Kupa fb müzesinde değil de TFF binasında durursa; fb müzesindeyken, kupanın durduğu camekana kafa atan adam ve TFF binasının önündeki fedrasyon bayrağını indirip göndere tüp çeken adamın neler yapabileceğini düşünebiliyor musunuz?
2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Yukarıda bir arkadaş İtalya'da ki 2004 sezonunun şampiyonsuz tescillendiğini yazmış. Doğrudur. Sebebini bilmiyorum ama......
Birde şöyle bir durum var... "2005 ve 2006 yıllarında Juventus FC şampiyon olmuş fakat 2006 yazında patlayan Calciopoli skandalı nedeniyle takımın bu yıllardaki şampiyonlukları geri alınmıştır. 2004/05 sezonu şampiyonsuz tescillenmiş, 2005/06 sezonunun şampiyonluğu ise o sezon ligi 3. sırada bitiren FC Internazionale Milano takımına verilmiştir. Şampiyonluk unvanının o sezonu 2. bitiren Milan'a verilmemesinin sebebi, soruşturma sonunda Milan'ın da ceza almasıdır. (Juventus 2011 yılında davadan aklanmış, 2006'daki şampiyonluğunu geri istemiş ama İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) şampiyonluğun Inter'de kalacağına karar vermiştir.)"
Demek ki her şikede bir sonraki takıma şampiyonluk verilmeme gibi bir durum söz konusu değilmiş. Her dosyanın ve olayın kendince bir içeriği varmış.
Mükemmel haber.
Temiz olduğumuza göre kupamızın verilmemesi için hiçbir sebep yok.
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Herkese huzurlu ve mutlu kandiller.
Allah TS'umuzun haklarını mutlaka geri verdirecektir.
Dualarım be gece sizlerle ve TS'umuz ile
Sevgiler, saygılar yoldaşlarım
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Okudum ingilizcesini kararin. Cas aynen dendigi gibi genel olarak uefanin yaptirimi yok. Fenere zaten sikeden ceza verildi demis.
Tff nin verdigi avrupadan bir yil men cezasi yerel ligler icin degil bu yuzden yerel liglerle ilgili fenere bir ceza verilmemistir.
Tffnin ceza vermesi halinde trabzonsporun sampiyon ilan edilip edilmeyecegi tffye baglidir diyor. Tff tuzugune gore belli olur biz karisamayiz diyor.
Yani sike konusunda zaten bir tartisma yok. Fifanin yetkileri nelerdir bilmiyorum ama fenerin sampiyonlugu her turlu alirlar. Bize gelir mi yoksa o sene bos mu birakilir bilinmez.
123- Fenerbahcenin sampiyonlugu alinirsa ikinci olan trabzonspor karardan etkilenebilir. Bu karar sonucunda 2010 2011 sezonu sampiyonu Trabzonspor olabilir.
124- Ancaaak, bu sonuc kesin degil. Tamamen turkiyedeki yerel otoriteye bagli. Hicbir yasal yukumluluk sampiyonlugun fenerden alinmasi durumunda sampiyonlugu trabzona otomatik olarak gecirmiyor. Bu yukumluluk yoklugunda fenerden sampiyonlugun alinmasinin trabzona bir yarari yok. Hatta italyada bir sezon kupa birinciden alindi ama ikinciye verilmedi. Bu sebeple fenerin ceza almasi durumunda trabzonun durumu soru isareti.
125- bu maddeler isiginda cas trabzonsporun basvurusuna supheli yaklasiyor. Uefa da zaten yerel lige karisamiyor bu nedenle aslinda tum bu sorular da anlamsiz kaliyor.
130dan sonrasi da uefanin nasil ceza verdigi ve yerel lige meden karisamadigi falan.
FİFA nın ''şike'' sebebiyle küme düşürdüğü takım var mı ? Emsal olabilecek herhangi bir takım ? Mümkünse gariban takım olmasın şöyle güçlü takım olsun, son yıllarda hiç hatırlamıyorum. Son yılları geçtim ben Juventus hariç şikeden küme düşen takımda hatırlamıyorum, FİFA hiç öyle aksiyonlara girişti mi ? Biraz araştırdım bulamadım.
Luis Suarez in ısırığına ceza verir,
Messi küfür eder ceza verir,
Parası ödenmeyen futbolcu için kulüplere ceza verir, şike yapmış hakemleri futboldan uzaklaştırır (böyle birkaç örnek var)
Ama şike nedeniyle yerel federasyonlara doğrudan müdahale ederek şöyle keyfini çıkara çıkara küme düşürdüğü herhangi bir takım var mı ? Sadece 1(bir) örnek ? Varsa koyun şuraya biraz hukuki olarak inceleyelim, kendi yargılamamızı yapalım.
dünya tarihinde bizim kadar üsteleyen olmadı ki versin.
yada fifa ya şikeden dolayı böyle bir dosya gitmemiştir
ayrıca fb kadar şike takım yokki,örneği olsun.olursada bu ilk olacak heralde.bildiğim kadarıylada juveyi de kendi federasyonu düşürdü
Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
Hayallerimizi Satmadık'ya,,,
dünya tarihinde bizim kadar üsteleyen olmadı ki versin.
yada fifa ya şikeden dolayı böyle bir dosya gitmemiştir
ayrıca fb kadar şike takım yokki,örneği olsun.olursada bu ilk olacak heralde.bildiğim kadarıylada juveyi de kendi federasyonu düşürdü
Fifadan dusen olmadi cunku diger ulkelerdeki hukuk sistemi bizimki gibi degil. Adamlar kendi iclerinde dusurduler. Bizimki tam rezillik. Adamlar kim bilir neler konusuyodur kendi aralarinda.
CAS'ın Trabzonsporun davadaki yerini,taraf olup olmadığını,Fenerbahçenin ceza alıp almaması sonucu Trabzonspor'un etkilenme durumunu vs. yaptığı değerlendirmeler benim açımdan tam bir fiyaskodur.CAS'ın bu gerekçeli kararı sporun ve rekabetin ruhuna aykırıdır.Trabzonspor un etkilenen takım olup olmadığını tartışma konusu yapan bir gerekçeli karar beş para etmez benim değerlendirmeme göre...Sanki Fenerbahçe kendi kişisel şampiyonluk rekorunu kırmaya ve 82 puan alıp şampiyon olmaya mı çalışıyordu,bu şikeleri yaparken amacı yarıştığı rakibi olan Trabzonspor'un 1 gol de olsa üzerine geçebilmekti.Bu açıdan CAS kararı benim açımdan adaletli ve vicdanlı bir karar değildir...
CAS'ın Trabzonsporun davadaki yerini,taraf olup olmadığını,Fenerbahçenin ceza alıp almaması sonucu Trabzonspor'un etkilenme durumunu vs. yaptığı değerlendirmeler benim açımdan tam bir fiyaskodur.CAS'ın bu gerekçeli kararı sporun ve rekabetin ruhuna aykırıdır.Trabzonspor un etkilenen takım olup olmadığını tartışma konusu yapan bir gerekçeli karar beş para etmez benim değerlendirmeme göre...Sanki Fenerbahçe kendi kişisel şampiyonluk rekorunu kırmaya ve 82 puan alıp şampiyon olmaya mı çalışıyordu,bu şikeleri yaparken amacı yarıştığı rakibi olan Trabzonspor'un 1 gol de olsa üzerine geçebilmekti.Bu açıdan CAS kararı benim açımdan adaletli ve vicdanlı bir karar değildir...
Böyle bakarsan haklısın. Ama burada konu olan UEFA nın verdiği kararların bizi etkileyip etkilemediği. UEFA nın verdği cezaların hiçbiri bizi etkilemedi. Hatta şampiyonlar ligi ne gittik. Bir madde de yazan aynen şöyle;
UEFA ve tff ceza vermitir ama bu cezaların ulusal düzeyde etkisi yoktur.
Daha ince bir ayrıntı vereyim. Kararları açıklayan gazete spor sitesi ne haltsa. hiç dikkatiniz çektimi 105 de 114. paragrafa atlanıyor. 109 nerede avukatımız Nusret Yılmaz ın işaret ettiği neden bütün metin yok
Nihai değerlendirmemi orjinal tam metni görünce yapacağım zaten.Ama şuanda basında gördüğüm çeviriye göre yaptığım ilk değerlendirmede CAS bize tabiri caizse bir ara çok tepkimizi çeken bir manşetteki gibi,''Sen kimsin'' demiş?
Kardeş bak ingilizcem çok diye bir iddam yok ama anladığım şu uefa nın cezaları üstünden Trabzonspor un bir hak talebi olamaz. Zaten tff ile ilgili metinlerin orjinalleri yok.
Bence dert etmeye hic gerek yok. Mevzuyu uzatmaya calisiyorlar halen. Fifa acar semsiyeyi mevzu kapanır. Kume dusecekler bitti bu kadar. Nerelerini yirtarsalar yirtsinlar sureci uzatirlar sonucu degistiremezler. Hep ayni hikayeler yok uefaya tff ye bilmem kac milyon euroluk davalar acacakmislarda yok bilmem neymis. Birakacaklar o isleri. Neyse beklemeye devam nasilsa sonuc belli.
Okudum ingilizcesini kararin. Cas aynen dendigi gibi genel olarak uefanin yaptirimi yok. Fenere zaten sikeden ceza verildi demis.
Tff nin verdigi avrupadan bir yil men cezasi yerel ligler icin degil bu yuzden yerel liglerle ilgili fenere bir ceza verilmemistir.
Tffnin ceza vermesi halinde trabzonsporun sampiyon ilan edilip edilmeyecegi tffye baglidir diyor. Tff tuzugune gore belli olur biz karisamayiz diyor.
Yani sike konusunda zaten bir tartisma yok. Fifanin yetkileri nelerdir bilmiyorum ama fenerin sampiyonlugu her turlu alirlar. Bize gelir mi yoksa o sene bos mu birakilir bilinmez.
123- Fenerbahcenin sampiyonlugu alinirsa ikinci olan trabzonspor karardan etkilenebilir. Bu karar sonucunda 2010 2011 sezonu sampiyonu Trabzonspor olabilir.
124- Ancaaak, bu sonuc kesin degil. Tamamen turkiyedeki yerel otoriteye bagli. Hicbir yasal yukumluluk sampiyonlugun fenerden alinmasi durumunda sampiyonlugu trabzona otomatik olarak gecirmiyor. Bu yukumluluk yoklugunda fenerden sampiyonlugun alinmasinin trabzona bir yarari yok. Hatta italyada bir sezon kupa birinciden alindi ama ikinciye verilmedi. Bu sebeple fenerin ceza almasi durumunda trabzonun durumu soru isareti.
125- bu maddeler isiginda cas trabzonsporun basvurusuna supheli yaklasiyor. Uefa da zaten yerel lige karisamiyor bu nedenle aslinda tum bu sorular da anlamsiz kaliyor.
130dan sonrasi da uefanin nasil ceza verdigi ve yerel lige meden karisamadigi falan.
TFF ve kurulları taraflı olduğu için cezaları FIFA'nın vereceğini düşünürsek 123 gerçekleşecektir. Emeğin için teşekkür ederim.
Kardeş bak ingilizcem çok diye bir iddam yok ama anladığım şu uefa nın cezaları üstünden Trabzonspor un bir hak talebi olamaz. Zaten tff ile ilgili metinlerin orjinalleri yok.
Aynen öyle abi aslında bunu bizim avukatlarda biliyor ama maksat olayı yetkisi olan FIFA'ya taşıyabilmek ve yerel ligde cezaların verimesini sağlamak.
Yorum