Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak oflubektas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Dinlemenin amacı delil toplamaktır zaten (CMK Md.135), dinleme için "kesin delil" değil, bazı diğer delillere dayanan "suç şüphesi" şartı aranır. Dinleme kararında suç türü, süresi, sınırı ve niteliği önemli.

Burada ayırım yapılması gereken husus "suç örgütü" ile "toplu suç" arasındaki farkta saklı. Mesleği suç işlemek olan bir örgüt (çete) var olmayabilir ama bazı fb yöneticileri, yetkili/yetkisiz menejer bozuntuları, hatta başka kulüp yöneticileri (Sivasspor başkan yardımcısı , Sivas'ta hiçbir faaliyeti olmayan Diyarbakır/Erganili Ahmet Çelebi gibi) aynı amaca yönelik seri suçlar için bir araya gelebilir. Burada bunun özel bir örgüt mü, toplu suç işleyen insanlar mı olduğunun ayırdını genelde mahkeme yapar. Bu sebeple dinleme kararı alınmasında -bence- hukuki sıkıntı yoktu. Bir de hukukta ceza kanunları lehe uygulanır, yani bir suçun cezası 5 yılken yargılama sırasında kanun değişip 3 yıla inerse düşük ceza uygulanır. Yalnız "usul kuralı" değişiklikleri geriye yürümez. Yani telefon dinleme şartları yürürlükteki kanuna uygunsa, sonraki kanun değişikliğinde "efendim bu hukuka aykırı delil oldu, hadi beraat edin" denmez. Bakın burada "bence" kaydını koymadım, Ceza Hukuku 2.sınıf bilgisidir.

Dikkat ederseniz bu davada ceza veren hakimler, Aziz ve avanesinin birlikte top oynadığı, fb'li bile olmadığı halde fb üyesi yapılan savcılar nasıl Fetö'cüyse, yeniden yargılama kararı veren hakim, beraat mütalaası veren savcı ve beraat kararı veren hakimlerden ikisi de şimdi Fetö'den içeride.

Bir de gs başkanıyken meşhur Ceza Hukuku Profesörü Duygun Yarsuvat'ın açıklaması var : "Feto cemaati fb yönetimine delilleri gösterip 50 milyon dolar vermezseniz (buna da himmet diyorlar) operasyon olacak demiş" Benzer bir hadisenin metro turizm patronu Galip Öztürk için de olduğu iddia edilir. Başka bir memlekette bu beyan sonrası yer yerinden oynaması gerekirken bu beyanın üstüne kimse gitmedi.
    Hukûkçu olmadığım için hukûk ıstılahlarını bilmiyorum, o zaman şöyle diyeyim, suç şüphesi için elde delil olmadan... Giresun olayından direkt azize geçiş yapmışlar.

Kanaatin nedir, ne dersin bilmiyorum, Ersan Şen bana sözüne itîmat edilir bir hukûkçu olarak görünüyor. Hukûku eğip bükmeden hukûk adına savunuyor.
    7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

• İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Hukûkçu olmadığım için hukûk ıstılahlarını bilmiyorum, o zaman şöyle diyeyim, suç şüphesi için elde delil olmadan... Giresun olayından direkt azize geçiş yapmışlar.

Kanaatin nedir, ne dersin bilmiyorum, Ersan Şen bana sözüne itîmat edilir bir hukûkçu olarak görünüyor. Hukûku eğip bükmeden hukûk adına savunuyor.
      Ersan Şen denen zat şike davası ilk sürecindeyken yani şike yaptıkları için hapisdeyken Aziz ve eşrafı aynen şu lafı söylüyordu daha davamız sonuçlanmadı zaten şike olduğunu söylemek için Sportif Yargı olması lazım diyen ama ne zaman geriye dönük kanunlar değişip Türkiye'de şikenin üstünü kumpas adı altında örtmeye başladılar oda işine geldiği gibi yani türk mahkemelerinin verdiği kararı savunur oldu sen karar ver artık eğip bükmedenmi hukuk adına savunma yapıyor bu arkadaş yoksa işine cüzdanına geldiği gibimi, kumpas kelimesini bilmiyorsun ayrıca kusura bakma kumpas olması için şike olayının o futbolcuları yöneticileri şike yapan herkesi hatta Aziz Yıldırım'ı Şekip Mosturoğlu'nun şikeye karışan tarafların hepsinin en azından bir tarafının fetöcü olması lazım öyle bişeyde yok fetöcü olan polis yargı vs .zaten o dönemde herkes fetöcüydü şimdi ona sövenler dahil kusura bakma senin burada kelime dağırcığının kısıtlı olması yüzünden Trabzonspor forumunda göz göre göre gerile gerile ama bütün bunlar kumpastı ağzı fenerli ağzından başka bişey değil, zaten bu konudaki genişliğinizde başka bir şikeci takımın hocasını avatar olarak kullanmanızdan belli.
      En son Şahinoğlu tarafından düzenlendi; 13.04.2018, 18:00.
      DOZER CEMİL

Yorum

• İlk olarak Şahinoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Ersan Şen denen zat şike davası ilk sürecindeyken yani şike yaptıkları için hapisdeyken Aziz ve eşrafı aynen şu lafı söylüyordu daha davamız sonuçlanmadı zaten şike olduğunu söylemek için Sportif Yargı olması lazım diyen ama ne zaman geriye dönük kanunlar değişip Türkiye'de şikenin üstünü kumpas adı altında örtmeye başladılar oda işine geldiği gibi yani türk mahkemelerinin verdiği kararı savunur oldu sen karar ver artık eğip bükmedenmi hukuk adına savunma yapıyor bu arkadaş yoksa işine cüzdanına geldiği gibimi, kumpas kelimesini bilmiyorsun ayrıca kusura bakma kumpas olması için şike olayının o futbolcuları yöneticileri şike yapan herkesi hatta Aziz Yıldırım'ı Şekip Mosturoğlu'nun şikeye karışan tarafların hepsinin en azından bir tarafının fetöcü olması lazım öyle bişeyde yok fetöcü olan polis yargı vs .zaten o dönemde herkes fetöcüydü şimdi ona sövenler dahil kusura bakma senin burada kelime dağırcığının kısıtlı olması yüzünden Trabzonspor forumunda göz göre göre gerile gerile ama bütün bunlar kumpastı ağzı fenerli ağzından başka bişey değil, zaten bu konudaki genişliğinizde başka bir şikeci takımın hocasını avatar olarak kullanmanızdan belli.
        Kumpas yok demenin şikecilere ne kadar yaradığını, bundan çok memnûn olduklarını farkedebilmeni dilerim.
        7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

• İlk olarak oflubektas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Feto'nun kendince bir yöntemi vardı. Ortak tanıdıklarının çok olduğu, meşrebine göre aynı sosyal sınıfa mensup "az muhterem çok g..." bir "abi" veya yönlendirdikleri şahıs vasıtasıyla yaparlar bu işi. Çok yumuşak bir üslupla iş "çıtlatılır", cevaba ve tutuma göre hareket edilirdi. Yoksa "biz fbi'dan geliyoruz, bunlar aleyhindeki belgeler, bizimle işbirliği yapmazsan elektrikli sandalye seni bekliyor" tarzı yok Aziz'in takip edildiğini ve hakkında soruşturma yapıldığını bildiği tüm tapelerden belli zaten. Kaldı ki hakkında generallere hatun ayarlamaya kadar varan çeşitli soruşturmalar da vardı. Nüfuzuna ve Erdoğan'la ilişkilerine güvenerek, işin bu kadar açığa çıkacağını beklememiş olabilir, bilemem.

Sorduğun 2.soru Yarsuvat'a soruldu, adam cevaben "siz nerede yaşıyorsunuz" dedi
          peki siz bu yöntemin uygulandığına inanıyormusunuz..(para isteme hemde 50milyon)
          sizin bizzat duyduğunuz yakın , uzak..varmı örnek..

bence yalan.. yarsuvat delili bırak bi tane örnek koysun ortaya..50 milyon azizi bırak ferit şahenkkk için bile bence büyük para..ki şimdi devletten dilencilik yapıyor yada rant peşinde teşvik falan..
          samanyolu yerine rafet el romanın şampiyonluk için yazdığı şarkısı söylenebilir:..metehants

Yorum

ersann şeni parayla satın al hukuki olarak zayıf tarafı tvlerde falan tiyatro yaparak , sesini yükselterek güçlü ve haklı imiş gibi göstersin sana..

ekşioğlunun avukatıydı yanlış hatırlamıyorsam..

sen satın al..gerçekten süper doneler bulsun seni savunsun..deliller hukuksuz deyip içeriğe hiç girmeden vıdı vıdı konuşan bir adam..
            samanyolu yerine rafet el romanın şampiyonluk için yazdığı şarkısı söylenebilir:..metehants

Yorum

• İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              bjk 1959 lig kurulumu öncesi, sırf Avrupa kupalarında ülkeyi temsil etti diye 2 lig kupası ünvanıyla federasyon tarafından ödüllendirildi. Biz de federasyonun feybe'yi şike dolayısıyla Avrupa'ya göndermediği dönemde federasyon izniyle Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil ettik. Madem 2 şampiyonluk öyle verildi, sırf bu nedenden dahi 2010-2011 şampiyonluğumuz tescil edilmeli
              Cumhurbaşkanı'nın buradan çıkaracağı sonuç; ''2011'in 2 şampiyonu var. Hem biz hem de ülkemizi avrupa da temsil etmiş Trabzonspor. Bu işi de artık kapayın.'' dediğini hayal ediyorum. Bu lağım çukurunda herşey olur
              En son yatmaztara tarafından düzenlendi; 13.04.2018, 21:05.
              Başıboş sokak itleri toplanıyor...

Yorum

• İlk olarak Nazim Can tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Balyoz ve Ergenekon davalari, hemserim sen ne zannediyorsun pkk ya silahi verende TSK, Mehmetcigi öldüren de TSK demenin ingilizcesidir.
                Peki ne oldu bu davaların sonucu? Sonuçlandı mı bu davalar? Yoksa ümmetin lideri ergenekonculara karşı koz olarak mı kullanıyor bu davaları? Kaç sene geçti cemaat fetö olalı? Neden hâlâ bu kumpas davası sonuçlanmadı.

Yorum

• İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Yeni degil ki bu, 7 senede neler gordu bu gozler burada..
                  gördük bazı şeyleri ama bu kadar asker kaçağı aziz ağzından konuşulduğunu görmemiştim belkide gözden kaçırmışım. birde argüman sunuyorlar 40 yıllık hukukçu gibi. bunlara rağmen bu davayı bu kadar götürebildiysek helal olsun bize.
                  sadece aşk bizimkisi

Yorum

• İlk olarak Mustafa YILMAZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    gördük bazı şeyleri ama bu kadar asker kaçağı aziz ağzından konuşulduğunu görmemiştim belkide gözden kaçırmışım. birde argüman sunuyorlar 40 yıllık hukukçu gibi. bunlara rağmen bu davayı bu kadar götürebildiysek helal olsun bize.
                    Yaşını yanlış yazmışsın ağabey, kumpas var yok demek için 40 yıllık hukûkçu olmak gerektiğine göre 22 +40 en az 62 yaşında olmalısın.
                    7

Yorum

• Cas avrupadan 10 yil men alan arnavut sampiyonu iskerderbeyin 2015 2016 sampiyonlugunu geri iade etmis..cas ne derse o olur birkez daha gorduk..
                      1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
                      2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
                      3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

Yaşını yanlış yazmışsın ağabey, kumpas var yok demek için 40 yıllık hukûkçu olmak gerektiğine göre 22 +40 en az 62 yaşında olmalısın.
                        bu dava özelinde kumpas yok demek için hukukçu olmaya gerek yok zira asker kaçağı suçlu bile bi çok kez itiraf etti suçunu sonra onun yancısı ve sarayın tetikçisi şeytan bi çok kez kimin nasıl koruyup kolladığını söyledi şikecileri.

dinleme usulsüzmüş yok kardeş değildi o zaman süper yetkili savcılar vardı malum ergenekon davaları ile fetö asker ocağını parçalarken bu savcılar geniş yetkilerle donatılmıştı o zaman ki kanunlara göre hukuki bi iş yapmışlardı. mesela deniz seki aynı aziz gibiydi o da ama çatır çatır yattı içerde neden ? azize kumpas deniz'e kodes öyle mi. bütün partiler hdp dahil bir gecede el ele kol kola neden yasa değiştirdiler. geçin kumpas hikayerlerini burada o cümleyi okumak midemi bulandırıyor kimse kusura bakmasın.

hepsini bi kenara koy bunları gündem yapmak bile saçma zira sportif yargı içinden geçti zaten onların.
                        sadece aşk bizimkisi

Yorum

• İlk olarak Mustafa YILMAZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          bu dava özelinde kumpas yok demek için hukukçu olmaya gerek yok zira asker kaçağı suçlu bile bi çok kez itiraf etti suçunu sonra onun yancısı ve sarayın tetikçisi şeytan bi çok kez kimin nasıl koruyup kolladığını söyledi şikecileri.

dinleme usulsüzmüş yok kardeş değildi o zaman süper yetkili savcılar vardı malum ergenekon davaları ile fetö asker ocağını parçalarken bu savcılar geniş yetkilerle donatılmıştı o zaman ki kanunlara göre hukuki bi iş yapmışlardı. mesela deniz seki aynı aziz gibiydi o da ama çatır çatır yattı içerde neden ? azize kumpas deniz'e kodes öyle mi. bütün partiler hdp dahil bir gecede el ele kol kola neden yasa değiştirdiler. geçin kumpas hikayerlerini burada o cümleyi okumak midemi bulandırıyor kimse kusura bakmasın.

hepsini bi kenara koy bunları gündem yapmak bile saçma zira sportif yargı içinden geçti zaten onların.
                          40 Yıllık hukûkçu gibi argümanlar sunman güzel. Sana serbest bana yasak.

Aziz şikeyi hiç itiraf etmedi, şikeye teşebbüs ettiğini itiraf etti. Ki kumpas var demek Aziz suçsuz demek anlamına gelmiyor.

Sen komşum olsan, ben de sana bir sebepten gıcık olsam. Gıcık olmam sebebiyle telefonlarını dinletsem, seni tâkip ettirsem, evine dinleme cihazı koysam. Vee bingoo, bir açığını yakalasam. Suçun var diye yapılan iş hukûki mi olmuş olacak yoksa ben sana olan gıcıklığımdan ötürü mesleğimi kötüye kullanıp sana komplo mu kurmuş olacağım. Hangisi?

Yoksa fetönün derdi temiz futbol muydu...

Ben azizin şike işlerinin acemisi olduğunu, şikede tecrübeli olmadığını da düşünüyorum. Acaba azizi aklamaya mı çalışıyorum?
                          En son TekfurÇayır 61 tarafından düzenlendi; 14.04.2018, 15:25.
                          7

Yorum

40 Yıllık hukûkçu gibi argümanlar sunman güzel. Sana serbest bana yasak.

Aziz şikeyi hiç itiraf etmedi, şikeye teşebbüs ettiğini itiraf etti.

Sen komşum olsan, ben de sana bir sebepten gıcık olsam. Gıcık olmam sebebiyle telefonlarını dinletsem, seni tâkip ettirsem, evine dinleme cihazı koysam. Vee bingoo, bir açığını yakalasam. Suçun var diye yapılan iş hukûki mi olmuş olacak yoksa ben sana olan gıcıklığımdan ötürü sana komplo mu kurmuş olacağım. Hangisi?

Yoksa fetönün derdi temiz futbol muydu...

Ben azizin şike işlerinin acemisi olduğunu, şikede tecrübeli olmadığını da düşünüyorum. Acaba azizi aklamaya mı çalışıyorum?
                            Aziz şikeyi itiraf etmedi diyorsun mahkemede saniklarin hepsi tapeleri kabul etti bu tapaleri okuyan en aptal insan bile şike yapildigini anlar ki cas da bunun uzerinden karar verdi uefada tapeler uzerinden ceza verdi bu nasil olacak peki..tapelerin kabulu şikenin itirafidir bundan ala itiraf mi olur..sozde yeniden yargilamada ozde yeniden AKlamada bile mahkeme kararinda şike yoktur demiyor, 17 25 sonrasi degisen kanuna gore deliller usulsuz toplanmistir diyor ki buda dunyada 3.sinif ulkelerde olabilecek birseydir degisen kanun geriye nasil yurutuluyorsa ceza yargilamalarinda akil alir is degil..
                            1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
                            2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
                            3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• Şikeye kumpas f.to vs diyen hırsız arsız seviciden başkası olamaz.
                              Bu asalaklar Trabzonspor kisvesi altına girmiş virüslerdir.
                              Öncelikle bu yaratıkları Trabzonspor dan temizlemek gerek.
                              ***GeNÇ***

Yorum

• İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Aziz şikeyi itiraf etmedi diyorsun mahkemede saniklarin hepsi tapeleri kabul etti bu tapaleri okuyan en aptal insan bile şike yapildigini anlar ki cas da bunun uzerinden karar verdi uefada tapeler uzerinden ceza verdi bu nasil olacak peki..tapelerin kabulu şikenin itirafidir bundan ala itiraf mi olur..sozde yeniden yargilamada ozde yeniden AKlamada bile mahkeme kararinda şike yoktur demiyor, 17 25 sonrasi degisen kanuna gore deliller usulsuz toplanmistir diyor ki buda dunyada 3.sinif ulkelerde olabilecek birseydir degisen kanun geriye nasil yurutuluyorsa ceza yargilamalarinda akil alir is degil..
                                Tapeleri kabûl etmeleri şikeyi kabûl etmeleri anlamına gelmiyor ki...

Bak mesela:

"Bu tarla şeydir. Nasıl söyleyeyim. Yani maçla ilgili bir şey değil yani. Üç tane tarla var işte. Ekinler diyor suya çıktı. Ya kurban kesiyor gidiyor. Her hafta da Eyüp Sultan'a gidiyordu. Her hafta gidiyor. Bizim burada konuşmalarda var. Hocaya gittik mi, camiye gittik mi? Ne yaptın? Tamer Bey'e (Yelkovan) söylüyorum. 'Ne yaptın, gittin mi, hallettin mi?' diyorum.
                                Camiye gidiyor, Eyüp Sultan'da kurban kesmeye. Biz deplasmana gittiğimizde Tamer Bey gidiyor. Eğer deplasmanda değil içeride ise beraber gidiyoruz kurban kesiyoruz. Şimdi buradaki konuşmada da yani bu şeyi, tarla işini; maçları... Tarla maçları sürmek de dilek anlamında kullanıyorduk.".

Tapeleri okuyan şikeyi anlar demene elbette katılıyorum ama konu okuyup bildiğin gibi; tapeleri okuyunca şikenin anlaşılır olup olmadığı değil şikenin itiraf edilip edilmediği.
                                Adam bırak itiraf etmeyi, reddebilmek için fıkra gibi savunma yapmış

En son TekfurÇayır 61 tarafından düzenlendi; 14.04.2018, 15:47.
                                7

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X