Vicdanları ile tutkuları arasında sıkışıp kalan güruh Fenerbahçe
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
Daraltma
X
-
İlk olarak M. Fatih ALEMDAR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAkyazı başlığında 15temmuz yAzıyor millet. Gülüp geçtim.
Ama bu fikir harika dostum.
O başlıkta da paylaş lütfen.Sabır + Sabır + Sabır = 8, 9, 10, ...
İyi Hücum maç alır İyi Defans Şampiyon Yapar !!!
Yorum
-
İlk olarak Full HD tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBeklemek cok zor.Ne zaman karar cikar?"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Ünal Karaman
ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK
Yorum
-
İlk olarak HOPA'LI TS'Lİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCAS duruşması ne zaman sonuçlanacak yahu bilen var mı?1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.
Yorum
-
İlk olarak My tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleİddianamede gelişmeler şöyle anlatıldı; "Turanlı'nın akşam saatlerinde Adalı'nın şirketine gittiği ve burada futbolcuların şike yapmaları karşılığında transfer edilmesi konusunda anlaştıkları, bu buluşmanın ardından Turanlı'nın 2 futbolcuyu arayarak anlaştığını söylediği ve 2 milyonluk teklifi ilettiği ve Adalı'nın Soder One adlı bir yarış atını da Akın'a hediye edeceğini söylediği ve her iki futbolcunun da söz konusu transfer karşılığında karşılaşmanın Beşiktaş'ın lehine bitmesi için kupa maçında iyi oynamamalarını istediği tespit edildi."
Konumuz şike olmamasına rağmen meseleyi dallandırmanıza bir anlam veremedim.
Madem lafını açtınız, o zaman konuşalım. En başta kendimi tanıtayım.
Ben Vakfıkebirliyim, yerim yurdum bellidir. Şüphe duyan varsa tel.de de görüşürüm.
Ben şike davasını en başından beri takip eden, ilgili iddianameyi 5-6 defa okumuş bir Trabzonsporluyum.
Sadece şike iddianamesi değil, şike ilgili tüm bilgi ve belgeleri, gerekçeli kararları da okumuş biriyim.
Şike iddianamesi Türkiye'deki şike konusunu ayrıntıları ile ortaya çıkarmış değerli bir kaynaktır.
Buna kimsenin itirazı yoktur sanırım. Fakat şike iddianamesinin bazı eksiklerinin olduğunu da belirtmek lazım.
İddianamenin bazı bölümlerinde delil sunulmadan kişisel yorumlara dayalı suç isnat edildiği görülmektedir.
Şimdi lafı açıldığı için bunlardan birinin Serdar Adalı ve Tayfur Havutcu olduğunu söyleyebilirim.
Gazete haberi, hayal ürünü sözleri bırakalım. İddianamedeki savcının iddiaları üzerinden gidelim.
İddianame savcısı "Şike karşılığında transfer vaadinde bulunulan ancak gerçekte transferi düşünülmeyen futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın’ın transferlerinin gerçekleştirilmediği..." diyerek S.Adalı ve T.Havutcu'ya suç isnat etmiştir.
Savcı iddiasını menajer Y.Turanlı'nın İ.Akın ve İ.Alın ile yaptığı görüşmelere ve S. Adalı'nın Y.Turanlı ile buluşmasına dayandırmıştır.
Bu konuya ilişkin iddianamedeki deliller telefon tapeleri ve fiziki takip tutanaklarından ibarettir.
Tapelerin %95'i Y.Turanlı'nın İ.Akın ve İ.Alın ile yaptığı görüşmelerden oluşmaktadır.
Tapelerde en dikkat çeken kısım, Y.Turanlı'nın futbolculara "Transfer işi tamam, maçta sıkmayın, relax" dediği kısımlardır.
Fiziki takip tutanaklarının en önemlisi ise S.Adalı ve Y.Turanlı'nın İstanbul'da buluştuğunun tespit edilmesidir.
Bu konuya ilişkin deliller bundan ibarettir. İddianamede bu konuya ilişkin başkaca bir delil konulmamıştır.
Ben araştırdım, sizler de araştırabilirsiniz. Ama bilmeyen arkadaşlarımız için söyleyeyim.
İddianamede Y.Turanlı ve S.Adalı arasında "Şike ve Maç Satma" içerikli bir görüşme yapıldığına dair tape yok.
Böyle bir konuda pazarlık yaptıklarına dair de bir delil (Belge, Tape) yok.
Tapelerde yalnızca S.Adalı ve Y.Turanlı arasında futbolcu transferi için bir görüşme yapıldığına dair deliller var.
Fakat bu transfer görüşmeleri İ.B.B - Beşiktaş Kupa Finalinden önce yapılmıştır.
Bu konuda "Şahsi" kanaatim; iddianamede S.Adalı ve T.Havutcu'nun şike yaptığına dair yeterli delil olmadığı yönündedir.
Şimdi böyle düşünmeme sebep olan şeyleri tek tek yazayım.
1. Tapelerde S.Adalı ve T.Havutcu'nun menajer Y.Turanlı'dan "Futbolcular maçta sıkmasın." diye bir talebi olmamıştır.
2. Tapelerde "Maçta sıkmayın, relax" gibi ifadeleri Y.Turanlı "Şahsi" olarak kendisi kullanmıştır.
3. Tapelerde S.Adalı'nın "Nerede görüşelim?" demesi dışında bir telefon konuşması yoktur.
3. Tapelerdeki bazı telefon konuşmaları ve mesajlar (Örnekler Aşağıdadır.)
(NOT: Bu mesajdaki yorumlar ''CEZA YARGILAMASI'' açısından bakılarak yapılmıştır. Sportif yargılamada durum çok farklıdır. Okurken bu farkı gözetmenizi rica ediyorum.)En son Mehmet BAŞ tarafından düzenlendi; 15.12.2016, 19:09.
Yorum
-
04.05.2011 günü Y.Turanlı'yı, T.Havutçu'nun aradığı görüşme;
Tayfur: "Bu Akın ile İskender’i, ben söyledim şimdi, onu kesinlikle şey yapmak istiyorlar ikisini",
Yusuf: "Almak istiyorlar",
Tayfur: "Kesin yani hani, şimdi bu maçla falan alakası yok yani onun için, İ.Akın’ı ben istiyorum yani"
04.05.2011 günü İ.Alın'ı, Y.Turanlı'nın aradığı görüşme:
Yusuf: "Hoca aradı beni, Tayfur, ismini de, saat önce yönetime söylemiş bu adamı kesinlikle istiyorum diye, çocuklarla konuş dedi fikirleri ne dedi ben yalandan arıyorum seni tamam mı, sakın dedi bu maçla alakalı falan değil sakın dedi kimsenin aklına öyle bir şey gelmesin dedi"
İskender: "Şartları uygun olursa gideriz"
04.05.2011 günü İ. Akın’ı, Y.Turanlı’nın aradığı görüşme:
Yusuf: “Hoca aradı beni Tayfur hoca, yönetimle konuşmuş, seninle İskender’in ismini vermiş, kesinlikle istiyorum diye tamam mı, yönetimde sen istiyorsan alacağız o zaman demiş yanlız dedi sakın dedi ben dedi bu maçla alakalı falan filan dedi aramıyorum benim dedi tarzımı biliyorsun biz seninle bu konuyu daha önceden konuşmuştuk dedi yani anladın mı sakın dedi öyle birşey aklınıza gelmesin dedi, ne düşünürler dedi gelmekle ilgili bende sana bi sorayım dedim yani herhalde şartlar oluşursa her türlü geliriz yani doğru mu ”,
İbrahim: “Sen biliyorsun Beşiktaş’a yani yarım kalan bir şeyim var dedim ya sana”,
Yusuf: “Okey söylüyorum ben o zaman”
Şimdi bu tapelere bakıp Tayfur'a "Şike Yapmıştır." diyebiliyor musunuz? Ben diyemiyorum.
S.Adalı'nın ise "Nerede buluşalım?" dediği tek bir tapesi var. Bu adama neye dayanarak şike yaptı diyeceğiz?
Ortada herhangi bir delil, herhangi bir kanıt yok...
(NOT: Bu mesajdaki yorumlar ''CEZA YARGILAMASI'' açısından bakılarak yapılmıştır. Sportif yargılamada durum çok farklıdır. Okurken bu farkı gözetmenizi rica ediyorum.)En son Mehmet BAŞ tarafından düzenlendi; 15.12.2016, 19:10.
Yorum
-
09.05.2011 günü Y.Turanlı'nın , İ.Alın'ı aradığı görüşme: Yusuf: "Şişko… Anlaştım… Totel 1 buçuk trilyon tamam mı, tamam yani bitti yani",
İskender: "Tamam tamam İbo, İbo’da tamam dedi benimki"
09.05.2011 günü Y.Turanlı'yı , İ.Akın'ın aradığı görüşme:
İbrahim: "Şey Yusuf abi Kupayı alırsak ne olacak",
Yusuf: "Seninle bir alakası olmasın önemi yok yani anladın mı",
09.05.2011 günü İ.Akın’a, Y.Turanlı'nın gönderdiği mesajda; "2 mılyon euro vercekler. 1 mılyon euro garantı mac bası felan 2 mıluon euro olcak her turlu verıcem dıo"yazdığı,
09.05.2011 günü İbrahim Akın’a, Y. Turanlı'nın gönderdiği mesajda: "kesınlıkle evet dıorum hayırlı olsun dıolarhersey super.Adalı benım oglum dıo
" yazdığı,
09.05.2011 günü Y.Turanlı'nın , İ.Alın'a gönderdiği mesajda; "ok dımı relax ve rahatsın mactagerek yok yenı yer onemlı bızım ıcın oralar gerıde kaldı
" yazdığı
09.05.2011 günü Y.Turanlı'nın , İ.Alın'a gönderdiği mesajda; "oyle bisey yok) garanti yaparim ben isimi
)" yazdığı,
09.05.2011 günü Y.Turanlı'nın , İ.Alın'a gönderdiği mesajda; "ya yapma ya adamlar gelcek sımdı yanıma konusmaya ben rahat olun dıcem" yazdığı,
En son Mehmet BAŞ tarafından düzenlendi; 15.12.2016, 16:48.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum