Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ziraat Türkiye Kupası | B Grubu 1.Maç | Galatasaray 2 - 1 Trabzonspor

Daraltma
X
Daraltma

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak hodlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Şenol hocama bir kez daha Colman yalanına son verdiği için teşekkür ediyorum.Son verilecek 3-4 yalan daha var hocam bas düğmeye...
    Güzel tespit o adamın halı saha topçusu olduğunu anlayanların çoğalması beni memnun ediyor...
    Kahpe Bizans;
    Ölünüzü Dirinizi ,Hergün Birinizi ,Birgün Hepinizi
    Trabzonspor da oynayan futbolcu nefes aldığı sürece onun için kaybedilmiş birşey yoktur...

Yorum

• o kufur edenler gelın bakalım adamlıgınızı gosterın trabzonda hesabını sormasınıda bılırızz sızın gıbı serefsızlere bunu yapan ultra aslan erkeksenız gelın hadı sesınız ne kadar cıkıcak

Yorum

• İlk olarak Mehmet Sarigül tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Rakiplerin kadrolarini büyük görmüyorum...ama takim olabilmek icin sahada oynayan futbolcular birbirlerini tamamlamak zorunda. Bu kadronun icindeki futbolculardan hangi teknik direktör (veya forumdaki herhangi bir kisi) gercek bir takim cikarabilir?
        Bunu H. Broos yapamadi, Senol Günes'de yapamaz...
        Cünkü bu kadronun icinde bir forvet yok!...defansin önünde oynayabilecek bir tek futbolcu yok!...bu kadronun icinde bir sagbek yok!

Gs'nin Topal'i, Akman'i, Sarp'i ve Özbek'i...Fb'nin Belözoglu'nu, Baroni'yi, Sahin'i ve Baris'i... Bsk'in Ernst'i, Fink'i, Inceman'i oynatabildigi bölgede Trabzonspor kimi oynatabiliyor?

Siz 4-4-2 (veya benzeri) bir sistem oynuyorsunuz ama dörtlü defansin önünde oynayacak bir oyuncunuz yok.
        Bunu oynayabilecek en yakin futbolcunuzu takima almiyorsunuz...

Birakin Fb'nin, Gs'nin ve Bsk'nin kadrosunu,...Kayseri'nin ve Bursa'nin kadrolari Trabzonspor'u lig maratonunda zorlayacak, hatta üstünde yer alacak kadar güclüler...
        Trabzonspor'un bu bölgede oynayacak oyuncuları saydığın isimlerin çoğundan üstün. Hatta bazı maçlarda hepsinden üstün Colman, Selçuk, Ceyhun.
        Bursa'da ise çoğunlukla Hüseyin oynuyor orada. Sol bek de Keçeli
        Selçuk o bölgeden, bırakın pas atmayı kaç asist yaptı. Kaçta asist olması gereken pas.
        Oyuncuların performansını ortaya koymak için etraflarında da iyi oyuncular gerekli. Orta sahada çok seçeneğimiz var. Adını yazdığım her oyuncu ki buna Serkan'ı bile eklerim, orta sahanın her yerinde oynayabilirler. Önde arkada yanda vs.. İstatistikleri bilmiyorum ama beğenmediğiniz orta saha (ya da ön libero) ligin en çok gol atan orta sahası ise şaşırmam. Öyle de olabilir. Hem de yeteneksiz, yaratıcı olmadığını sandığımız bu orta saha bunu yaptı. Orta sahaya değer katacak olan forvetin becerisidir. Hatta forvetlerin becerisi. 4-4-0 oynuyoruz ve orta saha ligin en çok gol atan orta sahası belki. Burada düşünmek lazım. Orta sahaya laf ederken düşünmek lazım. Defans önünde her biri oynar, ama stoper lazım top yapacak. Yani Selçuk hem defans yapsın hem de asist hem de gol atsın. Yok böyle bir oyuncu. O saydığın isimler arasında da yok. Ama Selçuk, Colman, Ceyhun (son maçta iyi olmayabilir. az sayıda olursa mazur görülür.)bunları yapıyor yaptı da.
        eğer ön libero mevkinin görevi asist veya gol değil, savunmaya yardım diyorsan Hüseyin'i niye sattık ki modern futbolda böyle bir tez olamaz. 2 golcü ve bir stoper alalım, bek filan istemez. O zaman kadromuzun kalitesini görürüz. Son g zaten dünya kupasına gidecek, 2 stoper ama harbi stoper alalım, kadroyu göreceğiz.
        En son asimetrik tarafından düzenlendi; 25.12.2009, 00:18.

Yorum

• Asitmetrik (Gürcan( Abi) sanırım):
          Bence sürekli kaçırdığınız nokta ortasahadaki oyuncularımızın hiç birinin savunma anlayışının olmayışını farketmek.Hemen hemen hepsinin aklında oyun kurmak,hücum başlatmak,oyunu yönlendirmek var.Hepsi biri topu kapsada top bana gelse anlayışında.Bir ipte iki cambaz oynamaz derler ama biz 4-5 tanesini bir arada oynatmaya çalışıyoruz.Ortasaha oyuncularından en az üç ismin işçi olması lazım.Bizde sadece Serkan var oda oynatılırsa.

Yorum

• Hücumda orta sahayı öne çıkaracak olan defanstır. Bizim geri dörtlü blok öne çıksa arkaya atılan toplar bela oluyor. Çıkamıyorlar. Hücum elemanları ile oynasalar taaaa rakip ceza sahasındalar, üstelik top tutamıyorlar ki nefes alıp öne çıkalım. Top bizdeyken defansın orta sahaya katkısı kaleciye attıkları bol geri paslar. Hücuma çıksan ileri oynadığın toplar geri geliyor, haydi yine savunma yap. Böyle bir takımla top oynuyoruz. Ve bu orta saha üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. İleride Umut bile olduğunda öne çıkma şansımız artıyor. Oraya 2 kaliteli forvet koy, top tutsun, yeter.

Yorum

• arkadaşlarr tartışmaktan konuşmaktan yorulmadınızmıyenildik işte ötesi yok..
              Engin.Colman.ALnznho.Serkan.Murat.

Yorum

• İlk olarak İsa tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Asitmetrik (Gürcan( Abi) sanırım):
                Bence sürekli kaçırdığınız nokta ortasahadaki oyuncularımızın hiç birinin savunma anlayışının olmayışını farketmek.Hemen hemen hepsinin aklında oyun kurmak,hücum başlatmak,oyunu yönlendirmek var.Hepsi biri topu kapsada top bana gelse anlayışında.Bir ipte iki cambaz oynamaz derler ama biz 4-5 tanesini bir arada oynatmaya çalışıyoruz.Ortasaha oyuncularından en az üç ismin işçi olması lazım.Bizde sadece Serkan var oda oynatılırsa.
                Çok farkındayım. Hem de çok. Bu oyun kurgusu ve sahadaki kadro ile ilgili. Bizim kadar oyunu iki yön oynayan orta saha elemanı olan takım yok. Defansı orta saha yeterince yapıyor. Sadece saha da bazen yerleşim problemi yaşıyoruz. Pozisyon almakta karıştırıyoruz. En kötü sorunumuz bu olsun. Doğru yerleşim ve alan paylaşımıyla hallederiz. yeter ki her gelen hoca sürekli sistem değiştirmesin. Aynı takım ersun hoca zamanında en iyi takım savunmasını yapıp hücumda zorlanıyordu. Demek oyun planıyla ilgili. Adamların kafası karıştı. Hugo Bross geniş alanda oynatıyordu. Hem de yer değiştirerek. Bu yüzden hücumda iyi idik, savunma da kötü. Yani bölge görevi yoktu. Şimdi oyuncuların kendi ifadesi "bölgemiz belli görevimiz belli, sabit oynuyoruz, böyle daha iyi." Ki bence iyi değil.
                Özetle sistemle bu kadar oynanırsa, üstelikte yeni kurulan bir takımda, sonuç bu olur.

Yorum

• bazı arkadslar takımı dev aynsında görüyor..

hatta bjk nin kadrosuyla kıyaslıyor.. ne fark gibisinden şaşıryıorum..

Yorum

• İlk olarak hevesli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    bazı arkadslar takımı dev aynsında görüyor..

hatta bjk nin kadrosuyla kıyaslıyor.. ne fark gibisinden şaşıryıorum..
                    Kastın bensem dev aynasında görmüyorum. Dev aynasında gözüktüğünü sandığınız şey bjk,gs,fb,bursa,kayseri.
                    Ben sadece 4 oyuncu alırsak onlardan da iyi oluruz diyorum.
                    Ben değilsem unut gitsin.

Yorum

• İlk olarak asimetrik tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Kastın bensem dev aynasında görmüyorum. Dev aynasında gözüktüğünü sandığınız şey bjk,gs,fb,bursa,kayseri.
                      Ben sadece 4 oyuncu alırsak onlardan da iyi oluruz diyorum.
                      Ben değilsem unut gitsin.
                      acıkcası isimlere dikkat etmedim gözüme carpmıştı hızlıca okurken..

ama aslında yorumlarında hemfikir oldugumuzu görüyorum.. çünkü sen de söylüyorsun 4 futbolcu alırsak -ki bunlar iyi isim olmalı- diye.. bu zaten farkı ortaya koyuyor bence..

Yorum

Oyuncuların performansını ortaya koymak için etraflarında da iyi oyuncular gerekli. Orta sahada çok seçeneğimiz var. Adını yazdığım her oyuncu ki buna Serkan'ı bile eklerim, orta sahanın her yerinde oynayabilirler. Önde arkada yanda vs.. İstatistikleri bilmiyorum ama beğenmediğiniz orta saha (ya da ön libero) ligin en çok gol atan orta sahası ise şaşırmam. Öyle de olabilir. Hem de yeteneksiz, yaratıcı olmadığını sandığımız bu orta saha bunu yaptı. Orta sahaya değer katacak olan forvetin becerisidir. Hatta forvetlerin becerisi. 4-4-0 oynuyoruz ve orta saha ligin en çok gol atan orta sahası belki. Burada düşünmek lazım. Orta sahaya laf ederken düşünmek lazım. Defans önünde her biri oynar, ama stoper lazım top yapacak. Yani Selçuk hem defans yapsın hem de asist hem de gol atsın. Yok böyle bir oyuncu. O saydığın isimler arasında da yok. Ama Selçuk, Colman, Ceyhun (son maçta iyi olmayabilir. az sayıda olursa mazur görülür.)bunları yapıyor yaptı da.
                        eğer ön libero mevkinin görevi asist veya gol değil, savunmaya yardım diyorsan Hüseyin'i niye sattık ki modern futbolda böyle bir tez olamaz. 2 golcü ve bir stoper alalım, bek filan istemez. O zaman kadromuzun kalitesini görürüz. Son g zaten dünya kupasına gidecek, 2 stoper ama harbi stoper alalım, kadroyu göreceğiz.
                        Katilmiyorum...cünkü neden, Serkan (Tjikuzu'dan sonra) belki saydiginiz futbolcularin icinde bu bölgede (defansin önünde) oynayabilecek en yakin oyuncu ama o bile bu bölge icin yetersiz.
                        Ortasahanin diger bölgelerinde oynamak baska birsey, defansin önünde oynamak baska birsey...
                        Bu bölgede oynayan bir futbolcu cok az top kaybi ile oynamali, ikili mücadelelerde cok güclü olmali, bu bölgede oynayan bir futbolcu cok basit oynamali...bu özellikler saydiginiz hangi futbolcumuzda var?
                        Colman, Selcuk, Ceyhun ve Serkan...hicbirinde top saklama ve topla (hizli) yön degistirme yetenegi yok. Hicbirinin defansif anlamda sezgileri güclü degil.
                        Colman ve Selcuk cok yumusak,...Ceyhun teknigi zayif ve cok agir.

Benim elestirim ortasahanin geneline degildi,...elbette Colman, Selcuk ve Ceyhun'nun belli arti özellikleri var.

Son olarak,...birseyi söylemeden veya yazmadan önce düsündügümden emin olabilirsiniz.

Yorum

• İlk olarak hevesli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          acıkcası isimlere dikkat etmedim gözüme carpmıştı hızlıca okurken..

ama aslında yorumlarında hemfikir oldugumuzu görüyorum.. çünkü sen de söylüyorsun 4 futbolcu alırsak -ki bunlar iyi isim olmalı- diye.. bu zaten farkı ortaya koyuyor bence..
                          Benim itirazım bu kadar kısa sürede (1.5 yıl) 3 hoca değişikliğinden sonra,olmadı deyip takımı değiştirelim diyenlere.Olmaz tabi.
                          Yoksa eksiklerimiz belli. Sabırla aynı kadroda nokta atışları ile sabır.

Yorum

• İlk olarak Mehmet Sarigül tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Katilmiyorum...cünkü neden, Serkan (Tjikuzu'dan sonra) belki saydiginiz futbolcularin icinde bu bölgede (defansin önünde) oynayabilecek en yakin oyuncu ama o bile bu bölge icin yetersiz.
                            Ortasahanin diger bölgelerinde oynamak baska birsey, defansin önünde oynamak baska birsey...
                            Bu bölgede oynayan bir futbolcu cok az top kaybi ile oynamali, ikili mücadelelerde cok güclü olmali, bu bölgede oynayan bir futbolcu cok basit oynamali...bu özellikler saydiginiz hangi futbolcumuzda var?
                            Colman, Selcuk, Ceyhun ve Serkan...hicbirinde top saklama ve topla (hizli) yön degistirme yetenegi yok. Hicbirinin defansif anlamda sezgileri güclü degil.
                            Colman ve Selcuk cok yumusak,...Ceyhun teknigi zayif ve cok agir.

Benim elestirim ortasahanin geneline degildi,...elbette Colman, Selcuk ve Ceyhun'nun belli arti özellikleri var.

Son olarak,...birseyi söylemeden veya yazmadan önce düsündügümden emin olabilirsiniz.
                            Düşündüğünden eminim. O yüzden cevap yazıyorum sana uzun süredir
                            Bahsettiğin isimlerin sert ve aynı zamanda top tekniği yüksek olduğuna da ben katılmıyorum. Ernst ayrı bir vaka. Her zaman saygı duyuyorum. Ceyhun iyi oynadığında en az Ernst kadar iyi. Bir de rakiplerde o bölgenin etrafındaki oyunculara bak.
                            Bahsettiğin nitelikte oyuncu dünyada sayılı zaten.
                            Aslında ayrıldığımız nokta da bu biraz. Ben orta sahadan birinin değil hepsinin sert ve top tekniği olan oyuncular olmasını arzu ediyorum. Mesela fenerdeki, arkada Deniz veya Selçuk, önde Alex gibi 2 kişiden birisinin hücuma birisinin defansa dönük oynamasını sevmiyorum. Tercih meselesi.

Yorum

Çok farkındayım. Hem de çok. Bu oyun kurgusu ve sahadaki kadro ile ilgili. Bizim kadar oyunu iki yön oynayan orta saha elemanı olan takım yok. Defansı orta saha yeterince yapıyor. Sadece saha da bazen yerleşim problemi yaşıyoruz. Pozisyon almakta karıştırıyoruz. En kötü sorunumuz bu olsun. Doğru yerleşim ve alan paylaşımıyla hallederiz. yeter ki her gelen hoca sürekli sistem değiştirmesin. Aynı takım ersun hoca zamanında en iyi takım savunmasını yapıp hücumda zorlanıyordu. Demek oyun planıyla ilgili. Adamların kafası karıştı. Hugo Bross geniş alanda oynatıyordu. Hem de yer değiştirerek. Bu yüzden hücumda iyi idik, savunma da kötü. Yani bölge görevi yoktu. Şimdi oyuncuların kendi ifadesi "bölgemiz belli görevimiz belli, sabit oynuyoruz, böyle daha iyi." Ki bence iyi değil.
                              Özetle sistemle bu kadar oynanırsa, üstelikte yeni kurulan bir takımda, sonuç bu olur.
                              Abi alan paylaşımı çok iyi yapsakta değişmeyecek bence sıkıntılar.Çünkü alan savunmasını yapacak orta saha oyuncularımız kendi alanlarını kapacak yeterlilikte değil.Colman-Selçuk ikilisi rakibi karşılamakta sıkıntı yaşıyorlar.Bana göre top geçer adam geçmez anlayışında olmalı o bölgedeki ikili hatta kanat oyuncularıda.Bunlara ilave olarak Colman rakip yakınken inanılmaz top kayıpları yapıyor hele Alanzinho'da olunca ortasahada üstünlük kurmamız imkansız hale geliyor.Gabriç'te fiziksel yetersizliğinden dolayı rakibi karşılamakta sıkıntı çekiyor.Geriye Selçuk ve Serkan kalıyor.Selçuk'unda yarım kişilik savunma yaptığını varsayıyorum.Tek ayakta kalan ismimiz Serkan.
                              Bunlar dışında Engin,Barış,Yattara ortasahadaki kadroya giremeyen üç oyuncumuz.Aynı meziyetlerde, aynı yetersizlikteki oyuncular.
                              Bir ilave daha en iyi takım savunmasını yapan takım olduğumuz zamanda Hüseyin vardı elimizde,yanlış hatırlıyor olabilririm ama pozisyon sıkıntısı çekdiğimiz bir dönem değildi.
                              En son İsa tarafından düzenlendi; 25.12.2009, 01:13.

Yorum

• Fb'nin tacdan attigi golü hatirlayin,...ön liberosu olan bir takim böyle bir gol yemez.

Hata Song'da degil, oyunda olmayan Selcuk'da...Iyi izlerseniz, Song Alex topa gitmeden Selcuk'u uyariyor.
                                Selcuk ve Colman defansin önünde oynayacak futbolcular degil...

Yorum

Yükleniyor...
                                X