İlk olarak oksoholu tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
u will need justice at the end..
-
İlk olarak only ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleStadin cevresini canli tutmanin tek yolu AVM dir, sozune tam zit bir yorum yapmam gerekirse, avm nin oldugu hicbir yere ben gitmem mesela.. Olmasin demiyorum, olsun ama Trabzonda gayette guzel bir yerde var zaten. Isteyen oraya gitsin. Amerikada yasiyorum, oyle her sehirde 3 5 avm bulamazsiniz. Her sehirde bir yada en fazla iki avm vardir. Millet manyakmi isi gucu yok avm ye gidecek. Kizacaksiniz bana ama kizmayin, gercegi soyluyorum, ulkemiz Amerika gibi ulkelerden 150 sene geriden geliyor.. Bak bu yorumu 3 ay sonra temelli olarak donecek olmama rahmen yapiyorum. Gerisini dusunmek size kalmis, lakin zamaninda bende cok dusundum.Biz Trabzonsporluluğu Sizden Öğrenecek Değiliz...
Yorum
-
stadyum olmayacaksa park olsun bencede direnmekle alakası yok burası akyazı projesi başlığı bu tür fikir alışverişleri için açıldı bu başlıkTrabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir.
Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı.
Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti.
Yorum
-
İlk olarak Ege Kum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülestadyum olmayacaksa park olsun bencede direnmekle alakası yok burası akyazı projesi başlığı bu tür fikir alışverişleri için açıldı bu başlık!Her bağimlılığa karşiyim TRABZONSPOR harıc..
Yorum
-
İlk olarak bc_lazo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebende Arena olmasini istiyorum. ne olacak simdi? gereksiz konulara girmeyelim. Bastan beri Arena deniyor simdi degisikliye ve kafa karistirmaya gerek yok.. Park isteyenler gitsin cocuk parkina ...● Koyu Bordo - Açık Mavi ●
bu güb yol tarafı kale arkasına iki mebran daha takılmış gçzüküyor
https://www.youtube.com/watch?v=2EAE...nnel=haydevira
Eze eze 2021-2022.
#Rahatsızlık vermeye devam. #Dik Oyna. #Kazım Gibi Sev.
Yorum
-
İlk olarak bc_lazo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebende Arena olmasini istiyorum. ne olacak simdi? gereksiz konulara girmeyelim. Bastan beri Arena deniyor simdi degisikliye ve kafa karistirmaya gerek yok.. Park isteyenler gitsin cocuk parkina ...Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir.
Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı.
Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti.
Yorum
-
Arena bastan beri vardi diyenler kis uykusuna mi yatti da haberimiz mi yok?
Bastan beri kac defa burada söyledik, ne arena, ne de park bizim ile ilgilisi olmayan kavramlar. Özentilik kaniniza islemis.
12/2015
İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSu arena eklentisine bir ben mi ifrit oluyorum, anlamiyorum arkadas!
Taraftarda güya her seyden anliyor. Is stadyumun orasini burasini begenmemeye gelince, herkes elestirecek bir yanini buluyor. Yönetimleri bilmemislik ve cahillik ile sucluyorlar.
Ama is stadyumun ismine gelince, bilmem ne arena oluyor hemencecik.
Bizim kültürümüzde arena ne gezer? Ey Allah'in kulu? Bir sefer de taklit yapmasan olmaz mi? Bu kadar görgüsüz bir millet olur mu Allah askina?
İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNereden baslasam bilmiyorum ki.
Arena Ispanyollara özgü bir sey degil.
Roma'dan gelen bir sey. 2 bin yillik bir kültürden bahsediyoruz.
Baska dilde anlami dahi yok demeniz tamamen bir uydurma.
Neredeyse tüm Avrupa dillerinde bu kelime mevcut.
Kendi kültürleri cünkü.
Ben paranormallesmis miyim bilmiyorum ama (ne demekse artik) sizin hic yoktan park önerinizi anlamakta zorluk cekiyorum. Bir tek siz degil, bir cok kisi bu öneriyi verdi. Herkese karsi söylüyorum.
Celtic Park isminin nereden geldigini yazdim (Parkhead bölgesi).
Villa Park ismi de sasirtici olmayan bir sekilde bir parktan aliyor ismini. Sultanlarin hasbahcesi gibi bir yerde insaa edilmis stad. Bir zenginin eglence bahcesi, parki.
Signal Iduna Park isminin de yakin bir gecmisi var.
Westfalenstadion idi, isim hakkini sattilar.
Peki park eki nereden geliyor?
Tahmin edeceginiz gibi bulundugu yerden. Eskiden park imis oralar.
Ama siz, özentillikten ötürü, hic bir alakasi olmadigi halde park ismi yakisir diyorsunuz. Neye göre yakisiyor? Hangi mantiga göre? Farkinda olmadan özentilik yapiyorsunuz.
Özenmek. Özeniyoruz. "O koymus, ben niye koymayayim o ismi" oluyor mesele. Koymusta, adam bir mantik, bir sey düsünmüs, kendini özdeslestiren bir sey. Parkin ne alakasi var Trabzon ile?
Kimse alay konusu olmuyor park denildigi zaman. Hahahaha, cocuk parki mi kimse demiyor Avrupa'da. Dese bile ne olacak yani?
Onlar isimlerini yerlestiriyorlar, ona buna bakmadan. Sonra bizim geride kalmis ülkemiz, kendi degerini ortaya cikaracagi yerde, taklit yapmaya kalkisiyor. Adam kendi degerini koruyarak o isimleri koyuyor, sen ise özenerek o ismi istiyorsun.
Biz de yayla olsun diyoruz. Meydan olsun, kiyi olsun, bahce olsun, sahil olsun, deniz olsun. Bize uyan, bizi anlatan, bizden olan olsun.
Basta garip veya komik dursada, zaman gectikce yillandiktan sonra bu tür isimlerin kiymetini anlarsiniz.
İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSirf aykiri olmak icin demiyoruz. Tipik bir görmemislik sendromu, onu diyoruz.
Ilk neden arena isminin bir özelligi veya ayricaligi olmamasidir. Siradan.
Ikinci neden ise taklit olmasidir.
Taklit ne demektir ve ne zaman bu durum söz konusu olur? Evet, stadinizin ismini hic bir alakasi olmadigi halde, sirf yeni moda oldugu icin (Avrupa'da) özümsemeye calismaktir. Yani taklit etmektir.
Kisaca zevksizligin en büyük göstergesidir. Zevksiz insanlarin zevksizliklerinden ortaya cikan bir seydir. Taklit ederek zevkli olacagini sanmasidir. Aklina baska fikir gelmedigi icin "en iyisi biz baskalari ne yapiyorsa onu yapalim" denmesidir.
Tam olarak buna özenmislik diyorlar galiba. Bu konuda Türkler benim gördügüm kadariyla bir numara. Bu kadar baska ülkelere özenen baska bir toplum daha görmedim. Kendi kisiliginden utanan ve ortaya yaratici bir sey cikaramayan bir topluluk.
Ücüncü neden ise ne alaka? Yani kendi yörenizin veya ülkenizin sembollerinden yararlanmak varken, neden baska uzak yörelerin adlandirmalarini aliyoruz? Onlarin Roma kültüründen gelen arenalari var.
Dogal olarak arena ismini benimseyebiliyorlar.
Bizim benimsedigimiz bir sey degil ki bu. Bizimle alakasi olmayan bir sey.
Emirhan adli renktasimizin dedigi gibi, elin Ingilizi yapinca "vaaaaaooovv" oluyor. Birisi Firtina Yaylasi veya Vadisi deyince olmuyor. Asagilik kompleksinin verdigi bir sey galiba.
Bu dedigim durumu Istanbul'da galiba görebilirsiniz. Lokantalar, bakkalar, hoteller, barlar daha fazla prestijli görünmek icin artik bugünlerde komik olan Ingilizce veya baska yabanci isimler kullanmaya basladilar. Sanki bir b** varmis havasina bürünmek icin.
Dördüncü nedenim ise prestij meselesi. Cok eskiden dilimize stadyum kelimesi zaten girmis. Bir de arena ismi girmesin. O kadar alcalmayalim.
"Cool" görünmek icin iki dakikada satmayalim kisiligimizi ki zaten hicte cool olmuyor, sadece siradanlasmis oluyoruz.
Umarim yeterince aciklayici olmustur.En son cerasus tarafından düzenlendi; 06.06.2016, 21:15.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum