http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...D=18600#Icerik
Kamuoyuna açıklama
"UEFA; Türkiye’de 2010-2011 sezonunda şike yapıldığını tespit ederek, şike yapan kulüpleri UEFA turnuvalarına katılmaktan men etmiştir. Öte yandan, şike yapan kulüplere ligimizde TFF tarafından hala ceza verilmemiştir. Bu nedenle, Kulübümüz UEFA ve FIFA’ya müracaatta bulunmuştur. UEFA yargılama kurulları, Türkiye liginde doğrudan ceza vermeye yetkili olmadıklarını ifade etmişlerdir.
UEFA Temyiz Kurulu’nun yetkisizlik kararına karşı; Kulübümüz 17.12.2015 tarihinde İsviçre’de bulunan Spor Tahkim Mahkemesi’ne ön itirazda bulunmuş olup takip eden aşamalarda da gereği aynı kararlılıkla yapılmaya devam edecektir
Haydi CAS
Bizi bir daha tarih beklemek zorunda bırakıp CAS'tırma
2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Arkadaslar iki konu hakkinda yorum yapmak istiyorum.
Birincisi CAS ile ilgili.
Yanlisim varsa duzeltin, ancak CAS UEFA'nin kararini ancak usul yonunden inceleyebilir. CAS, UEFA'nin yetkim yok dedigi hususlarda yetkin var diyerek, bu konuda karar vermek uzere UEFA'ya topu geri gonderebilir. Ya da dogrudur yetkisi yok diyip konuyu kapatabilir. Geri gonderirse UEFA o karara gore geregini yapmak zorunda. Yoksa bize FIFA kapisi aciliyor. Zaten bu noktada FIFA'nin yetkili oldugu ve federasyonlara ceza kesebildigini biliyoruz. O nedenle hukuki anlamda bu sureci gecirmemiz gerekiyor. Kisacasi CAS UEFA yanlis karar vermissin, Fenerbahce kume dusurulecektir diyemez... Yanlisim varsa bilgi sahibi arkadaslar duzeltsin lutfen.
Ikincisi ise Sn. Usta'nin hukuk yolunun kapandigi nokta ile ilgili soyledikleriyle ilgili.
Bizim icin o sezonun sampiyonu, hukuk yollari tukendiginde ve aleyhimize sonuclansa bile (Allah Korusun), Trabzonspor'dur diyerek hem kamuoyuna hem taraftarimiza cok guzel mesaj vermistir.
Artik yonetim hukusal anlamda varini yogunu ortaya koymalidir.
Ve tez zamanda mevcut "hukuk direktorumuzle" yollarini ayirmalidir.
Kendi isinde hata yapmis, ilave olarak karsi tarafla calismis kimseye bizim mucadelemizde yer yoktur... Umarim yonetim bu konuda kararini geciktirmez.
Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
You'll Never Walk Alone... https://twitter.com/UgurBerkin
Şike savunması için CAS TFF'den ilgili maçların kasetlerini, tüm bilgi ve belgeleri istediğinde TFF ve UEFA beraber hile yaparak eksik belge gondermislerdi. Hatta CAS gerekçeli kararında buna atıf yapmıştı diye hatırlıyorum.
Bu konu da dile getirilmeli, CAS'ın eksik belgelerle kandırıldığı hatırlatılması lazım diye düşünüyorum.
Arkadaslar iki konu hakkinda yorum yapmak istiyorum.
Birincisi CAS ile ilgili.
Yanlisim varsa duzeltin, ancak CAS UEFA'nin kararini ancak usul yonunden inceleyebilir. CAS, UEFA'nin yetkim yok dedigi hususlarda yetkin var diyerek, bu konuda karar vermek uzere UEFA'ya topu geri gonderebilir. Ya da dogrudur yetkisi yok diyip konuyu kapatabilir. Geri gonderirse UEFA o karara gore geregini yapmak zorunda. Yoksa bize FIFA kapisi aciliyor. Zaten bu noktada FIFA'nin yetkili oldugu ve federasyonlara ceza kesebildigini biliyoruz. O nedenle hukuki anlamda bu sureci gecirmemiz gerekiyor. Kisacasi CAS UEFA yanlis karar vermissin, Fenerbahce kume dusurulecektir diyemez... Yanlisim varsa bilgi sahibi arkadaslar duzeltsin lutfen.
Ikincisi ise Sn. Usta'nin hukuk yolunun kapandigi nokta ile ilgili soyledikleriyle ilgili.
Bizim icin o sezonun sampiyonu, hukuk yollari tukendiginde ve aleyhimize sonuclansa bile (Allah Korusun), Trabzonspor'dur diyerek hem kamuoyuna hem taraftarimiza cok guzel mesaj vermistir.
Artik yonetim hukusal anlamda varini yogunu ortaya koymalidir.
Ve tez zamanda mevcut "hukuk direktorumuzle" yollarini ayirmalidir.
Kendi isinde hata yapmis, ilave olarak karsi tarafla calismis kimseye bizim mucadelemizde yer yoktur... Umarim yonetim bu konuda kararini geciktirmez.
ifm usule bakar
cas tam yetkili spor mahkemesidir
ama normalde bir karar vermeden tüm yasal yollarin kullanilmis olmasina deger veriyor
cünkü bu dalda anayasa mahkemesi gibi, verdigi kararin sadece usulen bozuima sansi var, ifm tarafindan.
Bu Fifa , cas ne kadar daha gider zaman olarak? Ölmeden görürüz İnşAllah.
simdi cas
birde sansini fifada dene derse, fifa savcisinin yeni raporu
icra kurulunun toplanip karar vermesi
karara göre biz veya sikecilerin fifa tahkim kuruluna itirazi
yine onlarin kararina göre biz veya sikecilerin cas a itirazi ve en son olarak ifm de usule karsi itiraz derken en az 2 yili bulur
En son selcuk tarafından düzenlendi; 18.12.2015, 10:45.
"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
ifm usule bakar
cas tam yetkili spor mahkemesidir
ama normalde bir karar vermeden tüm yasal yollarin kullanilmis olmasina deger veriyor
cünkü bu dalda anayasa mahkemesi gibi, verdigi kararin sadece usulen bozuima sansi var, ifm tarafindan.
simdi cas
birde sansini fifada dene derse, fifa savcisinin yeni raporu
icra kurulunun toplanip karar vermesi
karara göre biz veya sikecilerin fifa tahkim kuruluna itirazi
yine onlarin kararina göre biz veya sikecilerin cas a itirazi ve en son olarak ifm de usule karsi itiraz derken en az 2 yili bulur
Her şeyi bir kenara bırakıp, davada kendinizi karşı tarafa koyun. Trabzonspor elindeki sonuçlarla CAS'a başvurduğunda korkar mıydınız korkmaz mıydınız? Bence gerçekten korkardınız. Zaten internette çeşitli ortamlarda "siz ağlayın kupa kupa diye" , "sapını alırsınız" diye yazıp durmalarının sebebi bu. Bu tarz, içlerinde hissettikleri tedirginliğin öfke ve bazen de dalga geçme şeklinde dışa vurumu. Bu sebeple doğru analizler yapıp umudu elden bırakmamak gerek.
CAS kendi kararında UEFA'ya "yahu bu adamlara az ceza vermişsiniz" demiş bir mahkeme. Dolayısıyla orada elimiz güçlü hala, bizim hakkımızda verdikleri kararları unutacak, dosyaları çöpe atacak değiller. Ayrıca bu dava küçümsenmemeli. Türkiye 4-5 takım ile UEFA turnuvalarında temsil edilen, 70 milyon üzerinde nüfusu olan, Avrupa Şampiyonası-Dünya Kupası gibi turnuvaların elemelerine diğer ülkelerle birlikte favorilerden birisi olarak katılan bir ülke. Dolayısıyla üzerinde konuştuğumuz bu dava Avrupa'nın en büyük sportif hak arayışı konumunda.
CAS da iyi biliyor ki bu ateş üfleyerek sönmez. Yönetime düşen bu işi kendi tabirleriyle "1. sınıf" şekilde takip etmek. fb hakkında söyledikleri de gayet iyiydi. Bizim düşmanlık ile kaybedecek vaktimiz yok. Medeni bir şekilde hukuk mücadelemize devam etmemize kimse karışamayacağı gibi, bu bizim bir itibar meselemizdir. Her şeye bağırıp çağıran değil, durup düşünen, sakin bir şekilde akılcı cevaplar veren, kontrollü güce ihtiyacımız var.
Usta bu mesajı şu ana kadar çok iyi verdi. Eğer söylediği şekilde bu işi sıkı takip ederse, olumlu sonuç almamızın önünde hiçbir engel yok.
"Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."
Yorum