böyle bir fenerasyona güven olmaz adamın bir dedıgı bır dıgerıne uymuyor böyle nereye kadar devam edecek merak edıyorum ılk bastan fb oıldugunu bılıyordukda bu kadarına taraf tutacagını zannetmıyordum.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
Daraltma
X
-
Olan Trabzonspor’a Olmuştur
Futbolda şike ortaya çıktığına ama hiçbir şeyi değiştiremediğine göre sonuca bakarak kanaatimizi kaydedebiliriz. En başından TFF’nin yargıya direndiğini söylemeliyiz. Değişen dünyaya ayak uydurmaya çalışan Türkiye’de yargı her alanda hukuk devletinin varlığını hissettirmek istiyor. Ancak TFF, “Ben işime bakarım. Hele yargı kararları için 2-3 yıl geçsin” demek istiyor. Adalet Bakanlığı’ndan soruşturma dosyalarını istemeyerek mahkemenin neticesini beklemeyi yeğliyor. Bu anlayış geçmişin devamı anlamına geliyor.
TFF Başkanı M. Ali Aydınlar, ya kendini (işini ve geleceğini) ya da futbolu düşünecekti. O, kendini ve işini düşündü. Gelecekte Fenerbahçe’ye başkan olmayı ve hastanelerini düşünerek şike yaptığı yargı kararlarıyla ortaya çıkan Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu tescil etti. Temiz futbol istemedi.
Buraya kadarı TFF ve Aydınlar ile ilgili olanlarıydı... Bunların karşısına dikilecek olan tek kulüp ve tek camia Trabzonspor’du. Ancak önceki akşam kendini bilmez Trabzonsporlu bir grup fanatiğin eyleminden vazife çıkaranlar sükuneti Trabzonspor’u kıskaca almakta buldu. Trabzonsporlular’ın yaptığı eylemler spor dünyasını korkuttu. Derin bir çatışmanın zuhurundan korkan güçler, Trabzonspor üzerine operasyon yaparak camiayı susturdu. Şayet Sadri Şener ve Nevzat Şakar gözaltında olmamış olsaydı, TFF 2. tescil kararını kolay alamazdı. Trabzonspor camiası her alanda TFF’nin karşısına çıkardı. Hak arayışı daha ilk geceden ve fütursuzca kendini gösterince Trabzonspor, bu işin en zararlısı çıktı.
Gelelim bundan sonra ne olacağına...
1- Kısa vadede,
a) Sadri Şener ve Nevzat Şakar muhtemelen bugün serbest kalır.
b) Savcı şayet takipsizlik verirse TFF verdiği tescil kararının altından kalkamaz. Trabzonspor’un şampiyonluğu gasp edilmiş sayılır.
c) Savcı şayet tutuklanmak üzere mahkemeye sevkederse ve hakim ister tutuklu ister tutuksuz yargılanma kararı verirse, TFF rahatlar. Trabzonspor camiası yargı kararına kesinlikle saygı duyar.
2- Uzun vadede,
a) 3 ay içinde iddianame hazırlanacak ve Fenerbahçe’nin gırtlağına kadar şikenin odağında olduğu iddianameye yansıyacaktır. Ancak bu saatten sonra şampiyonun değişmesi pek anlam ifade etmez. Fenerbahçe camiası da yatışmış olacaktır.
b) Türkiye Futbol Federasyonu Mahmut Özgener dönemindeki gibi bir fenerasyon federasyonudur. Ancak bu kez açık bir fenerasyon federasyonudur. Bu federasyon bu ligi taşıyamaz.
c) M. Ali Aydınlar ileride Fenerbahçe’nin başına rahatlıkla geçebilir. İstanbul’daki hastaneleri bundan sonra daha çok hasta alacak, daha çok kazandıracaktır. Aydınlar’ın içi rahat edebilir, vicdanı değil
Sonuç: Olan Trabzonspor’a olmuştur. Trabzonspor’un malesef alın teriyle ve kan akıtarak sahada kazandığı şampiyonluğa bir kez daha el konulmuştur. Hak gaspını Özgener federasyonu gizli yaparken, Aydınlar fenerasyonu aleni yapmıştır
Ali Öztürk-Günebakış Gazetesi........2011 yılında şike yoktur diyen namussuzdur...
Yorum
-
‘Fenerbahçe’nin ne günahı var’!..
Eğri oturup doğru konuşalım. Arkasında “kitlelerin desteği” olan kişilere kurallarını uygulamakta zorlanır hukuk...
Sadece bizde değil, Dünya’nın her yerinde.
Bırakın sıradan suçları, “milyonların gönlündekilerden bazıları” dünyanın en ağır suçlarını da işlemiş olsalar, binlerce kişinin ölümünden bile sorumlu olsalar, gün geliyor “salıverin şu adamı” cümlesi ile hukuka künde atıyor insan tabiatı.
Neden?
Kitlelere karşı durmak zor çünkü.
Hele Aziz Yıldırım gibi “teknik açıdan” mağduriyete uğramış, hiçbir yaptığını “kişisel çıkarı” için yapmamış ve arkasındaki milyonların öncüleri sokağa taşmış, sağlığı hapse elvermeyen bir “tutuklu” ise karşımızdaki...
Daha zor.
* * *
Hadi “empati” yapalım!
Ben, sokaklar çıldırmasına rağmen Aziz Yıldırım’ın davası sonuçlanana kadar hapiste çürümesini, hatta ölmesini istesem ne yapardım?
Evet... Hem hapiste kalsın “ibret olsun” istiyorum hem de kitlelerin galeyana gelmesinden çok, ama çok rahatsız oluyorum.
Ne yapardım?
Hemen ve çok acilen Fenerbahçe ile Aziz Yıldırım’ı “ayırmaya” çalışırdım!
Nasıl mı?.. İşte:
“Birisi asırlık çınar, diğeri yolunu şaşırmış kuruyan bir dal.
Başkan suç işlemişse, Fenerbahçe’nin ne günahı var?..
Yıldırım’ın tasarrufu Fenerbahçe’yi niye bağlasın canım!
Özel ve tüzel yani.
Bırakın Aziz Yıldırım’ın peşini, biz de tarihin akışına bırakalım davayı. Fenerbahçe şampiyonluğunu korusun. Kümede kalsın. Hem Fenerbahçe, hem herkes kazansın.
Ekonomi yani...
Netice mi?.. Yıllar sonra kim öle kim kala.
Hem size başkan mı yok be kardeşim!”
Fenerbahçe’ye başkan var da... Öyle hikaye yok!
Başkan suçluysa Fenerbahçe de suçlu.
Başkan içerdeyse, Fenerbahçe, Süper Lig’in dışında. Başkan şike yapmışsa, Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna elveda.
Karpuz tezgahı değil bu; seçmece yok.
Kulübün en yetkili organı Genel Kurul yetki vermiş. Gel bizi yönet demiş. Yetmemiş, “Betonu bırak, şampiyon yap” demiş.
“Ne yaparsan yap şampiyon yap”!
Aziz Yıldırım maç satın aldıysa çocuklarına miras kalsın diye mi aldı?
Ona buna para verdiyse, aile yatırımı mıydı?
Tansiyonu düzelsin diye mi baskı kurdu Federasyona?.. Şekeri düşsün diye mi “sürdü tarlaları”, böbreğindeki kist habis çıkmasın diye mi alengirli yollara saptı?
Kim alkışlamıyor veya eleştiriyordu o sırada?
Başkan ne yaptıysa, hepsinden Fenerbahçe faydalandı.
Yanlışsa, Başkan’la birlikte Fenerbahçe de bedel ödeyecek, yanacak şimdi.
Protesto edenlerin gözünde Başkan ile Fenerbahçe o kadar özdeş ki, Aziz Yıldırım’ın anayasal haklarını ihlal ve sağlık tehlikesine rağmen tutuklu olmasını Fenerbahçe’ye operasyon olarak değerlendiriyorlar.
Arkasındaki kitleden ve sokaktaki eylemlerden çekiniyorsanız dört senedir unutulan “tutuksuz yargılamanın esas olduğunu” hatırlayacak ve ancak suçu sabit olunca hapse atacaksınız.
Başkan’la Fenerbahçe’yi ayıralım “mühendisliğine” soyunursanız, suçlu diye içeri tıkılan Başkan, mağduriyetin ivmesiyle ve büyük kitlesiyle hiç hesaplanmayan etkilere neden olacak bilesiniz.
Hele hapisteyken yaşam tehlikesi gerçeğe dönüşürse.
ercan güvenArtık 7'yi istiyoruz.Şenol Güneş ve futbolcu kadrosuna güveniyoruz.Bizde taraftar olarak sizi sonuna kadar destekleyeceğiz.
Yorum
-
sağındakide Mahmut Özgener değilmi?İlk olarak 1967-06 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Böyle Bi Şerefsizden Ne Beklenir Ki
Yorum
-
Bunca olaydan sonra eğer Fenerbahçe küme düşürülmezse sezona Spor Toto Süper Lig'le ilişkilerimi gözden geçirerek başlayacağım. Türkiye'deki futbol endüstrisine ödediğim yıllık en az 1000 liranın (deplasmanlar, atkılar, formalar, vs.) bana bu hakkı verdiğini düşünüyorum. Yazılı ve görsel basında "marka değeri" ve "ekonomi"den bahsedenlere de buyrun bir müşterinin (endüstriyelleşen futbolda her birimiz birer müşteriyiz artık) bu konulardaki görüşleri. Kanunların uygulanmadığı bir ortamda neyin "marka değeri"nden bahsediyorsunuz?
Dipnot: Bu ileti suçlu bulunması halinde Trabzonspor'un da küme düşürülmesini savunan bir taraftarca gönderilmiştir.Acıyla büyüyor içimizdeki Trabzonsporluluk, kalbimizi en derinden yakmaya devam ediyor... Serhat ve Bünyamin Abiler'i, Mesut'u ve Mami'yi unutmayacağız...
Yorum
-
mecnun şöyle dememişmiydi:Trabzonspor dan 2 arkadaş geldi mertce oynayacağınızdan şüphemiz yok dediler bizde tabi ki mertce oynayacağız dedik...
mecnun şunu da diyebilirdi:Trabzonspor bize para teklif etti bizde hayır biz kabul etmiyoruz ama biz mertce oynayacağız dedik.
???facebook.com/bizeheryertrabzon
Şikebahçe düşsün ligtv alacağım =)
Yorum
-
ERMAN TOROĞLU :
FEDERASYON OLARAK HEP SOLDAN GİTTİ İLK DEFA SAĞDAN GİDECEKTİ BAKTIM GENE SOL TARAFTAN GİTMEYE BAŞLADI.!
Erman Toroğlu: ''Bana ne anlatıyorsunuz arkadaş?! Bu ülkede Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda canlı yayında kablolar kesildi. Maç kale arkasındaki tek kamerayla tamamlandı. İngiltere'de canlı yayında kablolar kesilse ne olur biliyor musunuz?''
ben bu erman toroğlunu dobra dobra konuştuğu için tebrik ediyorum.korkmadan yorum yapabilen nadir kişilerden....
Yorum
-
azizin solundaki de m.atalay değil mi?İlk olarak 1967-06 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Böyle Bi Şerefsizden Ne Beklenir Ki10-Abdülkadir Ömür
----------8---------
Yorum
-
Bende onu sorcaktim size..İlk olarak onuR AKYÜZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleazizin solundaki de m.atalay değil mi?''Nerden geldiğini bilmezsen, bulundugun yerden şikayetci olursun''
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

enteresan....1967. sayfada biz bizeyiz...
Yorum