Akıl Oyunları

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • Yaşar
    Forumdan Uzaklaştırılmıştır
    • 17.02.2011
    • 8462
    • öğretmen
    • İstanbul

Benim gibi Şenol Güneş'in bütün dönemlerini gören ancak 3. döneminin son zamanlarında aklı başına gelen, her seferinde aynı şeylere mahsur kalmasının tesadüf olamayacağının farkına varan başka taraftarlar var mıdır bilmiyorum ama söylediklerinizin hepsine, harfi harfine katılıyorum üstadım.
    İlk zamanlarda sizin gibi ''Şenol Güneş düşmanlarına''() kızardım ama sonrasında dediklerinizin çoğunun doğru çıktığını ve beni de ''Şenol Güneş düşmanı'' yaptığınızı söyleyebilirim.
    Med-cezir yaşamak istemeyen,içindeki MUSA'yı büyütmeli ,o vakit firavun zaten ölmüş olur...

Yorum

• Cyzio
      Trabzonspor Kongre Üyesi
      • 24.02.2006
      • 6923
      • İstanbul

"Düşman" () kelimesi her ne kadar şık olmasa da, görüşlerime verdiğiniz değerden dolayı çok teşekkür ederim.

.
      -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
      -"Burada klima yok mu?"
      -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• Gökhan Koç
        Trabzonspor Kongre Üyesi

• 22.03.2009
        • 4725
        • Mühendis
        • İstanbul

Anlamadığınız yerlerde google yardımcı olur hocam

Sadece sizin değil, yaklaşık yaşlardaki herkesin ömrünün yarısı Şenol hoca ile geçti, ama sizin eleştirileriniz eşsiz ve sonsuz süreklilikte

Halen niye sizin için özel olduğunu anlamadım.
        En son Gökhan Koç tarafından düzenlendi; 27.07.2013, 16:33.
        StopMatchFixing.Com

Yorum

• Ender Kuyumcu

İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi
          Ben 51 yaşımdayım. Ömrümün yarısına yakın bir kısmı bu adamı seyretmekle geçti. Siz gençler daha ilk senelerinde Janko'ya, Bamba'ya, Emerson'a hakarete varan eleştiriler yöneltirken, biraz empati yapar mısınız ?

Burayı anlayamadım .

Tamam o zaman. Yani futbolu en az onun kadar bildiğinizi siz de teslim ettiniz sonunda. Ama haklısınız; hocalık zordur .

"Öğretilmiş çaresizlik" mevzusunu ustaca görmezlikten geldiğinize göre , sorunuzu maddeler halinde cevaplayayım:

1-) Verdiğiniz üç yabancı teknik direktör örneğindeki 1'inci ve 3'üncü örnekler arasındaki farkı anlayamadım.

2-) Broos'un yalnızca Trabzon dışı saboteler değil, klüp içinden de "Ulan şu adam yenilip gitse de, gene canımız ciğerimiz, ama ille de öz evlâdımız Şenolumuz Güneşimiz'i Koreler'den mukavelesini bozdurup getirtsek. Bunun için de bir takım oyuncularımıza Kasımpaşa maçında kasten kötü oynamalarını söylesek." diyen yönetcilerimizn varlığını eminim benden daha iyi hatırlarsınız.

3-) Taraftar tarafından küfür ve hakaretle gönderilen bir yabancı teknik direktör hatırlıyor musunuz? Meselâ tribünlerde hiç "Leekens istifa", "Vahid istifa" sesleri duydunuz mu?

Umarım bu sefer gene göz ardı etmezsiniz. Cevap gene aynı: "Öğretilmiş çaresizlik"

.
          İkinci Ferguson Wenger olacaktı.

Öğretilmiş çaresizliği görmezden gelmedim, bana o kadar uzak bir kavram ki size değil ama o yoruma gerçekten bir şey yazma gereği hissetmedim.

Bu kadar yaptığım yorumdan öğretilmiş çaresizliği kabul edebilecek bir yapım olduğunu çıkarıyorsanız bir şey diyemem.

Bu olaya farklı bakıyoruz ve uzlaşmamız imkansız, onun için yabancı hoca örneği verdim.

Leekens'ten bahsetmişken kendisiyle 93 senesi olması lazım İzmir'de yarım saat kamp yaptıkları otelde konuşmuştum ve özetle şunu dedi;
          Trabzon ilginç bir şehir hiç çalışmadan herşey olsun ve biran önce olsun istiyorlar ama olmaması için de elinden geleni yapıyorlar.
          En son Ender Kuyumcu tarafından düzenlendi; 27.07.2013, 16:38.
          https://twitter.com/kuyumcuender

2010-2011 Şampiyonu TRABZONSPOR Taraftarı

Yorum

• Cyzio
            Trabzonspor Kongre Üyesi
            • 24.02.2006
            • 6923
            • İstanbul

Sevgili Gökhan ve Ender Bey;

Cevaplarınıza teşekkürler .

Bilahare tartışmaya devam ederiz.

.
            -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
            -"Burada klima yok mu?"
            -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• TekfurÇayır 61
              • 19.07.2011
              • 5843
              • İstanbul

İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi
              Cyzio ağabeyim Şenol Güneş konusunu biraz daha açabilir misin ricâ etsem...

Yazdıklarından anlayabildiğim şu: Şenol Güneş kötü bir teknik direktör, bunu kendisi de biliyor, iyi bir teknik direktör olduğu zannedilmeye devâm edilsin diye ve ayrıca kötü bir teknik direktör olarak normalde görev alamayacağı Trabzonspor gibi bir kulüpte görev almayı sürdürebilmek için bu oyunun içinde rol alıyor. Özetle salla başı al maaşı taktiği uyguluyor. Doğru anlamış mıyım?
              İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi

....

Bence Şenol Güneş bu oyunu bilmeden oynuyor. Veya bir başka deyişle oyunun içinde olduğunun farkında değil.
              ....

.
              Ben de sorumun net cevâbını almış oldum.
              7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

• Mert Pasa
                • 16.08.2004
                • 2639
                • Insaat muhendisi
                • Asya Diğer

Trabzonsporun 30 senelik sorununda verilecek en onemli ornek Senol Gunesse bunu kabullenmek cok zor,iki yakamizin bir araya gelmemesinin sebebi belki de bu vefasizlik.

1996 kadrosunun hepsi milliydi denmis,acin bakin Unal-Hami-Ogun disinda diger oyuncularin Senol Gunes doneminden once parmaginizin ucu kadar taninmisliklari veya kariyerleri varmiydi zannedersin Osman Milandan Cengiz de Dereagzindan kacirilarak transfer edildi

Yorum

• tsloner
                  • 13.07.2011
                  • 663
                  • öğretim üyesi
                  • İstanbul

bir kere bu polonyali arkadasin takintisi senol gunes, demis ki bunlar kendi takimlarinda niye gormek istemiyorlar. Gorende 95-96 sezonu sonrasi ali senli fb senol hocaya teklif goturmedi, yada 2011den bu yana bjk gibi klupler calismak istemedi. Senol hoca'nin hatalarini elestirmek farkli onun uzerinden abuk subuk komplo teorisi kurmak farkli seyler. Istanbul medyasi anadolu'dan cikabilecek hicbir basariya tahamul edemedi. Yani sizin teori dogruysa yarin senol hoca fbbjkgs uc soysuzundan birinde calisirsa rustunu ispat eder iyi hoca olur. Civisi cikmis kepaze futbol duzeninizin basari ve rust ispatina bak hizaya gel
                  Muhabir vuvuzelayı gösterip hocam hiç bişey yok içinde dedi... Şenol Güneş; "Olmaz mı? Bağımsızlık var özgürlük var onun için çalıyorlar.."

Yorum

• Yaşar
                    • 17.02.2011
                    • 8462
                    • öğretmen
                    • İstanbul

Şenol Güneş'in 3 dönemini de görmüş bir kişi olarak, Şenol Güneş hakkındaki olumsuz görüşlerimin nedenlerini yazıp, bir zamanlar bu forumun meşhur sözü olan ''Şenol Güneş düşmanı'' olmadığımı sadece teknik anlamda yetersiz bulduğumu anlatmaya çalışayım.
                    Şenol Güneş'in ilk dönemi olan ve 1996 sezonunda kaçan şampiyonluktan sonra dağılan ve uzun süre toparlanamayan kadronun temelini atan hoca Leekens , başkanı da Faruk Özak'dı. O dönem Türkiye'nin tartışmasız en iyi kadrosu olan o kadro, son 4 maçta şampiyonluğu kaybetmiş ve ertesi senelerde yıldız oyuncuları birer birer gitmiş, Şenol Güneş ile yeniden bir kadro kurulmaya çalışılmış ancak başarılı olunamamış.

Ardından 2004 senesinde tekrar gelmiş, temelini Samet Aybaba'nın attığı ve Atay Aktuğ'un başkan olduğu o dönemin en iyi kadrolarından bir tanesini (Ziya Doğan'ın bile 2. yaptığı takımı) ayak oyunları oynandığı bir sezonda 2. yapmış. Ardından o kadro da dağılmış ve önce Şenol Güneş gitmiş, sonra da birkaç kayıp sezon geçmiş. O dönemde yaşanan bir Anarthosis faciası da var.

Son olarak 2009 senesinde ve temeli Ersun Yenal tarafından atılan, Sadri Şener'in başkan olduğu takıma 2 sezonda 3 tane büyük başarı yaşatarak tarihinin en iyi performansını göstermiş. Ancak sonrası yine aynı ve dağılan kadroya engel olamamış, transfer becerisi yetersiz kalmış, başarısız olunmuş geçen sezonun yarısında istifa etmiştir. Bence Şenol Güneş gitmeseydi de aynı oyuncular yine Türkiye Kupası finali oynarlar, yine 8. olurlardı.

Bu 3 döneme bakınca farklı başkanlarla çalışan Şenol Güneş'in iyi kadrolarla elde ettiği başarılar var fakat dağıtılan ve enkaz oluşturulan kadrolarda da Şenol Güneş var. Teknik olarak iyi oyuncular ile başarılı olabilecek (Dünya Kupası 3.lüğü de örnek gösterilebilir) fakat kadro kuramayan, oyuncu tanımayan, oyuncularla iyi diyaloglar kuramayan, kriz yönetemeyen bir teknik direktör. Bir liderde olması gereken birçok özellik kendisinde bulunmuyor, Trabzonspor da sürekli yıldız transfer edip iyi kadrolar kurabilecek bir ekonomiye ekonomiye sahip olmadığı için sıradan kadrolarla başarısız oluyor.
                    Med-cezir yaşamak istemeyen,içindeki MUSA'yı büyütmeli ,o vakit firavun zaten ölmüş olur...

Yorum

• Mert Pasa
                      • 16.08.2004
                      • 2639
                      • Insaat muhendisi
                      • Asya Diğer

Yasar Kardesim 1996 kadrosunun Leekensle alakasini aciklayabilirmisin yani takimin taktigini mi o olusturmus,futbolculari mi ilk onbire monte etmis

Yakin zamanda Onuru Tolgayi Burak Yilmazi once 11 oyuncusu sonra yildiz olmaya iten duzende kim vardi?

Senol Gunese yapilacak en buyuk elestiriyi kimseye birakmadan ben yapmak isterim

Cok buyuk bir kamu destegiyle gelmisdi,kendini yonetimin bir maasli calisani pozisyonuna getirmesine hic gerek yoktu,kac yildan sonra ilk defa bir insanda dogal olarak toplanmis insiyatifi kendi elleriyle yine populist yoneticilere birakti.Mesela Fatih artisti bugun 20 milyon euroya Burak'i biraktirtmiyor cunku kendi kariyerine risk goruyor,Senol Hoca ise Burak'i gidin ikna edin zam yapin susturun (tutardi tutmazdi ayri konu) yoksa ben yokum diyebilirdi ama yapmadi

Sozun ozu butun hatalarina ragmen Trabzonspor tarihinin en onemli adamlari arasinda suphesiz yeri olan insanlara bu kadar kolay yakistirma yapilirsa su an oldugu gibi efsanesiz Trabzonspor olur,herkes ilk firsatinda arkasina bakmadan kacar,kimse vazifeye gelmez

Yorum

• Ender Kuyumcu

Arkadaşlar;

Şenol Güneş'i hoca olarak beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama klasikleşmiş ve yanlış bilgiler ve yaklaşımlar ile yargılayamazsınız.

1) Şenol Güneş Dünya üçüncülüğü ve Konfederasyon kupası üçüncülüğü kazanmış ilk ve tek milli takım hocasıdır.

2) Şenol Güneş 1996-2005 ve 2011 de Trabzonsporla şampiyon olmuştur ama sadece 2011'deki çalınan şampiyonluğu tescillenmiştir.

3) Şenol Güneş sıfırdan kadro kurma konusunda başarılı olmayan ama verilen iyi kadrolara küçük dokunmalar yaparak şampiyon yapan bir hocadır. ( Avrupa'da hiç bir hoca kadro kurmaz, eksik yerleri söyle, izleme komitesinin raporu doğrultusunda oyuncular alınır )

4) Transfer işlerine karışmamasının özel bir sebebi de transferlerde yapılan yolsuzluklardır ki Şenol hoca yapılan hırsızlığın parçası olmak istemez.

5) Genç yetenekleri ortaya çıkarmak gibi bir özelliği yoktur ama ortaya çıkması gereken bir genç oyuncu olursa da önünü kesmez. Onur ve Mustafa'ya verdiği şans, Burak'ı tekrar futbolcu yapması örneklerdir.

6) Başkalarının kurduğu kadrolarla şampiyon olmuştur denir peki o başkaları kendi kurdukları kadrolarla ne yapmıştır?

7) Dağılan kadroların sorumlusu olarak da Şenol Güneş'i göstermek ... ( harbiden de yazacak bir şey bulamadım ) . Her giden futbolcu Şenol Güneş'e övgüler yağdırırken bari bunu yapmayın.
                        https://twitter.com/kuyumcuender

2010-2011 Şampiyonu TRABZONSPOR Taraftarı

Yorum

• Yaşar
                          • 17.02.2011
                          • 8462
                          • öğretmen
                          • İstanbul

İlk olarak Ender Kuyumcu tarafından gönderildi
                          Arkadaşlar;

Şenol Güneş'i hoca olarak beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama klasikleşmiş ve yanlış bilgiler ve yaklaşımlar ile yargılayamazsınız.

1) Şenol Güneş Dünya üçüncülüğü ve Konfederasyon kupası üçüncülüğü kazanmış ilk ve tek milli takım hocasıdır.

2) Şenol Güneş 1996-2005 ve 2011 de Trabzonsporla şampiyon olmuştur ama sadece 2011'deki çalınan şampiyonluğu tescillenmiştir.

3) Şenol Güneş sıfırdan kadro kurma konusunda başarılı olmayan ama verilen iyi kadrolara küçük dokunmalar yaparak şampiyon yapan bir hocadır. ( Avrupa'da hiç bir hoca kadro kurmaz, eksik yerleri söyle, izleme komitesinin raporu doğrultusunda oyuncular alınır )

4) Transfer işlerine karışmamasının özel bir sebebi de transferlerde yapılan yolsuzluklardır ki Şenol hoca yapılan hırsızlığın parçası olmak istemez.

5) Genç yetenekleri ortaya çıkarmak gibi bir özelliği yoktur ama ortaya çıkması gereken bir genç oyuncu olursa da önünü kesmez. Onur ve Mustafa'ya verdiği şans, Burak'ı tekrar futbolcu yapması örneklerdir.

6) Başkalarının kurduğu kadrolarla şampiyon olmuştur denir peki o başkaları kendi kurdukları kadrolarla ne yapmıştır?

7) Dağılan kadroların sorumlusu olarak da Şenol Güneş'i göstermek ... ( harbiden de yazacak bir şey bulamadım ) . Her giden futbolcu Şenol Güneş'e övgüler yağdırırken bari bunu yapmayın.
                          -İyi oyuncu kadrosunu takım yapabilme ve oynatabilme yeterliliğinde olduğunu ben de söylüyorum.
                          -1996 daki şampiyonluğu kendisi vermiştir, 2005 ve 2011 dekiler ise çalınmıştır.
                          -1996 yılında oynattığı kadronun temeli Leekens zamanında, 2005 deki kadro Samet Aybaba zamanında(o kadro 2 Türkiye Kupası ve Ziya Doğan ile birlikte 1 tane ikincilik kazandı), 2011 deki kadro da Ersun Yenal zamanında kuruldu.
                          -İyi bir lider, çalışanlarına iyi ortam sunarak, onların çalışma ortamlarında rahat olmalarını ve onlara o ortamı sevdirmeyi ve lider olarak en iyi çalışılacak kişinin kendisi olduğunu çalışanlara hissettirebilmeyi becerebilmelidir.
                          Şenol Güneş'in çalıştığı futbolcular tabi ki Şenol güneş hakkında kötü şeyler söylemeyecekler ama onları o ortamda tutmayı da başaramadı. 3 tane yönetim ve üçü de beceriksiz, sadece Şenol Güneş suçsuz demek haksızlıktır. O giden futbolcular da yöneticiler kadar, Şenol Güneş'in de suçu vardır.

Yorum

• poetricus
                            • 05.09.2004
                            • 11924
                            • Trabzon

Neymiş bu Şenol Güneş arkadaş, yüzüne gözüne bulaştırdığı, beceriksiz olduğu için karışmaya cesaret edemediği işlerde bile hikmet ve ahlakî erdem var?
                            Şahsa tapıcılık bir kitleye bulaşmaya görsün, sonrası felakettir. Neyse yeni oyuncular alıyoruz, gençler de hazır olur da iyi bir kadro kurarsak çıkar gelir bir yerlerden. Özleyenler fazla beklemez.
                            En son poetricus tarafından düzenlendi; 28.07.2013, 03:24.

Yorum

• titanic
                              • 02.05.2009
                              • 4008
                              • Yüksek Lisans Öğrencisi
                              • Tokat

Bir anadolu kulübü, ekonomisi belli,taratar sayısı belli gideri belli gideri belli,her şeyiyle bir anadolu takımını destekliyoruz. Futbolun futbol olmaktan çıktığı son yirmi yılda üç defa şampiyonluğumuz çalınmış, birisi geliyor ama diğer ikisinin üzerine soğuk sular içelim.Ayak oyunlarıyla çalınan şampiyonlukların hepsinde aynı adamın ismi var.Bir gazla alıp götürmemiş,geldiği her dönemde bu başarıya ulaşmış bir adamdan bahsediyoruz.Sen bir anadolu takımısın.Yukarıda yazdığım gibi bütçen cüzi,rekabet artık 70 li yıllardaki gibi değil,sen trabzon sanayisinden bir çırağı hadi aslanım diye sahaya süremezsin o dönemler geride kaldı.Bizim takımın genel bütçesi kadar adamlar transfere para harcıyor.Bu haksız rekabetten son 20 yılında 3 kere sıyrılmışssın.Hak edene hakettiği verilmeli Şenol Güneş başarısızdır yazan bir trabzonspor taraftarı şikecilere hizmet eder, onlar şampiyonluğunu çalar,sen en azından hakkını teslim etmelisin.Yukarıda bir renkdaşım 96 da Trabzonsporun şampıyonluğu son dört maçta verdiğini yazmış.E insaf yani,bu tapeler v.s hiç mi fikir vermiyor size.Bugün yapılanlar o gün yapılanlardan farklı değilki. İstanbul güdümlü olarak takımın başına getirilen hocalar olmuşsa Şenol Güneş bunlardan birisi değildir. Çünkü Şenol Hoca trabzonun başındayken oraya buraya şike parası yetiştirmekten ekonomileri sarsılır.Şenol Güneş Trabzonsporu Trabzonspor yapan değerlerden biridir.En kısa zamanda geri gelmesi dileğiyle

Yorum

• TekfurÇayır 61
                                • 19.07.2011
                                • 5843
                                • İstanbul

İlk olarak poetricus tarafından gönderildi
                                Neymiş bu Şenol Güneş arkadaş, yüzüne gözüne bulaştırdığı, beceriksiz olduğu için karışmaya cesaret edemediği işlerde bile hikmet ve ahlakî erdem var?
                                Şahsa tapıcılık bir kitleye bulaşmaya görsün, sonrası felakettir. Neyse yeni oyuncular alıyoruz, gençler de hazır olur da iyi bir kadro kurarsak çıkar gelir bir yerlerden. Özleyenler fazla beklemez.
                                Hocam çevrende yakından tanıdığın eş, dost, akraba v.s. arasında bir kişi bile yok mu, beceriksizliğinden değil, bir tercih olarak kendi sorumluluğunda görmediği için karışmadığı işler olsun ve tanımayanlar tarafından bu sebeple beceriksiz olarak değerlendirilsin.
                                7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...