Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon baskanini ve yönetimini seçiyor..

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Paranin gücüyle, bilginin gücünün yarisi biraz da bizim kongre. Çikacak sonuçtan, Trabzonspor'un payina ne düser, kestiremiyorum... Umarim camiamiz için hayirli olur, her kim seçilirse... Edited by: kutoz

Yorum

• İlk olarak Balcklabel tarafından gönderildi
      Para, hirs, bedavadan yasamak isteyenlerin ülkesini terketmek istedigi bir Türkiye'de, kimin baskan seçilecegi o kadar aleni ki... Yine bir Türk klasigi yasanmakta; her mahallede bir zengin, herkese iki anahtar, bir koyana üç verme sloganlarinin pesinde giderek Türkiye'nin gelecegini ipotek alinmasina yol açildigi gibi; yildizlar, stadlar, paralar sloganlarinin pesinden giden insanlar... fareli köyün kavalcisini okumak gerek tekrar tekrar...

[img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]söylediklerine içtenlikle katiliyorum
      BANA YAGMURDAN BAHSETME YAGDIR

Yorum

• sonuçta trabzonspor kulubune baskan seçiliyor, bunu bir kurtulus savasina çevirmeye gerek yok.baskan olacak kisinin taraftari kölelestirecek hali yok, yapamazsa baskasi gelir. kargaya yavrusu sahan gorunurmus, bazi arkadaslarin siyasi dusuncesi o yönde diye bir aday yuce ve bilge insan digeri kapitalist,asagilik ve vatan haini ilan ediliyor..bence biraz gevsemek lazim...

Yorum

• İlk olarak hay1699 tarafından gönderildi
          sonuçta trabzonspor kulubune baskan seçiliyor, bunu bir kurtulus savasina çevirmeye gerek yok.baskan olacak kisinin taraftari kölelestirecek hali yok, yapamazsa baskasi gelir. kargaya yavrusu sahan gorunurmus, bazi arkadaslarin siyasi dusuncesi o yönde diye bir aday yuce ve bilge insan digeri kapitalist,asagilik ve vatan haini ilan ediliyor..bence biraz gevsemek lazim...

Kime gönderme yaptin? "Vatan haini" kelimesini kim kullandi, açiklarmisin... Bu agir bir ithamdir, ben bu kelimenizi kime kullandiginizi merak ediyorum... Hiçbir arkadasimiz, yarin Trabzonspor'a baskan olacak bir insana, "Vatan Hainligi" suçlamasinda bulanacagini düsünmüyorum...

Yorum

• İlk olarak Atinuri tarafından gönderildi

İlk olarak Balcklabel tarafından gönderildi
            Para, hirs, bedavadan yasamak isteyenlerin ülkesini terketmek istedigi bir Türkiye'de, kimin baskan seçilecegi o kadar aleni ki... Yine bir Türk klasigi yasanmakta; her mahallede bir zengin, herkese iki anahtar, bir koyana üç verme sloganlarinin pesinde giderek Türkiye'nin gelecegini ipotek alinmasina yol açildigi gibi; yildizlar, stadlar, paralar sloganlarinin pesinden giden insanlar... fareli köyün kavalcisini okumak gerek tekrar tekrar...

[img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]söylediklerine içtenlikle katiliyorum

Aynen arkadasim çok haklisin ama ne yapalim....
            guRbetcigençleR

Yorum

• kimse "vatan haini" kelimesini kullanmadi, zaten bende abartarak soyledim..demem o ki kullanilan jargon bana bu kelimeyi hatirlatti. sagciligin kirli ilskileri, kurtulus savasina yapilan atiflar...

Yorum

• Trabzonda baskanin kimin secileceginde dis gucler etkili oluyo.Eger albayragin bu kulübe baskan olmasini istemeyenler varsa zaten baskan olamaz.Ahmet Agaoglu olayini hatirlatmak isterim.Benim favorim suan tabiki o ama sanki iskender onal kazanacakmis gibi geliyo bana.insallah ben yanilirim.
                VERENA (KIRANKAŞ)

Yorum

• İlk olarak Oflu144 tarafından gönderildi

Nuri Albayrak seçilir de dediklerini yapmazsa sonunu düsünemiyorum.

Seçilir de yaparsa, onu da düsünemiyorum.[img]smileys/smiley4.gif[/img]

Dedigin gibi yaparsa mükemmel olur ki taraftarimizdan 25 yas alti sampiyonluk yasamadigindan (benim gibi) hayal bile edemez ama yapmazsa ne olur bence hiçbisey olmaz herkes birbirini suçlar sirasiyla Teknik direktör , yönetimden bikaç kisi , sonrada baskan gider sorun çözülür!!!!
                  guRbetcigençleR

Yorum

• cok kolay gaza gelen bir milletiz, iki yildiz lafiyla aninda yelkenler sisirildi. Sumer o tur vaadelerde bulunmadi ama takima yildizlari o kazandirdi, ustelik kimsenin 5 kurusuna muhtac kalmadan, yokluklar icerisinde, MAY'in sapladigi bataktan kurtulma cabalari arasinda.

MAYutanmadan simdi de yol gosteriyor, senin yolun batak yol MAY, bunu biliyoruz, hem de tecrubeyle biliyoruz.
                    http://gezi-notlarim.blogspot.com/

Yorum

• daha kulübe üye olmayan birisi çikmis takima yildiz oyuncu alacakmis, cebinden! yillardir istanbulda yasayip trabzonsporlulugundan dem vuran birisi takimi yeni farketmis olacak ki baskan olacagim demekte.neymis 20 milyon dolarla geleceklermis...bunun anlami su:biz parayi veririz,kulüp bize borçlanir, biz de yillarca hemegonyamizi süreriz.hatta baskan adayi bile olmayiz bizi zorla seçerler dir...

uyanik ol trabzonlu, bos laflara kanma.bu oyunculari alacak adam daha önce de alir, en azindan kendine zemin hazirlardi.yok öyle siparisle adaylik.

Yorum

• okumanizi istedigim bir yazi
                        Trabzon?da iktidar da bölündü

Sümer iktidarinda plan yoktu, para yoktu; artik birlik beraberlik de yok oldu. Bordo-Mavili yönetim en agir elestirileri kendi içinden aliyor. Takimin küme düsme tehlikesi yasamasi bile kimsenin kilini kipirdatmiyor. Spor kamuoyunda ?Ne olacak bu Trabzonspor?un hali?? sorusu dilden dile dolasmaya devam ediyor. Trabzonspor, her zor döneminde bir kurtarici arar. Kurtarici geldikten sonra da onun elinden kurtulmanin yollarini arar." Bahri Köse (Trabzonspor Yöneticisi)

Alti günde plansiz bir sekilde kurulan Özkan Sümer yönetiminin ilk aylardaki kenetlenmesi, yerini çözülmeye birakti. 30 kisiyle yola koyulan Sümer yönetiminde 4 isim istifa etti. Halen yönetimde bulunan bazi isimler kulüp baskani olabilmek için gizliden gizliye çalismalar yapiyor. Camia içinde herkes bu faaliyetlerin farkinda. Takim ise kümede kalma mücadelesi veriyor. Her zamankinden daha fazla birlige ihtiyaç duyuldugu böyle bir dönemde bile bölünmüslügün önüne geçilemiyor.

Yillardan beri camiada saglanamayan kenetlenme, iktidar?muhalefet açisindan ele alindiginda fazla anormal bulunmuyordu. Ancak bugün iktidari elinde bulunduranlar bile birlik olmayi basaramiyorlar. Baskanin yönetim kurulu üyeleri tarafindan desteklenmemesi ve kulübün olaylar karsisinda ortak tavir sergileyememesi, Trabzonspor?a gönül verenleri üzen hususlarin basinda geliyor.

Peki, Trabzonspor bu noktaya nasil geldi? Her sey 1995?96 sezonunda kaçan sampiyonluktan sonra basladi. Baskilara dayanamayan dönemin Trabzonspor Baskani Faruk Özak, islerini bahane ederek görevi onursal baskan Mehmet Ali Yilmaz?a birakti. Yilmaz ise göstermis oldugu yönetim anlayisiyla kendisine karsi inanilmaz bir antipati olusturdu. Nitekim, 6 günde kurulan Özkan Sümer yönetimi, 31 Aralik 2000 tarihinde yapilan kongrede görevi devraldi. Hemen hepsi M.Ali Yilmaz ile çalismis isimlerden kurulu Sümer yönetimiyle Yilmaz arasinda Trabzon tarihinin en büyük iç kavgasi da o dönemde basladi.

?Ben hiç aday olmadim. Bana hep gel kulübü kurtar dediler.? diyen M.Ali Yilmaz, kendisine karsi takinilan tavra içerleyerek, ?Bana ihtiyaçlari yoksa parama da ihtiyaçlari yok.? diyerek alacaklarini tahsil etme yoluna gitti ve kulübün gelirlerine temlik koydurttu. Plan, program ve parasi olmayan, bir tepki neticesinde olusturulmus Sümer yönetimi bu çok ciddi soruna karsi kenetlenerek mücadele etmeye basladi. Neticesinde eski ile yeni arasindaki kavga takima büyük zarar verdi. Nihayetinde kerhen bir baris saglandi. Sümer yönetiminde barisa imza atan genç yöneticilerden Yusuf Reha Alp ve Mustafa Bekâroglu, yönetim içinde bazi arkadaslari tarafindan açiktan açiga olmasa da Trabzonspor?a ihanet etmekle suçlandi. Bu olay, Sümer yönetimi içindeki ayriliklarin baslangiç noktasi oldu. Gerçi birkaç yönetici o ona kadar istifa etmisti; ama bu o kadar önemsenmemisti.

Enerjisinin çogunu M. Ali Yilmaz sorununa harcayan yönetim, takimla fazla ilgilenemedi. Göreve gelir gelmez teknik direktör Giray Bulak istifa etmisti. Bulak?in yerine hiç düsünülmeden Sadi Tekelioglu getirildi. Bazi futbolcular (Lange gibi) transfer paralari ödenmeyerek elden çikarildi. Sezon sonunda da 36 futbolcu satildi. Yerlerine 15 oyuncu alindi. Alinan oyuncularin çogu takima bile giremedi. Yanlis transferler ve kötü sonuçlar huzursuzluklari artirdi.

Camianin yillardir önüne geçemedigi Trabzon?Istanbul bölünmesi bu yönetimde de bas gösterdi. Tekelioglu?nu bir türlü hazmedemeyen Istanbul kanadi, Mehmet Öksüzoglu?nun muhalefetine ragmen Briegel için agirligini koydu. Daha önce Antrenörler Dernegi Baskani olan Özkan Sümer ise buna karsi koyamadi.

Yönetimin agir toplarindan Baskan Yardimcisi Ahmet Kul, yaptigi açiklamalar sebebiyle dislandi. Kul, ?Çevrendekilere güvenemezsen, ise dört elle sarilamazsin.? açiklamasinda bulunarak istifa etti. Futbol Sube Sorumlusu Serdar Bali de söylemleri sebebiyle görevinden ayrilmak zorunda kaldi. Bunun disinda kulüp baskaninin Ramazan ayinda iftar vermemesi yönetimdeki bazi isimleri ciddi biçimde küstürdü. Ayrica, ilk yaridaki G.Saray ve G.Birligi maçlarinda Trabzonspor aleyhine verilen agir kararlara Sümer?in Haluk Ulusoy ile olan arkadasligi sebebiyle ses çikarmamasi yöneticilerin tepkisini çekti. Sümer, ikinci yaridaki G.Saray maçinin ertelenmesi sebebiyle bir patlama gerçeklestirdi; ancak bu sefer de yönetimdeki bazi isimler müsabakanin ertelenmesinin çok dogal oldugunu söylediler.

Yasanan bu kopukluklar, çekismeler ve kavgalar, camiayi bugünlere getirdi. Faturayi da Avrupa?dan, zirveden, kupadan, kisacasi mazisinden uzaklasan Trabzonspor ödemeye basladi. Ve bu konuyla ilgili son sözü Ankara kanadindan Bahri Köse söyledi: ?Trabzonspor, her zor döneminde bir kurtarici arar. Kurtarici geldikten sonra da onun elinden kurtulmanin yollarini arar.?

Ligde Karadeniz takimlari zorda

Karadeniz Bölgesi?nin Birinci Süper Lig?de mücadele eden takimlari, bu sezon geçen sezona oranla basarisiz bir grafik sergilerken, ligde kalma mücadelesi veriyorlar. Geçen sezonun 28. haftasi sonuna bakildiginda 7. siradaki Samsun 9, 8. siradaki Ç.Rize 7, 6. siradaki Trabzon ise ligde 4 basamak geriledi. Geçen yil söz konusu haftanin sonunda 42 puan toplayan Samsun, bu sezon ise 30 puan toplayarak 16. sirada yer aldi. Geçen yil Ç.Rize 38 puan kazanarak bu hafta itibariyle ligde 8. siradaydi. Bu sezon ise 31 puanla 15. sirada yer aliyor.

Trabzonspor da geçen yila göre büyük düsüs yasiyor.

Ligin 29. haftasina girilirken 1 maçi eksik olan Trabzonspor, geçen sezonun 28. haftasinda 45 puan toplayarak 6. sirada yer alirken, bu sezon 35 puan toplayarak ligde 10. sirada bulunuyor.

Iskender Günen: Trabzon sark zihniyetini asamiyor

Trabzonspor?un efsanevi futbolcularindan olan simdi ise spor yazarligi yapan Iskender Günen, kulübün içine düstügü durumu çarpici bir sekilde açikliyor. Günen, Trabzon?un sark zihniyetinden kurtulamadigini, ayrica Istanbul takimlari gibi düsünme yanlisi içine girdigini dile getiriyor.

? Trabzonspor bu noktaya nasil geldi?

Türkiye liglerine çiktigindan bugüne kadar en kötü sezonunu yasayan Trabzonspor?un geldigi nokta yadirganmamalidir diye düsünüyorum. Yillardir kendi iç dinamiklerini yasama geçirmeyerek Istanbul takimlari gibi düsünme yanlisi içinde olan Bordo?Mavili takim, degisen kosullara ayak uyduramadigindan sampiyonlugu hedefleyen bir takim görüntüsünden çok uzakta. Elindeki oyuncu kadrosuna baktigimizda bir büyük takimda olmasi gereken kaliteli oyuncu sayisi son derece az. Kabul etmek gerekir ki büyük takimi olusturabilmek için öncelikle büyük takim olgusunu yasama geçirme, basarinin olmazsa olmaz sartidir. Trabzonspor sampiyon oldugu yillarda büyük takimi olusturmayi basardi; fakat asla büyük kulüp olmayi düsünmedi. Bu yüzden günümüz ekonomik kosullarini göz önüne getirdigimizde kaliteli ve sampiyonlugu hedef seçen bir takimin olusmasinin zorlugu ortaya çikiyor.

? Mevcut yönetim olusturulurken ne gibi yanlislar yapildi?

Yönetimler yillardan beri çok yanlis olusturuluyor. Ortada hiçbir plan ve proje olmaksizin olusturulan yönetimler sorunlarla karsilastiginda ne yapacaklarini bilmiyorlar. Bu yüzden günlük hatta saatlik çözüm arama yanlisligi yillardir sürüp gidiyor. Bir de Trabzonspor?da her gelen yönetim digeri hakkinda olumsuz ve suçlayici konusmalar yaptigi için birliktelik saglanamiyor. Bu da büyük bir dezavantaj teskil ediyor. Yönetim içinde bile sanki yollari ayri imis gibi birbirleriyle çelisen tutarsiz konusmalar var. Bu da Bordo?Mavili takima büyük zarar vermektedir

? Trabzon?un kurtulus reçetesi nedir?

Öncelikle kisa, orta ve uzun vadede bir plan yapilmak zorunlulugu vardir. Kisa vadede takimi güçlendirmek gerekiyor. Bunun için de bes?alti kaliteli oyuncuya ihtiyaç var. Orta ve uzun vadede ise kulübe gelir getirebilecek planlar ve projeler yapilmasi, takimi mali yönden güçlü kilacaktir. Bir de günümüzün ekonomik kosullarini göz önüne getirdigimizde Trabzonspor futbolcu tüketen degil üreten bir konuma kavusturulmalidir. Türkiye liglerinde 6 sampiyonluk ve sayisiz kupa kazanmis bir takimin bütün bunlari gerçeklestirebilecek potansiyeli oldugu inancindayim.

? Trabzonspor neden eski futbolcularindan faydalanamiyor?

Eski oyuncularin kendi aralarinda da bir birliktelik oldugu düsüncesi yok bende. Günümüz futbolunu takip eden ve futbolun sadece bir oyun degil, bilimsel tarafini da arastirarak çagdas düsünceler üretebilecek eski oyunculara Trabzonspor?un sorumluluk vermesi kendi yarinlari adina bir zorunluluktur.

? Yönetimde Özkan Sümer?e karsi bir güvensizlik var mi?

Trabzonspor?da yönetim içinde bazi kimseler karsi karsiya geldiklerinde düsüncelerini belirtmemekte israrci bir davranis içerisinde görünüyorlar. Kapali kapilar ardinda ise özellikle Sayin Sümer hakkinda olumsuz konusmalarin oldugu gerçegi var. Bu sadece bugünün sorunu degil, yillardir var. Bu sark zihniyetini asmak ne yazik ki mümkün görünmüyor. Halihazirdaki baskan adaylarinin teker teker ortaya çikmasi Trabzonspor için daha yararli olacaktir. Aksi takdirde kapali kapilar ardinda olusturulan birliktelikler Trabzonspor?a her zaman oldugu gibi bugün de büyük zarar veriyor.

Güngör Sahinkaya: Bütün camia bu suça ortaktir

Bordo?Mavili takimin sampiyonluk yasadigi dönemlerin önemli yildizlarindan Güngör Sahinkaya ise 1995?96 sezonunda kaçirilan sampiyonluktan sonra saglanamayan birlik ve beraberligin kulübü bu noktaya getirdigini dile getiriyor.

? Bu dramatik tablo nasil olustu?

Trabzonspor?un bu durumda olmasinda bu yönetimin yaninda geçmis yönetimlerin de büyük hatalari vardir. Bir kere hiçbir zaman muhalefetler yönetimlere yardimci olmadilar. Oysa 1995?96 sezonunda kaçan sampiyonluktan sonra Trabzonspor?un her zamankinden daha fazla destege ihtiyaci vardi. O dönemde saglanamayan birlik beraberlik Trabzonspor?un bugünkü durumunu hazirlamistir. Bu yönetimin yaptigi transferler de yerinde olmamistir. Takimda agabeylik yapabilecek oyuncularin yetersizligi de problem olusturmustur.

Taraftar ise takim ve kulüp performansinin oldukça düsük oldugu bu son alti senede enteresandir ki takimina yüksek bir seviyede destek vermistir. Yani taraftar sinifi geçmistir.

? Bundan sonra neler yapilmali?

Bu sezon oldukça sikintili bitecek. Su anki konumuna ragmen Trabzonspor?un küme düsecek pozisyona gelecegine inanmiyorum. Maalesef Trabzonspor?da yöneticilik anlayisi yerlesmedi. Birbirini suçlamalar camiayi küçültüyor. Sezon sonuna gelindikten sonra birlik ve beraberlik saglanmali. Kimse kendi menfaatlerini ön planda tutmamalidir.

? Eski futbolcularin ellerini tasin altina sokmadiklari iddiasi dogru mu?

Su an dünyanin birçok kulübünde eski futbolcular görevdedirler. Bizde öyle bir olay yok. Kulüpte art niyetli insanlar var. Sanki takima bir seyler vermisler gibi eski futbolculari kulübe yaklastirmiyorlar. Trabzonspor maalesef kendi öz degerlerinden faydalanamiyor. Ne yazik ki bu yönetimde ve geçmis yönetimlerde bulunan eski futbolcular da bekledigimiz gibi çikmadi. Bunun altinda kiskançlik ve kendi çikarlarini düsünme yatiyor.

Behram Kiliç
                        29.03.2002

zaman.com.tr/2002/03/29/spor/h9.htm
                        Tekrar, ekledim haberi ve okumanizi isterim.
                        Paul Pierce,Kevin Garnett, Ray Allen
                        Efsane Boston Celtics geri dönüyor. :)

Yorum

• ben ortada proje görmüyorum.sadece politikacilarin seçim öncesi yaptiklari konusmalar benzer laflar ediyor birileri...geçemlerde gittigim bir okulda ögrenci temsilcisi seçimleri vardi.adaylardan biris yazmis, her ögrenciye bilgisayar verdirecem,spor salonu yaptiracam, basket sahasini genislettirecem... diye. oradaki minik ögrencilerle konustum: oyunuzu kime vereceksiniz dedim. mete abiye dediler.neden dedim. çünkü bize bilgisayar vercek,spor salonu yapacak dediler....merak ettim birkaç gün sonra aradim okul müdürünü.hal hatir derken seçimi kim kazandi dedim.oda mete kazandi dedi...

olay budur arkadaslar....

Yorum

• sayin behram kiliç,ts bitmedi.daha sonraki sezonlari da ikinci bitirdi ligi.

hemde iç ve dis yikim güçlerinin ortakligiyla.

ya takim sampiyon olupta biz unutulursak?

ya bu takim kendi ayaklari üzerinde durarak basarili olursa? biz ne yapariz? korkusu da çok etkili olmustur.birakin siz simdi ben olsaydim.... palavralarini.sen zaten varsin.madem bu kadar güçlüsün engelle o zaman? engeleyemezsin ki...

Yorum

• Bir dipnot vereyim (konuyla alakasi direkt olarak yok ama); Adi geçen Behram Kiliç Mehmet Ali Yilmaz'in köylüsüdür, Of'ludur ve Fenerbahçelidir...
                              Güçlülerin İktidarına Karşı; Trabzonspor!

Yorum

• İlk olarak Berat Tekke tarafından gönderildi
                                Bir dipnot vereyim (konuyla alakasi direkt olarak yok ama); Adi geçen Behram Kiliç Mehmet Ali Yilmaz'in köylüsüdür, Of'ludur ve Fenerbahçelidir...

haber analizini objektif olarak bakmaniz gerekmektedir.
                                Paul Pierce,Kevin Garnett, Ray Allen
                                Efsane Boston Celtics geri dönüyor. :)

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim