Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Biz Sanal ve Kötüler

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Halit M. MOLLASALİHOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Forumumuzun genel kaideleri, gelenekleri ve yazılı kuralları var.
    Bunlara uyamayan arkadaşlarımızı maalesef uzaklaştırmak zorunda kalıyoruz.
    Burada mesaj sayısı belli bir yere kadar kriter olabilir ama iş "adalet" çizgisini zorlarsa isterse 1milyon mesajı olsun fark etmez.

Çakır ve Hoş'un uğrama konusunda bildiğim kadarı ile bir engellemeye tabi değiller.
    Diledikleri zaman girebilir, okuyabilir, yazabilirler.
    Girmedikleri zaman da kurumsal olarak BMN kendilerini buna mecbur edemez.
    Zaten böyle bir şeye ihtiyacımız da tarihin hiç bir döneminde olmadı çok şükür.
    Söz seçiminiz konusunda arkadaşlarımız fazla hasasiyet göstermiş olabilirler
    ama bu dönemde o kadar çok taruza uğradık ki onları da çok iyi anlayabiliyorum. Umarım siz de anlayış gösterirsiniz.

Siteye yapılan saldırılar konusu ise bir başka gayya kuyusu.
    Bu hususta çok fazla şey söylemek istemiyorum. Zira bunu yapanlar maalesef çok uzağımızda değiller...
    Lakin hakkımı helal etmiyorum kendilerine.
    Er ya da geç ödeyecekler yol açtıkları tahribatın bedelini.
    Tesekkürler aciklamalariniz için. Bu sorulari sorma nedenim kismen bunlari duymamiz, görmemiz ama nedenlerini bilmememiz bir de gercekten burda cogunluk olarak bu konular hakkinda fazla fikir sahibi olmadigimizdan dolayiydi, buna siradan yanlissa, normal deyin artik neyse, ben öyle düsünüyorum, üyelerin cogunlugu ne olup bittigini bile bilmiyor, merak edenin de iste gördügümüz gibi cevap bulmasi zor, ya söylenmek istenmez, ya üstü kapali söylenir, ya da diger sahislardan sorulmasi istenilir, yine hicbir seyden haberimiz olmaz yani sonuc itibariyle hicbir sey ögrenmiyoruz, ama neyse benim haddime degil sanirim. Asil merak ettigim UEFA ile ilgili sorum, beni ilgilendiren o, cünkü katilmak istiyorum, bir sey yapmak istiyorum.

Yorum

• İlk olarak Kader KORELİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Tesekkürler aciklamalariniz için. Bu sorulari sorma nedenim kismen bunlari duymamiz, görmemiz ama nedenlerini bilmememiz bir de gercekten burda cogunluk olarak bu konular hakkinda fazla fikir sahibi olmadigimizdan dolayiydi, buna siradan yanlissa, normal deyin artik neyse, ben öyle düsünüyorum, üyelerin cogunlugu ne olup bittigini bile bilmiyor, merak edenin de iste gördügümüz gibi cevap bulmasi zor, ya söylenmek istenmez, ya üstü kapali söylenir, ya da diger sahislardan sorulmasi istenilir, yine hicbir seyden haberimiz olmaz yani sonuc itibariyle hicbir sey ögrenmiyoruz, ama neyse benim haddime degil sanirim. Asil merak ettigim UEFA ile ilgili sorum, beni ilgilendiren o, cünkü katilmak istiyorum, bir sey yapmak istiyorum.
      UEFA'nın önünde eylem çok ciddi bir konu. Bu konudaki planlar rafa kaldırılmış olabilir, çünkü dillendirildiğinde bütün yapılan işlerin çöpe gidebileceği bilgisi geldi. UEFA asla böyle şeylere müsade etmiyor bildiğim kadarıyla. Geçmişte başka girişimler olmuş bu tarz, ters tepmiş. Kaş yaparken gözümüzü oymayalım.
      En son Gökçebey tarafından düzenlendi; 26.09.2012, 08:23.
      hepsi bu kadardır; adı yaşamak...

Yorum

• Merhabalar.

2006 yılında katıldım BMN'ye, 2007 yılında İstanbul İl Temsilcisi, 2008 yılında da İl Temsilciliğinin yanında Forum Yöneticisi görevine getirildim. Dolayısıyla 2007 yılından 2012 yılına kadar BMN'nin düzenlediği her organizasyonun içinde varım

Hayatı boyunca hiçbir organizasyonumuza katılmayan adam çıkmış "BMN organizasyonlardan 50 bin dolar götürdü" diyor. Tüh ALLAH belanı versin!! İnsanda ALLAH'tan korkma yok, kuldan utanma yok. Yukarıda belirttiğim tarihler arasında ki bütün organizasyon ücretlerini ben topladım. Bunu BMN'deki kardeşlerim de bilir, sonradan yola çıktıklarını yolda bulduklarına değiştirenler de bilir. Bir organizasyon olsun ki cebimizden para koymayalım; mümkün değil. Şimdi yukarıdaki iftirayı atan şahıs bunu ispatlayamazsa ŞEREFSİZDİR!! Hodri Meydan! Eskiden burada İl Temsilcisi Forum Yöneticisi olan kişilere sorsunlar. Gerçi onlar doğruyu konuşmaktansa susmayı tercih ederler yaa, neyse!

Neymiş "BMN neden protestolara katılmıyor"muş. Ee hani biz sanaldık, hani biz yalandık. BMN'yi eleştir, yerden yere vur, daha sonra evden topladığın 3-4 kişiyle Taksim'e çık. Ondan sonra "Nerde BMN?" Yok yaa! Sen BMN'nin hangi organizasyonuna katıldın? Biz yapınca "Sanal Yalan" Siz yapınca "Nerde BMN" hayatınız boyunca BMN'yi eleştirmek için harcadığınız zamanı camia için yararlı işlere harcasaydınız şimdi çağ atlamıştınız. BMN "Sanal ve Kötü" dediniz yemedi. Şimdi "BMN kahvaltı organizasyonlarından 50 bin dolar götürdü" dediniz, o da tutmadı. Sıradakini bekliyoruz.

BMN'yi adları gibi bilen ama bunca iftiraya şerefsizliğe rağmen tek bir kelime etmeyen BMN'nin bağrından çıkan büyüklerimize abilerime de benden selam olsun.

"Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır" (Hz Ali)
        ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
        "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• Gün içinde Trabzonsporluların peşinden gitmemesi gereken insanlar örneğine bir kaç ilavem daha olacak...
          Trabzonspor √
          Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
          İki Renk ve Asalet √
          BordoMavi.Net √

Yorum

• Eleştiriler yapılabilir tabi ki.... Hakaret içermedikten sonra....

Ama organizasyonlardan para yeniyor lafları hem ayıp hem de çok komik kaçıyor......

Ya toplanan para 3-5 bin lira bir para hepsini yesen ne olucak ki..... Kaldıki insanların kendi elleriyle taşıdıkları dolapları , malzemeleri görmüyorlar mı...

Bir kaç kitap organizasyonuna fiilen katılan birisi olarak diyorum ki "bu işlerden para yeniyor "diyenler büyük vebal altına giriyorlar.....
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Sabah sabah iyi güldüm valla.....

" Bmn kahvaltılarında binlerce dolar götürülüyormuş....."

Valla bugüne kadar katıldığım kahvaltılarda özellikle sınırsız çay verilen kahvaltılarda bolca çay götürüldüğü hatta çay kazanını tamamen bitirdiğimiz çok olmuştur ama hiç dolar götürüldüğüne şahit olmamıştım.....

bunuda öğrenmiş olduk.....

yalnız hangi arada götürdüklerini merak ediyorum arkadaşların......

şaka bir yana arada sırada takışmalarımız olsada benim hiç bir arkadaşım ve abim böyle şeylere tenezzül edecek insanlar değildir....

kendim gibi güvenirim onlara da.....
              Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Ahmet abiye, Metin abiye ve Ender abiye açıklamaları için binlerce teşekkür ederim...

99 yılında 16 yaşında yola çıktığım abilerim yine yine yine bizi zerre süpheye düşürmeden ve büyük bir sabırla açıkladılar gerçekleri...

13 yıllık bir emeği, 13 yıllık bir oluşumu ve 13 yıllık kardeş üyeleri bölmek adına yapılan bu iftiraların gerçek dışı olduğu ortaya çıkmıştır...

Yazıklar olsun ki, bunu bildiği halde susanlara ve görmezden gelenlere...

13 yıldır zevkle zaman harcadığım bu oluşumun en başta üyelerine sonra da görevlilerine sonsuz teşekkür ederim...

Bu takayı fırtınalı denizlerde ayakta tutmaya devam edeceğim...

Sevgiler...
                “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                Malik bin Dinar

Yorum

• BMN de eski üyelerden biri olarak bi kaç şey yazmamız gerekir.
                  Konudan iki gün kadar önce haberdar oldum.
                  Böyle şeyler canımı sıkıyor.
                  Birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tartışılan şeylere bakın.
                  Yıl 2012 .
                  İletişim çağındayız. Dumanla haberleşmiyoruz .
                  Rahatsızlık duyulan bir olay varsa bire bir muhatapına telefon açıp ulaşmak çok kolaydır.
                  Başkalarından duyulan şeyleri kesin doğru gibi kabul edip o sözler üzerinden yorumlar yapıp insanları yanlış yönlendirmekte etik değildir. (bu genel anlamda böyledir. bu konu için demiyorum)
                  BMN de eski bir yönetici olarak şu para yeniyor sözüne bir şeyler demeden geçemeyeceğim.
                  İsmi lazım değil ben çok yönetici gördüm gelmeyenlerin hesaplarını cebinden ödemek zorunda kalan..

Ayrıca, herkes her konuda aynı fikirde olamayabilir.
                  BMN de bir üye bir şey dediğinde o BMN yi bağlamaz.
                  Bu durum her oluşum için geçerlidir. Her oluşum ana sayfasıdan kendi fikrini gösterir.
                  Falancı şunu dedi diyip o oluşumun fikriymiş gibi lafı ortalarda dolandırmak yanlış.

Bu konularda diyecek o kadar çok şey var ki.
                  Ama gerek yok. Çünkü bu şekilde çözüm yok.
                  Bu işlerin gerçekten çözülmesi isteniyorsa ikili iletişimle gerçekleşebilir.
                  o şöyle dedi bu böyle dedi diyerek değil.
                  Tüm oluşumları temsilen insanlar bir araya gelecek. gelebilmeli.
                  Orada herkes fikrini söylemeli.

Ben bekliyorum.
                  Birisi çıkıp tarih ve saat versin.
                  Herkes orada olsun sıkıntılar konuşulsun. Bunu her kim yaparsa helal olsun diyelim. Oraya geleni ve gelmeyenide ona göre değerlendirelim.
                  Yazı ile insan ifade edemiyor kendini. ruh katamıyor cümlelere. ve bu da çoğu zaman yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebiliyor.
                  2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                  Gerçek budur. ☆

Yorum

• Son dönemlerde aktif taraftarlığı bıraksam da 12-13 yıldır tanıdığım Bmn yöneticilerinin nasıl insanlar olduklarını gayet iyi biliyorum.

Bmn'nin klüpten sebebi ne olursa olsun ''para almama'' prensibi son derece doğrudur. İçinde para karşılığı yapılmış eylem,organizasyon varsa zaten hep uzak durmuşumdur.

İlk duyduğumda cumartesi eylemlerine katılmayı ben de düşünüyordum. Ama dedim ya son dönemlerde aktif taraftarlığı bıraktım. Bundan sonra parayla organize edilmiş eylem,organizasyon vs hiç bir işte de olmam.

Sanalda insanları tanımak çok zor, ancak 12-13 yıldır tanıdığım insanların bunca emeğine rağmen söylenen şeyler, en hafif tabirle ''ayıp ediliyor''.

Trabzonspor için elini taşın altına sokan herkes benim için son derece değerli ve önemlidir. Böylesine fedakar insanları küstürmemek gerek.
                    Şampiyonluk süreci devam ed(em)iyor..!

vectra29

https://twitter.com/caglarts

Yorum

• Burçak, yine benzer bir dönemde aynı durumlar yaşandı, İstanbul'dan bir arkadaş çıktı şunu dedi: 2 Ağustos günü herkesin katılacağı bir iftar yapalım, herkes eteğindeki taşı döksün, lafsa laf, yumruksa yumruk, bitsin bu işler. Herkesten katılım için yanıt bekliyorum.

Sonra şu oldu, BMN biz geleceğiz dedi, sanırım sadece BMN geleceğiz dedi ki, iftar miftar olmadı.

Bu zerzavatlar bunları kimsenin yüzüne söyleyemiyor. Kuyuya bir taş atıyor, elinde taş bekleyen çakallar başlıyorlar taşlamaya. Neyin ne olduğunu bilmeden, anlamadan. Çünkü mesele BMN'ye vurmak, iftira da olsa yalan da olsa kaynak, vurmak.

Bu sefer bizim de sabrımız taştı ama. Yok artık öyle, BMN'ye saldırılırken görmezden gelip, BMN cevap verince etmeyin hepimiz kardeşiz sözleri. Bunu genel olarak söylüyorum.

Şimdi kıçını kaynak olarak kullananlar ve onların iftiralarına balıklama atlayıp vurmaya çalışanlar düşünsün.
                      hepsi bu kadardır; adı yaşamak...

Yorum

• Zaten işin özünde şu var.

BMN sabır ediyor "susuyor" ve birileri "bak BMN sustu, cevap veremiyor" diyor...
                        BMN yeter diyor "açıklıyor" ve o aynı birileri "bak BMN yine kendini ön plana çıkarma çabasında" diyor...

Sussan kabahat, susmasan kabahat.

Ama bu sefer harbi YETTİ ve her şey açıklandı.

Bundan snr BMN'ye sıcak bakmayanlar sadece kendi işine baksın.

Bakın arkadaşlar; neredeyse 6 aydır sitemiz yok ve forumumuzda virüslü.

Bize bu dönemde yapılan saldırıları bu iftira atanlardan 1 tanesi kınayamamıştır. Üstüne bir de zevkle oh çekmiştirler!
                        “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                        Malik bin Dinar

Yorum

• Açıklamalar, bildiriler yapıldı dün geceden itibaren öyle değil mi ? Allah yukarda içimden cevap verilmeyeceğini, herkesin kaybolacağını biliyordum, bunu tahmin etmek hiç zor değil. Çünkü karşı taraf ki kim bu karşı taraf ben anlamıyorum çamur atma mekanizması halinde çalışıyor.

İnsanca buraya davet edildiler, gelin yazın cevap verilsin diye olmadı ama çok kolay twitterde kinayli 140 karakter ile emek veren insanlara laf geçirmek.

Lafını edecek olmaktan bile utanıyorum ki bir çok organizasyonda gerek abilerimizin gerek bizlerin cebinden para çıkıyor, lanet olsun ki bunu söylüyorum, insan ailesine verdiği parayı söylemez bir gün dokundu ise namerdim bu durumdan hiç de rahatsız değilim, yine organizasyonlar yapacağız ve yine bize düşen neyse uygulayacağız fakat insanlar kendinden bu kadar ödün veriyorken çok absürt bir şey ile suçlanması hadi beni yaşıtlarımı etkiler de az etkiler ama bu aile, ev bark sahibi adamlara koyar, hiç kimse gözleri ile görmediği şeyi itham edemez.

Bu konu uzatılacak bir şey değil para ile ilgili her konu hakkında ispat edemeyen karaktersiz, şerefsizdir.

Genel konuya gelirsek, BMN her mantıklı ve faydalı organizasyona katıldı, katılacaktır da. Büyük yürüyüş olduğunda yine tüm donanımlarımız ile orada olacağız.
                          Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Genel olarak bu durumun sosyopolitik bir çıkarsamasını yapmak istiyorum.

Şimdi twitter ile birlikte her birey, kendi krallığını, kendi imparatorluğunu, kendi forumunu yada web sitesini kurduğunu zannediyor ve orada bir güruh toplamaya çalışıyor ama iyi ama kötü.

Twitter ve diğer sosyal mecralarda bir eleştiri kültürü oluştu, bu bir gerçek, eleştirilmeyen hiç bir şey yok, şimdi bakıyorsunuz ki evde kaba etinin üzerine oturan kişi bir sanat icra eden, bir meslek icra eden yada bir şeye emek harcayan insana, o işi kendisi yapmamasına rağmen yada incelemeden araştırmadan giydirebiliyor.

BMN'de Twitter'de Trabzonsporlular arasında giydirilen mecralardan birisi, diğerlerine de giydiriliyor, herkes herkese giydiriyor.

Bu giydirme zaten site olarak kötü adleddiğimiz bir olay değil, bunun ile ilgili başlık açtık, mail adresi verdik ki, neyi hatalı neyi eksik yapıyorsak yazın doğrusunu yapalım yada gel beraber yapalım.

Fakat iş iftira,çamur atma olayına gelince işler karışıyor, kurumun içerisinde ki hem üyeler hem yöneticiler çıldırıyor, insanlar işin özünü biliyor çünkü.

Bugüne kadar asla twitterde kavga olayına girmedim, zaten bu giydiren,iftira atan grup ile twitterde bir temasım yok olsa bile kavga etmem çünkü bir tramva geçirdik biz 2010 senesinde bir kaç deli dolu çocuktuk, 1-2 sene tüm maçlara koştur koştur gittik, ee şimdi bizi bırak adam ömrü hayatı boyunca maçlara gidiyor, kendini buna adamış, yemek için su için parası olmayan bir çok insan gördük, şimdi afedersiniz de sigarasını kahvesini alıp koltuğa kurulmuş bir adamın 140 karaktere sığdırıp Trabzonspor'un nadide kişiliği olmasına ve sağa sola eleştiri yağdırmasına ben dayanamam, hiç terbiyesini bozmayan bir insanım ama direk söverim, yaş da dinlemem, bu duruma düşmemek için bir kelamlarını bile okumuyorum.

Kötülük ile nefret ile beslenen insanlar değiliz, çok tehdit aldım ama hiç etmedim. Yanlış anlaşılmasın diye söylüyorum ki burayı okuyan bir Allah kulu varsa, bir gün şu kurban olduğum takımı desteklerken birbirimize yumrukların değil, tempo tutmak için ellerimizin kalkması için, şu işleri bir sonlandırsınlar, kim ne yapıyorsa yapsın ama yapanlara da ayak bağı olmasın.
                            Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Her şey otoriteyi, hükmetmeyi ve menfaati koruma duygusunun sonucu.

Siz baskıcı hiyerarşik bir yapıysanız ve gücünüzü (menfaatinizi) etrafınızda hakimiyet kurduğunuz insanların sadece sayısal çokluğundan elde ediyorsanız, bu insanları elinizde tutmanız için; etraflarında onlara hakettiği değeri verecek olan, demokratik ve insani amaçların öne çıktığı herhangi bir oluşumun olamayacağına inandırmanız gerekir. Yoksa bu dönemde düşünebilen ve doğru yanlış değerlendirmesini yapabilen çoğu birey sizi tercih etmeyecek sizden kopacak bunun doğal sonucu olarakta artmasını umduğunuz gücünüz (menfaatleriniz) gittikçe azalacaktır.

Bunun önüne geçmek nasıl olacak peki? Hepimiz aynıyız felsefesi. Ben senin gibi olamıyorsam seni benim gibi gösteririm. "Bakın onlarda aynı bizim gibi menfaatçi, birilerinin güdümünde. Bu iş para dışında bir amaç için yapılamaz..."
                              Sen iftirayı at, inanan her 1 kişi= .... $
                              Herşey Trabzonspor'umun daimi başarısı için...

Yorum

• İlk olarak Gökçebey tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                UEFA'nın önünde eylem çok ciddi bir konu. Bu konudaki planlar rafa kaldırılmış olabilir, çünkü dillendirildiğinde bütün yapılan işlerin çöpe gidebileceği bilgisi geldi. UEFA asla böyle şeylere müsade etmiyor bildiğim kadarıyla. Geçmişte başka girişimler olmuş bu tarz, ters tepmiş. Kaş yaparken gözümüzü oymayalım.
                                Teşekkür ederim cevabınız için.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X