Biraz uzun bir yazı yazmak vardı aklımda ama kısa tutayım. 18 Aralık'a kadar stadın heyecanı hep vardı içimde ama resmi açılışı izlerken Avni Aker'den buraya geçeceğimizi düşünmek Trabzonspor'dan soğutuyordu neredeyse.
Maç izleme konforu yüksek, maç izlemek çok keyifli geldi bana. bir 90 dakika daha olsa izlenirdi gibi. Ama Avni Aker'i anımsadığımda atmosferde çok şey eksik gibi duruyor. Stadın büyük olması, 2 katlı olması tabi atmosferi biraz farklılaştıracak ama Avni Aker'in o klasik atmosferi de çok farklıydı.
Hadi Avni Aker yıllardır alışkın olduğumuz yer onu bir kenara bırakalım. Diğer statlarla da kıyaslayınca o atmosferden yoksun gibi duruyor stat.
En son Enisc tarafından düzenlendi; 04.02.2017, 14:46.
● Koyu Bordo - Açık Mavi ● ____________________ "This is the club"
Dış düzenlemesinde tabi daha büyük eksikler var. Ulaşım konusunda da problemler var. Ancak maç izlemesi, ambiyansı ve konforu harika bir stat. Dolu olduğu sürece takımı oynatacak bir stat. Hayırlı olsun.
Artık olan oldu karalar bağlamaya gerek yok. Taraftarımız ne yapıp edip gerek trabzondaki gerek çevre illerdeki taraftarlar özveride bulunarak bu cezayı boşa çıkartmalıdır
Bu arada: Değişmeyen tek şey mahmood coffe 😁
En son ağasarlı tarafından düzenlendi; 04.02.2017, 17:45.
Stadı tam dolu görmek lazım. Stat gerçekten büyük Avni Aker kutu gibiydi. Ben Akyazı'daki maçı tvde bilgisayar oyunu hissi ile izledim. EPL izlerken de bu hissi yaşıyorum. Bu arada mavi koltuk çok belli ediyor boşlukları. Bordo daha iyiydi atmosfer açısından.
Avni Akeri, Avni Aker yapanda ayni taraftardi, ayni Trabzonspordu. Farkinda degiliz ama daha farkli durmasindaki sebep isiklarin los olmasi, Tribünlerin üstünün acik olup ekstra bir isiklanmasinin bulunmamasi vs. vs. Bu sekilde baktigimizda artik gercekten cok eskimisti. Tabiki artilari vardi. Tam sehir icinde olmasi, Trabzon deplasmanini hissetirmesi gibi. Ama mesela koskoca bir Liverpool geldiginde sen karsisina 20 bin biletli seyirciyle geciyorsun, ki 20 bin mesela almanyada bazi ücüncü lig takimlarinin stadlari oluyor.
Kisacasi evet, biz cok alismistik. Üzüntü, Keder, Mutluluk.. Hersey oradaydi. Trabzonspor orasiydi. Ama artik Trabzonsporun Akyazi gibi bir stada ihtiyaci vardi. Bu stada simdi o Liverpoollari getirmek senin elinde. Ozaman daha net görülür bize faydalari. Sehrin Reklami acisindanda büyük bir arti.
Bu stadda ilk maç oynanana kadar vodafone arenanin dik tribünleri muazzam görünürdü bana ve keşke bizim tribünler de bırazcik dik olsaydı derdim. Ama ilk maçla beraber gördüm ki ilk katın eğimli olması ve renginin de mavi olmasıyla çok başka bir havaya girmiş stadyum. Şu anda benim için kesinlikle Türkiyenin en iyi Stadyumu.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biraz uzun bir yazı yazmak vardı aklımda ama kısa tutayım. 18 Aralık'a kadar stadın heyecanı hep vardı içimde ama resmi açılışı izlerken Avni Aker'den buraya geçeceğimizi düşünmek Trabzonspor'dan soğutuyordu neredeyse.
Maç izleme konforu yüksek, maç izlemek çok keyifli geldi bana. bir 90 dakika daha olsa izlenirdi gibi. Ama Avni Aker'i anımsadığımda atmosferde çok şey eksik gibi duruyor. Stadın büyük olması, 2 katlı olması tabi atmosferi biraz farklılaştıracak ama Avni Aker'in o klasik atmosferi de çok farklıydı.
Hadi Avni Aker yıllardır alışkın olduğumuz yer onu bir kenara bırakalım. Diğer statlarla da kıyaslayınca o atmosferden yoksun gibi duruyor stat.
Zamanla taraftar stada alışacaktır ayrıca diğer yeni açılan statlar göz önüne alındığında hiç de fena bir başlangıç yapmadık bence.
-
Bu kat arasındaki localar boştu diye mi ışık belli olmuyor yoksa ışık dışarı yansımıyor mu ? Yansımıyorsa çok güzel ancak şu pimapenler neden beyaz neden neden
Abi sayılıdır senle farklı düşünüyorum bu sefer. Bu görüntüler çok yanıltıcı yaşamak lazım derler ya öyle. TV görüntüsünde boş yerler olduğu için biraz eksik gözüküyor ve ışık farkı bariz. En alttaki karşılaştırma kişi gözünden atmosferi niteleyebiliyor diyebilirim oturduğunuz yerden hissiniz çok ayrı. Ama bu paylaştığın görseller bana şeyi sorgulattı acaba bordo ağırlıklı bir tasarım nasıl olurdu?
Antep maçına 22 bin biletli var denmiş ancak baktığımızda 4/3lük kısım doluydu. Yaklaşık 30 bin olabilir. 22 bin'e bu görüntü varsa, 41 binde efsane ortam olur.
Abi sayılıdır senle farklı düşünüyorum bu sefer. Bu görüntüler çok yanıltıcı yaşamak lazım derler ya öyle. TV görüntüsünde boş yerler olduğu için biraz eksik gözüküyor ve ışık farkı bariz. En alttaki karşılaştırma kişi gözünden atmosferi niteleyebiliyor diyebilirim oturduğunuz yerden hissiniz çok ayrı. Ama bu paylaştığın görseller bana şeyi sorgulattı acaba bordo ağırlıklı bir tasarım nasıl olurdu?
Yalnız ben Ganzilistv değilim sadece nickim ganzilis karıştırdın herhalde abi falan
Sadece tv görüntüsünden bahsetmemiştim aslında. Stadyumda da o atmosferi alamadım. 90 dakika tekrarını yeni izledim onun için beklemiştim yazmayı. Tv görüntüsü de tahmin ettiğim gibi.
[MENTION=46876]Ganzilis[/MENTION] Tespitlerin genel anlamda yerinde
Yeni stadyumda ki en fark edilir şey atmosfer. Yani tv den maçı izlerken belki o baskı hissedilmiyor olabilir, ancak stadyumda öyle bi uğultu oluyor ki (22 bin kişiyle üstelik) bu stad full olsa hakemin düdüğü duyulmaz sahada öyle söyleyeyim .
Stada daha baskılı bi stadyum görüntüsü de verilebilir,
1 - Köşeler kesinlikle kapanmalı, özellikle doğu tribünün iki tarafındaki köşeler. Bu bütünlük getirecektir tribünlere.
2 - Localar nasıl olur bilmiyorum ama gizlenmeli (ışık oyunları mı olur, renkler mi değişir bilmiyorum). Bizimkiler kabak gibi görünüyor, kat aralarına dükkan açılmış gibi.
Sadece bu ikisi bile çok iyi adım olur. Neredeyse hergün resimlerine bakıyodum burdan yeni stadın, ancak stada gidince resimler hikaye oldu Gerçek ise bambaşka güzeldi.
Yalnız ben Ganzilistv değilim sadece nickim ganzilis karıştırdın herhalde abi falan
Sadece tv görüntüsünden bahsetmemiştim aslında. Stadyumda da o atmosferi alamadım. 90 dakika tekrarını yeni izledim onun için beklemiştim yazmayı. Tv görüntüsü de tahmin ettiğim gibi.
Katılıyorum. Stad atmosferi nasıl bilemem ama, TV'de izlerken sanki Acun'un salon turnuvasını izliyormuş gibi oldum. Bunun sebebi maraton tribününün bölünmüş olması. Kamera açısında üst kısımda o localar yüzünden sanki stadyum değil de spor salonuymuş gibi algılanıyor. Ekranda çok az bir kalabalık görüyoruz. Üst tribün hiç tv'ye yansımıyor kesinlikle.
Yorum