Kazim kardesimiz seni unutmadik.[img]smileys/smiley19.gif[/img]
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Kazım Koyuncu Kalbimizdesin
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Ben seni sevdigimi Dünyalara duyurdum.
Mekanin cennettir insallah...
Yorum
-
BENCE SÜPER BIR YAZI
Kazim Koyuncu Ve Trabzonspor!
Yaziya baslarken sunu söylemeli;
Ne Trabzonspor Kazim Koyuncu ile tek basina anlatilabilir; ne de Koyuncu?unu ufkunu anlatmaya tek basina Trabzonspor yetebilir.
Ama sunu da rahatlikla söyleyebiliriz;
Kazim?in hayata karsi durusuyla Trabzonspor?un durusu bire bir örtüsüyordu. Bugün 1. ölüm yildönümünü yasadigimiz bu ?güzel? insan için bordo mavi formanin hangi anlamlari tasidigini; özellikle Kazim?i sevip de, Istanbul kulüplerinin pesinde kosan kardeslerimize, kendi sözleriyle hatirlatiyorum.
?Eger bir bölgeyi bir cografyayi temsil etmek ve onun özelliklerini tasimaksa bir futbol takimina düsen, bunun Türkiye'deki adi Trabzonspor'dur. Bu takimin bütün tartismalarin disinda bir havasi, bir baskaligi vardir. Öteki takimlarin da vardir ama Trabzon bir baskadir. Inatçiligimiz, oyunu çirkinlestirmeden futbol oynama istegimiz tamamen bölgenin yöresel özelliklerine hizmet etmistir. Ya da etmelidir.?
?baskaligimizdir Trabzon bizim. En neseli, en hüzünlü, en duyarli en vurdumduymaz, en hizli, en agir, en çabuk en acelesiz yanimizdir Trabzonspor?
?Notalarimi, parmak uçlarimdan akip giden zamani, yüregimi ortaya koyardim... Trabzonsporlu topçularin da öyle olmasini istiyorum.?
"Bendeki Trabzonspor sadece futbolu temsil etmiyor, zaten etmemeli de... Trabzonspor, Türkiye?de sürekli sampiyon olanlar disinda olan her seyi temsil ediyor?
"Trabzonspor?un bendeki ifadesi, statükonun karsisinda yer almasi, statükoyu parçalamasi, güçlülere karsi güçsüzlerin var oldugunu ve onlarin da bir seyler yapabilecegini göstermesidir. Trabzonspor, sadece bir yöre takimi olarak ben de ifade bulmus olsaydi, bu lokal bir sey olurdu ve de çok dogru temellere oturmamis olurdu. Oysa Trabzonspor, sadece Trabzon? u degil tüm Karadeniz?i asmis bir olgu. Evrensel degerlere sahip olan benim için de Trabzonspor, Türk futbolunun en evrensel degeri ve en önemli unsurudur."
Kazim kardesimiz için Cuma günü Mis sokak?ta toplanip Galatasaray Lisesi?nin önüne kadar yürüyen 150- 200 kisilik grubun içine ben de vardim. Kazim?in yol arkadasi Mehmet Ali Besli?nin önderligine yapilan yürüyüsün ana temasi, Kazim?in en çok yürüdügü ayak izlerini en çok biraktigi Istiklal Caddesini O?nun için adimlamakti.
Bugün de (Pazar) Hopa?da sevenleri mezari basinda andilar bu güzel insani, yeri hiç dolmayacak olani?
Bu kalp seni unutmaz Kazim Koyuncu.
Umuyoruz ki;
Bordo mavi formaya neden gönül düsürdügünü, bu formanin ?aslinda ne demek? oldugunu daha çok insan anlar ve yeni Kazimlar filizlenir güzel ülkemizde. Bin, ikibin, üçbin, daha fazla Kazim!
Bu arada Pazar aksami, Kadiköy Nazim Kültür Merkezi'nin bahçesinde Kazim Dostlar Korosu harika bir konser verdi. Bizleri Karadeniz kiyilarindan alip evrensel bir yolculuga çikaran gönüldeslerime bin selam olsun
TRANSFERLER; ISTIFALAR..
Yazimizin bu faslina da taze bir bilgiyi aktararak baslayalim.
Herkesin bildigi gibi Trabzonspor Baskanligina aday olan Nuri Albayrak, iki yildiz sözü vermisti.
Pek çoklarinin hatirlayacagi gibi, Trabzonlu is adami Ali Agaoglu?nun da ?cebinden? bir yildiz alacagi herkesin dilindeydi. Hatta Nuri Albayrak, 23 haziran Tarihli Türkiye Gazetesi?nde yayinlanan Röportajinda bu konuya bir kez daha vurgu yapmis ve Ali Agaoglu?nun adini zikretmistir.
Siki durun;
Sayin Ali Agaoglu ile bugün (24 Haziran Pazar) özel bir nedenden dolayi ayni mekandaydik ve kendisine bu durumu ?gazeteci? kimligimle sordum. Yanit su sevgili okuyucu;
?Kesinlikle böyle bir sey yok, ben kimseye transfer sözü vermedim, vermedim, vermedim? (tekrarlar sayin Agaoglu?nundur)
Iki yildiz sözü veren sayin Albayrak?in , ?takim içi dengeler? söylemiyle baslattigi yeni dönem, kanimca Agaoglu?nun bu açiklamasiyla ivme kazanmistir. Umariz yaniliriz, lakin, maalesef gidis gidis degildir. Hadi adini koyalim, fiyaskoya dogru hizla kosan bir yönetim izliyoruz.
Trabzonspor taraftarinin ?gözünde?, yönetim kurulu içinde en güvenilir isim olarak ortaya çikan sayin Ibrahim Haciosmanoglu?nun transfer komitesindeki görevinden istifa etmesi de, anlasilmaz bir sey degildir. Asil anlasilmaz olan, Haciosmanoglu gibi bir ?durus? sahibinin, futbolcularina Istanbul?ca talip olunmasiyla gurur duyan bir yönetime uyum gösterebilmesi olmalidir.
Hasili;
Trabzonsporlular için sorunlarla ve çalkantilarla dolu yeni bir döneme giriliyor dersek; felaket tellalligi mi yapmis oluruz?
bugün yarın ve ilelebet trabzon
Yorum
-
seni neden bu kadar geç tanidim ve neden bu kadar erken kaybettim kazim abi ... neden [img]smileys/smiley19.gif[/img]

Trabzon'da dogan Kanuni Sultan Süleyman
Padişahlar arasında en uzun süre ve en çok topraga sahip olandır
çünkü o da bizim gibi BİZE HER YER TRABZON demiştir .
Yorum
-
En fazla bir yil sürer yirminci asirlilarda ölüm acisi demis Nazim Hikmet..Ne bilsin yeryüzüne senin gelecegini,insanlarin senin gözlerinde kendilerini bulabilecegini...
O güzel gözlerine birkez olsun bakamadim ben,o karadeniz sesinde gözlerine bakabaka bir kez olsun kaybolamadim...Bugüne kismetmis seni görmek melegim...Senin burda yatiyor oldugunu aklim almiyor hala..Ve ne olur kimse beklemesin benden bunu kabullenmemi..
24ünde geldim Hopaya...Önce ailenin evine gittik Kazim abicigim...Babana babacim dedim,annene annecim..Yalan da degildi hani..Sen benim öz abim degil miydin sanki?? Içeri girer girmez senin sahnedeki en özgür hallerinin birinin fotografiyla karsilastim...Ama kararliydim aglamayacaktim...Sonra içeri girdim,annenle babanla kardeslerinle sarildim uzun uzun...Kafami kaldirdim,gitarin dolabin üstünde duruyordu öyle..Belli ki çok özlemisti seni..Onu almaya gelsene Kazim abim,bekletme onu bu kadar...Sonra tam arkamda kocaman bir fotografin daha duruyordu..Yine en özgür oldugun yerde çekilmis,sahnede..Üstünde trabzonspor formasi,mikrofon elinde yaninda Volkan knak,yine kendinden geçmis bir halin...Formamla gitmistim evinize,annen dediki bana,"Sen de mi trabzonsporlusun kizim?".."Evet" dedim..."Oglumun takimi" dedi aglamaya basladi..Söz vermistim tutacagima kendimi ama dayanamadim abicigim..Lavaboya gittim beni öyle görmesinle diye..Cavit amcamla,babamla konutum epey,bana SENI anlatti...Senin insan sevginden bahsederken,bir kez daha sevdim seni..Bir kez daha yok oldum belki...
Ve geldi 25 haziran...Sabah 11 gibi meydanda toplandik..Insanlar toplanmaya basladi sonra...Ellerde kirmizi karanfiller,gözlerde bi tuhaf bakis...Kocaman bir posterin vardi yerde,ve her zamanki gibi bir tulumcu yanibasinda...GÖKYÜZÜ BILE AGLADI KAZIM ABICIGIM...HIÇ DURMADAN,DEVAMLI AGLADI ...Sonra senin oldugun yere dogru yüyümeye basladik,Yesilköye...Yaklasik 2 saat kadar yürüdük..Deli bir yagmur,denilene göre 1500 kadar kisi ve içleri tuhaf eden bir tulum sesi..."Kazim koyuncu ölümsüzdür" sloganlariyla...Konusanlar oldu,konusmadan anlatanlar oldu içlerindekini,kirmizi karanfilimi koydum yanibasina,karanfil yagdi sanki üstüne...Kirmizi kirmizi...Mehmedali Baris Besli konustu sonra...Lazcaydi konusmasi,yüregim titredi...Sonra seni çok sevenler aldi mikrofonu,isimleri yoktu o gün imsenin,herkes birdi çünkü..Herkesin içi sen doluydu...
Stada geldik aksam,seni anlatti taniyanlar geceye kadar..Seni ziledik belgesellerden...
Sen simdi "Yildizlarin çok oldugu bir gökyüzünün altinda"sin...Sen simdi o yemyesil ormanlardasin,Karadeniz devdalgalarindasin...Ya da Avniakerdesin bir koltukta oturmus...Sen heryerdesin Kazim abicigim,nefes aldigimiz her yerde...
Ve hayata bakisim degisti yanina gelmekle...
Ben buraya seni "anma"ya gelmedim melegim...seni yasatmaya geldim...Ve anladim ki,ÖLÜM,ÖLÜMSÜZLÜK IÇIN ÖDENMIS KÜÇÜK BIR BEDEL SADECE SENIN IÇIN...Durmadan kanayan,hiç kabuk baglamayacak bir bedel...
Seni seviyorum DINA KAKI...SENI ÇOK SEVIYORUM...
Edited by: 61viya"Orada birisi farklı yürüyordur."
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

...Daha geni sbir zamanda anlaticam size detaylarina kadar..

Yorum