Eleştiriyorum; Umut Bulut mevzusunda... (Başlığa katkı anlamında not düşüyorum)
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Yönetime Yönelik Eleştiriler...
Daraltma
X
-
Atay Aktuğdan beri yönetimde hep bi istanbul ajanı var gibi arkadaş.
Hatta Albayrak-Ziya Doğan döneminde iki ajan var gibiydi, bir yönetimde biri kulübedeEn son Ahmet Faruk tarafından düzenlendi; 03.09.2010, 02:11. Sebep: Üzerini kapattığınız zaman cümlenin anlamını bozan "de" ayrı yazılmaz :)
Yorum
-
- Çok Film İzlemekten Oluyor Bu Senaryolar...Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & ŞahmelikTrabzonspor √ Trabzonspor √ Trabzonspor !.................................................. ..................................................TERTEMİZ82
Yorum
-
İlk olarak Orhan Kahraman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleGerçektende senin "q"larını anlayabilmek çok zor.
Türkçe , Turkche olmasın.
umut gol attı ama kaval kemiğiyle attı o da gol mü..
colman gol attı.. ama top ona çarpmış böle gol mü olur..
skor tabelası değişti mi vatandaş?? hanemize artı yazıldı mı?? ama kaval kemiğiyle attıı.. hay allahımm..
vatandaş benim cümlemi anladın mı? ne demek istediğimi, yazdığım şeyi anladın mı? bırak teferruatı, bırak fantazimi resmi belge mi dolduruyoruz burda sanki.. ama kaval kemiğiii.. hep böyleyiz işte
YÖNETİCİ NOTU
Aşağıdaki kural gereğiyle mesajınızdaki Türkçe hataları düzeltilmiştir. Forumda yazarken Türkçe dil kurallarına uymakla yükümlüsünüz.
f) Yazılı iletişim yöntemiyle fikirlerimizi beyan ettiğimiz forumumuzda, birbirimizi daha iyi anlayabilmemiz için ana dilimiz olan Türkçemizi kullanmak ve korumak görevimizdir. Bu sebeple BMN Forumda gerek başlık açarken, gerekse mesaj yazarken Türkçe Dil Bilgisi Kuralları'na uymak zorunluluğu bulunmaktadır. Bu bağlamda forumumuzda “BMN in English” dışındaki bütün bölümlerde yazı yazmak için “x”, “q”, “w” ''$'' gibi alfabemizde bulunmayan harflerin kullanılması yasaklanmıştır. Bu harflerin kullanıldığı ya da dil bilgisi kaidelerine bariz bir şekilde uyulmadığı görülen mesajların silinmesi, BMN Yöneticileri'nin ve Forum Yöneticileri'nin yetkisindedir. Bu tür bozuk imla ve dil bilgisi ile mesaj yazan üyelerin, bunu alışkanlık haline getirmesi ve tekrarlaması durumunda, BMN Yöneticileri ve Forum Yöneticileri, hatayı yapan üyeye 3 gün foruma mesaj gönderememe cezası uygulayabilecektir.En son Gamze tarafından düzenlendi; 03.09.2010, 02:31.ŞampiyoNLuk Görmemiş Bu Göz
EceLi Görmüş çok mu iş..
7yedi7yedi7yedi7yedi7yedi7yedi
Yorum
-
FATİH TEKKE'YLE ŞARTLARDA ANLAŞAMADIK
Fatih Tekke'yi 12 yaşından beri almak istiyorum. 12 yaşında getirmeyi düşüyorduk o zaman Trabzonspor'un başkanı Sadri Şener'di, haberi olmuş engelledi. Son dönemde Adnan Sezgin, 'Fatih bize gelmeyi arzu ediyor' dedi. Ben de kendisine şartları öğren dedim. Şartlar bize uygun olmadığı için mutabakata varamadık. Sonra Beşiktaş'la görüşmüş oraya gitti.
Demiş Adnan Polat.Yani bu demek oluyor ki Fatih Tekke,Trabzonsporlu Fatih Tekke olabilmişse onu niye alamadı diye eleştirdiğiniz,yerden yere vurduğunuz Sadri Şener sayesinde olmuş.O hepimizden daha iyi tanıyordur demek oluyor Fatih Tekke'yi.Eğer o gün Gs'ye gitmiş olsa onu tüm Türkiye şimdi belki de Galatasaraylı Fatih Tekke diye tanıyor olacaktı.
Yorum
-
İlk olarak r9emre tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleFATİH TEKKE'YLE ŞARTLARDA ANLAŞAMADIK
Fatih Tekke'yi 12 yaşından beri almak istiyorum. 12 yaşında getirmeyi düşüyorduk o zaman Trabzonspor'un başkanı Sadri Şener'di, haberi olmuş engelledi. Son dönemde Adnan Sezgin, 'Fatih bize gelmeyi arzu ediyor' dedi. Ben de kendisine şartları öğren dedim. Şartlar bize uygun olmadığı için mutabakata varamadık. Sonra Beşiktaş'la görüşmüş oraya gitti.
Demiş Adnan Polat.Yani bu demek oluyor ki Fatih Tekke,Trabzonsporlu Fatih Tekke olabilmişse onu niye alamadı diye eleştirdiğiniz,yerden yere vurduğunuz Sadri Şener sayesinde olmuş.O hepimizden daha iyi tanıyordur demek oluyor Fatih Tekke'yi.Eğer o gün Gs'ye gitmiş olsa onu tüm Türkiye şimdi belki de Galatasaraylı Fatih Tekke diye tanıyor olacaktı."İzin ver Selim biraz,Hegel,Fichte diyelim,
Felsefeyle ilişkin bir de ekmek yiyelim."
Yorum
-
Hacısalihoğlu," Liverpool maçı öncesi Fransa'nın Touluse takımından transfer teklifi alan Umut Bulut konusunda yaşanan gelişmeler konusunda teknik direktör Şenol Güneş ile bir fikir ayrılığı yaşamadıklarını belirterek, ''Teknik heyet ile bizim hiçbir şekilde Şenol hocamızla fikir ayrılığı olmaz. "
Madem Şenol Güneş ile fikir ayrılığınız yoktu ; Umut`un transferi neden gerçekleşmedi?
Para konusunda mı anlaşamadınız Touluse ile yoksa Umut Bulut mu gitmek istemedi ?
Yoksa Şenol Güneş bu transfere karşı olduğu için mi yattı bu iş ?
Bu durumda nasıl fikir ayrılığı yaşamadınız merak ettim Emice?
Beni aydınlatırmısın ?
Yorum
-
Tekke TSden kovulduktan sonra Türkiyede geziyordu, Adanan Polat cok isteseydi alirda. Merak etmeyin.
Tekkeyi Tekke yapan TSdir, cok büyük faydasi oldu tamam, ama satip gitti. illaha gitmesi gerekiyormudu? Bence hayir. Gökdezde 1 sene sonra giti oda ayni sekilde sonra yada hic gitmezdi.Nefsin icin sevme
Yorum
-
İlk olarak ~UniCef~ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTekke TSden kovulduktan sonra Türkiyede geziyordu, Adanan Polat cok isteseydi alirda. Merak etmeyin.
Tekkeyi Tekke yapan TSdir, cok büyük faydasi oldu tamam, ama satip gitti. illaha gitmesi gerekiyormudu? Bence hayir. Gökdezde 1 sene sonra giti oda ayni sekilde sonra yada hic gitmezdi.Bertrand Russell : "İstediğiniz bazı şeylere sahip olamamak, mutluluğun bir parçasıdır."
Yorum
-
İlk olarak Sedat tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle- Hayrettin Beye Tekke Transferi Hakkında Görüşlerini Sormuşlar : " Ben Ne Dersem Yanlış anlaşılıyor O Yüzden Cevap Vermek İstemiyorum " Demiş
Timsahın göz yaşlarına aleni bir örnek.BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR
Yorum
-
''İyi ki almamışız'' bu söz kime?03 Eylül 2010 / 09:54
Sadri Şener Fatih ve Makukula konusunda değerlendirmelerde bulundu
Sadri Şener Fatih Tekke’nin Beşiktaş, bu yıl transfer listelerinde yer alan Makukula’nın ise Manisaspor ile anlaşmasına, İmza töreni sırasında Trabzonsporlu olduğu vurgusun özellikle yapan Fatih Tekke için fazla yorumdan kaçınan Başkan, “Hayırlı olsun... Daha önce de böyle transferler oldu büyük takımlar arasında. Bu sezon hiç ilgilenmedik Fatih ile. Elimizden alınmış gibi bir şey yok” demekle yetindi.
‘İyi ki almamışız!’
Trabzonspor’un patronu Makukula konusunda ise daha çarpıcı ifadeler kullandı. Portekizli oyuncu için son günlerde bazı görüşmeler yaptıklarını anlatan Şener, “5 milyon Euro’dan 1 milyon 700 bin’e kadar düştüler. Sonra Beşiktaş’ın da istediğini söyledi menacerleri; hayırlı olsun verin dedik. Ama oraya da olmadı. Yanlış anlaşılmasın, küçümsemiyorum ama Trabzon ve Beşiktaş ile anılan bir oyuncu gidip geçen sezon kümede son anda kalan bir takımla anlaşıyorsa bize iyi ki almamışız demek düşer. Ben kadromdaki oyunculara güveniyorum” çıkışını yaptı
Kaynak: Haber 61
Eğer Makakula Tekke'ye kıyas edilme zihniyeti ile böyle bir açıklama yapılmışsa talihsiz bir açıklamayı düşüncelerinize havale ediyorum.En son Adil ÖZGÜR tarafından düzenlendi; 03.09.2010, 11:19.BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR
Yorum
-
Fatih Tekke ve Makukula için önemli sözler!
Sadri Şener’in duygu ve fikirlerini merak ettiğimiz konulardan bir tanesi de eski yıldızları Fatih Tekke’nin Beşiktaş, bu yıl transfer listelerinde yer alan Makukula’nın ise Manisaspor ile anlaşmasıydı... İmza töreni sırasında Trabzonsporlu olduğu vurgusun özellikle yapan Fatih Tekke için fazla yorumdan kaçınan Başkan, “Hayırlı olsun... Daha önce de böyle transferler oldu büyük takımlar arasında. Bu sezon hiç ilgilenmedik Fatih ile. Elimizden alınmış gibi bir şey yok” demekle yetindi.
Yazık harbiden çok yazık başkan...
Yorum
-
Yönetimi eleştirmek amaçlı buraya yazı yazan forumdaşlarımı görünce üzülerek söylemeliyim ki çoğunun yorumlarında bir açıdan adaletsizlik hatta belki de bir mantık hatası görüyorum diyebilirim.
Buraya eleştiri yazan belli bir kesimin "yönetim eleştirisi"nden anladığı Hayrettin Hacısalihoğlu'nu , Hasan Yener'i , İhsan Alioğlu'nu istifaya davet etmek hatta bazen hakarete varan laflar söylemek. Gözlemlediğim kadarıyla Hacısalihoğlu Tekke konusundaki tutumu, Yener kimi açıklamaları, Alioğlu ise ileri (!) tıp bilgisi yüzünden boy hedefi olan isimler. Ama bu üç isme düzinelerce mesaj yazan kimi forumdaşların nedense Sadri Şener ismini ağızlarına bile almadıklarını görüyoruz çoğu zaman.
Bunun iki nedeni olabilir, üçüncüsü olmaz
1) Sadri Şener özellikle mazisiyle bu camiada saygın ve sevilen bir kişidir ve böyle bir ismi eleştirmek insanlara zor geliyor dolayısıyla bu konuda tepki çekmemek için insanlar topa girmek istemiyorlar
2) Sadri Şener bu camiadaki onca geçmişine rağmen, daha yanında çalışacağı insanları bile kendi rızasıyla seçmekten aciz veya kendi seçmiş olsa bile çalışma arkadaşları üzerinde bir liderlik kuramayan bir isim. O halde de daha 13 arkadaşına liderlik yapamayanın milyonlarca Trabzonspor taraftarına bir liderlik yapması da söz konusu olamaz.
Ben kendi adıma birinci maddeyi daha akılcı ve inandırıcı gören birisiyim.
Bunu önceden söylemiştim tekrardan söylüyorum, daha kendi eleştirilerinde adaleti sağlayamayan bir taraftar kitlesinin, yönetiminden veya teknik adamından adaletli bir tutum beklemeye hakkı yoktur. Çünkü unutmayın o insanlar da bizim aramızdan çıktlar. "Elimizdeki malzeme bu" deyip herşeyi halının altına atmak icap eder bu durumda.
Şu an karşımızda, Otelul Galatilere, Anorthosislere elenen bir takımı Liverpool'u elinden kaçıran bir takım haline getiren bir yönetim var. Eleştirilerimizi yaparken bu gerçekliği mutlaka hepimizin gözönünde bulundurması ve bu konuda yönetime hakkını teslim etmesi şart.
Bütün bunların yanında benim Sadri Şener'e yönelteceim bir çok da eleştiri var. Sadri Şener tarzının Trabzonspor'da sebep olduğu en önemli değişiklik şudur ; Trabzonspor, spor camiasında "atarlı" bir hali olan bir kulüpken şu an ise "bir çok olumsuzluklara rağmen ayakta durabilen, küçük şehrin byük takımı" haline geldi. Bunun da en büyük nedeni Sadri Şener'in mütevazılık adına verdiği küçültücü demeçlerdir.
Ama tüm bunlara rağmen, verilen demeçler açısından "racon kesen" saygın konumundan kaybeden Trabzonspor artık bambaşka şekilde başladı raconunu kesmeye aslına bakarsak ve bunu görmezden gelmek imkansızdır. Bence hepimiz gözden kaçırıyoruz, 2009-2010 sezonuna asıl damgasını vuran takım Trabzonspor'dur. Zira bu takım kendisi adına büyük bir travma sebebi olan 5 Mayıs tarihinde 28 yıldır kupaya aç Fener'in elinden Türkiye Kupası'nı aldı. O tarihten itibaren "tamam artık lig fenerin" diyen aklı evvellerin suratına bir tokat atarcasına ligin bitimine 1,5 saat kala ezeli rakibi Fenerbahçe'nin ellerinden şampiyonluğu alıp Bursaspor'un 33 haftalık çabasının hakkını ona verdi. O da yetmedi, şampiyonluğu altın tepside sunduğu Bursayı karşısına aldı ve "o kadar değil yiğen, daha vaktin var diyerek onun da elinden Süper Kupayı net bir skor ve güzel bir oyunla aldı.
Bir düşünelim hepberaber, bir ülke futbolu üzerinde bundan daha güzel bir "racon kesme" usulü olabilir mi?
Ve şuanda da elimizde 3 haftanın sonunda 7 puana ulaşmış (ki bunlardan biri 3 puanla geçilen bir Fener maçı) ,, taraflı tarafsız herkes tarafında oynadığı futbol ve teknik anlayışı takdir toplayan bir Trabzonspor ve şampiyonluk yolunda en kuvvetli 2-3 adaydan biri olarak gösterilen bir Trabzonspor var.
Ancak gelin görün ne oldu, yine aynı geçen sene gibi, yine aynı tarihlerde, yine paraya sıkıştığı için bir oyuncusunu satmaya kalkan yönetimimiz yine bizlerin karşısına çıkıp "paraya ihtiyaç var ve Umut bizim gözümde değerini bulmuştur ve değerini bulan her oyuncu satılır" diyemedikleri için yine bir takım oyunlara başvurdular ama yine bu oyunu da yüzlerine bulaştırdılar.
Trabzonspor yönetiminin bu kendini kırbaçlarcasına kendisine acı çektirme isteğini gören Beşiktaş yönetimi de "madem siz kendi topuğunuza sıkmaya razısınız, bir ateş de ben edeyim" dedi ve taraftarı ortadan çaaat diye bölecek ve belki de bu sezona mal olacak bir transfer gerçekleştirdi ve bu olay ilk meyvelerini daha dün bu forum sayfalarında verdi. Benim de rol aldığım kimi çirkin diyaloglar, Beşiktaş'ın bu hamlesinin erken gelen bir sonucu idi.
Ama şu an en kritik haftalara giriyoruz. Trabzonspor'un akla en yatkın hareketleri yapması, en mantıklı demeçleri vermesi ve en güçlü gözükmesi gereken bir dönem bekliyor bizi. Taraftarın bir kısmı yönetimden nefret ediyor şu anda ve tökezlemeye başladığı anda bu yönetimin ayağına "Fatih Tekke sopasıyla" vurmak için sabırsızlanan bir grup var. Ve yönetime vurulacak bu darbe inanın bu sefer bu yönetime ünvanlarını kaybettirmekten başka hiçbir zarar vermeyecek ancak Trabzonspor'a telafisi çok büyük zararlar verecektir. Herşeyden önce "ben Trabzonspor'dan başka bir takımda oynamam" , "benim adım Fatih soyadım Tekke, benim oram buram oynamaz" diyen bir sporcu uğuruna bu kulübün yönetimi, haliyle de geleceği büyük darbe alacaktır.
Şu an bu görevi Sadri Şener'den almaya hazır hiçkimse yok camiada. Gelin bu tartışmayı artık bir kısım yöneticilere hakaret boyutundan, "nasıl oluyor da öyle veya böyle bu camianın en iyisi ancak bu kadar iyi olabiliyor" tartışması boyutuna taşıyalım ve günü düşünen yorumlardan ziyade bir "Trabzonspor tezi" ortaya koyalım.
Evet bu yönetim zamanında benim de istifasını istediğim bir yönetimdir ancak Fatih Tekke mevzusundan sonra artık ben bu yönetime sıkı sıkıya sarılmaya karar verdim. Bunun nedeni bu isimlerin hiçbirinin kara kaşı kara gözü değil, bulundukları makamın ağırlığı. Onlar bunu kimi zaman unutsalar da ben bunu onlara hatırlatacağım. Eski bir futbolcunun geri alınmayışı ve devamında o futbolcunun ezeli bir rakibe transfer oluşundan dolayı Trabzonspor Başkanı ve Yönetimi koltuğundan indirilemez. Bu dediğimden sakın "ne yani o zaman ne hata yaparlarsa yapsınlar göz mü yumacağız" anlamı çıkmasın. Hayır asla. Ki sizler buna göz yumsanız benim göz yummayacağımı ilerleyen zamanladaki yazılarımı göreceksiniz.
Ama benim kararlı olduğum tek bir konu var "eski Sultan, yeni Tekfur" Fatih Tekke olayının herhangi bir Trabzonspor Yönetimini yemesine kendi adıma asla müsade etmeyeceğim.
Fatih Tekke olayı yönetimin CV'sine sadece doğru yada yanlış bir karar alınıp kararın arkasında aynı derecede dürüstlük ve sağlamlıkla durulamayan sıradan bir karar olarak geçmeli, yönetimin celladı olarak değil.En son İlker ToSun tarafından düzenlendi; 03.09.2010, 11:35.
Yorum
-
Yönetim sezon başı transfer dönemini 5 milyon € civarında, kulüp için cüzi bir miktara bitirdi.
* Bundan sonra bence ilk yapacağı iş gs'nin borsada açtığı yoldan ilerlemeli. gs örnek oldu. Gelirlerin olduğu sportif şirketle giderlerin olduğu futbol şirketi birleştirilmeli
* İkinci olarak yeni stadyuma yönelinmeli. Geçen tv'de federasyon başkanı "Trabzon'da stadyum çalışmaları başlamak üzere" dedi. İşin takipçisi olunmalı ve Trabzon'a ve Trabzonspor'a yakışacak büyük bir stad yapılmalı. Kapasitesi ve loca sayısı fazla, akustiği iyi, spor salonları olan bir stad olmalı
* Üçüncü olarak ise arsa alımına ağırlık verilmeli. Yapılabiliyorsa arazi (İmar planı olmayan saha) alınıp gs gibi arsaya (İmar planı olan saha) çevrilmesi sağlanmalı! (50-60 milyon $'lık Riva arazisi, son yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda (?) 250-260 milyon $'lık arsa haline dönüştürülmüş. Bu bir anda 200 milyon $'lık rant demek. gs ayrıca Büyük Çekmece'den, Kıbrıs'tan 100-150'şer dönüm civarında arsalar almış. Bu yolları biz de kullanmalıyızTürkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
Yorum