Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    fifanin etik ve disiplin kurullarinin ne kadar bagimsiz isledigini blatter ve platini ihraclarinda göremediniz sanirim
    Ihrac etti de ne oldu? Dunya kupasi yine katarda duzenlenecek. Adaleti saglamis mi oldu? Yapanin yanina kar kaldi.yemisler blatteri

Sent from my VFD 700 using Tapatalk

Yorum

• İlk olarak A.Gökhan AKIN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      sonunda olacak şu bize siyasi baskı ile fifa başvurusu ya yaptırtmayacaklar ya da hikayeden başvurU yapacağız. Olacak olan bu
      Benim korkumda bu basvuru yapildigi an bu olay biter..basvuruyu bos bir dosyayla gecistiremezler zira hukuk kurulu saglam ve siyasi iradeye boyun egmeyecek iktidar yanlisi olmayan adamlardan olusuyor..bu isi bitirip bitirmemek yonetimin elinde..
      1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
      2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
      3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• İlk olarak ESER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Ihrac etti de ne oldu? Dunya kupasi yine katarda duzenlenecek. Adaleti saglamis mi oldu? Yapanin yanina kar kaldi.yemisler blatteri

onlarin yetkisi okadar

ülkenin günahi ne oradakiler harac yediyse, birkere verildi oraya

ve hayir yanlarina kar kalmadi, koca platini efsanesini söndü, blatterin bütün dünyada itibari bitti
        üstelik ceza mahkemelerine davalari daha yeni vardi...
        "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Katilmiyorum size uefanin astana kararlari oncesi mudahale yetkisi olmadigi uye fedarasyonlara cok defa dillendirilmisti kacar yonu vardi bu olaydan..fifanin ise yetkisi kurallari cok acik ve butun fedarasyonlara dogrudan mudahale yetkisi var..elimizde cas gibi bir kurumun kararida mevcut sikecilerin bu isden kurtulma siyrilma olayi yok yeter ki fifaya yapalim basvurumuzu..
          Bu isin lehimize sonuclanmasini her Trabzonsporlu gibi isterim . insallah olur da fifanin yetkileri oldugu gibi uefanin da vardi ve adamlar birsey yapmadi ki bu yuzden cas'ta hak ariyoruz. Herkes her kurum yetkilerini hak ve adaletten yana kullansaydi bu dunya herkese cennet olurdu oyle bir dunya yok malesef. Dun uefa nasil salaga yattiysa fifada yatar araya giren hatirli abilerin telkinleriyle.

Kendi kullanacagi spor kompleksine isim koyamayan ,dahasi bunu siyasi iradaye yalakalik yapmak icin firsata ceviren sayin yoneticilerimize de hooop orada dur artik denecektir. Tesisine isim veremeyen adamlarin siyaseti karsisina alip karamuratlik yapmayacagini da gun gibi ortada

Yorum

onlarin yetkisi okadar

ve hayir yanlarina kar kalmadi, koca platini efsanesini söndü, blatterin bütün dünyada itibari bitti
            Platinin itibarindan haksizliga ugrayan ulkeye ne? Benim hakkimi calinmis zokayim platininin itibarina. Bana ne ondan. Neyse cok yakinda goruruz bakalim platininin kankasi infantino ne kadar adaletliymis

Yorum

onlarin yetkisi okadar

Bu ulkenin gunahi ne argumanin bir benzerini de yillardir bize yediriyorlar... Efenim kisiler yuzunden camialari cezandirmayalim..

Ulke rusvetle kazanmissa o hakki elinden alir hakedene verirsin. Ulkenin gunahi ne demek nedir?gunahi yoneticilerinin rusvetle is kotarmasidir. Yetmez mi?

Yorum

Platinin itibarindan haksizliga ugrayan ulkeye ne? Benim hakkimi calinmis zokayim platininin itibarina. Bana ne ondan. Neyse cok yakinda goruruz bakalim platininin kankasi infantino ne kadar adaletliymis

platinin kankisi olsa ne yazar, ayni soumu yasayacaklar

dünyada her sey malesef düzeltilemiyor
                katar milyarlar o stadyumlara harciyor, zamaninda fark edilemedigi icin adalet bukadar saglanabiliyor.

İlk olarak ESER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bu ulkenin gunahi ne argumanin bir benzerini de yillardir bize yediriyorlar... Efenim kisiler yuzunden camialari cezandirmayalim..
                İlk olarak ESER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Ulke rusvetle kazanmissa o hakki elinden alir hakedene verirsin. Ulkenin gunahi ne demek nedir?gunahi yoneticilerinin rusvetle is kotarmasidir. Yetmez mi?

bizimki ödül

oradaki bir turnava

farki anlayamiyorsan harcadigimiz vakit ziyan
                En son selcuk tarafından düzenlendi; 24.12.2016, 20:56.

Ünal Karaman

Yorum

platinin kankisi olsa ne yazar, ayni soumu yasayacaklar

dünyada her sey malesef düzeltilemiyor
                  katar milyarlar o stadyumlara harciyor, zamaninda fark edilemedigi icin adalet bukadar saglanabiliyor.

bizimki ödül

oradaki bir turnava

farki anlayamiyorsan harcadigimiz vakit ziyan
                  Bilader iyisin hossun da su atarli kustah uslubunu bir kenara birak istersen. Uslubuna dikkat et , agzimizin tadi kacmasin.

Yorum

Bilader iyisin hossun da su atarli kustah uslubunu bir kenara birak istersen. Uslubuna dikkat et , agzimizin tadi kacmasin.

abi orada atarli küstah ne var

Ünal Karaman

Yorum

abi orada atarli küstah ne var
                      Belki ben bu konuda yazdiklarinda bir ima sezip gereksiz bir alinganlik yapmis da olabilirim ama genel olarak uslubu gereksiz agresif ve kirici buluyorum.

Bilgili birisin, bircok konuda veri degeri tasiyan iletiler paylasiyorsun ki forumdaki bircok kisi gibi ben de bu bilgilerden faydalaniyorum ,yanliz üslup yukarida dedigim gibi gereksiz agresif.

Neyse daha fazla kisisellesmesin mesele.

Fifa adinin karistigi onlarca skandalda temiz bir kurum olnadigini zaten kanitladi. Yani adalet bekledigimiz kurumun kendisi cürük. Yetkileri vardir,yaptirimlar da uygulayabilir gerekli gorurse dogrudur da oyle bir inanc var ki sanki bunun gerceklesmesi bankoymus ve fifa cezayi kesecekmis gibi. Yok oyle bir dünya diyorum. Kesmek isteseydi cezalari uefada keser,yunanistanda yaptigini Turkiyede de yapardi ama yapmadi adamlar. Fifanin yapacaginin garantisi mi var? Tamam eyvallah böyle bir olasilik var, diledigi takdirde fifa bu isi cözer ama asiri beklentilere girmenin bize yarardan cok zarari olur.

Yorum

• Eser abiye katılıyorum maalesef... bankoluk durum yok yani.. keşke olsa... yunanistan ve/veya italya'da ne olduysa aynısı Türkiye'de de olmalıydı
                        Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• davanın son durumu ne karar aşaması ne zaman bilgisi olan var mı?

Yorum

• Yunanistan'da, şike yaptıkları gerekçesiyle lige eksi puanla başlamaları kararlaştırılan Olympiakos Volou ve Kavala futbol takımları, spordan sorumlu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı profesyonel spor komisyonunun (EEA) kararıyla 4. Lig'e düşürüldü.

ıtalya
                            Skandalın ortaya çıkması[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu olayın ortaya çıkması büyük bir tesadüf eseri olmuştur. Polis bir mafyanın ilişkilerini, bağlantılarını araştırırken, telefon dinlemelerinde, hakem ayarlama işlerine de şahit olur. Daha sonra bu olayın yukarısına gidilerek Temiz Ayaklar Operasyonu adı verilen operasyonlar düzenlenmiş ve bu büyük skandal ortaya çıkartılmıştır.
                            Skandal ilk olarak Mayıs 2006'da İtalyan polisi tarafından kamuoyuna açıklandı ve başta son lig şampiyonu Juventus FC olmak üzere AC Milan, ACF Fiorentina ve SS Lazio'i de içeren bir şike organizasyonu olduğu iddia edildi.
                            Mahkeme süreci ve kararlar[değiştir | kaynağı değiştir]

14 Temmuz 2006 günü ilk karar açıklandı. Juventus, Fiorentina ve Lazio bir alt küme olan Serie B'ye düşürüldü. Tüm takımlar bir sonraki yıl önemli puanları silindi ve lige bu şekide başlamaları kararlaştırıldı. AC Milan lige kaldı ancak bu takımında bir sonraki yıl puanlarının silinmesine karar verildi.
                            Kulüplerin kararı bozmak üzere bir üst mahkemeye başvurması üzerine Temyiz Mahkemesi 25 Temmuz 2006 günü son kararını verdi. Son karara göre Fiorentina ve Lazio, Serie A'da kaldı. Bir sonraki sezon Fiorentina'dan 19 puan, Lazio'dan ise 11 puan düşülmesine karar verildi. Juventus'un bir alt kümeye düşmesi onandı ancak -30 puandan başlaması istenen ilk karar bozuldu ve -17 puanla 2006-2007 sezonuna başlaması kararı verildi. Zaten küme düşürülmeyen AC Milan'ının ise 15 puan silinmesi şeklindeki ilk karar bozuldu ve ceza 8 puana indirildi. Bu sayede AC Milan bir sonraki sezon ön eleme oynayarak da olsa UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını yakaladı.

PORTEKIZ VE POLONYA:

Portekiz'de 2003-2004 sezonunda yapılan ancak bir yıl sezon ortaya çıkarılan 'Altın Düdükler' skandalı nedeniyle birçok kulüp ve yöneticinin canı yandı. 2008'de şike yaptığı gerekçesiyle Boavista küme düşürüldü ve kulübe 180 bin euro para cezası kesildi. Hakemlere 2 maçta rüşvet verdiği belirlenen Porto Başkanı Jorge Nuno Pinto da Costa, 2 yıl men ve 10 bin euro cezaya çarptırıldı. Sezonu şampiyon tamamlamayı garantileyen Porto'nun 6 puanı silinirken, kulüp 150 bin euro para cezası aldı. Eski başkan Joao Loureiro, 4 yıl men cezasına çarptırıldı. Union de Lleria'nın rüşvete yeltenmekten 3 puanı silindi, kulüp başkanı Joao Bartolomeu'ya 1 yıl men ve 40 bin euro para cezası verildi.

* Şubat 2009'da Polonya Futbol Federasyonu, 2004-2005 sezonunda 5 maçta şike yaptığı tespit edilen 1. Lig takımlarından Bialystok'u küme düşürdü. Polonya'da 2003-204 sezonunda da 4 takım, şike yaptıkları gerekçesiyle 1. ligden ihraç edildi.

Beyler durmadan yunanıstan ıtalya ornegı verıyorsunuz ben portekız ve polonyayı da ekledım,kacırdıgınız nokta uefa tarafından dusurulmedı bu takımlar dırekt fedarasyonları tarafından dusuruldu cezalar yerel fedarasyonlar tarafından verıldı..uefa sadece tavsıye kararında bulundu yerel fedarasyonlara dusurulmesı yonunde ve adamlar buna uydular cunku lıglerıde ulke yonetımlerıde bızımkıler kadar kokusmus degıl hak hkuk adalet kavramlarına daha cok onem verıyorlar.uefanın kendı turnuvaları dısındakı takımlara ceza verme yetkısı de yok puan sılme yetkısıde yerel fedarasyonlara mudhala edemıyorlardı 2013 astana kararları oncesıne kadar artık bu yetkısı var uefanın ama 2013 oncesıne gerıye dogru yurutelemıyor bızım olay 2011..uefa ben turnuvama almayarak gereken cezayı verdım takımlara gerısı tff nın bılecegı ıs dıyerek ısın ıcınden sıyrılıyor.

Gel gelelım fıfaya ..fıfanın yerel fedarasyonlara dogrudan mudahale yetkısı var, bızım lıgımızde de dıkkat edersenız kluplerın puanlarının sılınmesı hep fıfa tarafından yapıldı en son ornek elazıg bu takımların puanları transfer paralarının odenmemesı nedenıyle sılındı ,sıkenın cezası ıse kume dusme bu acık bır sekılde yazıyor kurallarında ,bu kararı teblıg eder ulke fedrasyonuna oyle tavsıye kararı nıtelıgınde degıl 2013 oncesı uefa gıbı yaptırım gucu mevcut ve dusur der ha dusurmedınmı yıne kuralları geregı ulke fedarasyonlarına ceza verme yetkısı var hıcbır uluslararası turnuvaya katılmama cezası verır karar uygulanmadıgı surece..hukuk kurulumuzda bunu durmadan anlatıyor sonuc kacınılmaz..ısın bu kadar uzamasının nedenı bızım ulkemızdekı tff ve arkasında kı sıyası ıradenın trabzonspora karsı sıke yapan dıger kluplerı kollamasıdır..ondan surec bu kadar uzadı..ıtalya yunanıstan fedarasyonları bakanlıkları gereken cezayı kestı ısım bakmaksızın ondan orda olay 1 sene ıcınde cozuldu..asagıda fıfanın verdıgı cezaların orneklerı mevcut net bır sekılde yerel lıglere mudahale yetkısının oldugu acık..umarım aklınızda artık soru ısaretı kalmamıstır..

Dolayısıyla FIFA, 6 puan Serdar Gürler dosyası, 6 puan da Fabio Bilica'nın alacakları yüzünden toplam 12 puan silinmesi kararını verdi.
                            TFF 1. Lig'de 8. hafta sonunda 10 puanla 11.sırada yer alan Elazığspor puanın silinmesinin ardından -2 puanla son sırada yer aldı. FIFA ayrıca Adana Demirspor, Denizlispor, Manisaspor ve Mersin İdmanyurdu'nun da 3 puanlarının silinmesine karar vermişti.

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, olağanüstü kongrede alınan kararın ardından Endonezya'nın 2018 Dünya Kupası ve 2019'daki Asya Kupası elemelerinde yer alamayacağı belirtildi.Ayrıca, EndonezyaFutbol Federasyonu'nun gereken şartları yerine getiren kadar faaliyetlerinin askıya alındığı da ifade edildi. Açıklamada, FIFA'nın Asya Futbol Konfederasyonu ile anlaşmaya vardığı ve Endonezya'nın, Asya Kupası elemelerinde F Grubu'ndan ihraç edildiği de vurgulandı

FIFA'dan yapılan açıklamada, 2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde oynadığı Peru ve Şili karşılaşmalarında elverişli olmayan futbolcu oynattığı gerekçesiyle Bolivya Futbol Federasyonuna (FBF) ceza verildiği bildirildi.
                            Her iki müsabakanın da 3-0 rakiplerin lehine sayıldığı belirtilen açıklamada, FBF'nin de 12 bin İsviçre Frangı cezaya çarptırıldığı kaydedildi.
                            Bolivya, 1 Eylül'de Peru ve 6 Eylül'de Şili karşısında, daha önce Paraguay Milli Takımı forması giyen Nelson Cabrera'yı oynatması nedeniyle her iki maçtan da 3-0 hükmen yenik sayıldı.
                            Bu müsabakalarda Bolivya, Peru'yu 2-0 yenmiş, Şili ile 0-0 berabere kalmıştı.

FIFA, 2018 Dünya Kupası eleme maçlarına gelincik çiçeği sembolüyle çıkan İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler’e ceza verdi.

FIFA, Hong Kong liginde 2013 yılında oynanan bir maçta şike yaptığı gerekçesiyle Hırvat futbolcu Sasa Mus'a verilen ömür boyu men cezasını onadı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği(FIFA); Estonya, Litvanya, İsveç ve Çek Cumhuriyeti futbol federasyonlarının daha önce şike yaptığı tespit edilen 27 futbolcuya verdiği cezaları onadı.

FIFA Disiplin Kurulu Kocaelispor’a para cezası verdi. Yeşil siyahlılar borcunu ödemez ise amatör kümeye düşme cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Bunun gıbı yuzlerce ornek var..Elımızde kapı gıbı degıstırılemez CAS kararıda mevcut bu umıtsızlık nıye anlamıyorum..

En son gurur6134 tarafından düzenlendi; 25.12.2016, 17:02.
                            1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
                            2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
                            3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• Bu konu Trabzonspor taraftarı olarak bizlerin gündeminden tamamen düşmelidir.

Ben bu konu kadar Trabzonspor'a zarar veren bir konu daha hatırlamıyorum.

Biz bir tane şampiyonluğu düşünürken geriye kalan şampiyonlukların ve kupaların tamamı rakiplerimize gitti. Bizden ayrılan futbolcular şampiyonluklar, kupalar ve Avrupa'da zaferler elde etti.

Artık önümüze bakmalıyız.

Bu kapsamda sayın Başkan'ın Aziz Yıldırım'ı stat açılışına davet etmesini çok olumlu buluyorum. Aziz Yıldırım'ın davete cevabı da aynı derecede olumludur. (Davet ve buna verilen yanıtla ilgili bilgilerim medyadan öğrendiğim kadardır).

Yorum

• Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Şikebahçeyi kurtaran iki adam!!!!! Erdoğana sormak lazım Trabzonspor bu ülkenin takımı değilmi???
                                En son BlackPanther tarafından düzenlendi; 25.12.2016, 18:56.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X