007, 20:13.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X